Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   print print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
 Mei 2021pijl r
madiwodovrzazo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten 30 Mei 2021
 
OverzichtVolgende maand

 
 
Natuurwandeling in de Vlaamse Ardennen te Brakel (20,5 km) Reserveer via mail. Enkel Oeverleden!ZO 30/05/21
Omschrijving :foto bij activiteitWe vertrekken aan de Sint-Martinuskerk van Opbrakel. Dit landschap in de Zwalmstreek typeert veelal een licht glooiend idyllisch landschap, met hier en daar bloesems van Vlier, Meidoorn en af en toe een bomenrij knotwilgen, her en der kabbelende beekjes met af en toe een mooi boerderijtje.
We wandelen in de richting van Everbeek-Boven en lopen langs de rand van het Hayesbos, deze worden ook de Everbeekse bossen genoemd. In Everbeek-Boven passeren we de Sint Jozefkerk en treffen we al een eerste cafeetje, Het Meiklokje bij den Benny, maar hier lopen we wel voorbij.
We gaan hierna direct links en wandelen op kleine wegeltjes tussen de weiden, waar ook zwarte schaapjes grazen, en in de verte zie je het glooiende landschap waar we even later afdalen. We steken de Molenbeek over in het Trimpontbos.
In de Vlaamse Ardennen komt een twaalftal heuvels voor die sterk opvallen in het reliëf omdat ze niet alleen allemaal ongeveer een hoogte van rond de 150 meter bereiken, maar ook doordat ze op één enkele west-oost-gerichte lijn zijn gelegen. Men noemt deze heuvels ook nog wel ‘getuigenheuvels’. Het Trimpontbos-Hayesbos ligt op één van deze heuvels. Er zijn verschillende valleitjes aanwezig in het bos, en er is het brongebied van de Terkleppebeek en de Verrebeek. Op de valleihelling komen duidelijke taluds voor.
Even later vertoeven we in het Livierenbos en wandelen we op grondgebied Wallonië. Het bosgebied ligt pal op de taalgrens in het gebied tussen de gemeenten Brakel en Vloesberg (Flobecq). Even later zitten we terug in het Hayesbos en steken we de grens weer over. We lopen even door een privétuin die mooi is aangelegd met snoeivormen en met de voorbereiding een veld van witte narcissen, eerder een cottagestijl en passeren ook enkele boomgaarden met perelaars, na een tijdje maken we een lus in het Brakelbos.
Het Brakelbos maakt deel uit van het boscomplex dat zich uitstrekt tussen Brakel en Vloesberg. Samen met het Pottelbergbos en het Bos Ter Rijst vormt het één geheel van 200 hectare. Middenin deze bossen ligt het gehucht d'Hoppe (La Houppe) dat bij Vloesberg hoort. Het Brakelbos is deels Vlaams, deels Waals.
De Sassegembeek baant zich in steile ravijntjes naar De Zwalm, een speelparadijs voor vissen en amfibieën. In het voorjaar ontrolt de wilde hyacint sierlijk zijn blauwpaars tapijt, een ware streling voor het oog. Wij zagen de wilde hyacintjes dus bloeien tijdens onze voorbereiding.
In d'Hoppe, kunnen we zeker een biertje drinken op een van de caféterrassen. We verlaten het Brakelbos en wandelen even op de grens en ook hier aan de rand van het bos kan de verleiding groot zijn om nog een lekker ijsje te verorberen bij de kleine caravan.
We lopen verder tussen de velden terug naar Opbrakel, en voor het dorp kunnen we ons nog op het mooie tuinterras van La Granja 4 verfrissen met een glaasje wijn of een biertje. Indien de keuken tegen dan al open is, kunnen we daar samen de avond afsluiten mits vooraf tijdig te reserveren.
Na nog een dikke kilometer wandelen, zijn we snel terug aan de wagen.
Hou altijd minstens 1,5 meter afstand en draag een mondmasker als er niet voldoende afstand kan worden gehouden!
Coronaboetes worden door de overtreders zelf betaald!
Voor een terrasje moeten we wel de volgende regels respecteren:
- Maximaal 4 personen aan één tafel. Hou er rekening mee dat het niet kan dat 1 deelnemer helemaal alleen aan een tafel moet plaatsnemen. Wees solidair!
- Minstens 1,5 meter tussen de tafelgezelschappen
- Enkel zitplaatsen aan tafel
- Bediening aan de bar is niet toegestaan
- Klanten mogen enkel de binnenruimte betreden om gebruik te maken van het toilet. Ze moeten dan wel een mondmasker dragen.

