Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
      Nieuw bijgekomen
      Reserveer nu
      Volgende maand
      Weekendactiviteiten
      Avondactiviteiten
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Op datum U bevindt zich hier Avondactiviteiten terug vorige   afprinten print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
pijl lOktober 2023pijl r
madiwodovrzazo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelAvondactiviteiten Oktober 2023 (na 18u)
 
Vorige maandOverzichtVolgende maand

 
 
Dinsdagavondfilm Anatomie d'une chute (Justine Triet) 4**** UGC AntwerpenDI 03/10/23
Omschrijving :foto bij activiteitPeuteren in een verstoorde relatie
Justine Triet kreeg de Gouden Palm voor Anatomie d’une chute, een intelligent rechtbankdrama dat met scalpel en vergrootglas een verstoorde relatie ontleedt.
Ruben Aerts, De Standaard van 29/08/23
Van Justine Triet en met Sandra Hüller, Swann Arlaud, Milo Machado-Graner
Duur: 151 min.
Met een vergrootglas zie je de ­dingen groter. Buiten proportie, zou je kunnen zeggen. Maar het verkleint ook je blikveld. In Anatomie d’une chute kijken we door een loep naar de relatie van Sandra en Samuel, naar wat er bij hen voor conflicten zorgde en hoe ze die uitvochten. Naar hun carrièrekeuzes, machtsverhoudingen, de offers die ze brachten en de verwijten die ze elkaar maakten. Spoiler: fraai is anders.
Hun relatie is niet meer. Samuel wordt aan het begin van de film dood aangetroffen voor hun huis – een majestueuze, houten chalet nabij de bossen rond Grenoble. Het is hun elfjarige zoon Daniel die hem vindt. Een cynische meevaller: de jongen is blind, dus blijft het beeld hem bespaard.
Is Samuel vanaf de zolderverdieping ongelukkig door het open raam gedonderd? Heeft hij zich moedwillig naar beneden gegooid? Heeft Sandra hem geduwd? Niemand zag het gebeuren, ook de kijker niet.
De film is een bij momenten documentaire weergave van het proces dat Sandra’s onschuld in vraag stelt. Dat doet het door hun relatie te ontleden, zo precies en selectief dat het iets akeligs krijgt.

Waarheid als bijzaak
Maar het uitvlooien van wat zich heeft afgespeeld, is eerder bijkomstig. Waar het volgens Sandra’s verdediging om draait, is het uitdenken van het scenario dat haar vrijpleit, en dat vervolgens aan de rechter verkocht krijgen. ‘Een proces gaat niet over de waarheid’, benadrukt haar advocaat.
Dat beseft ook de openbare aanklager. Die keert Sandra’s leven binnenstebuiten, op zoek naar elementen die van haar een geloofwaardige dader maken. Is het rechtsapparaat wel geïnteresseerd in gerechtigheid? De waarheid? De beste verhalenverteller wint, suggereert de film.
De Franse regisseuse Justine Triet heeft altijd een fascinatie gehad voor het theater dat zich in onze rechtszalen afspeelt. Daar zette de Française al speels de tanden in met Victoria, een komedie met onze landgenote Virginie Efira. In The Hollywood Reporter omschreef Triet de rechtbank veelzeggend als een plek waar onze levens gefictionaliseerd worden.
Met Toni Erdmann-actrice Sandra Hüller (was ook te zien in Sisi & Ich)heeft de film iemand die Sandra een passende ambiguïteit kan geven. Als kijker monitor je elke emotie, elke reactie. Zo ontmaskert Triet ook onze hang naar een verhaal dat steek houdt, terwijl zulke misdaden in realiteit doorgaans net ongeloof losmaken. Is geloofwaardigheid dan wel de juiste maatstaf?
Wie niet voor haar moet onderdoen, is Milo Machado Graner, de jonge acteur die de verscheurdheid en twijfel bij Daniel met minimale gedragingen trefzeker neerzet.
We kijken vooringenomen naar de ander, we leggen die een identiteit op. Van slachtoffers en daders verwachten we dat ze zich op een bepaalde manier gedragen. Tegelijk is er in dit informatietijdperk zoveel voorhanden, dat je zelf de stukjes kunt kiezen met het oog op de puzzel die je wil leggen.
Anatomie d’une chute, waarmee Justine Triet nog maar als derde vrouw de Gouden Palm kreeg, is een beheerste en meesterlijke thriller die onbehaaglijk balanceert op de rand van de afgrond.

Bijdrage : op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat € 8 kost i.p.v. het standaardtarief van € 12,50. Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur :19u40
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC. Slechts € 3 voor 3 uren!)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :20u
Info :Ben VdP - 0470 90 24 73
of :Luc F - 0484 98 38 37
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj031)    
 
 
 
Ballet 'New Ballet mécanique/Half Life' AntwerpenWO 04/10/23
Omschrijving :Richard Siegal gidst de dansers door klinkende en machinale universa, Sharon Eyal laat met pompende techno geen spiervezel onbewogen.
Twee seizoenen geleden sloeg het pulserende Half Life in als een bom. Daarin toont Sharon Eyal hoe uit de onderdrukking van een groepsdynamiek toch telkens één individu weet te ontsnappen. Popinvloeden versmelten met klassieke tradities, het lichaam evenaart de machine en zelfs het duister wordt tastbaar. Behalve door de dans raakten toeschouwers massaal bedwelmd door de opzwepende, elektronische muziek van Ori Lichtik.
Waar Eyal haar carrière begon bij de legendarische Batsheva Dance Company van Ohad Naharin, startte de tweede choreograaf op het programma in de gelederen van de al even bekende William Forsythe. Richard Siegals interdisciplinaire zoektocht naar hedendaags ballet voerde hem al naar Europa’s grootste dansgezelschappen en -festivals, maar evengoed naar musea zoals het Centre Pompidou. Voor zijn wereldcreatie New Ballet mécanique, slaat Siegal de handen ineen met installatie- en geluidskunstenaar Zimoun, die uit constructies van alledaagse elementen immersieve werelden schept vol beweging en klank.
Choreografie: Richard Siegal
Lichtontwerp: Matthias Singer
Choreografie: Sharon Eyal
Dans: Dansers Opera Ballet Vlaanderen
De voorstelling duurt 120 minuten, pauze inbegrepen
De tickets kosten normaal € 58.
We hebben uitstekende plaatsen!
Afspraakuur :18u30
Afspraakplaats :aan de trappen van de inkom van de opera, Frankrijklei 28 in 2000 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen. De inleiding start om 19 uur. Best op tijd komen zodat je goede plaatsen hebt in de zaal waar de inleiding gegeven wordt.
Aanvangsuur :20u
Reservatie :€ 48 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj042)    
 
 
 
Praatcafé MortselVR 06/10/23
Omschrijving : Wil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Een van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn ook welkom tussen 20u en 24u om bij te praten.
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj061)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm The eternal daughter (Joanna Hogg) 4**** UGC AntwerpenDI 10/10/23
Omschrijving :foto bij activiteitTilda Swinton schittert in indringend spookverhaal over rouw en verlies.
Tilda Swinton is moeder én dochter in The eternal daughter, een verbluffende film over rouw en herinnering in een spookachtige setting.
Ruben Aerts op 27/09/23 in De Standaard
Van Joanna Hogg en met Tilda Swinton, Carly-Sophia Davies
Duur: 96 min.
Je hebt geheimen die je voor jezelf houdt, andere die je wil delen. Joanna Hogg heeft het voor die tweede categorie. De Britse maakt onsentimentele, uitgekiende films die nazinderen als grote kunst. Alleen vindt ze maar niet de bekendheid die haar toekomt. Het helpt al zeker niet dat het publiek nauwelijks de kans krijgt om dat oeuvre te gaan ontdekken. The eternal daughter, Hoggs zesde film, is de eerste die bij ons een verdeler vond.
Onbegrijpelijk, vindt vast ook Martin Scorsese. Hij is net zoals bij haar vorige twee films, het autobiografische tweeluik The souvenir, uitvoerend producent.
Julie Hart, zeg maar het alter ego van Hogg, is de filmstudente die centraal staat in dat tweeluik. Ook in The eternal daughter draait het om haar, nu op latere leeftijd. Die voorgeschiedenis kennen is een meerwaarde, geen must. Je kunt ook zo meestappen in het verhaal van deze broeierige film. In hoe deze moeder en dochter – Tilda Swinton vertolkt beide rollen – zich tot elkaar verhouden. Hoe Julie hunkert naar het welbehagen van die matriarch.
De setting is een oud, afgelegen landhuis in Wales dat tegenwoordig dienstdoet als hotel. Julies moeder Rosalind bracht er haar jeugd door. Het is een plek die rijk is aan herinneringen. Julie, broedend op een film over die moeder, hoopt dat het haar kan helpen om de wat afstandelijke, aristocratische vrouw beter te leren kennen.

