Zaterdag 20 juli 2024Nieuwsbrief week 30 en verder   
 DI 23/07/24 Dinsdagavondfilm Fremont (Babak Jalali) 4**** UGC Antwerpen  DI 23/07/24 Dinsdagavondfilm Fremont (Babak Jalali) 4**** UGC Antwerpen
 DI 23/07/24 Dinsdagavondfilm Fremont (Babak Jalali) 4**** UGC Antwerpen Film ‘Fremont’ is een minimalistisch pareltje en vindt poëzie in het schijnbaar banale
Een jonge vrouw is haar monotone leven moe. In een piepklein rolletje schenkt The bear-acteur Jeremy Allen White deze film zijn mooiste scènes.
Ruben Aerts in De Standaard van 16/07/2024
Van Babak Jalali en met Anaita Wali Zada, Gregg Turkington, Jeremy Allen White
Duur: 88 min.
Regisseurs pronken soms iets te graag met hun spierballen. Niet Babak Jalali, de Brits-Iraanse filmmaker die het met Fremont klein en knus houdt. Er schuilt iets mateloos ontroerends in de eenvoud van zijn Amerikaanse debuut. In de wil van Donya, een jonge Afghaanse, om meer van het leven te verlangen dan het haar geeft. Niet in materiële rijkdom, maar simpelweg in dagelijks geluk.
Dat ze uitgerekend in een fabriek werkt waar ze gelukskoekjes maken, laat je meteen van Jalali’s fijne humor proeven. Even later mag Donya zelf die opstekers bedenken. “Wanhopig op zoek naar een droom”, schrijft ze stiekem op zo’n papiertje, met haar naam en nummer erbij. Dromen wil ze ook echt: ­slapeloosheid plaagt haar.
Het is niet gek dat Jim Jarmusch zo vaak in een adem met Fremont is genoemd. De Amerikaan is al net zo’n held in minimalistische pareltjes met een slenterend tempo en amper een verhaal, denk maar aan het wondermooie Paterson met Adam Driver. Jalali puurt net als Jarmusch poëzie uit het schijnbaar banale. Zijn humor is veel te subtiel voor de bulderlach.
Zonder schwung brengt hij Donya’s wedervaren in beeld, van achter een statische camera in zwart-witbeelden die de lichte melancholie onderstrepen. Debutante Anaita Wali Zada speelt de jonge vrouw weinig expressief, maar heus niet onbewogen.
Donya moest Afghanistan ontvluchten nadat ze getolkt had voor het Amerikaanse leger. In de ogen van haar omgeving was ze een verrader. Nu leeft ze in Fremont, net buiten San Francisco, in een motel met lotgenoten. “Isoleer je niet”, zegt ze tegen een verdrietige moeder, en zo stopt ze haar raadgevingen niet alleen in koekjes.
In de laatste minuten duikt The bear-acteur Jeremy Allen White op, als een klein geluk op het juiste moment.
Jalali laat er geen twijfel over bestaan: alleen-zijn voelt draaglijker met zijn tweeën.

Bijdrage: op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat € 8,50 kost i.p.v. het standaardtarief van € 13,60.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.

Afspraakuur : 19u25
Afspraakplaats : UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC. Slechts € 3 voor 3 uren!)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur : 19u45
Info : Luc F - 0484 98 38 37 - lucferny@hotmail.com of Ben VdP - 0470 90 24 73 - ben.vanderpoorten@skynet.be.
 DO 25/07/24 Lier Centraal HELLMUT LOTTI GOES METAL Lier OOK NIET-LEDEN! DO 25/07/24 Lier Centraal HELLMUT LOTTI GOES METAL Lier OOK NIET-LEDEN!
 DO 25/07/24 Lier Centraal HELLMUT LOTTI GOES METAL Lier OOK NIET-LEDEN!Op donderdag 25 juli is Lier Centraal het toneel voor de legendarische show ‘Hellmut Lotti Goes Metal’.

