Zaterdag 29 juni 2024Nieuwsbrief week 27 en verder   
 ZA 29/06/24 Minigolf spelen in Antwerpen  ZA 29/06/24 Minigolf spelen in Antwerpen
 ZA 29/06/24 Minigolf spelen in Antwerpen De langste dag is aangebroken, dus is het tijd om naar de minigolf te gaan om dit leuke spelletje te spelen.
We houden het vandaag dus bij een sportieve ontspanning. De bedoeling is het parcours van 18 holes met zo weinig mogelijk slagen af te leggen. Iedereen kan aan dit spannende spel mee doen.
Na de match kunnen we nog een wandeling maken in park Den Brandt en/of iets gaan eten in een (nieuw) eethuis in de buurt.
Bij zware regenval gaat dit evenement niet door. Tegen enkele tijdelijke druppels zijn we bestand.

Bijdrage: € 5 euro per persoon ter plaatse te betalen. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.

Afspraakuur : 14u30
Afspraakplaats : Minigolf Midget, Eglantierlaan in 2020 Antwerpen. Voldoende parkeergelegenheid in de buurt.
Info : Luc VDW - 0471 66 09 27 - luc.van.den.weygaert@telenet.be.
 DI 02/07/24 Dinsdagavondfilm Spoorloos (George Sluizer) 4**** Cinema Lumière Antwerpen  DI 02/07/24 Dinsdagavondfilm Spoorloos (George Sluizer) 4**** Cinema Lumière Antwerpen
 DI 02/07/24 Dinsdagavondfilm Spoorloos (George Sluizer) 4**** Cinema Lumière Antwerpen Het ijzingwekkende ‘Spoorloos’ (1988) lijkt met de jaren alleen maar beter te worden
De Nederlandse klassieker Spoorloos restaureren was een gouden idee. Nu beeld en geluid weer opgefrist zijn, valt pas echt op hoe goed dit ijzingwekkende moordmysterie, met een piepjonge Gene Bervoets in de hoofdrol, 36 jaar na zijn release overeind blijft.
Lieve Trio in DeMorgen van 25/06
Duur: 107 min.

“Spoorloos is de engste film die ik ooit gezien heb”. Wist Stanley Kubrick veel dat hij in een telefoongesprek met regisseur George Sluizer de perfecte marketingquote uitsprak om decennia later de release van de gerestaureerde versie van diens film te promoten.
Wat Spoorloos dan zo beklemmend maakt? Ten eerste is er het onvergetelijke, aardedonkere einde, dat Sluizer ontleende aan de korte thrillerroman Het gouden ei van Tim Krabbé. We zien hoe Rex (gespeeld door een 30-jarige Gene Bervoets) steeds meer geobsedeerd raakt door de verdwijning van zijn vriendin Saskia (Johanna ter Steege), en uiteindelijk tot het absolute uiterste wil gaan om het mysterie op te helderen.

