Login 
   
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Op datum
      Deze week
      Nieuw bijgekomen
      Reserveer nu
      Deze maand
      Volgende maand
      Weekendactiviteiten
      Avondactiviteiten
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorvaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Op datum U bevindt zich hier Deze maand vorige   print
mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
Oktober 2020
madiwodovrzazo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
MEEST GELEZEN
Deze week
Oever !?
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Introfilm
ZOEK op oever.be
Ok
Oever activiteiten
Activiteiten 11 Oktober 2020
 
Vorige maandOverzichtVolgende maand

 
 
Natuurwandeling door het Groot Molsbroek (122 ha) (18,5 km) OP VOORHAND RESERVEREN via nicole@oever.be VERPLICHT! MAXIMUM 10 OEVERLEDEN PER GROEP!ZO 11/10/20
Omschrijving :foto bij activiteitBij meer dan 10 deelnemers wordt er in twee groepen gewandeld van maximum telkens 10 deelnemers.
We vertrekken aan de Zeilclub Del Mare en wandelen richting autostrade E17 waar we al snel vertoeven langs de oevers van de Durme.
We komen in een mooi stukje ongerepte natuur. Aan de andere kant van de oever zie je de fietsers voorbij vliegen, maar wij worden gelukkig niet gestoord door hen. In Waasmunster houden we halt voor onze middagpauze en keren via de Rosenbergroute terug en wandelen dan naar het Molsbroek.
Het Molsbroek is een natuurreservaat van zo'n 80 hectare in de gemeente Lokeren. Het is een moerasgebied met een grote biodiversiteit. Het staat bekend om zijn in het wild levende watervogels en moerasplanten. Het groot vlot de Hamputten verwelkomt broedvogels en rioolbuizen beschermen jonge dieren tegen zon en roofvogels.
In het Molsbroek woont de kleine karekiet. Dit kleine bruine vogeltje lijkt goed op de rietzanger en de bosrietzanger. Tijdens de zomermaanden verraadt hij zijn aanwezigheid door zijn karakteristieke gezang: 'karre karre kiet kiet'. Dit vogeltje overwintert in West-Afrika.
We wandelen verder via het bezoekerscentrum en terug naar de zeilclub, maar eerst passeren we een mooi stukje natuur tussen de Hamputten, dat naast het Molsbroek ligt.
In de Bistro van de zeilclub kunnen we nog een pint drinken. Er hangt ook een gezellige sfeer en het is er rustgevend door het kabbelende water.
De kaart geeft snacks en er worden verse pizza's gebakken in een houtoven.
Wie blijft eten, verwittigt Nicole, zodat wij tijdig kunnen reserveren.
Meebrengen : hapje en drank voor onderweg, stevige, waterdichte wandelschoenen, goed weer, goed humeur en Oeverlidkaart!
Aangezien de groep uit maximum 20 Oeverleden mag bestaan, verdeeld over 2 groepen van max 10 Oeverleden, moet je reserveren per mail naar nicole@oever.be en dit uiterlijk tegen zaterdagmiddag 10/10 om 13u. Schrijf in je mail over welke wandeling het gaat met de juiste datum en schrijf er ook bij of je al dan niet blijft eten achteraf! Enkel de leden die op tijd reserveerden en op de reservatielijst staan, kunnen deelnemen. De andere leden die zonder reservering, via mail naar Nicole, naar de wandeling komen, kunnen niet deelnemen.
RESPECTEER DE VEILIGHEIDSMAATREGELEN! We willen jullie veiligheid en die van de medewerkers waarborgen.
De verantwoordelijke zal er voor de wandeling op wijzen dat elkeen de social distancing van 1m50 moet bewaren. Stel dat 1 of meer deelnemers de social distancing niet eerbiedigen en er komt toevallig politie langs, dan zal die vragen naar de verantwoordelijke van de groep en zouden ze hem of haar een boete kunnen opleggen. Deze boete dient dan betaald door de Oeverleden die de social distancing niet respecteerden.
Tijdens en na de wandeling samen iets gaan drinken en/of eten kan maar enkel aan tafels van maximum 4 Oeverleden zodat de afstand van 1m50 gerespecteerd wordt. Tussen de tafels moet er ook 1m50 afstand zijn.
Breng altijd je handgel en mondmasker mee!
Bijdrage : gratis Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Afspraakuur :10u15
Afspraakplaats :Vertrek aan carpoolparking P&R Keizershoek Merksem (tegenover Carrefour Schoten), nabij Fortsteenweg 2 te 2170 Merksem. Wie graag mee wil carpoolen vanuit de P&R Keizershoek in Merksem verwittigt Beatrijs op voorhand via gsm want anders rijdt Beatrijs rechtstreeks of om 11u ter plaatse aan Zeil- en Surfclub Del Mare, Hamstraat 1 te 9250 Waasmunster
Aanvangsuur :11u30
Info :Beatrijs - 0472 21 06 27.
of :Nele Peeters - 0475 33 61 07 - nelepeeters50@hotmail.com.
Max. personen :20
Wegwijzer :P&R Keizershoek Merksem (tegenover Carrefour Schoten)
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 06/10/2020 22:48:34 (code=tj112)    
 
 
 