Helmut Lotti, de veelgeprezen zanger met een buitengewone veelzijdigheid, stapt uit zijn comfortzone en omarmt de rauwe wereld van hardrock en metal! Voor degenen die de laatste tijd onder een steen hebben geleefd, zal de aankondiging van “Hellmut Lotti Goes Metal” als een verrassing komen. Maar voor degenen die de achtergrond van deze artiest kennen, is het eigenlijk niet zo vreemd. Helmut’s liefde voor metal werd gewekt door zijn broer Johan, wiens platenkast een schat aan iconische bands zoals Judas Priest, Mötley Crüe en Iron Maiden herbergde. Als tiener zong Helmut al luidkeels mee met de meest epische metalnummers, zijn passie groeiend met elke noot.
Zo stond hij thuis op zijn dertiende eens bovenop de rugleuning van het bankstel luidkeels Run To The Hills van Iron Maiden te zingen toen de bel rinkelde. Zijn vader, die ook zanger was en die hij niet zo vaak zag, kwam tot zijn grote verbazing de woonkamer binnen op het moment dat Helmut Bruce Dickinsons oplopende oerschreeuw net voor het laatste refrein uitbrulde. “Amai, gij kunt echt zingen” was de passende reactie van zijn vader. Deze ervaring markeerde het begin van een reis die nu culmineert in een unieke show.

Het pad naar het metalgenre werd verder geplaveid door een opvallende vertolking van “Run To The Hills”, gevolgd door een gedenkwaardig optreden op Graspop Metal Meeting.

Van klassiekers zoals “Holy Diver” van Dio tot iconische anthems zoals “Highway To Hell” van AC/DC, ze passeren allemaal de revue!
Zie hieronder: Klik hier voor meer info

