Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   print print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
pijl lJanuari 2024pijl r
madiwodovrzazo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten Januari 2024
 
Vorige maandOverzichtVolgende maand

 
 
Kerststallentocht in Merksplas (± 11 km)MA 01/01/24
Omschrijving :foto bij activiteitSinds 2004 organiseert Toerisme Merksplas vzw de kerstwandelingen tussen Merksplas, ’t Zwart Goor en Zondereigen (Baarle-Hertog). Je kan er wandelen op het kerstparcours, langs bos- en veldwegen, van kerststal naar kerststal. Jaarlijks mogen ze zo om en bij de 15.000 kerstwandelaars ontvangen, een echte klassieker!
De kerststallen van Zondereigen en Merksplas behoren tot de mooiste van de Kempen. Ze worden in drie weken vakkundig opgebouwd en afgedekt met prachtige strooien daken. De Vrienden van de Kerststal zorgen zelf voor het inzaaien, het pikken en dorsen van het koren. Ook de kerststallen van ’t Zwart Goor en van het Vaneleke op de Heikant stralen de kerstsfeer uit.
Het kerstparcours is uitgezet over veld- en boswegen, langs het park Carons Hofke, het Graafsbos, de vallei van de Mark, parklandschap ’t Zwart Goor, de landerijen van Widar, de Heycantse bossen.
Op 100 meter van de kerststal aan het Zwart Goor vind je de Bosklappershut. Daar worden elke dag van 10 tot 16 u., ook met Kerst en Nieuwjaar, de wintervuren ontstoken. Je vindt er kerst- en wintersfeer met warme dranken en versterkertjes.
Aangepast schoeisel!
Breng ook zeker je Oeverlidkaart mee zodat Diane de aanwezigen juist kan noteren!
Na de tocht zoeken we in de omgeving nog een gelegenheid om iets te drinken (veel gesloten op 1/1!)
Afspraakuur :12u45
Afspraakplaats :Sporthal, Hofeind 9 in 2330 Merksplas. Inrijden langs Wijntuinstraat.
Aanvangsuur :13u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Diane DK - 0485 80 29 86
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xa012)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm 'Napoleon' (Ridley Scott) 4**** UGC AntwerpenDI 02/01/24
Omschrijving :foto bij activiteit‘Napoleon’, of de kleine kantjes van een groot figuur
Joaquin Phoenix en Vanessa Kirby zijn aan elkaar gewaagd in Napoleon van Ridley Scott, een historische biopic die even toxisch als spectaculair de bevelhebber op zijn smalst opvoert.
Ruben Aerts, 21/11/23 in De standaard
Van Ridley Scott en met Joaquin Phoenix, Vanessa Kirby, Tahar Rahim
Duur: 158 min.
De derde leeftijd en Hollywood: er is geen zalfje dat de plooien helemaal gladgestreken krijgt. Maar als het om een nestor in de regiestoel gaat, is er geen vuiltje aan de lucht. Het zijn uitgerekend twee onnavolgbare tachtigers die de blockbusters van het najaar leveren. Martin Scorsese maakte al furore met Killers of the flower moon, nu graaft Ridley Scott Napoleon weer op.
Ook de Brit kon rekenen op stevige steun van Apple, de streamingspeler die beide titels eerst laat renderen in de bioscoop. Het eigen platform volgt later. Soms levert een tactiek van twee walletjes ook winst op voor de kijker.
Napoleon vraagt om dat kolossale canvas. Het is een met gretigheid en ambitie gemaakte historische film, een biopic die reconstrueert en onderzoekt. Hoe zo’n fel besproken figuur botst met zijn eigen ego, hoe hij zich in het nauw gedreven voelt. Hoe hij verovert, in de liefde en op de kaart. Napoleon durft te provoceren door de vrijheden die hij zich toe-eigent.
Scott moest zich er al voor verantwoorden. Napoleon heeft niet werkelijk op de Egyptische piramides gevuurd, toch? De kritiek van historici amuseert de straks 86-jarige cineast alleen maar. Grijnzend wuift hij die weg: waren zij er dan bij, destijds?

Miljoenen doden
Wie Gladiator heeft gezien, weet dat Scott van spektakel houdt. Maar hij deinst ook niet terug voor een tegendraadse karakterstudie. Met Napoleon doet hij het allebei. De film toont zijn op- en ondergang, van de Franse Revolutie en hoe hij zich als gewone sterveling kon opwerken, tot zijn dood in 1821 in ballingschap op Sint-Helena. Met bravoure en vakmanschap reconstrueert hij zes historische veldslagen, waaronder de Slag bij Waterloo. Er werd zowel in Engeland als op Malta gedraaid.
Scott is een man van ouderwets bloed, zweet en desnoods ook tranen, niet van digi­tale effecten. Hij verkiest figuranten boven vernuftige computerwizards. De massascènes pakken des te indrukwekkender uit. Scott weet hoe je een wit doek ten volle benut. Met de troepen stuurt hij de kijker mee een bevroren watervlakte op, en laat hij je door het ijs zakken. Dan weer neemt zijn vaste cameraman Dariusz Wolski meer afstand van het spektakel om een tableau van formaat te schilderen. In matte kleuren, want een bloedbad vraagt nu eenmaal om een sobere aanpak.
Dat Napoleon ook toegewijd en onbevreesd peutert in de man die hij is geweest, verbaast niet als je de nukkig kijkende vedette op de affiche ziet: Joaquin Phoenix, de karakteracteur van Joker en Walk the line. Het was Scott die hem destijds lanceerde door hem in 2000 in Gladiator de rol van Commodus te geven, de ploert van een keizer die Maximus (gespeeld door Russell Crowe) verraadt.
Als Napoleon is hij niet minder controversieel. Vanwege de miljoenen mensen­levens die de generaal en latere keizer op zijn geweten heeft, om niet het minste te noemen. Die info geeft de film na afloop mee. Scott en zijn scenarist David Scarpa (die ook All the money in the world en de nakende sequel Gladiator 2 schreef) voelden meer voor een inkijk in zijn relatie met Joséphine, de vrouw die hem al vanaf hun eerste ontmoeting het hoofd op hol brengt en naar wie hij vanuit het buitenland lange, smekende brieven schrijft. Zij laat zien hoe klein hij zich kan gedragen. Als het eropaan komt, zijn op macht beluste mannen slechts gekrenkte jongetjes die maar niet loskomen van hun moeder, laat Scott verstaan.

Eigentijds getreiter
Joséphine is een pittige rol voor Vanessa Kirby, bekend van The crown en haar smartelijke vertolking in Pieces of a woman. Grandioos dwingt ze de pafferige generaal op de knieën. Tragisch gaat ze zelf gebukt onder de verwachtingen. Het lukt haar maar niet om zwanger te raken van Napoleon. Schiet hij misschien met losse flodders? Kirby en Phoenix zijn compromisloos in hun vertolking. Stroeve, archaïsche dialogen blijven achterwege, de twee kleineren elkaar in eigentijds getreiter. Het typeert de film, die de vrijheid neemt om te interpreteren en zo relevante thema’s aankaart, van toxische verhoudingen tot nietsontziende machtswellust.
Napoleon is Barbie niet, en toch. Naar de film werd al maanden uitgekeken. De Corsicaanse bevelhebber kreeg al eerder herrijzenissen op het witte doek, zoals in Water­loo uit 1970 met Rod Steiger als Bonaparte. Bekender is (gek genoeg) Stanley Kubricks vergeefse poging om diens leven te verfilmen. Hij beet er zo de tanden op stuk, dat er vandaag nog altijd over wordt gesproken als één van de beste films die nooit werden gerealiseerd.
Napoleon was 51 toen hij als banneling bezweek aan maagkanker. Maar echt gestorven is hij nooit: sinds zijn dood in 1821 zijn er meer boeken over hem verschenen dan er dagen zijn verstreken. Dat hij ruim tweehonderd jaar later herleeft in een grootse Hollywoodproductie, zou zijn ego zeker strelen. Tot hij ziet welk beeld er nu van hem leeft.
Er is geen eensgezindheid over hoe we naar hem moeten kijken. Al zeker niet bij de Fransen, voor wie hij evenveel een hervormer als een dictator is. Zo nadrukkelijk stelt Scott het niet, maar de feiten verbloemen doet hij evenmin.

