Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   print print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
 Januari 2022pijl r
madiwodovrzazo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten Januari 2022
 
OverzichtVolgende maand

 
 
Uitwaaien op de Kalmthoutse heide (± 9 km) Enkel Oeverleden!ZA 01/01/22
Omschrijving :foto bij activiteitNaar jaarlijkse gewoonte, op de 1ste dag van het nieuwe jaar, uitwaaien op de heide.
Wegens lockdown in Nederland, beperken we ons tot het het Belgische gedeelte.
Honden niet toegelaten!
Na de wandeling kunnen we nog even verpozen bij een hapje/drankje in de Heihoeve.
Meebrengen : aangepast schoeisel, mondmasker, Covid Safe Ticket en identiteitskaart.
Afspraakuur :12u45
Afspraakplaats :De Vroente (Kalmthoutse Heide), Putsesteenweg 129 te 2920 Kalmthout
Aanvangsuur :13u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Diane DK - 0485 80 29 86
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=va012)    
 
 
 
Wandeling Kontich – Aartselaar (12 km) Enkel Oeverleden! Reserveer via mail naar Nicole!ZO 02/01/22
Omschrijving :foto bij activiteitDe feesten zijn voorbij, dus tijd om terug een normaal leven te leiden. De overtollige kilo’s kunnen we er afwandelen op deze eerste wandeling van het nieuwe jaar.
We vertrekken aan het gemeentehuis van Kontich, zijde gemeentepark, Gemeenteplein. Eens we het dorpscentrum uit zijn, komen we in een groene omgeving en gaan onder de E-19 richting Aartselaar. Achter de lintbebouwing vinden we mooie weiden, akkers en bossen. We maken een omtrekkende beweging rond het kasteel Groeningenhof en komen zo via enkele villawijken in het centrum van Aartselaar. Tussenstop. Onderweg wandelen we ook via het parkdomein van kasteel Solhof (4 sterren hotel) waar we een beklimming houden van de ijskelders en zo een mooi zicht over de omgeving krijgen. Terugweg naar Kontich.
De geïnteresseerden kunnen nadien nog iets blijven eten/drinken in Kontich-centrum. Gelieve ETEN te vermelden bij je inschrijving.

De wandeling is coronaproof, breng alvast een mondmasker, Covid Safe Ticket en identiteitskaart mee voor de verplaatsingen binnen de horecazaken.
Bij uitzonderlijk slechte weersomstandigheden gaat deze wandeling op een ander ogenblik door.
Bijdrage : gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Inschrijven voor de wandeling (en eventueel ook het eten erna) via nicole@oever.be ten laatste op zaterdag 01 januari om 17u.
Afspraakuur :13u15
Afspraakplaats :Gemeenteplein (zijde gemeentepark), Kontich (voldoende parking).
Aanvangsuur :13u30
Info :Luc VDW - 0471 66 09 27
Max. personen :26
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=va021)    
 
 
 
Sauna Espace, KalmthoutMA 03/01/22
Omschrijving :We relaxen na een drukke werkdag in deze gezellige sauna.
Als je voor het eerst komt, graag vooraf een seintje aan Marianne met het uur dat je er zal zijn (sms of mail), zodat we je kunnen verwelkomen.
Reserveren via www.sauna-espace.be
Afspraakplaats :Aan receptie van Sauna Espace, Putsesteenweg 52, 2920 Kalmthout.
Aanvangsuur :18u
Info :Marianne S - 0495 88 55 40
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=va031)    
 
 
 
Pétanque Wommelgem GESLOTEN!DI 04/01/22
Omschrijving :foto bij activiteitPetanque zal voor jou geen geheimen meer hebben. Hoeveel keren heb je dit spannende spel niet op het strand gespeeld of sommigen onder jullie al in een petanqueclub?
Het doel van de Jeux de boules is eenvoudig: de ballen zo dicht mogelijk bij de cochonnet werpen. En net wanneer 1 van jouw boules aan de cochonnet plakt, gooit er iemand na jou, jouw boule weg! Daar gaat de winst!
Maar je wraak zal zoet zijn bij het volgende spel!
Petanque is een spel voor jong en oud.
Herman, de verantwoordelijke verwelkomt de deelnemers en helpt mee om groepjes spelers te vormen. In het begin ben je misschien nog wat onwennig maar na zekere tijd gaat het beter en beter en beter!
En voor je het weet, is de gezellige avond voorbij en spreek je al af voor de week erop!
Bij mooi weer wordt er buiten gespeeld!
PS: er wordt jaarlijks aan de deelnemers een kleine bijdrage gevraagd om bij De Evers te kunnen spelen.
Reservatie : reservatie is niet nodig.
Afspraakuur :vanaf 19u
Afspraakplaats :aan PC De Evers, gelegen in Fort II.
Wegwijzer :Petanqueclub Evers Wommelgem (Fort 2)
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=va041)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm Don't look up (Adam McKay) 4* UGC AntwerpenDI 04/01/22
Omschrijving :foto bij activiteit‘Don’t look up’: Hilarische noodklok ****
Leonardo DiCaprio (47) en Jennifer Lawrence (31) spelen wetenschappers die het einde der tijden zien aankomen in ‘Don’t look up’, een perfecte satire op onze omgang met de klimaatopwarming. Ding-dong, daar is de alarmbel.
“Houd het simpel. Zeker geen wiskunde”, krijgt de professor te horen op audiëntie in het Witte Huis. Hij gaat de presidente inlichten over een komeet die op aarde afstevent, en staat perplex: “Maar het is allemáál wiskunde!”
Met Don’t look up heeft de Amerikaanse regisseur Adam McKay de perfecte satire gemaakt op hoe we als samenleving omgaan met de klimaatopwarming – de aanrazende komeet is een duidelijke metafoor. Ook met de manier waarop in de coronacrisis wordt omgegaan met wetenschappers zijn er parallellen. De film werd bedacht voor, maar opgenomen tijdens de pandemie.
McKay levert een Dr. Strangelove af voor deze tijd. Met veel humor toont hij met wat voor cynische roekeloosheid onze politieke leiders spelletjes spelen, terwijl de aarde naar de knoppen gaat. Maar de film pleit ook de rest van de mensheid – ons dus – niet vrij. Zelfs wanneer we met onze voeten in het water staan, daagt het niet dat de ­onheilsprofeten gelijk hadden.
Dat gezegd zijnde, McKay is geen Stanley Kubrick. Al wordt hij in Hollywood wel buitenproportioneel aanbeden – dat heeft meer te maken met zijn progressieve politieke voorkeuren dan met zijn talent als regisseur. Na enkele lichte komedies lanceerde hij zichzelf als het komische geweten van Amerika met The big short, een film over de financiële crisis van 2007 die de intelligentie van de kijker onrecht aandeed. Met Vice maakte hij in 2018 komaf met Dick Cheney, het boze brein achter George W. Bush.
Behalve van een politieke kleur en veel humor gaven die films ook blijk van lef. McKay speelt met het medium film: hij houdt ervan om zijn verhaal te onderbreken met een ­Powerpoint-achtige montage om de kijker de nodige info te geven. Hij is een onderwijzer, vermomd als comedian.
Maar Don’t look up is zijn eerste film waarin hij op de juiste schaal werkt: zo groot mogelijk. En net omdat de film werkt als satire en metafoor, is het dit keer wél gepast dat hij poppenkast speelt. Het zijn wel dure poppen. Nog meer dan in vorige films kan hij, dankzij zijn status, half Hollywood laten opdraven. Met popster Ariana Grande erbovenop.
McKay maakt van zijn spelers coauteurs, die hij naar hartenlust laat improviseren. Maandenlang liet hij Leonardo DiCaprio meeschrijven aan het scenario, voordat de acteur-klimaatactivist besloot om mee te doen. Zijn rol, een wereldvreemde astronoom, trekt grote ogen wanneer zijn assistente (Jennifer Lawrence) ontdekt dat er over een half jaar een komeet zal inslaan met een diameter van tien kilometer. Dat was destijds genoeg om de dino’s uit te roeien.
De twee onderzoekers worden prompt naar het Witte Huis gestuurd, waar Meryl Streep de plak zwaait als een mix tussen Hillary Clinton en Donald Trump. De presidente wordt bijgestaan door een stafchef-op-coke, haar zoon (Jonah Hill). Ze hebben het te druk voor het einde der tijden: ze zijn bezig met een benoeming aan het hooggerechtshof, nakende verkiezingen en een verjaardagstaart.
Gedesillusioneerd stappen de wetenschappers naar de media. De alarmistische toon van hun bijdrage wordt in de talkshow van Cate Blanchett in de wind geslagen, waarna de astronoom zich ontpopt tot een Marc Van Ranst op sociale media. Maar als de overheid de burgers niet redt, dan zal de 1 percent zijn eigen hachje wel redden. Enter de CEO van een soort conglomeraat van Apple en Facebook, die het einde van de wereld niet ziet als een ramp, maar als een opportuniteit. Hoe langer de film duurt, hoe beangstigender.
Zoals dat gaat bij goeie satire zijn veel zaken in de film zo hilarisch dat ze niet echt kunnen zijn – alleen zijn ze dat wel degelijk. Van het cynische wegwuiven van wetenschap tot de ruimtereizen van de rijken der aarde. De enige die er echt de ernst van inziet, is het personage van Jennifer Lawrence, die een woedende speech geeft die zo van Greta Thunberg had kunnen komen.
Don’t look up is tegelijk dolkomisch en deprimerend triest. Het is een briljant stuk entertainment dat loeihard de noodklokken luidt. Wanneer je na afloop weer in het echte einde der tijden rondwandelt, is het lachen je vergaan. Of zoals de stand-upcomedian Jack Handey zegt: “Ik zou graag in vrede sterven in mijn slaap zoals mijn grootvader, niet schreeuwend van angst zoals zijn passagiers.” Vandaag zijn we allemaal passagiers. De lui aan het stuur lijken in slaap, of druk bezig op hun telefoon.
Jeroen Struys in Het Nieuwsblad van 10/12/21
Met : Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Timothee Chalamet, Jonah Hill, Cate Blanchett, Meryl Streep, Ron Perlman, Mark Rylance, Tyler Perry, Michael Chiklis, Himesh Patel, Ariana Grande,…