Afspraakuur : 20u
Afspraakplaats : ter hoogte van het terras van Het Moment, Grote Markt 39-40 te 2500 Lier
Aanvangsuur : 20u30
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
link Klik hier voor meer info
 VR 02/08/24 Praatcafé Mortsel  VR 02/08/24 Praatcafé Mortsel
 VR 02/08/24 Praatcafé Mortsel Wil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Eén van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn ook welkom tussen 20u en 24u om bij te praten.
Afspraakplaats : Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel. INGANG via het terras van het Sportcentrum, rechts van de tennisvelden.
Aanvang : 20u
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
 ZA 03/08/24 Stadswandeling Den Dam Antwerpen  ZA 03/08/24 Stadswandeling Den Dam Antwerpen
 ZA 03/08/24 Stadswandeling Den Dam Antwerpen Ditmaal gaan we met Marc op stap naar een vergeten stadsdeel, Den Dam, gelegen halverwege het Eilandje en Stuivenberg, een wijk met een zeer eigen karakter (te wijten aan een eeuwenlang isolement). Een wijk met een geschiedenis die teruggaat tot 433 na Christus. Het unieke herwaarderingsproject Spoor Noord toverde de voorbije jaren het enorme spoorwegemplacement om tot een heus stedelijk landschapspark. De oude havenwijk kreeg zo eindelijk terug zuurstof, wordt gretig herontdekt en trekt nieuwe bewoners aan. Den Dam gaat weer volop vooruit. Je wandelt er langs magische middeleeuwse plekjes, trendy lofts in oude pakhuizen en monumentale sociale woningbouw. Je verneemt de geschiedenis van de leprozenkolonie, de anekdote van de beruchte ezelskoers, het relaas van de spectaculaire verplaatsing van het stationsgebouw en ook het verhaal van het kleurrijke samenleven van oude schippers, dokwerkers, slachters en migranten.
De ontdekking van deze herboren wijk is een echte belevenis!
De wandeling duurt 120 minuten en het einde is aan de vertrekplaats.
Nadien mogelijkheid om gezellig iets te drinken/eten in de buurt van het Eilandje of Willemdok.
Afspraakuur : 17u45
Afspraakplaats : aan de parkbrug Noorderplaats 2 ter hoogte van de AP Hogeschool. Dit is op het einde van de Italiëlei, schuin tegenover het Cadix ziekenhuis.
Hoe geraak je daar? Je komt uit het Centraal Station van Antwerpen, je steekt het Astridplein over en neemt dan tram 24 richting Eilandje/Havenhuis.
Aanvangsuur : 18u
Reservatie : € 12 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 25
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 04/08/24 Bezoek met gids 'La Nouvelle Maison' Tervuren OOK NIET-LEDEN! ZO 04/08/24 Bezoek met gids 'La Nouvelle Maison' Tervuren OOK NIET-LEDEN!
 ZO 04/08/24 Bezoek met gids 'La Nouvelle Maison' Tervuren OOK NIET-LEDEN!La Nouvelle Maison is een icoon van het modernisme. 'Vooral de compositie en de harmonie van de woning zijn speciaal. Die hebben ons enorm geraakt' aldus de huidige eigenaar.
Tervuren kruipt onder je huid. Vraag het maar aan Henry Van de Velde (1863-1957). Toen de Belgische architect-designer in 1897 meubels ontwierp voor de koloniale tentoonstelling in het Tervuurse Koloniënpaleis, viel het hem op hoe groen en rustig het dorp was. Dertig jaar later zou hij er 'La Nouvelle Maison' bouwen, de laatste woning die hij voor zichzelf tekende.
De Duitser Thomas Rabe, chairman en CEO van de mediagroep Bertelsmann en CEO van RTL Group kocht het huis in 2015. Het huis stond al jaren te verkommeren, architect Guido Stegen restaureerde alles.
De beste kunstmatch in het huis blijft toch Henry Van de Veldes lievelingskunstwerk: het pointillistische portret van zijn latere vrouw Maria Sèthe door Theo van Rysselberghe. Het originele schilderij hangt in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van Antwerpen. Rabe liet er een perfecte replica van maken, die op precies dezelfde plek hangt als vroeger: in het bureau, pal in het het verlengde van de bibliotheek.
Thomas Rabe wil van La Nouvelle Maison nadrukkelijk geen museum maken, zoals met Jules Brunfauts Maison Hannon of met Victor Horta's Hotel Solvay recent is gebeurd in Brussel.
