Vrijdag 05 april 2024Nieuwsbrief week 15 en verder   
 VR 05/04/24 Praatcafé Mortsel  VR 05/04/24 Praatcafé Mortsel
 VR 05/04/24 Praatcafé Mortsel Wil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Eén van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn ook welkom tussen 20u en 24u om bij te praten.
Afspraakplaats : Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel. INGANG via het terras van het Sportcentrum, rechts van de tennisvelden.
Aanvang : 20u
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
 ZA 06/04/24 Minigolf spelen in Antwerpen  ZA 06/04/24 Minigolf spelen in Antwerpen
 ZA 06/04/24 Minigolf spelen in Antwerpen De lente is terug in het land, zaterdag geeft men reeds hoge dagtemperaturen... dus is het tijd om naar de minigolf te gaan om dit leuke spelletje terug te spelen.
We houden het vandaag dus bij een sportieve ontspanning. De bedoeling is het parcours van 18 holes met zo weinig mogelijk slagen af te leggen. Iedereen kan aan dit spannende spel mee doen.
Na de match kunnen we nog een wandeling maken in park Den Brandt en/of iets gaan eten in een (nieuw) eethuis in de buurt.
Bij zware regenval gaat dit evenement niet door. Tegen enkele tijdelijke druppels zijn we bestand.

Bijdrage: € 5 euro per persoon ter plaatse te betalen. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Afspraakuur : 14u30
Afspraakplaats : Minigolf Midget, Eglantierlaan in 2020 Antwerpen. Voldoende parkeergelegenheid in de buurt.
Info : Luc VDW - 0471 66 09 27 - luc.van.den.weygaert@telenet.be.
 DI 09/04/24 Dinsdagavondfilm Dream scenario 3 *** UGC Antwerpen  DI 09/04/24 Dinsdagavondfilm Dream scenario 3 *** UGC Antwerpen
 DI 09/04/24 Dinsdagavondfilm Dream scenario 3 *** UGC Antwerpen Nicolas Cage is in ‘Dream scenario’ de schlemiel van ieders dromen
In Dream scenario duikt Nicolas Cage op in de dromen van familie, kennissen én compleet onbekenden. Het levert een maffe satire op over faam in al haar wispelturigheid.
Ruben Aerts, 19/03/24 in De Standaard
Van Kristoffer Borgli en met Nicolas Cage, Julianne Nicholson, Michael Cera
Duur: 102 min.
De man, de mythe, de internetmeme: Nicolas Cage is het allemaal, en ze vallen al lang niet meer apart te spreken op cocktailfeestjes. De 60-jarige Hollywoodacteur valt samen met de larger than life uitstraling die zijn handelsmerk is. Maar op het witte doek blijft hij op zijn best wanneer hij sukkelend en strompelend de nobody mag uithangen.
Zo’n figuur zet Cage ook nu weer neer in het heerlijk krankzinnige Dream scenario. Want als er iets is waar Paul Matthews (de rol van Cage) nooit van zal worden beticht, dan is het wel charisma. De doos met kleurpotloden bleef voor hem dicht: zo grijs is deze kerel. Matthews, professor aan een al even onbeduidende universiteit, is niet het type van wie ook maar iemand ’s nachts in bed zou liggen dromen. Maar laat het net dat zijn wat hier gebeurt.
Voor zijn eerste Engelstalige film vond de Noorse regisseur en scenarist Kristoffer Borgli (Sick of myself) deels inspiratie in Carl Jungs idee van een collectief onderbewustzijn. Daar geeft hij wel een komische draai aan door ieders nachtrust door dezelfde persoon te laten verstoren, een zielenpoot bovendien. Een fris idee hoef je heus niet ver te zoeken.
“Waarom doe ik nooit iets, waarom sta ik daar gewoon?” Matthews voelt zich bijna beledigd dat hij in de dromen van zijn dochter zo passief aan de zijlijn blijft staan, terwijl ze nochtans zijn hulp nodig heeft. “Zo zie jij mij toch niet?”
Zonder dat duidelijk is hoe dat zomaar kan, krijgen ook collega’s en studenten van de sullige academicus ’s nachts met hem te maken, tot zelfs compleet onbekenden toe. Lang duurt het niet voor iedereen dat van elkaar te weten komt en de media op het fenomeen springen. Matthews wordt een online sensatie. Gewillig en grijnzend gaat hij erin mee, want voor hem voelt het als het eerherstel dat hem al langer hoorde toe te komen.

