Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
      Nieuw bijgekomen
      Reserveer nu
      Volgende maand
      Weekendactiviteiten
      Avondactiviteiten
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Op datum U bevindt zich hier Weekendactiviteiten terug vorige   afprinten print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
pijl lOktober 2023pijl r
madiwodovrzazo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten Oktober 2023 in het weekend (VR/ZA/ZO)
 
Vorige maandOverzichtVolgende maand

 
 
Natuurwandeling in de Vlaamse Ardennen te Brakel (20 km)ZO 01/10/23
Omschrijving :foto bij activiteitWe vertrekken aan de Sint-Martinuskerk van Opbrakel. Dit landschap in de Zwalmstreek typeert veelal een licht glooiend idyllisch landschap, met hier en daar bloesems van Vlier, Meidoorn en af en toe een bomenrij knotwilgen, her en der kabbelende beekjes met af en toe een mooi boerderijtje.
We wandelen in de richting van Everbeek-Boven en lopen langs de rand van het Hayesbos, deze worden ook de Everbeekse bossen genoemd. In Everbeek-Boven passeren we de Sint Jozefkerk en treffen we al een eerste cafeetje, Het Meiklokje bij den Benny, maar hier lopen we wel voorbij.
We gaan hierna direct links en wandelen op kleine wegeltjes tussen de weiden, waar ook zwarte schaapjes grazen, en in de verte zie je het glooiende landschap waar we even later afdalen. We steken de Molenbeek over in het Trimpontbos.
In de Vlaamse Ardennen komt een twaalftal heuvels voor die sterk opvallen in het reliëf omdat ze niet alleen allemaal ongeveer een hoogte van rond de 150 meter bereiken, maar ook doordat ze op één enkele west-oost-gerichte lijn zijn gelegen. Men noemt deze heuvels ook nog wel ‘getuigenheuvels’. Het Trimpontbos-Hayesbos ligt op één van deze heuvels. Er zijn verschillende valleitjes aanwezig in het bos, en er is het brongebied van de Terkleppebeek en de Verrebeek. Op de valleihelling komen duidelijke taluds voor.
Even later vertoeven we in het Livierenbos en wandelen we op grondgebied Wallonië. Het bosgebied ligt pal op de taalgrens in het gebied tussen de gemeenten Brakel en Vloesberg (Flobecq). Even later zitten we terug in het Hayesbos en steken we de grens weer over. We lopen even door een privétuin die mooi is aangelegd met snoeivormen, eerder een cottagestijl, en passeren ook enkele boomgaarden met perelaars, na een tijdje maken we een lus in het Brakelbos.
Het Brakelbos maakt deel uit van het boscomplex dat zich uitstrekt tussen Brakel en Vloesberg. Samen met het Pottelbergbos en het Bos Ter Rijst vormt het één geheel van 200 hectare. Middenin deze bossen ligt het gehucht d'Hoppe (La Houppe) dat bij Vloesberg hoort. Het Brakelbos is deels Vlaams, deels Waals.
De Sassegembeek baant zich in steile ravijntjes naar De Zwalm, een speelparadijs voor vissen en amfibieën. In het voorjaar ontrolt de wilde hyacint sierlijk zijn blauwpaars tapijt, een ware streling voor het oog.
In d'Hoppe, kunnen we zeker een biertje drinken op een van de caféterrassen. We verlaten het Brakelbos en wandelen even op de grens en ook hier aan de rand van het bos kan de verleiding groot zijn om nog een lekker ijsje te verorberen bij de kleine caravan. Het is wel laat op seizoen en misschien staat het er niet meer.
We lopen verder tussen de velden terug naar Opbrakel, en voor het dorp kunnen we nog op het mooie tuinterras van La Granja 4 een glaasje wijn of een biertje deinken.
Indien er nadien interesse is, kunnen we bij onze stop in La Houppe in een van de cafés reserveren.
PS: deze wandeling werd al georganiseerd in mei 2021.
Meebrengen : Hapje en drankje voor onderweg, stevige waterdichte wandelschoenen
Neem ook zeker je lidkaart mee en toon die aan de verantwoordelijke zodat hij of zij een juist lidnummer kan noteren!
Afspraakuur :9u15
Afspraakplaats :aan Crown Plaza Hotel, Gerard Le Grellelaan 10 in 2020 Antwerpen of om 10u30 aan de Sint-Martinuskerk, Sint-Martensstraat te 9660 Opbrakel. Parkeren in de omgeving van de kerk of in J. Sadonespad, een zijstraatje aan de kerk.
Aanvangsuur :11u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Beatrijs - 0472 21 06 27
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj015)    
 
 
 
Fietsen: rondje Tholen (± 50 km)ZO 01/10/23
Omschrijving :foto bij activiteitDe wind door je haar. De zilte zee in de lucht. Het groene landschap glijdt aan je ogen voorbij. Oude dijken, molens, boerenhoeves en authentieke kernen duiken erin op. Rust en ruimte omkaderd door Nationaal Park Oosterschelde. Alles valt hier van je af. We fietsen aan een rustig tempo en genieten langs de Oosterschelde, over dijken en langs schorren. Tholen stad heeft een mooi haventje en een oud centrum.
Een terrasje zal niet ontbreken.
Bij regenweer gaat de tocht niet door. Contacteer Diane
Meebrengen : fiets in goede staat.
Neem zeker je lidkaart mee en toon die aan de verantwoordelijke zodat hij of zij een juist lidnummer kan noteren!
Afspraakuur :12u45
Afspraakplaats :parking Bergse Diepsluis, Gortzakweg (einde Oesterdam) in Tholen (NL)
Aanvangsuur :13u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Diane DK - 0485 80 29 86
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj017)    
 
 
 
