Zaterdag 01 juni 2024Nieuwsbrief week 23 en verder   
 ZO 02/06/24 Expo James Ensor 'Maestro' Bozar Brussel NOG 1 PLAATS! OOK NIET-LEDEN!  ZO 02/06/24 Expo James Ensor 'Maestro' Bozar Brussel NOG 1 PLAATS! OOK NIET-LEDEN!
 ZO 02/06/24 Expo James Ensor 'Maestro' Bozar Brussel NOG 1 PLAATS! OOK NIET-LEDEN! 2024 is het Ensorjaar. Dan herdenken we de 75e verjaardag van het overlijden van de beroemde Belgische kunstenaar James Ensor. Hij is veel meer dan de schilder van maskers en geraamten. Hij was niet alleen een begaafde schrijver, maar ook een grote muziekliefhebber en componist. Daarom brengt Bozar hulde aan de kunstenaar met een tentoonstelling die al zijn facetten in de verf zet in een bloemlezing van een 100-tal werken. Je ontdekt er zijn gevarieerde oeuvre, van zijn jeugdwerken tot zijn laatste creaties: olieverfschilderijen, werken op papier, prenten, manuscripten, foto’s en handgeschreven partituren. Bijzondere aandacht wordt besteed aan minder bekende werken, aan zijn drukgrafiek en aan zijn muzikale composities zoals La Gamme d’Amour.
De prijs omvat: inkom Museum + gids.
Nadien gaan we gezellig nog iets drinken.
Afspraakuur : 13u45
Afspraakplaats : aan de kassa van BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten, Ravensteinstraat 23 1000 Brussel waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Je kan voordelig met de trein naar Brussel-Centraal met het Weekendticket: je betaalt dan € 10,20 H/T. Als 65+ betaal je € 8,30 H/T. Vanuit Brussel-Centraal is het nog enkele minuutjes wandelen tot aan Bozar. Koop best je treinticket op voorhand!
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : bel of mail snel Pieter (0478 54 54 54 / pieter@oever.be) en betaal € 22 ter plaatse!
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 15
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 DI 04/06/24 Dinsdagavondfilm ‘Hitman' (Richard Linklater) 3*** UGC Antwerpen  DI 04/06/24 Dinsdagavondfilm ‘Hitman' (Richard Linklater) 3*** UGC Antwerpen
 DI 04/06/24 Dinsdagavondfilm ‘Hitman' (Richard Linklater) 3*** UGC Antwerpen ‘Hit Man’ is een entertainende portie pulp vermomd als donkere komedie. Of is het omgekeerd?
Van Richard Linklater en met Glen Powell, Adria Arjona, Austin Amelio
Duur: 1u55
Dave Mestdach, Chef film van Knack Focus, 14-05-2024
Richard Linklater neemt de mythe van de huurmoordenaar grimassend in het vizier in zijn neonoir Hit Man.
Een groot regisseur of een fijnzinnig stilist is indieauteur Richard Linklater nooit geweest. Maar aan ideeën, goesting en nieuwsgierigheid heeft het de Texaanse autodidact nooit ontbroken. Laat hem loosgaan met een specifiek genre, een goede pitch en een solide cast en je krijgt – herinner je School of Rock (2003), A Scanner Darkly (2006), Boyhood (2014) of zijn romantische Before-trilogie (2004-2013) – doorgaans waar voor je geld.
Dat is opnieuw het geval met Hit Man, zijn beste in jaren. Daarmee waagt Linklater zich aan een film noir, maar dan wel één gedrenkt in de zon van New Orleans, gebaseerd op waargebeurde maar weinig waarschijnlijke feiten en met de tong stevig in de wang gedrukt. Héél stevig.
‘Huurmoordenaar’ met dienst is Gary Johnson, een warmhartige wiskundeleraar voor wie spanning gelijkstaat met vogels spotten en een toertje tuffen met zijn Honda ­Civic. Een grijze. Daar komt verandering in wanneer hij door de flikken per toeval en tegen zijn zin wordt gevraagd om mee te werken aan een undercoveropdracht. Hij moet een gun for hire spelen die een crimineel hopelijk zo ver krijgt dat die bekentenissen aflegt terwijl de politie hun gesprek in een busje verderop afluistert. Als bij wonder blijkt Gary een rastalent als mol, waarop hij vermomd als een van zijn vele, coole alter ego’s ook de klus krijgt om de mooie Maddy te doen bekennen dat ze hem wil inhuren om van haar brute echtgenoot af te komen. Tot hij verliefd op haar wordt.
Voor zijn zongebleekte neonoir baseerde Linklater zich op een longread uit 2001 van journalist Skip Hollandsworth, die ook al het idee en het scenario van zijn zwarte komedie Bernie (2011) leverde. In dat artikel beschrijft Hollandsworth het onwaarschijnlijke verhaal van de echte Gary Johnson, die zich als échte wiskundeleraar in opdracht van de ­politie écht als killer voordeed. Alleen is Hit Man meer grijnslachende, met romantiek geparfumeerde pulpfictie dan een strikte biopic. Zeker in het tweede, volkomen verzonnen deel kiepert Linklater er een flinke klad humor, suspense en glamour overheen, wat het vooral een satire op de pop­culturele, door films als Le samouraï, Léon, Collateral, Mr. & Mrs. Smith, Killer Joe en tig andere titels verspreide mythe van de huurmoordenaar maakt.
Om het glamourgehalte voldoende hoog te houden doet Linklater beroep op Glen Powell, met wie hij ook al werkte in Fast Food Nation (2006), Everybody Wants Some!! (2016) en Apollo 10 ½ (2022) en wiens ster recent steil de hoogte in schoot dankzij Top Gun: Maverick en de romcom ­Anyone but You. Hier meet Powell zich met zichtbaar plezier en zelf­verzekerde swagger verschillende pruiken, accenten en looks aan als neppe killer op echte vrijersvoeten. Onder­tussen houden de voice-over en de soundtrack er flink de pas in en zit er genoeg hart en ziel in de personages om het niet in platte pastiche te laten verzanden.
Geen grootse cinema, zoals je dat van Linklater nooit moet verwachten. Wel een entertainende portie pulp vermomd als donkere komedie. Of is het toch omgekeerd?