Duizelingweekend idee
Al heel vroeg in de film wordt duidelijk dat brave huisvader Raymond Lemorne (Bernard-Pierre Donnadieu met een Hugo Coveliers-sik) haar heeft ontvoerd. Zo staat niet het wie centraal, maar wel het hoe en waarom. Het zijn de compleet amorele precisie én de goede luim waarmee de doodgewoon uitziende Lemorne de moord voorbereidt en uitvoert, die hem zo angstaanjagend maken. Het duizelingwekkende idee dat een mens tot alles in staat is als hij niet over een geweten beschikt.
Maar ook Rex is een verontrustend personage. Een vervormd spiegelbeeld van de killer, die er een gelijkaardige, weinig empathische levensfilosofie op nahoudt. Daardoor is ook het beeld van de liefde dat Spoorloos ophangt doodeng: is het mogelijk om echt met elkaar te versmelten, of zijn mensen gedoemd om zich diep vanbinnen altijd alleen te voelen?
De film ademt de jaren 80 door al zijn poriën – de auto’s, de nette dictie, de computers uit de digitale oertijd –, maar ziet er dankzij een kwalitatieve restauratie weer glashelder uit. Nu het laagje audiovisueel stof eraf werd geblazen, is eindelijk weer goed te zien hoe modern Spoorloos na 36 jaar nog steeds is.
Afspraakuur : 19u40
Afspraakplaats: Cinema Lumière, Lakenstraat 14 in 2000 Antwerpen, aan de rechterkant van het FOMU (Waalsekaai 47, 2000 Antwerpen).
Bereikbaarheid:
Met de tram en bus:
tram 8, halte Montigny (+/- 5 min wandelen)
tram 1 of 10, halte Bestorming (+/- 10 min wandelen)
tram 4, halte Pacificatie (+/- 5 min wandelen)
Met de fiets
Je fiets parkeer je veilig in de overdekte fietsenstalling in parking Steendonk. Deze ruime ondergrondse parking is op 2 minuten wandelen van de cinema.
Aanvangsuur : 20u
Info : Ben VdP - 0470 90 24 73 - ben.vanderpoorten@skynet.be.
 VR 05/07/24 Praatcafé Mortsel VR 05/07/24 Praatcafé Mortsel
 VR 05/07/24 Praatcafé MortselWil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Eén van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn ook welkom tussen 20u en 24u om bij te praten.
Afspraakplaats : Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel. INGANG via het terras van het Sportcentrum, rechts van de tennisvelden.
Aanvang : 20u
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
 ZA 06/07/24 Ballet 'Puur' Wim Vandekeybus Antwerpen NOG 2 PLAATSEN! OOK NIET-LEDEN! ZA 06/07/24 Ballet 'Puur' Wim Vandekeybus Antwerpen NOG 2 PLAATSEN! OOK NIET-LEDEN!
 ZA 06/07/24 Ballet 'Puur' Wim Vandekeybus Antwerpen NOG 2 PLAATSEN! OOK NIET-LEDEN!In zijn iconische voorstelling PUUR onderzoekt de Belgische choreograaf Wim Vandekeybus extreem geweld tegen onschuldigen.
Vandekeybus vertelt het verhaal van een man die doodt uit angst zijn macht te verliezen. De choreograaf werd hiervoor niet enkel geïnspireerd door oude mythologieën en Herodes’ Bijbelse kindermoord, maar ook door hedendaagse genocides. Vandekeybus creëerde in PUUR diepmenselijke karakterstudies met epische proporties. In deze hybride voorstelling komen dans, theater en film samen in een duister universum waarin Vandekeybus’ wervelende bewegingstaal en zinnenprikkelende beelden nooit aan poëtische kracht inboeten.
De Belgische allround kunstenaar Wim Vandekeybus hoort in het rijtje van internationaal gerenommeerde choreografen en regisseurs die in de jaren 1980 de Vlaamse Golf vormden. Voor het eerst wordt Vandekeybus’ werk nu onderdeel van het repertoire van Opera Ballet Vlaanderen. Het past daarmee volledig in de missie om belangrijke oeuvrewerken van Vlaamse choreografen te blijven tonen én door te geven aan een nieuwe generatie dansers én publiek.
PUUR is een niet te missen hoogtepunt uit de recente Vlaamse dansgeschiedenis.
Regie en choreografie: Wim Vandekeybus
De voorstelling duurt 120 minuten, pauze inbegrepen.
De tickets kosten normaal € 58. We hebben uitstekende plaatsen!
Gratis inleiding, 1 uur voor aanvang van de voorstelling!
Afspraakuur : 18u30