Henry Van de Velde beleefde van 1927 tot 1947 niet zijn gelukkigste jaren in La Nouvelle Maison. Hij maakte zijn comeback in België na jaren in Duitsland, Nederland en Zwitserland. Maar de late Belgische erkenning had ook een bittere nasmaak: door zijn nauwe band met Duitsland werd hij beschuldigd van collaboratie. Tot een proces kwam het nooit, naar de stempel woog op hem. Toen zijn vrouw Maria in 1943 stierf na een slepende ziekte, werd het Van de Velde allemaal te veel. Hij belandde in een depressie en ging in vrijwillige ballingschap. Zelfs koningin Elisabeth, die hem speciaal kwam opzoeken in Tervuren, kon hem niet overtuigen om in België te blijven. Samen met zijn dochter Nele ruilde hij Tervuren voor Zwitserland, waar hij in 1957 stierf.
De rondleiding duurt 60 minuten onder leiding van een kunstgids.
Afspraakuur : 13u30
Afspraakplaats : aan Oud Berchem Kerk (carpooling) of om 14u45 aan de ingang van 'La Nouvelle Maison' Albertlaan 1 Tervuren.
Wil je carpoolen (als chauffeur of als passgier) vanuit Oud Berchem Kerk? Graag een mailtje vóór 01/08 aan nicole@oever.be
Aanvangsuur : 15u
Reservatie : € 23 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 15
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 10/08/24 Open Air met DJ SHANE in BARN64 Brasschaat OOK NIET-LEDEN! ZA 10/08/24 Open Air met DJ SHANE in BARN64 Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
 ZA 10/08/24 Open Air met DJ SHANE in BARN64 Brasschaat OOK NIET-LEDEN!Mis de unieke openluchtparty niet, die alvast op 18 mei een groot succes kende op de super locatie BARN64 in Brasschaat met super goede DJ Shane!
En uiteraard zijn de dansvloer en bar overdekt!
DJ Shane speelt de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt.
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance op de Oeverparty's!
Toegang vanaf 21 jaar.
Einde: 3u.
Inkom: € 15 (niet-Oeverleden) en € 10 (Oeverleden).
Indien je op voorhand reserveert voor de party via overschrijving, dan betaal je als niet-Oeverlid € 13 i.p.v. € 15 en als Oeverlid € 8 i.p.v. € 10!
Aan de inkom kan je cash of met Payconiq betalen.
Er is aan Barn64 plaats voor 100 wagens. Parking volzet? Geen probleem: BARN64 voorziet een Shuttle tussen Barn64 en de P&R in Sint-Job!
Afspraakplaats : BARN64 - Sint-Jobsesteenweg 64 in 2930 Brasschaat
Aanvangsuur : vanaf 21u
Reservatie : € 13 (niet-leden) of € 8 (Oeverleden) overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 600
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
Waag je kans om via onderstaande link een vrijkaart te winnen voor deze openluchtparty!
url Klik hier voor meer info
 ZO 11/08/24 Tentoonstelling met gids Rodin 'Een moderne Renaissance' Mons/Bergen OOK NIET-LEDEN!  ZO 11/08/24 Tentoonstelling met gids Rodin 'Een moderne Renaissance' Mons/Bergen OOK NIET-LEDEN!
 ZO 11/08/24 Tentoonstelling met gids Rodin 'Een moderne Renaissance' Mons/Bergen OOK NIET-LEDEN! De tentoonstelling traceert zijn artistieke reis, met België – dat rijke grondgebied dat zijn kunst tot bloei liet komen – als hoogtepunt.
Aan de hand van de vele ontdekkingen en vergelijkingen met Rodins inspiratiebronnen (Michelangelo, Vesalius, Mabuse, Rubens) belicht deze tentoonstelling de interesse van de beeldhouwer in artistieke vernieuwingen uit de renaissance waar tot nu toe weinig aandacht aan is besteed. Zo biedt de tentoonstelling de gelegenheid om het onschatbare erfgoed van Mons te herontdekken, met een selectie werken uit het Fonds Puissant maar ook werken van Jacques du Broeucq, meester van Gianbologna, uit de schatkamer van de collegiale kerk Sainte Waudru.
Dankzij de uitzonderlijke samenwerking met Belgisch kunstenares Berlinde De Bruyckere is Rodin vandaag nog steeds relevant, bijna paradoxaal genoeg als een essentieel baken op de weg naar hedendaagse kunst.
De tentoonstelling toont bijna tweehonderd van de beroemdste beeldhouwwerken van de kunstenaar, waarvan sommige monumentaal, maar ook tekeningen, gravures en schilderijen uit het Musée Rodin in Parijs, internationale instellingen en privécollecties.
Inbegrepen in de € 12: rondleiding van de tentoonstelling met een gids
De toegang is gratis met een Museumpas. Heb je geen Museumpas, dan is de inkom € 16. Best op voorhand een ticket reserveren.
De rondleiding duurt 90 minuten.
Afspraakuur : 13u30
Afspraakplaats : aan de kassa van het Museum CAP, Rue Neuve 8 in 7700 Mons waar Pieter en Nicole iedereen verwelkomen. Je kan in het weekend goedkoop sporen. Vanuit Antwerpen-Centraal is er een trein naar Brussel-Zuid om 10u40. Van daaruit neem je dan de trein naar Mons. Museum CAP ligt op een kwartiertje wandelen vanuit het station.

