Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   print print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
 Augustus 2022pijl r
madiwodovrzazo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten Augustus 2022
 
OverzichtVolgende maand

 
 
Gratis knaloptreden van De Romeo's in KapellenMA 01/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitEr is op maandagavond 1 augustus geen traditioneel vuurwerk in Kapellen, maar dat wordt -geheel brandveilig en diervriendelijk- goedgemaakt door niemand minder dan De Romeo’s! Zij tekenen om 20.30 uur present op het Marktplein. Het voorprogramma wordt verzorgd door Push en start om 19.00 uur.
Afspraakuur :20u30
Afspraakplaats :op het Marktplein van 2950 Kapellen ter hoogte van de inkom van Zaal Lux waar Greet iedereen verwelkomt.
Aanvangsuur :20u30
Info :Greet K. - 0478 23 77 43
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh011)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm Piccolo Corpo (Laura Samani) 3,5 *** UGC AntwerpenDI 02/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitWachten op een wonder
Begin 20ste eeuw vat een jonge moeder een bijzondere tocht aan om haar doodgeboren baby rust te gunnen.
Ruben Aerts, De Standaard, 26 juli 2022
Pure kafka zijn de overheid en haar administratie niet vreemd. Maar op haar manier kan de kerk er ook wat van, zo ondervindt Agata in het Italië van begin vorige eeuw. Wanneer het dochtertje van de jonge vrouw vaalgrijs en levenloos ter wereld komt, mag het kind zelfs geen naam krijgen. ‘Ze heeft de eerste ademtocht niet genomen’, zegt de priester hardvochtig. ‘Dat zijn de regels.’
Het gevoelige debuut Piccolo corpo – ‘klein lichaam’ – is een aandoenlijke film over de wanhoop van een prille moeder. Zonder tranerige scčnes of uitgewrongen melodrama stuurt het verhaal haar op een queeste die verlossing en rust moet brengen, zowel voor haar als voor haar doodgeboren kind.
Agata’s radeloosheid heeft niet alleen te maken met het verbod om haar kind een naam te geven. Het zijn nog het meest de gevolgen ervan die haar zorgen baren. Naamloos als het kind is kan het evenmin worden gedoopt, en dus is de ziel van haar dochter gedoemd tot het eeuwige voorgeborchte – het limbo dat hemel noch hel is. ‘Zal ik haar dan ooit nog zien?’ Diezelfde priester: ‘In je dromen.’ Geloven kan troost bieden, maar bij Agata is het uitgerekend dat geloof dat alle troost harteloos de kop indrukt.
Een wonder
Filmmaakster Laura Samani gebruikt een opmerkelijke voetnoot uit de Europese geschiedenis als de motivatie voor Agata’s tocht. In het noorden van Italië, in Samani’s geboorteregio Friuli-Venezia Giulia, zouden tot de 19de eeuw doodgeboren baby’s opnieuw tot leven zijn gewekt. Niet echt, durven we te denken, maar de indruk was er wel dat ze heel even toch naar lucht hapten. Nadien konden ze dan wel worden gedoopt en zo werd hun ziel de eeuwige rusteloosheid bespaard.
Het waren naar verluidt steeds de vaders die de hachelijke bergtocht aanvingen naar het heiligdom waar dat wonder moest geschieden. Maar Samani zag zelf een veel krachtigere en relevante vertelling met een moeder als protagoniste. Het is een rol voor debutante Celeste Cescutti, die met ogen vol angst en verdriet een wereld intrekt die haar niet bekend is – het stiekem opgegraven kistje draagt ze op de rug.
Bevreemdend
Dit is geen avontuurlijk epos, maar een behoedzaam en fragiel relaas dat met sprekende blikken en lichaamstaal meer vertelt dan met woorden. Samani situeert het verhaal in het grensgebied tussen waarachtig en bevreemdend. Niet gek dus dat sommigen haar vergelijken met haar landgenote Alice Rohrwacher, bekend van films vol magisch-realistische betovering zoals Lazzaro Felice en Le meraviglie.
Samani’s debuut was genomineerd voor een nevensectie in Cannes, waar ze vijf jaar eerder was geselecteerd met de korte film La santa che dorme, haar afstudeerproject.
De Italiaanse bewijst zich als een cineaste met een relevante stem en een beeldtaal die rijk is aan emotie, sfeer en vertelkracht. Ondanks het topzware opzet verhaalt Piccolo corpo poëtisch en hoopvol over verbondenheid en de nood aan geloof in de brede betekenis. Maar evenveel gaat het over rebellie, die soms noodzakelijk blijkt maar daarmee nog niet vanzelfsprekend is.
De realiteit is ontnuchterend, zo leert Agata, en toch moet je soms durven denken dat een wonder zomaar mogelijk is. Zelfs als je er eerst de hel op aarde voor moet trotseren.

Van: Laura Samani
Met : Celeste Cescutti, Ondina Quadri (89 min.)
Info : Een filmticketje koop je ter plaatse van de verantwoordelijke. De ticketjes kosten normaal € 7.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken!
Afspraakuur :19u30
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u45
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Nicole - 0475 59 56 11 -
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh022)    
 
 
 
Wandeling “Westerlo parel van de Kempen” (± 11 km)WO 03/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitMet Leo Heylen, onze nieuwe medewerker, (niet te verwarren met Leo Geylen die al een hele tijd Oevermedewerker is!) starten we aan het Torenhof, tegenover de abdij van Tongerlo.
We wandelen door de abdij met zijn grote tiendenschuur.
De wandeling gaat via paadjes en wegen langs velden en door de bossen De Beeltjes en de Kwarekken.
We passeren de kastelen van de Merode en lopen over de markt van Westerlo.
Meenemen: goede wandelschoenen want na regenweer kan er slijk zijn.
De wandeling gaat niet door bij regenweer.
Best een seintje of SMS vooraf aan Leo als je aan de wandeling wil deelnemen.
Afspraakuur :13u
Afspraakplaats :achteraan in de tuin van het Torenhof (volg de pijlen BAKKERIJ – IJSKAFEE). Aan de overkant voor de abdij is een ruime parking.
Aanvangsuur :13u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh031)    
 
 
 
Avondlijke wandeling in Niel (5 km)WO 03/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitTijdens de zomer willen Oeverleden wel eens buiten komen op andere ogenblikken van de dag.
We verzamelen om 19u aan de Heideplaats in het centrum van deze steenbakkersgemeente. Onze rustige wandeling gaat door het gemeentecentrum, langs het gemeentehuis en enkele woonwijken om zo in de velden terecht te komen en een omsingelende beweging te maken langsheen het natuurgebied Niels Broek. We keren terug via de Rupeldijk om nog wat gerstenat te proeven in de plaatselijke taphuizen.
Bij mogelijke onweersbuien gaat deze activiteit niet door en verschuift ze naar een andere datum.
Meebrengen : sportieve kledij en goed humeur.
Afspraakuur :19u
Afspraakplaats :Heideplaats in 2845 Niel. Voldoende parking in de buurt.
Aanvangsuur :19u15
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Luc VDW - 0471 66 09 27
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh032)    
 
 
 
Lier Centraal Gratis concert Cleymans & Van Geel LierDO 04/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitJelle Cleymans en Jonas Van Geel kennen elkaar sinds hun twaalfde. Naast hun liefde voor acteren (oa. in de musicals 14’-18’ en 40’-45’), delen ze ook een passie voor muziek en entertainen. Wat ooit begon als een oudejaarsavondgrap groeide uit tot een van de vaste waarden op de Vlaamse podia. De twee creatieve tijgers spelen al meer dan 15 jaar het dak er af en zijn dat ook deze zomer in Lier van plan.
De mix van onverwoestbare songs en hun onnavolgbare humor valt bij een groot publiek in de smaak.
In 2020 verscheen het zelfgetitelde debuutalbum ‘Cleymans & Van Geel’ met eigen songs waaronder de single ‘Tijgers’. In 2021 maakten ze een reeks covers op Q-Music waarvan Seńorita van Shawn Mendes later ook als single werd uitgebracht. Ze deden dat jaar ook mee aan het zevende seizoen van het succesvolle televisieprogramma ‘Liefde voor Muziek’ met onder andere ook Tourist LeMC, Geike en Willy Sommers. Hun cover van ‘En route’ van Tourist LeMC stond 11 weken lang in de Vlaamse Ultratop.
Op het podium van Lier Centraal spelen ze deze zomer een show met eigen songs, aangevuld met hun ondertussen bekende covers.
Afspraakuur :20u
Afspraakplaats :ter hoogte van het terras van Het Moment, Grote Markt 39-40 te 2500 LIER
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh041)    
 
 
 
Praatcafé MortselVR 05/08/22
Omschrijving : Wil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Een van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn ook welkom tussen 20u en 24u om bij te praten.
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh051)    
 
 
 