Bijdrage : op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat € 8 kost i.p.v. het standaardtarief van € 13,40.
Na de film (rond 19u35) gaan we samen eten in Fong Mei, een restaurant vlak bij de UGC in de Van Arteveldestraat 65. Als je mee wil gaan eten, laat dit dan, ten laatste dinsdagvoormiddag om 11u weten aan Ben (0470 90 24 73 - ben.vanderpoorten@skynet.be) zodat hij het restaurant kan reserveren!
Afspraakuur :16u20
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC. Slechts € 3 voor 3 uren!)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :16u45
Info :Ben VdP - 0470 90 24 73
of :Luc F - 0484 98 38 37
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xa022)    
 
 
 
Praatcafé MortselVR 05/01/24
Omschrijving : Wil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Een van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn ook welkom tussen 20u en 24u om bij te praten.
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xa051)    
 
 
 
Tentoonstelling CoBrA-depot met gids AntwerpenZA 06/01/24
Omschrijving :foto bij activiteitHet CoBrA-depot sluit aan bij de HeadquARTers van Katoen Natie. Het is een verkenning van de heel diverse collectie: schilderijen, grafisch werk, sculpturen en toegepaste kunst, bibliofiele uitgaven en andere publicaties als fundament van de beweging. Veelzijdigheid is de sterke troef van deze verzameling. De grote namen van CoBrA zijn present: Dotremont, Alechinsky, Appel, Corneille, Constant en Jorn, naast vele anderen.
Vanuit een ietwat gek concept, helemaal in de lijn van CoBrA, geeft het depotbezoek de gelegenheid om de essentie van de CoBrA-beweging te ervaren.
Na de tentoonstelling zoeken we nog een plekje om samen iets te gaan drinken!
Afspraakuur :13u45
Afspraakplaats :aan de ingang, Van Aerdstraat 33 in 2060 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :14u
Reservatie :€ 16 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :15
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xa062)    
 
 
 
Nieuwjaarsconcert Antwerp Symphony Orchestra met Maria Bengtsson "Klanken van Vrijheid" AntwerpenZA 06/01/24
Omschrijving :foto bij activiteitGeen nieuwjaar zonder glamoureus nieuwjaarsconcert! Bij aanvang van het Belgisch voorzitterschap van de Europese Unie neemt Antwerp Symphony Orchestra je mee op een reis doorheen de tijd, dwars door Europa.
Sopraan Maria Bengtsson wordt wereldwijd geroemd voor haar Mozart- en Straussvertolkingen.
Samen met het orkest brengt ze een gevarieerd en feestelijk programma met knipogen naar het traditionele Weense nieuwjaarsconcert. Een fantastische gelegenheid om samen te klinken op het nieuwe jaar.
Philipp Pointner: dirigent
Maria Bengtsson: sopraan
Mozart Le nozze di Figaro, KV 492 (ouverture)
Mozart E Susanna non vien – Dove sono (uit: Le nozze di Figaro)
Beethoven Egmont, opus 84 (ouverture)
Strauss O bleib, geliebter Tag (uit: Daphne)
Dvorák Symfonie nr. 7 in d, opus 70: Scherzo
Suppé Ein Morgen, ein Mittag, ein Abend in Wien: ouverture
Strauss Jr. Die Schwätzerin, Polka Mazur, opus 144
Lehár Ich möcht’ wieder einmal die Heimat sehn (uit: Land des Lächelns)
Strauss Sr. Der Karneval in Paris, Galopp, opus 100
Strauss Jr. Wo die Zitronen blühn, opus 364
Lehár Hör ich Cymbalklänge (uit: Zigeunerliebe)
Strauss Jr. Furioso-polka, opus 26
De Zweedse sopraan Maria Bengtsson studeerde bij Beata Heuer-Christen aan de Musikhochschule Freiburg. Na een periode als vast lid van de Wiener Volksoper, werd ze door Kirill Petrenko gevraagd om de Komische Oper Berlin te vervoegen, waar ze bleef tot 2007. Inmiddels zong Bengtsson onder meer in de Royal Opera House, de Opéra Bastille, de Wiener Staatsoper, het Teatro Real in Madrid, het Teatro alla Scala in Milaan, het Bolshoi Theater in Moskou, de Beierse Staatsopera, de Staatsoper Berlin en de festivals van Aix-en-Provence en Salzburg. Bengtsson staat vooral bekend om haar vertolkingen in opera’s van Mozart en Richard Strauss. Ze zong onder meer hoofdrollen in Mozarts Così fan tutte, Don Giovanni en Le nozze di Figaro, en in Strauss’ Daphne, Der Rosenkavalier, Capriccio en Arabella. Op het concertpodium brengt ze het symfonische liedrepertoire in zalen als het Gewandhaus in Leipzig, de Alte Oper Frankfurt, de Elbphilharmonie en het Konzerthaus en het Musikverein in Wenen. Bengtsson werkte samen met dirigenten als Daniel Barenboim, Marc Minkowski, Antonio Pappano en Vladimir Jurowski.
De normale prijs van een ticket is € 59.
Afspraakuur :19u30
Afspraakplaats :aan de inkom van de Koningin Elisabethzaal, Astridplein 16 te 2018 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :20u
Reservatie :€ 53,10 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xa061)    
 
 
 
Wandelen in Malle (± 11 km)ZO 07/01/24
Omschrijving :foto bij activiteitWe wandelen door de winterse bossen, bekend van de Trappisten.
Het Molenbos is een 175 ha groot natuurgebied, gelegen op het grondgebied van de gemeenten Malle, Schilde en Zoersel. Het bos wordt beheerd door de abdij der Trappisten van Westmalle en de verpleeginrichting De Dennen. In de volksmond wordt het gebied wel eens Drieboomkensberg genoemd naar het bedevaartsoord.
We vertrekken langs de abdij waar panelen ons de geschiedenis vertellen.
Aangepast schoeisel! Breng ook zeker je geldige Oeverlidkaart mee zodat Diane de lidnummers correct kan noteren!
Tussenstop mogelijk in Huize Walden.
Na de wandeling kunnen we in Café Trappisten genieten van een trappist, een boterham met trappistenkaas of stoofvlees met trappistenbier op grootmoeders wijze (of iets anders).
Afspraakuur :13u15
Afspraakplaats :Café Trappisten, Antwerpsesteenweg 487 in 2390 Westmalle
Aanvangsuur :13u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Diane DK - 0485 80 29 86
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xa072)    
 
 
 