Kubrick
The eternal daughter heeft van meet af aan iets onheilspellends, als een horrorfilm: een taxi rijdt moeder en dochter doorheen een mistig landschap naar het verlaten verblijf, langs lege wegen die door bossen en velden snijden. Het herinnert aan The shining, de klassieker van Stanley Kubrick die zich afspeelt in het even afgelegen Overlook Hotel.
Dat Hogg uit dezelfde muziek putte als Kubrick, is vast geen banaal toeval: een stuk van Bartók, dat in die eerste minuten langzaam en sinister kronkelt. Eén dat om twee strijkorkesten vraagt bij de uitvoering, het ene als een spiegelbeeld van het andere. Zoals deze dochter de jongere reflectie is van haar moeder.
Het moet geen sinecure geweest zijn om de film te draaien. Voor computereffecten paste de Britse. Voor het al te rigide volgen van een scenario bedankte dan weer haar hoofdactrice. Swinton, een jeugdvriendin van Hogg die destijds al de hoofdrol had in haar afstudeerproject Caprice, leefde zich uit door soms te improviseren.
De dubbelrol zelf is in de eerste plaats een kwestie van montage: de twee komen nooit samen in beeld, op één cruciaal shot na. Swintons vertolking is dan weer een masterclass in acteren. Hoe is het mogelijk dat deze film niet meer weerklank krijgt?

Spookverhaal
Gaandeweg openbaart The eternal daughter zich als een indringend spookverhaal over rouw en verlies. De jaren die tussen hen in liggen, wil Julie, zelf kinderloos en dus voorbestemd tot het eeuwige dochterschap, zien te doorgronden. De grenzen van tijd en ruimte probeert ze met alle macht te bekampen.
Traag en onbehaaglijk laat dit verbluffende moeder-dochterportret voelen hoe moeilijk het kan zijn om los te laten. Om verlies te aanvaarden voor wat het is.
Bijdrage : op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat € 8 kost i.p.v. het standaardtarief van € 12,50. Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur :19u10
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC. Slechts € 3 voor 3 uren!)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u30
Info :Ben VdP - 0470 90 24 73
of :Luc F - 0484 98 38 37
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj101)    
 
 
 
De Gelukzoekers - Theater Malpertuis in CC De Kern, WilrijkWO 11/10/23
Omschrijving :foto bij activiteit‘Geluk is een seconde die een eeuwigheid wil zijn.’ (Gerrit Komrij)
In 2017 resideerde theatermaker Mokhallad Rasem (ex-Toneelhuis) op uitnodiging van Theater Malpertuis zes weken lang in het asielcentrum van Menen. Hij interviewde en portretteerde er bewoners. Ook voor ‘Gelukzoekers’ wil Rasem interviewen om mensen ‘hun verhaal te laten doen’. Alleen is deze keer de hele wereld zijn inspiratiebron. Gewapend met microfoon en camera richt Rasem zich tot de mensheid: ‘Wat is geluk voor jou? Waar zit het ‘m in? Wat versta je eronder? Moet je er wel of niet naar streven? Vraagt het een inspanning, misschien zelfs een transformatie om het geluk te bereiken? Of heeft het juist met loslaten te maken? Kunnen we ook tevreden zijn met ongelukkig zijn?’
Na de interviewperiode duikt Mokhallad samen met actrice Charlotte Vandermeersch de repetitiestudio in om een nieuwe theatervoorstelling te maken. Samen gaan ze aan de slag met het materiaal en maken hun ultieme theatervoorstelling over de kunst van het geluk.
Na de voorstelling drinken we samen nog iets in de foyer!
Afspraakuur :19u45
Afspraakplaats :aan de kassa van CC De Kern, Kern 18 te 2610 Wilrijk
Aanvangsuur :20u15
Reservatie :€ 14 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :8
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj111)    
 
 
 
