Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   print print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
 April 2022pijl r
madiwodovrzazo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten 09 April 2022
 
OverzichtVolgende maand

 
 
Tentoonstelling POPART van Warhol tot Panamarenko SMAK Gent GAAT NIET DOOR!ZA 09/04/22
Omschrijving :foto bij activiteitIn de tentoonstelling komen meer dan 45 topwerken samen uit de privécollectie Matthys-Colle en de museumcollectie van S.M.A.K.
Deze tentoonstelling kadert in een langdurige samenwerking tussen het museum en de Stichting Matthys-Colle. Sinds vorig jaar beheert S.M.A.K. een deel van de kunstwerken uit de prestigieuze collectie van Dhr. Roger en Mevr. Hilda Matthys-Colle. Dit echtpaar verzamelde in de tweede helft van de 20ste eeuw beelden­de kunst met bijzondere aandacht voor vernieuwende artistieke atti­tudes. Hun blik was voornamelijk gericht op het buitenland, waar zij in steden als New York, Parijs en Düsseldorf werken kochten van inter­nationale kunstenaars wiens oeuvre op dat moment in volle ontwikke­ling was. De verzameling bevat topwerken van kunstenaars zoals Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Cy Twombly, Franz West en Thomas Schütte.

In oorsprong is popart een westers fenomeen dat zijn ontstaan vindt in de jaren vijftig in Londen en New York. Popart is een visueel antwoord op een materialistische cultuur die in de jaren zestig nieuwe hoogten bereikte en waarvan de beeldtaal ontleend is aan de massamediawereld van reclame, tijdschriften, televisie en film. Al snel sprak de toegankelijke stijl tot de verbeelding van vele jonge Europese artiesten en omarmden ook zij de stroming.
Popart drong diep door in het dagelijkse leven en creëerde zo’n uitgesproken en herkenbare beeldtaal, dat we de aanwezigheid ervan vandaag nog steeds voelen. Dezelfde kwesties die een rijke voedingsbodem vormden voor de popartkunstenaars zijn tot op heden nog brandend actueel: van massaconsumptie en technologische evolutie tot seksuele moraal, rassenrellen en de gelijkheid van man en vrouw. Tot op vandaag blijft niet alleen de thematiek herkenbaar maar blijft popart ook een onuitputtelijke bron voor mode, design en de brede entertainmentindustrie.
Met werken van Valerio Adami, Evelyne Axell, Marcel Broodthaers, Christo, Raoul De Keyser, Guy Degobert, Jim Dine, Etienne Elias, Jef Geys, Raymond Hains, Allen Jones, Konrad Klapheck, Tetsumi Kudo, Roy Lichtenstein, Konrad Lueg, Pol Mara, Claes Oldenburg, Panamarenko, Peter Phillips, Robert Rauschenberg, Roger Raveel, Jean-Pierre Raynaud, Martial Raysse, Gerhard Richter, James Rosenquist, Mimmo Rotella, George Segal, Daniel Spoerri, Emilio Tadini, Jacques Villeglé, Andy Warhol en Tom Wesselmann.
De prijs omvat: gids + inkom museum.
Afspraakuur :13u45
Afspraakplaats :aan de inkom van S.M.A.K, Jan Hoetplein 1 9000 Gent waar Pieter en Nicole iedereen verwelkomen.
Laat uiterlijk tegen donderdag 07/04 aan Nicole (nicole@oever.be of 0475 59 56 11) iets weten indien je als passagier of als chauffeur naar Oud Berchem Kerk (afspraak daar zou om 12u30 zijn!) komt voor carpooling. Meerijden is niet verzekerd en hangt af van het aantal chauffeurs.
Aanvangsuur :14u
Reservatie :€ 18 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter - 0478 54 54 54 -
Max. personen :20
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vd092)    
 
 
 
Noordteater 'Wat doen we met Bompa?' Antwerpen OOK NIET-LEDEN!ZA 09/04/22
Omschrijving :foto bij activiteitBompa woont alleen op zijn appartement. Zijn eigen huis verhuurt hij. Zijn schoondochters beslissen dat bompa niet langer meer alleen mag blijven, dat hij naar een home moet. Roger, de oudste zoon, vindt het beter dat Bompa bij hen komt inwonen. Frieda, zijn vrouw, wil hier niet van weten. Roger drijft zijn wil door en haalt Bompa in huis. Frieda pakt haar koffers en vertrekt. Bompa, een echte levensgenieter, kan best opschieten met Roger en dienst zoon Leo.
​Zelfs met (toevallig) binnenwippende dames weet hij wel raad.
Auteurs: Ruud De Ridder & Nicole Laurent
Regie : Nick Delafontaine
Genre: Tragikomedie
Vanavond is het première!
Inbegrepen : inkom, een drankje tijdens de pauze, een receptie met cava en hapjes na de voorstelling, gratis vestiaire en programmaboekje.
De tickets kosten normaal € 22.
Afspraakuur :19u30
Afspraakplaats :aan de kassa van het Noordteater, Sint Nicolaasplaats 3-6, Antwerpen waar Leo & Anita iedereen verwelkomen.
Het NOORDTEATER is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Door de centrale ligging ligt het op wandelafstand van alle belangrijke tram- en bushaltes.
Trams:
Tram 11 stopt voor de deur; tram 7 achter de hoek. Tram 3, 5, 9 en 15 stoppen in Premetrostation Meir dat op wandelafstand ligt van het theater.
Bussen:
De Rooseveltplaats en de Groenplaats liggen vlakbij. Vanuit die 2 busstations heb je rechtstreeks verbindingen met alle randgemeenten.
Aanvangsuur :20u
Reservatie :€ 20 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :LeoG - 0472 38 25 48
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vd093)    
 