Van held tot risee
Zijn plotse faam geeft hem sexappeal. Zijn echtgenote (Julianne Nicholson) kijkt met ogen vol vers verlangen naar de man met wie ze al vijftien jaar bed en brood deelt. Maar ook een juffrouw die erotisch over hem droomde, toont tot zijn eigen verbazing interesse in hem. Wat een grandioze scène vol komisch ongemak oplevert.
Het was Hereditary-filmmaker Ari Aster, hier betrokken als producent, die met het idee kwam om Cage de rol aan te bieden. Kale kop, lichte bochel: Cage speelt hem zo treffend dat je onmogelijk een andere acteur in die rol ziet. Overigens geen Cage rage hier – volledig door het lint gaan, wat de online wereld hem zo graag ziet doen. Nee, de Oscarwinnaar slaagt er perfect in om ons met de gepaste nuance te laten meevoelen met het genadeloze lot van deze onbeholpen sul.
Als satire neemt Dream scenario faam op de korrel, hoe futiel en compleet willekeurig die in deze online tijden soms is. En ook wispelturig, want de held van vandaag kan de risee van morgen zijn. Dat zal ook Paul Matthews snel ondervinden, maar eerst benadert een pr-bureau hem nog met ideeën om zijn bekendheid te vermarkten.
Niet dat Borgli op die manier messcherp de hedendaagse tijdgeest fileert. Het is de Noor in de eerste plaats te doen om het plezier dat met een rasacteur uit zo’n heerlijk en doldwaas idee te halen valt. Hij slaagt erin dat op de spits te drijven zonder uit de bocht te gaan, zelfs met Cage aan boord.
Bijdrage: op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat € 8 kost i.p.v. het standaardtarief van € 13,40.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur : 19u10
Afspraakplaats : UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC. Slechts € 3 voor 3 uren!)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur : 19u30
Info : Luc F - 0484 98 38 37 - lucferny@hotmail.com.
 DO 11/04/24 Praatcafé Brasschaat DO 11/04/24 Praatcafé Brasschaat
 DO 11/04/24 Praatcafé BrasschaatHet praatcafé in Mortsel is voor veel mensen uit het Noorden van Antwerpen te ver. Daarom willen we 1 keer per maand op een donderdag een praatcafé organiseren in Brasschaat.
Wil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat?
Kom gerust even langs in De Koperen Pan tussen 20 en 21u om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Pieter en Nicole zullen je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn uiteraard ook welkom tussen 20u en ... om bij te praten.
Afspraakplaats : De Koperen Pan, Bredabaan 600 in 2930 Brasschaat. Bus 640 stopt net aan De Koperen Pan: halte Pauweslei
Aanvangsuur : 20u
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
 VR 12/04/24 Avondje gezelschapsspelen Lier  VR 12/04/24 Avondje gezelschapsspelen Lier
 VR 12/04/24 Avondje gezelschapsspelen Lier Omdat gezelschapsspelen nu eenmaal leuker zijn met meer dan 1 persoon, komen wij bijeen in De Refuge te Lier.
Meebrengen : minstens 1 gezelschapsspel
Afspraakplaats : Café De Refuge, Zimmerplein 12 te 2500 Lier
Afspraakuur : 19u, aanvang 19u15
Info : Lieve J - 0473 28 43 89 - godelieva.jacobs64@gmail.com of Marc Van Doninck - 0473 52 42 30
 VR 19/04/24 Koken en eten met plezier Brasschaat VOOR DE 8 KOKS! ENKEL OEVERLEDEN! NOG 5 PLAATSEN!  VR 19/04/24 Koken en eten met plezier Brasschaat VOOR DE 8 KOKS! ENKEL OEVERLEDEN! NOG 5 PLAATSEN!
 VR 19/04/24 Koken en eten met plezier Brasschaat VOOR DE 8 KOKS! ENKEL OEVERLEDEN! NOG 5 PLAATSEN! Ronny A. gaat voor elke activiteit 'Koken en eten met plezier', telkens 8 Oeverleden begeleiden bij het koken voor zichzelf en voor 12 andere Oeverleden.
Acht Oeverleden die van koken houden worden '8 koks voor 1 avond' met 12 Oevergasten.
Via 'Koken en eten met plezier' zal Ronny hen wat bijleren in de keuken, helpen bij het opmaken van menu’s, een beetje bijleren hoe je een tafel perfect kan dekken, hoe opdienen, hoe je het best vlotjes groenten kan snijden, hoe je het best soep bindt, welke saus je best maakt bij welk vlees of welke vis...
Allemaal zeer praktisch tips waardoor je lekker en met inzicht vlotter zal koken in de toekomst.
Tevens zal Ronny proberen om zoveel mogelijk antwoorden te geven bij vragen i.v.m. de keuken en de zaal.