Bijdrage: op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat € 8,50 kost i.p.v. het standaardtarief van € 13,60.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur : 19u15
Afspraakplaats : UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC. Slechts € 3 voor 3 uren!)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur : 19u30
Info : Luc F - 0484 98 38 37 - lucferny@hotmail.com of Ben VdP - 0470 90 24 73 - ben.vanderpoorten@skynet.be.
 VR 07/06/24 Laureatenconcert Koningin Elisabethwedstrijd Antwerp Symphony Orchestra Antwerpen VR 07/06/24 Laureatenconcert Koningin Elisabethwedstrijd Antwerp Symphony Orchestra Antwerpen
 VR 07/06/24 Laureatenconcert Koningin Elisabethwedstrijd Antwerp Symphony Orchestra AntwerpenNOG 2 PLAATSEN! OOK NIET-LEDEN!
De laureaten van de Koningin Elisabethwedstrijd hebben zich tijdens de laatste week van het concours afgezonderd in de Koningin Elisabethkapel, en als apotheose zwaaien ze het Belgische publiek uit met het traditionele laureatenconcert in de Koningin Elisabethzaal, waarbij ze de grootste mijlpalen uit het vioolrepertoire vertolken. Mis deze afspraak met de toekomst niet, want dit is een nieuwe generatie topviolisten die na een overtuigende passage op deze wereldberoemde wedstrijd aan de start van een internationale carrière staan.

