Login 
   
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Op datum
      Deze week
      Nieuw bijgekomen
      Reserveer nu
      Deze maand
      Volgende maand
      Weekendactiviteiten
      Avondactiviteiten
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorvaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Op datum U bevindt zich hier Deze maand vorige   print
mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
December 2019
madiwodovrzazo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
MEEST GELEZEN
Deze week
Oever !?
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Introfilm
ZOEK op oever.be
Ok
Oever activiteiten
Activiteiten 14 December 2019
 
Vorige maandOverzichtVolgende maand

 
 
Kerstshopping en/of bezoek Keulen met luxe autocar OOK NIET-LEDEN!ZA 14/12/19
Omschrijving :foto bij activiteitHet hoeft zeker niet winter of kerst te zijn om van Keulen te genieten, de stad is immers al leuk van zichzelf. Maar de kerstsferen geven Keulen net dat beetje extra. In Keulen staan ons maar liefst zes bijzondere kerstmarkten te wachten:
Kerstmarkt Dom: de grootste kerstmarkt van Keulen strijkt ieder jaar neer bij de Dom van Keulen. Op het grote plein voor de Dom staan gedurende de adventsperiode meer dan 160 verschillende stalletjes, waarbij je voornamelijk handgemaakte producten zoals sieraden, kleding, leerproducten en bijzondere delicatessen aantreft. Natuurlijk kan je op diverse plekken op de markt genieten van lekkere (internationale) gerechten.
Centraal middelpunt van de kerstmarkt is het grote podium waar tijdens de avonduren en in de weekends diverse lokale muziekgroepen, zangkoren en artiesten optreden. Hier moet je zeker komen wanneer het donker wordt en wanneer de duizenden kerstlampjes duidelijk zichtbaar worden. Naast het podium staat ook de grootste kerstboom van Keulen en omstreken!
Heumarkt en Alter Markt: op loopafstand van de Dom is de Heumarkt en Alter markt Kerstmarkt te vinden. De charmante straatjes geven een Charles Dickenssfeer over de markt en maken het er zeer gemoedelijk en vooral gezellig. De meer dan 180 stalletjes bieden typische kerstproducten aan uit de hele wereld. Tijdens de kerstmarkt op de Heumarkt is er een grote kunstijsbaan en een mini reuzenrad te vinden. De omvangrijke kerstmarkt op de Alter Markt en de nabijgelegen Neumarkt zijn volledig in het thema van de Heinzelmännchen. Deze kleine figuren die iets weg hebben van de zeven dwergen komen uit een sage over Keulse huisgeesten. Deze figuren werkten eigenlijk alleen in de nachtelijke uren en deden het werk waar de arbeiders geen tijd meer voor hadden.
Praktisch alle kraampjes en stalletjes zijn gethematiseerd op deze kerstmarkt wat maakt dat deze markt absoluut een belevenis is voor kinderen. Tel daarbij de sfeer van de altstadt bij op en je hebt een prachtig decor voor een van de mooiste kerstmarkten van Keulen.
Neumarkt – Markt der Engel: op de Neumarkt vindt ieder jaar de Markt der Engel plaats. Deze Engeltjesmarkt is leuk om te zien en te beleven en met een beetje geluk loop je een ‘echte’ engel tegen het lijf. Deze intieme en vooral knusse kerstmarkt kent een fijne sfeer en is vooral onder de Keulenaars erg populair.
Ruldolfplatz: vlakbij de Hahnentorburg ligt de Rudolflplatz kerstmarkt. Ieder jaar heeft deze kerstmarkt een sprookjesthema en dat maakt deze knusse en kleine kerstmarkt erg leuk voor kinderen. Dankzij de ligging net buiten het centrum is deze markt wel wat rustiger dan de overige kerstmarkten in Keulen.
Schokolademuseum Kerstmarkt: de Kölner Hafen-Weihnachtsmarkt wordt vaak ook wel de kerstmarkt bij het Schokolademuseum genoemd. Simpelweg omdat het praktisch om de hoek is van het lekkerste museum van Keulen. De kerstmarkt speelt zich voor het grootste deel af op het water van de Rijn. Op een Rijnschip is een gezellige kerstmarkt met ongeveer 70 stalletjes te vinden. Natuurlijk is het thema op deze kerstmarkt nauw verbonden met de scheepvaart en zijn de gerechten voornamelijk vis georiënteerd.
Kerstmarkt 's avonds
We vertrekken pas om 10u 's morgens om het mooiste niet te missen want vooral 's avonds is de sfeer fantastisch. De verlichting op het Domplein is geweldig. Mooie lichtjes, waanzinnig uitzicht op de Dom, de geur van dennentakken... een warme gluhwein maakt het plaatje compleet!
Kortom, een must voor de kerstliefhebber.
Oeverleden betalen € 17 en niet-Oeverleden betalen € 22 voor de heen- en terugreis met een luxueuze autocar.
We zijn terug in Wommelgem omstreeks 22u.
Afspraakuur :9u45
Afspraakplaats :Fruitkraam Cools, rond punt Wommelgem (Autolei 305, 2160 Wommelgem) waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen. Je kan hier gemakkelijk je auto achterlaten.
Aanvangsuur :10u
Reservatie :€ 17 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :61
Wegwijzer :Fruitkraam Cools / P&R Wommelgem (Terminus Tram 8)
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/11/2019 21:56:12 (code=sl142)    
 
 
 
Noordteater 'Amadeus' AntwerpenZA 14/12/19
Omschrijving :foto bij activiteitHeeft hofcomponist Salieri ooit het genie Mozart vermoord? Het gebeurde alleszins in het brein van topauteur Peter Shaffer en groeide uit tot één van de allergrootste mythes in de klassieke muziek. De adembenemende Oscar-winnende verfilming door Milos Forman staat bij iedereen op het netvlies gebrand. Tijd dus om de originele theaterversie nog eens op de planken te brengen. Prachtige kostuums, getalkte pruiken, hemelse muziek en een schitterend verhaal maken zowel Mozart als het stuk ‘Amadeus’ onsterfelijk!
De man…
De gave…
De strijd…
De muziek…
De moord…
Auteur: Peter Shaffer
Genre: Drama
Vanavond is het première!
Inbegrepen : inkom, een drankje tijdens de pauze, een receptie na de voorstelling, gratis vestiaire en programma-boekje.
De tickets kosten normaal € 21.
Afspraakuur :20u
Afspraakplaats :aan de kassa van het Noordteater, Sint Nicolaasplaats 3-6, Antwerpen
Aanvangsuur :20u15
Reservatie :€ 18 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :LeoG - 0472 38 25 48
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 31/07/2019 13:43:30 (code=sl141)    
 

Ervaar de lentekriebels bij Oever !     Oever-vzw op Facebook   Twitter
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be