Login 
   
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Wie zijn we ?
   Kennis maken
   Lidmaatschap
   FUIVEN Singles
   FAQ - Vragen
   Contact
   Voordeel leden
   Persartikels
   Foto's
   Geschiedenis
   Overzicht website
 
  U bevindt zich hier Oever !? U bevindt zich hier Persartikels vorige   print
mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
Mei 2020
madiwodovrzazo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
MEEST GELEZEN
Deze week
Oever !?
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Introfilm
ZOEK op oever.be
Ok
Persartikel van DI 10/02/2004
Nee, ik koop lekker iets voor mezelf !
 
 
 
Valentijn
 Het valt deze week echt niet mee om als vrijgezel door het leven te gaan. Zaterdag is het weer 14 februari, dag waarop Valentijn zijn hele arsenaal uit de kast haalt en geliefden elkaar laat overstelpen met hartvormige horloges, 'Amor Amor'-parfums en zinnenprikkelende menu's bij kaarslicht.
Moet sneu zijn voor wie alleen is, denk je dan. Zo langs de zijlijn toekijken. Misschien wel hun droevigste periode van het jaar. «Nee, hoor», zegt single Jef. «Rond Kerstmis is het veel erger. Zaterdag ga ik gewoon fuiven.» Ook alleenstaande Christel ziet een gigantisch voordeel aan Valentijn: «Wij kunnen lekker iets voor onszelf kopen.»
Christel Huybreghts (43), uit het Antwerpse Zoersel, is al acht jaar single.
Het valt deze week echt niet mee om als vrijgezel door het leven te gaan. Zaterdag is het weer 14 februari, dag waarop Valentijn zijn hele arsenaal uit de kast haalt en geliefden elkaar laat overstelpen «Daarnet nog hoorde ik op de radio een spotje van Virgin Express. Singles die deze week een partner strikken, krijgen twee vliegtickets voor de prijs van één. Een mooie geste, al vind ik de wijze waarop het spotje vrijgezellen omschrijft -als 'vaandeldragers van de eenzaamheid' en 'pioniers van de zelfbevrediging'- op het randje. Ik zelf kan er om lachen, maar best mogelijk dat andere singles zich gekleineerd voelen. Het spotje mag dan ludiek bedoeld zijn, men hangt nog maar eens het onterechte beeld op van de vrijgezel als zielig kneusje die thuis in een hoekje zit te kniezen.»
«Terwijl je zaterdag even droevige taferelen op restaurant zal zien; wees daar maar zeker van. Bij die 'romantische' koppels die Valentijn met een uitgebreid menu vieren, maar de hele avond nauwelijks een woord met elkaar wisselen. Zijn die mensen dan zoveel gelukkiger? Integendeel.»
 
Zwaar fuiven
 Het zelfde geluid bij Jef Covents (56), al twintig jaar alleenstaand. «Velen gaan ervan uit dat vrijgezellen rond 14 februari diep droevig rondlopen. Vergeet het, zaterdag ga ik met andere singles zwaar fuiven. Keuze genoeg: in het ganse land worden zaterdag diners en fuiven voor singles georganiseerd. Ik zal geen seconde het gevoel hebben dat ik iets mis.» «En als ik dan toch eens dat gevoel van gemis krijg, vooral rond eindejaar, denk ik meteen aan al die getrouwde mannen die me de voorbije jaren hebben toevertrouwd dat ze enorm jaloers zijn op mijn vrijheid. (lacht) Dat helpt.» «Toegegeven, diep van binnen mis ik Valentijn wel», bekent Christel. «Niet dat mijn ex-man en ik uitgebreid Valentijn vierden -ik kookte wat uitgebreider. ontkurkte dan ook een duurder flesje wijn- maar ik voel rond deze periode toch altijd de nood mijn liefde en bewondering voor anderen te uiten.»
 
Geen misverstanden
 Ik koop dan maar bloemen voor mijn beste vriendinnen. Voor mijn beste vrienden koop ik niks, nee. (lacht) Kwestie van geen komische misverstanden te doen ontstaan.» «Weetje trouwens dat Valentijn voor vrijgezellen een enorm voordeel heeft? We kunnen lekker cadeautjes voor ons zelf kopen. Daarom ook dat ik die bladzijden in de krant boordevol Valentijnsgeschenken niet zomaar oversla. Er zou wel eens iets leuks voor mezelf kunnen tussenprijken.»
«Wat ik zaterdag ga doen ? Mezelf bij het diner zeker een tweede glas wijn inschenken. Ik heb iets te vieren, hé. Geregeld loop ik kennissen tegen het lijf die ik lange tijd niet gezien heb. Hun eerste reactie is telkens: 'Hoe? Ben jij nu nóg altijd alleen?' Mijn vaste antwoord: Ja. En nog gelukkig ook'.»
 Het Laatste Nieuws
 
 Top
Laatste wijziging: 23/07/2007 07:51:16    
 

Eenzaamheid stopt wanneer je de "Oever" bereikt!     Oever-vzw op Facebook   Twitter
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be