Als je wil je carpoolen vanuit Oud Berchem Kerk, laat dan ten laatste op WO 07/08 aan Nicole (nicole@oever.be) weten of je als chauffeur of als passagier naar Oud Berchem Kerk komt.
Aanvangsuur : 13u50
Reservatie : € 12 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 DO 15/08/24 RADIO GUGA met Guga Baul op Kroonkurk festival Kapellen OOK NIET-LEDEN! DO 15/08/24 RADIO GUGA met Guga Baul op Kroonkurk festival Kapellen OOK NIET-LEDEN!
 DO 15/08/24 RADIO GUGA met Guga Baul op Kroonkurk festival Kapellen OOK NIET-LEDEN!Een topaffiche om het tweede seizoen van Kroonkurk Festival af te sluiten! Radio Guga heeft maar liefst meer dan 50 imitaties in huis. Samen met zijn band brengt frontzanger Guga Baul meer dan covers. Stemmenimitaties en grappige bindteksten zorgen voor een avond vol entertainment. Geen betere artiest om moederdag mee af te sluiten!
Afspraakuur : 19u30
Afspraakplaats : in het Gemeentepark links van het podium, aan de vlaggen
Aanvangsuur : 20u
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Zie hieronder: Klik hier voor meer info
link Klik hier voor meer info
 ZA 17/08/24 Bezoek aan Brouwerij The Musketeers 'Bier dat doet praten' Sint-Gillis-Waas Nog 8 pl.! ZA 17/08/24 Bezoek aan Brouwerij The Musketeers 'Bier dat doet praten' Sint-Gillis-Waas Nog 8 pl.!
 ZA 17/08/24 Bezoek aan Brouwerij The Musketeers 'Bier dat doet praten' Sint-Gillis-Waas Nog 8 pl.!Brouwerij The Musketeers maakt bier dat doet praten. Dat doen ze ondertussen al bijna 25 jaar. Brouwerij The Musketeers staat in binnen- én buitenland bekend om haar Troubadourbieren, haar Belgian Legend Series en Bucketlist Series. Het zijn telkens bieren met een verrassend karakter én met een verhaal.
Een oude steenbakkerij werd omgetoverd tot Brouwerij The Musketeers, een gloednieuwe ecologische brouwerij met een sfeervol brouwerijcafé met een groot terras, waar we na ons bezoek kunnen genieten van heerlijke speciaalbieren en streekgerechten.
Niets is zo boeiend dan zelf het reilen en zeilen in brouwerij The Musketeers te ontdekken. De gids leidt ons graag rond en biedt ons een blik achter de schermen. We komen te weten hoe hun speciaalbieren gebrouwen worden, wat er bij het bierbrouwen allemaal komt kijken, waarom ze precies deze bieren brouwen en waar al hun bier naartoe vloeit als het de brouwerij verlaat. Na de rondleiding genieten we van een vers getapt bier.
De rondleiding duurt ongeveer 45 minuten.
De prijs omvat een rondleiding door de brouwerij en de oude steenbakkerij, inclusief 1 bier (25 cl) of frisdrank.
Aansluitend drinken we nog iets in het aanpalende Brouwerijcafé. De liefhebbers kunnen hier ook genieten van een heerlijk streekgerecht. Er is een uitgebreide kaart en dit restaurant staat zeer goed aangeschreven.
Afspraakuur : 15u45
Afspraakplaats : aan het onthaal van Brouwerij The Musketeers, Reepstraat 208 in 9170 Sint-Gillis-Waas waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 16u
Reservatie : € 10 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 18/08/24 Tentoonstelling met gids 'Constant Permeke in tegenlicht' Jabbeke OOK NIET-LEDEN! ZO 18/08/24 Tentoonstelling met gids 'Constant Permeke in tegenlicht' Jabbeke OOK NIET-LEDEN!
 ZO 18/08/24 Tentoonstelling met gids 'Constant Permeke in tegenlicht' Jabbeke OOK NIET-LEDEN! De tentoonstelling Constant Permeke in tegenlicht biedt een verrassende kijk op een dertigtal in het oog springende kunstwerken van Constant Permeke, die zijn verscheidenheid en zijn grensverleggende karakter bevestigen. Het nodigt bezoekers uit om vanuit nieuwe inzichten de kunst van Permeke te benaderen. Voor deze tentoonstelling werden uitzonderlijke bruiklenen toegestaan uit private collecties en (inter)nationale musea. Het is de eerste tentoonstelling bij de heropening van het Permekemuseum na een grondige renovatie.
We kennen Constant Permeke vooral als centrale figuur van het Vlaamse expressionisme. Toch was hij eerder een buitenbeentje. De keuze voor de term Vlaams expressionisme was veeleer een promotionele zet van de Brusselse galerie Sélection in de jaren twintig. Constant Permeke koos voor een eigenzinnig traject in de marge van het kubisme, het expressionisme en het humanisme. Hij schilderde zijn dagelijkse realiteit: onverbloemde, bezielde portretten van zijn familie, mensen uit zijn omgeving, alledaagse gebeurtenissen, het tedere moederschap, landschappen en zeegezichten. Zijn aandacht ging naar diepmenselijke thema’s, naar de verbondenheid van mensen onder elkaar en met de natuur. Maar bovenal ging het hem om het spel en het proces bij het creëren, de zoektocht en het experiment, het constant beslissen om door te gaan of los te laten. Hij koos om risico’s te nemen en grenzen te verleggen bij het kiezen van zijn technieken, materialen en formaten die hij als collages samenbracht. Wars van taboes en beperkingen, volledig in de lijn van het modernisme, zocht Constant Permeke hoe hij het academisme kon wentelen of doorbreken, hoe hij de teken-, schilder- en beeldhouwkunst telkens opnieuw kon uitvinden.
Het woonhuis biedt een permanente presentatie waarin werk en leven van Permeke op een hedendaagse manier worden gesitueerd. De nieuw aangelegde ecologische tuin – waar plaats is voor continu experiment en evolutie –weerspiegelt Permekes grensverleggende en innoverende karakter.
De prijs omvat: een rondleiding (met gids) die het boeiende leven en werk van de kunstenaar omvat, met bezoek aan het volledige hernieuwde museum (waaronder ook zijn voormalig ‘schilderatelier’) alsook het ‘beeldhouwatelier’ (afzonderlijk, buiten) en een halte in de prachtige museumtuin + inkomticket.
De Museumpass is niet geldig met een gegidste groep!
De gegidste rondleiding duurt 90 minuten.
Afspraakuur : 14u45
Afspraakplaats : aan de kassa van het Permekemuseum, Gistelsesteenweg 11 in 8490 Jabbeke waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Carpooling: indien je wil carpoolen vanuit Oud Berchem Kerk om 12u45, stuur je uiterlijk tegen WO 14/08 een mail naar nicole@oever.be met vermelding of je chauffeur bent of passagier. De carpooling is enkel mogelijk indien er voldoende chauffeurs zijn!
Aanvangsuur : 15u
Reservatie : € 18 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 VR 23/08/24 Bezoek Museum Nationale Bank van België Brussel OOK NIET-LEDEN!  VR 23/08/24 Bezoek Museum Nationale Bank van België Brussel OOK NIET-LEDEN!
 VR 23/08/24 Bezoek Museum Nationale Bank van België Brussel OOK NIET-LEDEN! Van de Union du Crédit de Bruxelles tot het Museum van de Nationale Bank van België
Het gebouw waarin het museum van de Nationale Bank van België (NBB) is ondergebracht is een architecturale parel in hartje Brussel. De Brusselse architect Désiré De Keyser (1823-1897) ontwierp het in 1872 in opdracht van de Union du Crédit de Bruxelles (UCB) en na renovatiewerken nam de NBB het in 2010 in gebruik.
De UCB werd in het leven geroepen op initiatief van Brusselse ondernemers en zakenmannen die, kort na de bankencrisis van 1848, besloten samen te werken om hun eigen bank op te richten. Het was dus een coöperatieve bank: de aandeelhouders waren ook de klanten van de Bank. De UCB bood bankdiensten aan, vooral kredieten op korte termijn, waarvoor ondernemers op dat moment niet meer terechtkonden bij de grote commerciële banken. Het gebouw werd in 1969 overgenomen door de United California Bank en kwam in de jaren tachtig in het bezit van de NBB. Verschillende elementen van het gebouw werden in 1984 als monument beschermd, zoals de lokettenzaal met glasramen, de inkomhal en het trappenhuis. Dit zorgde voor een strak keurslijf bij de minutieuze restauratie van het gebouw die in 2009 werd voltooid.
Het gebouw is een uitzonderlijk voorbeeld van de bankarchitectuur in Brussel en straalt gezag en prestige uit. Het overvloedige licht en de imposante ruimten moesten de invloed van de instelling weerspiegelen en het vertrouwen van de klanten wekken. De stijl van het gebouw is eclectisch omdat het elementen van verschillende stijlen combineert. Het algemene ontwerp is klassiek, maar wordt vermengd met moderne materialen zoals metaal en glas en aangevuld met neogotische elementen die aanwezig zijn in de decoratieve beeldhouwwerken.
Een gids geeft ons gedurende 60 minuten een boeiende rondleiding in dit prachtige gebouw.
Na de rondleiding kunnen we nog iets gaan drinken in de omgeving.

