Login 
   
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Op datum
      Deze week
      Nieuw bijgekomen
      Reserveer nu
      Deze maand
      Volgende maand
      Weekendactiviteiten
      Avondactiviteiten
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorvaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Op datum U bevindt zich hier Deze maand vorige   print
mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
Januari 2022
madiwodovrzazo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Introfilm
ZOEK op oever.be
Ok
Oever activiteiten
Activiteiten 04 Januari 2022
 
Vorige maandOverzichtVolgende maand

 
 
Pétanque Wommelgem GESLOTEN!DI 04/01/22
Omschrijving :foto bij activiteitPetanque zal voor jou geen geheimen meer hebben. Hoeveel keren heb je dit spannende spel niet op het strand gespeeld of sommigen onder jullie al in een petanqueclub?
Het doel van de Jeux de boules is eenvoudig: de ballen zo dicht mogelijk bij de cochonnet werpen. En net wanneer 1 van jouw boules aan de cochonnet plakt, gooit er iemand na jou, jouw boule weg! Daar gaat de winst!
Maar je wraak zal zoet zijn bij het volgende spel!
Petanque is een spel voor jong en oud.
Herman, de verantwoordelijke verwelkomt de deelnemers en helpt mee om groepjes spelers te vormen. In het begin ben je misschien nog wat onwennig maar na zekere tijd gaat het beter en beter en beter!
En voor je het weet, is de gezellige avond voorbij en spreek je al af voor de week erop!
Bij mooi weer wordt er buiten gespeeld!
PS: er wordt jaarlijks aan de deelnemers een kleine bijdrage gevraagd om bij De Evers te kunnen spelen.
Reservatie : reservatie is niet nodig.
Afspraakuur :vanaf 19u
Afspraakplaats :aan PC De Evers, gelegen in Fort II.
Info :Herman R - 0476 23 94 14.
Wegwijzer :Petanqueclub Evers Wommelgem (Fort 2)
 Top
Laatste wijziging: 25/12/2021 00:00:00 (code=va041)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm Don't look up (Adam McKay) 4* UGC AntwerpenDI 04/01/22
Omschrijving :foto bij activiteit‘Don’t look up’: Hilarische noodklok ****
Leonardo DiCaprio (47) en Jennifer Lawrence (31) spelen wetenschappers die het einde der tijden zien aankomen in ‘Don’t look up’, een perfecte satire op onze omgang met de klimaatopwarming. Ding-dong, daar is de alarmbel.
“Houd het simpel. Zeker geen wiskunde”, krijgt de professor te horen op audiëntie in het Witte Huis. Hij gaat de presidente inlichten over een komeet die op aarde afstevent, en staat perplex: “Maar het is allemáál wiskunde!”
Met Don’t look up heeft de Amerikaanse regisseur Adam McKay de perfecte satire gemaakt op hoe we als samenleving omgaan met de klimaatopwarming – de aanrazende komeet is een duidelijke metafoor. Ook met de manier waarop in de coronacrisis wordt omgegaan met wetenschappers zijn er parallellen. De film werd bedacht voor, maar opgenomen tijdens de pandemie.
McKay levert een Dr. Strangelove af voor deze tijd. Met veel humor toont hij met wat voor cynische roekeloosheid onze politieke leiders spelletjes spelen, terwijl de aarde naar de knoppen gaat. Maar de film pleit ook de rest van de mensheid – ons dus – niet vrij. Zelfs wanneer we met onze voeten in het water staan, daagt het niet dat de ­onheilsprofeten gelijk hadden.
Dat gezegd zijnde, McKay is geen Stanley Kubrick. Al wordt hij in Hollywood wel buitenproportioneel aanbeden – dat heeft meer te maken met zijn progressieve politieke voorkeuren dan met zijn talent als regisseur. Na enkele lichte komedies lanceerde hij zichzelf als het komische geweten van Amerika met The big short, een film over de financiële crisis van 2007 die de intelligentie van de kijker onrecht aandeed. Met Vice maakte hij in 2018 komaf met Dick Cheney, het boze brein achter George W. Bush.
