Login 
   
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Op datum
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorvaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Verslagen vorige   print
mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
April 2020
madiwodovrzazo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
MEEST GELEZEN
Deze week
Oever !?
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Introfilm
ZOEK op oever.be
Ok
Verslag van VR 22/08/2008
Weekend Haspengouw: over appelen, peren en agrarische activiteiten
 
 
 
Vrijdag
 Op 22 augustus startte ik de auto met bestemming Gors-Opleeuw, in het hartje van Haspengouw. Samen met Lucienne, Leo, Ria en mezelf (ook een Leo dus) stopten we in St Truiden, waar de hemelsluizen al wat lekken vertoonden.
Dus bezochten we een pas geopend koffiehuisje, de begijnenkerk (met prachtige muurschilderingen) en het Katarakthuis, dat volledig in het teken stond van de gelijknamige Vlaamse serie. Maar al snel bekroop ons de zin om
Patrick een handje te helpen met de start van een spetterend weekend.
Via de baan St Truiden – Borgloon tuften we naar Gors-Opleeuw, dat, geheel verscholen tussen talloze boomgaarden, op ons wachtte. Achter de kerk lag de herberg ”Het Klokhuis” waar we dachten Patrick te ontmoeten, maar die was thuis nog druk doende om de lasagne voor te bereiden en broden te bakken. Eénmaal toegekomen, kon het echte werk beginnen en toverde Patrick weer de allerheerlijkste schotels uit zijn mouw.
Het weekend stond in het teken van gezonde voeding. De tafels werden volgestouwd met lekker vers fruit, wat een gezonde indruk geeft, terwijl een grote ruiker rode rozen voor de gezelligheid zorgde.
Klaar dus om een 40- tal Oevertjes te verwennen en een prettig weekend aan te vatten.
Na de kamerindeling en korte installering, zakte iedereen af naar de leefruimte voor het aperitief. Dus begonnen we met een lekkere cava !!! De stemming zat er direct in, de nieuwkomers werden opgenomen in de groep en nadat iedereen, iedereen had begroet, kon het avonddiner beginnen. Dat de kwaliteit van de gerechten weer een hoogvlieger was, zal niemand verwonderen. Alles vers en zonder room, overmatige vetstoffen of dikmakende
suikers. Voor de inhoud moet je eens te rade gaan bij de deelnemers anders wordt mijn verslag een kleine roman, waar niemand op zit te wachten.
Na het eten is er altijd de gezellige babbel met een heerlijk glaasje witte of rode wijn, fruitsap of helend water. Vooral Chris heeft zich van haar beste zijde laten zien, zodat de lachspieren (een gezonde samentrekkende
beweging van mannelijke en vrouwelijke kaakspieren) weer optimaal werden benut.
Na een lach en een traan (van blijdschap), trokken we naar onze bedjes en droomden van een heerlijke wandeling tussen de boomgaarden vol sappig, rijpend fruit.
 
Zaterdag.
 Na een uitgebreid ochtendbuffet met verse aardbeien, zelf gebakken broodjes en een grote variatie van kaas en vleeswaren, dieetsiropen e.d., trokken we onze laarzen aan om de wondere wereld van Katarakt in te trekken.
De aanvankelijke zonnestralen deden het beste verhopen, maar al snel trokken donkere wolken zich samen boven de Oevertjes en lieten zich eens lekker gaan. Een druilerige, gezapige maar warme regen overspoelde ons als waren we zelf de appelen en peren die een sproeibeurt nodig hadden.
De wandeling was ondanks dat een voltreffer. Sommige Oevers hadden in hun optimisme regengerief vergeten en zochten bijgevolg een veilig onderkomen onder “moeders paraplu”.
De geplande picknick (uitgebreide broodjesmaaltijd en o.a. verse ananas), werd verschoven naar onze herberg. ’s Namiddags was de zon toch weer van de partij en konden we een tweede wandeling starten. Deze keer vergastte Marc (die overigens alle wandelingen grondig had voorbereid) ons op een reservewandeling, die m.i. even mooi was als die van ’s morgens.
De appelen en peren waren er altijd bij. En je denkt dan spontaan wie dat allemaal zal opeten.
Enkelen va ons hebben al vast een beetje geholpen. Langs mooie valleien, kronkelende paden, wijdse weiden, trokken we langs massa’s appelen en peren naar onze herberg.
Het avondeten was weer een culinair hoofdstandje. Info bij de aanwezigen !
Nadien werd de avond weer afgesloten met een gezellige nabespreking . De wijn (eigenlijk fruitsap van druiven, hé) zorgde weer voor de nodige animo. Wie meer wenst te weten over “agrarische activiteiten” dient zich in allerijl te informeren bij Carine H of Chris VdS.
Als uw lachspieren dan nog verkrampen of geen reactie te weeg brengen, dan bent u rijp voor een chirurgische ingreep.
 
Zondag
 Zondag waren de weergoden ons gunstig gezind en beloonden ons met hun warme, deugddoende zonnestralen.
Een mooie wandeling langs een natuurgebied rond Jesseren en Zammelen waren een mooie afsluiting van een heerlijk weekend.
Maar Patrick zou Patrick niet zijn als hij geen smakelijke lunch in petto had. En jawel, onze culinaire smaakpapillen werden weer verwend als waren het keizerlijke gasten.
Alvast hartelijk dank aan Marc en Patrick, alsook Nicole en Pieter voor een geslaagde organisatie en voorbereidingen. Wat we hebben gegeten……… dat vraag je best aan de aanwezigen !!! Waarom ik het allemaal niet vertel of schrijf? Heeft de wijn mijn geheugen aangetast? Is er al enige vorm van dementie waar te nemen?
Neen, natuurlijk niet !!! Wel omdat je er volgende keer best zelf bij bent om te oordelen en te proeven.
Bij mij en Ria zijn dergelijke weekends altijd batterijopladers en we doen ze mee zo veel als mogelijk. We hopen dat ook jij (en dan vooral ook de nieuwkomers) de stap zetten om in te schrijven. Tot later !!!
 
 Top
Laatste wijziging: 19/10/2008 19:53:34    
 

Oever ... je kan geen weekend zonder !     Oever-vzw op Facebook   Twitter
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be