Om mee te kunnen wandelen, moet je reserveren per mail naar nicole@oever.be en dit uiterlijk tegen zaterdagnamiddag 29/05 om 17u. Schrijf in je mail je lidnummer, over welke wandeling het gaat met de juiste datum. Enkel de leden die op tijd reserveerden en op de reservatielijst staan, kunnen deelnemen.
Meebrengen : mondmasker, hapje en drankje voor onderweg, stevige waterdichte wandelschoenen
Afspraakuur :10u15
Afspraakplaats :Sint-Martinuskerk, Sint-Martensstraat te 9660 Opbrakel. Parkeren in de omgeving van de kerk of in Sadonespad, een zijstraatje aan de kerk.
Aanvangsuur :10u30
Info :Nele Peeters - 0475 33 61 07
of :Beatrijs - 0472 21 06 27
Max. personen :25
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ue303)    
 
 
 
Fietstocht vanuit Hulst (NL) naar Doel, Emmadorp, Paal en Kloosterzande (± 70 km) Reserveer via mail. Enkel Oeverleden!ZO 30/05/21
Omschrijving :foto bij activiteitWe kiezen voor een super genietbare en landelijke fietstocht richting Doel, Emmadorp (Verdronken Land van Saeftinghe), Paal en Kloosterzande. Er wordt tenminste één grote tussenstop voorzien. Na de fietstocht kunnen we nog samen een terrasje doen.
De coronaregels voor de terrassen in Nederland zijn iets strenger dan in België want ze zijn er maar open tot maximaal 18.00 uur en er geldt een verplichte reservering van zitplaatsen vooraf die aan de deur kan gebeuren.
Aan een tafel mogen er maximaal 2 personen zitten op 1,5 meter afstand tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden. Een gezondheidscheck en een verzoek om te registreren zijn verplicht. De terrasbezoekers blijven zoveel mogelijk zitten. Er is geen zelfbediening. Alleen voor toiletbezoek of om te betalen mogen bezoekers naar binnen. Hierbij moet een mondkapje worden gedragen.
Rijsnelheid: ± 20 km/u
Belangrijke opmerking:
Bij regenweer gaat de fietstocht niet door en wordt deze verplaatst naar een latere datum. Bij twijfel neem je contact op met Danny.
Om mee te kunnen fietsen, moet je reserveren per mail naar nicole@oever.be en dit uiterlijk tegen zaterdagavond 29/05 om 18u. Schrijf in je mail je lidnummer, over welke fietstocht het gaat met de juiste datum. Enkel de leden die op tijd reserveerden en op de reservatielijst staan, kunnen deelnemen.
Meebrengen : een fiets in perfecte staat, een drankje en snack voor onderweg.
Afspraakuur :11u
Afspraakplaats :aan de (gratis) parking van supermarkt Jumbo, Stationsplein 22, Hulst (NL)
Aanvangsuur :11u30
Info :DannyS - 0485 32 67 98
Max. personen :25
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ue304)    
 
 
 