Avondje gezelschapsspelen LierVR 13/10/23
Omschrijving :Omdat gezelschapsspelen nu eenmaal leuker zijn met meer dan 1 persoon, komen wij bijeen in De Refuge te Lier.
Meebrengen :minstens 1 gezelschapsspel
Afspraakplaats :Café De Refuge, Zimmerplein 12 te 2500 Lier
Afspraakuur :19u, aanvang 19u15
Info :Lieve J - 0473 28 43 89 - godelieva.jacobs64@gmail.com of
Marc Van Doninck - 0473 52 42 30
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj132)    
 
 
 
Film WIL (Tim Mielants ) Kinepolis 4 **** Antwerpen OOK NIET-LEDEN!VR 13/10/23
Omschrijving :foto bij activiteit‘WIL’, in de traditie van bekende Holocaustfilms maar dan ongemakkelijk dicht bij huis
Met WIL balt Tim Mielants de bekende roman van Jeroen Olyslaegers samen tot een beklemmende thriller, die komaf maakt met de grootste illusie van de oorlogsfilm: heldenmoed.
Lieven Trio 26/09/23 in De Morgen
Om het bezette Antwerpen van 1942 weer tot leven te wekken - het Antwerpen waar onze eigen politiemensen duizenden joden arresteerden en richting vernietigingskampen stuurden - trok regisseur Tim Mielants naar Polen. Het is in de eerste plaats een praktische keuze, maar het geeft WIL ook een sterke subliminale lading.
Het decor waarin de piepjonge hulpagenten Wil (Stef Aerts) en Lode (Matteo Simoni) op bevel van den Duits onschuldige joden uit hun huis gaan sleuren, doet WIL ergens diep in je onderbewustzijn aansluiten bij een traditie van bekende Holocaustfilms als The Pianist, maar dan ongemakkelijk dicht bij huis. Ja, deze gruwel voltrok zich ook bij ons, lijkt regisseur Tim Mielants (De Patrick) zo te onderstrepen.
Het is een ongemakkelijke reminder aan iets dat de generatie van WIL collectief lijkt te hebben verdrongen. De film maakt pijnlijk duidelijk waarom: wie zou zichzelf na deze horror nog in de spiegel kunnen aankijken? Zij die hun geweten zuiver wisten te houden, overleefden de oorlog meestal niet. De rest - zij die erbij stonden en ernaar keken - vermeed de spiegel nadien als de pest, om toch nog enigszins met zichzelf verder te kunnen leven.
WIL duwt daar waar het pijn doet. Wat zouden wij doen, wanneer de dingen gruwelijk misgaan? Wat dóén wij, wanneer de dingen gruwelijk misgaan? De film laat je achter met meer vragen dan antwoorden.

KRACHTTOER
Wils overpeinzingen rond lafheid en de onmogelijkheid van het heldendom, die in het boek veel ruimte krijgen, laten Mielants en coscenarist Carl Joos nochtans grotendeels links liggen. Zij vertimmeren Olyslaegers’ uitwaaierende stream of consciousness-roman tot een strakke oorlogsthriller. Al in de eerste minuten introduceren ze een plotwending die de personages - en de kijker - meteen het mes op de keel zet. Voor filosoferen is nauwelijks tijd. En toch verliest deze ademloze adaptatie de essentie van het boek niet uit het oog. Een krachttoer.
Wil slaagt er niet in om scherpe keuzes te maken, maar Mielants doet dat als regisseur wel. Het energieke camerawerk van Robrecht Heyvaert (Patser) wordt hier aangewend om de geschiedenis met een shot urgentie te injecteren. De minimale scherptediepte, in combinatie met de benepen interieurs, maakt de bankschroef van de geschiedenis voelbaar.
Mielants wist de fine fleur van de Vlaamse acteurswereld te strikken, maar grote namen als Jan Decleir, Koen De Bouw en Kevin Janssens passeren in de marge. Zelfs Matteo Simoni heeft nauwelijks tekst. Annelore Crollet maakt indruk als Yvette, het morele kompas van dit verhaal. Maar WIL is vooral de film van Stef Aerts. In zijn gespannen blikken lees je de essentie: de traumatiserende, desoriënterende, alles vernietigende chaos van oorlog.