Afspraakplaats : aan de trappen van de inkom van de opera, Frankrijklei 28 in 2000 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen. De inleiding start om 19 uur. Best op tijd komen zodat je goede plaatsen hebt in de zaal waar de inleiding gegeven wordt.
Aanvangsuur : 20u
Reservatie : € 48 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 28/07/24 Wandeling Superdivers Antwerpen NOG 4 PLAATSEN! ZO 28/07/24 Wandeling Superdivers Antwerpen NOG 4 PLAATSEN!
 ZO 28/07/24 Wandeling Superdivers Antwerpen NOG 4 PLAATSEN!In deze wandeling gaan wij samen met onze gids Hans Geldhof op stap in 2060 Antwerpen, vlakbij het Centraal Station. Wij zien er een zeer diverse samenleving. Sinds 2019 is Antwerpen een minority-majority stad: meer dan de helft van de Antwerpse bevolking heeft recente of minder recente roots in de migratie. De stad is bevolkt door een meerderheid van minderheden.
2060 Antwerpen verandert van straat tot straat: Chinezen en andere Aziaten worden om de hoek afgewisseld door Afrikanen, in een volgende straat Irakezen, iets verder Marokkanen. Enzovoort. Je ziet er de ganse wereld. Er leven in de stad 175 nationaliteiten.
Wij proberen na te gaan welke de oorzaken en de geschiedenis zijn van deze veranderingen. Wij zien de Chinese en Aziatische gemeenschap, de joodse gemeenschap, de moslims en de Afrikanen in Antwerpen.
Overal in deze buurt zijn er verschillende en zeer actieve godsdienstige activiteiten. Voorbeeld: de oecumenische werking in de H. Hart van Jezuskerk.
Tegelijk is deze buurt een zeer oude oer-Antwerpse buurt. Vele bekende Antwerpenaars zijn hier geboren en getogen.
Parcours: o.a. Koningin Astridplein, Van Wesenbeekstraat, De Coninckplein, Muizenstraat, Elisabethstraat, Handelstraat, Stuivenbergplein, Lange Beeldekensstraat, Dambruggestraat, Carnotstraat.
De wandeling duurt 3 uur.
Nadien mogelijkheid om iets te drinken en/of eten.
Afspraakuur : 13u45
Afspraakplaats : aan het Toeristisch bureau in het Centraal Station van Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 13 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 04/08/24 Bezoek met gids 'La Nouvelle Maison' Tervuren  ZO 04/08/24 Bezoek met gids 'La Nouvelle Maison' Tervuren
 ZO 04/08/24 Bezoek met gids 'La Nouvelle Maison' Tervuren La Nouvelle Maison is een icoon van het modernisme. 'Vooral de compositie en de harmonie van de woning zijn speciaal. Die hebben ons enorm geraakt' aldus de huidige eigenaar.
Tervuren kruipt onder je huid. Vraag het maar aan Henry Van de Velde (1863-1957). Toen de Belgische architect-designer in 1897 meubels ontwierp voor de koloniale tentoonstelling in het Tervuurse Koloniënpaleis, viel het hem op hoe groen en rustig het dorp was. Dertig jaar later zou hij er 'La Nouvelle Maison' bouwen, de laatste woning die hij voor zichzelf tekende.
De Duitser Thomas Rabe, chairman en CEO van de mediagroep Bertelsmann en CEO van RTL Group kocht het huis in 2015. Het huis stond al jaren te verkommeren, architect Guido Stegen restaureerde alles.
De beste kunstmatch in het huis blijft toch Henry Van de Veldes lievelingskunstwerk: het pointillistische portret van zijn latere vrouw Maria Sèthe door Theo van Rysselberghe. Het originele schilderij hangt in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van Antwerpen. Rabe liet er een perfecte replica van maken, die op precies dezelfde plek hangt als vroeger: in het bureau, pal in het het verlengde van de bibliotheek.
Thomas Rabe wil van La Nouvelle Maison nadrukkelijk geen museum maken, zoals met Jules Brunfauts Maison Hannon of met Victor Horta's Hotel Solvay recent is gebeurd in Brussel.