Samenkomst Fietsvakantie IJsselmeer (NL) van ZA 27/08 tot VR 02/09/2022 o.l.v. Gonda MortselVR 05/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitGonda verwacht om 20u alle deelnemers van de Fietsvakantie IJsselmeer (NL) van ZA 27/08 tot VR 02/09/2022.
Belangrijk dat je er bent want zo maak je kennis met je reisgenoten en wordt de kamerindeling besproken.
Superbelangrijk is ook de carpooling die Gonda die avond met jullie gaat regelen (kamerindeling en carpooling zijn wel altijd onder voorbehoud!)
Indien je toch niet kan komen, laat het dan tijdig weten aan Gonda 0470 37 31 47 / gonda.wouters1@proximus.be
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel
Aanvangsuur :20u
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh052)    
 
 
 
Fietstocht 'Een waterdriehoek rond Geel' (± 68 km)ZA 06/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitGeel ligt waterkundig ingesloten tussen het Kempisch kanaal en het Albertkanaal. Daar waar plezierbootjes het Kempisch kanaal kleuren, zijn het vrachtschepen die het Albertkanaal doorklieven.
Daarna belanden we in de groene overwelving van de Grote Nete en het aanpalende vijvergebied Malesbroek met als toetje het Prinsenpark in Retie zowat het mooiste Provinciaal domein der Kempen.
Er zijn 2 langere drankstops voorzien en 2 korte drankpauzes langs het parcours.
Na de fietstocht kunnen we samen nog iets blijven drinken.

Gemiddelde snelheid: ca.19km/u
Wie graag deelneemt aan de fietstocht, laat iets weten aan de organisator Eddy V.R.: 0495 69 03 77
Meebrengen : een fiets in goede staat + reserve binnenband, een drankje, koek, picknick en regenjasje.
Afspraakuur :10u
Afspraakplaats :aan ‘t Haveke, Noordervaart 45 te 2200 Herentals
Aanvangsuur :10u15
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :EddyVR - 0495 69 03 77
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh064)    
 
 
 
Mosseltjes met frietjes eten in Antwerpen OOK NIET-LEDEN!ZA 06/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitVanavond genieten we zoals elk jaar in Antwerpen van heerlijke Zeeuwse mosselen Natuur met frietjes en mosselsaus. Nadat we er zelf eerst waren gaan voorproeven, kozen we voor De Bomma in Antwerpen want de mosselen waren er heerlijk! De mosselen met frietjes kosten bij De Bomma € 27 (€ 22,90 voor de mosselen en € 4,20 voor de frieten).
En ja, we weten het: thuis kan je die ook lekker klaarmaken en het is goedkoper. Maar thuis moet je die ook alleen opeten en wat kan er gezelliger zijn dan van je mosseltjes te genieten samen met andere Oeverleden?
We hebben slechts plaats voor 16 personen, je kan enkel mosselen natuur met mosselsaus en frietjes eten en dit etentje is enkel voor Oeverleden!
Snel reserveren via overschrijving op de Oeverrekening is de boodschap!
De dranken zijn voor eigen rekening.
Afspraakuur :18u45
Afspraakplaats :De Bomma, Willem Ogierplaats 2000 (over Het Steen) te 2000 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Heel gemakkelijk bereikbaar met het Openbaar Vervoer:
Bus
30-34-291 halte Suikerrui Steenplein
22-180-181-182-183-199 halte Groenplaats
Tram
4 halte Groenplaats
3-5-9-15 halte premetrostation Groenplaats
10-11 halte Melkmarkt
Aanvangsuur :19u
Reservatie :€ 27 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter - 0478 54 54 54 -
Max. personen :16
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh063)    
 
 
 
Natuurwandeling Moerbeke (18 km)ZO 07/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitMoerbeke is een landelijke gemeente, gelegen in het Waasland. In het zuidelijke gedeelte, onder de Moervaart, bestaat het landschap uit meersen waarin moeraskalk en hoogveen ontstond.
We stappen richting Domein Puyenbroeck langs onverharde paadjes. Daar kunnen we onze tussenstop houden, na ongeveer 6 km.
We wandelen daarna verder langs de Moervaart en bospaadjes om zo terug naar ons beginpunt te gaan.
Meebrengen : hapje/drankje voor onderweg, picknick, stevige wandelschoenen.
Afspraakuur :11u30
Afspraakplaats :Carpooling aan Oud Berchem Kerk waar Beatrijs zal zijn om 10u30 of ter plaatse om 11u15, 't Veldcafe, Eksaardsedam 11, 9180 Moerbeke
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Nele Peeters - 0475 33 61 07
of :Beatrijs - 0472 21 06 27
Wegwijzer :Oud Berchem Kerk (Sint-Willibrorduskerk)
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh072)    
 
 
 
Fietsen vanuit Heist-op-den-Berg, Beerzel, Begijnendijk (± 45km)ZO 07/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitWe fietsen door de Zuiderkempen en Provincie Brabant met enkele hellingen, aan 16-18km/u. De tocht gaat langs Heist-op-den-Berg, natuurgebieden, Grote Nete, Balenberg, Kasteelpark Hof ter Laken, etc. Er zijn 1 ŕ 2 tussenstops voorzien.
Het verkeersreglement voor individuele fietsers geldt.
's Avonds kunnen de liefhebbers iets gaan eten in de taverne "Iverans" op het terras. Graag een seintje aan Jos ten laatste zaterdag 06/08 om 17u als je graag mee gaat eten (liefst per mail)
Meebrengen : fiets in goede staat, eventueel drank en regenjas, reserve binnenband.
Afspraakuur :13u
Afspraakplaats :Kruispunt Liersesteenweg - Mechelsesteenweg 266 Parking van Haren Schoenenwinkel te 2220 Heist o/d Berg.
Aanvangsuur :13u15
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Jos Heylen - 0486 31 66 76
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh074)    
 
 
 
Bezoek wijndomein + degustatie Oud Conynsbergh Boechout OOK NIET-LEDEN!ZO 07/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitEen groep vrienden besliste in 2011 om in Boechout een wijngaard aan te leggen. De eerste wijnranken werden in april 2014 aangeplant. Het plan werd eerst sceptisch onthaald, maar vandaag bewijst Wijndomein Oud Conynsbergh dat ook in de provincie Antwerpen veelbelovende wijnen gemaakt worden.
Je vindt Wijndomein Oud Conynsbergh op een idyllische locatie bij de molen van Boechout.
De acht vrienden nemen de zorg voor de wijngaarden voor hun rekening en leggen hun hart en ziel in dit project. Zo willen zij het wijnverleden van Boechout en Vremde nieuw leven inblazen. Al in de 16de eeuw waren er in deze gemeente immers al wijnranken aanwezig.
Bij Oud Conynsbergh werken ze in harmonie met de natuur en dat proef je ook in hun wijnen. Ze kiezen bewust voor lage rendementen en werken niet met herbiciden en pesticiden. In combinatie met een natuurlijke vergisting, komt het unieke 'Boechoutse' terroir ten volle tot zijn recht in je glas.
Aan de molen werd dus de eerste wijngaard aangeplant in 2014, met de oppervlakte van een halve hectare. Niet alleen de ligging, ook de bodemstalen voorspelden al van bij het begin zeer veel goeds. In deze wijngaard wordt voornamelijk geëxperimenteerd met verschillende druiven en snoeivormen. Op basis van wat hier onderzocht wordt, wordt de kwaliteit van de wijn geoptimaliseerd.
De wijnen van dit domein worden al verkocht in verschillende toprestaurants.
We krijgen een rondleiding achter de schermen van het domein en een rondleiding door de wijngaard en de vatenkelder.
In plaats van de rondleiding (te voet) door 1 van de wijngaarden, kun je ook kiezen om de 4 verschillende wijndomeinen in Boechout per fiets te bezoeken. De totale fietsafstand is 15 km en je moet dan wel je eigen fiets meebrengen. Je moet niet op voorhand laten weten voor welke optie je kiest.
We sluiten af met een wijnproeverij van 5 wijnen in hun vernieuwde degustatieruimte.
De totale duurtijd van de activiteit is 3 uur.
Niet-oeverleden betalen € 25.
Afspraakuur :13u45
Afspraakplaats :aan de molen van het domein, Konijnenbergstraat 2 te 2530 Boechout waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :14u
Reservatie :€ 20 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :27
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh073)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm ASAKO I & II (Ryusuke Hamaguchi) 4**** UGC AntwerpenDI 09/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitASAKO I & II (2018)
Dromen projecteren op een dubbelganger van je verdwenen vriendje.
Na de wereldwijde arthousehit Drive My Car en de op Berlinale bekroonde anthologiefilm Wheel of Fortune and Fantasy is nu een eerdere film van Ryusuke Hamaguchi gelukkig ook te zien op het grote scherm: Asako I & II.
Net als in zijn latere werk staan in dit verhaal onverwachte ontmoetingen centraal. Hoe leer je vervolgens iemand kennen en kun je iemand wel écht kennen?
Asako wordt verlaten door haar vriend Baku. Hij gaat weg om schoenen te kopen en komt niet meer terug. In zijn afwezigheid komt ze iemand tegen die sprekend op hem lijkt: Ryohei. Deze dubbelrol, geniaal vertolkt door Masahiro Higashide, zet Hamaguchi in om zowel Asako's ontwikkeling te tonen als om te spelen met clichés van het romantische filmgenre. Dat eerste komt al naar voren in de titel, die suggereert dat er ook twee Asako's zijn, twee versies die verschillen per partner. Dat tweede is soms lastiger om de vinger op te leggen.
Wanneer Asako als een blok valt voor Baku, waarschuwt iemand Baku dat hij haar niet mee moet slepen in zijn dromen. Uiteraard houdt dat Asako niet tegen en de twee hebben een relatie die aanvoelt als een droom. Zelfs een motorongeluk verandert in een romantisch moment. Terwijl de twee, blij ongedeerd te zijn, op het asfalt naast elkaar liggen beginnen ze elkaar gepassioneerd te zoenen. Omstanders van het ongeluk verzamelen zich verbaasd rond het stel dat zich nergens anders van bewust lijkt te zijn dan van elkaar.
Dit overdreven melodrama past naadloos in de thematiek rond grootse dromen. Die dromen zijn niet altijd zo mooi als gedacht. Het meest onsubtiele moment in Asako I & II is de manier waarop Baku weer terugkeert in de film. Hij is tijdens zijn verdwijning een ster geworden. Sterrendom heeft echter ook zijn prijs. Baku is een marionet voor het kapitalisme en prijst producten aan die het leven comfortabeler zouden moeten maken, maar vooral geld opbrengen voor de bedrijven die dat niet meer nodig hebben.
Waar Baku en zijn dubbelganger Ryohei de leiding nemen binnen hun relaties met Asako, is het uiteindelijk wel aan Asako om een keuze tussen de twee te maken. Vaak spreekt ze zich niet uit, maar ze onttrekt zich wel aan het nietszeggende eind-goed-al-goed-lot dat een standaard heldin uit een romantische film zou ondergaan. Ze neemt het heft bewust in eigen handen en ontwaakt uit een droomwereld. Asako kan niet ontsnappen aan de consequenties van haar daden, Hamaguchi biedt met zijn interessante dubbelgangersmotief een film die de kijker niet zomaar laat gaan.
Filmtotaal, Jacoline Maes
Info : Een filmticketje koop je ter plaatse van de verantwoordelijke. De ticketjes kosten normaal € 7.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken!
Afspraakuur :19u15
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u30
Info :Nicole - 0475 59 56 11 -
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh093)    
 