Afspraakuur : 13u15
Afspraakplaats: aan de ingang van NBB, Warmoesberg 57 in 1000 Brussel waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen. Het gebouw ligt op wandelafstand van Brussel Centraal. Je kan voordelig sporen naar Brussel, zonder rekening te moeten houden met files en dure parkings.
Aanvangsuur : 13u30
Reservatie : € 5 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 30
 ZO 01/09/24 Klassiek op het plein met Antwerp Symphony Orchestra  ZO 01/09/24 Klassiek op het plein met Antwerp Symphony Orchestra
 ZO 01/09/24 Klassiek op het plein met Antwerp Symphony Orchestra Tijdens het gratis openluchtconcert op het Antwerpse Sint-Jansplein brengt het Antwerp Symphony Orchestra live een toegankelijk klassiek programma. Een vaste waarde aan het einde van de zomer!
Vanaf 18u45 geniet je van warme klanken op het Sint-Jansplein. Het Driss El Maloumi Trio, dat oed en percussie samenbrengt, zet de avond in met een denderende improvisatieset. Een oed is een Arabische en Midden-Oosterse luit, een druppelvormig houten snaarinstrument met een relatief korte hals zonder fretten. De Arabische oed is de directe voorloper van de Europese luit, en daarmee een voorouder van de moderne gitaar.
Om 19u30 pakken het Antwerp Symphony Orchestra en het Driss El Maloumi Trio samen het plein in met een toegankelijk en meeslepend symfonisch programma, met onder meer zuiderse klanken van Ginastera en De Falla.
De tent en eet- en drankkraampjes zorgen voor een heus festivalgevoel om de zomer af te sluiten. Een gratis en niet te missen afsluiter van de zomer!
Programma
Ginastera Estancia, opus 8a (suite)
El Maloumi Gratitude
El Maloumi Rain dance
El Maloumi The commandments of the tree
De Falla El sombrero de tres picos (selectie uit de suites)
Ravel La valse (poème choréographique)

