Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   afprinten print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
pijl lJuni 2024pijl r
madiwodovrzazo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten op 18 Juni 2024
 
Vorige maandOverzichtVolgende maand

 
 
Dinsdagavondfilm Sometimes I think about dying (Rachel Lambert) 4**** CARTOON'S AntwerpenDI 18/06/24
Omschrijving :foto bij activiteitOregon zien en sterven: minimalistische komedie ‘Sometimes I think about dying’ is even grappig als droevig
Een introverte kantoorbediende mijmert over haar eigen dood, maar kruipt langzaam uit haar schulp wanneer een nieuwe collega haar opmerkt. Deze minimalistische komedie is even grappig als droevig, en even absurd als geruststellend.
Fien Meynendonckx, 4 juni 2024 in De Standaard
Van Rachel Lambert en met Daisy Ridley, Dave Merheje, Parvesh Sheena
Duur: 94 min.
Gedempt geklets weerklinkt in een kantoor met beige vloerbekleding, op de achtergrond pruttelt het koffieapparaat. Met feilloos omgevingsgeluid en smalltalk over nietmachines, vakantiebestemmingen en lievelingskostjes roept regisseur Rachel Lambert een hyperrealistische werkomgeving op. Collega’s die samen een leven doorbrengen zonder elkaar ooit écht te kennen, maken er gezellig het beste van in hun kantoor in een kuststadje in Oregon.
En dan is er Fran, die onhandig talmt in de deuropening terwijl de rest uitgelaten rond een taart danst. Die onopgemerkt naar haar bureau verdwijnt om nog een spreadsheet aan te vullen en in de verte de hilariteit hoort die ze moet missen. Dankzij de snuggere vertolking van Daisy Ridley – in een rol die niet méér kon verschillen van haar Star wars-personage Jedi Rey – blijft het een raadsel wat Fran drijft, maar vangen we er glimpen van op in haar nieuwsgierige gelaatsuitdrukkingen, opgetrokken wenkbrauwen en ongemakkelijke houding.

Sudoku
Elke eenzame dag eindigt voor Fran met een glas wijn en een sudoku. Geen wonder dat ze zich met regelmaat haar eigen dood voorstelt. In prachtig gestileerde visioenen ligt ze te rotten in een bos, hangt ze op aan een kraan of is ze aangespoeld op een strand. De gruwelijke taferelen contrasteren met de komische kantoorscènes en de mooie snapshots van het kuststadje. Het surrealisme dat Lambert zo toevoegt aan die Amerikaanse normaliteit, herinnert aan David Lynch, en een nummer uit diens Blue velvet speelt zelfs op het moment dat Frans sociale verlamming lichtjes wegsmelt. Haar nieuwe collega Robert, een schalkse filmnerd, breekt langzaam haar verdedigingsmuur af. Plots trakteert ze met donuts op kantoor en blinkt ze uit in een spelletje Moordenaar.
Die kleine scènes laten voorzichtig zien hoe essentieel menselijke verbinding is. Dat doet ook een hartbrekend gesprek aan het einde, waarin de innemende Marcia DeBonis als de gepensioneerde Carol onthult hoe moeilijk ze het leven vindt. Haar spraakwaterval botst met Frans behoedzame kalmte, maar vult die ook mooi aan. Het zijn twee manieren om met dat leven om te gaan.
Frans sterfvisioenen zijn geen echte zelfmoordgedachten, maar mijmeringen die haar helpen ontsnappen aan de realiteit. En dat is, gek genoeg, meer troostend dan troosteloos. Dus wanneer tijdens de aftiteling het opbeurende ‘With a smile and a song’ uit Disneys Sneeuwwitje weerklinkt, is het moeilijk om niet te glimlachen om de stille geruststelling die daarin schuilt.

Na de film gaan we samen nog iets drinken!
Afspraakuur :19u40
Afspraakplaats :aan de kassa van Cartoon's, Kaasstraat 4-6 Antwerpen.
Wegwijzer : door het feit dat de Cartoon’s gelegen is aan de Kaasstraat nabij het Stadhuis en de Grote Markt, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus).
Aanvangsuur :20u
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Ben VdP - 0470 90 24 73
Wegwijzer :Cartoon's Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/06/2024 00:07:17 (code=xf181)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be