COVID SAFE TICKET + identiteitskaart + mondmasker noodzakelijk. Het mondmasker moet je ook ophouden tijdens de hele film!

Info : Een filmticketje koop je ter plaatse van de verantwoordelijke, Luc. De ticketjes kosten normaal € 7.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken!
Je Covid Safe Ticket en identiteitsbewijs heb je nodig voor de bioscoop en voor de horeca erna!
Afspraakuur :18u30
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's! Vergeet je Covid Safe Ticket niet!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Nicole - 0475 59 56 11 -
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=va043)    
 
 
 
Praatcafé MortselVR 07/01/22
Omschrijving :foto bij activiteitWil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Een van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Ook alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 23u om bij te praten.
Nieuwe Covidmaatregel: mondmasker opzetten tijdens je verplaatsingen in het praatcafé en plaatsnemen aan tafels van max. 6 personen!
De Horeca sluit om 23u!
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvangsuur :20u
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=va071)    
 
 
 
Bedrijfsbezoek Brouwerij Karmeliet Buggenhout (COVID SAFE TICKET, identiteitskaart en mondmasker noodzakelijk!) OOK NIET-LEDEN!ZA 08/01/22
Omschrijving :foto bij activiteitBrouwerij Karmeliet door de eeuwen heen
Opgericht door Jean-Baptiste Bosteels in 1791, 39 jaar voor het ontstaan van het Koninkrijk België, zal de familiebrouwerij zeven generaties Bosteels inspireren hun leven te wijden aan het beheersen van de veeleisende kunst van het Belgisch brouwen.
Na het overlijden van Antoine Bosteels Sr. in 1958 leidt zijn vrouw Adrienne de brouwerij door moeilijke tijden, totdat Ivo en zijn broers oud genoeg zijn om te kunnen bijspringen.
In de jaren 60 en 70 worden de Belgische speciaalbieren getroffen door een stijgende vraag naar pilsbieren. Om te overleven vertrouwen de Bosteels op hun Pale Ale en Pils bieren. Totdat Ivo, midden jaren 80, het eindelijk aandurft om een nieuw speciaalbier, Kwak, op de markt te brengen.
1993 komt Antoine, zijn zoon, in de zaak werken. Hij wil graag in de voetsporen van Ivo treden en zijn eigen bier creëren. Hij denkt aan een Tripel, maar niet zomaar een Tripel. Hij vindt de inspiratie voor zijn 3-granenbier in een plaatselijke bakkerij, gefascineerd door hun meergranenbrood.
Aan het eind van de 20ste eeuw ontdekt hij een historisch bierrecept uit 1679 van de Karmelietenabdij in Dendermonde. Hij beseft dat het bijna identiek is aan het 3-granenrecept dat hij de laatste drie jaar geduldig en gepassioneerd heeft verfijnd.
In 1996 wordt dit unieke recept gelanceerd en het wordt meteen een succes. In 1998 worden hard werk en toewijding beloond met de eerste prestigieuze onderscheiding voor Tripel Karmeliet: De gouden medaille van de World Beer Cup.
Na deze immense internationale erkenning wordt Tripel Karmeliet eindelijk de moderne klassieker die hij vandaag is, in België en ver daarbuiten.
Tripel Karmeliet is een werk van liefde. Van geduld. Van passie.
Zeven generaties van hard werken, gestaag vervolmaken van brouwerskennis en onophoudelijk streven naar perfectie, gingen vooraf aan dit uitzonderlijk staaltje vakmanschap.
Gebrouwen volgens een ontleend 3-granenrecept, is het bier het resultaat van een vakkundige combinatie van gerst, tarwe en haver. Gerst zorgt voor de smaak, de kleur en de body, terwijl tarwe het bier zijn lichtheid en een subtiel aroma van versgebakken witbrood geeft. Tot slot zorgt haver voor een romige en zijdezachte afdronk om het perfecte evenwicht te bereiken dat je alleen vindt in een glas Tripel Karmeliet.
Enkele jaren geleden werd de brouwerij overgenomen door AB Inbev.