Orgeldraaien Open Belgisch Kampioenschap Brasschaat OOK NIET-LEDEN!ZO 01/10/23
Omschrijving :foto bij activiteitBrasschaat krijgt Belgisch kampioenschap orgeldraaien over de vloer
Op het Armand Reusensplein in Brasschaat vindt op 1 oktober het Belgisch kampioenschap orgeldraaien plaats. Wie orgel zegt, denkt meteen aan de grote stukken van de Gebroeders Decap. Brasschatenaar Roger Mostmans, achterkleinzoon van de oprichter van deze zaak, zal met één van zijn pronkstukken van de partij zijn.
Roger Mostmans werkt nu al 52 jaar aan de orgels. Zij gaan iedere keer zelf op zoek naar de nodige planken. De kwaliteit die je toegestuurd krijgt, is vaak ontoereikend. Het moeten echt compleet gave planken zijn. De laatste jaren maken ze minder nieuwe Decap-orgels. En als er een bestelling binnen komt, dan doen ze dat tussen de restauraties van bestaande orgels door. Dat doet Roger trouwens het liefst. Ze krijgen er van overal binnen. In Duitsland en Zwitserland zijn er veel orgels, natuurlijk niet alleen Decap-orgels. Maar ze restaureren ze allemaal. Vroeger hadden we veel orgels in dancings en cafés staan. Denk maar aan de 14 Billekens en Café Beveren. Dat laatste bestaat trouwens nog.
Roger Mostmans ontwikkelde uiteraard een scherp gehoor. Hij volgde muziekschool in Brasschaat en was al vlug gefascineerd door orgels, ook kerkorgels. In principe werken die op dezelfde manier. Vandaag zijn er ook al Decap-orgels die computergestuurd zijn. De Vlaamse Gemeenschap beschikt over een eigen orgelcollectie. Die staat bij Katoen Natie.

Draaiorgelspelers uit het hele land dingen mee naar de nationale titel. Hun prestaties zullen worden beoordeeld op basis van verschillende criteria: het muzikaal repertoire, de esthetiek en de mechaniek van het draaiorgel, alsook het voorkomen van de orgelspeler en de interactie met het publiek.
“Het belooft dit jaar een mooie editie te worden, met grote en kleine draaiorgels. Ze komen in alle maten. We verwachten een 20-tal deelnemers. Zij zullen het publiek trakteren op zowel traditionele als moderne muziek op verschillende soorten draaiorgels, gaande van imposante straatorgels tot mooie handdraaiorgeltjes. Dit muzikaal, bont spektakel met een hoog nostalgiegehalte spreekt ook heel wat jonge mensen en gezinnen met kinderen aan.” (MechaMusica-voorzitter Johnny Claes)
Het Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien werd voor het eerst georganiseerd in 2004 onder impuls van cabaretier Geert Hoste, die zelf een fervent draaiorgelliefhebber is. Sinds 2007 is er om te twee jaar een BK met telkens een groeiend deelnemersveld.
De organisatie is in handen van het gemeentebestuur van Brasschaat, Cultuurcentrum Brasschaat en MechaMusica. Zij verenigen draaiorgelbouwers, -spelers en liefhebbers van mechanische muziekinstrumenten van over het hele land.
Van 13u tot 16u30 kan het publiek langs een uitgestippeld parcours in het park genieten van de verschillende draaiorgelspelers die er het beste van zichzelf geven. Om 17u00 vindt de officiële prijsuitreiking plaats in de feesttent op het Armand Reusensplein. Op de tonen van een heus danscaféorgel van Decap zal er zelfs een ‘danske geplaceerd’ kunnen worden tijdens dit slotmoment. Het einde is voorzien om 20u.
Kom zeker iets drinken bij Pieter en zijn ploeg die voor alle dranken zorgen tijdens dit niet te missen Belgisch Kampioenschap!
Afspraakuur :14u
Afspraakplaats :op het Armand Reusensplein in 2930 Brasschaat aan de toog in de feesttent waar Pieter en zijn ploeg voor de drank zorgen!
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj013)    
 
 
 
Wandeling in grenspark Kalmthoutse Heide (NL) (12 km) Enkel Oeverleden.ZO 01/10/23
Omschrijving :foto bij activiteitVandaag maken we een wandeling in het Nederlandse gedeelte van het grenspark Kalmthoutse Heide. Het gebied bestaat voornamelijk uit heide met vennen, zandbergen en dennenbossen. Dit natuurreservaat maakt deel uit van een aaneengesloten natuurgebied dat zich aan beide zijden van de staatsgrens uitstrekt met een oppervlakte van ± 3.750 ha. Onze wandeling kent een tussenstop aan het “Puts Meuleke”.
We komen samen in Recreatiecentrum Hazeduinen, voor restaurant “De Heusche Bollaert”, 1e Verdelingsweg 6 in NL 4645 RT Putte, Nederland (ruime parking). Ligt op ± 1,5 km van de staatsgrens in Putte/Kapellen.
Hoe er geraken? Grensovergang Putte, volg de N-287 tot ter hoogte van de Joodse begraafplaatsen, rechts afslaan Noordweg, dan terug rechts Herenbaan, de eerste straat links is de 1e Verdelingsweg.
’s Avonds kunnen de liefhebbers nog iets blijven drinken/eten in “De Heusche Bollaert” (grote keuze pannenkoeken).
Neem zeker je lidkaart mee en toon die aan de verantwoordelijke zodat hij of zij een juist lidnummer kan noteren!
Afspraakuur :13u45
Afspraakplaats :in Recreatiecentrum Hazeduinen, voor restaurant “De Heusche Bollaert”, 1e Verdelingsweg 6 in NL 4645 RT Putte, Nederland (ruime parking). Ligt op ± 1,5 km van de staatsgrens in Putte/Kapellen.
Hoe er geraken? Grensovergang Putte, volg de N-287 tot ter hoogte van de Joodse begraafplaatsen, rechts afslaan Noordweg, dan terug rechts Herenbaan, de eerste straat links is de 1e Verdelingsweg.
Aanvangsuur :14u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Mon V - 0485 54 84 40
of :Luc VDW - 0471 66 09 27
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj016)    
 
 
 
