Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   print print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
pijl lApril 2024pijl r
madiwodovrzazo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten 28 April 2024
 
Vorige maandOverzichtVolgende maand

 
 
Natuurwandeling naar de Muur van Geraardsbergen (20 km)ZO 28/04/24
Omschrijving :foto bij activiteitGelieve Luc te verwittigen van je deelname!
Carpoolen mogelijk !
We vertrekken in Idegem, een deelgemeente van de stad Geraardsbergen. Het dorp ligt in Zandlemig Vlaanderen en de Denderstreek. Het heeft als enige plaats aan de Dender nog een veerpont. De wandeling voert ons doorheen het rijke Raspaillebos. Het behoort door zijn voorjaarsbloeiers, de paarse bloemen van boshyacinten en de witte bloemen van daslook, tot de exclusieve club van bossen die van onderen naar boven groeien. Boven op de Bosberg, destijds bekend als de laatste beklimming van de Ronde van Vlaanderen, kunnen we een pauze nemen. Verder trekken we door het stiltegebied Dender-Mark naar de kapel op de Oudenberg, beter bekend als de Muur van Geraardsbergen. In Geraardsbergen zoeken we een picknick-plaats en kunnen we de overheerlijke mattentaarten proeven.
De terugweg verloopt erg afwisselend over smalle weggetjes, bospaden, landbouwwegen en valleiweggetjes.
Meebrengen : goede stapschoenen, regenkledij, hapje en drankje voor onderweg
Neem ook zeker je lidkaart mee en toon die aan de verantwoordelijke zodat hij een juist lidnummer kan noteren!
Aan de start en halverwege is er mogelijkheid tot een sanitaire stop
Vraag van vandaag: De Muur kennen we uiteraard van het wielrennen. Deze was een begrip als voorlaatste helling in de wielerwedstrijd de Ronde van Vlaanderen van 1973 tot 2011. Welk feest vindt er jaarlijks nog plaats op de top van de Oudenberg?
Afspraakuur :10u30
Afspraakplaats :Café Klein Idegem - Idegemplein 1, 9506 Geraardsbergen-Idegem (deze kroeg is open vanaf 10u00).
Carpoolen: als je interesse hebt in carpooling (als chauffeur of passagier), gelieve dan tijdig een seintje te geven.
Mogelijke afspraakplaatsen voor carpooling:
Brasschaat Kerk - Miksebaan 3 - Brasschaat - 8u30
Crowne Plaza - Gerard le Grellelaan 10 - Antwerpen - 9u00
Brouwerij Duvel - Pastoor Somerslaan - Puurs-Sint-Amands - 9u20
Aanvangsuur :10u45
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :LucDB - 0499 14 87 73 - lucdebode@hotmail.com.
 Top
Laatste wijziging: 16/04/2024 11:45:20 (code=xd282)    
 
 
 
Tentoonstelling 'Imagine' 100 Years of International Surrealism KMSKB Brussel *** VOLZETZO 28/04/24
Omschrijving :foto bij activiteitDe Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België openen IMAGINE!, een uitzonderlijke reizende tentoonstelling die in nauwe samenwerking met het Centre Pompidou (Parijs) ontstond.
Van Max Ernst tot Giorgio de Chirico, Salvador Dalí, Joan Miró, Jane Graverol, Dorothea Tanning, Man Ray, Leonor Fini: ontdek de poëzie van ‘s werelds beroemdste surrealistische kunstenaars aan de hand van thema's als de droom, het labyrint, de metamorfose, het onbekende en het onderbewuste.
Elk partnermuseum huist de kern van de reizende tentoonstelling en verrijkt deze door de klemtoon te leggen op haar eigen erfgoed. In Brussel vertrekken de KMSKB vanuit het symbolisme om een verbredende lezing van het surrealisme te kunnen bieden.
Met meer dan 130 kunstwerken (schilderijen, werken op papier, sculpturen, objecten, assemblages en foto’s) belicht IMAGINE! de raakvlakken en verwantschappen, maar ook de breuklijnen tussen het surrealisme en één van zijn voorlopers, het symbolisme.
Vanaf 1880 was Brussel een culturele hotspot voor de kunsten en de avant-garde, zoals blijkt uit de tentoonstellingen van de Groupe Les XX en La Libre Esthétique. Het symbolisme, vertegenwoordigd door Rops, Spilliaert, Khnopff, Delville en Minne, ontwikkelde zich hier en anticipeerde op de opkomst van de surrealistische beweging.
Enkele decennia later wordt Brussel het brandpunt van het Belgisch surrealisme. Ondanks de culturele breuk die de Eerste Wereldoorlog met zich meebrengt, zijn de oudere symbolisten en de opkomende jeugd niet fundamenteel van elkaar vervreemd.
Van 1 januari tot 30 juni 2024 is België voorzitter van de Raad van de Europese Unie.
2024 is dan ook het geschikte jaar om het surrealisme in de kijker te zetten: De beweging zette België internationaal op de kaart en vond tegelijkertijd verspreiding en betekenis binnen een Europese context. Bovendien is het in 2024 honderd jaar geleden dat het "Manifest van het Surrealisme" (1924) voor het eerst gepubliceerd werd.
Met de tentoonstelling IMAGINE! vieren de KMSKB de honderdste verjaardag van het surrealisme binnen een optimale Europese context.
Na Brussel en Parijs zal de tentoonstelling haar Europese en internationale tournee voortzetten in de Hamburger Kunsthalle en de Fundación Mapfré in Madrid, alvorens te eindigen in het Philadelphia Museum of Art.
We bezoeken deze niet te missen tentoonstelling met onze supergoede gids Deeviet Caelen die ook de tentoonstelling Het Surrealisme in België zal gidsen in Bozar op 21 april.
Ben je al ingeschreven voor de tentoonstelling het Surrealisme in België in Bozar op 21/04, schrijf je dan ook zeker in voor de tentoonstelling IMAGINE in KMSKB, want de 2 tentoonstellingen zijn complementerend!
De prijs omvat de inkom van de tentoonstelling + rondleiding met gids Deeviet Caelen. De Museumpas is hier niet geldig in combinatie met een rondleiding!
Afspraakuur :13u45
Afspraakplaats :aan de kassa van Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van België, Regentschapsstraat 3 in 1000 Brussel waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Je kan voordelig met de trein naar Brussel-Centraal met het Weekendticket: je betaalt dan € 10,20 H/T. Als 65+ betaal je € 8,30 H/T. Vanuit Brussel-Centraal is het nog enkele minuutjes wandelen. Koop best je treinticket op voorhand!
Aanvangsuur :14u
Reservatie :€ 22 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen :15
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xd281)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be