Bezoek de brouwerij
Bezoek samen met Oever de bijzondere brouwerij waar het in 1791 allemaal begon. Bekijk de monumentale brouwerswoning ontworpen en gebouwd door de beroemde Gentse architect Louis Minard in 1859, de ruime binnenplaats, de voormalige familiewoning, de oude brouwerijtoren, het iconische koperen brouwhuis en het proeflokaal ondergebracht in een bakstenen gebouw uit 1860. Treed in de voetsporen van de brouwmeesters die hun leven wijdden aan het vervaardigen van Tripel Karmeliet. Ontdek de technieken die door zeven generaties werden verfijnd om de complexe combinatie van aroma's te creëren waar we van houden. En sluit de rondleiding af met het proeven van de unieke Tripel Karmeliet.
De rondleiding & degustatie duurt 2 uur.
Inbegrepen : gids - rondleiding - 2 degustatiebieren.
Niet-leden kunnen ook deelnemen maar betalen dan € 17 i.p.v. € 12.
Vergeet je Covid Safe Ticket, identiteitskaart en mondmasker niet!
Afspraakuur :15u15
Afspraakplaats :aan Oud Berchem Kerk of om 16u15 ter plaatse, Brouwerij Bosteels Kerkstraat 96, 9255 Buggenhout waar Pieter en Nicole iedereen verwelkomen. Laat uiterlijk op DO 06/01, via mail naar nicole@oever.be, weten of je als chauffeur of als passagier naar Oud Berchem Kerk komt. Laat ook iets weten als je rechtstreeks rijdt.
Aanvangsuur :16u30
Reservatie :€ 12 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :25
Wegwijzer :Oud Berchem Kerk (Sint-Willibrorduskerk)
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=va082)    
 
 
 
Wandeling te Boutersem, tussen Jordaan en Velpe (± 20km) Enkel Oeverleden!ZO 09/01/22
Omschrijving :foto bij activiteitWe hebben allen knaldrang, hopelijk is dit voor jullie ook een knaller. De naam 'Boutersem' is afkomstig van het Germaans voor 'Baldersheem', het huis van Balder. Hier zijn geen knooppunten, wel lokale wandelroutes. Vertrekkend van het Kasteel van Kwabeek, starten we met het St Luciapad, patrones van het licht. We maken kennis met de Snoekegracht, één der oudste natuurreservaten van Vlaanderen (1976). Wandelend over het Kolemveld steken we de E-40 over tot in Willebringen. Hier vloeit de Jordaanbeek links van ons in een mooi valleitje en houden we onze 1ste stop. Dan stappen we verder naar Honsem op het plateau met een prachtig panorama. Een mooie holle weg brengt ons via Opvelp naar het Berkenhof, een immense vierkantshoeve. Iets verderop is een speeltuin waar we onze 2de stop houden.
We passeren daarna nog het Jezuïetenhof en komen stilaan in de vallei van de Velpe.
Ook hier staan enkele monumentale hoeves, zoals de Blauwschuurhoeve en Hoeve Tienmeel. Terug de E-40 over dalen we via de Galgeberg af naar ons vertrekpunt.
Be there!
Meebrengen : hapje en drank voor onderweg (min 2 stops, in open lucht), stevige, waterdichte wandelschoenen (een must) Oeverlidkaart, mondmasker en CST voor wie nadien in de buurt nog iets wil gaan eten of drinken (Mexicaans of Chinees op de steenweg), goed weer en goed humeur!
Afspraakuur :10u
Afspraakplaats :Rode Kruisplein, 2800 Mechelen of om 10u45 ter plaatse aan Kasteel van Kwabeek, Neervelpsestraat 11 te 3370 Vertrijk (Boutersem)
Aanvangsuur :11u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Rik V - 0472 44 72 43
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=va091)    
 
 
 
Wandeling langs de Nete tussen Rumst en Duffel (12 km) Enkel Oeverleden!ZO 09/01/22
Omschrijving :foto bij activiteitWe steken onmiddellijk de moderne fiets- en voetgangersbrug over de Nete over en wandelen langs de nieuw aangelegde overstromingsgebieden en onder de E-19 tot in Walem-centrum. Daar steken we de N-1 over en gaan via een groene omgeving langs het kasteeldomein Roosendael (Sint-Katelijne-Waver) en enkele villawijken naar het ‘Fort van Duffel’ voor de historische tussenstop.
Op de terugweg wandelen we voor een groot stuk op de dijken naast de Nete tot in Walem. Hier steken we de rivier terug over en wandelen verder langs de noordelijke kronkelende oever in een groene omgeving naar onze vertrekplaats in Rumst. Mogelijkheid om hier nog iets te drinken of te eten. Gelieve in te schrijven voor het avondeten via een mailtje of SMS naar Luc VDW , de verantwoordelijke, en dit uiterlijk tegen zaterdagmiddag 08/01 om 13u.
Breng alvast een mondmasker, Covid Safe Ticket en identiteitskaart mee voor de horeca.
Afspraakuur :13u15
Afspraakplaats :parking voor Café-Restaurant “De Drie Rivieren”, Vissersstraat 91 in 2840 Rumst. (niet parkeren op de plaatsen voorbehouden voor de klanten). Domein is een park (met parking) naast de samenvloeiing van de Nete en de Dijle tot de Rupel.
Aanvangsuur :13u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Luc VDW - 0471 66 09 27
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=va092)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm Licorice Pizza (Paul Thomas Andersen) 5***** UGC AntwerpenDI 11/01/22
Omschrijving :foto bij activiteitLiefde zoals ze ooit was: Paul Thomas Anderson trok met Alana Haim en de zoon van Philip Seymour Hoffman naar het Los Angeles van de jaren 70 voor een onbezorgde verliefdheid en andere streken. Bleef het maar eeuwig duren. Jeroen Struys in Het Nieuwsblad van 06/01/22
“Je hoest.” Dat zijn de eerste woorden van Licorice pizza, een film over een tijd waarin dat en veel andere dingen nog onverdacht waren. Regisseur Paul Thomas Anderson heeft zich in vorige films, zoals in het epische There will be blood, een meesterlijke perfectionist getoond, maar in ­Licorice pizza lijkt hij het allemaal los te laten. Niet zo los als in de hallucinogene trip Inherent vice, maar deze film is wel minder vastgesnoerd dan zijn vorige, Phantom thread.
Licorice pizza is ­ongegeneerd onbekommerd en bedrieglijk spontaan. Hij lijkt nergens over te gaan en gaat dus over de belangrijkste dingen in het leven: verliefdheid, plannen om snel rijk te worden en en passant gewoon deftig lol trappen.
De vrolijk freewheelende film speelt zich af in Andersons favoriete tijdvak: de seventies, die hij eerder al bezocht in Boogie nights. Net als die film speelt ook deze zich af in ‘zijn’ San Fernando ­Valley en meer bepaald in Studio ­City, het deel van Los Angeles waar hij opgroeide en waar de studio’s van Warner Bros. en Disney liggen.
Wie daar ook zijn opgegroeid, zijn de zussen Haim van de gelijknamige band. Hun moeder was ooit kunstleerkracht van de kleine Paul Thomas Anderson, die de voorbije jaren het gros van de videoclips opnam voor Haim. Ons kent ons en je moet het soms niet ver gaan zoeken: Anderson castte Alana Haim in de vrouwelijke hoofdrol Alana Kane. Het hele ­gezin Haim komt ook even gezinnetje Kane spelen.
Ook voor de mannelijke hoofdrol deed Anderson een beroep op iemand die hij al goed kende: het is het debuut van Cooper Hoffman, van wie je ook zonder voorkennis zo ziet dat hij de zoon is van de betreurde Philip Seymour Hoffman. Die laatste speelde in Andersons films vanaf het debuut Hard eight over zijn doorbraak in Boogie nights tot in Magnolia en The master, voor hij overleed in 2014.
Cooper Hoffman speelt Gary ­Valentine, een snoeverige vijftien­jarige die klust als kindacteur en plannen beraamt als een entrepreneur in de knop. Het begint als een highschoolfilm, met zo’n typisch tracking shot waar Ander­son een patent op heeft: de camera volgt hoe Gary de 25-jarige ­Alana Kane (nu ja, 28-jarige) om zijn tienervingers probeert te winden terwijl zij hem begeleidt naar de schoolfotograaf. Schattig, fout, allebei. Maar even later is ze toch maar op zijn voorstel voor een date ingegaan, tegen beter weten en leeftijdsverschillen in.
In de rest van de film probeert ze zijn avances af te wijzen, terwijl ze onmiskenbaar valt voor zijn pretenties en aanleg tot ongein. Hun verhouding is veeleer platonisch dan seksueel – het kon de verhouding zijn tussen een tiener en zijn kunstleerkracht. Als ze niet samen in bed kunnen belanden, beginnen ze maar een zaakje in het verkopen van waterbedden.
Het heeft allemaal iets naïef ouderwets, op het aanstootgevende af. Inclusief een mop die alvast in de VS aanleiding gaf tot verwijten van racisme – een analyse die weinig hout snijdt, aangezien de scène spot met het racistische personage, niet met de racistische mop. En qua rolpatronen mag het niemand ontgaan dat zij het is die aan het stuur zit, ook letterlijk: in een hilarische scène rijdt ze ’s nachts een vrachtwagen in achteruit een berg af. Een mooie metafoor voor de liefde, en alle hachelijke wendingen die je daartoe moet nemen.
Dit is een romantische komedie die aan nog minder van de ver­eisten van het genre beantwoordt dan Andersons eerdere Punch-drunk love. Een van de redenen waarom deze film tot leven komt, is dat beide hoofdrolspelers als echt aanvoelen – niet gehinderd door klassieke schoonheid, maar aantrekkelijk door hun eigenzinnigheid. Karakter, is dat ook iets wat we in de jaren 70 hebben achtergelaten?
Anderson baseerde het verhaal op de herinneringen van zijn vriend Gary Goetzman, een Hollywoodproducer die in de seventies verkoper van waterbedden was. Zo kon Anderson ook enkele personages introduceren die dat Hollywood van toen bevolkten, met Tom Waits als een filmregisseur en Bradley Cooper als Jon Peters, de kapper die filmproducer werd toen hij een relatie begon met Barbra Streisand.
Sean Penn is perfect gecast als een personage gebaseerd op William Holden, de acteur die bij ­leven evenzeer bekendstond voor zijn rollen in Sunset Boulevard, Sabrina en The wild bunch als voor zijn frivole liefdesleven, alcoholmisbruik en rijden onder invloed. Penn geeft een stunt op de motor ten beste die dat in één klap vat.
Maar dit is niet het iconische, op zichzelf geilende Hollywood zoals Tarantino schilderde in ­Once upon a time in Hollywood. Anderson is niet geïnteresseerd in die iconografie, daarvoor is hij veel te dol op de werkelijkheid en al de kleine kantjes ervan. Het is ook dat wat zijn film tot leven laat komen – en een eigen leven laat leiden.
En misschien leefden mensen in die jaren 1970 ook echter dan nu. Mensen voerden nog geen ­gesprekken op restaurant terwijl ze berichten typten of op Instagram scrolden door foto’s van wat andere mensen op dat moment aten. En nee, natuurlijk was het niet allemaal beter, en al helemaal niet voor vrouwen en zwarte Amerikanen. Het was allemaal slechter, op de dingen na die ­beter waren.
Deze film, vernoemd naar een verdwenen platenwinkel uit Californië, is ook niet per se behept met nostalgie; het doordeweekse seksisme en racisme van toen schemeren door. Maar misschien kon het leven ook iets langzamer draaien? Licorice pizza is ook een film over jong zijn en beginnen, wanneer het lijkt alsof je nog ­zeeën van tijd hebt. Licorice pizza draait rondjes en voor mij mocht het eeuwig duren. Licorice pizza is smullen. Fastfood, maar dan door een sterrenchef.