Dirigent: Stefan Geiger

Afspraakuur : 18u15
Afspraakplaats : ter hoogte van Mercado Portugal, Sint-Jansplein 4 waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 19u30
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
 ZA 21/09/24 Antwerp Symphony Orchestra Gala met Kristine Opolais Antwerpen  ZA 21/09/24 Antwerp Symphony Orchestra Gala met Kristine Opolais Antwerpen
 ZA 21/09/24 Antwerp Symphony Orchestra Gala met Kristine Opolais Antwerpen Traditiegetrouw geeft het Antwerp Symphony Orchestra zijn nieuwe concertseizoen een stijlvolle aftrap. Dit jaar nodigen ze een topster uit die al ettelijke operapodia deed schitteren: de Letse sopraan Kristine Opolais staat garant voor vocaal vuurwerk. Zij zingt een selectie van de mooiste aria’s uit het operarepertoire. Dit concert is meteen hét hoogtepunt voor wie houdt van brio, glamour en magische momenten. Nestel je in de comfortabele zetels van de Elisabethzaal en geniet van het mooiste wat opera te bieden heeft.
Sopraan: Kristine Opolais
Dirigent: Kerem Hasan
Programma:
Verdi Ballo della Regina 'La Peregrina' (uit: Don Carlo)
Puccini O mio babbino caro (uit: Gianni Schicchi)
Verdi O don fatale, o don crudel (uit: Don Carlo)
Wagner Prelude tot het derde bedrijf (uit: Parsifal)
Korngold Marietta's Lied (uit: Die tote Stadt)
Mascagni Intermezzo (uit: Cavalleria rusticana)
Verdi Pace, pace mio Dio (uit: La forza del destino)
Strauss jr. Ouverture (uit: Der Zigeunerbaron)
Ponchielli Suicidio! In questi fieri momenti (uit: La Gioconda)
Puccini Vissi d'arte (uit: Tosca)
Tsjajkovski Polonaise (uit: Jevgeni Onegin)
Dvorák Lied aan de maan (uit: Rusalka)

De normale prijs van een ticket is € 69.
Afspraakuur : 19u45
Afspraakplaats : aan de inkom van de Koningin Elisabethzaal, Astridplein 16 te 2018 Antwerpen.
Aanvangsuur : 20u15
Reservatie : € 55,20 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 8
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Activiteiten Activiteiten
 ActiviteitenZO 21/07/24
Wandeling in en rond het Fort van Borsbeek (22 km) NIEUW!

Fietsen: ontdek de Schijnvallei (± 45 km) NIEUW!

DI 23/07/24
Dinsdagavondfilm Fremont (Babak Jalali) 4**** UGC Antwerpen NIEUW!

DO 25/07/24
Lier Centraal HELLMUT LOTTI GOES METAL Lier NIEUW!


ZO 28/07/24
Wandeling Superdivers Antwerpen *** VOLZET
Lentewandeling te Lubbeek, toeren tussen bossen en kastelen (20km)

VR 02/08/24
Praatcafé Mortsel

ZA 03/08/24
Wandelvakantie in Kappl, Oostenrijk o.l.v. Pol van ZA 03/08 tot ZA 10/08/2024 OOK NIET-LEDEN! *** VOLZET
Stadswandeling Den Dam Antwerpen

ZO 04/08/24
Bezoek met gids 'La Nouvelle Maison' Tervuren OOK NIET-LEDEN!

MA 05/08/24
Fiets- en wandelmidweek Kemmel van MA 05/08 tot VR 09/08/2024 ENKEL OEVERLEDEN! NOG PLAATSEN VRIJ!