In de praktijk zal het als volgt gaan:
8 Oeverleden (telkens andere) gaan samen een 3-gangen menu klaarmaken voor zichzelf en voor 12 gasten. Ze gaan samen een voorgerecht, een hoofdschotel en een dessert maken met z’n achten en gaan dit ook opdienen aan zichzelf en aan 12 andere Oeverleden en uiteraard wordt er dan samen lekker gegeten.
De kostprijs is € 20 per persoon voor de 8 koks en € 25 per persoon voor de 12 Oeverleden die komen eten.
In de prijs is een aperitief inbegrepen.
Overige dranken, ook water, zijn aan democratische prijzen.
De koks beginnen om 17u00 en de 12 Oeverleden-gasten zijn welkom om 19u30 (zeker niet vroeger!!!).
De etiquette zegt immers: te vroeg komen, o.a. op een etentje, is een grotere overtreding dan te laat komen. Zelfs vijf minuten te vroeg is al verkeerd! Mensen geven je een aankomstuur, dus hou je daar dan ook aan. Kom net op tijd of zelfs enkele minuutjes later!

Afspraakuur : 17u
Afspraakplaats : zaal Born in de Hemelhoeve, Azalealaan 5 in 2930 Brasschaat
Aanvangsuur : 17u
Reservatie : € 20 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Ronny A - 0468 16 14 11 - ronnyaerts@hotmail.com.
Max. personen : 8
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 VR 19/04/24 Koken en eten met plezier Brasschaat VOOR DE 12 GENODIGDEN! ENKEL OEVERLEDEN! VR 19/04/24 Koken en eten met plezier Brasschaat VOOR DE 12 GENODIGDEN! ENKEL OEVERLEDEN!
 VR 19/04/24 Koken en eten met plezier Brasschaat VOOR DE 12 GENODIGDEN! ENKEL OEVERLEDEN!NOG 5 PLAATSEN!
Ronny A. gaat voor elke activiteit 'Koken en eten met plezier', telkens 8 Oeverleden begeleiden bij het koken voor zichzelf en voor 12 andere Oeverleden.
Acht Oeverleden die van koken houden worden '8 koks voor 1 avond' met 12 Oevergasten.
Via 'Koken en eten met plezier' zal Ronny hen wat bijleren in de keuken, helpen bij het opmaken van menu’s, een beetje bijleren hoe je een tafel perfect kan dekken, hoe opdienen, hoe je het best vlotjes groenten kan snijden, hoe je het best soep bindt, welke saus je best maakt bij welk vlees of welke vis...
Allemaal zeer praktisch tips waardoor je lekker en met inzicht vlotter zal koken in de toekomst.
Tevens zal Ronny proberen om zoveel mogelijk antwoorden te geven bij vragen i.v.m. de keuken en de zaal.

In de praktijk zal het als volgt gaan:
8 Oeverleden (telkens andere) gaan samen een 3-gangen menu klaarmaken voor zichzelf en voor 12 gasten. Ze gaan samen een voorgerecht, een hoofdschotel en een dessert maken met z’n achten en gaan dit ook opdienen aan zichzelf en aan 12 andere Oeverleden en uiteraard wordt er dan samen lekker gegeten.
De kostprijs is € 20 per persoon voor de 8 koks en € 25 per persoon voor de 12 Oeverleden die komen eten.
In de prijs is een aperitief inbegrepen.
Overige dranken, ook water, zijn aan democratische prijzen.
De koks beginnen om 17u00 en de 12 Oeverleden-gasten zijn welkom om 19u30 (zeker niet vroeger!!!).
De etiquette zegt immers: te vroeg komen, o.a. op een etentje, is een grotere overtreding dan te laat komen. Zelfs vijf minuten te vroeg is al verkeerd! Mensen geven je een aankomstuur, dus hou je daar dan ook aan. Kom net op tijd of zelfs enkele minuutjes later!