Ook in de pers:
Het heerlijk freewheelende ‘Licorice Pizza’ drijft op de onvoorspelbare vibes van een zwerftocht door de grootstad. De eerste topper van 2022 is gearriveerd!5*****
Wie de heropende bioscopen binnenstapt en de magische pijlen volgt naar de zaal waar de nieuwe van Paul Thomas Anderson speelt, komt terecht in één van de allermooiste filmervaringen die in 2022 te beleven vallen.
Erik Stockman in Humo van 04/01/2022

‘Licorice Pizza’: de overheerlijke quattro stagioni van Paul Thomas Anderson 5*****
Lieven Trio in De Morgen 04 01 2022

COVID SAFE TICKET + identiteitskaart + mondmasker noodzakelijk. Het mondmasker moet je ook ophouden tijdens de hele film!

Info : Een filmticketje koop je ter plaatse van de verantwoordelijke, Luc. De ticketjes kosten normaal € 7.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken!
Je Covid Safe Ticket en identiteitsbewijs heb je nodig voor de bioscoop en voor de horeca erna!
Afspraakuur :19u05
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's! Vergeet je Covid Safe Ticket niet!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u30
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Nicole - 0475 59 56 11 -
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=va111)    
 
 
 
Oevercafé MortselVR 14/01/22
Omschrijving :foto bij activiteitNiets te doen vrijdagavond? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel om, tussen pot en pint, de avond op een aangename manier door te brengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 23u30 om bij te praten met een drankje.
GEEN info: Op een Oevercafé wordt geen info gegeven aan de nieuwkomers!
Nieuwe Covidmaatregel: mondmasker opzetten tijdens je verplaatsingen in het Oevercafé en plaatsnemen aan tafels van max. 6 personen!
De Horeca sluit om 23u.
Afspraakuur :20u
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=va141)    
 
 
 