Dirigent: Tung-Chieh Chuang

Het programma wordt later bekendgemaakt.
We hebben uitstekende plaatsen op balkon 1!
De normale prijs van een ticket is € 59.
Afspraakuur : 19u30
Afspraakplaats : aan de inkom van de Koningin Elisabethzaal, Astridplein 16 te 2018 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 20u
Reservatie : € 53,10 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Niet-leden vermelden hun mailadres en gsm-nummer op hun overschrijving!
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 12
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZATERDAGAVOND 08/06/24 Stadswandeling Zurenborg Borgerhout NIEUW! OOK NIET-LEDEN! ZATERDAGAVOND 08/06/24 Stadswandeling Zurenborg Borgerhout NIEUW! OOK NIET-LEDEN!
 ZATERDAGAVOND 08/06/24 Stadswandeling Zurenborg Borgerhout NIEUW! OOK NIET-LEDEN!Zurenborg is een uniek huwelijk tussen het 'dorp' rond de Dageraadplaats en de bourgeois villawijk met de Cogels Osylei als ruggengraat. Samen vormen ze een bijzonder geheel dat met veel stedenbouwkundige zorg is aangelegd. Je vindt er de meest uiteenlopende architectuurstijlen en uitzonderlijk veel ruimtelijke kwaliteiten, ondanks de speculatieve doeleinden bij de aanleg. Doorheen haar geschiedenis werd deze wijk soms negatief gewaardeerd en heeft ze een paar kritieke momenten beleefd en gelukkig overleefd. Ze is nu erg in trek om er te wonen. Zurenborg is veel meer is dan een reeks ansichtkaarten. Het is een levend en dynamisch stukje stad dat ook nu voor nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen staat.
De wandeling duurt 120 minuten.
Nadien kunnen de liefhebbers een gezellig terrasje doen op de Dageraadplaats
Niet-leden kunnen ook deelnemen en betalen € 20 i.p.v. € 15.
Afspraakuur : 18u45
Afspraakplaats : aan de kerk op de Dageraadplaats waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 19u
Reservatie : € 15 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 WO 12/06/24 Lunch in Bistro Coin Coin Brasschaat NIEUW! NOG 2 PLAATSEN ! WO 12/06/24 Lunch in Bistro Coin Coin Brasschaat NIEUW! NOG 2 PLAATSEN !
 WO 12/06/24 Lunch in Bistro Coin Coin Brasschaat NIEUW! NOG 2 PLAATSEN !Een steegje met opgewarmde huizen, een hoekje met geschiedenis.
Witte strak gestreken tafelkleedjes, een geur waar je de smaken al wat proeft.
Ongedwongen vertoeven op een klein Frans bistro hoekje ver weg van alles...
Welkom op het gezelligste hoekje van Brasschaat. Welkom bij Bistro Coin Coin.
In Gault&Millau krijgt Bistro Coin Coin een 12/20 met de volgende positieve commentaar: "Je waant je bijna in Parijs in dit mooi hoekpand: wit tafellinnen, gezellig druk, efficiënte bediening en smakelijke bistrogerechten met een vleugje luxe."

We genieten van het volgende lunchmenu aan € 39:
- Ceviche van tonijn met watermeloen, radijs en granaatappel
OF
Gazpacho van komkommer en munt afgewerkt met Griekse yoghurt

- Linguine met spinazie ricotta en romatomaten
OF
Entrecôte Simmental met chimichurri, frietjes en een slaatje
- Keuze uit het assortiment koffie
OF
Keuze uit het assortiment thee

Supplement dessert + € 12,00

Breng klein cash geld mee om de afrekening van de dranken te vergemakkelijken!
Afspraakuur : 12u
Afspraakplaats : ter hoogte van Bredabaan 152 in 2930 Brasschaat. Niet eerder aankomen dan om 12u!
Aanvangsuur : 12u
Reservatie : € 39 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 8
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 DO 13/06/24 Rondleiding Cidernation Antwerpen  DO 13/06/24 Rondleiding Cidernation Antwerpen
 DO 13/06/24 Rondleiding Cidernation Antwerpen We ontdekken een artisanale distilleerderij in het hartje van Antwerpen. We leren alle geheimen kennen van het brouwen en stoken van cider.
De Antwerpse ciders worden gebrouwen vlakbij het Harmoniepark. De citernes staan in de kelder van een prachtig herenhuis, gebouwd door de oprichters van de Red Star Line.
In tegenstelling tot de meeste ciders op de markt, waarin appels worden gebruikt die enkel geschikt zijn voor het maken van cider, gebruikt Cidernation een lekkere eetappel uit Haspengouw. Cidernations vertrekt van hoogwaardig zuiver geperst appelsap zonder enige toevoegingen, met name PIPO appelsap, dat in Sint-Truiden bijna dagelijks vers wordt geperst.
Cidernations is ambachtelijk, lokaal en steunt eigen boeren. Het natuurzuivere sap vergist in kleine batches in de 19de eeuwse kelder. Alles kraakvers, ciders worden niet gefilterd, droesem hoort erbij!

Zes heerlijk duurzame dranken!
"A Cider" : Natuurlijk en droog, zuiver Haspengouwse appels
"The Belgian Cider" : Voegt verse biologische gember en citroen van de Antwerpse Vogelmarkt toe!
"Belgian Brut" : Droge versie van "The Belgian Cider" en voegt Citra dry-hop toe!
"International Cider" : Met verse bio kurkuma van de markt!
"Antwerpse Lust" : Huisgemaakte gin met twaalf zorgvuldig geselecteerde botanicals.
"Førbidden" : Cocktail van "Antwerpse Lust" met "The Belgian Cider" : een gin-cider!