Afspraakuur : 19u30
Afspraakplaats : zaal Born in de Hemelhoeve, Azalealaan 5 in 2930 Brasschaat
Aanvangsuur : 19u30
Reservatie : € 25 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Ronny A - 0468 16 14 11 - ronnyaerts@hotmail.com.
Max. personen : 12
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 20/04/24 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!  ZA 20/04/24 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
 ZA 20/04/24 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN! Op ZA 23/03 staat DJ JAN V achter de draaitafel! Ambiance en dansplezier verzekerd!
Kom ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door
DJ Jan V.
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance op de Oeverparty's
Toegang vanaf 21 jaar.
Leden Oever € 5 – Niet-leden € 10
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 10 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven.
Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
In Dixies kan je enkel cash betalen of met Payconiq!
Afspraakplaats : DIXIES, Pauwelslei 18 2930 Brasschaat.
Aanvangsuur : vanaf 22u
Einde: 4u
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Graag een vrijkaartje voor deze party? Waag je kans via onderstaande link! Succes!
url Klik hier voor meer info
 ZO 21/04/24 Bowling + snacks Ekeren  ZO 21/04/24 Bowling + snacks Ekeren
 ZO 21/04/24 Bowling + snacks Ekeren In 2011 opende Bowlingplanet haar deuren in het HealthCity sportcomplex in Ekeren. Met 16 geautomatiseerde bowlingbanen, trendy café en een uitstekend restaurant biedt Bowling Planet je 2 uren leuke bowling aan. Het jonge team van Bowlingplanet zorgt voor een vlotte service in een gezellig kader.
Inbegrepen in de € 11: 2 uur bowling + schoenen + snacks.
Alle dranken zijn voor eigen rekening.
Afspraakuur : 10u45
Afspraakplaats : aan de kassa van Bowlingplanet - Barazza, Slijkweg 5 2180 Ekeren waar Pieter iedereen verwelkomt.
Aanvangsuur : 11u
Reservatie : € 11 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - - pieter@oever.be.
Max. personen : 12
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 WO 01/05/24 Kunstuur Mechelen Enkel Oeverleden! NIEUW! NOG 4 PLAATSEN! WO 01/05/24 Kunstuur Mechelen Enkel Oeverleden! NIEUW! NOG 4 PLAATSEN!
 WO 01/05/24 Kunstuur Mechelen Enkel Oeverleden! NIEUW! NOG 4 PLAATSEN! Het Kunstuur Mechelen stelt topwerken tentoon uit de periode 1850 - 1950. Het is een heel aparte beleving. Bij elk schilderij wordt een verhaal verteld door een bekende of minder bekende Vlaming. Samen met de unieke belichting en de aangepaste muziek van Dirk Brossé zorgt dat voor een uur betoverende kunst in een historische locatie, de Heilige Geestkapel, recht tegenover de Sint-Romboutstoren.

Je ziet topwerken van de Belgische kunstenaars Jean Brusselmans, Emile Claus, Alfred Cluysenaar, Louise De Hem, Gustave De Smet, Paul Delvaux, Pierre Jacques Dierickx, Louis Dubois, James Ensor, George Morren, Constant Permeke, Kurt Peiser, Jacob Smits, Jules Schmalzigaug, Alfred Stevens, Edgard Tytgat, Marcel Stobbaerts, Frits Van den Berghe, Gustave Van de Woestyne, Eugène Verdyen en Jan Verhas.