VR 09/08/24
Fiets- en wandelweekend Kemmel van VR 09/08 tot ZO 11/08 of MA 12/08/2024 ENKEL OEVERLEDEN! *** VOLZET
Oevercafé Mortsel

ZA 10/08/24
Open Air met DJ SHANE in BARN64 Brasschaat OOK NIET-LEDEN! Vanaf 21u tot 3u!

ZO 11/08/24
Tentoonstelling met gids Rodin 'Een moderne Renaissance' Mons/Bergen OOK NIET-LEDEN!

DO 15/08/24
RADIO GUGA met Guga Baul op Kroonkurk festival Kapellen OOK NIET-LEDEN! NIEUW!

VR 16/08/24
Praatcafé Mortsel
Avondje gezelschapsspelen Lier
Zomer van Antwerpen 'Low Cost Paradise' van Cirque Pardi Deurne Antwerpen Enkel Oeverleden! *** VOLZET

ZA 17/08/24
Bezoek aan Brouwerij The Musketeers 'Bier dat doet praten' Sint-Gillis-Waas Nog 8 plaatsen!

ZO 18/08/24
Tentoonstelling 'Constant Permeke in tegenlicht' met gids Jabbeke OOK NIET-LEDEN!

VR 23/08/24
Oevercafé Mortsel
Bezoek Museum Nationale Bank van België Brussel OOK NIET-LEDEN!

ZA 24/08/24
Zomer van Antwerpen 'Dit lijkt een beetje op een cactus' Zwerm & Bad van Marie Antwerpen *** VOLZET

ZO 25/08/24
Dagje Brugge met gids Hans Geldhof, Brugge die Scone *** VOLZET

VR 30/08/24
Oevercafé Mortsel

ZO 01/09/24
Klassiek op het plein met Antwerp Symphony Orchestra NIEUW!
VR 06/09/24
Genietersweekend Vught (nabij Den Bosch, NL) met verblijf in hotel van VR 06/09 tot ZO 08/09/2024. Inschrijven kan binnenkort.

Praatcafé Mortsel

ZA 07/09/24
Noordteater 'Who's afraid of Virginia Woolf' Première Antwerpen *** VOLZET

DI 10/09/24
Zonvakantie Rhodos (Griekenland) van DI 10/09 tot DI 17/09/2024 Only adults OOK NIET-LEDEN! *** VOLZET

VR 13/09/24
Avondje gezelschapsspelen Lier

Oevercafé Mortsel

DO 19/09/24
Sauna Espace, Kalmthout

VR 20/09/24
Praatcafé Mortsel

ZA 21/09/24
Opening Oevers Party Time in RUITERHAL, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
Antwerp Symphony Orchestra Gala met Kristine Opolais Antwerpen NIEUW!

VR 27/09/24
Oevercafé Mortsel

Da Capo Circus Ronaldo Lint *** VOLZET

ZA 28/09/24
Theater Bart Hollanders, Bo Spaenc, Bjorn Eriksson, Pedro Elias 'DE IDEALIST' Merksem NOG 2 PLAATSEN!

ZO 29/09/24
Architectuurwandeling met gids Deeviet: Modernisme en Art Deco Mechelen

MA 30/09 tot DO 03/10
Citytrip Madrid *** VOLZET

VR 04/10/24
Praatcafé Mortsel

VR 11/10/24
Avondje gezelschapsspelen Lier
Oevercafé Mortsel

ZA 12/10/24
Theater 'Werken en dagen' FC Bergman Toneelhuis Antwerpen *** NOG 3 PLAATSEN

DO 17/10/24
EWT Theater 'Vruchten der liefde' Deurne *** VOLZET

VR 18/10/24
Praatcafé Mortsel

ZA 19/10/24
Oevers Party Time in RUITERHAL, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

DO 24/10/24
What the Butler saw - Theater Malpertuis Mortsel *** VOLZET

VR 25/10/24
Oevercafé Mortsel

ZA 26/10/24
Comedy: Hans Cools met 'Cools en Zonen' Liers Cultuurcentrum Lier *** VOLZET
Noordteater 'Boeing Boeing' Première Antwerpen NOG 1 PLAATS!

Kaas- en wijnavond met DJ Chris Oelegem

Deze lijst is niet volledig! Er worden geregeld activiteiten bijgevoegd!
Voor reservatie, raadpleeg de activiteiten via www. oever.be. Wacht niet met reserveren!
url Klik hier voor meer info