Tentoonstelling Expeditie Egypte Brussel OOK NIET-LEDEN!ZO 01/10/23
Omschrijving :foto bij activiteitExpeditie Egypte verhaalt de geschiedenis van twee eeuwen fascinerende archeologische ontdekkingen in het land van de farao’s en de totstandkoming van de Egyptische collectie van het museum.
Op de tentoonstelling Expeditie Egypte worden een tweehonderdtal objecten uit haar beroemde Egyptische verzameling samengebracht. De blikvangers van de tentoonstelling zijn onder meer de rijkelijk versierde lijkkisten uit de priesterlijke cachette van Deir el-Bahari. Daarnaast wordt een groot aantal opmerkelijke stukken uit de verzameling voor het eerst tentoongesteld. Voorwerpen zoals grafstèles, canopenvazen voor de ingewanden van de overledenen, en shabti-beeldjes die de doden vergezelden in het hiernamaals, maken de bezoekers wegwijs in de Egyptische godenwereld en het eeuwige leven. Tenslotte wordt de tentoonstelling ook rijkelijk voorzien van uniek historisch fotomateriaal.
Deze reis doorheen de tijd wordt op meerdere plaatsen aangevuld met artistieke interventies van Sara Sallam (°1991, Caïro). De kunstenares exploreert de Egyptische culturele identiteit van vandaag en bevraagt de geschiedenis en erfenis van de egyptologie. Herinneringen uit haar kindertijd en archeologische en museale bronnen inspireren het werk van Sara Sallam, dat een frisse kijk biedt op de erfenis van het oude Egypte.
De prijs omvat de rondleiding met gids.
De inkom is gratis voor houders van een Museumpas. Zonder Museumpas is de inkom € 17, voor 65+ € 12.
De rondleiding duurt 90 minuten, nadien kan je eventueel nog op eigen houtje de tentoonstelling doorlopen.
Nadien gaan we samen nog iets drinken en/of eten.
Afspraakuur :13u
Afspraakplaats :voor carpooling (indien er voldoende chauffeurs zijn) aan Oud Berchem Kerk of om 14u15 ter plaatse aan de kassa van het Museum Kunst & Geschiedenis, Jubelpark 10 1000 Brussel waar Robert jullie opwacht.
Voor carpooling, stuur je ten laatste op DO 28/09 een mail naar nicole@oever.be indien je als chauffeur of als passagier naar Oud Berchem Kerk komt.
Met een weekendticket kan je goedkoop met de trein naar Brussel. Afstappen in Station Brussel-Schuman en dan nog 10' stappen naar het museum.
Aanvangsuur :14u30
Reservatie :€ 13 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :15
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj014)    
 
 
 
Weekend Uitwaaien aan zee in De Panne van VR 06/10 tot ZO 08/10/2023 ENKEL OEVERLEDEN!VR 06/10/23
Periode :VR 06/10/23 -> ZO 08/10/23
Omschrijving :foto bij activiteitInfo: enkel opvraagbaar voor leden. Inloggen kan linksboven.


Online info: enkel opvraagbaar voor leden. Inloggen kan linksboven.
Begeleiding :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj062)    
 
 
 
Praatcafé MortselVR 06/10/23
Omschrijving : Wil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Een van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn ook welkom tussen 20u en 24u om bij te praten.
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj061)    
 
 
 
Wandeling door het Waas- en Reynaertland (20km)ZO 08/10/23
Omschrijving :foto bij activiteitVerrebroek is een dorp in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen en een deelgemeente van Beveren, gelegen in het noorden van het Waasland. Het was tot 1977 een zelfstandige gemeente, in de Wase Scheldepolders. Verrebroek dankt zijn naam aan de samentrekking tussen broek (= vochtig laagland, moeras) en Verre, een rivier die op die plaats stroomde ten tijde van het ontstaan van Verrebroek.
Het noorden van het Waasland, tegen de Scheldeoevers aan, wordt gekenmerkt door een weidse open vlakte, een lappendeken van weiden, akkers en laagstamboomgaarden, afgescheiden door sloten. Dit landschap baadt nog in een onwerkelijke stilte. Maar de industriële ontwikkeling van het nabijgelegen Antwerpen komt iedere dag een beetje meer de mysterieuze sfeer verstoren. Deze wandeling laat je genieten van die weidse polders, maar confronteert je ook met de oprukkende havenontwikkeling.
Je stapt een klein stukje op de GR5A Wandelronde van Vlaanderen maar je volgt ook gedurende enkele kilometers de Streek-GR Waas- en Reynaertland.
Halverwege is er mogelijkheid tot een sanitaire stop :-)
En we komen toch niet weer een ijshoeve tegen zeker :-)
Vraag van vandaag: Hier zien we de vossen naar de polders kijken. Maar naar waar kijkt de ridder?
Meebrengen : hapje en drankje voor onderweg en gemakkelijke wandelschoenen. Neem ook zeker je lidkaart mee en toon die aan de verantwoordelijke zodat hij of zij een juist lidnummer kan noteren!
Afspraakuur :10u15
Afspraakplaats :9u30 voor carpooling kerk Brasschaat: contacteer Luc.
Of om 10u15 in Verrebroek aan de Sint-Laurentiuskerk (café Terminus is open vanaf 9h45).
Parkeren parking Verheyenplein bij de Sint-Laurentiuskerk - 9130 Verrebroek
Aanvangsuur :10u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :LucDB - 0499 14 87 73
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj081)    
 
 
 
Fietsen door de bomen (± 50 km)ZO 08/10/23
Omschrijving :foto bij activiteitWe fietsen aan een rustig tempo langs de Leyssensmolen uit 1797, één van de mooiste windmolens van ons land, langs de Vlindervallei met Reuzevlinder, langs het grootste Duitse militaire kerkhof van West-Europa, op niet Duits grondgebied en het GlazenHuis in Lommel.
We verkennen de Sahara: het warmste plekje van Vlaanderen en beklimmen de uitkijktoren: De Reus van Bosland.
Uiteraard fietsen we door de bomen: een fietsbrug van 700 m lang, bestaande uit een dubbele cirkel met een
diameter van 100 m stijgend tot een hoogte van 10 m.
We zoeken mooie terrasjes op en na de tocht kunnen we nog iets gebruiken in het nabije Eetcafé De Lage Kempen.
Zorg voor een fiets die in orde is.
Bij regen gaat de tocht niet door: contacteer Diane!
Neem ook zeker je lidkaart mee en toon die aan Diane zodat zij een juist lidnummer kan noteren!
Afspraakuur :12u15
Afspraakplaats :Parking Bosland Pijnven, Kiefhoekstraat 20 in 3940 Hechtel-Eksel
Aanvangsuur :12u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Diane DK - 0485 80 29 86
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj082)    
 
 
 