Kunstuur Mechelen Enkel Oeverleden!ZO 16/01/22
Omschrijving :foto bij activiteitMondkapje, Covid Save Ticket en identiteitskaart zijn noodzakelijk.
Belgische schilderkunst op een bijzondere wijze gebracht...
Het Kunstuur stelt topwerken tentoon uit de periode 1850 - 1950. Het is een heel aparte beleving. Bij elk schilderij wordt een verhaal verteld door een bekende of minder bekende Vlaming. Samen met de unieke belichting en de aangepaste muziek van Dirk Brossé zorgt dat voor een uur betoverende kunst in een historische locatie, de Heilige Geestkapel, recht tegenover de Sint-Romboutstoren.
Welke kunstenaars stellen tentoon in Het Kunstuur?
In deze derde tentoonstelling (16/10/21-30/04/22) krijgen we 30 topwerken te zien van 21 Belgische kunstenaars uit de periode 1850-1950.
De kunstenaars van de eerste en tweede Latemse groep zijn prominent aanwezig. Maar ook in Mechelen, Wallonië en andere streken werden topwerken gemaakt.
Het naturalisme, realisme, luminisme, impressionisme, symbolisme, expressionisme, fauvisme en surrealisme komen aan bod. Het was een periode die veel verschillende kunststromingen telde.
In deze derde tenttonstelling van Kunstuur zien we topwerken van:
Emile CLAUS (1849-1924): "Paus van het licht, in wiens Leielandschappen de zonnestralen de schaduwen verjagen."
Théo VAN RYSSELBERGHE (1862-1926): "Gestippelde landschappen en portretten, bruisend van licht en leven, de Belgische pointillist."
Gustave VAN DE WOESTYNE (1881-1947): "Geïntrigeerd door de Vlaamse primitieven en de internationale artistieke ontwikkelingen van zijn tijd, komen tot een eigen wereld vol mystiek."
Constant PERMEKE (1886-1952): "In donkere maar warme aardkleuren groeien eenvoudige boeren en vissers uit tot krachtig massief gebeeldhouwde reuzen."
James ENSOR (1860-1949): "Met een enigmatisch, kleurrijk oeuvre vol groteske figuren een nooit ophoudende strijd tegen een verwaande, zelfvoldane bourgeoisie."
Léon NAVEZ (1900-1967): "Leerling van Anto Carte met wie hij Nervia oprichtte."
Valerius DE SAEDELEER (1867-1941): Tegelijk religieus en “bon vivant”, worden Bruegels landschappen in de vier seizoenen ontvolkt tot gesublimeerde panorama’s"
Frits VAN DEN BERGHE (1883-1939): "Intellectueel schipperen tussen kleurrijke satire, bizarre dromen en visionaire nachtmerries."
Gustave DE SMET (1877-1943): "Rust en eenvoud van mens en dier in het dorp en op de velden rond Sint-Martens-Latem."
Léon DE SMET (1881-1966): "Een halve eeuw zorgeloos genieten van een sprankelend impressionisme."
Jenny MONTIGNY (1875-1937): "Eigenzinnige schilderes van bloemen, kinderen en moeders, als vrouw een eenhoorn in een mannen-gezelschap.
Prosper DE TROYER (1880-1961): "Krachtig opgebouwde schilderijen in uitbundige kleuren, niet zelden zonder een kwinkslag."
Anto CARTE (1886-1954): "Religie en het leven van de gewone man in mysterieus verstilde taferelen."
Paul DELVAUX (1897-1994): "Surrealisme met een vleugje poëzie."
René MAGRITTE (1898-1967): "Surrealist van hetzefde kaliber als Miro, Ernst en Dali."
Constantin MEUNIER (1831-1905): "Gaf paters, dok- en mijnwerkers een plaats in de kunst."
Alfred BASTIEN (1873-1955): "Frontschilder onder het toeziend oog van koning en koningin"
Léon FREDERIC (1856-1940): "Het dagelijkse boerenleven in realistische natuurtaferelen."
Modest HUYS (1874-1932): "Schilder van het landelijke leven tussen Leie en Vlaamse Ardennen."
Hubert MALFAIT (1898-1971): "Expressionist van de derde generatie Latemse groepen."
Jan VAN BEERS (1852-1927): "Flamnboyant tot in de mondaine Parijse kringen, vandaag vergeten."

Info : gratis vestiaire, gratis koptelefoon met audiobegeleiding, gratis opvouwbare museumstoelen beschikbaar. Alle deelnemers betalen dezelfde prijs van € 14 want er zijn geen kortingen zoals Museumpass, lerarenkaart, ...).
Na het Kunstuur, kunnen we samen nog iets gaan drinken in de omgeving.
Afspraakuur :13u25
Afspraakplaats :aan de kassa van de tentoonstelling, Minderbroedersgang 1-3, 2800 Mechelen waar Pieter en Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :13u40
Reservatie :€ 14 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :8
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=va161)    
 
 
 
Boshoekwandeling Boechout (± 10 km) Enkel Oeverleden!ZO 16/01/22
Omschrijving :foto bij activiteitEen wandeling door de Boshoek (Boechout – Vremde), een landelijk gebied met bebouwing, bossen en velden.
Parkeermogelijkheid op de parking van de bibliotheek, anders op de parking van Delhaize (A. Franckstraat). Tussenstop voorzien.
Voorzie kledij aangepast aan de weersomstandigheden en iets om te drinken onderweg. Bij slecht weer nemen we de ingekorte versie (7 km).
COVID SAFE TICKET + identiteitskaart + mondmasker noodzakelijk.
Afspraakuur :14u
Afspraakplaats :Op de parking van de bibliotheek aan het Jef Van Hoofplein in 2530 Boechout.
Aanvangsuur :14u15
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Jan Muylaert - 0474 72 34 37
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=va162)    
 
 
 
Pétanque WommelgemDI 18/01/22
Omschrijving :Petanque zal voor jou geen geheimen meer hebben. Hoeveel keren heb je dit spannende spel niet op het strand gespeeld of sommigen onder jullie al in een petanqueclub?
Het doel van de Jeux de boules is eenvoudig: de ballen zo dicht mogelijk bij de cochonnet werpen. En net wanneer 1 van jouw boules aan de cochonnet plakt, gooit er iemand na jou, jouw boule weg! Daar gaat de winst!
Maar je wraak zal zoet zijn bij het volgende spel!
Petanque is een spel voor jong en oud.
Herman, de verantwoordelijke verwelkomt de deelnemers en helpt mee om groepjes spelers te vormen. In het begin ben je misschien nog wat onwennig maar na zekere tijd gaat het beter en beter en beter!
En voor je het weet, is de gezellige avond voorbij en spreek je al af voor de week erop!
Breng altijd je mondmasker en handgel mee!
PS: er wordt jaarlijks aan de deelnemers een kleine bijdrage gevraagd om bij De Evers te kunnen spelen.
Reservatie : reservatie is niet nodig.
Afspraakuur :vanaf 19u
Afspraakplaats :aan PC De Evers, gelegen in Fort II.
Wegwijzer :Petanqueclub Evers Wommelgem (Fort 2)
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=va182)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm The Tragedy of Macbeth (Joel Coen) 4**** UGC AntwerpenDI 18/01/22
Omschrijving :foto bij activiteitJoel Coen tovert Shakespeares 'The Tragedy of Macbeth' om tot uitgepuurde, geabstraheerde cinema
Niels Ruëll uit Knack Focus van 22/12/2021
Joel Coen blijkt zijn broer niet nodig te hebben om William Shakespeare om te zetten in uitgebeende, geselende cinema.
The Big Lebowski, Fargo, O Brother, Where Art Thou?, No Country for Old Men: Ethan en Joel Coen hebben op 37 jaar tijd veel onvergetelijke films gemaakt. Maar Joel kan het ook zonder zijn broer. In navolging van Orson Welles, Akira Kurosawa, Roman Polanski en Justin Kurzel adapteerde hij Macbeth, William Shakespeares kortste tragedie. Het resultaat is strak en ijzingwekkend en niet zo bont en grappig als we van de Coens gewoon zijn.
Joel Coen focust op de essentie van het gitzwarte verhaal. Opgejut door de profetie van drie heksen en de fatale ambitie van zijn vrouw, vermoordt oorlogsheld Macbeth zijn slapende koning en neemt hij zelf plaats op de Schotse troon. Veel plezier beleeft hij daar niet aan. Onhandelbare nachten, vreselijke schaduwen, smerig gefluister en hier en daar een reële bedreiging drijven hem en Lady Macbeth steeds dieper in de waanzin. Ook aan Shakespeares virtuoos woordenspel wordt niet geraakt. Het is aan de cast om de theatrale volzinnen aan de hedendaagse toeschouwer te verkopen, en dat lukt prima. Denzel Washington en Frances McDormand spelen de pannen van het dak. Onverschrokken, wegglijdend in wanhoop of onverschillig: Washington is in elke scène een andere Macbeth, maar altijd precies de juiste.
Bovenal tovert Coen het theaterstuk om tot cinema. Uitgepuurde, geabstraheerde cinema die niet in realisme, maar in expressionisme en film noir is gedrenkt. De verbluffende, minimalistische mise-en-scène negeert het middeleeuwse Schotland volledig. Bruno Delbonnels camerabewegingen en uitgekiende zwart-witcomposities en het onheilspellende klankentapijt van Carter Burwell klaren de klus.
Macbeths horror wordt je deel. Kom, geesten die neigen naar sterfelijke gedachten!