Inbegrepen in de prijs: rondleiding - snacks - cider.
Afspraakuur : 13u45
Afspraakplaats : aan de ontvangstruimte van Cidernation, Sterstraat 22 in 2018 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 14 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 15/06 Barbecue + party Oelegem met DJ Hans OOK NIET-LEDEN! WORDT VRIJDAG 07/06 AFGESLOTEN!  ZA 15/06 Barbecue + party Oelegem met DJ Hans OOK NIET-LEDEN! WORDT VRIJDAG 07/06 AFGESLOTEN!
 ZA 15/06 Barbecue + party Oelegem met DJ Hans OOK NIET-LEDEN! WORDT VRIJDAG 07/06 AFGESLOTEN! Onze jaarlijkse BBQ is terug en nu beter dan ooit tevoren!!
Reserveer nog snel want vrijdag 07/06 worden de inschrijvingen afgesloten!
Na het succes van vorig jaar behouden we onze formule.
We opteren voor de formule MIXED GRILL en er is keuze uit 5 verschillende soorten vlees (kip cajun, buikspekspies, hamburger, Ierse steak, varkenshaasspies) en 1 soort vis (scampi’s) allemaal verdeeld in kleine porties. Door de kleine porties kan iedereen genieten van veel verschillende smaken.
Er is ook een lekker en gezond groentebuffet met 6 soorten groenten/salades: ambachtelijke aardappelsalade, eieren in zachte currysaus, pastasalade met pesto, komkommersalade met dille, tomatensalade met verse kruiden, gemengde ijsbergsla. Bolsterbos kan ook een variatie invoeren!
De sausjes (cocktail, tartaar, BBQ, curry) en broodjes maken de BBQ compleet.
Voor de vegetariërs onder jullie voorziet de traiteur, buiten het uitgebreid groentebuffet, de sausjes en de broodjes, ook een vegetarische variant: BBQ asperges, een vegi burger en een gevulde portobello. Bolsterbos kan ook een variatie invoeren!

Indien je vegetariër bent, graag vermelding hiervan op je overschrijving!

De deelnemers zijn welkom vanaf 18u30 en bij het binnenkomen krijgt iedereen 1 jeton voor een fris aperitiefje.
Na het aperitiefje, genieten we, vanaf 19u30 ongeveer, van de overvloedige MIXED GRILL barbecue.
Als afsluiter komt de ijskar nog even langs. Het ijsje is niet inbegrepen in de prijs, breng dus klein geld mee!
Na de BBQ speelt DJ Hans ons allemaal de dansvloer op!
Einde party: 01u00!
Niet-leden kunnen ook deelnemen aan het Barbecuefestijn en betalen € 35 i.p.v. € 30.
Als het niet regent, eten we buiten!

In de prijs van € 30 (leden) of € 35 (niet-leden) is ook de party inbegrepen! ER ZIJN GEEN VOORDEELTARIEVEN!
Het Barbecuefestijn en de party zijn 1 pakket! Alleen naar de party komen, kan niet!
PS: Snel inschrijven is de boodschap want elk jaar is de BBQ volzet!
Afspraakuur : vanaf 18u30
Afspraakplaats : Parochiezaal Oelegem - Venusstraat 10 in 2520 Oelegem.
Aanvangsuur : 19u
Reservatie : € 30 (leden) of € 35 (niet-leden) overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 130
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 VR 21/06/24 Koken en eten met plezier Brasschaat VOOR DE 8 KOKS! ENKEL OEVERLEDEN! NIEUW! VR 21/06/24 Koken en eten met plezier Brasschaat VOOR DE 8 KOKS! ENKEL OEVERLEDEN! NIEUW!
 VR 21/06/24 Koken en eten met plezier Brasschaat VOOR DE 8 KOKS! ENKEL OEVERLEDEN! NIEUW!Ronny A. gaat voor elke activiteit 'Koken en eten met plezier', telkens 8 Oeverleden begeleiden bij het koken voor zichzelf en voor 12 andere Oeverleden.
Acht Oeverleden die van koken houden worden '8 koks voor 1 avond' met 12 Oevergasten.
Via 'Koken en eten met plezier' zal Ronny hen tips en tricks aanreiken.
De '8 koks', mogen aan Ronny een voorstel mailen van een gerecht dat ze graag voor de groep zouden willen klaarmaken. Het moet natuurlijk binnen het budget passen.