De vertoning start om 19u45. De film duurt 110 minuten!
Na de film, gaan we, aan Kinepolis, samen nog iets drinken in TakeTwo!
Je kan ter plaatse een filmticket kopen aan € 13,50 of € 12,50 voor 60+ maar Pieter heeft nog 10 tickets aan slechts € 10.
Wil je erbij zijn, schrijf dan snel € 10 over op de Oeverrekening zodat we 10 plaatsen bij elkaar kunnen reserveren in de zaal!
Afspraakuur :19u15
Afspraakplaats :Kinepolis - Groenendaallaan 394 in 2030 Antwerpen, binnen aan de kassa's ter hoogte van Douwe Egbergts Café waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Gratis parking.
Zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer: bussen 610, 620, 650, 720, 776 en trams 1 en 6.
Aanvangsuur :19u45
Reservatie :€ 10 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj134)    
 
 
 
Theater Zeemanshuis 'Deze congé telt nie mee' Antwerpen OOK NIET-LEDEN!ZA 14/10/23
Omschrijving :foto bij activiteitEen nieuwe vakantiekomedie van Stijn Van Haecke

Het zat de familie Denecker-Maes niet altijd mee als ze op vakantie gingen. Telkens was er wel iets waardoor er roet in het eten werd gegooid. Of lag het aan hen?
Want voor, tijdens of na de vakantie kunnen we allemaal wel eens “zagen en klagen” of een ander “een kleedje passen”.
Nu haar man Albert overleden is, wil Martha absoluut de draad weer opnemen.
​Opnieuw op congé! Met de hulp van haar broer Paul moet dat zeker lukken. Hij werkt tenslotte voor de hotelketen “Congé Olé! Waar Vlamingen thuis zijn”, waar ook animatrice Kimmy voor de sfeer zorgt. ​Maar wat lijkt Kimmy’s broer Wesley toch sterk op Albert…

Een plezante vakantie-komedie om het zomergevoel nog even te rekken.
Auteur: Stijn Van Haecke
Regie : Stijn Van Haecke en Jan Tiebos
Cast: Maggy Cuppens, Jan Tiebos, Hans Claes, Saly Salem, Stijn Van Haecke, Tine Vechter, Laila Mariën
Nadien is er mogelijkheid om samen iets te drinken.
De tickets kosten normaal € 23.
Afspraakuur :19u45
Afspraakplaats :aan de kassa van de Zwarte Zaal, Reyndersstraat 7 2000 Antwerpen.
Aanvangsuur :20u
Reservatie :€ 19 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj142)    
 
 
 
Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!ZA 14/10/23
Omschrijving :foto bij activiteitVanavond staat DJ Hans achter de draaitafel! Ambiance en dansplezier verzekerd!
Kom ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door DJ Hans.
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance op de Oeverparty's
Toegang vanaf 21 jaar.
Leden Oever € 5 – Niet-leden € 10
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 10 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven.
Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
Je kan betalen met Payconiq en cash!
Einde : 4u
Afspraakplaats :DIXIES, Pauwelslei 18 2930 Brasschaat.
Aanvangsuur :vanaf 22u
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Wegwijzer :Dixies
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj141)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm WIL (Tim Mielants) 4**** UGC AntwerpenDI 17/10/23
Omschrijving :foto bij activiteit‘WIL’, in de traditie van bekende Holocaustfilms maar dan ongemakkelijk dicht bij huis
Met WIL balt Tim Mielants de bekende roman van Jeroen Olyslaegers samen tot een beklemmende thriller, die komaf maakt met de grootste illusie van de oorlogsfilm: heldenmoed.
Lieven Trio 26/09/23 in De Morgen
Om het bezette Antwerpen van 1942 weer tot leven te wekken - het Antwerpen waar onze eigen politiemensen duizenden joden arresteerden en richting vernietigingskampen stuurden - trok regisseur Tim Mielants naar Polen. Het is in de eerste plaats een praktische keuze, maar het geeft WIL ook een sterke subliminale lading.
Het decor waarin de piepjonge hulpagenten Wil (Stef Aerts) en Lode (Matteo Simoni) op bevel van den Duits onschuldige joden uit hun huis gaan sleuren, doet WIL ergens diep in je onderbewustzijn aansluiten bij een traditie van bekende Holocaustfilms als The Pianist, maar dan ongemakkelijk dicht bij huis. Ja, deze gruwel voltrok zich ook bij ons, lijkt regisseur Tim Mielants (De Patrick) zo te onderstrepen.
Het is een ongemakkelijke reminder aan iets dat de generatie van WIL collectief lijkt te hebben verdrongen. De film maakt pijnlijk duidelijk waarom: wie zou zichzelf na deze horror nog in de spiegel kunnen aankijken? Zij die hun geweten zuiver wisten te houden, overleefden de oorlog meestal niet. De rest - zij die erbij stonden en ernaar keken - vermeed de spiegel nadien als de pest, om toch nog enigszins met zichzelf verder te kunnen leven.
WIL duwt daar waar het pijn doet. Wat zouden wij doen, wanneer de dingen gruwelijk misgaan? Wat dóén wij, wanneer de dingen gruwelijk misgaan? De film laat je achter met meer vragen dan antwoorden.