Henry Van de Velde beleefde van 1927 tot 1947 niet zijn gelukkigste jaren in La Nouvelle Maison. Hij maakte zijn comeback in België na jaren in Duitsland, Nederland en Zwitserland. Maar de late Belgische erkenning had ook een bittere nasmaak: door zijn nauwe band met Duitsland werd hij beschuldigd van collaboratie. Tot een proces kwam het nooit, naar de stempel woog op hem. Toen zijn vrouw Maria in 1943 stierf na een slepende ziekte, werd het Van de Velde allemaal te veel. Hij belandde in een depressie en ging in vrijwillige ballingschap. Zelfs koningin Elisabeth, die hem speciaal kwam opzoeken in Tervuren, kon hem niet overtuigen om in België te blijven. Samen met zijn dochter Nele ruilde hij Tervuren voor Zwitserland, waar hij in 1957 stierf.
De rondleiding duurt 60 minuten onder leiding van een kunstgids.
Afspraakuur : 13u30
Afspraakplaats : aan Oud Berchem Kerk (carpooling) of om 14u45 aan de ingang van 'La Nouvelle Maison' Albertlaan 1 Tervuren.
Wil je carpoolen (als chauffeur of als passgier) vanuit Oud Berchem Kerk? Graag een mailtje vóór 01/08 aan nicole@oever.be
Aanvangsuur : 15u
Reservatie : € 23 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 15
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 10/08/24 Open Air met DJ SHANE in BARN64 Brasschaat OOK NIET-LEDEN!  ZA 10/08/24 Open Air met DJ SHANE in BARN64 Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
 ZA 10/08/24 Open Air met DJ SHANE in BARN64 Brasschaat OOK NIET-LEDEN! Mis de unieke openluchtparty niet, die alvast op 18 mei een groot succes kende op de super locatie BARN64 in Brasschaat met super goede DJ Shane!
En uiteraard zijn de dansvloer en bar overdekt!
DJ Shane speelt de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt.
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance op de Oeverparty's!
Toegang vanaf 21 jaar.
Einde: 3u.
Inkom: € 15 (niet-Oeverleden) en € 10 (Oeverleden).
Indien je op voorhand reserveert voor de party via overschrijving, dan betaal je als niet-Oeverlid € 13 i.p.v. € 15 en als Oeverlid € 8 i.p.v. € 10!
Aan de inkom kan je cash of met Payconiq betalen.
Er is aan Barn64 plaats voor 100 wagens. Parking volzet? Geen probleem: BARN64 voorziet een Shuttle tussen Barn64 en de P&R in Sint-Job!
 ZO 11/08/24 Tentoonstelling met gids Rodin 'Een moderne Renaissance' Mons/Bergen  ZO 11/08/24 Tentoonstelling met gids Rodin 'Een moderne Renaissance' Mons/Bergen
 ZO 11/08/24 Tentoonstelling met gids Rodin 'Een moderne Renaissance' Mons/Bergen De tentoonstelling traceert zijn artistieke reis, met België – dat rijke grondgebied dat zijn kunst tot bloei liet komen – als hoogtepunt.
Aan de hand van de vele ontdekkingen en vergelijkingen met Rodins inspiratiebronnen (Michelangelo, Vesalius, Mabuse, Rubens) belicht deze tentoonstelling de interesse van de beeldhouwer in artistieke vernieuwingen uit de renaissance waar tot nu toe weinig aandacht aan is besteed. Zo biedt de tentoonstelling de gelegenheid om het onschatbare erfgoed van Mons te herontdekken, met een selectie werken uit het Fonds Puissant maar ook werken van Jacques du Broeucq, meester van Gianbologna, uit de schatkamer van de collegiale kerk Sainte Waudru.
Dankzij de uitzonderlijke samenwerking met Belgisch kunstenares Berlinde De Bruyckere is Rodin vandaag nog steeds relevant, bijna paradoxaal genoeg als een essentieel baken op de weg naar hedendaagse kunst.
De tentoonstelling toont bijna tweehonderd van de beroemdste beeldhouwwerken van de kunstenaar, waarvan sommige monumentaal, maar ook tekeningen, gravures en schilderijen uit het Musée Rodin in Parijs, internationale instellingen en privécollecties.
Inbegrepen in de € 12: rondleiding van de tentoonstelling met een gids
De toegang is gratis met een Museumpas. Heb je geen Museumpas, dan is de inkom € 16. Best op voorhand een ticket reserveren.
De rondleiding duurt 90 minuten.
Afspraakuur : 13u30
Afspraakplaats : aan de kassa van het Museum CAP, Rue Neuve 8 in 7700 Mons waar Pieter en Nicole iedereen verwelkomen. Je kan in het weekend goedkoop sporen. Vanuit Antwerpen-Centraal is er een trein naar Brussel-Zuid om 10u40. Van daaruit neem je dan de trein naar Mons. Museum CAP ligt op een kwartiertje wandelen vanuit het station.