In de praktijk verloopt de avond als volgt:
8 Oeverleden, de '8 koks', gaan samen een 3-gangen menu (voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht) klaarmaken voor zichzelf en voor 12 gasten en uiteraard wordt er dan samen lekker gegeten.
De kostprijs is € 20 per persoon voor de 8 koks en € 25 per persoon voor de 12 Oeverleden die komen eten.
In de prijs is een aperitief inbegrepen.
Overige dranken, ook water, zijn aan democratische prijzen.
De koks beginnen om 16u00 en de 12 Oeverleden-gasten zijn welkom om 19u30 (zeker niet vroeger!!!).
De etiquette zegt immers: te vroeg komen, o.a. op een etentje, is een grotere overtreding dan te laat komen. Zelfs vijf minuten te vroeg is al verkeerd! Mensen geven je een aankomstuur, dus hou je daar dan ook aan. Kom net op tijd of zelfs enkele minuutjes later!

Afspraakuur : 16u
Afspraakplaats : zaal Born in de Hemelhoeve, Azalealaan 5 in 2930 Brasschaat
Aanvangsuur : 16u
Reservatie : € 20 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Ronny A - 0468 16 14 11 - ronnyaerts@hotmail.com of Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 8
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 VR 21/06/24 Koken en eten met plezier Brasschaat VOOR DE 12 GENODIGDEN! ENKEL OEVERLEDEN! NIEUW!  VR 21/06/24 Koken en eten met plezier Brasschaat VOOR DE 12 GENODIGDEN! ENKEL OEVERLEDEN! NIEUW!
 VR 21/06/24 Koken en eten met plezier Brasschaat VOOR DE 12 GENODIGDEN! ENKEL OEVERLEDEN! NIEUW! Ronny A. gaat voor elke activiteit 'Koken en eten met plezier', telkens 8 Oeverleden begeleiden bij het koken voor zichzelf en voor 12 andere Oeverleden.
Acht Oeverleden die van koken houden worden '8 koks voor 1 avond' met 12 Oevergasten.
Via 'Koken en eten met plezier' zal Ronny hen tips en tricks aanreiken.
De '8 koks', mogen aan Ronny een voorstel mailen van een gerecht dat ze graag voor de groep zouden willen klaarmaken. Het moet natuurlijk binnen het budget passen.

In de praktijk verloopt de avond als volgt:
8 Oeverleden, de '8 koks', gaan samen een 3-gangen menu (voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht) klaarmaken voor zichzelf en voor 12 gasten en uiteraard wordt er dan samen lekker gegeten.
De kostprijs is € 20 per persoon voor de 8 koks en € 25 per persoon voor de 12 Oeverleden die komen eten.
In de prijs is een aperitief inbegrepen.
Overige dranken, ook water, zijn aan democratische prijzen.
De koks beginnen om 16u00 en de 12 Oeverleden-gasten zijn welkom om 19u30 (zeker niet vroeger!!!).
De etiquette zegt immers: te vroeg komen, o.a. op een etentje, is een grotere overtreding dan te laat komen. Zelfs vijf minuten te vroeg is al verkeerd! Mensen geven je een aankomstuur, dus hou je daar dan ook aan. Kom net op tijd of zelfs enkele minuutjes later!
Afspraakuur : vanaf 19u30!
Afspraakplaats : zaal Born in de Hemelhoeve, Azalealaan 5 in 2930 Brasschaat
Aanvangsuur : 19u30
Reservatie : € 25 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Ronny A - 0468 16 14 11 - ronnyaerts@hotmail.com of Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 12
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 22/06/24 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!  ZA 22/06/24 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
 ZA 22/06/24 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN! Vanavond staat DJ Hans achter de draaitafel! Ambiance en dansplezier verzekerd!
Kom ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door DJ Hans.
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance op de Oeverparty's.
Toegang vanaf 21 jaar.
Leden Oever € 5 – Niet-leden € 10
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 10 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven.
Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
Je kan betalen met Payconiq en cash!
Aanvangsuur : vanaf 22u
Einde : 4u
Afspraakplaats : DIXIES, Pauwelslei 18 2930 Brasschaat.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Win vanaf 31/05 een vrijkaart voor deze party via onderstaande link!
url Klik hier voor meer info
 DO 27/06/24 Bedrijfsbezoek Den gouden haan met hun ambachtelijke Advokaat Nijlen NIEUW! DO 27/06/24 Bedrijfsbezoek Den gouden haan met hun ambachtelijke Advokaat Nijlen NIEUW!
 DO 27/06/24 Bedrijfsbezoek Den gouden haan met hun ambachtelijke Advokaat Nijlen NIEUW! Al meer dan 10 jaar produceert "Den gouden haan" ambachtelijke advocaat vervaardigd volgens het traditioneel recept.
Deze ambachtelijke artisanale advocaat is een echte delicatesse en bovendien officieel erkend als traditioneel Vlaams "Streekproduct".
Dit is dé specialiteit van Den gouden haan, die zij over heel Vlaanderen verdelen.
Naast de Advocaat in tal van kleuren en smaken bevat het assortiment van Den gouden haan ook tal van andere huisgemaakte producten zoals confituren, honingen met natuurlijke aroma's, likeuren, ambachtelijke bonbons suikervrij en pralines.
Voor hun honing werken zij enkel samen met imkers onder overheidscontrole om de hoogste kwaliteit te garanderen.
Hun confituren staan bekend bij kenners als één van de beste van de markt. Steeds bereid in kleine hoeveelheden.
Ambachtelijke bonbons worden ook in hun atelier geproduceerd en zijn suikervrij. Een eigen innovatie.
Tenslotte zijn hun likeuren een originele verrassing en smaaksensatie.
Wat mag je verwachten bij het bedrijfsbezoek?