KRACHTTOER
Wils overpeinzingen rond lafheid en de onmogelijkheid van het heldendom, die in het boek veel ruimte krijgen, laten Mielants en coscenarist Carl Joos nochtans grotendeels links liggen. Zij vertimmeren Olyslaegers’ uitwaaierende stream of consciousness-roman tot een strakke oorlogsthriller. Al in de eerste minuten introduceren ze een plotwending die de personages - en de kijker - meteen het mes op de keel zet. Voor filosoferen is nauwelijks tijd. En toch verliest deze ademloze adaptatie de essentie van het boek niet uit het oog. Een krachttoer.
Wil slaagt er niet in om scherpe keuzes te maken, maar Mielants doet dat als regisseur wel. Het energieke camerawerk van Robrecht Heyvaert (Patser) wordt hier aangewend om de geschiedenis met een shot urgentie te injecteren. De minimale scherptediepte, in combinatie met de benepen interieurs, maakt de bankschroef van de geschiedenis voelbaar.
Mielants wist de fine fleur van de Vlaamse acteurswereld te strikken, maar grote namen als Jan Decleir, Koen De Bouw en Kevin Janssens passeren in de marge. Zelfs Matteo Simoni heeft nauwelijks tekst. Annelore Crollet maakt indruk als Yvette, het morele kompas van dit verhaal. Maar WIL is vooral de film van Stef Aerts. In zijn gespannen blikken lees je de essentie: de traumatiserende, desoriënterende, alles vernietigende chaos van oorlog.
Bijdrage : op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat € 8 kost i.p.v. het standaardtarief van € 12,50. Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur :19u10
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC. Slechts € 3 voor 3 uren!)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u30
Info :Ben VdP - 0470 90 24 73
of :Luc F - 0484 98 38 37
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj171)    
 
 
 
Praatcafé MortselVR 20/10/23
Omschrijving : Wil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Een van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn ook welkom tussen 20u en 24u om bij te praten.
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj201)    
 
 
 
Noordteater 'De Ronde van Vlaanderen' Première AntwerpenZA 21/10/23
Omschrijving :foto bij activiteitTerwijl de hele wereld wacht op de doortocht van "De Ronde van Vlaanderen" speelt zich achter de gevel van een Vlaams huis een heel ander verhaal af.
Drie genera­ties (Oma, Viviane en Arlette) leven in hun eigen wereld.
Oma moet, tegen haar zin naar het bejaar­den­te­huis. Viviane is, alhoewel ze dit niet wil toegeven, verliefd op de huisdokter. Arlette fladdert van de ene verliefd­heid naar de andere. Als dan blijkt dat de dokter verliefd is op Arlette, is dit voor Viviane een te grote schok en werkt ze dit uit door het verleden op te rakelen.
Auteur: Walter Van den Broeck
Regie : Wim Danckaert
Genre: Tragikomedie
Vanavond is het première!
Inbegrepen : inkom, een receptie met cava en hapjes na de voorstelling, gratis vestiaire en programmaboekje.
Afspraakuur :19u30
Afspraakplaats :aan de kassa van het Noordteater, Sint Nicolaasplaats 3-6, Antwerpen waar Leo en Anita iedereen verwelkomen.
Het NOORDTEATER is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Door de centrale ligging ligt het op wandelafstand van alle belangrijke tram- en bushaltes.
Trams:
Tram 11 stopt voor de deur; tram 7 achter de hoek. Tram 3, 5, 9 en 15 stoppen in Premetrostation Meir dat op wandelafstand ligt van het theater.
Bussen:
De Rooseveltplaats en de Groenplaats liggen vlakbij. Vanuit die 2 busstations heb je rechtstreeks verbindingen met alle randgemeenten.
Aanvangsuur :20u
Reservatie :€ 22 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj211)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm Le Procès Goldman (Cédric Kahn) 3*** UGC AntwerpenDI 24/10/23
Omschrijving :foto bij activiteitVan Cédric Kahn en met Arieh Worthalter, Arthur Harari, Jeremy Lewin
Duur: 1u56
In november 1975 begon het tweede proces tegen Pierre Goldman, een extreemlinkse activist. In eerste aanleg werd hij veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor vier gewapende overvallen, waarvan er één resulteerde in de dood van twee apothekers. Hij claimt zijn onschuld in deze laatste beschuldiging en wordt binnen enkele weken het icoon van intellectueel links. Georges Kiejman, een jonge advocaat, verdedigt hem, maar al snel komt hun relatie onder druk te staan. Goldman, vinnig en provocerend, riskeert de doodstraf en maakt de uitkomst van het proces onzeker.
Bijdrage : op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat € 8 kost i.p.v. het standaardtarief van € 12,50. Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur :19u05
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC. Slechts € 3 voor 3 uren!)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u20
Info :Ben VdP - 0470 90 24 73
of :Luc F - 0484 98 38 37
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj241)    
 