Behalve van een politieke kleur en veel humor gaven die films ook blijk van lef. McKay speelt met het medium film: hij houdt ervan om zijn verhaal te onderbreken met een ­Powerpoint-achtige montage om de kijker de nodige info te geven. Hij is een onderwijzer, vermomd als comedian.
Maar Don’t look up is zijn eerste film waarin hij op de juiste schaal werkt: zo groot mogelijk. En net omdat de film werkt als satire en metafoor, is het dit keer wél gepast dat hij poppenkast speelt. Het zijn wel dure poppen. Nog meer dan in vorige films kan hij, dankzij zijn status, half Hollywood laten opdraven. Met popster Ariana Grande erbovenop.
McKay maakt van zijn spelers coauteurs, die hij naar hartenlust laat improviseren. Maandenlang liet hij Leonardo DiCaprio meeschrijven aan het scenario, voordat de acteur-klimaatactivist besloot om mee te doen. Zijn rol, een wereldvreemde astronoom, trekt grote ogen wanneer zijn assistente (Jennifer Lawrence) ontdekt dat er over een half jaar een komeet zal inslaan met een diameter van tien kilometer. Dat was destijds genoeg om de dino’s uit te roeien.
De twee onderzoekers worden prompt naar het Witte Huis gestuurd, waar Meryl Streep de plak zwaait als een mix tussen Hillary Clinton en Donald Trump. De presidente wordt bijgestaan door een stafchef-op-coke, haar zoon (Jonah Hill). Ze hebben het te druk voor het einde der tijden: ze zijn bezig met een benoeming aan het hooggerechtshof, nakende verkiezingen en een verjaardagstaart.
Gedesillusioneerd stappen de wetenschappers naar de media. De alarmistische toon van hun bijdrage wordt in de talkshow van Cate Blanchett in de wind geslagen, waarna de astronoom zich ontpopt tot een Marc Van Ranst op sociale media. Maar als de overheid de burgers niet redt, dan zal de 1 percent zijn eigen hachje wel redden. Enter de CEO van een soort conglomeraat van Apple en Facebook, die het einde van de wereld niet ziet als een ramp, maar als een opportuniteit. Hoe langer de film duurt, hoe beangstigender.
Zoals dat gaat bij goeie satire zijn veel zaken in de film zo hilarisch dat ze niet echt kunnen zijn – alleen zijn ze dat wel degelijk. Van het cynische wegwuiven van wetenschap tot de ruimtereizen van de rijken der aarde. De enige die er echt de ernst van inziet, is het personage van Jennifer Lawrence, die een woedende speech geeft die zo van Greta Thunberg had kunnen komen.
Don’t look up is tegelijk dolkomisch en deprimerend triest. Het is een briljant stuk entertainment dat loeihard de noodklokken luidt. Wanneer je na afloop weer in het echte einde der tijden rondwandelt, is het lachen je vergaan. Of zoals de stand-upcomedian Jack Handey zegt: “Ik zou graag in vrede sterven in mijn slaap zoals mijn grootvader, niet schreeuwend van angst zoals zijn passagiers.” Vandaag zijn we allemaal passagiers. De lui aan het stuur lijken in slaap, of druk bezig op hun telefoon.
Jeroen Struys in Het Nieuwsblad van 10/12/21
Met : Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Timothee Chalamet, Jonah Hill, Cate Blanchett, Meryl Streep, Ron Perlman, Mark Rylance, Tyler Perry, Michael Chiklis, Himesh Patel, Ariana Grande,…

COVID SAFE TICKET + identiteitskaart + mondmasker noodzakelijk. Het mondmasker moet je ook ophouden tijdens de hele film!

Info : Een filmticketje koop je ter plaatse van de verantwoordelijke, Luc. De ticketjes kosten normaal € 7.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken!
Je Covid Safe Ticket en identiteitsbewijs heb je nodig voor de bioscoop en voor de horeca erna!
Afspraakuur :18u30
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's! Vergeet je Covid Safe Ticket niet!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u
Info :Luc F - 0484 98 38 37 - lucferny@hotmail.com.
of :Nicole - 0475 59 56 11 - nicole@oever.be.
 Top
Laatste wijziging: 31/12/2021 19:03:55 (code=va043)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be