Persartikel van DO 01/02/2001
Oever : het serieuze werk.
 
 
 
Intussen haast vier jaar geleden ...
 Intussen haast vier jaar geleden richtte Pieter Jacobs de Oever op, een organisatie die singles de hand wil reiken in het opbouwen van sociale contacten. Hoe het allemaal groeide, vertelt Pieter zelf.
'Op een bepaald ogenblik in mijn leven kwam ik zelf alleen te staan. Ik werd lid van verschillende organisaties die zich richten op singles, maar voelde me bij geen van allen echt goed. Het ging er vreselijk geforceerd aan toe en bovendien hadden ze ook niet allemaal even zuivere bedoelingen. Na lang zoeken en dwalen kwam ik tot de conclusie dat wat ik zocht nog niet bestond en besloot het zelf in het leven te roepen. In januari '97 ging Oever van start. Intussen telt de organisatie 1158 leden. In november 2000 alleen al kwamen er 53 bij.
Meestal worden belangstellenden uitgenodigd op het Praatcafé. Ik merk behoorlijk wat drempelvrees bij nieuwelingen. Daarom voeren we gewoon even een losse babbel om het ijs te breken, de mensen op hun gemak te stellen.
Behalve het praatcafé verzorgen we per week gemiddeld zo'n vijftal activiteiten, die van sportieve, culinaire, culturele,...aard kunnen zijn. Met de regelmaat van de klok staan er ook weekends op het programma. Zo zijn we net naar de Amblève geweest, waar we met z'n veertigen vier chalets bezet hebben. We koken gewoon zelf ons potje en naderhand delen we de kosten. Een paar keer per jaar denken we ook aan de kinderen. De meeste onder ons zijn immers nog relatief jonge dertigers en veertigers, die de pech hadden met een scheiding geconfronteerd te worden of op de een of andere manier hun partner verloren zijn.
Hoewel het niet onze hoofdbedoeling is, gebeurt het vrij regelmatig dat mensen via onze organisatie een nieuwe partner leren kennen. Soms is die relatie van korte duur, soms ook niet. Het is wel al gebeurd dat ik merk dat mensen bij ons willen komen in de hoop dat wij hen snel aan een nieuwe partner helpen. Dan verwijs ik hen door naar andere organisaties. Het is immers absoluut niet onze bedoeling mensen aan te prijzen als koopwaar. Daar zou ik echt niet mee kunnen leven.'
 
 Top
Laatste wijziging: 22/07/2007 14:42:09    
 

Oever ... waar gezelligheid troef is !     Oever-vzw op Facebook   Twitter