 
 
Kaas- en wijnavond + party Oelegem OOK NIET-LEDEN!ZA 28/10/23
Omschrijving :foto bij activiteitWoensdag 25/10 worden de betalingen voor de kaas- en wijnavond afgesloten. Als je nog niet gereserveerd hebt, doe het dan nu onmiddellijk zodat je betaling (hopelijk nog tijdig) op de Oeverrekening staat op woensdag 25/10 om 20u!
Niet te missen: de kaas- en wijnavond van Oever, gevolgd door een leuke party! DE BLAUWE OEVERJETONS ZIJN HIER GELDIG!

Dit jaar kiezen we opnieuw voor kwaliteit en gaan opnieuw in zee met de bekende kaasmeester Lourdon uit Brasschaat, een garantie voor topkazen.
We starten met een aperitief en daarna presenteren we jullie een overheerlijk kaasbuffet met een waaier aan broodvariëteiten, feestelijk versierd met gedroogde vruchten, noten en rozijnen.
Voor diegenen die geen kaas lusten, kunnen we ook een charcuterieschotel voorzien. Vermeld dit dan duidelijk op je overschrijving!
Zoals vroeger voorzien we weer meerdere kaasbuffetten zodat de tijd van aanschuiven tot een minimum herleid wordt!
Dranken en wijnen zijn apart te verkrijgen aan democratische prijzen. Gebruik hiervoor je blauwe Oeverjetons!
Vanaf 22u volgt de fuif met de zeer dansbare muziek van DJ Michel!! Einde van de party is voorzien om 24u.
Niet-leden betalen € 30.
Inbegrepen : Aperitief - Oeverheerlijk kaasbuffet of charcuterieschotel - inkom party.
PS: kaas- en wijnavond en party zijn 1 pakket! Enkel naar de party komen, is niet mogelijk!
Afspraakuur :vanaf 19u
Afspraakplaats :Parochiezaal Oelegem - Venusstraat 10 te 2520 Oelegem.
Aanvangsuur :19u30
Reservatie :€ 25 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :90
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj281)    
 
 
 
Halloweenwandeling met gids in De Schorre BoomDI 31/10/23
Omschrijving :foto bij activiteitSamhain of de oorsprong van Halloween
Op Halloween vertelt de gids je meer over de goden en heiligen die iets betekenden in het dagelijks leven rond deze periode.
Het is niet de bedoeling om er een halloweentocht van te maken met schrikeffecten (maar misschien toch wel verrassend).
Het blijft een wandeling met verhalen en uitleg over rituelen.
De wandeling duurt 120 minuten.
Afspraakuur :19u30
Afspraakplaats :aan de hoofdingang van De Schorre, Schommelei waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen. Van daaruit wandelen we samen naar het vertrekpunt van de wandeling: Congrescentrum De Pitte in De Schorre.
Aanvangsuur :20u
Reservatie :€ 6 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter - 0478 54 54 54 -
Max. personen :13
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj311)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be