Login 
   
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Op datum
      Deze week
      Nieuw bijgekomen
      Reserveer nu
      Deze maand
      Volgende maand
      Weekendactiviteiten
      Avondactiviteiten
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorvaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Op datum U bevindt zich hier Deze maand vorige   print
mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
April 2019
madiwodovrzazo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
MEEST GELEZEN
Deze week
Oever !?
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Introfilm
ZOEK op oever.be
Ok
Oever activiteiten
Activiteiten 09 April 2019
 
Vorige maandOverzichtVolgende maand

 
 
Pétanque WommelgemDI 09/04/19
Omschrijving :Als het weer het toelaat, spelen we buiten, zoniet gebruiken we de binnenbanen.
Afspraakplaats :aan PC De Evers, gelegen in Fort II.
Vanaf: :19u
Reservatie :Reservatie is niet nodig.
Info :Herman 0476 23 94 14
Wegwijzer :Petanqueclub Evers Wommelgem (Fort 2)
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 30/03/2019 00:00:00 (code=sd091)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm: Grâce à Dieu (François Ozon) 4**** UGC AntwerpenDI 09/04/19
Omschrijving :foto bij activiteitFrançois Ozon, een van de grootste hedendaagse Franse cineasten, specialiseerde zich de voorbije dertig jaar in relatiedrama’s, theatrale komedies, Hitchcockiaanse thrillers en literatuuradaptaties. Met Grâce à Dieu waagt hij zich voor het eerst aan een docudrama. Het is meteen ook een film die een schop wil uitdelen aan de katholieke kerk die van oudsher seksueel misbruik in de doofpot stopt.
Ozon heeft het meer bepaald over de zaak Preynat. Enkele jaren geleden verenigden enkele jonge veertigers in Lyon zich om priester Bernard Preynat voor de rechter te slepen. De geestelijke had zich in de periode 1986-1991 aan hen, toen ze nog scouts waren, vergrepen. De zaak werd zonder gevolg geklasseerd, maar de slachtoffers spanden een nieuwe zaak aan tegen kardinaal Barbarin die de pedofiel in functie had gehouden en de affaire wilde laten doodbloeden.
De regisseur vond een interessante structuur om zijn film aan op te hangen. Hij vertrekt van een centrale protagonist, de zeer katholieke Alexandre (Melvil Poupaud), die door een klein incident besluit om zijn familie in te lichten over het feit dat hij als scout misbruikt werd door Preynat. Hij kaart de zaak aan bij kardinaal Barbarin, die een wrange confrontatie met de pedofiel organiseert. Vijftig minuten in de film springt het relaas plots naar een tweede protagonist met gelijkaardige ervaringen en tenslotte naar een derde en een vierde. Hun individuele verhalen smelten uiteindelijk samen zodat de groep slachtoffers in het laatste uur één personage vormt.
Ozon blijft met zijn verhaal dicht bij de realiteit. Hij houdt het drama heel ingetogen en sereen. Preynat wordt niet als een monster voorgesteld, maar als een zielig stukje mens en Barbarin lijkt meer op een intelligente politicus die zijn kerkfabriek proper wil houden dan op een ultraconservatieve geestelijke die geen inmenging van het gerecht duldt. In de finale scènes krijgt al wie tegen dan nog niet overtuigd is van smerige praktijken binnen de katholieke kerk nog een debat rond uittreding als protestmiddel van de slachtoffers. En in de laatste shots stelt de regisseur de toeschouwer onrechtstreeks de vraag of een gelovige wel kan blijven geloven na zo’n onverkwikkende zaak.
Op dat laatste moment voel je heel nadrukkelijk wat je de hele film al hebt gevoeld: Ozon is extreem voorzichtig. Bang dat hij fanatieke kerkgangers voor het hoofd zou stoten? Of dat hij een te woedende film zou maken, wat zou indruisen tegen zijn intellectuele ingesteldheid? In feite had hij wat meer zijn tanden moeten laten zien. Hij is scherp en verontwaardigd, maar enkel in zijn dialogen. Wat de regie en het acteren betreft, blijft hij afstandelijk en rustig. Die vuist op tafel is er wel, maar de bonk doet je nooit opschrikken.
Regie François Ozon
Cast Mevil Poupaud, Denis Ménochet, Josiane Balasko
Speelduur 2u17
Bijdrage : Op vertoon van je geldige Oever lidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticket aan € 7,35. Normale prijs van een UGC filmticketje is € 10,30!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket rechts van de kassa's van UGC.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. Als je auto in de parking staat, dan kun je hem beter verzetten vooraleer iets mee te gaan drinken.
Afspraakuur :18u45
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur :19u
Info :Paula W - 0496 60 49 51
of :Luc F - 0484 98 38 37
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 05/04/2019 18:59:45 (code=sd093)    
 
 
 
Badminton KesselDI 09/04/19
Omschrijving :Voor € 2,50 kan je elke dinsdagavond anderhalf uur spelen.
Er zijn 4 velden beschikbaar.
Afspraakplaats :Sportzaal De Putting, Puttingbaan 8a, te Kessel.
Uren :Van 21u tot 22u30
Afspraakuur :een kwartier voor aanvang.
Info :Franz 0498 18 75 81
Reservatie :Reservatie is niet nodig.
Wegwijzer :Sportzaal De Putting
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 30/03/2019 00:00:00 (code=sd092)    
 

Oever ... connecting singles !     Oever-vzw op Facebook   Twitter
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be