Info: gratis vestiaire, gratis koptelefoon met audiobegeleiding, gratis opvouwbare museumstoelen beschikbaar. Alle deelnemers betalen dezelfde prijs van € 20 want er zijn geen kortingen zoals Museumpass, lerarenkaart, ...).
Na het Kunstuur, kunnen we samen nog iets gaan drinken in de omgeving.
Afspraakuur : 13u05. KOM ZEKER OP TIJD!
Afspraakplaats : aan de kassa van de tentoonstelling, Minderbroedersgang 1-3, 2800 Mechelen waar Pieter en Nicole iedereen verwelkomen. Kom zeker op tijd want na 13u15 geraak je niet meer binnen in Kunstuur!
Je kan best met de trein komen: kies voor het station Mechelen (op 1,4 kilometer) of station Mechelen Nekkerspoel (op 850 meter). De kortste weg is te voet vanaf station Mechelen Nekkerspoel. Neem de voetgangersbrug over het water. Wandel de Keizerstraat in, ga rechtdoor richting Grote Markt en het is vervolgens rechttegenover Sint Romboutstoren.
Aanvangsuur : 13u20
Reservatie : € 20 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 9
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 DO 02/05/24 Theater De Roovers Dwarskijker 3 *** Liers Cultuurcentrum Lier NIEUW! NOG 4 PLAATSEN! DO 02/05/24 Theater De Roovers Dwarskijker 3 *** Liers Cultuurcentrum Lier NIEUW! NOG 4 PLAATSEN!
 DO 02/05/24 Theater De Roovers Dwarskijker 3 *** Liers Cultuurcentrum Lier NIEUW! NOG 4 PLAATSEN! Voor Agnes (rol voor Sofie Sente) hoeft het allemaal even niet meer. Ze is koppels net zo beu als vrijgezellen, alcoholici net zo beu als geheelonthouders. Om van de kunstenaars nog maar te zwijgen. Resoluut beslist de blogster niet mee te gaan naar een artistiek evenement. Ze heeft lak aan de schone schijn en neemt geen blad voor de mond om dat iedereen duidelijk te maken. Zelfs haar zoon Orlando, die zijn eigen nummers schrijft, zet ze zonder meer aan de kant. Wat hij beschrijft als diepdoorleefde teksten, noemt zij “slecht gekopieerd”. Uiteindelijk komen na het evenement kunstenaars van allerlei slag in haar woonkamer terecht.
Voor deze Dwarskijker gebruikten De Roovers een tekst van de Duitse Rebekka Kricheldorf. Scherpe dialogen over kunst wisselen af met geflirt onder de aanwezige kunstenaars en bevreemdende observaties van Elias (rol voor nieuwkomer John Niyibizi, die eerder te zien was in de VRT-reeks Season of sex). Er staat veel volk op scène: een mix van de kern van De Roovers en jonge spelers, maar er werd (terecht) gekozen om het stuk door Sente te laten dragen. Zij toont in dit puik stuk teksttheater als geen ander wat menselijke ijdelheid is, en hoe weinig we er helaas tegen kunnen doen.
Magali Degrande, 14 maart 2024 in Het Nieuwsblad

Tekst: Rebekka Kricheldorf
Van en met: Bartel Busschaert, Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Manizja Kouhestani, John Niyibizi, Luc Nuyens, Sofie Sente, Mil Sinaeve