Tentoonstelling Dieric Bouts Leuven Enkel voor Oeverleden of niet-leden met een Museumpas! OOK NIET-LEDEN!ZO 07/01/24
Omschrijving :foto bij activiteitDieric Bouts (ca. 1410-1475), in één adem te noemen met Jan Van Eyck of Rogier Van der Weyden, is één van de belangrijkste Vlaamse Meesters. De kunstschilder bracht het grootste deel van zijn leven door in Leuven, waar hij zijn beste panelen – rijke taferelen, krachtige portretten en bovenwereldse landschappen – schilderde. In 1472 werd Bouts zelfs benoemd tot stadschilder van de stad, een eretitel. Op dat moment maakte Leuven een gigantische stedelijke vernieuwing door en beleefde ze gloriedagen met haar nieuwe universiteit – de ideale context voor Bouts om zich te ontplooien als renaissancekunstenaar.
Het concept van deze tentoonstelling is zonder meer radicaal: we mogen Bouts niet bekijken als kunstenaar. Het beeld dat we vandaag hebben van de artiste peintre bestond in de 15de eeuw nog niet. Dieric Bouts was geen romantisch genie of briljante uitvinder, hij was een beeldenmaker. Hij schilderde wat van hem verwacht werd en excelleerde daarin – denk maar aan topstukken als ‘Het Laatste Avondmaal’ en ‘De marteling van de heilige Erasmus’. Daarom is het zinvol om Bouts te confronteren met de beeldenmakers van vandaag: sportfotografen, filmmakers, game-ontwikkelaars. In M zullen ze zij aan zij staan met de oude meester.
En die lijn trekken we door tot in de Leuvense Sint-Pieterskerk, waarvoor ‘Het Laatste Avondmaal’ van Bouts oorspronkelijk geschilderd werd. Het topstuk verhuist voor de gelegenheid naar M. In de kerk brengt M een in-situ presentatie van de Amerikaanse conceptuele kunstenaar, schrijver en filmmaker Jill Magid.
Enkel voor Oeverleden of niet-leden met een Museumpas!
De rondleiding duurt 90 minuten.
We hebben enkel gereserveerd voor 15 Oeverleden of niet-leden die een geldige Museumpas bezitten. De toegang tot het M-Museum is dan gratis.
Schrijf dus enkel € 12 over voor de gids.
Reserveer snel!
Na de rondleiding gaan we in de buurt samen nog iets drinken en/of eten.
Afspraakuur :14u30
Afspraakplaats :aan Oud Berchem Kerk, of om 15u45 aan de kassa van M-Museum, Leopold Vanderkelenstraat 28 3000 Leuven waar Pieter en Nicole iedereen verwelkomen. Graag een mailtje, ten laatste op DO 04/01 naar nicole@oever.be indien je wil carpoolen vanuit Oud Berchem Kerk.
Je kan goedkoop vanuit Antwerpen Centraal met een rechtstreekse trein naar Leuven gaan! Vertrek in Antwerpen Centraal om 14u36 en aankomst in Leuven om 15u23. Prijs H/t: € 9.60 of € 7.80 voor 65+. Te voet is het dan nog 950m, 12 minuten. Je kan uiteraard ook 1 of 2 treinen vroeger nemen om zeker op tijd te komen!
Aanvangsuur :16u
Reservatie :€ 12 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Jan Muylaert - 0474 72 34 37
Max. personen :15
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xa071)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm Past Lives (Celine Song) 5***** UGC AntwerpenDI 09/01/24
Omschrijving :foto bij activiteitPast lives: op de valreep de beste film van het jaar
Past lives van Celine Song is een fijngevoelig debuut dat je weergaloos omverblaast. Op de valreep de beste film van het jaar.
Ruben Aerts op 19 december 2023 in De Standaard
Van Celine Song en met Greta Lee, Teo Yoo, John Magaro
Duur: 105min.
Een jonge vrouw en twee mannen zitten aan de bar in een New Yorkse pub – zij tussen hen in. Twee andere klanten observeren de drie vanaf de overkant. Zonder dat ze horen wat ze zeggen, proberen ze te raden hoe de verhoudingen liggen. “Ik denk dat de Aziatische kerel en de Aziatische vrouw een koppel zijn, en die witte kerel is hun Amerikaanse vriend.” – “Maar ze praten niet eens met hem?”
Zo begint Past lives, een film als een weergaloze mijmering over het grote drama van dit aardse bestaan: je kunt het maar een enkele keer leven en alleen voorwaarts. Tijdreizen is voor Hollywoodfilms. Je kunt keuzes overpeinzen, in vraag stellen, betreuren. Je kunt ze niet opnieuw maken.
Meteen na die openingsscène gaan we 24 jaar terug in de tijd. Na Young en Hae Sung zijn twee twaalfjarigen in Zuid-Korea. Beste vrienden zoals een meisje en een jongen dat op die leeftijd zijn: met een onuitgesproken vanzelfsprekendheid. Omgeven door stapels boeken vragen Na Youngs ouders of zij en haar zus hun ‘Amerikaanse’ naam al hebben gekozen. Het gezin zal dra naar Canada verhuizen. Quasi woordeloos zullen de wegen van Na Young en Hae Sung scheiden, kort nadat bij haar thuis Leonard Cohen nog door de luidsprekers had geklonken: “Hey, that’s no way to say goodbye.” (luister eens: https://www.youtube.com/watch?v=b-bJPmasXKs)
Twee keer zal de film een tijdsprong maken van twaalf jaar, om dan aan te belanden bij dat tafereel aan de toog. Eerst is zij – ze heet nu Nora – een jonge toneelschrijver in New York. Online komt ze opnieuw in contact met Hae Sung. Weer twaalf jaar later heeft ze haar partner gevonden, heeft haar volwassen leven zijn richting en routine beet. Toch zullen de twee dan opnieuw op elkaars radar komen.
Delicaat
Past lives is de debuutfilm van Celine Song, een geboren Zuid-Koreaanse die als kind naar Canada verhuisde. Voor het verhaal dat ze zo delicaat schetst, vond ze inspiratie in haar eigen leven. Maar wie hunkert naar romantiek met toeters en bellen, die zal misnoegd de zaal buitenstappen. Het is de filmmaker niet te doen om een sprookjesachtig weerzien. Subtiel en ingetogen laat ze twee mensen – of beter: drie – stilstaan bij de keuzes die ze maakten en hoe die vorm gaven aan hun levens. Hoe sommige keuzes hun momentum hebben.
Grandioos is de kleine cast van deze grootse film: Greta Lee (eerder in de reeks Russian doll) is Nora, die net als haar tegenspeler Teo Yoo (die Hae Sung speelt) zo veel met haar blik en haar lichaamstaal kan zeggen, dat weinig woorden volstaan om te begrijpen waarvan we als kijker getuige zijn. First cow-acteur John Magaro is Arthur, Greta’s echtgenoot. Hij is begripvol, angstig, voorzichtig jaloers. Hij zucht machteloos vanaf de zijlijn: “Wat een geweldig verhaal: twee childhood sweethearts vinden elkaar na jaren terug.”
Zo simpel als het opzet is, zo gelaagd is de film. Song past voor catchy oneliners en monologen om naar terug te keren. Ze durft het moment te laten zijn: de kleine gebaren, het ongemak, de blikken die in elkaar haken. Het levert een intiem en universeel meesterwerk op over de twijfels die ons mens maken, over de vertwijfeling van een ontglipt momentum. Een film die poëtisch is en niet bang voor melancholie. Rouwen om een leven dat had kunnen zijn, hoe doe je dat? Past lives blaast je weergaloos omver.
Bijdrage : op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat € 8 kost i.p.v. het standaardtarief van € 13,40.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur :19u15
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC. Slechts € 3 voor 3 uren!)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u30
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Ben VdP - 0470 90 24 73
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xa091)    
 
 
 
Praatcafé BrasschaatDO 11/01/24
Omschrijving :foto bij activiteitHet praatcafé in Mortsel is voor veel mensen uit het Noorden van Antwerpen te ver. Daarom willen we 1 keer per maand op een donderdag een praatcafé organiseren in Brasschaat.
Wil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat?
Kom gerust even langs in De Koperen Pan tussen 20 en 21u om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Pieter en Nicole zullen je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn uiteraard ook welkom tussen 20u en ... om bij te praten.

Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Afspraakplaats :De Koperen Pan, Bredabaan 600 in 2930 Brasschaat. Bus 640 stopt net aan De Koperen Pan: halte Pauwelslei.
Aanvangsuur :20u
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xa111)    
 
 
 
Oevercafé MortselVR 12/01/24
Omschrijving : Niets te doen op vrijdagavond? Geen probleem! Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel om, tussen pot en pint, de avond op een aangename manier door te brengen met 3 andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 24u om bij te praten met een drankje.
GEEN info: Op een Oevercafé wordt geen info gegeven aan de nieuwkomers!
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xa123)    
 
 
 
Jens Dendoncker 'Het zou grappig zijn als het niet zo triestig was! Try-out in 252CC EkerenVR 12/01/24
Omschrijving :foto bij activiteitJens Dendoncker, het meest veelzijdige comedytalent dat West-Vlaanderen voortbracht sinds Yves Leterme, keert eindelijk terug naar het podium.
In zijn tweede stand-up show vertelt hij zonder schroom over zijn eigen leven; van de backstage van The Masked Singer tot de therapieruimte op de psychiatrische afdeling.
Van het aansnijden van de taart op zijn eerste communie tot zijn eerste (en tot hiertoe enige) onenightstand.
Mocht het allemaal een beetje té eerlijk worden, troost u dan met de gedachte dat het allemaal grappig zou zijn als het niet zo triestig was.
Afspraakuur :20u
Afspraakplaats :aan de kassa van 252 cc (Cultureel Centrum van Ekeren), Veltwijcklaan 252 in 2180 Ekeren
Aanvangsuur :20u30
Reservatie :€ 16 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xa122)    
 
 
 
