Vrijdag 26 juli 2024Wandelingen en fietstochten week 31 en verder   
 ZA 27/07/24 Mooie landelijke fietstocht richting Berlare en Lokeren (± 67 km)  ZA 27/07/24 Mooie landelijke fietstocht richting Berlare en Lokeren (± 67 km)
 ZA 27/07/24 Mooie landelijke fietstocht richting Berlare en Lokeren (± 67 km) We vertrekken via Sint-Anna Waasmunster en Zele richting Berlare. Onze eerste stop houden we ter hoogte van de overzet Appels – Berlare.
Nadien volgen we een tijdje de Schelde richting Gent en passeren enkele mooie dorpjes aan de overkant van de Schelde zoals Wichelen en Schellebelle. Aangekomen in Uitbergen verlaten we de Scheldedijk en keren we terug, via het Donkmeer in Overmere, richting Lokeren. Op de markt van Lokeren volgt een tweede stop. Tenslotte volgen we de Durmedijk richting Waasmunster, Sombeke, Elversele en Tielrode.
Rijsnelheid: ± 19 - 24 km/uur.
Opmerking: bij regenweer gaat deze fietstocht niet door.

Meebrengen: Een fiets in perfecte staat, een drankje en een snack voor onderweg.
Breng ook zeker je geldige Oeverlidkaart mee zodat Danny de juiste lidnummers kan noteren.
Afspraakuur : 11u
Afspraakplaats : Sint Jozefstraat 35 aan Eetcafé 't Veer (ruime parkeergelegenheid) te 9140 Tielrode (Temse)
Aanvangsuur : 11u30
Bijdrage : Gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info : DannyS - 0485 32 67 98 - danny.smet6@telenet.be.
Max. personen : 25
 ZO 28/07/24 Mooie fietstocht naar het strand van Breskens (± 80km)  ZO 28/07/24 Mooie fietstocht naar het strand van Breskens (± 80km)
 ZO 28/07/24 Mooie fietstocht naar het strand van Breskens (± 80km) We maken een fantastische fietstocht naar het strand van Breskens. We vertrekken in Zelzate richting Watervliet, Waterland Oudeman en steken dan de grens over. Via Turkeye (NL) en Schoondijke fietsen we dwars doorheen de polders richting Breskens. Onderweg houden we een mini stop (eigen drank en/of snack). In Breskens aangekomen houden we een voldoende lange stop ter hoogte van 't Halve Maentje (een strandpaviljoen vlak aan zee). We hebben de kans om even te luieren aan de waterkant of om een terrasje te doen. 't Halve Maentje is een restaurant waar je ook iets kan nuttigen. De terugweg verloopt via rustige polderbaantjes, eerst langsheen de Westerschelde tot in Hoofdplaat en daarna via Biervliet, Philippine en Sas van Gent richting Zelzate. We houden ook nog een tussenstop, ofwel in Biervliet ofwel in Philippine. In Zelzate aangekomen, genieten we nog na bij een gezellig terrasje.
Rijsnelheid: ± 19-24 km/u
Belangrijke opmerkingen:
1. Bij regenweer gaat de fietstocht niet door en wordt deze verplaatst naar een latere datum.
2. Voor de E-bikers: zorg dat de batterij van je fiets goed is opgeladen (in de polders staat er meestal vrij veel wind).
3. Gelieve Danny minstens één dag op voorhand te verwittigen van je deelname.
Meebrengen: een fiets in perfecte staat, voldoende drinken, snacks en/of picknick, zonnecrème, (eventueel een handdoek als je even wilt pootjebaden?).
Breng ook zeker je geldige Oeverlidkaart mee zodat Danny de juiste lidnummers kan noteren.
Afspraakuur : 10u
Afspraakplaats : ter hoogte van een grote (gratis) parking aan de Westkade, nabij Q8 en Colruyt, te 9060 Zelzate
Aanvangsuur : 10u30
Bijdrage : Gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info : DannyS - 0485 32 67 98 - danny.smet6@telenet.be.
Max. personen : 20
 ZO 28/07/24 Lentewandeling te Lubbeek, toeren tussen bossen en kastelen (20km) ZO 28/07/24 Lentewandeling te Lubbeek, toeren tussen bossen en kastelen (20km)
 ZO 28/07/24 Lentewandeling te Lubbeek, toeren tussen bossen en kastelen (20km)Eerst maken we kennis met het natuurgebied De Spicht en daarin de motte van Stakenborg. Het pad gaat dan omhoog via Schoonbergen. Wat verderop komen we in het Kalvariebos waan we picknicken. Daarna passeren we het prachtige kasteel van T' Serclaes-de Biolley, met ervoor de kapel van OLV van Lubbeek. Via Terkeyen wandelen we naar het Hof ter Meren uit 1750 en komen in het gehucht Heurbeek. Onze tocht gaat verder door het Kapellebos naar het IJsmanneke van Binkom voor onze 2de stop. Even ons tegoed doen van het lekkere zoet en dan zetten we onze stappen naar het Tafelbos. Een holle weg voert ons omhoog naar het gehucht Eksternest en daalt dan weer langs een gerestaureerde hoeve. Zo komen we aan het Kasteel van Gemp. Tenslotte doen we nog de vallei van de Molenbeek (hier kan het wel drassig zijn) en een stuk van de GR512 om zo aan ons vertrekpunt te komen. Be there!
Meebrengen: hapje en drank voor onderweg (min 2 stops), stevige, waterdichte wandelschoenen, goed weer, goed humeur en breng zeker je geldige Oeverlidkaart mee zodat Rik de juiste lidnummers kan noteren!