Wandeling door groen Mortsel (8,4 km) Enkel Oeverleden!ZO 08/10/23
Omschrijving :foto bij activiteitMooie wandeling door Mortsel. We wandelen door enkele woonwijken (onvermijdelijk), maar ook door velden, een stukje bos en Fort 4. Sommige wegen zijn onverhard, dus zorg voor goede wandelschoenen. Er is geen tussenstop voorzien, breng dus zeker een hapje/drankje voor onderweg mee.
Neem ook zeker je lidkaart mee en toon die aan de verantwoordelijke zodat hij een juist lidnummer kan noteren!
Nadien kunnen we samen nog iets drinken / eten.
Bij regenbuien gaat de wandeling niet door.
Afspraakuur :14u
Afspraakplaats :Op de parking van de Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125 te 2640 Mortsel
Aanvangsuur :14u15
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Jan Muylaert - 0474 72 34 37
Max. personen :25
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj083)    
 
 
 
Oevercafé MortselVR 13/10/23
Omschrijving : Niets te doen op vrijdagavond? Geen probleem! Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel om, tussen pot en pint, de avond op een aangename manier door te brengen met 3 andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 24u om bij te praten met een drankje.
GEEN info: Op een Oevercafé wordt geen info gegeven aan de nieuwkomers!
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj131)    
 
 
 
Avondje gezelschapsspelen LierVR 13/10/23
Omschrijving :Omdat gezelschapsspelen nu eenmaal leuker zijn met meer dan 1 persoon, komen wij bijeen in De Refuge te Lier.
Meebrengen :minstens 1 gezelschapsspel
Afspraakplaats :Café De Refuge, Zimmerplein 12 te 2500 Lier
Afspraakuur :19u, aanvang 19u15
Info :Lieve J - 0473 28 43 89 - godelieva.jacobs64@gmail.com of
Marc Van Doninck - 0473 52 42 30
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj132)    
 
 
 
Film WIL (Tim Mielants ) Kinepolis 4 **** Antwerpen OOK NIET-LEDEN!VR 13/10/23
Omschrijving :foto bij activiteit‘WIL’, in de traditie van bekende Holocaustfilms maar dan ongemakkelijk dicht bij huis
Met WIL balt Tim Mielants de bekende roman van Jeroen Olyslaegers samen tot een beklemmende thriller, die komaf maakt met de grootste illusie van de oorlogsfilm: heldenmoed.
Lieven Trio 26/09/23 in De Morgen
Om het bezette Antwerpen van 1942 weer tot leven te wekken - het Antwerpen waar onze eigen politiemensen duizenden joden arresteerden en richting vernietigingskampen stuurden - trok regisseur Tim Mielants naar Polen. Het is in de eerste plaats een praktische keuze, maar het geeft WIL ook een sterke subliminale lading.
Het decor waarin de piepjonge hulpagenten Wil (Stef Aerts) en Lode (Matteo Simoni) op bevel van den Duits onschuldige joden uit hun huis gaan sleuren, doet WIL ergens diep in je onderbewustzijn aansluiten bij een traditie van bekende Holocaustfilms als The Pianist, maar dan ongemakkelijk dicht bij huis. Ja, deze gruwel voltrok zich ook bij ons, lijkt regisseur Tim Mielants (De Patrick) zo te onderstrepen.
Het is een ongemakkelijke reminder aan iets dat de generatie van WIL collectief lijkt te hebben verdrongen. De film maakt pijnlijk duidelijk waarom: wie zou zichzelf na deze horror nog in de spiegel kunnen aankijken? Zij die hun geweten zuiver wisten te houden, overleefden de oorlog meestal niet. De rest - zij die erbij stonden en ernaar keken - vermeed de spiegel nadien als de pest, om toch nog enigszins met zichzelf verder te kunnen leven.
WIL duwt daar waar het pijn doet. Wat zouden wij doen, wanneer de dingen gruwelijk misgaan? Wat dóén wij, wanneer de dingen gruwelijk misgaan? De film laat je achter met meer vragen dan antwoorden.

KRACHTTOER
Wils overpeinzingen rond lafheid en de onmogelijkheid van het heldendom, die in het boek veel ruimte krijgen, laten Mielants en coscenarist Carl Joos nochtans grotendeels links liggen. Zij vertimmeren Olyslaegers’ uitwaaierende stream of consciousness-roman tot een strakke oorlogsthriller. Al in de eerste minuten introduceren ze een plotwending die de personages - en de kijker - meteen het mes op de keel zet. Voor filosoferen is nauwelijks tijd. En toch verliest deze ademloze adaptatie de essentie van het boek niet uit het oog. Een krachttoer.
Wil slaagt er niet in om scherpe keuzes te maken, maar Mielants doet dat als regisseur wel. Het energieke camerawerk van Robrecht Heyvaert (Patser) wordt hier aangewend om de geschiedenis met een shot urgentie te injecteren. De minimale scherptediepte, in combinatie met de benepen interieurs, maakt de bankschroef van de geschiedenis voelbaar.
Mielants wist de fine fleur van de Vlaamse acteurswereld te strikken, maar grote namen als Jan Decleir, Koen De Bouw en Kevin Janssens passeren in de marge. Zelfs Matteo Simoni heeft nauwelijks tekst. Annelore Crollet maakt indruk als Yvette, het morele kompas van dit verhaal. Maar WIL is vooral de film van Stef Aerts. In zijn gespannen blikken lees je de essentie: de traumatiserende, desoriënterende, alles vernietigende chaos van oorlog.