Mooie winterwandeling rond Perk (20 km )ZO 14/01/24
Omschrijving :foto bij activiteitPerk is een deelgemeente van Steenokkerzeel en ligt in de provincie Vlaams-Brabant.
Het Domein van Perk is een prachtige omgeving om te wandelen en te genieten van de natuur. Het park omvat 90 hectare weiden, bossen en vijvers en is een echt natuur- en vogelreservaat.
We stappen ook langs veldwegen door het Floordambos.
Meebrengen : stevige wandelschoenen, hapje, drankje voor onderweg
Breng ook zeker je geldige Oeverlidkaart mee zodat Nele de juiste lidnummers kan noteren.
Afspraakuur :10u30
Afspraakplaats :Parochiezaal Perk, Kampenhoutsesteenweg 1 in 1820 Perk (Steenokkerzeel, Vlaams-Brabant) waar Nele iedereen opwacht in de zaal.
Aanvangsuur :11u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Nele Peeters - 0475 33 61 07
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xa144)    
 
 
 
Wandeling Kontich – Aartselaar (12 km) Enkel Oeverleden!ZO 14/01/24
Omschrijving :foto bij activiteitDe feesten zijn voorbij, dus tijd om terug een normaal leven te leiden. De overtollige kilo’s kunnen we er afwandelen op deze sportieve wandeling in het nieuwe jaar.
We vertrekken aan het gemeentehuis van Kontich, zijde gemeentepark, Gemeenteplein. Eens we het dorpscentrum uit zijn, komen we in een groene omgeving en gaan onder de E-19 richting Aartselaar. Achter de lintbebouwing vinden we mooie weiden, akkers en bossen. Via Kasteel Groeningenhof en via enkele villawijken komen we in het centrum van Aartselaar. Tussenstop. Onderweg wandelen we ook via het parkdomein van Kasteel Solhof (4 sterren Hotel) waar we een beklimming houden van de ijskelders en zo een mooi zicht over de omgeving krijgen. Terugweg naar Kontich.
De geïnteresseerden kunnen nadien nog iets blijven eten/drinken in Kontich-centrum.
Bij uitzonderlijk slechte weersomstandigheden – tegen enkele druppels zijn we bestand - gaat deze wandeling op een ander ogenblik door.
Warme wandelschoenen en warme kledij aangepast aan het weer!
Breng zeker je geldige Oeverlidkaart mee zodat Luc de lidnummers correct kan noteren!
Afspraakuur :13u15
Afspraakplaats :Gemeenteplein, Kontich (voldoende parking).
Aanvangsuur :13u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Luc VDW - 0471 66 09 27
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xa143)    
 
 
 
Tentoonstelling 'Zeldzaam & onmisbaar Topstukken uit Vlaamse collecties' MAS AntwerpenZO 14/01/24
Omschrijving :foto bij activiteitMichelangelo, Magritte, Francis Bacon, Ensor, Henry Moore en Rubens... Het zijn maar enkele van de wereldberoemde namen die tot 25 februari 2024 in het MAS te zien zijn.
‘Zeldzaam & onmisbaar’ brengt een persoonlijke selectie van een kleine 100 werken uit de Vlaamse Topstukkenlijst. Kunstwerken, manuscripten en artefacten vanuit heel Vlaanderen komen samen op één plek in deze unieke expo. En dat allemaal ter ere van de twintigste verjaardag van het Vlaams Topstukkendecreet.
‘Zeldzaam & Onmisbaar’ is een absolute must-see die je meeneemt op een kunsthistorische wandeling langs verschillende parels uit Vlaamse collecties. Zo’n 35 grote en kleine musea, maar ook kerken, bibliotheken en particuliere verzamelaars geven de Topstukken uit hun collectie tijdelijk in bruikleen.
Stuk voor stuk zijn het werken die sinds 2003 zijn opgenomen in de Vlaamse Topstukkenlijst. Dat decreet zorgt ervoor dat topstukken die aan de criteria “zeldzaam en onmisbaar” voldoen, niet zomaar Vlaanderen mogen verlaten en dat ze zo goed mogelijk worden beschermd en bewaard.
Middeleeuwse manuscripten, beroemde schilderijen van Hugo Van der Goes, Rubens, Jordaens, Ensor, Magritte en Bacon, beelden van Lucas Faydherbe en Henry Moore, een tekening van Michelangelo (de enige van Vlaanderen) maar ook kostbaar zilver, een aardglobe van Mercator en een zeldzaam meubel van Pierre Gole, de meubelmaker van de Franse koning Louis XIV, laten je niet onberoerd. Het jongste werk van de tentoonstelling is ‘Great American Nude #45’ van Tom Wesselmann, uit de Amerikaanse Pop-Art van 1963.
We hebben enkel gereserveerd voor 15 Oeverleden die een geldige Museumpas bezitten. De toegang tot het MAS is dan gratis.
De rondleiding duurt 90 minuten.
Schrijf € 12 over voor de gids.
Reserveer snel!
Na de rondleiding gaan we in de buurt samen nog iets drinken en/of eten.
Afspraakuur :13u45
Afspraakplaats :aan de kassa van het MAS, Hanzestedenplaats 1 in 2000 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :14u
Reservatie :€ 12 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :15
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xa142)    
 
 
 
Stand-up comedy Jeroen Verdick 'Alleen' AntwerpenZO 14/01/24
Omschrijving :foto bij activiteitJeroen Verdick ken je al als sidekick van Jens Dendoncker in 'Hoe Zal Ik Het Zeggen?', een programma waarin ze mensen een handje helpen om boodschappen op een uiterst originele manier over te brengen. Ook op VTMGO kregen we dit aanstormend talent al te zien in 'Meet & Friet', waar Jeroen verschillende BV's ontmoet in hun favoriete frituur. Daarnaast bezorgde hij samen met Bert Gabriëls, in diens #Eindejaars, tal van mensen een memorabele avond met stand-up comedy van het hoogste niveau.
Hoog tijd dus voor de volgende stap, zijn eerste vol-avondshow, 'Alleen'. Hierin probeert hij met zijn aanstekelijke tongval op z’n eentje de wereld rondom hem te begrijpen. Jeroen neemt je, met de nodige fantasie en absurditeit, mee in zijn zoektocht naar de ware ik.
PS: Kom zeker op tijd want het zijn niet genummerde plaatsen!
Afspraakuur :20u
Afspraakplaats :In de foyer van Arenberg, Arenbergstraat 28 in 2000 Antwerpen waar Pieter en Nicole de deelnemers verwelkomen.
Aanvangsuur :20u30
Reservatie :€ 22 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :8
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xa141)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm Priscilla (Sofia Coppola) 4**** UGC AntwerpenDI 16/01/24
Omschrijving :foto bij activiteitPriscilla: het eenzame leven als prinsesje van de King
Priscilla van Sofia Coppola is een gedurfde biopic over Priscilla Presley en hoe ze zich bevrijdde van het juk van de King.
Ruben Aerts 03/01/2024 in De Standaard
Van Sofia Coppola en met Cailee Spaeny, Jacob Elordi, Dagmara Dominczyk
Duur: 113 min.
Elvis heeft niet enkel het gebouw, maar ook deze aardkloot al lang verlaten. Maar verdwijnen doet hij niet. In maart maakte Baz Luhrmanns biopic Elvis nog kans op acht Oscars. Nu is de King al opnieuw te zien in de bioscoop, wel in een bijrolletje deze keer. Met Priscilla zet Oscarwinnares Sofia Coppola (Lost in translation) de spotlight op de vrouw die een frêle veertienjarige was toen het muzikale, tien jaar oudere icoon zijn oog op haar liet vallen: Priscilla Beaulieu. Zes jaar duurde hun huwelijk, maar zijn naam gaf ze niet terug.
Coppola en Luhrmann hebben een heel andere stijl, en dus is Priscilla ook een ander soort film. Een verhaal is er nauwelijks. Het draait om hoe het voor een modaal meisje was om plots als een uitverkorene bij Elvis in te trekken op Graceland, dat pompeuze domein dat voor haar al snel een gevangenis werd. Priscilla was op dat moment nog altijd maar zeventien, overdag ging ze naar school.
Het moet wel dat de cineaste een fascinatie heeft voor jonge vrouwen met geknipte vleugels. Ook in The virgin suicides en Marie Antoinette lag vrijheid ver buiten het bereik. Priscilla kijkt onverbloemd achter de façade van het schijnbare droomleven. Het is een onwerkelijke wereld die van buitenaf tot de verbeelding spreekt en dat maakt de ontnuchtering alleen maar groter. Verpletterende eenzaamheid is nu haar lot. Elvis verwacht dat zij er voor hem is wanneer hij haar aan zijn zijde wil. Steeds dwingender, zonder haar een eigen leven te gunnen.
De onbekende Cailee Spaeny, die eerder te zien was in de HBO-reeks Mare of Easttown, zet haar passend ingetogen neer. Ze is een modaal meisje dat transformeert in een poppetje, om dan langzaam de regie over haar eigen leven in handen te nemen. Euphoria-ster Jacob Elordi toornt als Elvis ver boven haar uit (meer dan Elvis dat in werkelijkheid deed). Zo zet de cineaste de ongelijke verhoudingen extra in de verf.
Uit gelekte e-mails bleek dat Lisa Marie Presley, die een jaar geleden onverwacht overleed, niet te spreken was over de toxische manier waarop haar vader in beeld komt. Het moet gezegd dat Priscilla geen fraai plaatje ophangt van Presley. Moeder Priscilla gaf wel groen licht: de film, die zich baseert op haar memoires Elvis and me, heeft haar zelfs als uitvoerend producent.
Priscilla is sprookjesachtig in zijn decors, bedachtzaam en oprecht in zijn vertelling. Het is dan geen hagiografie, evenmin schildert de regisseuse Elvis Presley af als een regelrechte ploert. Coppola komt met een recht van antwoord: zo was het om tot pronkvrouw van een icoon herleid te worden. Ver weg van biopics die hun inspiratie zoeken op Wikipedia, doet zij ons anders kijken naar een leven dat we dachten te kennen. Wat een indrukwekkende verademing.