Afspraakuur : 10u30
Afspraakplaats : Douaneplein in 2800 Mechelen of om 11u15 Sint Martinuskerk van 3210 Lubbeek
Aanvangsuur : 11u30
Bijdrage : Gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info : Rik V - 0472 44 72 43.
 ZO 28/07/24 Fietstocht vanuit Mechelen (± 45km)  ZO 28/07/24 Fietstocht vanuit Mechelen (± 45km)
 ZO 28/07/24 Fietstocht vanuit Mechelen (± 45km) Fietstocht van ± 45km aan ± 18 km/u met vertrek aan Sporthal De Nekker te Mechelen.
We vertrekken langs de Dijle, Rijmenam, langs het meer van Keerbergen, Schriek, Grasheide, Bonheiden (Kasteel Zellaer) en terug.
Het fietsreglement voor individuele fietsers is van toepassing.
Jos voorziet 2 tussenstops en nadien nog iets drinken en eventueel iets eten in het centrum van Mechelen.
Bij slecht weer wordt de fietstocht uitgesteld. Contacteer hiervoor de begeleider!
Meebrengen: fiets in goede staat, eventueel drank en regenjas, reserve binnenband. Neem ook zeker je geldige Oeverlidkaart mee zodat de verantwoordelijke de juiste lidnummers kan noteren!
Afspraakuur : 13u
Afspraakplaats : Parking De Nekker te 2800 Mechelen (Provinciaal Sportcentrum)
Aanvangsuur : 13u15
Bijdrage : Gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info : Jos Heylen - 0486 31 66 76 - jo.heylen1@gmail.com.
 ZO 28/07/24 Zondagwandeling Park Vordenstein (5km) Schoten ZO 28/07/24 Zondagwandeling Park Vordenstein (5km) Schoten
 ZO 28/07/24 Zondagwandeling Park Vordenstein (5km) SchotenNa vele vragen van leden voor een korte wandeling is het eindelijk zo ver! Leo trekt terug zijn wandelschoenen aan voor een "zondagswandeling" van ongeveer 5 km, ongeveer 1 à 1u30.
Bewust kort gehouden om iedereen de kans te bieden deel te nemen.
Het accent ligt dus op een rustig tempo, gezellige babbels en een deugddoende namiddag.
Na de wandeling praten we na in De Oranjerie.
Honden zijn niet toegelaten in Park Vordenstein, ook niet aan de leiband!
Meebrengen: goed humeur, wandelschoenen en eventueel een drankje voor onderweg. Breng ook zeker je geldige Oeverlidkaart mee zodat Leo, de verantwoordelijke, de juiste lidnummers kan noteren.
Afspraakuur : 14u45
Afspraakplaats : Parking Vordenstein, Kopstraat in 2900 Schoten
Aanvangsuur : 15u
Bijdrage : Gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info : LeoG - 0472 38 25 48.
 ZO 04/08/24 Wandeling 'De witte steen van Gobertingen' (22 km)  ZO 04/08/24 Wandeling 'De witte steen van Gobertingen' (22 km)
 ZO 04/08/24 Wandeling 'De witte steen van Gobertingen' (22 km) Mélin en Saint-Remy-Geest behoren tot de mooiste dorpen in Wallonië. Vele huizen en boerderijen zijn gebouwd in witte kalksteen, waardoor het geheel iets schilderachtig, Provençaals aandoet. Tussen beide dorpen ligt de immense Ferme de Wahenges. Met zijn binnenkoer van bijna 1 ha, is het één van de grootste hoeves van onze zuiderburen. In de Middeleeuwen behoorde ze toe aan de Abdij van Averbode. Nu is ze geklasseerd als uitzonderlijk Waals erfgoed. Vooraf aan dit alles is er nog wat avontuur met een junglepad (rara). Be there!
Opgelet: deze wandeling loopt voor het overgrote deel in het open veld. Een goede zonnebescherming en genoeg water zijn ten zeerste aanbevolen.

Meebrengen: Hapje en drank voor onderweg (3 stops voorzien), stevige wandelschoenen, zonnecrème, petje, walking sticks, goed weer, goed humeur en breng ook zeker je geldige Oeverlidkaart mee zodat Rik, de verantwoordelijke, de juiste lidnummers kan noteren.
Afspraakuur : 9u45
Afspraakplaats : Douaneplein, 2800 Mechelen of om 10u45 ter plaatse, Grote Markt in 1370 Jodoigne (Geldenaken)
Aanvangsuur : 11u
Bijdrage : Gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info : Rik V - 0472 44 72 43.