 
 
Sauna Espace, KalmthoutDO 11/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitWe relaxen na een drukke werkdag in deze gezellige sauna.
Als je voor het eerst komt, graag vooraf een seintje aan Marianne met het uur dat je er zal zijn (sms of mail), zodat we je kunnen verwelkomen.
Reserveren via www.sauna-espace.be
Afspraakplaats :Aan receptie van Sauna Espace, Putsesteenweg 52, 2920 Kalmthout.
Aanvangsuur :18u
Info :Marianne S - 0495 88 55 40
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh111)    
 
 
 
de ZOMER van MECHELEN: Gratis Parkpopconcert Noémie Wolfs MechelenDO 11/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitSinds haar solodebuut in 2016 heeft Noémie Wolfs, ex-Hooverphonic, al twee schitterende albums op haar palmares. Ze begon met ‘Hunt You’, een plaat met eigenzinnige en sterke popmuziek met een ietwat kwetsbaar randje. Later, in 2019, brengt de zangeres met ‘Lonely Boy’s Paradise’ een nieuwe sound die zijn signatuur haalt uit een experiment met invloeden uit allerlei genres. Wie Noémie Wolfs al aan het werk heeft gezien, weet dat haar show niet zal teleurstellen.
Het optreden begint om 20u30. Best leuk om eerst samen wat te babbelen en daarom spreken we af om 19u.
Afspraakuur :19u
Afspraakplaats :aan de inkom van de Kruidtuin, Zandpoortvest te 2800 Mechelen. Best op tijd komen voor parking!
Aanvangsuur :20u30
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh112)    
 
 
 
Oevercafé MortselVR 12/08/22
Omschrijving : Niets te doen op vrijdagavond? Geen probleem! Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel om, tussen pot en pint, de avond op een aangename manier door te brengen met 3 andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 24u om bij te praten met een drankje.
GEEN info: Op een Oevercafé wordt geen info gegeven aan de nieuwkomers!
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh121)    
 
 
 
Avondje gezelschapsspelen LierVR 12/08/22
Omschrijving :Omdat gezelschapsspelen nu eenmaal leuker zijn met meer dan 1 persoon, komen wij bijeen in De Refuge te Lier.
Meebrengen :minstens 1 gezelschapsspel
Afspraakplaats :Café De Refuge, Zimmerplein 12 te 2500 Lier
Afspraakuur :19u, aanvang 19u15
Info :Lieve J - 0473 28 43 89 - godelieva.jacobs64@gmail.com of
Marc Van Doninck - 0473 52 42 30
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh122)    
 
 
 
Wandelvakantie in Lech Zürs, Oostenrijk o.l.v. Pol van ZA 13/08 tot ZA 20/08/2022 Enkel Oeverleden!ZA 13/08/22
Periode :ZA 13/08/22 -> ZA 20/08/22
Meer info :Meer info is momenteel nog niet beschikbaar.
Omschrijving :foto bij activiteitInfo: enkel opvraagbaar voor leden. Inloggen kan linksboven.

Reservatie :€ 849 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Begeleiding :Pol N. - 0485 53 12 30
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh131)    
 
 
 
Fietstocht met de Cartierheide op zijn mooist Reusel NL (56 km)ZO 14/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitDoor de hitte is de fietstocht Hulst van Beatrijs verplaatst naar 21/8 en doet ze vandaag een tocht van 2014 opnieuw.
Deze grensoverschrijdende fietstocht gaat richting Reusel. We fietsen door de bossen van de Hooge Mierde, het pad kronkelt gans de tijd door natuurgebieden en dennenbossen waarbij we genieten van de mooiste uitzichten van de purperen heide op de Cartierheide in Eersel. Met de hitte kan de heide al uitgebloeid zijn. Vanaf Lommel vertoeven we langs de kanalen. Op de kruising met 2 kanalen passeren we de pannenkoekenboot en uitkijktoren. Onze dorstlessers zijn Brasserie Den Ouden Brandtoren en Taverne de Blauwe Kei te Lommel.
Nadien kunnen we nog een hapje eten.

Gemiddelde snelheid: ca.19km/u
Wil je Carpoolen met Beatrijs, 1 plaats op het fietsrek vanuit Kapellen.
Bij regen verplaatsen we de fietstocht naar een latere datum, maar een klein buitje kunnen we wel trotseren.

Niet-leden kunnen ook eenmalig deelnemen om kennis te maken met Oever en betalen ter plaatse € 5 aan de verantwoordelijke.
Meebrengen : een fiets in goede staat + reserve binnenband, een drankje, koek en eventueel picknick
Afspraakuur :10u30
Afspraakplaats :Brasserie Postel Ter Heyde
Postelsebaan 74, 2470 Retie
Aanvangsuur :11u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Beatrijs - 0472 21 06 27
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh142)    
 
 
 
Met de zingende stadsgids Jos Smos (Katastroof) over de geschiedenis van de prostitutie Antwerpen OOK NIET-LEDEN!ZO 14/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitJos Hermans, beter bekend als 'Jos Smos', notoir lid van de Antwerpse groepen Katastroof en van 't Crisis-Orkestje, was in een vorig leven gediplomeerde stadsgids van Antwerpen.
In een wandeling door de rosse buurt van de Koekestad met Jos Smos en de Pekelteef, komt u alles te weten over de Rietdijk, den 'Hoerenberg', 'den Blijen Hoek', de 'Stoven', de hoerenkotengids van Napoleon,
de Spuistraat, het Kristallen Paleis en de 'Villa Tinto'.
De stadswandeling wordt gekruid met ondeugende liedjes over hoerenlopers en straatmadelieven!
Einde meestal na 4 uren, rond 23u. voor alles. En geen probleem want maandag 15/08 is een feestdag!
Inbegrepen : meerdere borrels jenever onderweg en een drink op kosten van Jos Smos in het café.
Niet-leden kunnen ook deelnemen en betalen € 25 i.p.v. € 20.
Afspraakuur :18u45
Afspraakplaats :aan het standbeeld van Brabo, Grote Markt in 2000 Antwerpen
Aanvangsuur :19u
Reservatie :€ 20 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :30
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh141)    
 
