Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   print print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
pijl lJanuari 2024pijl r
madiwodovrzazo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten 16 Januari 2024
 
Vorige maandOverzichtVolgende maand

 
 
Dinsdagavondfilm Priscilla (Sofia Coppola) 4**** UGC AntwerpenDI 16/01/24
Omschrijving :foto bij activiteitPriscilla: het eenzame leven als prinsesje van de King
Priscilla van Sofia Coppola is een gedurfde biopic over Priscilla Presley en hoe ze zich bevrijdde van het juk van de King.
Ruben Aerts 03/01/2024 in De Standaard
Van Sofia Coppola en met Cailee Spaeny, Jacob Elordi, Dagmara Dominczyk
Duur: 113 min.
Elvis heeft niet enkel het gebouw, maar ook deze aardkloot al lang verlaten. Maar verdwijnen doet hij niet. In maart maakte Baz Luhrmanns biopic Elvis nog kans op acht Oscars. Nu is de King al opnieuw te zien in de bioscoop, wel in een bijrolletje deze keer. Met Priscilla zet Oscarwinnares Sofia Coppola (Lost in translation) de spotlight op de vrouw die een frêle veertienjarige was toen het muzikale, tien jaar oudere icoon zijn oog op haar liet vallen: Priscilla Beaulieu. Zes jaar duurde hun huwelijk, maar zijn naam gaf ze niet terug.
Coppola en Luhrmann hebben een heel andere stijl, en dus is Priscilla ook een ander soort film. Een verhaal is er nauwelijks. Het draait om hoe het voor een modaal meisje was om plots als een uitverkorene bij Elvis in te trekken op Graceland, dat pompeuze domein dat voor haar al snel een gevangenis werd. Priscilla was op dat moment nog altijd maar zeventien, overdag ging ze naar school.
Het moet wel dat de cineaste een fascinatie heeft voor jonge vrouwen met geknipte vleugels. Ook in The virgin suicides en Marie Antoinette lag vrijheid ver buiten het bereik. Priscilla kijkt onverbloemd achter de façade van het schijnbare droomleven. Het is een onwerkelijke wereld die van buitenaf tot de verbeelding spreekt en dat maakt de ontnuchtering alleen maar groter. Verpletterende eenzaamheid is nu haar lot. Elvis verwacht dat zij er voor hem is wanneer hij haar aan zijn zijde wil. Steeds dwingender, zonder haar een eigen leven te gunnen.
De onbekende Cailee Spaeny, die eerder te zien was in de HBO-reeks Mare of Easttown, zet haar passend ingetogen neer. Ze is een modaal meisje dat transformeert in een poppetje, om dan langzaam de regie over haar eigen leven in handen te nemen. Euphoria-ster Jacob Elordi toornt als Elvis ver boven haar uit (meer dan Elvis dat in werkelijkheid deed). Zo zet de cineaste de ongelijke verhoudingen extra in de verf.
Uit gelekte e-mails bleek dat Lisa Marie Presley, die een jaar geleden onverwacht overleed, niet te spreken was over de toxische manier waarop haar vader in beeld komt. Het moet gezegd dat Priscilla geen fraai plaatje ophangt van Presley. Moeder Priscilla gaf wel groen licht: de film, die zich baseert op haar memoires Elvis and me, heeft haar zelfs als uitvoerend producent.
Priscilla is sprookjesachtig in zijn decors, bedachtzaam en oprecht in zijn vertelling. Het is dan geen hagiografie, evenmin schildert de regisseuse Elvis Presley af als een regelrechte ploert. Coppola komt met een recht van antwoord: zo was het om tot pronkvrouw van een icoon herleid te worden. Ver weg van biopics die hun inspiratie zoeken op Wikipedia, doet zij ons anders kijken naar een leven dat we dachten te kennen. Wat een indrukwekkende verademing.

Bijdrage : op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat € 8 kost i.p.v. het standaardtarief van € 13,40.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur :19u
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC. Slechts € 3 voor 3 uren!)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u15
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Ben VdP - 0470 90 24 73
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xa161)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be