Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   print print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
pijl lJanuari 2024pijl r
madiwodovrzazo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten 09 Januari 2024
 
Vorige maandOverzichtVolgende maand

 
 
Dinsdagavondfilm Past Lives (Celine Song) 5***** UGC AntwerpenDI 09/01/24
Omschrijving :foto bij activiteitPast lives: op de valreep de beste film van het jaar
Past lives van Celine Song is een fijngevoelig debuut dat je weergaloos omverblaast. Op de valreep de beste film van het jaar.
Ruben Aerts op 19 december 2023 in De Standaard
Van Celine Song en met Greta Lee, Teo Yoo, John Magaro
Duur: 105min.
Een jonge vrouw en twee mannen zitten aan de bar in een New Yorkse pub – zij tussen hen in. Twee andere klanten observeren de drie vanaf de overkant. Zonder dat ze horen wat ze zeggen, proberen ze te raden hoe de verhoudingen liggen. “Ik denk dat de Aziatische kerel en de Aziatische vrouw een koppel zijn, en die witte kerel is hun Amerikaanse vriend.” – “Maar ze praten niet eens met hem?”
Zo begint Past lives, een film als een weergaloze mijmering over het grote drama van dit aardse bestaan: je kunt het maar een enkele keer leven en alleen voorwaarts. Tijdreizen is voor Hollywoodfilms. Je kunt keuzes overpeinzen, in vraag stellen, betreuren. Je kunt ze niet opnieuw maken.
Meteen na die openingsscène gaan we 24 jaar terug in de tijd. Na Young en Hae Sung zijn twee twaalfjarigen in Zuid-Korea. Beste vrienden zoals een meisje en een jongen dat op die leeftijd zijn: met een onuitgesproken vanzelfsprekendheid. Omgeven door stapels boeken vragen Na Youngs ouders of zij en haar zus hun ‘Amerikaanse’ naam al hebben gekozen. Het gezin zal dra naar Canada verhuizen. Quasi woordeloos zullen de wegen van Na Young en Hae Sung scheiden, kort nadat bij haar thuis Leonard Cohen nog door de luidsprekers had geklonken: “Hey, that’s no way to say goodbye.” (luister eens: https://www.youtube.com/watch?v=b-bJPmasXKs)
Twee keer zal de film een tijdsprong maken van twaalf jaar, om dan aan te belanden bij dat tafereel aan de toog. Eerst is zij – ze heet nu Nora – een jonge toneelschrijver in New York. Online komt ze opnieuw in contact met Hae Sung. Weer twaalf jaar later heeft ze haar partner gevonden, heeft haar volwassen leven zijn richting en routine beet. Toch zullen de twee dan opnieuw op elkaars radar komen.
Delicaat
Past lives is de debuutfilm van Celine Song, een geboren Zuid-Koreaanse die als kind naar Canada verhuisde. Voor het verhaal dat ze zo delicaat schetst, vond ze inspiratie in haar eigen leven. Maar wie hunkert naar romantiek met toeters en bellen, die zal misnoegd de zaal buitenstappen. Het is de filmmaker niet te doen om een sprookjesachtig weerzien. Subtiel en ingetogen laat ze twee mensen – of beter: drie – stilstaan bij de keuzes die ze maakten en hoe die vorm gaven aan hun levens. Hoe sommige keuzes hun momentum hebben.
Grandioos is de kleine cast van deze grootse film: Greta Lee (eerder in de reeks Russian doll) is Nora, die net als haar tegenspeler Teo Yoo (die Hae Sung speelt) zo veel met haar blik en haar lichaamstaal kan zeggen, dat weinig woorden volstaan om te begrijpen waarvan we als kijker getuige zijn. First cow-acteur John Magaro is Arthur, Greta’s echtgenoot. Hij is begripvol, angstig, voorzichtig jaloers. Hij zucht machteloos vanaf de zijlijn: “Wat een geweldig verhaal: twee childhood sweethearts vinden elkaar na jaren terug.”
Zo simpel als het opzet is, zo gelaagd is de film. Song past voor catchy oneliners en monologen om naar terug te keren. Ze durft het moment te laten zijn: de kleine gebaren, het ongemak, de blikken die in elkaar haken. Het levert een intiem en universeel meesterwerk op over de twijfels die ons mens maken, over de vertwijfeling van een ontglipt momentum. Een film die poëtisch is en niet bang voor melancholie. Rouwen om een leven dat had kunnen zijn, hoe doe je dat? Past lives blaast je weergaloos omver.
Bijdrage : op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat € 8 kost i.p.v. het standaardtarief van € 13,40.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur :19u15
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC. Slechts € 3 voor 3 uren!)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u30
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Ben VdP - 0470 90 24 73
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xa091)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be