Van Joel Coen
Met Denzel Washington, Frances McDormand, Kathryn Hunter, Bertie Carvel

COVID SAFE TICKET + identiteitskaart + mondmasker noodzakelijk. Het mondmasker moet je ook ophouden tijdens de hele film!

Info : Een filmticketje koop je ter plaatse van de verantwoordelijke, Luc. De ticketjes kosten normaal € 7.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken!
Je Covid Safe Ticket en identiteitsbewijs heb je nodig voor de bioscoop en voor de horeca erna!
Afspraakuur :19u
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's! Vergeet je Covid Safe Ticket niet!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u20
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Nicole - 0475 59 56 11 -
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=va181)    
 
 
 
Praatcafé MortselVR 21/01/22
Omschrijving :foto bij activiteitWil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Een van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Ook alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 24u om bij te praten.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvangsuur :20u
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=va211)    
 
 
 
Samenkomst Fietsvakantie vanuit Valencia (Spanje) Mortsel UITRGESTELD NAAR VR 11/03/2022 OM 20UVR 21/01/22
Omschrijving :foto bij activiteitTicket Safe Ticket en mondmasker noodzakelijk!
De deelnemers van de Fietsvakantie vanuit Valencia (Spanje) van VR 08/07 tot VR 15/07 (of ZO 17/07/22) komen samen voor praktische afspraken en om met elkaar kennis te maken. Dus wel belangrijk dat je er bent! Indien je toch niet kan komen, laat het dan tijdig weten aan Mieke V - 03 455 11 32 - 0483 58 50 84 - mieke.vivijs@telenet.be.
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel
Aanvangsuur :20u
Info :Mieke V - 03 455 11 32 - 0483 58 50 84
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=va212)    
 
 
 
Mama's Jasje 'DE JAREN VAN VERSTAND' Kapellen (Covid Safe Ticket, identiteitskaart en mondmasker verplicht!)VR 21/01/22
Omschrijving :foto bij activiteitMama‘s Jasje mag trots terugblikken op een 30-jarige carrière. Met zijn deelname aan Liefde voor muziek is Peter Vanlaet helemaal terug. De ervaren liveband vindt het evenwicht tussen hits uit de beginperiode met o.a. Zo ver weg, Teken van leven, Doe het licht maar uit en hommages van eind jaren 90, denk vooral aan Als de dag van toen, Laat me alleen, ...
De laatste jaren heeft de groep rond Peter Vanlaet niet stilgezeten en bracht eind 2018 een nieuw album uit Nieuwe Jas. Hun wilde haren zijn de muzikanten nog niet helemaal kwijt maar misschien zijn de jaren van verstand nu een feit.
PS: met Oever stonden we op de wachtlijst van CC Kapellen maar we kregen het goede nieuws dat er voor ons tickets waren. Zeker snel reserveren want Mama's Jasje is zo goed, zo zuiver, zo pakkend en we hebben maar 8 tickets!
Peter Vanlaet - zang
Bert Verschueren - gitaar, MD
Pieter Van Malderen - keyboard
Wouter Berlaen - bas
Gert Meert - drum
Virginie Jacquin - viool
Afspraakuur :20u30
Afspraakplaats :aan de kassa van LUX, Marktplein 1 te 2950 Kapellen
Aanvangsuur :21u
Reservatie :€ 18 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :8
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=va213)    
 
 
 
Tg STAN 'A Separation' Merksem GEANNULEERD! OOK NIET-LEDEN!ZA 22/01/22
Omschrijving :foto bij activiteitCOVID SAFE TICKET + identiteitskaart + mondmasker noodzakelijk
Eerste beeld: een koppel bij de rechtbank. Zij wil weg, het land uit, om haar dochter een betere toekomst te bieden. Hij wil blijven om voor zijn oude, zieke vader te zorgen.
De scheidingsprocedure wordt opgestart.
Maar wat wil het kind eigenlijk?
We zien vijf spelers die gestalte proberen te geven aan alle personages uit de film: stuk voor stuk antihelden, vechtend voor een betere toekomst.
Een menselijk verhaal over schuld en onschuld. Een universeel verhaal zonder helden.
Over échte mensen die strijden voor hun rechten en voor hun gelijk.
Over fouten maken.
Over vergeven.
Over kind zijn.
Over vrouw zijn.
Over man zijn.
Over oud en hulpeloos zijn.
Binnen een systeem van onderdrukking en censuur.
Waar botsen de spelers op de grenzen van hun voorstellingsvermogen?
En waar dringen politieke en religieuze verschillen binnen tussen hen en dat wat er gespeeld moet worden?
'Edelachtbare, wat moet ik doen?'
'U kunt niet voor elk klein probleem een scheiding aanvragen.'
'Klein? Mijn probleem is niet klein.
Het gaat hier om mijn dochter.'
'Het is ook zijn dochter.
Hij heeft ook rechten.
Ik ben hier de rechter en ik vind dat uw probleem klein is.
Hier tekenen alstublieft en tot ziens.'

De voorstelling heeft als belangrijkste uitgangspunt de Iraanse film ‘A Separation’ van Asghar Farhadi die in 2011 onder andere met een Oscar, Gouden Beer, César en Golden Globe werd bekroond.
Recensies:
“Tummers en medeacteurs Evgenia Brendes, Gustav Koenigs, Sachli Gholamalizad en Mokhallad Rasem onderbreken het naspelen van de film geregeld voor geestige terzijdes en een geslaagd spel met realiteit en fictie.” Filip Tielens, De Standaard, 21 september 2020
"Met veel spelplezier en terzijdes worden vooroordelen blootgelegd tussen culturen en klassen; zowel binnen het verhaal als binnen de realiteit van het spelersensemble."
Moos van den Broek, Theaterkrant, 24 september 2020
Keuze van de criticus"STAN heeft zich voorgenomen zijn jarenlange ervaring als collectief door te geven aan jonge makers en spelers, onder meer door actieve ondersteuning van hun werk. En zo zien we Scarlet Tummers, Evgenia Brendes, Gustav Koenigs, Sachli Gholamalizad en Mokhallad Rasem op toneel, in een vernuftige filmbewerking die ook onmiskenbaar een STAN-stempel draagt."
Karin Veraart, de Volkskrant, 25 september 2020
Afspraakuur :19u45
Afspraakplaats :Schouwburg Noord (vroeger CC Merksem), Nieuwdreef 135 te 2170 Merksem (Antwerpen)
Aanvangsuur :20u15
Reservatie :€ 14 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :11
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=va221)    
 
 
 