-Onthaal en hartelijk ontvangst
-Degustatie van het paradepaardje: artisanale klassieke advocaat met koffie en/of thee
-Uitleg historiek en groei van het bedrijf + uitleg van de honing(producten)
-Rondleiding in het ambachtelijk atelier, ontdekking van de eigenzinnige werkwijze van het bedrijf
-Degustatie van de smaak advocaat en een advocaatpraline
-Degustatie van één van hun likeuren
-Degustatie van de honing en ambachtelijke bonbons
-Degustatie van één van hun likeuren op basis van advocaat
-Degustatie van een huisgemaakt dessertbord
De rondleiding duurt 120-150 minuten.
Nadien kan je in hun winkeltje producten kopen, maar dit is zeker niet verplicht!

Afspraakuur : 13u45
Afspraakplaats : Den gouden haan, Kesselsesteenweg 1 in 2560 Nijlen waar Pieter en Nicole iedereen verwelkomen.
Den gouden haan ligt op 10 minuutjes wandelen van het treinstation. De trein vanuit Antwerpen-Centraal naar Mol stopt in Berchem, Mortsel, Boechout, Lier en Kessel.

Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 15 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 30
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 06/07/24 Ballet 'Puur' Wim Vandekeybus Antwerpen NOG 3 PLAATSEN!  ZA 06/07/24 Ballet 'Puur' Wim Vandekeybus Antwerpen NOG 3 PLAATSEN!
 ZA 06/07/24 Ballet 'Puur' Wim Vandekeybus Antwerpen NOG 3 PLAATSEN! In zijn iconische voorstelling PUUR onderzoekt de Belgische choreograaf Wim Vandekeybus extreem geweld tegen onschuldigen.
Vandekeybus vertelt het verhaal van een man die doodt uit angst zijn macht te verliezen. De choreograaf werd hiervoor niet enkel geïnspireerd door oude mythologieën en Herodes’ Bijbelse kindermoord, maar ook door hedendaagse genocides. Vandekeybus creëerde in PUUR diepmenselijke karakterstudies met epische proporties. In deze hybride voorstelling komen dans, theater en film samen in een duister universum waarin Vandekeybus’ wervelende bewegingstaal en zinnenprikkelende beelden nooit aan poëtische kracht inboeten.
De Belgische allround kunstenaar Wim Vandekeybus hoort in het rijtje van internationaal gerenommeerde choreografen en regisseurs die in de jaren 1980 de Vlaamse Golf vormden. Voor het eerst wordt Vandekeybus’ werk nu onderdeel van het repertoire van Opera Ballet Vlaanderen. Het past daarmee volledig in de missie om belangrijke oeuvrewerken van Vlaamse choreografen te blijven tonen én door te geven aan een nieuwe generatie dansers én publiek.
PUUR is een niet te missen hoogtepunt uit de recente Vlaamse dansgeschiedenis.
Regie en choreografie: Wim Vandekeybus
De voorstelling duurt 120 minuten, pauze inbegrepen.
De tickets kosten normaal € 58. We hebben uitstekende plaatsen!
Gratis inleiding, 1 uur voor aanvang van de voorstelling!
Afspraakuur : 18u30
Afspraakplaats : aan de trappen van de inkom van de opera, Frankrijklei 28 in 2000 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen. De inleiding start om 19 uur. Best op tijd komen zodat je goede plaatsen hebt in de zaal waar de inleiding gegeven wordt.
Aanvangsuur : 20u