 
 
Bruggeskeswandeling Ravels (18 km)MA 15/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitAvontuurlijke Bruggeskeswandeling
We vertrekken aan het boswachtershuisje voor de eerste lus. Tijdens deze lus van 12 km passeren we meer dan twintig bruggetjes door bos en heide, over greppels en beken in het Gewestbos van Ravels. De aangelegde bruggetjes over de verschillende grachten is een leuk idee. De grachten werden vroeger gegraven om het waterverloop te kunnen beheren in de moerassige vennen die het gebied rijk is.
Onze stop is het boswachtershuisje, erna doen we nog een lus van 6 km aan de andere kant van de baan.
Meebrengen : hapje drankje voor onderweg, picknick, stevige wandelschoenen.
Afspraakuur :10u45
Afspraakplaats :voor carpooling, vertrek om 10u15 aan P&R Wommelgem (Fruitkraam Cools / Terminus Tram 8), of om 10u45 aan het Boswachtershuisje - Arendonksesteenweg 37 te 2380 Ravels
Aanvangsuur :11u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Beatrijs - 0472 21 06 27
of :Nele Peeters - 0475 33 61 07
Wegwijzer :Fruitkraam Cools / P&R Wommelgem (Terminus Tram 8)
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh152)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm Las Bestias (Rodrigo Sorogoyen) 4**** CARTOONS AntwerpenDI 16/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitBioboer, let op uw buren
Een koppel Franse vijftigers dat koos voor een simpeler leven in Spanje krijgt af te rekenen met twee lokale broers.

Ruben Aerts, De Standaard, 02/08/2022
Van Rodrigo Sorogoyen en met Denis Ménochet, Marina Foďs, Luis Zahera, Marie Colomb
(137 min.)
Antoine en Olga verruilden Frankrijk voor Galicië, de Spaanse regio boven Por­tugal, om er kleinschalig te gaan bioboeren. Gezonde ­tomaten, wie kan dat een rot idee vinden?
Maar het zint de twee broers die hun buren zijn niet. Ze treiteren hen gek. Daarin gaan ze steeds verder, tot hun provocaties ruiken naar intimidatie (en onder­geplaste tuinstoelen). Antoines ergernis verandert in woede. Natuurlijk wil hij de plooien gladstrijken, maar je kunt geen vrede sluiten als de ­ander niet wil.
De Spaanse cineast Rodrigo Sorogoyen (El reino) plukte het opzet uit de krant, maar gaf met vaste coscenariste Isabel Peńa een eigen ­invulling aan hun motivatie. Zenuwslopend onderzoekt deze film wat angst en wurgende frustratie doen met mensen op een plek waar geld net zo goed macht en vrijheid geeft. Halfweg kantelt het verhaal radicaal in een psychologisch portret dat niet minder naar de keel grijpt.
Marina Foďs’ heftige vertolking als Olga zindert uiteindelijk het meest na. Deze puike thriller, met een doeltreffende score, levensechte dialogen en een tempo dat je nekharen overeind jaagt, is een horrorverhaal dat ­iedereen kan overkomen.
Afspraakuur :19u45
Afspraakplaats :aan de kassa van Cartoons, Kaasstraat 4-6 Antwerpen.
Wegwijzer : door het feit dat de Cartoons gelegen is aan de Kaasstraat nabij het Stadhuis en de Grote Markt, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Je kan parkeren langs de kaaien.
Aanvangsuur :20u
Info :Luc F - 0484 98 38 37
Wegwijzer :Cartoon's Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh162)    
 
 
 
Avondlijke wandeling in Ranst (6 km)WO 17/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitTijdens de zomer willen Oeverleden wel eens buiten komen op andere ogenblikken van de dag.
We verzamelen om 19.00u. aan de Sint-Pancratiuskerk, Gasthuisstraat in Ranst. Onze rustige wandeling gaat door het gemeentecentrum, langs enkele bossen en velden, vlak naast de E-313 snelweg en langs een bedevaartsoord. Nadien gaan we ons “bezinnen over het leven” bij wat gerstenat in de plaatselijke taphuizen.
Bij mogelijke onweersbuien gaat deze activiteit niet door en verschuift ze naar een andere datum.
Meebrengen : sportieve kledij en goed humeur.
Afspraakuur :19u
Afspraakplaats :Gasthuisstraat, Sint-Pancratiuskerk in 2520 Ranst, voldoende parking in de buurt
Aanvangsuur :19u15
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Luc VDW - 0471 66 09 27
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh172)    
 
 
 
Namiddagwandeling te Lier (11 km)DO 18/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitWe wandelen in de mooie, rustige natuur tussen Lier en Kessel. Er zijn 3 tussenstops mogelijk, weliswaar zonder horecazaak in de nabijheid.
Liefhebbers kunnen nadien iets drinken en eten in de vele horecazaken te Lier.
's Avonds is er op de Grote Markt een gratis optreden van Bart Peeters (zie eerdere berichtgeving hieromtrent van Oever)
Bij twijfelachtig weer, gelieve Lieve te contacteren: 0473 28 43 89.
Bij slecht weer wordt de wandeling uitgesteld.
Meenemen: degelijke stapschoenen en hapjes/drankjes
Afspraakuur :14u45
Afspraakplaats :Sionsbrug te Lier = fluobrug over de Nete. Gratis parkeren kan op de parking Zaat of iets verder op de parking De Mol
Aanvangsuur :15u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Lieve J - 0473 28 43 89
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh182)    
 
 
 
Lier Centraal Gratis concert Bart Peeters LierDO 18/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitDe slotapotheose op donderdag 18 augustus belooft onvergetelijk te worden. Een mix van folk, wereldmuziek, een beetje hip-hop en een vleugje jazz zorgt ongetwijfeld voor een uitgelaten sfeer op donderdag 18 augustus. Bart Peeters staat er dan ook voor gekend om van elk optreden, het concert van je leven te maken en dat zal in Lier niet anders zijn!
Afspraakuur :20u
Afspraakplaats :ter hoogte van het terras van Het Moment, Grote Markt 39-40 te 2500 LIER
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh181)    
 
 
 
de ZOMER van MECHELEN: Gratis Parkpopconcert The Kids MechelenDO 18/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitParkpop wordt dit jaar afgesloten met de legendarische Antwerpse punkgroep The Kids. De band werd opgericht in 1976 en verscheen amper één jaar nadat 'Never Mind The Bollocks' van de Sex Pistols uitkwam en de punkexplosie vanuit Londen woedde. Nooit eerder werd in België bij het ontstaan van een nieuw genre zo snel een volwaardig muzikaal antwoord geboden. Sinds 1996 spelen ze wereldwijd in hun huidige samenstelling met frontman en gitarist Ludo Mariman.
Het optreden begint om 20u30. Best leuk om eerst samen wat te babbelen en daarom spreken we af om 19u.
Er zal geen verantwoordelijke van Oever aanwezig zijn!
Afspraakuur :19u
Afspraakplaats :aan de inkom van de Kruidtuin, Zandpoortvest te 2800 Mechelen. Best op tijd komen voor parking!
Aanvangsuur :20u30
Info :Gezocht
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh183)    
 
 
 
Praatcafé MortselVR 19/08/22
Omschrijving : Wil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Een van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn ook welkom tussen 20u en 24u om bij te praten.
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh191)    
 
 
 
Samenkomst Zonvakantie Gran Canaria van ZO 04/09 tot ZO 11/09/2022VR 19/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitPieter verwacht om 21u alle deelnemers van de Zonvakantie Gran Canaria van ZO 04/09 tot ZO 11/09/2022.
Belangrijk dat je er bent want zo maak je kennis met je reisgenoten en wordt de kamerindeling besproken.
Superbelangrijk zijn ook de praktische afspraken.
Indien je toch niet kan komen, laat het dan tijdig weten aan Pieter: pieter@oever.be of 0478 54 54 54.
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel
Aanvangsuur :21u
Info :Pieter - 0478 54 54 54 -
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh192)    
 
 
 
Antwerpen ZingtZA 20/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitZie ik de lichtjes van de Schelde…
Duizenden mensen die op één plek verzamelen om samen te zingen, begeleid door een groot podiumkoor. Iedereen krijgt ter plaatse ook een zangkrantje met alle liedjesteksten en op het programma staan er zowel oudere als nieuwere klassiekers in alle talen en genres. Alle nummers die aan bod komen, hebben één gemeenschappelijke deler: iedereen kan ze vlot meezingen.

