Login 
   
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Wie zijn we ?
   Kennis maken
   Lidmaatschap
   FUIVEN Singles
   FAQ - Vragen
   Contact
   Voordeel leden
   Persartikels
   Foto's
   Geschiedenis
   Overzicht website
 
  U bevindt zich hier Oever !? U bevindt zich hier Persartikels vorige   print
mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
Juni 2020
madiwodovrzazo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
MEEST GELEZEN
Deze week
Oever !?
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Introfilm
ZOEK op oever.be
Ok
Persartikel van WO 09/07/2008
Alleenstaanden groeiende markt voor vakantiespecialisten
 
 
 
 Waar is de tijd dat die verbrande dertiger met z’n sandalen die altijd alléén meedeed aan de bingo en alléén aan het buffet stond, nog zielig was? Die tijd is voorbij. Er zijn almaar meer singles en er gaan ook almaar meer mensen op hun eentje met vakantie. Toch is dat nog altijd te duur.

Tussen 1970 en 2006 is het aantal vrijgezellen in ons land meer dan verdubbeld, naar bijna 1,5 miljoen. 800.000 vrouwen en 700.000 mannen zijn single, en velen zijn daar trots op. Het zijn geen paria’s (meer) en ze doen wat iedereen doet, dus ook met vakantie gaan.
“Het aantal reizende singles neemt zeker toe”, zegt Bernard Tuyddens van de Belgian Travel Organisation.
 
Te duur
 Een interessante markt ligt dus open, maar voorlopig hinkt ons land nog achterop wat organisatie betreft. In Nederland is er bijvoorbeeld een heel ruim reisaanbod voor singles, en veel Vlamingen boeken dan ook daar.
Toch zijn er initiatieven. “Er is een stijging van het aantal singles dat op reis gaat, maar ook van het aantal eenoudergezinnen. We proberen het voor hen zo goedkoop mogelijk te maken”, zegt Claude Pérignon van Thomas Cook.
“We proberen bij zoveel mogelijk hotels de singletoeslag in laagseizoen zo laag mogelijk te krijgen, en kinderkorting af te dwingen voor één ouder.”
Ook Jetair lobbyt op die manier bij de hoteliers. Geen makkie. Grote hotels hébben zelfs geen eenpersoonskamers meer en twee toeristen in een kamer brengen nog steeds meer op dan één.
 
Slechtste kamers
 Singles krijgen doorgaans ook de slechtste kamers. Door telkens op dat probleem te stoten, is Oranjetours zopas gestopt met zijn singlereizen, hoewel het net daarvoor zo bekend stond.
“Het werd ons te duur”, zegt Ludo Daems van het kantoor in Heist-op-den-Berg. “Hoteliers zijn weinig flexibel, maar de moderne singles zijn dat ook. Die leg je niet zomaar samen op een kamer, ze zijn heel erg op zichzelf gericht.”
 
Datingtoerisme
 Volgens Johan De Meester van de Vereniging van Vlaamse Reisbureaus (VVR) heeft de singletrend ook kwalijke gevolgen. “Almaar meer single of koppelclubs bewegen zich illegaal op de reismarkt. Eens een uitstapje organiseren kan, maar winst maken mogen vzw’s niet. En toch gebeurt het.”
Daarnaast lonkt ook in ons land het louche ‘datingtoerisme’. Onlangs kwam er in het Gentse een ‘reisbureau’ met reisjes naar Kiev naar buiten, maar dat is door een advocaat van de VVR de kop ingedrukt.
 
 Top
Laatste wijziging: 09/07/2008 08:33:41    
 

Oever ... waar sociale contacten ontstaan !     Oever-vzw op Facebook   Twitter
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be