Reservatie : € 48 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 VR 19/07/24 Theater Comp. Marius 'De Schpountz' Hoboken NIEUW! NOG 3 PLAATSEN!  VR 19/07/24 Theater Comp. Marius 'De Schpountz' Hoboken NIEUW! NOG 3 PLAATSEN!
 VR 19/07/24 Theater Comp. Marius 'De Schpountz' Hoboken NIEUW! NOG 3 PLAATSEN! Comp. Marius verlaat na tien jaar het Antwerpse Middelheim- museum. De containerconstructie waarin de werkplek van het gezelschap is ondergebracht, verhuist naar een aanpalend terrein van de Hobokense Blikfabriek. Een switch van een populair kunstenpark naar een stukje onbekend industrieel erfgoed.
In juli 2024 opent Comp. Marius deze plek voor het publiek, met een zomers festival!
'De Schpountz' (1936) is een onnozele farce en een ode aan de toneelspeler in 57 scènes en 34 personages, waarin het onbegrip tussen een jonge artiest met een dikke nek en een hardwerkende kleine middenstander tussen de roquefort en saucissen wordt beslecht. Marcel Pagnol (Frankrijk, 1895-1974) schreef de tekst oorspronkelijk als filmscenario, en situeerde het in het artistieke milieu. 'De Schpountz' vormt de afsluiter van de ‘Pagnolcyclus’ van Comp.Marius die in 1999 een aanvang nam met ‘Marius’ en later werd uitgebreid met ‘Nagras’ (2000), ‘Fanny en César’ (2001) en ‘Manon en Jean’ (2006).
Nederlandstalige première: juli 2012, Theater aan Zee, Oostende (B)
Franstalige première: mei 2013, Festival Excentriques, Chinon (FR)
Mise-en-scène
Op locatie. Ruim 2 uur zonder pauze. De locatie laat zich het best definiëren als een rustige plek in openlucht of een ruimte of gebouw met karakter.

Credits
Tekst: Schpountz
Auteur: Jean Pagnol
Vertaling en bewerking: Waas Gramser, Kris Van Trier
Spelers: Waas Gramser, Kris Van Trier, Koen Van Impe, Frank Dierens, Maaike Neuville/Daphne Wellens

Afspraakuur : 19u
Afspraakplaats : aan de bar van Blikfabriek24, Krugerstraat in 2660 Hoboken (Antwerpen). Ingang via Frieslandstraat, Hoboken.
Bar geopend om 19u! Kom zeker op tijd!
Bereikbaar met Tram 2, 4, 10 of bus 290, 295 – halte Zwaantjes op 10’ wandelafstand.
Met de auto? Parking op Lageweg 367 – 15’ wandelafstand
Aanvangsuur : 20u
Reservatie : € 15 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Activiteiten Activiteiten
 ActiviteitenZA 01/06/24
Etentje Restaurant August Antwerpen *** VOLZET

Theater 'Opening Night' DE HOE & Het Laatste Bedrijf Toneelhuis Antwerpen *** VOLZET
Fietstocht Open Tuin Velt Ecotuinen (± 30 km) NIEUW!

ZO 02/06/24
Expo James Ensor 'Maestro' Bozar Brussel NIEUW! NOG 1 PLAATS! OOK NIET-LEDEN!

Theater 'De Nieuwe Man' DE HOE Toneelhuis Antwerpen *** VOLZET
Mooie fietstocht vanuit Lokeren langs Domein Puyenbroeck, de Moervaart en het Molsbroek (55km) NIEUW!

DI 04/06/24
Dinsdagavondfilm ‘Hitman' (Richard Linklater) 3*** UGC Antwerpen

WO 05/06/24
Theater 'ORFEUS' door LAZARUS, Koen De Graeve, Flat Earth Society (FES) Toneelhuis Antwerpen *** VOLZET

VR 07/06/24
Praatcafé Mortsel

Laureatenconcert Koningin Elisabethwedstrijd Antwerp Symphony Orchestra Antwerpen NOG 2 PLAATSEN! OOK NIET-LEDEN!