GRATIS: In je ticket is een gratis drankje inbegrepen.
Afspraakuur : 19u50
Afspraakplaats : aan de kassa van CC De Mol, Aarschotsesteenweg 3 in 2500 Lier
Aanvangsuur : 20u15
Reservatie : € 20 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 8
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 04/05/24 De Miskenden Lazarus in CC Wilrijk *** NOG 3 PLAATSEN  ZA 04/05/24 De Miskenden Lazarus in CC Wilrijk *** NOG 3 PLAATSEN
 ZA 04/05/24 De Miskenden Lazarus in CC Wilrijk *** NOG 3 PLAATSEN Geen zin in donkergrijs theater dat klaagt en zaagt? Ga toch maar kijken naar ‘De miskenden’
De miskenden is visueel niet vernieuwend, maar geestig en scherp is de tekst des te meer. Zeker in de mond van twee rasacteurs.
Floris Baeke, 15 maart 2024 in De Standaard
Met grootse kwesties weet Stefaan Van Brabandt wel raad: met Socrates, Marx, Spinoza en Sartre & De Beauvoir vertimmerde hij filosofie al tot bekroond teksttheater, in november volgt Schopenhauer. Voor Lazarus schreef hij nu De miskenden, een dialoog tussen twee verzuurde mannen voor wie de aftakeling is ingezet. Ze reflecteren over de lamentabele staat van de kunst, de wereld en zichzelf. Geen zin in? Ga toch kijken, want ze schieten raak.
“Geen gezelschap is aangenamer dan alleen zijn: vaak voelen we ons eenzamer onder de mensen dan alleen in onze kamer”, schreef Henry David Thoreau. Het is het motto van Marc Vanneste (Günther Lesage). Hij, de misbegrepen kunstenaar die dan maar met opgetrokken neus docent is geworden, spreekt een keer per maand af met oud-student en vriend Kris Dhondt (Greg Timmermans). Die joeg wel zijn dromen na, maar – aan zijn sjofele sweater te zien – met wisselend succes.
Aan de formicatafel praten de miskenden over werk en leven, over verloren liefde en talent, met steeds dezelfde cynische conclusies. De media, de politiek, kunst, de wereld, Marcs prostaat: alles is in verval.
Pedant trekt Marc van leer tegen het “verstikkende middenklassengeleuter” op zijn muffe academie, tegen de pseudo-intellectuelen van de bionadebrigade met hun “edelkitsch”, en tegen de “Klaragepensioneerden”. Het publiek? Lamme, smaakloze schapen. De kunstwereld? Een potsierlijke poppenkast. Kunstenaars? Pastoors. Critici? Kneuterige onbenullen. Musea? Kermissen. “Iedereen trapt erin”, bromt Marc, behalve hijzelf natuurlijk.

Rake oneliners en grote denkers
Het bittere cultuursnobisme van Marc en Kris bulkt van de contradicties: ze verachten alles en iedereen, maar ze willen niets liever dan erbij te horen. Die herkenbare dubbelzinnigheid wordt prachtig belichaamd door de fijnbesnaarde Timmermans. Wat hij ook brengt, hij blijft openhartig, eerlijk en o zo ludiek. Over het metier van tekstbehandeling hoef je hem en Lesage trouwens niets te leren. De mannen die ze spelen zijn buitenstaanders die zich niet thuis voelen in de wereld en dat eigenlijk ook niet willen.
“Wandelen door Vlaanderen is wandelen door wansmaak”, of “Iedereen wenst je succes tot je het hebt”: aan rake oneliners is er bij Van Brabandt nooit gebrek. Ook in De miskenden vermengt hij die met grote denkers: we horen flarden Bukowski, Bourdieu, Einstein en Plato.
Visueel is De miskenden niet vernieuwend, alleen de tekst spreekt. En hoe meer je inhoudelijk afgezaagd pessimisme typeert, hoe meer je er natuurlijk zelf mee gaat flirten. Toch slaagt De miskenden er wonderwel in de zwartkijkerij en eigenwaan te ballen in een scherpzinnige en geestige tekst.
Op het eind klaart het op. Vriendschap en kunst zijn voor de twee een reddingsboei. En zelf denk je: wie op anderen neerkijkt, zoekt eigenlijk duizend-en-een-redenen om op zichzelf neer te kijken.
Tekst en regie: Stefaan Van Brabandt
Spel: Günther Lesage en Greg Timmermans