Cockerillkaai - Antwerpen Zuid
Dit jaar verhuist Antwerpen Zingt van de Gedempte Zuiderdokken naar de Scheldekaaien, een nieuwe locatie een paar honderd meter verder richting Schelde. Daar vindt de nieuwe editie plaats, ter hoogte van de Cockerillkaai.
“Antwerpen Zingt wordt meer dan ooit opnieuw dé ‘Antwerpse nationale feestdag’. Het is niet onmogelijk dat er af en toe eens een bekende Antwerpenaar op het podium springt om samen met het publiek te zingen. In de loop der jaren gebeurde dat frequent: Nonkel Bob zong bij ons nog een laatste keer zijn ‘rolijke Vrienden’, Gaston Berghmans zong er voor de allerlaatste keer en De Strangers zongen er verschillende keren ‘Antwaarpe’ met het publiek. Ook Luc Caals, De Grungblavers en La Esterella vonden vlotjes de weg.
Programma
Het horeca-plein opent om 17u00. Antwerpen Zingt wordt dit jaar geopend door ‘De Meezingers’, een live band die bestaat uit o.a. Loes Van den Heuvel (FC De Kampioenen), Koen Crucke (Samson & Gert), Peter Bulckaen (Familie), Lennart Lemmens (Thuis), Donaat Deriemaker (VRT) en Stef Poelmans (Pickx, Nickelodeon).
Het einde is voorzien om 23u.
Inkom : net als de voorbije jaren kan je vanaf twee drankconsumpties meegenieten van dit grootschalige meezingevent.
Afspraakuur :19u
Afspraakplaats :ter hoogte van M HK, Museum Hedendaagse Kunst, Leuvenstraat 32, 2000 Antwerpen
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh201)    
 
 
 
Fietstocht vanuit de Wouwse Plantage (53 km)ZA 20/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitRoger gidst ons op een mooie landelijke fietstocht door de Wouwse Plantage met vertrek vanuit Brasserie Trapke op. Eerste stop na ong. 23 km in Steenbergen waar je aan de kade je picknick kan eten. We drinken iets aan de kade in het gezellige café Z'Onder Zeil.
Tweede stop na 42 km aan de Plage in Bergen Op Zoom waar je iets kan drinken in de exotische strandbar Aan 't Water. Je kan kiezen voor een ijsje aan de IJskar of je kan even rusten aan 't water. Wie wil, kan daar ook even in het water. Er zijn echter geen strandhokjes om je om te kleden.
Knooppunten
81 01 85 86 80 8 7 6 69 65 75 43 78 81 77 Steenbergen
55 54 53 58 59 11 12 79 76 78 Bergen Op Zoom 31 30 81

Nadien kunnen de liefhebbers nog gezellig iets mee gaan eten in 't Puts Meuleke, Putseweg 50 in Ossendrecht.
Wil je Carpoolen met Beatrijs, 1 plaats op het fietsrek vanuit Kapellen.
Wil je Carpoolen met Roger, 1 plaats op het fietsrek vanuit Niel.
Gemiddelde snelheid: ca.19km/u
Bij regen verplaatsen we de fietstocht naar een latere datum, maar een klein buitje kunnen we wel trotseren.
Als je wil deelnemen aan deze fietstocht, stuur dan een sms naar Roger uiterlijk tegen vrijdagavond 19/08 om 18u.
Niet-leden kunnen ook eenmalig deelnemen om kennis te maken met Oever en betalen ter plaatse € 5 aan de verantwoordelijke.
Meebrengen : een fiets in goede staat + reserve binnenband, een drankje, koek en eventueel picknick
Afspraakuur :10u30
Afspraakplaats :Parking recht tegenover Brasserie Trapke Op - Weg naar Wouw 17 - 4635 RJ Huijbergen (NL)
Aanvangsuur :11u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :
of :Beatrijs - 0472 21 06 27
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh202)    
 
 
 
Fietstocht vanuit Hulst (NL) naar Terneuzen (70 km)ZO 21/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitWe vertrekken vanaf knooppunt 49 en fietsen richting Terneuzen. Vanaf nr 17 wijken we even af van de knooppunten om even halt te houden in Kloosterzande na 15 km, waar verschillende cafeetjes zijn.
Hierna pikken we terug nr 12 op. We volgen even de Scheldedijk van nr 40 tot nr 59. In Ossenisse (na 45 km) kunnen we nog eens halt houden in de Polderhoeve. We blijven de dijk verder volgen en dan rijden we terug Hulst binnen.
Nadien kunnen we nog ergens binnen de vesten van Hulst een Brasserietje opzoeken.
Wil je Carpoolen met Beatrijs, 1 plaats op het fietsrek vanuit Kapellen.

Knooppunten:
49 58 68 14 55 13 17 (stukje zonder knoopptn) Kloosterzande 12 54 53 41 40 10 8 18 Ossenisse De Polderhoeve 7 9 16 59 67 66 62 49
Gemiddelde snelheid: ca.19km/u
Bij regen verplaatsen we de fietstocht naar een latere datum, maar een klein buitje kunnen we wel trotseren.

Niet-leden kunnen ook eenmalig deelnemen om kennis te maken met Oever en betalen ter plaatse € 5 aan de verantwoordelijke.
Meebrengen : een fiets in goede staat + reserve binnenband, een drankje, koek en eventueel picknick
Afspraakuur :10u30
Afspraakplaats :Stationsplein Hulst
Aanvangsuur :11u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Beatrijs - 0472 21 06 27
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh212)    
 
 
 
Fietsen naar het Reigersbos te Berendrecht (± 35 km)ZO 21/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitAan een rustig tempo fietsen we langs bos en kanaal en genieten van de natuur.
Een terrasje (of 2) zal zeker niet ontbreken.
Na de fietstocht kunnen we nog iets gebruiken in de zomerbar aan Kasteel Veltwijck.
Meebrengen : een fiets in goede staat, een watertje voor onderweg en zonnecrčme!
Afspraakuur :13u15
Afspraakplaats :Station Ekeren, Veltwijcklaan te 2180 Ekeren
Aanvangsuur :13u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Diane DK - 0485 80 29 86
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh213)    
 
 
 
Stadswandeling 'Groen Kwartier' Antwerpen OOK NIET-LEDEN!ZO 21/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitHet voormalige Militair Hospitaal van 7,7 hectare nabij Berchem-station veranderde vanaf 2007 in een duurzame wijk met meer dan 400 woningen, appartementen en lofts. Deze gaan zich de komende jaren mengen met winkels, kantoren, ateliers en horeca. De ziekenhuispaviljoenen en de voormalige wasserij huisvesten nu woningen, aangevuld met nieuwbouw. De site ‘Groen Kwartier’ telt nu 175 nieuwbouwappartementen, 65 lofts, 65 stadswoningen met tuin en 99 sociale huur- en koopwoningen. De naam ‘Groen Kwartier’ slaat op de 2 hectare openbare ruimte, aangelegd als parktuin voor de wijde buurt en ontworpen door de Parijse landschapsarchitect Michel Desvigne. Deze maakte de gesloten site weer open voor de buurt met tuinkamers en 350 bomen. De auto‘s verdwijnen ondergronds in 4 parkeergarages.
Eén van de grote uitdagingen van het project ligt o.m. in de relatie van het militair hospitaal-arsenaal met zijn omgeving. Het Militair Hospitaal Antwerpen wil een schakel vormen tussen de Posthofwijk en de Zurenborgwijk. De nieuwe woonbuurt wil de kwaliteiten van deze wijken versterken en flexibel omgaan met wijzigingen in haar omgeving.
De wandeling duurt ongeveer 2u.
Nadien doen we een gezellig terrasje.
Niet-leden kunnen ook deelnemen maar betalen € 16 i.p.v. € 11.
Afspraakuur :13u45
Afspraakplaats :aan de ingang van het Groen Kwartier, Artsen Zonder Grenzenstraat 2 te 2018 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :14u
Reservatie :€ 11 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :20
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh211)    
 
 
 
Fietstocht Drie Rivierentocht van Duffel naar Mariekerke en Sint-Amands (65 km)MA 22/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitDeze keer opteert Philippe voor een idyllische fietstocht waarbij de Nete, de Rupel en de Schelde ons leiden naar Terhagen ('t Steencayken), Klein-Willebroek (veerpont), Puurs, Bornem, Mariekerke en Sint-Amands. Langs Willebroek en Heindonk maken we deze trip compleet.
We rijden langs rustige wegen in een gezapig tempo (18-20 km/u), houden regelmatig een tussenstop om ons lunchpakket te verorberen, een drankje op een terras te nuttigen.
Nadien gaan we - vrijblijvend - iets eten in Duffel.
Deze activiteit is zeker een aanrader voor de sportieve, recreatieve fietser.
Wees er zeker bij.
GPX-bestand voor GPS is beschikbaar op vraag per mail.
Meebrengen : een degelijke fiets, voldoende drank, een lunchpakket, zonnecrčme, wat kleingeld, eventueel een fototoestelletje, je Oeverlidkaart, maar vooral een goed geluimd humeur.
Afspraakuur :10u40
Afspraakplaats :Parking: Gustaaf Van Der Lindenplein in 2570 Duffel aan de Nete
Aanvangsuur :11u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :
of :Gezocht
Max. personen :25
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh221)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm Decision to leave (Park Chan-wook) 4 **** UGC AntwerpenDI 23/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitDe fetisj van het kijken
De Koreaanse topper Park Chan-wook knipoogt volop naar Hitchcocks Vertigo in deze prachtige film over een mysterieuze weduwe en een detective.
Jeroen Struys, Dinsdag 9 augustus 2022 in De Standaard