Fietsen naar de Trappisten (± 35 km) Reserveer via mail. Enkel Oeverleden!ZO 30/05/21
Omschrijving :foto bij activiteitWe fietsen aan een rustig tempo (± 16 km) langs het kanaal Dessel-Schoten en de Trappistinnen naar de Abdij van Westmalle door het bos en terug langs de Antitankgracht.
We zoeken een plekje op het terras van Café Trappisten voor de bekende trappist (of iets anders).
Na de tocht kunnen we nog iets drinken (en mogelijk eten) in de Schotense Waterski Klub.
Iets op een terras eten of drinken kan enkel mits we de volgende coronamaatregelen respecteren:
- Maximaal 4 personen aan één tafel. Hou er rekening mee dat het niet kan dat 1 deelnemer helemaal alleen aan een tafel moet plaatsnemen. Wees solidair!
- Minstens 1,5 meter tussen de tafelgezelschappen
- Enkel zitplaatsen aan tafel
- Bediening aan de bar is niet toegestaan
- Klanten mogen enkel de binnenruimte betreden om gebruik te maken van het toilet, om de rekening te betalen of om een achterliggend terras te betreden. Ze moeten dan wel een mondmasker dragen.
Om mee te kunnen fietsen, moet je reserveren per mail naar nicole@oever.be en dit uiterlijk tegen zaterdagnamiddag 29/05 om 17u. Schrijf in je mail je lidnummer, over welke fietstocht het gaat met de juiste datum. Enkel de leden die op tijd reserveerden en op de reservatielijst staan, kunnen deelnemen.
Meebrengen : een fiets in perfecte staat, een drankje en een snack voor onderweg.
Afspraakuur :13u15
Afspraakplaats :Schotense Waterski Klub, Elzendreef 30 te 2900 Schoten (aan de E10-plas te Schoten)
Parking en afspraak onder de brug van de E19.
Voor de deelnemers van Kapellen en Brasschaat: de Schotense Waterski Club is ook bereikbaar via Kleine Mik, een zijstraat van de Miksebaan!
Aanvangsuur :13u30
Info :Diane DK - 0485 80 29 86
Max. personen :12
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ue305)    
 
 
 
Wandeling in het groene Westmalle (± 8 km) Reserveer via mail. Enkel Oeverleden!ZO 30/05/21
Omschrijving :foto bij activiteitVandaag maken we een mooie, groene en rustige wandeling van 8 km in Westmalle. We spreken af aan Café Trappisten en als we terugkomen van de wandeling, kunnen we iets drinken op het terras mits er plaats is en mits de volgende coronamaatregelen gerespecteerd worden:
- Maximaal 4 personen aan één tafel. Hou er rekening mee dat het niet kan dat 1 deelnemer helemaal alleen aan een tafel moet plaatsnemen. Wees solidair!
- Minstens 1,5 meter tussen de tafelgezelschappen
- Enkel zitplaatsen aan tafel
- Bediening aan de bar is niet toegestaan
- Klanten mogen enkel de binnenruimte betreden om gebruik te maken van het toilet. Ze moeten dan wel een mondmasker dragen.
Wie wil, kan er achteraf nog een hapje eten. Vermeld dan ETEN op je overschrijving!
Hou tijdens de wandeling altijd minstens 1,5 meter afstand van elkaar en draag een mondmasker als er niet voldoende afstand kan worden gehouden!
Mogelijke coronaboetes worden door de overtreders zelf betaald!
Om mee te kunnen wandelen, moet je reserveren per mail naar nicole@oever.be en dit uiterlijk tegen zaterdagnamiddag 29/05 om 17u. Schrijf in je mail je lidnummer, over welke wandeling het gaat met de juiste datum (en eventueel ook ETEN). Enkel de leden die op tijd reserveerden en op de reservatielijst staan, kunnen deelnemen.
Meebrengen : degelijke wandelschoenen en een mondmasker
Afspraakuur :13u30
Afspraakplaats :aan Café Trappisten, Antwerpsesteenweg 487 te 2390 Westmalle
Aanvangsuur :13u45
Max. personen :20
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ue306)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be