Afspraakuur : 19u45
Afspraakplaats : aan de kassa van De Kern, Wilrijk (Antwerpen), Kern 18 in 2610 Wilrijk waar Ben VdP (verantwoordelijke van de dinsdagavondfilm) jullie opwacht.
Aanvangsuur : 20u15
Reservatie : € 14 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Ben VdP - 0470 90 24 73 - ben.vanderpoorten@skynet.be.
Max. personen : 6
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 04/05/24 Oever kookt! Brasschaat NOG 13 PLAATSEN ook voor diegenen die al eerder kwamen eten! ZA 04/05/24 Oever kookt! Brasschaat NOG 13 PLAATSEN ook voor diegenen die al eerder kwamen eten!
 ZA 04/05/24 Oever kookt! Brasschaat NOG 13 PLAATSEN ook voor diegenen die al eerder kwamen eten! Benieuwd naar wat de 4de uitgave van "OEVER kookt!" te bieden heeft?
Onze enthousiaste hobbykoks (Kristin, Ronny, Anita en Leo - met de gewaardeerde assistentie van Ingrid en Kathleen) trekken je mee de lente in met een "ASPERGEFESTIVAL" - de typische lentegroente en ook wel "het witte goud " genoemd.
Zoals vorige edities proberen we een driegangenmenu aan te bieden met de beste ingrediënten. We halen de witte asperges rechtstreeks bij de boer voor de beste versheid en kwaliteit. Noem het gerust een gastronomische aspergeverwennerij!
Water aan tafel wordt gratis aangeboden en cola, cava, en wijnen zijn verkrijgbaar aan democratische prijzen.
Niettegenstaande de prijsstijgingen, houden we de prijs zeer laag.
Reserveer snel!
Afspraakuur : 18u30
Afspraakplaats : zaal Born in de Hemelhoeve, Azalealaan 5 in 2930 Brasschaat
Aanvangsuur : 18u30
Reservatie : € 30 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 30
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Activiteiten Activiteiten
 ActiviteitenVR 05/04/24
Combiwandeling De Ruien + Carolus Borromeuskerk Antwerpen *** VOLZET

Praatcafé Mortsel

Humor William Boeva 13 CC De Kern Wilrijk *** VOLZET

ZA 06/04/24
Fietsen naar Linkeroever Antwerpen (± 35km)
Minigolf spelen in Antwerpen

Ballet 'Ombra' Antwerpen *** VOLZET

ZO 07/04/24
8-daagse fietsvakantie in Andalusië (Spanje) van ZO 07/04 tot ZO 14/04/2024 (8 dagen/7 nachten)
Op ontdekkingstocht in Leuven met een gids Leuven OOK NIET-LEDEN! NOG 2 PLAATSEN! RESERVEER SNEL!
Wandeling door het Scheldeland vanaf Bornem (20km)
Wandelen langs de E10-plas Schoten (± 12 km)

DO 11/04/24
Praatcafé Brasschaat NIEUW!

VR 12/04/24
Weekend in de Voerstreek van VR 12/04 tot ZO 14/04 of MA 15/04/24 *** VOLZET Enkel Oeverleden!

Avondje gezelschapsspelen Lier
Oevercafé Mortsel

ZO 14/04/24
Prachtige lentewandeling te Bertem (19 km)

DO 18/04/24
Sauna Espace, Kalmthout

VR 19/04/24
Praatcafé Mortsel
Samenkomst Citytrip Londen van VR 03/05 tot MA 06/05/2024 Mortsel
Koken en eten met plezier Brasschaat VOOR DE 8 KOKS! ENKEL OEVERLEDEN! NOG 5 PLAATSEN!
Koken en eten met plezier Brasschaat VOOR DE 12 GENODIGDEN! ENKEL OEVERLEDEN! NOG 5 PLAATSEN!

ZA 20/04/24
Theater Zeemanshuis 'Wit-love in den oven' Antwerpen *** VOLZET
Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

ZO 21/04/24
Bowling + snacks Ekeren NIEUW!
Lentewandeling te Lubbeek, toeren tussen bossen en kastelen (20km)

Tentoonstelling 'Het Surrealisme in België' BOZAR Brussel *** VOLZET

VR 26/04/24
Oevercafé Mortsel

ZO 28/04/24
Tentoonstelling 'Imagine' 100 Years of International Surrealism KMSKB Brussel *** VOLZET

WO 01/05/24
Kunstuur Mechelen Enkel Oeverleden! NIEUW! NOG 4 PLAATSEN!
Tentoonstelling 'Ridders van het Gulden Vlies': een schitterende mythe ontrafeld Mechelen *** VOLZET

DO 02/05/24
Theater De Roovers Dwarskijker Liers Cultuurcentrum Lier NIEUW! NOG 4 PLAATSEN!

VR 03/05/24
Onvergetelijke citytrip naar Londen met de Eurostar van VR 03/05 tot MA 06/05/2024 OOK NIET-LEDEN! NOG PLAATSEN OP AANVRAAG!
Praatcafé Mortsel

ZA 04/05/24
Theater De Miskenden Lazarus in CC Wilrijk *** NIEUW!, NOG 3 PLAATSEN
Stand-up comedy Arnout Van den Bossche 'Coach' Antwerpen *** VOLZET
Oever kookt! Brasschaat NOG 13 PLAATSEN!

