|
| Etentje in Restaurant Schnitzel Antwerpen COVID SAFE TICKET, identiteitskaart en mondmasker verplicht! OOK NIET-LEDEN! | ZA 12/02/22 |
|
Omschrijving : | 'Met zijn simpele, huiselijke interieur en zijn bescheiden servies lijkt dit sympathieke restaurant niet hoog te mikken, maar wie hier aan de eenvoudige houten tafel schuift, merkt dat er kwaliteit in het bord komt. Chef Geert Weyn laat de opsmuk achterwege, maar weet gerechten bomvol smaak te serveren. Dat proef je al meteen in de huisgemaakte charcuterie, een passie van de chef. Ook een worst met Indische specerijen en venkelslierten laat die ambachtelijke kant zien. Dat de chef knappe combinaties weet te bedenken, ervaarden we dan weer bij gebakken coeur de boeuf tomaat met een hartige Japanse flan, watermeloen en gepofte rijst. Ook met miso gelakte aubergine, shiitake en pinda vonden we top. Klassieker, maar even lekker, waren de bouchot mosseltjes in papillot, met daarbij een heerlijke bouillon. Schnitzel brengt hoogstaande kwaliteit in een eenvoudige setting.
Gault & Millau: 13!
'Hou het simpel, maar doe het wel goed. Dat is het idee achter deze eigenzinnige zaak, waar u de keuze hebt uit kleine gerechtjes die in het midden van de tafel worden gezet. De diverse ingrediënten (zoals zelfgemaakte charcuterie en beuling) worden goed afgewogen, mooi op smaak gebracht en smaken telkens naar meer!'
Guide Michelin: Bib Gourmand (onze beste prijs-kwaliteitverhoudingen)
Na deze recensie in Gault & Millau met score 13 en een Bib Gourmand in Michelin, waren we (Pieter en Nicole) zeer benieuwd naar zoveel lof en gingen er onlangs eten. Een echte aanrader met super goede smaakcombinaties!
Om te starten kregen we eerst 3 lekkere hapjes als amuse. De kleine maar o zo lekkere 5 gangen werden telkens geserveerd volgens het food to share principe waarbij je telkens een schaaltje krijgt voor 2 of 3 personen. Heel gemakkelijk dus om het netjes en eerlijk te verdelen. Je bordje en je bestek behoud je tot aan het dessert. Superlekker allemaal! Ook het warme interieur is zeer leuk.
Hierbij het 5 gangen menu van deze maand.
Bbq prei, vadouvan curry
Knolselder, grenobloise
Octopus, butternut
Fazantworst, peterseliewortel, spruitjes
Quetsche, cheesecake, matcha
Heb je allergieën of ben je vegetariër? Laat het ons voor 10/02 weten.
Alle dranken zijn exclusief en naar ieders budget. |
Afspraakuur : | 18u45 |
Afspraakplaats : | in restaurant Schnitzel Paardenmarkt 53, 2000 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen. |
Aanvangsuur : | 19u |
Reservatie : | € 37 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266. Vermeld lidnummer, datum en activiteit Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer. |
Info : | Pieter - 0478 54 54 54 - |
Max. personen : | 12 |
Annulatie : | Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten |
|
|