Login 
   
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Wie zijn we ?
   Kennis maken
   Lidmaatschap
   FUIVEN Singles
   FAQ - Vragen
   Contact
   Voordeel leden
   Persartikels
   Foto's
   Geschiedenis
   Overzicht website
 
  U bevindt zich hier Oever !? U bevindt zich hier Persartikels vorige   print
mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
Juni 2020
madiwodovrzazo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
MEEST GELEZEN
Deze week
Oever !?
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Introfilm
ZOEK op oever.be
Ok
Persartikel van DO 01/02/2001
Oever : het serieuze werk.
 
 
 
Intussen haast vier jaar geleden ...
 Intussen haast vier jaar geleden richtte Pieter Jacobs de Oever op, een organisatie die singles de hand wil reiken in het opbouwen van sociale contacten. Hoe het allemaal groeide, vertelt Pieter zelf.
'Op een bepaald ogenblik in mijn leven kwam ik zelf alleen te staan. Ik werd lid van verschillende organisaties die zich richten op singles, maar voelde me bij geen van allen echt goed. Het ging er vreselijk geforceerd aan toe en bovendien hadden ze ook niet allemaal even zuivere bedoelingen. Na lang zoeken en dwalen kwam ik tot de conclusie dat wat ik zocht nog niet bestond en besloot het zelf in het leven te roepen. In januari '97 ging Oever van start. Intussen telt de organisatie 1158 leden. In november 2000 alleen al kwamen er 53 bij.
Meestal worden belangstellenden uitgenodigd op het Praatcafé. Ik merk behoorlijk wat drempelvrees bij nieuwelingen. Daarom voeren we gewoon even een losse babbel om het ijs te breken, de mensen op hun gemak te stellen.
Behalve het praatcafé verzorgen we per week gemiddeld zo'n vijftal activiteiten, die van sportieve, culinaire, culturele,...aard kunnen zijn. Met de regelmaat van de klok staan er ook weekends op het programma. Zo zijn we net naar de Amblève geweest, waar we met z'n veertigen vier chalets bezet hebben. We koken gewoon zelf ons potje en naderhand delen we de kosten. Een paar keer per jaar denken we ook aan de kinderen. De meeste onder ons zijn immers nog relatief jonge dertigers en veertigers, die de pech hadden met een scheiding geconfronteerd te worden of op de een of andere manier hun partner verloren zijn.
Hoewel het niet onze hoofdbedoeling is, gebeurt het vrij regelmatig dat mensen via onze organisatie een nieuwe partner leren kennen. Soms is die relatie van korte duur, soms ook niet. Het is wel al gebeurd dat ik merk dat mensen bij ons willen komen in de hoop dat wij hen snel aan een nieuwe partner helpen. Dan verwijs ik hen door naar andere organisaties. Het is immers absoluut niet onze bedoeling mensen aan te prijzen als koopwaar. Daar zou ik echt niet mee kunnen leven.'
 
 Top
Laatste wijziging: 22/07/2007 14:42:09    
 

Oever ... waar gezelligheid troef is !     Oever-vzw op Facebook   Twitter
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be