Bijdrage : op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat € 8 kost i.p.v. het standaardtarief van € 13,40.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur :19u
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC. Slechts € 3 voor 3 uren!)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u15
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Ben VdP - 0470 90 24 73
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xa161)    
 
 
 
Sauna Espace, KalmthoutDO 18/01/24
Omschrijving :We relaxen in deze gezellige sauna.
Als je voor het eerst komt, graag vooraf een seintje aan Marianne met het uur dat je er zal zijn (sms of mail), zodat we je kunnen verwelkomen.
Reserveer je saunabeurt via www.sauna-espace.be.
Voor een saunabezoek betaal je slechts € 17 inkom i.p.v. € 27.
Je saunaticket(s) kan je ter plaatse kopen bij Marianne aan € 17.
Je kan ook saunatickets aan € 17 bestellen via Pieter, pieter@oever.be. Na je overschrijving voor saunatickets op de Oeverrekening BE07 7310 3573 4266, worden ze naar jou opgestuurd en kan je naar de sauna gaan zonder het Oevergezelschap.
Aanvangsuur :vanaf 16u
Afspraakplaats : Sauna Espace, Putsesteenweg 52, 2920 Kalmthout.
Geef je naam op aan de receptie, zeg dat je van Oever bent en je vindt erna Marianne in de sauna. Betaal je saunabeurt aan Marianne.
Meebrengen :Badjas, badhanddoek(en), slippers, eventueel douchegel en shampoo.
Info :Marianne S - 0495 88 55 40 - mariannes@oever.be
Wegwijzer :Sauna Espace, Kalmthout
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xa181)    
 
 
 
Avondje gezelschapsspelen LierVR 19/01/24
Omschrijving :Omdat gezelschapsspelen nu eenmaal leuker zijn met meer dan 1 persoon, komen wij bijeen in De Refuge te Lier.
Meebrengen :minstens 1 gezelschapsspel
Afspraakplaats :Café De Refuge, Zimmerplein 12 te 2500 Lier
Afspraakuur :19u, aanvang 19u15
Info :Lieve J - 0473 28 43 89 - godelieva.jacobs64@gmail.com of
Marc Van Doninck - 0473 52 42 30
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xa192)    
 
 
 
Praatcafé MortselVR 19/01/24
Omschrijving : Wil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Een van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn ook welkom tussen 20u en 24u om bij te praten.
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xa193)    
 
 
 
Bar d'Amour - Raf Walschaerts (Kommil Foo) & Karen Verresen BerchemVR 19/01/24
Omschrijving :foto bij activiteitBar d’Amour brengt topartiesten samen op één podium
voor een exclusieve en onvergetelijke avond.
Acteurs en theaterdieren breken uit hun territorium.
Visuele kunstenaars dompelen je onder in prachtige decors.
Zwoel, verdorven, ongenaakbaar, bezeten, hatelijk, woedend, uitzinnig, kleingeestelijk jaloers, ontstuimig verliefd en onverzadigbaar ...
Zangeres Karen Verresen (BOVARII band) en cabaretier Raf Walschaerts (Kommil Foo) duiken in de kikkerpoel die liefde heet.
Songs en verhalen over alles wat de passie in petto heeft voor de liefhebbende mens, zijn hart en zijn hormonen: Bar d’Amour!

Raf Walschaerts: verteller, zang, gitaar
Karen Verresen: verteller, zang
Bart Van Caenegem: piano

In de pers:
“Wat een fantastische avond! Gehuild van het lachen en tot tranen toe beroerd.”
"Lang geleden dat we zoveel kippenvel momenten op zo een korte periode hadden. Prachtige combinatie met de cabaret-toneel act van Raf Walschaerts. (...) Dat zijn concerten die je bijblijven!"
Afspraakuur :19u30
Afspraakplaats :in de foyer van CC Berchem, Driekoningenstraat 126 in 2600 Berchem waar Pieter en Nicole de deelnemers opwachten
Aanvangsuur :20u
Reservatie :€ 20 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :8
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xa191)    
 
 
 
De Pluktuin 2024 AntwerpenZA 20/01/24
Omschrijving :foto bij activiteitOp 20 januari organiseert Groen van bij ons voor de 5e keer de Groen van bij ons Pluktuin. Hiermee openen ze het seizoen van de voorjaarsbloeiers. Op het Operaplein in Antwerpen maken ze plaats voor 100.000 tulpen. Daar mag elke passant 15 gratis tulpen komen plukken. Groen van bij ons deelt biologisch afbreekbare zakjes uit. Je hoeft dus zelf geen zakje voor je tulpen mee te brengen.

Om 13u wordt de pluktuin geopend met dit jaar Sieg De Doncker als peter.
Kom op tijd want op=op.
Dit is een gratis activiteit en reserveren is niet nodig.
Nadien is er mogelijkheid om iets te drinken in de buurt.
Afspraakuur :12u40
Afspraakplaats :beneden aan de trappen van de Opera, Operaplein Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :13u
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xa202)    
 
 
 
Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!ZA 20/01/24
Omschrijving :Vanavond staat de jarige DJ Hans achter de draaitafel! Ambiance en dansplezier verzekerd!
Bekijk het promofilmpje op: https://oever.be/pdf/dixies_promo_20-01-2023.mp4
Kom ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door DJ Hans.
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance op de Oeverparty's
Toegang vanaf 21 jaar.
Leden Oever € 5 – Niet-leden € 10
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 10 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven.
Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
Je kan betalen met Payconiq en cash!
Einde : 4u
Afspraakplaats :DIXIES, Pauwelslei 18 2930 Brasschaat.
Aanvangsuur :vanaf 22u
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Wegwijzer :Dixies
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xa201)    
 
 
 
Bowling + snacks Ekeren OOK NIET-LEDEN!ZO 21/01/24
Omschrijving :foto bij activiteitIn 2011 opende Bowlingplanet haar deuren in het HealthCity sportcomplex in Ekeren. Met 16 geautomatiseerde bowlingbanen, trendy café en een uitstekend restaurant biedt Bowling Planet je 2 uren leuke bowling aan. Het jonge team van Bowlingplanet zorgt voor een vlotte service in een gezellig kader.
Inbegrepen in de € 11: 2 uur bowling + schoenen + snacks.
Alle dranken zijn voor eigen rekening.
Afspraakuur :10u45
Afspraakplaats :aan de kassa van Bowlingplanet - Barazza, Slijkweg 5 2180 Ekeren waar Pieter iedereen verwelkomt.
Aanvangsuur :11u
Reservatie :€ 11 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter - 0478 54 54 54 -
Max. personen :14
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xa211)    
 
 
 
Wandeling Brasschaat Vordenstein (± 10 km)ZO 21/01/24
Omschrijving :foto bij activiteitWe vertrekken aan de Melkerij en wandelen door het Peerdsbos en zo naar Park Vordenstein.
Vordenstein is een lust voor de zintuigen. Je kan er genieten van zeldzame bomen, brede majestueuze lanen, open grasland en natuurlijke vijvers. De oranjerie, de oranjerietuin en de smeedijzeren toegangspoorten geven het park extra cachet. Park Vordenstein is een oase van rust en stilte, ideaal om even weg te dromen!
We houden een tussenstop in De Oranjerie in het Park Vordenstein waar recent Bistro Natura de deuren opnieuw heeft geopend. Je kan er genieten van de Biobieren Warmenbol. Daarna wandelen we door de tuin van de Oranjerie om vervolgens terug naar de Melkerij te wandelen. Achteraf kunnen we er samen nog iets drinken en/of eten!
Honden (en fietsers) zijn in dit park niet toegelaten.