De vertoning start om 19u45. De film duurt 110 minuten!
Na de film, gaan we, aan Kinepolis, samen nog iets drinken in TakeTwo!
Je kan ter plaatse een filmticket kopen aan € 13,50 of € 12,50 voor 60+ maar Pieter heeft nog 10 tickets aan slechts € 10.
Wil je erbij zijn, schrijf dan snel € 10 over op de Oeverrekening zodat we 10 plaatsen bij elkaar kunnen reserveren in de zaal!
Afspraakuur :19u15
Afspraakplaats :Kinepolis - Groenendaallaan 394 in 2030 Antwerpen, binnen aan de kassa's ter hoogte van Douwe Egbergts Café waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Gratis parking.
Zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer: bussen 610, 620, 650, 720, 776 en trams 1 en 6.
Aanvangsuur :19u45
Reservatie :€ 10 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj134)    
 
 
 
Theater Zeemanshuis 'Deze congé telt nie mee' Antwerpen OOK NIET-LEDEN!ZA 14/10/23
Omschrijving :foto bij activiteitEen nieuwe vakantiekomedie van Stijn Van Haecke

Het zat de familie Denecker-Maes niet altijd mee als ze op vakantie gingen. Telkens was er wel iets waardoor er roet in het eten werd gegooid. Of lag het aan hen?
Want voor, tijdens of na de vakantie kunnen we allemaal wel eens “zagen en klagen” of een ander “een kleedje passen”.
Nu haar man Albert overleden is, wil Martha absoluut de draad weer opnemen.
​Opnieuw op congé! Met de hulp van haar broer Paul moet dat zeker lukken. Hij werkt tenslotte voor de hotelketen “Congé Olé! Waar Vlamingen thuis zijn”, waar ook animatrice Kimmy voor de sfeer zorgt. ​Maar wat lijkt Kimmy’s broer Wesley toch sterk op Albert…

Een plezante vakantie-komedie om het zomergevoel nog even te rekken.
Auteur: Stijn Van Haecke
Regie : Stijn Van Haecke en Jan Tiebos
Cast: Maggy Cuppens, Jan Tiebos, Hans Claes, Saly Salem, Stijn Van Haecke, Tine Vechter, Laila Mariën
Nadien is er mogelijkheid om samen iets te drinken.
De tickets kosten normaal € 23.
Afspraakuur :19u45
Afspraakplaats :aan de kassa van de Zwarte Zaal, Reyndersstraat 7 2000 Antwerpen.
Aanvangsuur :20u
Reservatie :€ 19 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj142)    
 
 
 
Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!ZA 14/10/23
Omschrijving :foto bij activiteitVanavond staat DJ Hans achter de draaitafel! Ambiance en dansplezier verzekerd!
Kom ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door DJ Hans.
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance op de Oeverparty's
Toegang vanaf 21 jaar.
Leden Oever € 5 – Niet-leden € 10
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 10 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven.
Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
Je kan betalen met Payconiq en cash!
Einde : 4u
Afspraakplaats :DIXIES, Pauwelslei 18 2930 Brasschaat.
Aanvangsuur :vanaf 22u
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Wegwijzer :Dixies
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj141)    
 
 
 
Bowling + snacks Ekeren OOK NIET-LEDEN!ZO 15/10/23
Omschrijving :foto bij activiteitIn 2011 opende Bowlingplanet haar deuren in het HealthCity sportcomplex in Ekeren. Met 16 geautomatiseerde bowlingbanen, trendy café en een uitstekend restaurant biedt Bowling Planet je 2 uren leuke bowling aan. Het jonge team van Bowlingplanet zorgt voor een vlotte service in een gezellig kader.
Inbegrepen in de € 11: 2 uur bowling + schoenen + snacks.
Alle dranken zijn voor eigen rekening.
Afspraakuur :10u45
Afspraakplaats :aan de kassa van Bowlingplanet - Barazza, Slijkweg 5 2180 Ekeren waar Pieter iedereen verwelkomt.
Aanvangsuur :11u
Reservatie :€ 11 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter - 0478 54 54 54 -
Max. personen :12
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj152)    
 
 
 
Rustgevende wandeling in en rond Vrijhern te Hoeselt (20 km)ZO 15/10/23
Omschrijving :foto bij activiteitOnze wandeling vertrekt aan de Kluis van Vrijhern, een bedevaartsoord en toeristische trekpleister met een geschiedenis die teruggaat tot 1690. Toen vestigde kluizenaar Jacobus van den Brouck zich hier om kinderen uit de buurdorpen te onderwijzen. In het begin van de 18de eeuw kwam er een nieuwe kluis met kapel en er bleven nog 200 jaar lang kluizenaars wonen. In het totaal leefden hier in die periode 26 kluizenaars... Over de wereld verspreid staan er een aantal bedevaartskapellen die een kopie zijn van de Mariakapel in Loreto (Italië): de Casa Santa. In Vrijhern dus ook.
Ontdek "Grand Cru" landschappen met vergezichten. Wandel over een heuvelachtig landschap met vochtige beekvalleien, heuvelruggen, holle wegen, langs vijvers of de talloze boomgaarden. Bekijk de prachtige kastelen of slenter via een eeuwenoude trambedding of idyllisch vlonderpad...
Er zijn 2 tussenstops voorzien.
Meebrengen : hapje en drankje voor onderweg, stevige waterdichte wandelschoenen.

Neem ook zeker je lidkaart mee en toon die aan de verantwoordelijke zodat hij een juist lidnummer kan noteren!
Afspraakuur :11u45
Afspraakplaats :Kluis van Vrijhern Kluisstraat 1 te 3730 Hoeselt
Aanvangsuur :12u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :MarcM - 0495 53 28 52
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj153)    
 
 
 
Bruggetjeswandeling in Gewestbos Ravels (± 10 km)ZO 15/10/23
Omschrijving :foto bij activiteitEen grote variatie aan naald- en loofbomen maakt dit bos interessant. Naast de klassieke dennen zoals grove den en Corsicaanse den, staat er ook de Weymouth, Oostenrijkse, Rigida en Contorta den. De aanwezigheid van Douglas, lork, fijnspar, grote zilverspar, Hemlock en levensboom, getuigt van de vroegere experimentele aanplantingen met vooral naaldbomen.
De meest voorkomende loofboom is Amerikaanse eik. Daarnaast vormen zomereik, beuk en ruwe berk de belangrijkste vertegenwoordigers van de inheemse soorten.
Wil je graag avontuurlijk wandelen, dan moet je zeker de Bruggeskeswandeling uitproberen. De bosarbeiders van Natuur en Bos hebben deze wandeling helemaal uitgewerkt en aangeduid. Zeker de moeite en je komt er zoals de naam al zegt, ook veel bruggetjes tegen.
Tussenstop voorzien.
Na de wandeling kunnen we nog iets gebruiken in het boshuis en in het centrum van Ravels is er voldoende horeca.
Meebrengen : aangepast schoeisel. Neem ook zeker je lidkaart mee en toon die aan de verantwoordelijke zodat zij een juist lidnummer kan noteren!
Afspraakuur :13u15
Afspraakplaats :Bezoekerscentrum Boshuis Ravels, Jachtweg 27 in 2380 Ravels
Aanvangsuur :13u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Diane DK - 0485 80 29 86
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj154)    
 
 
 
Chocoladewandeling Brussel OOK NIET-LEDEN!ZO 15/10/23
Omschrijving :foto bij activiteitBelgië en dus ook Brussel zijn wereldwijd bekend voor hun traditie in chocolade en hun overheerlijke pralines!