Wandeling te Roosbeek-Boutersem (20km), genieten van de vallei van de Velpe. Enkel Oeverleden!ZO 23/01/22
Omschrijving :foto bij activiteitNa de start passeren we het kasteel van Roosbeek. Het werd opgericht in de 17de eeuw door de Spaanse edelman Rudolf van Navarra. Daarna werd het verbouwd in neogotische stijl door Joris Helleputte, politicus en architect. Via Breisem en de Galgenberg dalen we af naar de vallei van de Velpe. Daar staat de prachtige Billighouthoeve. Ze is beschermd als monument en dorpsgezicht. We stappen verder door het Breisembroek en gaan dan omhoog door het bos op Koppeleiken. Aan het kapelletje van O.L.V. van de
Boskant
houden we onze eerste stop, genietend van een mooi panorama. We zakken daarna af langs Malendries naar het gehucht Butsel. Aan de voet van de feodale motte, langs een oude, romeinse heirweg, is onze tweede stop. Nog even door de wijk Valkenberg en we zijn terug aan ons vertrekpunt. Daar bezoeken we nog de prachtige pastorietuin, vlak naast de kerk. Be there!
Meebrengen : hapje en drank voor onderweg (2 stops), stevige, waterdichte wandelschoenen, Oeverlidkaart, goed weer en goed humeur, Covid Safe Ticket en identiteitskaartkaart voor wie nadien in de buurt iets wil eten (Mexicaans of Chinees) of drinken (kasteel Kwabeek?).
Afspraakuur :10u
Afspraakplaats :Rode Kruisplein, 2800 Mechelen of om 10u45 ter plaatse, St-Annakerk, Lubbeeksestraat 12, 3370 Roosbeek-Boutersem
Aanvangsuur :11u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Rik V - 0472 44 72 43
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=va232)    
 
 
 
Een uitstapje met de boot van Antwerpen naar Lillo-Fort. Enkel Oeverleden! Reserveer via mail naar Nicole.ZO 23/01/22
Omschrijving :foto bij activiteitWe maken een boottochtje naar Lillo-Fort en zien zo een stuk van de Antwerpse haven.
We verzamelen om 10u45 stipt om de “waterbus” te nemen aan het Steenplein. Betaalparking en openbaar vervoer in de buurt. De boot vertrekt om 11u. Zorg dat je op tijd bent! Via enkele tussenstations zoals Sint-Anneke, Zwijndrecht, Kallosluis, Fort Liefkenshoek komen we een uurtje later aan in Lillo-Fort.
Lillo staat in de lijst van de 50 mooiste dorpen van Vlaanderen. Hier maken we een korte wandeling, want dit fort ademt letterlijk en figuurlijk geschiedenis. We nemen het middagmaal in het enige restaurant van het dorpje. Nadien kunnen we nog een korte wandeling maken en om 15u stappen we op de boot voor onze terugtocht naar Antwerpen-Steenlein. De Antwerpse Grote Markt en omgeving nodigen ons nadien uit om nog ergens na te praten …
Breng alvast mee: goede wandelschoenen, een mondmasker, je Covid Safe Ticket en identiteitskaart voor de horeca.
Meld je met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke.
Inschrijven voor deze uitstap (met maaltijd) verplicht en enkel via nicole@oever.be ten laatste op zaterdag 22 januari om 12u.
Bijdrage : ticket waterbus 5 euro. Wat je uitgeeft in het Restaurant/Café, bepaal je zelf.
Afspraakuur :10u45
Afspraakplaats :Steenplein, voor het Steen.
Aanvangsuur :11u
Info :Luc VDW - 0471 66 09 27
Max. personen :18
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=va233)    
 
 
 
Begeleid Bezoek Sint-Pauluskerk Antwerpen Enkel Oeverleden!ZO 23/01/22
Omschrijving :foto bij activiteitBarokke parel in een gotische architectuur
De Antwerpse Sint-Pauluskerk ligt in het oude stadscentrum, op een steenworp van de rivier de Schelde, in de stadswijk waar vroeger de zeelui woonden. De kerk is in de 16e eeuw gebouwd als dominicaner kloosterkerk.
De Sint-Pauluskerk is een laatgotische kerk aan de Veemarkt in Antwerpen, het hart van het Schipperskwartier. De kerk bezit na een bewogen geschiedenis een bijzonder waardevol kunstpatrimonium. Ze is toegewijd aan de apostel Paulus en hangt af van het bisdom Antwerpen.
De Sint-Paulussite omvat een kerk met kloostergangen, een zaligrustige Lourdestuin naast de kloosterruïne en een unieke Calvarietuin met meer dan 60 beelden.
De rondleiding duurt ± 1u30 maar kan ook wat uitlopen!
Meebrengen : mondmasker en doe warme kleren en warme schoenen aan!
Na de rondleiding, kunnen we samen iets gaan drinken in een lekker warm etablissement. Liefhebbers kunnen erna ook samen nog iets gaan eten. Vergeet je Covid Safe Pas, identiteitskaart en mondmasker niet!
Afspraakuur :13u45
Afspraakplaats :aan de ingang van de Sint-Pauluskerk, Veemarkt Antwerpen waar Pieter en Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :14u
Reservatie :€ 11 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :22
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=va231)    
 
 
 
Pétanque WommelgemDI 25/01/22
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=va251)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm NIGHTMARE ALLEY (Guillermo del Toro) 4**** UGC AntwerpenDI 25/01/22
Omschrijving :foto bij activiteit‘Nightmare Alley’: de duizelingwekkende truken van de foor van Guillermo del Toro
Bradley Cooper ontdekt zijn talent voor bedriegerij in Nightmare Alley, een karakterstudie van een overambitieuze circusillusionist, in een heerlijk doorrookt film-noirjasje. Komt dat zien, komt dat zien!
Lieven Trio 18 januari 2022, De Morgen
Guillermo del Toro is een meester van de zwarte filmmagie, een duistere beeldengoochelaar. Van de subversieve vampierfilm Cronos over de huiveringwekkende oorlogsfabel Pan’s Labyrinth tot het glibberige liefdessprookje The Shape of Water: telkens opnieuw doet hij je geloven in – en soms zelfs meevoelen met – monsters en andere bovennatuurlijke fenomenen.
En jawel, in zijn elfde langspeelfilm Nightmare Alley plaatst Del Toro opnieuw het macabere en het paranormale centraal – communiceren met de doden, geesten oproepen, gedachten lezen... Alleen doet hij dat deze keer niet om je erin te doen geloven, maar net om het minutieus te deconstrueren en te ontmaskeren als een manipulatieve leugen.

HELDERZIENDENSHOW
Stanton Carlisle (Bradley Cooper) is een man op de vlucht voor een mysterieus verleden. Hij begint aan een nieuw leven als nederig hulpje in het circus. Maar onder de vleugels van Zeena (Toni Collette) en haar man Pete (David Strathairn), die samen een helderziendenshow runnen, wordt hij buitengewoon goed in het bedotten van mensen. Hij drijft zijn nieuwe talent tot het uiterste, en gebruikt het om zijn miserabele bestaan te ontstijgen.
Daarbij neemt hij steeds grotere risico’s, zeker wanneer hij in zee gaat met de enigmatische psychiater Lilith Ritter (formidabele filmdiva Cate Blanchett). Hoe hoog kan Stan vliegen voordat hij zich aan de zon verbrandt? En is hij echt altijd de slimste in de kamer, of maakt hij vooral zichzelf iets wijs?
In de tweede helft evolueert Nightmare Alley tot een rokerige film noir. Del Toro’s truken van de foor doen duizelen: de gedetailleerde kostuums, de doorleefde decors, de eindeloos elegante belichting. Ondanks de enge titel is er van echte horror weinig sprake. Het is de menselijke natuur die voor huiveringen zorgt. Het monster van dienst is de hebzuchtige, overmoedige mens.
Nightmare Alley is een karakterstudie van een man die koortsachtig zijn American dream najaagt, en zichzelf daarmee te gronde richt. Dat je de hele film lang aan deze ploert gehecht blijft, is in grote mate te danken aan Bradley Cooper, die ons met zijn vurige charisma net zo bespeelt als het circuspubliek in de film.
Van Guillermo del Toro
Cast Bradley Cooper, Cate Blanchett, Toni Collette

COVID SAFE TICKET + identiteitskaart + mondmasker noodzakelijk. Het mondmasker moet je ook ophouden tijdens de hele film!