Zegt de ene flik tegen de andere: ‘Minder moorden tegenwoordig. Misschien te mooi weer?’
Niet veel later wordt er een lijk aangetroffen onderaan een rots. Een ongelukje? Dat lijkt weinig waarschijnlijk: de mysterieuze weduwe is amper gechoqueerd. Ze had ongetwijfeld een motief om haar gewelddadige man uit de weg te ruimen. Maar als verzorgster in een rusthuis heeft ze ook een alibi.
Met meer enthousiasme dan strikt noodzakelijk volgt een politiedetective haar op de voet. Terwijl hij met een verrekijker naar haar staart vanuit de auto, hoor je zijn versnelde ademhaling. Of hij zit in zijn gedachten al naast haar in huis.
Tactiele cinema
Het zijn virtuoze flitsen van Park Chan-wook, die daarvoor terecht de prijs voor beste regie won op het jongste filmfestival van Cannes. Park bracht de Zuid-Koreaanse cinema al tot duizelingwekkende hoogtes lang voor Bong Joon-ho de Oscar won met Parasite. Bijna twee decennia geleden brak hij internationaal door met de hypergewelddadige, maar ook inventieve thriller Oldboy, die door de slimme filmdistributeur vorige week geherlanceerd werd in de cinema.
Sinds de verbluffende erotische thriller The handmaiden lijkt Park echter aan een nieuw luik in zijn oeuvre begonnen: net als die film moet Decision to leave het hebben van subtielere toetsen en een meer ingehouden, toegankelijkere stijl. Het is haast tactiele, zintuiglijke cinema, die op het onderbewustzijn inwerkt.
Dat is niet het enige waarmee hij in de voetsporen treedt van zijn grote idool Alfred Hitchcock. Zijn Amerikaanse film Stoker– met Mia Wasikowska en Nicole Kidman – was een eerbetoon aan Shadow of a doubt. Net zo is Decision to leave er één aan Vertigo, die andere film die begint met een man die zijn dood tegemoet valt.
Slapeloosheid
Beide films gaan over de grens tussen passie en obsessie – en dus over het ultieme thema van film: verlangen. De cinema is van oudsher de plek waar we naartoe gaan vanuit een verlangen om iets groters te beleven, om te ontsnappen aan onszelf of aan de wereld om ons heen. En het is dat verlangen – nu eens creatief, dan weer pervers – dat ook de drijfveer vormt van de personages in deze films.
Als de politie-inspecteur zich niet kan vastbijten in een moordzaak, kampt hij met insomnia. Als hij overdag geen moord en bloed ziet, dan houdt de gruwel hem ’s nachts wakker. De detective is een mooi alter ego voor de regisseur.
Gaandeweg lijkt de inspecteur niet zozeer geobsedeerd door de mysterieuze moordzaak als wel door de enigmatische vrouw met Chinese roots – verbluffend vertolkt door de Chinese actrice Tang Wei, die als jonge vrouw nog doorbrak met Lust caution van Ang Lee. De inspecteur begint steeds meer te lijken op een ordinaire stalker. Bespioneren is zijn fetisj. Net als Vertigo is ook Decision to leave een film over kijken – en welk thema is belangrijker in het filmgenre?
Zo is de detective een slechts licht versterkte versie van de kijker, die zich uiteindelijk toch ook verlustigt in wat hij te zien krijgt en die, als in de beste film noir, samen met hem verdwijnt in de mist van het verhaal. In de handen van Park Chan-wook is het heerlijk om je te laten meedrijven.
Van: Park Chan-wook
Met : Tang Wei, Park Hae-il (138 min.)
Info : Een filmticketje koop je ter plaatse van de verantwoordelijke. De ticketjes kosten normaal € 7.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken!
Afspraakuur :18u45
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u
Info :Ben VdP - 0470 90 24 73
of :Nicole - 0475 59 56 11 -
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh232)    
 
 
 
Avondlijke wandeling in Borsbeek (max. 6 km)WO 24/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitHet is nog redelijk goed weer en dan willen Oeverleden wel eens buiten komen op avondlijke uren.
We verzamelen om 19.00u. aan de parking voor het Sint-Jozefinstituut en de watertoren in het centrum van Borsbeek, Jozef Reusenslei. Onze rustige wandeling gaat via goed begaanbare wegen langs velden, de Koude beek, enkele oude hoeven, het domein Fort 3 op de grens van Borsbeek en Mortsel, enkele sportvelden. Bij goed weer hebben we aan het fort een mooi uitzicht op Antwerpen. We zorgen dat we voor zonsondergang terug op onze vertrekplaats zijn om nog wat gerstenat te proeven.
Bij mogelijke onweersbuien gaat deze activiteit niet door en verschuift ze naar een andere datum.
Meebrengen : sportieve kledij en goed humeur. Goede stapschoenen voorzien wegens mogelijke drassigheid veldwegels.
Afspraakuur :19u
Afspraakplaats :parking voor Sint-Jozefinstituut en watertoren, Jozef Reusenslei in 2150 Borsbeek.
Aanvangsuur :19u15
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Luc VDW - 0471 66 09 27
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh241)    
 
 
 
Cleydael goes classic - Een (gratis) klassiek concert in een prachtig kader Aartselaar RESERVEER VIA NICOLEDO 25/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitCleydael goes classic staat garant voor een onvergetelijk zomeravond vol klassieke muziek in de schaduw van kasteel Cleydael. Muziekensemble Casco Phil betovert je met de mooiste aria’s en melodieën uit 300 jaar operageschiedenis. Neurie mee met wereldberoemde muziekcomposities van muzikale grootmeesters en laat je vervoeren door de gekende ouvertures en intermezzi in het prachtige kader van het domein. Een openlucht concert waar jong en oud van kan genieten.
Voor Oever reserveerden we 15 plaatsen want de reservatie is verplicht. Wil je zeker meegaan? Stuur dan een mailtje naar nicole@oever.be om je plaats te reserveren!
Kom ook zeker op tijd want het zijn ongenummerde plaatsen en indien je ticket niet gescand is om 19u45, dan kan je niet meer binnen.
Afspraakuur :19u
Afspraakplaats :aan de controle van de tickets aan Kasteel Cleydael, Cleydaellaan 36 te 2630 Aartselaar
Aanvangsuur :20u15
Info :Nicole - 0475 59 56 11 -
Max. personen :15
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh251)    
 
 
 
Oevercafé MortselVR 26/08/22
Omschrijving : Niets te doen op vrijdagavond? Geen probleem! Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel om, tussen pot en pint, de avond op een aangename manier door te brengen met 3 andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 24u om bij te praten met een drankje.
GEEN info: Op een Oevercafé wordt geen info gegeven aan de nieuwkomers!
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh261)    
 
 
 
Minigolf in LierVR 26/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitNa al enkele minigolfterreinen in de Antwerpse omgeving getest te hebben, is het nu de beurt om eens in Lier onze beste minigolfstick te hanteren.
Om 14u30 halen we onze minigolfstick en balletje op zodat we tegen 15u kunnen starten.
Aangezien we met een groep komen, kunnen we best reserveren. Als je mee wil minigolven, laat het dan uiterlijk op woensdag 24/08 om 19u weten aan Marc Van Doninck of aan Lieve Jacobs.
Vergeet je geldige Oeverlidkaart niet!
Nadien kunnen we (vrijblijvend) nog iets eten of drinken op het Zimmerplein of op de Markt in Lier. We zien wel.
Afspraakuur :14u30
Afspraakplaats :aan de ingang van de speeltuin, naast het park van Lier aan de Molbrug. Parkeren kan aan CC De Mol, Aarschotsesteenweg 3 in 2500 Lier. Ga dan Richting Lier stad over de Molbrug en dan loop je naast de speeltuin en achter de speeltuin links het park in tot aan de ingang van de speeltuin.
Aanvangsuur :15u
Info :Marc VD - 0473 52 42 30
of :Lieve J - 0473 28 43 89
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh263)    
 
 
 