 
 
Humor Jan Jaap van der Wal III-ième Schouwburg Noord Merksem OOK NIET-LEDEN!ZA 09/04/22
Omschrijving :foto bij activiteitJan Jaap van der Wal ontdekte een tijdje geleden Vlaanderen en werd stapelverliefd. In zijn voorstelling ‘De Nieuwe Belg’ vertelde hij in geuren en kleuren over zijn crush op Vlaanderen. Hij leerde onze streekgerechten, gevarieerd landschap en al onze typische Vlaamse gewoontes kennen. Hij bekeek alles met een roze bril en kon er maar niet genoeg van krijgen.
In ‘Schoon’ transformeerde de initiële verliefdheid naar echte liefde. Hij hield zoveel van Vlaanderen dat hij besloot om naar Antwerpen te verhuizen. Hier ging hij zijn kind opvoeden, als een echte Vlaming.
In ‘III-ième’ ontdekken we de eerste barsten in zijn relatie met Vlaanderen. De relatie is nog steeds vurig, maar nu en dan duiken er kleine irritaties op. Hij aanvaardt ze wel, maar het is tijd om er eens over te praten.
Dit is het laatste luik in zijn trilogie. We waren getuige van zijn ontdekkingstocht doorheen Vlaanderen. Prille verliefdheid evolueerde naar intense liefde tot een zoektocht naar een passend evenwicht. Na een grondig gesprek in ‘III-ième’ komt alles terug in orde.

Vlaanderen viel als een blok voor de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal. Zijn eerste exclusief voor Vlaanderen gemaakte voorstelling ‘De Nieuwe Belg’ kon rekenen op uitverkochte zalen overal waar hij speelde.
Ook in de media was het moeilijk naast Jan Jaap te kijken. Een vaste rubriek bij Café Corsari en bij ‘Siska Staat Op’ op Studio Brussel. Professioneel pleiter in ‘Advocaat van de Duivel’ en roaster bij ‘Achter de Rug’. Sinds 2017 is Jan Jaap met enige regelmaat jurylid bij de televisiequiz ‘De Slimste Mens ter Wereld’ op Vier. In 2016 startte Jan Jaap van der Wal als sidekick in het satirische actualiteitenprogramma ‘De Ideale Wereld’ op Canvas waar hij een wekelijkse rubriek had. Vanaf 2018 nam hij de rol van vaste presentator over van Otto-Jan Ham.
Na de voorstellingen ‘De Nieuwe Belg’ en ‘Schoon’ was het tijd voor ‘III-ième’ in 2020, het laatste luik in de trilogie. Helaas stak het coronavirus hier een stokje voor en ging Jan Jaap van der Wal op zomertournee met de succesvolle voorstelling ‘#Huidhonger’.
Lovende recensies voor 'III-ième':
In de loop van de eerste week van maart 2022 ging de voorstelling 'III-ième' van Jan Jaap van der Wal in première. Iedereen keek reikhalzend uit naar de première en de verwachtingen werden ruimschoots ingelost. Ook De Standaard en Het Nieuwsblad kwamen een kijkje nemen en beloonden de voorstelling met maar liefst vier sterren.
"Jan Jaap van der Wal mikt hoog in zijn derde ‘Vlaamse’ show. Het is zijn beste tot nu toe." - De Standaard ★★★★
"Troisième is zijn beste Vlaamse show tot dusver. Ambitieus, meer dan comedy en een spiegel zoals ‘autochtone’ comedians hem zelden durven ophouden voor ons." - Het Nieuwsblad ★★★★
Bij Schouwburg Noord zijn bijna alle tickets de deur uit. Oever heeft er ook nog maar weinig. Reserveer dus snel!
Afspraakuur :19u45
Afspraakplaats :aan de kassa van Schouwburg Noord, Nieuwdreef 135, 2170 Merksem
Je kan ondergronds parkeren of in de omliggende straten.
Aanvangsuur :20u15
Reservatie :€ 20 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=vd091)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be