Info : Een filmticketje koop je ter plaatse van de verantwoordelijke, Luc. De ticketjes kosten normaal € 7.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken!
Je Covid Safe Ticket en identiteitsbewijs heb je nodig voor de bioscoop en voor de horeca erna!
Afspraakuur :18u40
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's! Vergeet je Covid Safe Ticket en identiteitskaart niet!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Nicole - 0475 59 56 11 -
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=va252)    
 
 
 
Oevercafé MortselVR 28/01/22
Omschrijving :foto bij activiteitNiets te doen vrijdagavond? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel om, tussen pot en pint, de avond op een aangename manier door te brengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 23u30 om bij te praten met een drankje.
GEEN info: Op een Oevercafé wordt geen info gegeven aan de nieuwkomers!
COVID SAFE TICKET NOODZAKELIJK!
Afspraakuur :20u
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=va281)    
 
 
 
Wandeling in Buggenhoutbos en omgeving (19 km) Enkel Oeverleden!ZO 30/01/22
Omschrijving :foto bij activiteitWe maken een winterse wandeling door het Buggenhoutbos richting Malderen.
In een café aan de kerk van Malderen houden we onze tussenstop.
Na de middag stappen we richting Opdorp langs mooie paadjes, verhard en onverhard.
Na de wandeling kunnen we nog iets eten in een bistro in de buurt.
Meebrengen : hapje en drankje voor onderweg, stevige waterdichte wandelschoenen, Oeverlidkaart, Covid Safe Ticket, mondmasker
Afspraakuur :11u15
Afspraakplaats :Op de grote parking naast Bistro De Groene Wandeling, Kasteelstraat 189 te 9255 Buggenhout
Aanvangsuur :11u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Nele Peeters - 0475 33 61 07
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=va302)    
 
 
 
Wandelen in het “Land van Emile Verhaeren” (12 km) Enkel Oeverleden!ZO 30/01/22
Omschrijving :foto bij activiteitSint-Amands aan de Schelde
Emile Verhaeren (1855 – 1916) schreef in het Frans veel gedichten over de liefde en over Vlaanderen en zijn inwoners. Hij had ook een voorliefde voor wandelen, dit maakte deel uit van zijn dagelijks bestaan. Het is dan ook geen toeval dat de dichter meerdere keren al wandelend werd uitgebeeld. Verhaeren bezong zijn geboortedorp en zijn jeugdjaren in Sint-Amands.
We verzamelen om 13u15 in Sint-Amands aan het grafmonument van Verhaeren in de bocht van de Schelde, Scheldekaai (parking in de buurt). We maken een wandeltocht langs de Schelde richting Baasrode en genieten van de prachtige natuur. In Baasrode (deelgemeente Dendermonde, O-VL) maken we kennis met het oude treinstation en de verzameling oude (stoom)treinen die er geparkeerd staan. Tijdens de zomerperiode kan men er met een oude stoomtrein ritjes maken tot in Puurs. Misschien een tip? Op de terugtocht houden we even een stop om onze mond te spoelen. Terug in Sint-Amands zien we hoe onze fysieke toestand is en dan kunnen we eventueel nog een kort uitstapje (1,2 km) maken naar het vlakbij gelegen Mariekerke om de lokale horeca er ook een extra injectie te geven. De doorzetters blijven alvast ’s avonds genieten van de culinaire geneugten van Klein-Brabant.
Meebrengen : stapschoenen en een goed humeur, mondmasker, identiteitskaart en CST-pas voor de horeca.
Afspraakuur :13u15
Afspraakplaats :Sint-Amands, Scheldekaai, zijde monument Verhaeren
Aanvangsuur :13u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Luc VDW - 0471 66 09 27
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=va303)    
 
 
 
Expo 'Oriënt-Express' Schaarbeek Covid Safe Ticket, identiteitskaart en mondmasker verplicht!]ZO 30/01/22
Omschrijving :foto bij activiteitMythisch. Luxueus. Belgisch! Geen trein spreekt zo tot de verbeelding als de Oriënt-Express.
Vertrek op een mythische reis in Train World met de Oriënt-Express!
Train World organiseert een uitzonderlijke tentoonstelling, gewijd aan het epos van de Oriënt-Express en zijn geestelijke vader, Luikenaar Georges Nagelmackers.

Blikvanger van de tentoonstelling zijn twee echte Oriënt-Express-wagons, waar je je als gewone sterveling kunt vergapen aan de luxe.
Voor deze gelegenheid worden de mythische wagens van de Oriënt-Express uitzonderlijk voorgesteld in Brussel, in het museum van NMBS. Dit paradepaardje van het “Europalia Trains & Tracks-festival” stelt decoratieve kunstwerken en unieke documenten tentoon die het avontuur van de Oriënt-Express en de Wagons-Lits weerspiegelen.
Laat je verbeelding de vrije loop tijdens de tentoonstelling over deze mythische trein en droom weg bij de bekende verhalen van grote beroemdheden zoals Agatha Christie. Ontdek sprankelende anekdotes van onbekende reizigers en kom meer te weten over de ambachtslieden die hebben meegeholpen bij het ontstaan van deze legende.
Een unieke tentoonstelling die je in geen geval mag missen!
De prijs omvat: gids en inkomticket. Een museumpas is niet geldig voor groepen.
De rondleiding duurt ongeveer 2 uur.
Met de gids bezoeken we de expo 'Oriënt-Express' en de vaste tentoonstelling van het museum.

Je kan voordelig en gemakkelijk reizen met de trein. Vanuit Antwerpen Centraal vertrekt er op spoor 24 om 12u45 een rechtstreekse trein naar Schaarbeek met aankomt om 13u40. Vanuit Berchem vertrekt er op spoor 9 om 12u50 een rechtstreekse trein naar Schaarbeek met aankomst om 13u40.
Voor de terugreis naar Antwerpen Centraal of Berchem, zijn er telkens 2 treinen per uur. De treinen die telkens 21 minuten na het uur vertrekken, rijden rechtstreeks naar Antwerpen Centraal of Berchem.
Afspraakuur :13u45
Afspraakplaats :aan de kassa van Trainworld, Prinses Elisabethplein 5 te 1030 Schaarbeek waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
De ingang van het museum bevindt zich in het voormalige stationsgebouw van Schaarbeek.
Aanvangsuur :14u
Reservatie :€ 18 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter - 0478 54 54 54 -
Max. personen :20
Wegwijzer :Oud Berchem Kerk (Sint-Willibrorduskerk)
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=va301)    
 
 
 
Sauna Espace, KalmthoutMA 31/01/22
Omschrijving :We relaxen na een drukke werkdag in deze gezellige sauna.
Als je voor het eerst komt, graag vooraf een seintje aan Marianne met het uur dat je er zal zijn (sms of mail), zodat we je kunnen verwelkomen.
Reserveren via www.sauna-espace.be
Afspraakplaats :Aan receptie van Sauna Espace, Putsesteenweg 52, 2920 Kalmthout.
Aanvangsuur :18u
Info :Marianne S - 0495 88 55 40
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=va311)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be