Met woord én daad gaan we dit thema te lijf. Onder begeleiding van Raf, onze supertoffe gids die we hebben leren kennen als gids van de Art Déco wandeling van 25/06 in Brussel, leren we over de productie en geschiedenis van de chocolade en wandelen we van de Kunstberg tot aan Sint-Katelijne.
We gaan op vier verschillende plaatsen langs voor een kleine degustatie, bij zowel traditionele als recente chocolatiers.
Een rondleiding waar je nog lang zoet mee zal zijn!
Einde : om 17u30 aan de Vismarkt ("Baksteenkaai")
In deze gezellige buurt zijn er voldoende toffe adresjes om iets te drinken en/of te eten.
PS: kom best met de trein aan een zeer voordelig weekendtarief.
Indien je toch zou willen carpoolen vanuit Oud Berchem Kerk, graag een mailtje aan nicole@oever.be vóór 12/10. Vermeld of je als chauffeur of als passagier naar Oud Berchem Kerk komt. De carpooling gaat enkel door als er voldoende chauffeurs zijn.
Afspraakuur :13u45
Afspraakplaats :Oud Berchem Kerk voor mogelijke carpooling indien er zich voldoende chauffeurs aanbieden of om 14u45 op het ronde pleintje voor het Centraal Station Brussel ("Europakruispunt") waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :15u
Reservatie :€ 15 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :20
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj151)    
 
 
 
Praatcafé MortselVR 20/10/23
Omschrijving : Wil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Een van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn ook welkom tussen 20u en 24u om bij te praten.
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj201)    
 
 
 
Minigolf spelen in AntwerpenZA 21/10/23
Omschrijving :foto bij activiteitBinnenkort sluit het golfseizoen. Dus moeten we nog eens een laatste maal samenkomen in 2023 om dit leuke spelletje te spelen.
We houden het vandaag dus bij een sportieve ontspanning. De bedoeling is het parcours van 18 holes met zo weinig mogelijk slagen af te leggen. Iedereen kan aan dit spannende spel mee doen.
Na de match kunnen we nog een wandeling maken in park Den Brandt en omgeving.
Bij zware regenval gaat dit evenement niet door. Tegen enkele tijdelijke druppels zijn we bestand.
Bijdrage : € 5 per persoon, ter plaatse te betalen. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Afspraakuur :14u45
Afspraakplaats :Minigolf Midget, Eglantierlaan in 2020 Antwerpen. Voldoende parkeergelegenheid in de buurt.
Info :Luc VDW - 0471 66 09 27
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj212)    
 
 
 
Noordteater 'De Ronde van Vlaanderen' Première AntwerpenZA 21/10/23
Omschrijving :foto bij activiteitTerwijl de hele wereld wacht op de doortocht van "De Ronde van Vlaanderen" speelt zich achter de gevel van een Vlaams huis een heel ander verhaal af.
Drie genera­ties (Oma, Viviane en Arlette) leven in hun eigen wereld.
Oma moet, tegen haar zin naar het bejaar­den­te­huis. Viviane is, alhoewel ze dit niet wil toegeven, verliefd op de huisdokter. Arlette fladdert van de ene verliefd­heid naar de andere. Als dan blijkt dat de dokter verliefd is op Arlette, is dit voor Viviane een te grote schok en werkt ze dit uit door het verleden op te rakelen.
Auteur: Walter Van den Broeck
Regie : Wim Danckaert
Genre: Tragikomedie
Vanavond is het première!
Inbegrepen : inkom, een receptie met cava en hapjes na de voorstelling, gratis vestiaire en programmaboekje.
Afspraakuur :19u30
Afspraakplaats :aan de kassa van het Noordteater, Sint Nicolaasplaats 3-6, Antwerpen waar Leo en Anita iedereen verwelkomen.
Het NOORDTEATER is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Door de centrale ligging ligt het op wandelafstand van alle belangrijke tram- en bushaltes.
Trams:
Tram 11 stopt voor de deur; tram 7 achter de hoek. Tram 3, 5, 9 en 15 stoppen in Premetrostation Meir dat op wandelafstand ligt van het theater.
Bussen:
De Rooseveltplaats en de Groenplaats liggen vlakbij. Vanuit die 2 busstations heb je rechtstreeks verbindingen met alle randgemeenten.
Aanvangsuur :20u
Reservatie :€ 22 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj211)    
 
 
 
Wandeling te Herent (20km), bij swinging Bart.ZO 22/10/23
Omschrijving :foto bij activiteitVanuit de gelijknamige sporthal starten we met de Mollekensbergwandeling. We passeren 'De Bereklauw', een alternatieve kunstenaarsgroep, waar we een korte rondleiding krijgen. Dan volgt een prachtige holle weg die ons in Winksele brengt. Tijd voor onze picknick. In de namiddag wandelen we dan verder naar twee natuurpareltjes: de Molenbeekvallei en het Kastanjebos, zo genoemd omdat het op die manier vermeld staat op de kaarten van Graaf de Ferrari uit 1788. Hier is onze 2de halte.
Eventjes de Mechelse Steenwag oversteken en we komen aan de Benedictushoeve. Deze bio-boerderij hangt af van Oostrem, een instituut voor personen met een lichte mentale beperking. Hier wordt o.a. alle koffiedrek van Gasthuisberg gedroogd, om als basis te dienen voor champignonkwekerijen. Tot slot gaan we nog voorbij het Duigemhof, omgevormd tot een mini-administratief centrum. Terug de spoorweg onderdoor en we zijn terug aan ons vertrekpunt aangekomen. Wie wil kan daar nog iets eten (specialiteit zijn hun pizza's) of drinken.
Be there!
Meebrengen : hapje en drank voor onderweg (minimum 2 stops), stevige wandelschoenen, goed weer, goed humeur!
Neem ook zeker je lidkaart mee en toon die aan de verantwoordelijke zodat hij of zij een juist lidnummer kan noteren!
Afspraakuur :10u45
Afspraakplaats :Sporthal Bart Swings, Kouterstraat 1, 3020 Herent.
Carpoolen: als je interesse hebt in carpooling (als chauffeur of passagier), gelieve dan tijdig een seintje te geven. Carpooling is enkel mogelijk indien er zich chauffeurs aanbieden!
Mogelijke afspraakplaatsen voor carpooling:
parking Brasschaat kerk - Miksebaan 3 - 2930 Brasschaat - 9u00
P+R Olympiade - Populierenlaan 2 - 2020 Antwerpen - 9u30
P+R Kontich - E19 Afrit 7 - 9u45
Elektriciteitstraat (Aldi) - 2800 Mechelen - 10u00
Aanvangsuur :11u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Rik V - 0472 44 72 43
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj222)    
 