Gratis vrijdagconcert Cash 90 in O.L.T DeurneVR 26/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitCASH 90
Negentig jaar Johnny Cash
Vijfenzestig jaar geleden kwam de jonge Johnny Cash onder de vleugels van producer Sam Phillips terecht bij het legendarische Sun Records. Songs uit die eerste periode, zoals ‘Folsom Prison Blues’ en ‘I Walk The Line’ groeiden in de loop der jaren uit tot evergreens. Tien jaar later wandelde June Carter zijn leven binnen en schreef voor hem de internationale hit ‘Ring of Fire’.
Legendarisch waren zijn optredens in de gevangenissen van Folsom Prison en San Quentin. Rauw en ongepolijst bezong hij, daar waar ze het hardst gevoeld werden, de schrijnende rafelranden in de marginaliteit van het bestaan.
In de jaren ‘90 drong Johnny Cash met zijn American Recordings door tot een jong en alternatief publiek. Songs van Beck, Soundgarden maar vooral ‘Hurt’ van Nine Inch Nails kregen een nieuwe dimensie onder de deskundige leiding van meesterproducer Rick Rubin.
Op 26 februari 2022 zou Johnny Cash negentig jaar zijn geworden. Dit warme eerbetoon aan The Man in Black is in vertrouwde handen bij Guy Swinnen, Nathalie Delcroix, Patrick Riguelle, Bjorn Eriksson, Piet De Pessemier, Axl Peleman, Jan Hautekiet en Ron Reuman.
Afspraakuur :18u45
Afspraakplaats :in de rij naar de inkom van het Openluchttheater Rivierenhof in 2100 Deurne. De deuren gaan open om 19u en we spreken af om 18u45 om zeker plaats te hebben. Je kan ter plaatse heel wat lekkers eten en drinken!
OLT is ook goed bereikbaar met het OPENBAAR VERVOER, je kan tram 8 of 10 of bus 410 nemen. Plan jouw route via Google Maps. De dichtstbijzijnde haltes zijn:
Venneborg
Gallifortlei
Lunden
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh262)    
 
 
 
Fietsvakantie IJsselmeer (NL) Nostalgie op de fiets, 7 dagen/6 nachten o.l.v. GondaZA 27/08/22
Periode :ZA 27/08/22 -> VR 02/09/22
Omschrijving :foto bij activiteitInfo: enkel opvraagbaar voor leden. Inloggen kan linksboven.


Online info: enkel opvraagbaar voor leden. Inloggen kan linksboven.
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh272)    
 
 
 
Fietstocht Pallieter achterna Bouwel (69 km)ZA 27/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitOp enkele kilometers van Lier, waar beide Netes elkaar omarmen, stroomt de Grote Nete door een amper bewoond weidelandschap: het kleine “Gestel”, nauwelijks een zakdoek groot, maar wat een charme.
Naast de beschermde dorpskern telt Gestel twee fraaie kasteeldomeinen. Gestel haalde dan ook moeiteloos de lijst van 25 mooiste dorpen van Vlaanderen. We rijden langs “ 't Schipke aan de Nete” een herberg waar Pallieter elk moment kan opduiken: een landschap om in te lijsten. Een mooie natuur met fotogenieke plekjes.
Er zijn twee drankstops voorzien, één in Heist-op-den-Berg na 25 km en de andere in de Pallieterhoeve in Booischot na 45 km.
Ook enkele korte tussenstops voor je eigen drankje zijn voorzien. Na de fietstocht kunnen diegenen die het wensen nog blijven eten in sporthal De Molen in Bouwel.
Gemiddelde rijsnelheid 18 km/uur.
Bij zware regenval gaat de fietstocht niet door.
Graag je deelname melden per sms of telefoon aan Eddy V.R. uiterlijk tegen vrijdagavond 26/08 om 18u.
Indien toch nog belet, geef dan een seintje, zodat er niet onnodig op jou dient gewacht te worden.
Meebrengen : een fiets in een goede staat en een reserve binnenband, een eigen drankje, koek of picknick.
Afspraakuur :10u
Afspraakplaats :Station van Bouwel, Stationsplein te 2288 Bouwel
Aanvangsuur :10u15
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :EddyVR - 0495 69 03 77
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh273)    
 
 
 
Opendeur in schattigste asiel van de regio met optioneel ontbijt tegen € 5 KapellenZO 28/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitVOC Brasschaat/Wilde Dieren in Nood, met dierenverblijven aan de Holleweg 43 in Kapellen, nodigt op 28 augustus iedereen uit voor de opendeur. Voor het eerst kan je er ook ontbijten tegen 5 euro. De volledige opbrengst gaat naar de werking en de wilde dieren die in de opvang verblijven. Dat zijn nog steeds veel baby-eekhoorns die door de droogte uit het nest springen, ietsje minder egels dan drie weken geleden, maar de jongste week veel jonge houtduiven die ook van de warmte weten en te vroeg het nest verlaten.
De opendeur is een unieke kans om eens achter de schermen te kijken, waar bezoekers normaal niet toegelaten zijn, om de rust van de dieren optimaal te waarborgen. Gedurende de hele opendeur, die loopt van 10 tot 17u, kan je voederbeurten bij verschillende diersoorten volgen. Om 12u worden de baden van de eendjes ververst, wat ook leuk is om mee te maken. Om 12.30u en om 15.30u staan er vrijlatingen op het programma.
SOS Reptiel, de Dierenambulance, Het Dierenthuisje en andere organisaties met een hart voor dieren geven uitleg. Nieuw dit jaar is het ontbijt tussen 10 en 13u, waar je niet op voorhand voor moet inschrijven. Het kost 5 euro. De broodjes worden gesponsord door Moonen Brood en Banket, alle koffiekoeken worden gesponsord door Atelier Co-Pains.
Smakelijk smullen voor het goede doel: allen daarheen op 28 augustus om de vakantie af te sluiten.
Afspraakuur :10u
Afspraakplaats :VOC Kapellen, Holleweg 43 te 2950 Kapellen
Info :Nicole - 0475 59 56 11 -
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh284)    
 
 
 
Mooie wandeling Dilbeek: Vierbekenwandeling (VM) / Wolfsputtenwandeling (NM) (Totaal 19km)ZO 28/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitVoormiddag: Vierbekenwandeling
Deze prachtige natuurwandeling van 10 km vertrekt aan het authentieke Huisje Mostinckx en leid je bijna uitsluitend langs trage wegen. De wandeling dankt haar naam aan de Zierbeek, de Zibbeek, de Plankenbeek en de Doornbeek die ontspringen op de heuvelflank tussen Schepdaal en Sint-Martens-Bodegem en die uitmonden in de Molenbeek. Ze zijn dikwijls verdoken in het groen van bomen en overvloedige oevervegetatie, maar de beekvalleien worden gekoesterd als groene corridors voor fauna en flora en voor wandelaars.
Voornamelijk onverharde wegen en soms smalle paden.
1 tussenstop voorzien.
Daarna vertrekken we met de wagen naar Westrand Kamerijklaan 46-48 te Dilbeek (= 5 km ver). Hier is een zeer grote parking aanwezig aan het Cultureel Centrum. Hier starten we de tweede wandeling.
Namiddag: Wolfsputtenwandeling
Van bij de eerste bocht die je maakt aan het begin van de Wolfsputtenwandeling, word je meteen ondergedompeld in een oase van groen. Je wandelt er niet alleen over een meterslange vlonderpad/trap, maar je komt er ook een uitkijkplatform tegen die je laat genieten van de schoonheid van de Wolfsputten, en een tal van verrassend mooie paadjes.
De Wolfsputten is een natuurgebied en natuurreservaat in de gemeente Dilbeek. Omwille van zijn oppervlakte, grote biodiversiteit, zijn geologische structuur en zijn rijke geschiedenis hoort dit gebied tot de meest belangwekkende in Vlaanderen. Om je een klein idee te geven over de populatie die in dit gebied leeft, vond ik het volgende: 335 soorten bloeiende planten, 260 soorten vlinders, 76 soorten vogels, 37 soorten slakken, 16 soorten zoogdieren. Samen dus niet minder dan 724 goede redenen om in de Wolfsputten te gaan wandelen.
Ooit was dit de voormalige steengroeve waar de kalksteen van Dilbeek werd ontgonnen. Nu kan je er een verrassende tocht maken door het mooiste landschap dat Dilbeek te bieden heeft.
Het woordje ‘wolf’ uit ‘wolfsputtenwandeling” heeft niets te maken met het gelijknamige roofdier. Het verwijst echter wel naar de vorm van de diepten (de putten) in het gebied.
De beboste vallei van de Wolfsputtenbeek vormt daarin de centrale as. De beek ontspringt iets ten noorden van cultuurcentrum Westrand en stroomt dan over een paar honderd meter door een erg diep ingesneden kloof.
Er is op deze wandeling van 9 km 1 tussenstop voorzien. We stappen grotendeels over onverharde wegen.
Na deze tocht kunnen we nog iets gaan drinken/eten.
Bij regen verplaatsen we de tocht naar een latere datum, maar een klein buitje kunnen we wel trotseren.

