Login 
   
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Op datum
      Deze week
      Nieuw bijgekomen
      Reserveer nu
      Deze maand
      Volgende maand
      Weekendactiviteiten
      Avondactiviteiten
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorvaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Op datum U bevindt zich hier Deze maand vorige   print
mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
April 2019
madiwodovrzazo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
MEEST GELEZEN
Deze week
Oever !?
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Introfilm
ZOEK op oever.be
Ok
Oever activiteiten
Activiteiten 23 April 2019
 
Vorige maandOverzichtVolgende maand

 
 
Pétanque WommelgemDI 23/04/19
Omschrijving :Als het weer het toelaat, spelen we buiten, zoniet gebruiken we de binnenbanen.
Afspraakplaats :aan PC De Evers, gelegen in Fort II.
Vanaf: :19u
Reservatie :Reservatie is niet nodig.
Info :Herman 0476 23 94 14
Wegwijzer :Petanqueclub Evers Wommelgem (Fort 2)
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 13/04/2019 00:00:00 (code=sd231)    
 
 
 
Badminton KesselDI 23/04/19
Omschrijving :Voor € 2,50 kan je elke dinsdagavond anderhalf uur spelen.
Er zijn 4 velden beschikbaar.
Afspraakplaats :Sportzaal De Putting, Puttingbaan 8a, te Kessel.
Uren :Van 21u tot 22u30
Afspraakuur :een kwartier voor aanvang.
Info :Franz 0498 18 75 81
Reservatie :Reservatie is niet nodig.
Wegwijzer :Sportzaal De Putting
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 13/04/2019 00:00:00 (code=sd232)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm Pájaros de Verano (Ciro Guerra) 4**** UGC AntwerpenDI 23/04/19
Omschrijving :foto bij activiteitAlles is vergankelijk. Macht, rijkdom, reputatie, eer, tradities, gebruiken, cultuur, familiebanden, vriendschap en het leven zelf. Zeker als er drugs en drugshandel bij komen kijken. In de fascinerende film van Ciro Guerra botsen eeuwenoude volkstradities met de opkomst van de drugshandel in Colombia op gewelddadige wijze.
Eerst was er de wind, toen was er de slang, en nu zijn er vogels. Tien jaar geleden brak de Colombiaanse regisseur Ciro Guerra door met Los Viajes del Viento, en zes jaar later gooide Guerra minstens even hoge ogen met El Abrazo de la Serpiente, met een hoofdrol voor de Belg Jan Bijvoet. De bijzondere films lieten hun licht schijnen op zeer specifieke, boeiende onderdelen van de cultuur, geschiedenis en cultuur van Colombia. Hetzelfde geldt voor Guerra's nieuwste film Pájaros de Verano, die hij samen met zijn vaste producente Cristina Gallego regisseerde.
De familie van matriarch Ursula dacht dat zij roofvogels waren, eeuwige symbolische heersers over hun domein en altijd aan de top van de voedselketen. Maar ze blijken zomervogels te zijn, die uit het broedgebied vertrekken zodra de omstandigheden veranderen en de situatie onhoudbaar wordt. De familie is één van de machtigste families van het Wayuu-volk, een inheems Amerikaans volk dat op de grens van Venezuela en Colombia leeft. In de jaren zestig en zeventig van de twintigste eeuw bevinden ze zich op de grens van een traditionele levensstijl en het moderne, nietsontziende kapitalisme in de vorm van internationale drugshandel.
Dat lijkt nog ver weg als Rapayet zijn oog laat vallen op de mooie Zaida, een tienermeisje dat volgens een eeuwenoud ritueel net vrouw is geworden. Hij wil met haar trouwen, maar dat ziet haar familie, onder leiding van Ursula, niet zo zitten. Om dat te voorkomen, eisen ze naar oud gebruik een enorme bruidsschat die hij toch nooit zal kunnen ophoesten. Maar dan komt Rapayet erachter dat er Amerikanen zijn die veel geld betalen voor marihuana, en kan hij trouwen met Zaida. Het is het begin van de internationale drugshandel in Colombia, dat in de decennia daarna zou culmineren in het tijdperk van Pablo Escobar.
Dit is niet het zoveelste maffiaverhaal over die handel, dit is geen doorsnee prequel op de televisieserie Narcos. Guerra en Gallego benaderen het overbekende genre vanuit een originele invalshoek, door heel zorgvuldig de drugshandel en de daarbij onvermijdelijke snelle rijkdom en bloedvergieten te plaatsen binnen de context van het traditionele leven van de Waayu. Hun bestaan wordt aan de ene kant veranderd door de komst van auto's en villa's, maar lijkt aan de andere kant juist hand in hand te gaan met de drugshandel en deze juist bloederiger en intenser te maken. De diepgewortelde eergevoelens leiden bijvoorbeeld tot de onnodige moord van zakenpartners en drijven een conflict op de spits, dat vredig opgelost had kunnen worden. De gevolgen van vasthouden of breken met de eeuwenoude tradities zijn moeilijk te overzien.
Na het opmerkelijke zwart-wit van El Abrazo de la Serpiente barst het eveneens door David Gallego geschoten Pájaros de Verano van de kleuren, die de intensiteit van de veranderingen in het leven van de Waayu en dat van Ursula, Rapayet en Zaida reflecteren. Vooral de kleur rood, van het gewaad van Zaida in de openingsscčne tot het ruim vloeiende bloed later, valt daarbij op. Zo is Pájaros de Verano visueel weer anders dan de vorige films van Guerra, maar niet minder bijzonder. De stilistische precisie past bij de unieke aanpak van het misdaadgenre en maakt Pájaros de Verano extra fascinerend.
Regie : Ciro Guerra & Cristina Gallego | Cast: Carmińa Martínez (Úrsula), José Acosta (Rapayet), Natalia Reyes (Zaida), e.a. | Speelduur: 125 minuten | Jaar: 2018
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. Als je auto in de parking staat, dan kun je hem beter verzetten vooraleer iets mee te gaan drinken.
Afspraakuur :19u10
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur :19u30
Info :Paula W - 0496 60 49 51
of :Luc F - 0484 98 38 37
 Top
Laatste wijziging: 18/04/2019 17:50:37 (code=sd234)    
 

Oever ... geeft kleur aan je leven !     Oever-vzw op Facebook   Twitter
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be