Kledij aangepast aan het weer en zeker waterdichte wandelschoenen want het kan er nog heel drassig zijn!!
En vergeet zeker je geldige Oeverlidkaart niet zodat Mon de juiste lidnummers kan noteren!
Afspraakuur :13u15
Afspraakplaats :aan de Melkerij, Peerdsbos (2de afslag rechts op de Bredabaan als je van Merksem komt - aangeduid met pijl) waar Mon iedereen opwacht!
Ook goed bereikbaar met de lijn: bus 640!
Aanvangsuur :13u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Mon V - 0485 54 84 40
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xa214)    
 
 
 
Hamamelisfeesten 2024 met gids Arboretum KalmthoutZO 21/01/24
Omschrijving :foto bij activiteitJe eerste bloeiende Hamamelis vergeet je nooit! De winter in Arboretum Kalmthout heeft iets magisch en onweerstaanbaar, wanneer honderden toverhazelaars met gele, rode en oranje bloemen op kale takken hun zoete geur verspreiden.
Beleef de magische wintertuin van Arboretum Kalmthout. Het vuurwerk van honderden toverhazelaars, of Hamamelis, en hun geurende bloempjes op kale takken zijn onweerstaanbaar. Deze struiken bloeien in de winter, ongeacht koude of sneeuw en hun gele, oranje of rode bloemen verspreiden een krachtig, zoet parfum. De verzameling toverhazelaars in Arboretum Kalmthout is de grootste in heel Europa en bevat enkele van de oudste exemplaren.
Een gids neemt ons mee op wandeling langs de mooiste exemplaren en ook andere winterbloeiende planten vallen op zoals winterzoet, sneeuwbal, cyclaam, gewone hazelaar, schijnhazelaar, winterjasmijn, sneeuwklokjes en helleborus.
Voor de gids schrijft elke deelnemer € 6 over op de Oeverrekening.
De toegang is gratis voor de Oeverleden met een geldige Museumpas. Breng wel je museumpas mee en laat die zien aan de kassa. Heb je geen geldige Museumpas, dan betaal je € 9 of € 7 (65+) aan de kassa.
In de gezellige cafetaria met patioterras kunnen we nagenieten van ons bezoek aan de tuin.
Afspraakuur :13u45
Afspraakplaats :Arboretum Kalmthout, Heuvel 8 in 2920 Kalmthout waar Pieter en Nicole jullie opwachten.
Aanvangsuur :14u
Reservatie :€ 6 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :25
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xa212)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm 'Io capitano' (Matteo Garrone) 4**** UGC AntwerpenDI 23/01/24
Omschrijving :foto bij activiteitMagisch-realistische film ‘Io capitano’ kijkt naar migratie door de ogen van naïeve tieners
De Italiaanse Gomorra-regisseur Matteo Garrone kijkt voorbij de grenzen van zijn vaderland met Io capitano, een soms magisch-realistische film over de vluchtelingencrisis.
Ruben Aerts 09/01/2024 in De Standaard
Van Matteo Garrone en met Seydou Sarr, Moustapha Fall
Duur: 121 min.
Van Matteo Garrone zijn we het gewend dat hij de wurggreep van de maffia toont. In Cannes kreeg de Italiaan destijds de juryprijs voor Gomorra, zijn verfilming van Roberto Saviano’s onderzoek naar de Napolitaanse camorra. Met meer ruimte voor ontroering liet hij vijf jaar geleden in Dogman zien hoe de aimabele uitbater van een hondensalon klappen van de maffia moest incasseren. Ontkomen was er niet bij.
Maar geweld en afpersing hebben meer dan één gezicht. Met Io capitano kijkt hij naar een van de urgente vraagstukken van vandaag: de migrantenstroom naar Europa en zijn slachtoffers. Garrone begeeft zich op nieuw terrein met een bewogen film die in soms magisch-realistische droomscènes over de odyssee van twee jonge Senegalezen verhaalt. Zonder de hardheid ervan uit te ­buiten, toont hij hoe zo’n onwezenlijke tocht hen vergaat.

Groot avontuur
Dat hij hun leven in Senegal niet – typisch westers – tot een droef lot herleidt, valt meteen op aan de luchtige, zeg maar gerust opgewekte sfeer waarin we kennismaken met Seydou en Moussa, neven en beste vrienden. Tienerjongens zoals je die op elk continent vindt: koppig, lief voor hun omgeving en vreselijk ­naïef. Dat het hen ontbreekt aan ­wereldwijsheid zal hen duur komen te staan.
Op kousenvoeten biecht Seydou aan zijn moeder op hoe hij droomt van een leven in Europa. “Zovelen hebben het daar gemaakt en helpen nu hun familie hier.” Ze reageert boos, onderhuids is ze doodsbang. Dat hij zich niet zomaar op andere gedachten zal laten brengen, beseft ze zelf ook wel. “Weet je hoeveel mensen zijn omgekomen op zee?” Een traan rolt bijna onmerkbaar over haar wang. De energieke soundtrack doet je het voorval haast meteen vergeten, zoals ook Seydou de discussie gauw wil uitwissen. “Ik maakte maar een grapje.”
Garrone kijkt met Seydous naïeve blik naar die wereld, niet met de onze. De kijker weet wat hem boven het hoofd hangt, zijn moeder weet het ook. Maar hij wuift die verhalen weg. Hem wacht een groot avontuur, zo gelooft hij, en finaal een beter leven.

Luikenaar
De cineast baseerde de film op het migratieverhaal van een vijftal mensen dat de oversteek van Afrika naar Europa maakte. Een van hen is Amara Fofana, vandaag een Luikenaar die in 2014 vertrok uit Guinee en uiteindelijk in een boot met enkele honderden vluchtelingen de Middellandse Zee zou overvaren. Hij was toen amper zestien.
Vluchtelingendrama’s schrikken er zelden voor terug om snoeihard uit te pakken. Garrone weigert om zo de kijker voor zich te winnen. Hij verkiest empathie boven de confrontatie. Liever laat de Italiaan de ontzetting in de ogen van Seydou en Moussa spreken, dan dat hij het ­geweld in beeld brengt.
In Seydou Sarr en Moustapha Fall vond hij twee kerels zonder acteer­ervaring, die goed weten wat ze spelen. De twee spreken overwegend de West-Afrikaanse taal Wolof, voor Garrone zat er niets anders op dan te vertrouwen op hun ­lichaamstaal.
Io capitano vindt soms humor waar niemand die durft te zoeken – de paspoortcontrole op de grens met Libië krijgt onbedoeld iets hilarisch. Vooral is het een fragiele film die in zijn benadering van een heftige thematiek menselijkheid vooropstelt. Met warme kleuren schildert de filmmaker soms surrealistische taferelen. Wil je zo’n tocht over­leven, moet je al eens je toevlucht nemen tot je verbeelding.

Bijdrage : op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat € 8 kost i.p.v. het standaardtarief van € 13,40.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur :19u
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC. Slechts € 3 voor 3 uren!)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u15
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Ben VdP - 0470 90 24 73
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xa231)    
 
 
 
Leocadia Compagnie Marius in CC De Kern, WilrijkDO 25/01/24
Omschrijving :foto bij activiteitComp. Marius is een graag geziene gast. Het gezelschap brengt doorgaans stukken in de openlucht maar vertoeft steeds meer in cultuurcentra. Vorig seizoen was het nog lachen, gieren, brullen met de voorstelling Anatole. Dit seizoen zijn ze opnieuw van de partij met onder andere Evelien Bosmans, Waas Gramser en Kris Van Trier die het beste van zichzelf geven in de zaalversie van Leocadia.
In Leocadia, naar een tekst van Jean Anouilh, spelen de personages met het theatrale, het excentrieke. Daarachter schuilt verdriet om een leeg en onvervuld bestaan. Verlangend naar het leven en de liefde komt Amanda binnen. En dan vallen de maskers af...
Comp. Marius brengt deze zwaarmoedige komedie over leven en kunst. Geniet samen met ons van deze amusante theaterklepper!