Als je wil je carpoolen vanuit Oud Berchem Kerk, laat dan ten laatste op WO 07/08 aan Nicole (nicole@oever.be) weten of je als chauffeur of als passagier naar Oud Berchem Kerk komt.
Aanvangsuur : 13u50
Reservatie : € 12 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 17/08/24 Bezoek aan Brouwerij The Musketeers 'Bier dat doet praten' Sint-Gillis-Waas ZA 17/08/24 Bezoek aan Brouwerij The Musketeers 'Bier dat doet praten' Sint-Gillis-Waas
 ZA 17/08/24 Bezoek aan Brouwerij The Musketeers 'Bier dat doet praten' Sint-Gillis-WaasBrouwerij The Musketeers maakt bier dat doet praten. Dat doen ze ondertussen al bijna 25 jaar. Brouwerij The Musketeers staat in binnen- én buitenland bekend om haar Troubadourbieren, haar Belgian Legend Series en Bucketlist Series. Het zijn telkens bieren met een verrassend karakter én met een verhaal.
Een oude steenbakkerij werd omgetoverd tot Brouwerij The Musketeers, een gloednieuwe ecologische brouwerij met een sfeervol brouwerijcafé met een groot terras, waar we na ons bezoek kunnen genieten van heerlijke speciaalbieren en streekgerechten.
Niets is zo boeiend dan zelf het reilen en zeilen in brouwerij The Musketeers te ontdekken. De gids leidt ons graag rond en biedt ons een blik achter de schermen. We komen te weten hoe hun speciaalbieren gebrouwen worden, wat er bij het bierbrouwen allemaal komt kijken, waarom ze precies deze bieren brouwen en waar al hun bier naartoe vloeit als het de brouwerij verlaat. Na de rondleiding genieten we van een vers getapt bier.
De rondleiding duurt ongeveer 45 minuten.
De prijs omvat een rondleiding door de brouwerij en de oude steenbakkerij, inclusief 1 bier (25 cl) of frisdrank.
Aansluitend drinken we nog iets in het aanpalende Brouwerijcafé. De liefhebbers kunnen hier ook genieten van een heerlijk streekgerecht. Er is een uitgebreide kaart en dit restaurant staat zeer goed aangeschreven.
Afspraakuur : 15u45
Afspraakplaats : aan het onthaal van Brouwerij The Musketeers, Reepstraat 208 in 9170 Sint-Gillis-Waas waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 16u
Reservatie : € 10 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 18/08/24 Tentoonstelling met gids 'Constant Permeke in tegenlicht' Jabbeke  ZO 18/08/24 Tentoonstelling met gids 'Constant Permeke in tegenlicht' Jabbeke
 ZO 18/08/24 Tentoonstelling met gids 'Constant Permeke in tegenlicht' Jabbeke De tentoonstelling Constant Permeke in tegenlicht biedt een verrassende kijk op een dertigtal in het oog springende kunstwerken van Constant Permeke, die zijn verscheidenheid en zijn grensverleggende karakter bevestigen. Het nodigt bezoekers uit om vanuit nieuwe inzichten de kunst van Permeke te benaderen. Voor deze tentoonstelling werden uitzonderlijke bruiklenen toegestaan uit private collecties en (inter)nationale musea. Het is de eerste tentoonstelling bij de heropening van het Permekemuseum na een grondige renovatie.
We kennen Constant Permeke vooral als centrale figuur van het Vlaamse expressionisme. Toch was hij eerder een buitenbeentje. De keuze voor de term Vlaams expressionisme was veeleer een promotionele zet van de Brusselse galerie Sélection in de jaren twintig. Constant Permeke koos voor een eigenzinnig traject in de marge van het kubisme, het expressionisme en het humanisme. Hij schilderde zijn dagelijkse realiteit: onverbloemde, bezielde portretten van zijn familie, mensen uit zijn omgeving, alledaagse gebeurtenissen, het tedere moederschap, landschappen en zeegezichten. Zijn aandacht ging naar diepmenselijke thema’s, naar de verbondenheid van mensen onder elkaar en met de natuur. Maar bovenal ging het hem om het spel en het proces bij het creëren, de zoektocht en het experiment, het constant beslissen om door te gaan of los te laten. Hij koos om risico’s te nemen en grenzen te verleggen bij het kiezen van zijn technieken, materialen en formaten die hij als collages samenbracht. Wars van taboes en beperkingen, volledig in de lijn van het modernisme, zocht Constant Permeke hoe hij het academisme kon wentelen of doorbreken, hoe hij de teken-, schilder- en beeldhouwkunst telkens opnieuw kon uitvinden.
Het woonhuis biedt een permanente presentatie waarin werk en leven van Permeke op een hedendaagse manier worden gesitueerd. De nieuw aangelegde ecologische tuin – waar plaats is voor continu experiment en evolutie –weerspiegelt Permekes grensverleggende en innoverende karakter.
De prijs omvat: een rondleiding (met gids) die het boeiende leven en werk van de kunstenaar omvat, met bezoek aan het volledige hernieuwde museum (waaronder ook zijn voormalig ‘schilderatelier’) alsook het ‘beeldhouwatelier’ (afzonderlijk, buiten) en een halte in de prachtige museumtuin + inkomticket.
De Museumpass is niet geldig met een gegidste groep!
De gegidste rondleiding duurt 90 minuten.
Afspraakuur : 14u45
Afspraakplaats : aan de kassa van het Permekemuseum, Gistelsesteenweg 11 in 8490 Jabbeke waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Carpooling: indien je wil carpoolen vanuit Oud Berchem Kerk om 12u45, stuur je uiterlijk tegen WO 14/08 een mail naar nicole@oever.be met vermelding of je chauffeur bent of passagier. De carpooling is enkel mogelijk indien er voldoende chauffeurs zijn!
Aanvangsuur : 15u
Reservatie : € 18 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 28/09/24 Theater Bart Hollanders, Bo Spaenc, Bjorn Eriksson, Pedro Elias 'DE IDEALIST' Merksem  ZA 28/09/24 Theater Bart Hollanders, Bo Spaenc, Bjorn Eriksson, Pedro Elias 'DE IDEALIST' Merksem
 ZA 28/09/24 Theater Bart Hollanders, Bo Spaenc, Bjorn Eriksson, Pedro Elias 'DE IDEALIST' Merksem Rockstar? Really?
Dirk wil dood.
En snel.
Of toch zeker semi-snel.
Op een regenachtige nacht wandelt hij naar een brug om te springen.
Onderweg ontmoet Dirk mensen die hij overtuigt om ook te springen.
Want wie springt er deze dagen nog alleen?
Dirk alleszins niet.
Zo laf is hij wel. Dirk.
Bart Hollanders (FC Bergman, Callboys, Dealer, De 12, Exen…) kruipt in de huid van Dirk, een eenvoudige jongen met een rock-’n-roll-hart.
Bo Spaenc (Tir Arthur, De Woordenaar, In Topform, Black Creek en andere knalproducties met zijn ex-gezelschap De Kolonie…) is de muzikale motor.
Samen met Bjorn Eriksson (Zita Swoon, Broken Circle Breakdown, Eriksson/Delcroix…) zetten ze het kot finaal en muzikaal in brand.
Met grote dank aan Marc Didden.
Credits
Tekst: Pedro Elias
Spel en concept: Bart Hollanders
Compositie en muziektheatraal concept: Bo Spaenc
Live muziek: Bjorn Eriksson en Bo Spaenc
We hebben plaatsen op de tweede rij.

Na de voorstelling drinken we nog iets ter plaatse.

Afspraakuur : 19u50
Afspraakplaats: aan de kassa van Schouwburg Noord, Nieuwdreef 135, 2170 Merksem waar Pieter en Nicole de deelnemers opwachten.
Openbaar vervoer
Halte 'Laarsebaan' ligt aan Schouwburg Noord.
Hier stopt bus 99.
Halte 'Burgemeester Nolf' ligt op zo’n 500 meter van Schouwburg Noord.
Hier stoppen trams 2 en 3, en bussen 600, 601, 602, 610, 620, 621 en 707.
Velo
Velo station 211 ligt vlak naast Schouwburg Noord.
Auto
In de omliggende straten kan er gratis geparkeerd worden (tenzij anders aangegeven).
De parkeergarage onder het gebouw is gratis toegankelijk bij voorstellingen. Het aantal plaatsen is beperkt. In- en uitrit via Nieuwdreef.

Aanvangsuur : 20u15
Reservatie : € 18 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 8
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 29/09/24 Architectuurwandeling met gids Deeviet: Modernisme en Art Deco Mechelen  ZO 29/09/24 Architectuurwandeling met gids Deeviet: Modernisme en Art Deco Mechelen
 ZO 29/09/24 Architectuurwandeling met gids Deeviet: Modernisme en Art Deco Mechelen In de stationswijk van Mechelen werden tussen de twee wereldoorlogen de mooiste modernistische en art deco huizen van de stad gebouwd. We starten aan het vernieuwde station van Mechelen en bekijken daarna het monumentale RTT-gebouw. We vervolgen onze tocht langs huizen van Jos Chabot, Jef Hugh, Huib Hoste en anderen. In de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk ontdekken we de fascinerende glasramen ontworpen door Mechels interbellumarchitect Jan Lauwers.
We eindigen onze wandeling aan de Grote Markt.

De wandeling met supergoede G gids Deeviet duurt 120 minuten.
Nadien mogelijkheid om iets te drinken/eten in de buurt van de gezellige Grote Markt.
Afspraakuur : 13u45
Afspraakplaats : aan de voorkant van het station van Mechelen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 14 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 25
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Citytrip Madrid van MA 30/09 tot DO 03/10/2024 Reserveren kan al! Citytrip Madrid van MA 30/09 tot DO 03/10/2024 Reserveren kan al!
 Citytrip Madrid van MA 30/09 tot DO 03/10/2024 Reserveren kan al!Als je zeker wil zijn van je singlekamer of plaatsje in een tweepersoonskamer, kun je beter al reserveren!

Madrid, de bruisende hoofdstad van Spanje, waar historie en moderniteit samenkomen in een levendige mix van cultuur, kunst en gastronomie.
We verblijven op basis van kamer en uitgebreid ontbijt in Ibis budget Madrid Centro Lavapiés, het kosmopolitische hart van Madrid, waar diverse culturen en artistieke expressie samensmelten in een levendige en kleurrijke wijk.
We hebben plaats voor 14 personen waarvan 6 in een singlekamer.
We vliegen met Iberia vanuit Brussel en de vluchturen zijn supergoed want we zijn praktisch 4 volle dagen in Madrid.
Vluchturen
Maandag 30/09 Brussel 7u05 Madrid 9u35
Donderdag 03/10 Madrid 20u10 Brussel 22u30

Prijs:
Vlucht + hotel + annulatieverzekering
in Twin kamer € 599 per persoon
in Single kamer € 829

Extra's
- Luchthavenvervoer € 49
- Lunch en diner, de dranken
- Nederlandstalige gids ter plaatse. De prijs per persoon en de invulling van het programma is afhankelijk van de interesses van de groep.

Reservatie: Schrijf het voorschot van € 199 p.p. voor een tweepersoonskamer of € 249 voor een singlekamer over op rekening BE17 9730 2679 0121 van Oever Weekends & Vakanties met vermelding van je lidnummer en Madrid
Het saldo dient uiterlijk op maandag 19/08/2024 op de rekening van Oever Weekends & Vakanties te staan.

Je mag meer info verwachten in de loop van volgende week.
 Activiteiten Activiteiten
 ActiviteitenVR 28/06/24
Weekend Zeeland in Burgh-Haamstede (NL) van VR 28/06 tot ZO 30/06 of MA 01/07/2024 *** VOLZET
Samenkomst Fietsvakantie Polen: Krakau en Hoge Tatra van ZAT 06/07 tot ZAT 13/07 (of MA 15/07/2024) Mortsel

Oevercafé Mortsel

ZA 29/06/24
Fietstocht 'Vanuit Hoogstraten langs De Mark' (± 63 km)
Minigolf spelen in Antwerpen

ZO 30/06/24
Natuurwandeling van Valkenberg tot Stabrechtse Heide (19,5 km)
Wandeling Nijlen (± 7,5 km) NIEUW!!!
DI 02/07/24
Dinsdagavondfilm Spoorloos (George Sluizer) 4**** Cinema Lumière Antwerpen

VR 05/07/24
Praatcafé Mortsel

ZA 06/07/24
Fietsvakantie Polen: Krakau en Hoge Tatra van ZAT 06/07 tot ZAT 13/07 (of MA 15/07/2024) *** VOLZET

Ballet 'Puur' Wim Vandekeybus Antwerpen NOG 2 PLAATSEN! OOK NIET-LEDEN!

DO 11/07/24
Zomer van Antwerpen 'Den Blok, de man die niemand miste' Berchem Antwerpen Enkel Oeverleden! *** VOLZET

VR 12/07/24
Avondje gezelschapsspelen Lier

Oevercafé Mortsel

ZO 14/07/24
Wandeling te Kessel-lo, deel 1 (19,5km)

DO 18/07/24
Zomer van Antwerpen 'Tortot' Laika & Froefroe (maaltijd inbegrepen) Hoboken Enkel Oeverleden! *** VOLZET
Sauna Espace, Kalmthout

VR 19/07/24
Praatcafé Mortsel
Theater Comp. Marius 'De Schpountz' Hoboken *** VOLZET

VR 26/07/24
Oevercafé Mortsel

ZO 28/07/24
Wandeling Superdivers Antwerpen
Lentewandeling te Lubbeek, toeren tussen bossen en kastelen (20km)

VR 02/08/24
Praatcafé Mortsel

ZA 03/08/24
Wandelvakantie in Kappl, Oostenrijk o.l.v. Pol van ZA 03/08 tot ZA 10/08/2024 OOK NIET-LEDEN! *** VOLZET

ZO 04/08/24
Bezoek met gids 'La Nouvelle Maison' Tervuren NIEUW!

MA 05/08/24
Fiets- en wandelmidweek Kemmel van MA 05/08 tot VR 09/08/2024 ENKEL OEVERLEDEN! NOG PLAATSEN VRIJ!

VR 09/08/24
Fiets- en wandelweekend Kemmel van VR 09/08 tot ZO 11/08 of MA 12/08/2024 ENKEL OEVERLEDEN! *** VOLZET

Avondje gezelschapsspelen Lier

Oevercafé Mortsel

ZA 10/08/24
Open Air met DJ SHANE in BARN64 Brasschaat OOK NIET-LEDEN! Vanaf 21u tot 3u!

ZO 11/08/24
Tentoonstelling met gids Rodin 'Een moderne Renaissance' Mons/Bergen

VR 16/08/24
Praatcafé Mortsel
Zomer van Antwerpen 'Low Cost Paradise' van Cirque Pardi Deurne Antwerpen Enkel Oeverleden! *** VOLZET

ZA 17/08/24
Bezoek aan Brouwerij The Musketeers 'Bier dat doet praten' Sint-Gillis-Waas

ZO 18/08/24
Tentoonstelling 'Constant Permeke in tegenlicht' met gids Jabbeke

VR 23/08/24
Oevercafé Mortsel

ZA 24/08/24
Zomer van Antwerpen 'Dit lijkt een beetje op een cactus' Zwerm & Bad van Marie Antwerpen *** VOLZET

ZO 25/08/24
Dagje Brugge met gids Hans Geldhof, Brugge die Scone *** VOLZET

VR 30/08/24
Oevercafé Mortsel

VR 06/09/24
Genietersweekend Vught (nabij Den Bosch, NL) met verblijf in hotel van VR 06/09 tot ZO 08/09/2024. Inschrijven kan binnenkort.

Praatcafé Mortsel

DI 10/09/24
Zonvakantie Rhodos (Griekenland) van DI 10/09 tot DI 17/09/2024 Only adults OOK NIET-LEDEN! PLAATSEN OP AANVRAAG!

VR 13/09/24
Avondje gezelschapsspelen Lier

Oevercafé Mortsel

VR 20/09/24
Praatcafé Mortsel

VR 27/09/24
Oevercafé Mortsel

Da Capo Circus Ronaldo Lint *** NOG 1 plaats
ZA 28/09/24
Theater Bart Hollanders, Bo Spaenc, Bjorn Eriksson, Pedro Elias 'DE IDEALIST' Merksem

MA 30/09 tot DO 03/10: Citytrip Madrid! Je kan al reserveren. Zie Nieuwsbrief DO 27/06/24! INSCHRIJVEN kan all
Deze lijst is niet volledig! Er worden geregeld activiteiten bijgevoegd!
Voor reservatie, raadpleeg de activiteiten via www. oever.be. Wacht niet met reserveren!
url Klik hier voor meer info