ZA 08/06/24
Stadswandeling Zurenborg Borgerhout OOK NIET-LEDEN!

WO 12/06/24
Lunch in Bistro Coin Coin Brasschaat NIEUW! NOG 2 PLAATSEN

ALEX AGNEW 'WAKE ME UP WHEN IT’S OVER' Stadsschouwburg Antwerpen *** VOLZET

DO 13/06/24
Rondleiding Cidernation Antwerpen

Sauna Espace, Kalmthout
Praatcafé Brasschaat

VR 14/06/24
Avondje gezelschapsspelen Lier

Oevercafé Mortsel

ZA 15/06/24
Barbecue + party in Oelegem met DJ Hans OOK NIET-LEDEN! Reserveer tegen uiterlijk VR 07/06!

ZO 16/06/24
EWT Theater 'De Vrijdagse Markt' Deurne NIEUWE DATUM! *** VOLZET

DO 20/06/24
Kathedraalconcert Antwerp Symphony Orchestra Antwerpen *** VOLZET

VR 21/06/24
Praatcafé Mortsel
Koken en eten met plezier Brasschaat VOOR DE 8 KOKS! ENKEL OEVERLEDEN! NIEUW!
Koken en eten met plezier Brasschaat VOOR DE 12 GENODIGDEN! ENKEL OEVERLEDEN! NIEUW!

ZA 22/06/24
Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

ZO 23/06/24
Lentewandeling te Lubbeek, toeren tussen bossen en kastelen (20km)

DI 25/06/24
Wouter Deprez try-out Kaleidoscoop Mortsel *** VOLZET

DO 27/06/24
Bedrijfsbezoek Den gouden haan met hun ambachtelijke Advokaat Nijlen

VR 28/06/24
Weekend Zeeland in Burgh-Haamstede (NL) van VR 28/06 tot ZO 30/06 of MA 01/07/2024 (Enkel Oeverleden): ER ZIJN NOG PLAATSEN!

Oevercafé Mortsel

ZO 30/06/24
Natuurwandeling van Valkenberg tot Stabrechtse Heide (19,5 km)

VR 05/07/24
Praatcafé Mortsel

ZA 06/07/24
Fietsvakantie Polen: Krakau en Hoge Tatra van ZAT 06/07 tot ZAT 13/07 (of MA 15/07/2024) *** VOLZET

Ballet 'Puur' Wim Vandekeybus Antwerpen NOG 3 PLAATSEN!

VR 12/07/24
Avondje gezelschapsspelen Lier

Oevercafé Mortsel

ZO 14/07/24
Wandeling te Kessel-lo, deel 1 (19,5km) NIEUW!

VR 19/07/24
Praatcafé Mortsel
Theater Comp. Marius 'De Schpountz' Hoboken NOG 3 PLAATSEN

VR 26/07/24
Oevercafé Mortsel

ZO 28/07/24
Wandeling Superdivers Antwerpen

VR 02/08/24
Praatcafé Mortsel

ZA 03/08/24
Wandelvakantie in Kappl, Oostenrijk o.l.v. Pol van ZA 03/08 tot ZA 10/08/2024 OOK NIET-LEDEN! *** VOLZET

MA 05/08/24
Fiets- en wandelmidweek Kemmel van MA 05/08 tot VR 09/08/2024 ENKEL OEVERLEDEN! Inschrijven kan vanaf volgende week!

VR 09/08/24
Genietersweekend Kemmel van VR 09/08 tot ZO 11/08 of MA 12/08/2024 ENKEL OEVERLEDEN! Inschrijven kan vanaf volgende week!

Avondje gezelschapsspelen Lier

Oevercafé Mortsel

ZA 10/08/24
Open Air met DJ SHANE in BARN64 Brasschaat OOK NIET-LEDEN! Vanaf 21u tot 3u!

VR 16/08/24
Praatcafé Mortsel

ZO 18/08/24
Tentoonstelling 'Constant Permeke in tegenlicht' met gids Jabbeke

VR 23/08/24
Oevercafé Mortsel

ZO 25/08/24
Dagje Brugge, Brugge die Scone

VR 30/08/24
Oevercafé Mortsel
Deze lijst is niet volledig! Er worden geregeld activiteiten bijgevoegd!
Voor reservatie, raadpleeg de activiteiten via www. oever.be. Wacht niet met reserveren!
url Klik hier voor meer info