Wandelen in het Ertbrandbos te Kapellen (± 12 km) OP VOORHAND RESERVEREN via nicole@oever.be VERPLICHT! MAXIMUM 10 OEVERLEDEN PER GROEP!ZO 11/10/20
Omschrijving :foto bij activiteitLangs het anti-tankkanaal wandelen we naar het Ertbrandbos, een natuurgebied van 90 ha in een uithoek van Kapellen dat het Fort van Ertbrand herbergt. Het bos is niet enkel belangrijk voor planten en dieren, maar vervult tevens een onmisbare rol als wandel- en natuurbelevingsgebied. Langs imposante dreven en avontuurlijke paadjes ontdek je unieke stukjes natuur. Langs de ringgracht van het fort vang je een glimp op van het beschadigde maar nog steeds imposante militaire bouwwerk.
Tussenstop is voorzien.
Meebrengen : aangepast schoeisel

Aangezien de groep uit maximum 20 Oeverleden mag bestaan, verdeeld over 2 groepen van max 10 Oeverleden, moet je reserveren per mail naar nicole@oever.be en dit uiterlijk tegen zaterdagavond 10/10 om 19u. Schrijf in je mail je lidnummer, over welke wandeling het gaat met de juiste datum. Enkel de leden die op tijd reserveerden en op de reservatielijst staan, kunnen deelnemen. De andere leden die zonder reservering, via mail naar Nicole, naar de wandeling komen, kunnen niet deelnemen.
RESPECTEER DE VEILIGHEIDSMAATREGELEN! We willen jullie veiligheid en die van de medewerkers waarborgen.
De verantwoordelijke zal er voor de wandeling op wijzen dat elkeen de social distancing van 1m50 moet bewaren. Stel dat 1 of meer deelnemers de social distancing niet eerbiedigen en er komt toevallig politie langs, dan zal die vragen naar de verantwoordelijke van de groep en zouden ze hem of haar een boete kunnen opleggen. Deze boete dient dan betaald door de Oeverleden die de social distancing niet respecteerden.
Tijdens en na de wandeling samen iets gaan drinken kan maar enkel aan tafels van maximum 4 Oeverleden zodat de afstand van 1m50 gerespecteerd wordt. Tussen de tafels moet er ook 1m50 afstand zijn.
Breng altijd je handgel en mondmasker mee!
Bijdrage : gratis Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Afspraakuur :13u15
Afspraakplaats :Sporthal Putte Kapellen, Ertbrandstraat 58 Putte Kapellen.
Opgelet: i.v.m. wegenwerken in Stabroek neem je beter afrit Kapellen
Aanvangsuur :13u30
Info :Diane DK - 0485 80 29 86 - dekoninck_diane@hotmail.com.
Max. personen :20
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 13/10/2020 00:07:15 (code=tj113)    
 
 
 
ROEDELS Muzikale wandeling Berchem NIEUWE DATUM!ZO 11/10/20
Omschrijving :foto bij activiteitROEDELS is een muzikale wandeling op de Wolvenberg in Berchem. Een gids neemt een groep deelnemers (Oever vormt de groep van 20 deelnemers!) op sleeptouw terwijl ze uitweidt over historische en ecologische aspecten van het natuurgebied. Onderweg wordt de grens tussen realiteit en fake news steeds vager. 4 zangers zorgen voor muzikale omkaderingen verklanken de riedel van de roedel. Wat hebben wolven ons te vertellen?

TINEKE CAELS (SPEL & TEKST), MICHAEL BRIJS (COMPONIST & BAS), TINE JORIS (REGIE & ALT), ERIC SPAEPEN (TENOR), ANNEROSE ALLEMON (SOPRAAN)
Een beetje info vooraf over Wolvenberg: mag het gras van jou best tot de enkels staan, dan is Wolvenberg ongetwijfeld een stuk groen naar je hart. Het enige natuurgebiedje in de binnenstad van Antwerpen ligt ingeklemd tussen Ring en Singel en charmeert met zijn verwilderde uiterlijk. 
Het huidige Wolvenberg is een overblijfsel van de verdedigingslinie rond de stad. Na de aanleg van de kleine Ring in 1963 zijn de restanten van de oude kazerne en het vest deels spontaan begroeid. Vzw Natuurpunt bewaart het domein in deze semi natuurlijke vorm. Hier mogen grassen en brandnetels rustig hun gang gaan en geldt een rottende boom als een feestmaal voor insecten.
De vijver en de graslanden zijn een toevluchtsoord voor allerlei vogels, zoals het winterkoninkje, de ijsvogel en de grote bonte specht. Om deze dieren hun rust te gunnen, blijf je best op de paden. Ook dan is een wandeling door Wolvenberg al een klein avontuur. Het is een gebied met nogal wat hoogteverschillen, een aantal waterplassen en verschillende graslanden.
Je kan er een bewegwijzerde wandeling doen. vzw Natuurpunt staat in voor het beheer van dit natuurgebied. De werkgroep 'Wolvenberg Natuurlijk' probeert de semi-natuurlijke vorm van het gebied te bewaren. Je kan hier frequent deelnemen aan geleide wandelingen die Natuurpunt organiseert.
Honden zijn welkom, maar moeten wel aan een leiband.
Aangezien de groep uit maximum 18 Oeverleden kan bestaan, moet je reserveren per mail naar nicole@oever.be Schrijf in je mail over welke wandeling het gaat met de juiste datum. Enkel de leden die op tijd reserveerden, kunnen deelnemen en VOL = VOL!
RESPECTEER DE VEILIGHEIDSMAATREGELEN! We willen jullie veiligheid waarborgen. Respecteer de social distancing van 1m50.
Breng altijd je handgel en mondmasker mee!
Afspraakuur :13u40
Afspraakplaats :Wolvenberg: kruispunt Mechelsebrug en Binnensingel (hoek Brialmontpark) te 2600 Berchem.
Eindlocatie: kruispunt Posthofbrug en binnensingel
Aanvangsuur :14u
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen :18
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 02/10/2020 17:38:48 (code=tj111)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be