Vrijdag 19 juli 2024Wandelingen en fietstocht week 30 en verder   
 ZO 21/07/24 Wandeling in en rond het Fort van Borsbeek (22 km)  ZO 21/07/24 Wandeling in en rond het Fort van Borsbeek (22 km)
 ZO 21/07/24 Wandeling in en rond het Fort van Borsbeek (22 km) Een verrassende wandeling door en rond het dorp naast de stad en toekomstige 10e district van Antwerpen. Wandelen in het bakstenen en tevens oudste fort van de Antwerpse fortengordel is speciaal en zorgt regelmatig voor mooie uitzichten en doorkijkjes op de omgeving. Het is ook het thuis van een vleermuizen populatie.
Andere bezienswaardigheden onderweg zijn natuurgebied Nosegoed, het geboortebos, de talrijke beken, mooie tuinen, de grote serres en de wijngaarden in Vremde. Eindigen doen we in zomerbar De Schuur.

Het merendeel van het parkoers is goed begaanbaar maar hou rekening met mogelijk enkele slijkerige paden.
Meebrengen: Hapje (picknick) en drank voor onderweg (2 stops voorzien), stevige wandelschoenen, kleingeld, goed weer en goed humeur
Neem zeker je geldige lidkaart mee en toon die aan de verantwoordelijke zodat hij een juist lidnummer kan noteren!
Afspraakuur : 11u
Afspraakplaats : Parking aan El Citadel, Verlengde Schanslaan, 2150 Borsbeek
Aanvangsuur : 11u15
Bijdrage : Gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info : Marc D - 0489 74 57 63 - marcd.oever@gmail.
 ZO 21/07/24 Fietsen: ontdek de Schijnvallei (± 45 km)  ZO 21/07/24 Fietsen: ontdek de Schijnvallei (± 45 km)
 ZO 21/07/24 Fietsen: ontdek de Schijnvallei (± 45 km) Het Rivierenhof en het Vrieselhof, beide droendomeinen, worden verbonden door het riviertje het Schijn.
Als enige zoetwaterbron speelde het Schijn eeuwenlang een belangrijke rol voor de stad Antwerpen.
Deze fietstocht loodst ons door het stroomgebied van het Groot en het Klein Schijn.
Onderweg geniet je van mooie natuur en kasteeldomeinen in de Schijnvallei. Een terrasje zal niet ontbreken.
We fietsen aan een rustig tempo (16-18 km rijsnelheid), ook geschikt voor niet elektrische fietsen.
Na de tocht kunnen we nog genieten van het terras en de mooie tuinen van de Orangerie Vordenstein.
Zorg voor een fiets die in orde is. Breng ook zeker je geldige Oeverlidkaart mee zodat de verantwoordelijke de juiste lidnummers kan noteren.
Bij regen wordt de tocht verplaatst. Bij twijfel contacteer Diane.

Afspraakuur : 13u15
Afspraakplaats : Parking Vordenstein, Kopstraat in 2900 Schoten
Aanvangsuur : 13u30
Bijdrage : Gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info : Diane DK - 0485 80 29 86.
 ZO 28/07/24 Lentewandeling te Lubbeek, toeren tussen bossen en kastelen (20km) ZO 28/07/24 Lentewandeling te Lubbeek, toeren tussen bossen en kastelen (20km)
 ZO 28/07/24 Lentewandeling te Lubbeek, toeren tussen bossen en kastelen (20km)Eerst maken we kennis met het natuurgebied De Spicht en daarin de motte van Stakenborg. Het pad gaat dan omhoog via Schoonbergen. Wat verderop komen we in het Kalvariebos waan we picknicken. Daarna passeren we het prachtige kasteel van T' Serclaes-de Biolley, met ervoor de kapel van OLV van Lubbeek. Via Terkeyen wandelen we naar het Hof ter Meren uit 1750 en komen in het gehucht Heurbeek. Onze tocht gaat verder door het Kapellebos naar het IJsmanneke van Binkom voor onze 2de stop. Even ons tegoed doen van het lekkere zoet en dan zetten we onze stappen naar het Tafelbos. Een holle weg voert ons omhoog naar het gehucht Eksternest en daalt dan weer langs een gerestaureerde hoeve. Zo komen we aan het Kasteel van Gemp. Tenslotte doen we nog de vallei van de Molenbeek (hier kan het wel drassig zijn) en een stuk van de GR512 om zo aan ons vertrekpunt te komen. Be there!
Meebrengen: hapje en drank voor onderweg (min 2 stops), stevige, waterdichte wandelschoenen, goed weer, goed humeur en breng zeker je geldige Oeverlidkaart mee zodat Rik de juiste lidnummers kan noteren!

Afspraakuur : 10u30
Afspraakplaats : Douaneplein in 2800 Mechelen of om 11u15 Sint Martinuskerk van 3210 Lubbeek
Aanvangsuur : 11u30
Bijdrage : Gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info : Rik V - 0472 44 72 43.
 ZA 03/08/24 Stadswandeling Den Dam Antwerpen ZA 03/08/24 Stadswandeling Den Dam Antwerpen
 ZA 03/08/24 Stadswandeling Den Dam AntwerpenDitmaal gaan we met Marc op stap naar een vergeten stadsdeel, Den Dam, gelegen halverwege het Eilandje en Stuivenberg, een wijk met een zeer eigen karakter (te wijten aan een eeuwenlang isolement). Een wijk met een geschiedenis die teruggaat tot 433 na Christus. Het unieke herwaarderingsproject Spoor Noord toverde de voorbije jaren het enorme spoorwegemplacement om tot een heus stedelijk landschapspark. De oude havenwijk kreeg zo eindelijk terug zuurstof, wordt gretig herontdekt en trekt nieuwe bewoners aan. Den Dam gaat weer volop vooruit. Je wandelt er langs magische middeleeuwse plekjes, trendy lofts in oude pakhuizen en monumentale sociale woningbouw. Je verneemt de geschiedenis van de leprozenkolonie, de anekdote van de beruchte ezelskoers, het relaas van de spectaculaire verplaatsing van het stationsgebouw en ook het verhaal van het kleurrijke samenleven van oude schippers, dokwerkers, slachters en migranten.
De ontdekking van deze herboren wijk is een echte belevenis!

De wandeling duurt 120 minuten en het einde is aan de vertrekplaats.
Nadien mogelijkheid om gezellig iets te drinken/eten in de buurt van het Eilandje of Willemdok.
Afspraakuur : 17u45
Afspraakplaats : aan de parkbrug Noorderplaats 2 ter hoogte van de AP Hogeschool. Dit is op het einde van de Italiëlei, schuin tegenover het Cadix ziekenhuis.
Hoe geraak je daar? Je komt uit het Centraal Station van Antwerpen, je steekt het Astridplein over en neemt dan tram 24 richting Eilandje/Havenhuis.
Aanvangsuur : 18u
Reservatie : € 12 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 25
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten