Vrijdag 14 juni 2024Weekend Burgh Haamstede (Zeeland) van VR 28/06 tot ZO 30/06 of MA 01/07/24 OOK NIET-LEDEN   
 Weekend Burgh Haamstede (Zeeland, Schouwen-Duiveland, NL) van VR 28/06 tot ZO 30/06 of MA 01/07/24 Weekend Burgh Haamstede (Zeeland, Schouwen-Duiveland, NL) van VR 28/06 tot ZO 30/06 of MA 01/07/24
 Weekend Burgh Haamstede (Zeeland, Schouwen-Duiveland, NL) van VR 28/06 tot ZO 30/06 of MA 01/07/24Er is nog 1 plaats vrij voor 1 vrouw (om de kamer te delen met een andere vrouw) en 1 plaats voor 1 man (om de kamer te delen met een een andere man). OOK NIET-LEDEN!

Heb je interesse?
Vrijdagavond 14/06 is er om 20u een samenkomst in Sportcentrum Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Hier wordt afgesproken voor de carpooling en de kamerindeling. Je maakt dan ook kennis met de andere deelnemers! Belangrijk dus dat je aanwezig bent op de samenkomst! Indien je echt niet kan komen, dan verwittig je op voorhand Pieter (0478 54 54 54 of pieter@oever.be).
Burgh-Haamstede, een geliefd dorp onder toeristen gelegen aan de Kop van Schouwen.
De kern van dit dorp bestaat eigenlijk uit twee dorpen: Haamstede en Burgh. De natuur in combinatie met de gezellige dorpskern maakt Burgh-Haamstede ideaal om te bezoeken.
Burgh-Haamstede grenst aan twee verrassende natuurgebieden: duinlandschap Zeepeduinen en Boswachterij Westerschouwen.
De Zeepeduinen ontdekken? Voor diegenen die van korte wandelingen houden: door het gebied lopen 3 wandelroutes van 3, 4 en 5 km. Langer wandelen? Je kan de routes goed combineren en er zijn nog tal van mogelijkheden voor wie van langere wandelingen houdt.
Naast het mooie natuurlandschap, vind je verschillende monumenten in Burgh-Haamstede. De Plompe Toren bijvoorbeeld!
Niet alleen vogels gaan op de vlucht voor het water. Ook de Zeeuwen hebben de nodige keren de biezen moeten pakken. Steeds opnieuw drong de zee zich op en overspoelde dijken en dorpen. Hier aan de Zuidkust zijn tussen 1475 en 1650 minstens vijftien dorpen in het water verdwenen. En wat restte is alleen de Plompe Toren. Ooit hoorde de toren bij het welvarende dorpje Koudekerke dat ooit op Schouwen lag. In de toren is nu een klein maar charmant informatiecentrum van Natuurmonumenten ingericht.
Hier hoor je de sage over het verdronken dorp Koudekerke. Ook is de toren gratis te beklimmen! In de verte zie je vaak zeehondjes op de zandbank liggen. De toren is dagelijks open van 09.00 uur tot 18.00 uur in de zomertijd.
Adres: Plompetorenweg 2, Burgh-Haamstede
Vuurtoren Westerlicht staat in Haamstede en is één van de grootste vuurtorens van Nederland: 53 meter hoog (boven het maaiveld) en een lichthoogte van 58 meter boven zeeniveau. De toren is gebouwd in 1837.

Vuurtoren Westerlicht is niet meer bemand. Het radarbeeld wordt doorgestuurd naar de Kustwachtpost Ouddorp. De vuurtoren is niet toegankelijk voor publiek.
 Activiteiten tijdens dit weekend: Activiteiten tijdens dit weekend:
 Activiteiten tijdens dit weekend:Wandelen op Schouwen-Duiveland
Het meest noordelijke eiland van Zeeland, Schouwen-Duiveland, biedt volop mogelijkheden om te wandelen. Vrijuit wandelen in één van de natuurgebieden of over het strand. Wandelroutes leiden je langs unieke natuurgebieden, onontdekte plekken en stille boerenland paden. Schouwen-Duiveland kent een wandelknooppuntennetwerk van 352 kilometer.
Achter de duinen van Schouwen-Duiveland ligt het grootste bos van Zeeland. Op de Kop van Schouwen wandel je langs prachtig duin- en boslandschap dat bestaat uit Boswachterij Westerschouwen, de Meeuwenduinen en de Vroongronden. Het decor: rollende duinen, dennenbomen, loofbossen en de weidse uitzichten over oude en jonge duinen. Geniet van het geluid van de zee op de achtergrond.
Landinwaarts worden de duinen geleidelijk vlakker. Vroeger gebruikten boeren dit overgangsgebied. Zij legden houtwallen aan om verstuiving tegen te gaan. De oude percelen werden haaimannen of elzenmeten genoemd. Je herkent ze nog duidelijk. Resten van kreken en overstromingen zijn aantrekkelijke natuurgebieden geworden. Polders vormen het groene achterland van het eiland.
De Zuidkust van Schouwen ligt aan de zuidkant van Schouwen-Duiveland. Het is een uitgestrekt natuurgebied aan de Oosterschelde tussen Burgh-Haamstede en Zierikzee. Een ruim groen landschap waar je mooi kan wandelen en genieten.
Achter de brede duinen en hoge dijken liggen karakteristieke dorpen met elk hun eigen karakter. Ontdek monumentenstad Zierikzee tijdens een wandeling. Of maak kennis met Brouwershaven.
De wandelingen worden georganiseerd door Marc Deweerdt die ook voor kortere wandelingen of verkortingen gaat zorgen indien er vraag naar is.
 Fietsen op Schouwen-Duiveland
Het Zeeuwse fietsknooppuntennetwerk biedt allerlei mogelijkheden om te fietsen in Zeeland. Je kan zelf je route samenstellen via de fietsknooppunten.
Een mooie fietsroute op Schouwen-Duiveland is de Watersnoodroute.
De Watersnoodroute is 61 kilometer lang en brengt je langs verschillende dorpen op Schouwen-Duiveland. De fietsroute herinnert aan de watersnoodramp van 1953. In de nacht van 1 februari begaven de dijken het tijdens een extreme storm. Meer weten over de ramp?
Een bezoek aan het Watersnoodmuseum is zeker de moeite waard: alle dagen geopend van 10u tot 17u. Inkom: € 13,50.

Een andere mooie fietsroute op Schouwen-Duiveland is de route Monumentaal fietsen.
De zee gaf Schouwen-Duiveland in het verleden veel welvaart. De fietsroute 'Monumentaal Fietsen' van 59 kilometer langs historische monumenten op Schouwen-Duiveland laat dit rijke verleden zien. Van veraf zie je het silhouet van de Dikke Toren in Zierikzee. De bouw van de toren bleef ooit op 62 meter steken wegens geldgebrek. Zierikzee telt meer dan 500 rijksmonumenten. De fietsroute brengt je ook naar het dorp Brouwershaven.

De fietstochten worden georganiseerd door Marc Van Doninck.
 Verblijf Verblijf
 VerblijfMet Oever verblijven we In de Boogerd, Vertonsweg 2 in 4328 GL Burgh-Haamstede, in een oase van rust en natuur. In de Boogerd ligt op nog geen 4 km afstand van het strand. Wandelen of fietsen naar het strand: het kan allebei.
In de Boogerd huurden we voor Oever Hoeve de Haayman, een luxueuze groepsaccommodatie voor 36 personen.

Hoeve de Haayman kenmerkt zich door zijn landelijk karakter en beschikt over een ruime woonkamer, een aparte televisiekamer, een goed uitgeruste keuken en bijkeuken en 16 slaapkamers (2 tweepersoonskamers met eigen badkamer met douche en toilet, 6 tweepersoonskamers met eigen badkamer met douche, wastafel en toilet, 4 driepersoonskamers met eigen badkamer met douche, wastafel en toilet en 4 tweepersoonskamers met wastafel. Deze laatste 4 tweepersoonskamers beschikken over 2 toiletten en 2 douches op de gang).
Alle bedden zijn boxsprings van 80x200cm.
De indeling van de kamers gebeurt volgens het tijdstip waarop je betaling op de rekening van Oever weekends & vakanties staat en volgens het uitkomen van de kamers.
Op het ruime terras staan tafels en stoelen. Bij mooi weer kunnen we buiten eten.
Er is parkeergelegenheid.
 Programma (onder voorbehoud!) Programma (onder voorbehoud!)
 Programma (onder voorbehoud!)Vrijdag:
Je wordt ten vroegste in Hoeve de Haayman verwacht om 18u. Ook parkeren bij Hoeve de Haayman kan pas vanaf 18u! Om 19u klinken we op het weekend met een glaasje cava gevolgd door heerlijk stokbrood, een kaasbuffet, home made krabsla en kip curry, wijn, bier, water, frisdrank, koffie, thee, ... en we maken de afspraken voor zaterdag.

Zaterdag: na het ontbijt maken we ons lunchpakket klaar voor een wandeling met Marc D. of fietstocht met Marc VD. Oever voorziet voor elke deelnemer een flesje water, een fruitsapje, een stukje fruit en een versnapering.
Indien je niet meewandelt of meefietst, kan je ook één of meerdere bezienswaardigheden in de streek bezoeken.
Om 18u30 aperitieven we met een glaasje cava. Erna volgt een heel lekkere gourmet met groentjes, slaatjes en sausjes.
Een klein dessertje wordt ook voorzien.
Na het avondeten maken we de afspraken voor zondag.

Zondag: na het uitgebreid ontbijt met croissants en pistolekes, maken we ons lunchpakket klaar voor een wandeling met Marc D. of fietstocht met Marc VD.
Oever voorziet voor elke deelnemer een flesje water, een fruitsapje, een stukje fruit en een versnapering. Indien je niet meewandelt of meefietst, kan je ook één of meerdere bezienswaardigheden in de streek bezoeken.
Om 17u sluiten we het weekend af met een stukje cake en een tasje koffie of thee!
Tijd om de kosten van het weekend (eten en drinken vanaf vrijdagavond tot zondagnamiddag) met Pieter af te rekenen. Breng cash geld mee!
Diegenen die tot maandag blijven, kunnen ’s avonds een hapje gaan eten in een restaurant in de omgeving.

Maandag: ten laatste om 10u moet Hoeve de Haayman vrij zijn.
 Prijs en reservatie Prijs en reservatie
 Prijs en reservatie€ 159 voor 2 of 3 overnachtingen in een tweepersoonskamer

Het bedlinnen is inbegrepen.
Niet inbegrepen:
• Carpooling
• De kostprijs voor het eten en de drank (vanaf vrijdagavond tot zondagavond 17u) die zondag met Pieter rond 17u bij de koffie verrekend wordt onder de deelnemers. Richtprijs € 70 - € 80. BRENG CASH GELD MEE!
• Het avondeten op restaurant op zondagavond (voor de liefhebbers)

Reservatie
Na betaling van € 159 op rekening IBAN BE17 9730 2679 0121 van Oever weekends & vakanties met vermelding van je lidnummer en Weekend Zeeland. Niet-leden, vermelden hun mailadres, gsm-nummer en postadres op de overschrijving!
Er is plaats voor 36 personen.
Voor de kamerindeling houden we rekening met het tijdstip waarop je betaling op de rekening van Oever weekends & vakanties staat en met het uitkomen van de kamers.
Deelnemers die een tweepersoonskamer delen zonder badkamer, krijgen elk € 15 terug.
 Info Info
 InfoSamenkomst deelnemers: vrijdag 14/06 om 20u in Sportcentrum Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Hier wordt afgesproken voor de carpooling en de kamerindeling. Je maakt dan ook kennis met de andere deelnemers! Belangrijk dus dat je aanwezig bent op de samenkomst! Indien je echt niet kan komen, dan verwittig je op voorhand Pieter (0478 54 54 54 of pieter@oever.be).
Carpooltarief: tarief weekends en vakanties
Begeleiding weekend en info: Pieter & Nicole: 0478 54 54 54 of pieter@oever.be
Begeleiding fietstochten: Marc VD: marcus.van.doninck@telenet.be / 0473 52 42 30
Begeleiding wandelingen: Marc D: marcd.oever@gmail.com / 0489 74 57 63
Annulatievoorwaarden van Oever vzw