In de kranten:
“Een tragisch liefdesverhaal gebracht met zoveel speelsheid en plezier dat de acteurs op je schoot lijken te zitten.” De Standaard ****
“Comp. Marius zet deze komedie heerlijk naar zijn hand... Of je nu liefdesverdriet hebt, eens goed wil lachen of een taxirit down memory lane wil: Comp. Marius heeft het allemaal.” Het Nieuwsblad ****
‘Leocadia’ van Comp. Marius: het leven is een vreselijk absurd, maar oh zo vrolijk feestje ***

Van en met: Evelien Bosmans, Dagmar Dierick, Lukas De Wolf, Waas Gramser, Kris Van Trier

Na de voorstelling drinken we samen nog iets in de foyer!
Afspraakuur :19u45
Afspraakplaats :aan de kassa van CC De Kern, Kern 18 te 2610 Wilrijk
Aanvangsuur :20u15
Reservatie :€ 17 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :8
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xa251)    
 
 
 
Oevercafé MortselVR 26/01/24
Omschrijving : Niets te doen op vrijdagavond? Geen probleem! Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel om, tussen pot en pint, de avond op een aangename manier door te brengen met 3 andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 24u om bij te praten met een drankje.
GEEN info: Op een Oevercafé wordt geen info gegeven aan de nieuwkomers!
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xa262)    
 
 
 
Samenkomst Fietsvakantie Polen: Krakau en Hoge Tatra van ZAT 06/07 tot ZAT 13/07 (of MA 15/07/2024) MortselVR 26/01/24
Omschrijving :foto bij activiteitOm 20u komen alle deelnemers van de Fietsvakantie Polen: Krakau en Hoge Tatra van ZAT 06/07 tot ZAT 13/07 (of MA 15/07/2024) samen voor praktische afspraken en om met elkaar kennis te maken. Dus wel belangrijk dat je er bent! Indien je toch niet kan komen, laat het dan tijdig weten aan Mieke V - 03 455 11 32 - 0483 58 50 84 - mieke.vivijs@telenet.be.
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel
Aanvangsuur :20u
Info :Mieke V - 03 455 11 32 - 0483 58 50 84
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xa263)    
 
 
 
Samenkomst Weekend Ouddorp met verblijf in Landal VR 02/02 tot ZO 04/02 of MA 05/02/2024 MortselVR 26/01/24
Omschrijving :foto bij activiteitDe deelnemers voor het Weekend Ouddorp met verblijf in Landal van VR 02/02 tot ZO 04/02 of MA 05/02/2024 komen samen voor de huis- en kamerindeling, voor de carpooling, voor praktische afspraken en om met elkaar kennis te maken. Dus wel belangrijk dat je er bent! Indien je toch niet kan komen, laat het dan tijdig weten aan Pieter 0478 54 54 54 of pieter@oever.be
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel, OM 21U i.p.v. 20U!
Aanvangsuur :21u
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xa261)    
 
 
 
Gourmetavond Brasschaat ENKEL OEVERLEDEN! OOK NIET-LEDEN!ZA 27/01/24
Omschrijving :foto bij activiteitAls je aan aan een gezellig etentje onder vrienden denkt, zonder uren in de keuken te moeten staan, dan is een gourmet dé oplossing.
Wel, Oever organiseert voor jullie een heerlijke gourmet met kwaliteitsvol vlees van de slager en een mooi groentebuffet met sausjes. Doe er dan nog een glaasje cava bij als aperitief en een lekker nagerechtje en je hebt een supergezellige en geslaagde avond.
We houden de prijs bewust democratisch: voor een glaasje cava, een heerlijke gourmetschotel van de beenhouwer met groentebuffet en sausjes, een dessert en heel veel warmte en gezelligheid, betaal je € 29.
Alle dranken zijn aan democratische prijzen. We hebben sinds kort ook alcoholvrije cava en alcoholvrije rode en witte wijn!

De gourmetavond is enkel voor Oeverleden.
Afspraakuur :vanaf 18u30
Afspraakplaats :zaal Born in de Hemelhoeve, Azalealaan 5 in 2930 Brasschaat, waar Pieter en Nicole jullie verwelkomen.
Inkom langs De Hemelhoeve.
Aanvangsuur :19u
Reservatie :€ 29 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :32
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xa272)    
 
 
 
Wandeling Etten-Leur (19 km waarvan 17,2 km onverhard)ZO 28/01/24
Omschrijving :foto bij activiteitWe wandelen door een mooi natuurgebied De Pannenhoef. We stappen over houten bruggetjes en smalle paadjes, langs weides met schapen, runderen en paarden, dwars door heidevelden langs vennen en slootjes en door dichte begroeiing onder hoge bomen. Onderweg kom je de op de mooiste plekken houten banken tegen voor een rustpauze...
Na 10 km gaan we iets drinken in het café Den Anker te Zundert. Daarna zetten we onze terugweg in, richting De Pannenhoef...
Na de wandeling kunnen we nog iets drinken en voor de liefhebbers iets eten in de Menmoerhoeve.

Meebrengen : hapjes, drankjes voor onderweg, stevige wandelschoenen.
Geldige Oeverlidkaart niet vergeten zodat de verantwoordelijke jouw lidnummer juist kan noteren.
Afspraakuur :11u30
Afspraakplaats :Zundertseweg 66 te 4876 NS Etten-Leur, Nederland.
Parking: De Menmoerhoeve
Aanvangsuur :11u45
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :MarcM - 0495 53 28 52
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xa284)    
 
 
 
Wandelen in het Moretusbos te Putte-Stabroek (± 12 km)ZO 28/01/24
Omschrijving :foto bij activiteitDeze prachtige boswandeling voert ons langs brede zandpaden en kleine bospaadjes door het Moretusbos, een parkbos in laat-barokke stijl met een cultuurhistorische waarde. We ontdekken hier mooie laantjes in een verrassend stukje bos. Maar ontdekken ook een glimp van het verleden op de Gloriette, de Huzarenberg, De Warande, 't Fort en de Geldberg. De Huzarenberg (40 m) en de Geldberg boden uitzicht op de omgeving. Op de zichtas tegenover het kasteel kwam de Gloriëtte. Precies om 11u viel de zon loodrecht op het “Elfurendreefje”. Zo wisten de werklieden dat het bijna schafttijd was. Van op de Huzarenberg zag men bij helder weer het water van de Oosterschelde schitteren. De Geldberg bood een mooi uitzichtpunt over het open landschap. Er wordt verteld dat de jonker zijn rijkdommen verstopte onder de Geldberg, uit schrik dat hij ze zou kwijtspelen aan de soldaten van de Franse revolutie.
Door het Grenspark bereiken we onze tussenstop in "De Heusche Bollaert", een pannenkoekenhuis.
Na de wandeling kunnen we nog iets eten/drinken in het Koetshuis.
Aangepast schoeisel!
Breng ook zeker je geldige Oeverlidkaart mee zodat Diane de juiste lidnummers kan noteren!
Afspraakuur :13u15
Afspraakplaats :Parking Moretusbos, Oudbroek 4 in 2940 Stabroek
GPS opgelet: Oudbroek afgesloten vanuit Berendrecht!
Aanvangsuur :13u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Diane DK - 0485 80 29 86
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xa285)    
 
 
 
Wandeling Lier – Emblem (12km)ZO 28/01/24
Omschrijving :foto bij activiteitWe vertrekken aan Lier-station en lopen eerst een gedeelte over de historische vesten naar de wijk Lisp, daar gaan we naast de spoorweg over de Nete en het Nete-kanaal om zo in de bossen te belanden. Onze tussenstop is het bekende historische café-restaurant “Het Badhuis” aan de Nete. Via de Nete-dijken komen we terug naar de Pallieterstad.
De geïnteresseerden kunnen nadien nog iets blijven eten in Lier. Veel mogelijkheden.
Bij uitzonderlijk slechte weersomstandigheden gaat deze wandeling op een ander ogenblik door.
Meebrengen : gemakkelijke wandelschoenen en goed humeur.
Breng ook zeker je geldige Oeverlidkaart mee zodat de verantwoordelijke de juiste lidnummers kan noteren!
Afspraakuur :13u30
Afspraakplaats :ingang Station Lier, Leopoldplein te 2500 Lier
Aanvangsuur :13u45
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Luc VDW - 0471 66 09 27
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xa286)    
 