WO 08/05/24
Lunch Gamba’s à volonté in L'antipasto Brasschaat NIEUW!
Theater The Sheep Song Antwerpen Toneelhuis FC Bergman *** VOLZET

DO 09/05/24
Hemelvaartsweekend met verblijf in het Bloesemklooster (Haspengouw) Enkel Oeverleden! NIEUW!

VR 10/05/24
Avondje gezelschapsspelen Lier

Oevercafé Mortsel

ZA 11/05/24
Noordteater 'Sweeney Todd' Première Antwerpen *** VOLZET

DI 14/05/24
Matinée Dorée 'Dit is Europa: Hendrik Vos & Frans Grapperhaus' Arenberg Antwerpen NIEUW!

WO 15/05/24
Theater Amor Mundi Malpertuis Antwerpen *** VOLZET!

DO 16/05/24
Vakantie naar charme-eiland Madeira van DO 16/05 tot DO 23/05/2024 8 dagen HP OOK NIET-LEDEN! *** VOLZET
Sauna Espace, Kalmthout

Theater Malpertuis - Varkensstal (met nagesprek achteraf) Berchem NOG 5 PLAATSEN!

VR 17/05/24
Praatcafé Mortsel

ZA 18/05/24
Mediterraans koud buffet + Open Air Party in BARN64 met DJ HANS Brasschaat OOK NIET-LEDEN! NIEUW!

Open Air party met DJ HANS in BARN64 Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

ZO 19/05/24
Joodse wandeling met gids Hans Geldhof in Heide Kalmthout NOG 4 PLAATSEN!

DO 23/05/24
Chez Bricktop Muziektheater Transparant, Fanny & Alexander Toneelhuis Antwerpen NOG 2 PLAATSEN!

Alvaro Soler: Más Que Verano Tour in de Roma Antwerpen OOK NIET-LEDEN! *** VOLZET

VR 24/05/24
Oevercafé Mortsel

ZA 25/05/24
Ballet 'Martens/De Keersmaeker/Brown' Antwerpen *** NOG 1 PLAATS

DO 30/05/24
Guga Baul & Jonas Van Thielen 'Badje vol met stroop XXL' UNIEKE BELEVING: DE 2 SHOWS OP ÉÉN AVOND! Stadsschouwburg Antwerpen *** VOLZET

VR 31/05/24
Oevercafé Mortsel

ZA 01/06/24
Theater 'Opening Night' DE HOE & Het Laatste Bedrijf Toneelhuis Antwerpen *** VOLZET

ZO 02/06/24
Expo James Ensor 'Maestro' Bozar Brussel NIEUW!

Theater 'De Nieuwe Man' DE HOE Toneelhuis Antwerpen *** VOLZET

WO 05/06/24
Theater 'ORFEUS' door LAZARUS, Koen De Graeve, Flat Earth Society (FES) Toneelhuis Antwerpen *** VOLZET

VR 07/06/24
Praatcafé Mortsel

Laureatenconcert Koningin Elisabethwedstrijd Antwerp Symphony Orchestra Antwerpen NOG 3 PLAATSEN!

WO 12/06/24
ALEX AGNEW 'WAKE ME UP WHEN IT’S OVER' Stadsschouwburg Antwerpen *** VOLZET

DO 13/06/24
Sauna Espace, Kalmthout

VR 14/06/24
Avondje gezelschapsspelen Lier

Oevercafé Mortsel

ZO 16/06/24
EWT Theater 'De Vrijdagse Markt' Deurne NIEUWE DATUM! NOG 3 PLAATSEN

DO 20/06/24
Kathedraalconcert Antwerp Symphony Orchestra Antwerpen NOG 1 PLAATS

VR 21/06/24
Praatcafé Mortsel

ZA 22/06/24
Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

VR 28/06/24
Oevercafé Mortsel
Voor reservatie, raadpleeg de activiteiten via www. oever.be. Wacht niet met reserveren!
url Klik hier voor meer info