Niet-leden kunnen ook eenmalig deelnemen om kennis te maken met Oever en betalen ter plaatse € 5 aan de verantwoordelijke.
Wie naar P&R Kontich komt, en zonder voertuig, gelieve de verantwoordelijke tijdig te verwittigen. Wie Kontich passeert en plaats heeft, kan eventueel stoppen bij de P&R.
Meebrengen : hapje of drankje voor onderweg, stevige wandelschoenen, goed humeur.
Afspraakuur :10u45
Afspraakplaats :Ternatstraat (hoek met Polderstraat = parking achter bushokje - tegenover Huisje Mostinckx) te 1700 Sint-Martens-Bodegem (Dilbeek).
Vertrek om 10u om te carpoolen vanuit P&R Kontich.
Aanvangsuur :11u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :MarcM - 0495 53 28 52
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh283)    
 
 
 
Fietsen naar de Heide (± 35 km)ZO 28/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitAan een rustig tempo fietsen we langs een mooie groene route en geven onze ogen de kost.
Een 2-tal terrasjes met ijsjes zullen niet ontbreken.
Meebrengen : een fiets in goede staat, een watertje voor onderweg.
Afspraakuur :13u15
Afspraakplaats :Station Ekeren, Veltwijcklaan te 2180 Ekeren
Aanvangsuur :13u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Diane DK - 0485 80 29 86
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh285)    
 
 
 
Wandeling Frijthout Boechout (7,4 km)ZO 28/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitEen wandeling in en rond Boechout, in een rustige omgeving waar je zowel groen, landbouwgebied en bebouwing tegenkomt. We maken een ommetje door het landschapspark Frijthout. Een stukje van de wandeling gaat door een veld, doe dus aangepaste schoenen aan. Parkeren kan je op de parkings van Delhaize (Alexander Franckstraat). Voorzie kledij aangepast aan de weersomstandigheden en iets om te drinken onderweg. We spreken niet af aan de bibliotheek maar aan de overkant van de Hovesesteenweg - op het pleintje voor de kerk.
Afspraakuur :14u15
Afspraakplaats :Voor de Sint-Bavokerk (hoek Van Colenstraat en Sint-Bavoplein) - 2530 Boechout.
Aanvangsuur :14u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Jan Muylaert - 0474 72 34 37
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh286)    
 
 
 
Stadswandeling Seefhoek Antwerpen OOK NIET-LEDEN!ZO 28/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitDeze wandeling loopt kriskras door de Seefhoek, het levendige hart van een dichtbebouwd stadsdeel met bijzonder veel sociaal erfgoed. We ontdekken kleurrijke pleinen en we verkennen oude volksrijke stegen. We vernemen alles over de bekende ronde paviljoenen van het Stuivenbergziekenhuis en de pas gerestaureerde Sint Willibrorduskerk. Veel aandacht wordt besteed aan de boeiende geschiedenis van deze stegenbuurt o.a. over de bannelingen van het Pesthof. Ook beroemdheden zoals Julien Schoenaerts, Willy Vandersteen en zelfs Vincent Van Gogh en Jan Fabre komen aan bod. Een onvergetelijke ervaring!
Parcours: Handelssteeg - Stuivenbergplein - Handelsstraat - Geelhandplaats - Kerkstraat – metrostation Kerkstraat.
Het einde is voorzien omstreeks 18u.
Nadien kunnen de liefhebbers nog iets gaan drinken en / of eten..
Niet-leden kunnen ook deelnemen en betalen € 16 i.p.v. € 11.
Afspraakuur :15u45
Afspraakplaats :aan het Metrostation Handel bovengronds. in de Onderwijsstraat 2000 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :16u
Reservatie :€ 11 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :27
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh281)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm Competencia Oficial (Gastón Duprat, Mariano Cohn) 4 **** UGC AntwerpenDI 30/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitMasterclass acteren
Antonio Banderas, Penélope Cruz en Oscar Martínez geven acteerles in deze hilarische komedie over acteurs en hun ego’s.
Jeroen Struys in De Standaard, 16/08/22
Gastón Duprat, Mariano Cohn: regisseurs
Antonio Banderas, Penélope Cruz, Oscar Martínez: acteurs
De cirkel is rond voor Antonio Banderas en het is een plezier om naar te kijken. De acteur brak internationaal door dankzij zijn werk voor Pedro Almodóvar, waarna hij zijn talent ging vergooien aan het Madonna-vehikel Evita en The mask of Zorro. Er was een tijd dat Antonio Banderas gelijkstond met de slechte smaak waarmee latinmuziek halfweg jaren 90 piekte in de hit­parade, genre Enrique Iglesias en Ricky Martin. Maar drie jaar geleden riep Almodóvar hem terug naar de Spaanse film met zijn recente meesterwerk Dolor y gloria. Het was de reünie van een briljant regisseur en een acteur in vol meesterschap van zijn vak.
Nu speelt Banderas op heerlijk zelfrelativerende wijze een versie van zichzelf in Competencia oficial, een hilarische satire op de wereld van film en theater. Het is een bijzonder slimme komedie en een echte dijenkletser, die helemaal meta gaat over de soms giftig zelfingenomen filmwereld.
De bal gaat aan het rollen wanneer een ceo met een obsceen fortuin maar zonder aanzien besluit om zichzelf prestige te ­kopen door een film te financieren – zonder enige interesse in waar die film dan moet over gaan.
Dag en nacht
Het strelen van het eigen ego is meteen ook het hoofdthema van Competencia oficial. Dat wordt duidelijk wanneer de twee hoofdrolspelers aankomen voor een eerste lezing van het scenario in zijn Stichting, die eruitziet als een museum ontworpen door Mies van der ­Rohe. Penélope Cruz speelt de flamboyante, overambitieuze regisseuse, die haar handen vol zal hebben met de twee acteurs.
Meer konden ze niet van elkaar verschillen. Félix is, net als de acteur die hem speelt, een wereldberoemd acteur die het heeft gemaakt in Hollywood en aankomt in een Lamborghini, kussend met een fotomodel. Iván is dan weer een theateracteur, die neerkijkt op de Oscars en ‘niet de ­zoveelste latino wil zijn om die shitshow op te leuken’. Iván is gelauwerd in theaterkringen maar onbekend voor het brede ­publiek, en moet om den brode lesgeven aan de acteerschool. Hij is het soort docent dat op dag één doceert: ‘Als er één ding is dat deze ­wereld niet nodig heeft, is het wel meer ­acteurs.’
Iván, de intellectuele theateracteur, wordt gespeeld door de Argentijn Oscar Martínez. Die is inderdaad minder bekend buiten de Spaanstalige wereld, maar speelde wel de hoofdrol in de vorige film van het Argentijnse regisseursduo Gastón Duprat en Mariano Cohn. El ciudadano ilustre was ook al een slimme meta-komedie, maar die film bleef hangen in een gebrek aan budget. Met Competencia oficial leggen ze de lat op alle vlakken hoger: steracteurs, mooie decors en fotografie en vooral schitterende dialogen, die een messcherpe ­analyse brengen van het menselijke ego, de grootste vijand van de mens.
Onderweg is het genieten van de beste acteurs uit de Spaanstalige wereld, die elkaar proberen af te troeven op eigen terrein. Vooral de mannen zou je, net als de regisseuse, zo graag een klap op hun verwaande kop willen geven. Ze geven een masterclass acteren, terwijl hun regisseuse hen onderwerpt aan de ene na de andere beproeving. Om hun ego ultiem te kraken, laat ze hen eigenhandig hun trofeeën verpulveren in een afvalverwerker.
Ondertussen wordt de draak gestokenmet alle mogelijke pseudo-intellectuele en pseudo-artistieke pretenties. Het slimme scenario blijft maar de ene na de andere geestige wending geven, als een weg die slingerend de berg van het ego beklimt. Op het eind kun je er alleen maar van afdonderen.

Info : Een filmticketje koop je ter plaatse van de verantwoordelijke. De ticketjes kosten normaal € 7.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken!
Afspraakuur :19u15
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u30
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Nicole - 0475 59 56 11 -
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh302)    
 
 
 
Avondlijke wandeling in Brasschaat (5 km)WO 31/08/22
Omschrijving :foto bij activiteitTijdens de zomer willen Oeverleden wel eens buiten komen op andere ogenblikken van de dag.
We verzamelen om 19.00u. op de parking aan de Melkerij in het Peerdsbos van Brasschaat, Bredabaan 93. Onze rustige wandeling gaat door de mooie rechte dreven van het Peerdsbos. We kunnen de natuur er in al zijn facetten aanschouwen. Nadien gaan we nog wat bijpraten bij wat gerstenat in deze mooie landelijke herberg.
Bij mogelijke onweersbuien gaat deze activiteit niet door en verschuift ze naar een andere datum.
Meebrengen : sportieve kledij en goed humeur.
Afspraakuur :19u
Afspraakplaats :Melkerij, Peerdsbos, 2930 Brasschaat, Bredabaan 93. Voldoende parking aanwezig.
Aanvangsuur :19u15
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Luc VDW - 0471 66 09 27
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vh311)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be