 
 
Ballet 'Die sieben Todsünden & Petroesjka' AntwerpenZO 28/01/24
Omschrijving :foto bij activiteitElla Rothschild en Stijn Celis herinterpreteren twee mijlpalen uit het 20ste-eeuwse balletrepertoire
Twee gloednieuwe choreografieën van mijlpalen uit het 20e-eeuwse balletrepertoire op één namiddag: gor Stravinsky’s Petroesjka en het ‘ballet chanté’ Die sieben Todsünden van Kurt Weill en Bertolt Brecht.
De anti-held Petroesjka leidt een dubbelleven. Als marionet in het theater is hij een attractie voor een op sensatie beluste massa. Privé is hij uiterst menselijk, innerlijk verscheurd en kwetsbaar. In vier ‘scènes burlesques’ contrasteren de wreedheid en onverschilligheid van de massa met menselijke gevoeligheid en eenzaamheid. De Israëlische choreografe Ella Rothschild, gewezen lid van de legendarische Batsheva Dance Company, haalt het ballet weg uit zijn oorspronkelijke, urbane setting en vindt een nieuw narratief dat zich afspeelt in een wildernis met een spanningsvolle relatie tussen mens en dier.
In Die sieben Todsünden moet Anna, een in tweeën gesplitste jonge vrouw, de hort op om geld te verdienen voor haar familie. Op haar queeste langs zeven Amerikaanse steden wordt zij telkens door de verlokking van een andere doodzonde in haar winstbejag gehinderd. Choreograaf Stijn Celis brengt een hedendaagse interpretatie van dit hybride meesterwerk waarin dans en opera, de American Dream en maatschappijkritiek hand in hand gaan. De muziek wordt live gebracht door het Symfonisch Orkest van Opera Ballet Vlaanderen onder leiding van chef-dirigent Alejo Pérez.
Kurt Weill: Componist
Stijn Celis : Choreografie Die Sieben Todsünden
Ella Rothschild: Choreografie Petroesjka
Die sieben Todsünden is een coproductie met Saarländisch Staatstheater Saarbrücken
De voorstelling duurt 150 minuten, inclusief pauze.
De tickets kosten normaal € 58.

We hebben uitstekende plaatsen.

De (inter)nationale pers is unaniem enthousiast over de double bill Petroesjka / Die sieben Todsünden en is onder de indruk van de prestaties van onze dansers én het orkest:
Met deze diptiek wordt de grens tussen muziek en dans verkend en vervolgens genadeloos uitgewist. Het resultaat is een bijzonder energetische symbiose van kunstvormen die elkaar naar een hoger niveau weten te tillen. Opera Ballet Vlaanderen doet zijn naam alle eer aan.
**** De Standaard

Aan het einde van een avond waar zowel muzikaal als qua dans en zang werkelijk alles klopt, volgt een oorverdovend applaus. Tercht
Der Opernfreund
Afspraakuur :13u30
Afspraakplaats :aan de inkom van de Stadsschouwburg, Theaterplein 1 in 2000 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen. De inleiding start om 14 uur, kom tijdig dan heb je goede plaatsen in de zaal waar de inleiding gegeven wordt.
Aanvangsuur :15u
Reservatie :€ 48 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xa281)    
 
 
 
’t Stuivenberg Vertelt Groep Oever 1 ENKEL OEVERLEDEN!ZO 28/01/24
Omschrijving :foto bij activiteitIn 1884 opende het Stuivenbergziekenhuis de deuren. Het was een innovatief ziekenhuis met ronde ziekenzalen vol licht en lucht. Duizenden mensen deden de plek leven: verpleegkundigen, artsen, patiënten, bezoekers …
139 jaar later verhuisde het ziekenhuis in september 2023 naar een nieuwe plek: ZNA Cadix, tussen Park Spoor Noord en het Kempischdok.
Wijkcomité Willibrordus en talrijke buurtbewoners nemen definitief afscheid van hun ziekenhuis. Ze vullen een laatste keer de lege gangen van het Stuivenberggasthuis met hun vele verhalen.
Acteurs, zangers, muzikanten, dansers en mimespelers brengen de geschiedenis weer tot leven. Ga mee op ontdekking tijdens deze unieke vertel- en theaterwandeling in het lege ziekenhuis.
De wandeling duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten.
Vermeld op je overschrijving Groep 1, 19u25!
Afspraakuur :19u10
Afspraakplaats :Stuivenbergsite, Lange Beeldekensstraat 267, 2060 Antwerpen
Aanvangsuur :19u25
Reservatie :€ 10 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xa282)    
 
 
 
’t Stuivenberg Vertelt Groep Oever 2 ENKEL OEVERLEDEN!ZO 28/01/24
Omschrijving :foto bij activiteitIn 1884 opende het Stuivenbergziekenhuis de deuren. Het was een innovatief ziekenhuis met ronde ziekenzalen vol licht en lucht. Duizenden mensen deden de plek leven: verpleegkundigen, artsen, patiënten, bezoekers …
139 jaar later verhuisde het ziekenhuis in september 2023 naar een nieuwe plek: ZNA Cadix, tussen Park Spoor Noord en het Kempischdok.
Wijkcomité Willibrordus en talrijke buurtbewoners nemen definitief afscheid van hun ziekenhuis. Ze vullen een laatste keer de lege gangen van het Stuivenberggasthuis met hun vele verhalen.
Acteurs, zangers, muzikanten, dansers en mimespelers brengen de geschiedenis weer tot leven. Ga mee op ontdekking tijdens deze unieke vertel- en theaterwandeling in het lege ziekenhuis.
De wandeling duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten.
Vermeld op je overschrijving Groep 2, 19u50!
Afspraakuur :19u35
Afspraakplaats :Stuivenbergsite, Lange Beeldekensstraat 267, 2060 Antwerpen
Aanvangsuur :19u50
Reservatie :€ 10 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xa283)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm 'Monster' (Hirokazu Kore-ede) 4**** UGC AntwerpenDI 30/01/24
Omschrijving :foto bij activiteitFilm ‘Monster’ is meer dan een coming of age: verschillende perspectieven tonen een andere boosdoener
De Japanse filmmaker Hirokazu Kore-ede (Shoplifters) goochelt met perspectieven in Monster, een uiterst fragiele film.
Ruben Aerts 10/01/2024 in De Standaard
Van Hirokazu Kore-eda en met Soya Kurokawa, Hinata Hiiragi, Sakura Ando
Duur: 125 min.
Wat is er aan de hand met Minato? Het jongetje gedraagt zich vreemd en zijn moeder denkt dat zijn leraar er voor iets tussen zit. Thuis vieren de twee met taart de verjaardag van de vroeggestorven vader. ­Geknield zitten ze voor zijn foto. “Vertel hem hoe het op school gaat. Luidop!”
Slachtoffer of dader, Minato gaat onder iets gebukt. De Japanse regisseur Hirokazo Kore-eda laat mysterieus in het midden wat. Vanuit drie perspectieven kijken we achtereenvolgens naar hetzelfde, dat er iedere keer anders uitziet. Wat wel duidelijk is: hoe elk perspectief op een gewiekste manier telkens iemand anders tot een aannemelijk monster maakt.
Wie het kwade vermoedt, zal dat gaandeweg overal en in alles zien opduiken. Monster gaat niet alleen over roddels en hysterie, over pesten en stilzwijgen. Kore-eda, die in 2018 de Gouden Palm kreeg voor Shoplifters, komt met een film als een diepmenselijk vraagstuk over moraliteit en humanisme, over gender en identiteit.
In Soya Kurokawa (Minato) en Hinata Hiiragi (Minato’s klasgenoot Yori) vond de filmmaker twee jonge acteurs met een sprekende lichaamstaal. De score van de legendarische componist Ryuichi Sakamoto (The last emperor, The revenant), een jaar geleden overleden aan kanker, gaat met doorleefde pianoakkoorden recht naar het hart.
De complexe vertelstructuur is slechts schijn, want in zijn essentie is Kore-eda’s jongste film net beklijvend eenvoudig. Monster laat zich ontmaskeren als een ­gevoelige coming of age, warmbloedig en meeslepend van inborst.

Bijdrage : op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat € 8 kost i.p.v. het standaardtarief van € 13,40.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur :18u45
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC. Slechts € 3 voor 3 uren!)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u
Info :Luc F - 0484 98 38 37
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xa301)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be