 
 
Ensorhuis - Ensorwandeling + tentoonstelling Anna Boch OostendeZO 22/10/23
Omschrijving :foto bij activiteitWie even in de geest van James Ensor wil ronddolen, moet naar Oostende. Het James Ensorhuis draagt niet louter de naam van de kunstenaar, het is waar Ensor tot aan zijn dood in 1949 leefde en werkte. Veel inmiddels onbetaalbare kunstwerken kwamen er tot stand. Vrijwel meteen na zijn dood werd de woning ingericht als museum, maar het werd pas recent in haar oorspronkelijke staat en volle glorie gerestaureerd.
Meer nog: door ook het aanpalende pand te integreren, is het James Ensorhuis hét mekka voor fans van de kunstenaar.

Dankzij het authentiek meubilair, de reproducties en kleine documentaire-presentaties beleef je de werk- en leefruimte van de kunstenaar op een unieke wijze. Vijf belevingskamers belichten elk een ander thema.
We bezoeken het Ensorhuis met een gids. Nadien neemt de gids ons mee voor een James Ensorwandeling in Oostende. Deze wandeling van 3 km loodst ons langs 13 plaatsen die belangrijk waren voor de kunstenaar.

Om 15u30 bezoeken we de prachtige tentoonstelling van Anna Boch.

Mu.ZEE brengt een eerbetoon aan Anna Boch (1848-1936), kunstschilderes en mecenas. Dit, 175 jaar na haar geboorte. De tentoonstelling richt zich op Anna Boch als kunstenares en als vrouw aan het einde van de 19e eeuw in België. Ze stond bekend als zeer vooruitstrevend: ze bezat een auto, reisde veel en vaak alleen – niet evident als vrouw in die tijd. Net zoals haar impressionistische tijdsgenoten Berthe Morisot (1841- 1885) in Frankrijk of Mary Cassat (1844-1926) in de Verenigde Staten, wordt ook Anna Boch geboren in een erg welgesteld milieu. Anna’s broer Eugène (1855-1941) zal ook schilder worden in Parijs en hij raakt er bevriend met Vincent van Gogh. Haar neef, advocaat en schrijver Octave Maus (1856-1919), is de grondlegger van de impressionistische kunstenaarsgroepen Les XX en La Libre Esthétique, in Brussel. Haar familie was eigenaar van de Manufacture Boch Frères Keramis in La Louvière.

Deze impressionistische kunstenares genoot internationale waardering. Ze was een groot muziekliefhebber en kunstverzamelaar: ze verzamelde werk van Paul Gauguin, Vincent van Gogh en Paul Signac – en had een neus voor jong talent. Net zoals bij haar Franse collega-kunstenaars nemen zeelandschappen, de natuur en reizen een belangrijke plaats in in haar oeuvre. Ook de Noordzee als onderwerp verschijnt in haar oeuvre: de Belgische kust en vooral Oostende, de stad van James Ensor, waren haar niet vreemd: James Ensor, van wie ze onder meer een sleutelwerk La Musique russe verwierf, lag haar nauw aan het hart.
Voor deze tentoonstelling werden uitzonderlijke bruiklenen toegestaan zoals Paul Signac, La Calanque (KMSKB), Paul Gauguin, Conversation dans les prés Pont-Aven (KMSKB), Vincent van Gogh, Portret van Eugène Boch (Musée d’Orsay, Paris).
De prijs omvat: gids James Ensorhuis - wandeling James Ensor met gids - gids tentoonstelling Anna Boch.
De inkom voor beide musea zijn gratis met een Museumpas. Heb je geen Museumpas dan betaal je € 12 aan de kassa van het Ensorhuis en € 15 aan de kassa van Mu.ZEE voor de tentoonstelling van Anna Boch.
Nadien gaan we gezellig nog iets drinken en/ of eten in Oostende.
Je kan voordelig sporen naar Oostende. Ben je 65+ betaal je € 7.80 heen en terug. Anders is het € 21.80. Er is een trein in Antwerpen Centraal om 10u06, zodat je om 11u52 in Oostende bent.
Indien je toch zou willen carpoolen vanuit Oud Berchem Kerk, graag een mailtje aan nicole@oever.be vóór 19/10, 20u. Vermeld of je als chauffeur of als passagier naar Oud Berchem Kerk komt. De carpooling gaat enkel door als er voldoende chauffeurs zijn.
Afspraakuur :11u
Afspraakplaats :Oud Berchem Kerk voor mogelijke carpooling indien er zich voldoende chauffeurs aanbieden of om 12u45 aan de kassa van het James Ensorhuis, Vlaanderenstraat 27 in 8400 Oostende waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :13u
Reservatie :€ 15 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :23
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj221)    
 
 
 
