Login 
   
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Op datum
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorvaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Verslagen vorige   print
mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
April 2020
madiwodovrzazo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
MEEST GELEZEN
Deze week
Oever !?
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Introfilm
ZOEK op oever.be
Ok
Verslag van ZA 01/05/2004
FIETS EN ZEILWEEKEND FRIESLAND
 
 
 
 Alle superlatieven die me te binnen schieten, kunnen niet exact verwoorden hoe dit weekend verlopen is :"denderend, sportief, prachtig ,ontspannend, heerlijk ,kortom briljant !". Alle ingrediënten waren dan ook aanwezig om van deze dagen een "voltreffer" te maken; het weer, de mooi gelegen locatie, prachtig Friesch decor, sportieve Oevenaars,toffe activiteiten, goede organisatie!
Vrijdagavond: onder zwoele temperaturen kwamen alle deelnemers druppelsgewijs binnen in ons verblijf "stayokay" in Heeg , en installeerden zich in de functioneel ingerichte kamers met douche. Uiteraard werd er nog iets gedronken in de plaatselijke watersportbar. Er was keuze genoeg uit 'andere' en geestrijke dranken. We hielden een korte briefing ( tijdstip ontbijt, preparatie lunchpakket, vertrek fietstocht, uren diner ,etc..). Een toffe dame 'Cris' die de sfeer best op gang kan brengen, zei nog na
afloop: 'hoe laat ontbijt'!!!!!!!
Na een voor sommige verkwikkende nacht (er was een kamergenote die alle ochtenden 'kunstjes' deed - Mieke succes gewenst met uw ochtendgymnastiek) en voor anderen een ellendige nacht tussen snurkers, kregen we ontbijt en maakten we ons lunchpakket. Zelfs voor 10u stond iedereen paraat voor de Fietstocht .
We fietsten door het open landschap met typische Friesche boerderijen - weiden met prachtige donkere paarden, we zagen geiten, lammetjes, koeien....
De tocht was zeer gevarieerd; langs smalle fietspaadjes rond het Heegermeer onder luidruchtig gekwaak van talrijke kikkers, door pittoreske dorpjes. Er waren opvallend veel watervogels in dit wel zeer waterrijke gebied (reigers-eenden-ganzen-kieviten-fuut)
Na een stop in Workum vlak bij de markt, kon men in het dorp zelf verblijven, of nog 6 km fietsen naar het IJselmeer, om dan op het strand te picknicken. Heerlijk.!!.
Nadien een cappucino op de markt. We fietsten 's namiddags verder naar de "GALA-Madammen". Het was er zelfs erg warm - de zon bruinde onze huid. We keerden terug op veerpontjes met de fietsen. Vermoeid maar tevreden arriveerden we rond 17.30u terug in onze herberg waar we het avondmaal gebruikten.
's Avonds gingen de meesten onder ons het dorpje Heeg verkennen. Heeg, kleinschalig maar erg charmant met zijn watertjes en bruggetjes, telde ook enkele gezellige cafeetjes die wij, Bourgondische Belgen toch moesten uittesten.
Weldra zaten we aan een heuse Friesche koffie met .... We vonden dat we dit dubbel en dik verdiend hadden.
Zondagochtend was iedereen weerom op tijd op het appel. 2 prachtige platbodems met zeer sympathieke eigenaars-schippers stonden ons al op te wachten. Na een lekker bakje koffie en Friese koek (er werd natuurlijk met de slagroom gespeeld ) maakten we de touwen los en zeilden we het Heegermeer op. Richting Woudsend en Slotermeer. De omstandigheden waren ideaal; goede wind (4 BF), droog weer, zonnige periodes.
Met vereende krachten werden de handen uit de mouwen gestoken: zwaarden werden in- en uit het water gehesen, zeilen opgetrokken - het roer werd zelfs overgenomen door een paar enthousiaste Oeveraars .... Eéntje was wel wat 'schrikachtig'...en de rest van de bemanning direct aan het overleggen wat we zouden doen bij het einde van haar leven. We genoten allen overduidelijk. Op de middag meerden we aan in "Sloten" waar we de tijd hadden om even rustig rond te kuieren.
In de namiddag hadden we zelfs een extra 'windje'- er werden 'neuten' gedronken - er werd wat afgelachen en gezongen. Soms was het héééééél druk op het water. Zo hadden we een 'aanvaaringske' (zonder schade en gelukkig geen gekwetsten) met een Duitse boot . (Eentje die het niet nodig vond om zijn zeilen te strijken terwijl we lagen te wachten tot de ophaalbrug weer
open ging). Onze schipper Thomas gaf ons nog wijze raad mee in verband met levensvragen, en Teun liet zijn mensen alles opstellen en opbergen. Veel te snel was deze mooi geslaagde zeildag ten einde.
Moet het nog gezegd dat ook zondagavond de cafeetjes in Heeg ons weerom op bezoek kregen? Op een terrasje aan het water genoten we van allerlei lekkers. Bijvoorbeeld chips met 'chisjoinje' (=cheese and oignons) - en de rode wijn is 'eyswijn' (=huiswijn) - en we spraken over 'skappekas' (= schapenkaas).
Een paar Oeverleden brachten nog enkele uurtjes door in de plaatselijke bar.
We zagen dat Omer en Robert het best met mekaar kunnen stellen. Dat wordt nog iets.!!!!
Maandagochtend stond een korte fietstocht op het programma en ditmaal was de hemel ons minder gunstig gezind. Met korte broek aan moesten we effe wachten tot honderden motofreaks al toeterend (wat een ambiance) voorbij reden, en we belandden ongewild op het parcours van de "Elfsteden fietstocht" zodat we werden aangemoedigd door de plaatselijke bevolking van 'Ilst'. Zelfs de muziek en het Rode Kruis waren van de partij. We waren net een peloton wielrenners dat opgewacht en toegeroepen werd. We hieldeneen koffiestop in de stad "Sneek".Fietsten tot aan "Bobpe de Bolle" een jachthaventaverne. Genoten van de laatste picknick overgoten met soepjes en pannenkoeken.
Rond 15u kwamen we terug aan in de herberg en was het weekend in feite afgelopen. En ik had spijt dat het voorbij was. Maar ja, wat nu eenmaal moet, moest dan maar. Er waren geen gevreesde files onderweg, enkel wat last van de elfstedentocht en opgehaalde bruggen. De terugreis verliep dan ook voorspoedig.
Dinsdagochtend : zware confrontatie; ... terug aan het werk, moe maar voldaan!
Omer nog bedankt voor je sympathie en inzet! Christel (Terneuzen) , G. en O. (Brasschaat).
 
 Top
Laatste wijziging: 17/07/2007 14:59:55    
 

Oever ... 21 jaar warmte en gezelligheid !     Oever-vzw op Facebook   Twitter
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be