Wandeling Duffel – Domein Roosendael (10 km) Enkel Oeverleden!ZO 22/10/23
Omschrijving :foto bij activiteitWe verzamelen aan het fortje van Duffel (Mechelsebaan 249), ruime parking.
We beginnen met het ‘spoorwegfortje’ eens te verkennen en steken dan de baan over. Via villawijken komen we op de Netedijk en zo belanden we in Domein Roosendael op grondgebied van Sint-Katelijne-Waver. Hier kijken we uit naar een tussenstop om onze kelen te spoelen. Daarna wandelen we nog langs een visvijver naar de Mechelse deelgemeente Walem. De terugtocht loopt grotendeels over de Netedijk en langs de eerdere villawijken.
Nadien kunnen we nog iets eten/drinken in het Fort van Walem (de Krone). Liefhebbers die willen blijven eten, gelieve dit op voorhand te melden aan de organisator want de uitbating van het restaurant gebeurt grotendeels door mensen in een sociaal tewerkstellingsproject.
Bij zware regenval gaat deze activiteit op een andere datum door. Tegen enkele regendruppels kunnen we wel.
Neem zeker je lidkaart mee en toon die aan de verantwoordelijke zodat hij een juist lidnummer kan noteren!
Afspraakuur :13u30
Afspraakplaats :parking voor het Fortje van Duffel, Mechelsebaan 249 in 2570 Duffel
Aanvangsuur :13u45
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Luc VDW - 0471 66 09 27
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj223)    
 
 
 
Oevercafé MortselVR 27/10/23
Omschrijving : Niets te doen op vrijdagavond? Geen probleem! Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel om, tussen pot en pint, de avond op een aangename manier door te brengen met 3 andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 24u om bij te praten met een drankje.
GEEN info: Op een Oevercafé wordt geen info gegeven aan de nieuwkomers!
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj271)    
 
 
 
Kaas- en wijnavond + party Oelegem OOK NIET-LEDEN!ZA 28/10/23
Omschrijving :foto bij activiteitWoensdag 25/10 worden de betalingen voor de kaas- en wijnavond afgesloten. Als je nog niet gereserveerd hebt, doe het dan nu onmiddellijk zodat je betaling (hopelijk nog tijdig) op de Oeverrekening staat op woensdag 25/10 om 20u!
Niet te missen: de kaas- en wijnavond van Oever, gevolgd door een leuke party! DE BLAUWE OEVERJETONS ZIJN HIER GELDIG!

Dit jaar kiezen we opnieuw voor kwaliteit en gaan opnieuw in zee met de bekende kaasmeester Lourdon uit Brasschaat, een garantie voor topkazen.
We starten met een aperitief en daarna presenteren we jullie een overheerlijk kaasbuffet met een waaier aan broodvariëteiten, feestelijk versierd met gedroogde vruchten, noten en rozijnen.
Voor diegenen die geen kaas lusten, kunnen we ook een charcuterieschotel voorzien. Vermeld dit dan duidelijk op je overschrijving!
Zoals vroeger voorzien we weer meerdere kaasbuffetten zodat de tijd van aanschuiven tot een minimum herleid wordt!
Dranken en wijnen zijn apart te verkrijgen aan democratische prijzen. Gebruik hiervoor je blauwe Oeverjetons!
Vanaf 22u volgt de fuif met de zeer dansbare muziek van DJ Michel!! Einde van de party is voorzien om 24u.
Niet-leden betalen € 30.
Inbegrepen : Aperitief - Oeverheerlijk kaasbuffet of charcuterieschotel - inkom party.
PS: kaas- en wijnavond en party zijn 1 pakket! Enkel naar de party komen, is niet mogelijk!
Afspraakuur :vanaf 19u
Afspraakplaats :Parochiezaal Oelegem - Venusstraat 10 te 2520 Oelegem.
Aanvangsuur :19u30
Reservatie :€ 25 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :90
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj281)    
 
 
 
Natuur- en boswandeling in Sombeke (± 16 km)ZO 29/10/23
Omschrijving :foto bij activiteitWe combineren twee wandelroutes: enerzijds het Edmond Verstraetenpad vanuit Sombeke, anderzijds het Gerstekotpad in Waasmunster. Halverwege is er mogelijkheid tot een sanitaire stop 🙂
Sombeke is een klein en rustig dorpje gelegen tussen Waasmunster en Temse.
We wandelen rond het vroegere domein Dommel van kunstschilder en poëet Edmond Verstraeten. Kunstschilder Verstraeten kon van op zijn domein de Durmevallei overschouwen. Dit landschap inspireerde hem bijzonder. Hij legde het landschap vaak op doek vast. Geniet van het open landschap op de linkeroever van de Durme en van de meersen van Sombekebroek. De wandelroute start aan het mooie barokke kerkje uit de 17de eeuw. In het park aan de kerk staat het standbeeld van de kunstenaar schilder Edmond Verstraeten.
Het Gerstekotpad start aan de camping Gerstekot in Waasmunster. Het is een wandeling van ongeveer acht kilometer die de Waasmunsterse Heide doorkruist via talrijke trage wegen. Gerst is de Waasmunsterse naam voor brem, vroeger een veel voorkomende plant op de heide. Het komt van het woord genst, dat verwijst naar het groot aantal gensters dat bij verbranding uit de plant komt. Gerstekot duidt op het boerenhof, de pleisterplaats op de Waasmunsterse heide waar vroeger de rijke stadsfamilies genoten van de rust. Het wandelpad kruist paden waar vroeger veel notabelen hun verblijf hadden.
Vraag van vandaag: Voor wie zouden we aan deze kapel een gebed moeten opzeggen?
Meebrengen : hapje en drankje voor onderweg en gemakkelijke wandelschoenen. Neem ook zeker je lidkaart mee en toon die aan de verantwoordelijke zodat hij een juist lidnummer kan noteren!
Afspraakuur :10u15
Afspraakplaats :Estaminet De Moezen - Sombekedries 20 - 9250 Sombeke (deelgemeente van Waasmunster)
(deze kroeg is open vanaf 9u00)
Carpoolen: als je interesse hebt in carpooling (als chauffeur of passagier), gelieve dan tijdig een seintje te geven. Carpooling is enkel mogelijk indien er zich chauffeurs aanbieden!
Mogelijke afspraakplaatsen voor carpooling:
parking Brasschaat kerk - Miksebaan 3 - 2930 Brasschaat - 9u15
Crown Plaza Hotel - Gerard Le Grellelaan 10 - 2020 Antwerpen - 9u45
Aanvangsuur :10u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :LucDB - 0499 14 87 73
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=wj291)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be