Zaterdag 16 maart 2024Nieuwsbrief week 12 en verder   
 ZO 17/03/24 Bowling + snacks Ekeren Nog 1 plaats! ZO 17/03/24 Bowling + snacks Ekeren Nog 1 plaats!
 ZO 17/03/24 Bowling + snacks Ekeren Nog 1 plaats!In 2011 opende Bowlingplanet haar deuren in het HealthCity sportcomplex in Ekeren. Met 16 geautomatiseerde bowlingbanen, trendy café en een uitstekend restaurant biedt Bowling Planet je 2 uren leuke bowling aan. Het jonge team van Bowlingplanet zorgt voor een vlotte service in een gezellig kader.
Inbegrepen in de € 11: 2 uur bowling + schoenen + snacks.
Alle dranken zijn voor eigen rekening.
Afspraakuur : 10u45
Afspraakplaats : aan de kassa van Bowlingplanet - Barazza, Slijkweg 5 2180 Ekeren waar Pieter iedereen verwelkomt.
Aanvangsuur : 11u
Reservatie : € 11 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - - pieter@oever.be.
Max. personen : 12
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 DI 19/03/24 Dinsdagavondfilm Skunk (Koen Mortier) 3 *** UGC Antwerpen DI 19/03/24 Dinsdagavondfilm Skunk (Koen Mortier) 3 *** UGC Antwerpen
 DI 19/03/24 Dinsdagavondfilm Skunk (Koen Mortier) 3 *** UGC AntwerpenIn het intense ‘Skunk’ zet Koen Mortier een levende hel op oer-Vlaamse aarde neer
In Skunk zet regisseur Koen Mortier een levende hel op oer-Vlaamse aarde neer. De verwaarloosde Liam belandt in een instelling, al blijft zijn verleden doorwerken. De intense film grijpt je aandacht, maar gaat ook onnodig schreeuwen.
Johan Faes, 13/03/2024 in De Standaard
Van Koen Mortier en met Thibaud Dooms, Natali Broods, Dirk Roofthooft
Duur: 105 min.
“Ik kijk graag naar Belgische films. Die opgekropte emoties, de rauwheid … De wil om verhalen te vertellen die confronterend zijn en die we als publiek nog willen zien ook. We worden ontroerd door hardheid.” Wat Thibaud Dooms enkele weken geleden zei in DS Weekblad, gaat dubbel en dik op voor Skunk, de nieuwe film van Koen Mortier waarin hij de hoofdrol speelt. En hoe. De scène waarin hij als Liam tussen snot en tranen stottert of er nog wel te leven valt, snijdt als een blikopener door het meest gestaalde harnas. De jongen wordt opgevangen weg van huis, maar hij twijfelt of hij ooit echt kan ontsnappen aan zijn ouders, aan wat ze hem hebben aangedaan. En dat is wel wat.
Van vorige films weten we dat regisseur Koen Mortier zonder handschoenen de ­rafelranden aftast, in de grauwe Vlaamse klei van Ex-drummer (2007) of een broeierig neondistrict in Senegal (Engel, 2018). In Skunk snijdt hij nog dieper in het wild vlees van een marginaliteit die je eerder ­associeert met de onderkant van een township. Liam wordt de kelder in gestampt waar hij hoort hoe zijn moeder zich laat bestijgen door een zoveelste passant, nog opgehitst door zijn vader. Beide ouders worden met dierlijke overgave vertolkt door Colin H van Eeckhout (bekend van de band Amenra) en Sarah Vandeursen.
In de instelling waar Liam belandt, mag het iets minder expliciet, wat de onderhuidse intensiteit alleen maar meer doet kolken. Als in een documentaire, maar dan met betere fotografie (Nicolas Karakatsanis tekent voor de cinematografie) word je tussen de wegwerpjongeren gedropt. Onvervalste scènes, rauwe dynamieken, niks lijkt gespeeld. Agressie en pijn kent Liam, die verwacht hij. Het zijn de prille wenken van vriendschap en genegenheid die hem helemaal doen uiteenvallen. De opvoeders – Natali Broods (Pauline), Boris Van Severen (David) en Dirk Roofthooft (Jos) – proberen hem ieder op hun manier aan te halen. Maar is Liam wel in staat om zich geborgen te voelen?
De film vertrekt grotendeels vanuit het boek dat Geert Taghon schreef na jaren ervaring als jeugdpsycholoog, maar Mortier geeft Liam meer agency om gaandeweg zijn eigen keuzes te maken. Nefaste keuzes, ondanks de hulp die hij krijgt. Maken die goede intenties dan helemaal geen verschil? Helpt hulpverlening wel? Skunk drukt je hardhandig met de neus in een mesthoop die meestal buiten beeld blijft. Een goeie zaak, van wegkijken wordt niemand beter. Maar met zijn realisme, fotografie en acteerwerk had de film al je volle aandacht. Daarvoor hoefde hij niet te gaan roepen. Want waar wraakzucht en sadisme overblijven als leidmotief, gaat een relevante provocatie overstuurd klinken. Met harder slaan, raak je niet per se meer.

Bijdrage: op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat € 8 kost i.p.v. het standaardtarief van € 13,40.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.

Afspraakuur : 19u15
Afspraakplaats : UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC. Slechts € 3 voor 3 uren!)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur : 19u30
Info : Luc F - 0484 98 38 37 - lucferny@hotmail.com of Ben VdP - 0470 90 24 73 - ben.vanderpoorten@skynet.be.
 DO 21/03/24 Sauna Espace, Kalmthout  DO 21/03/24 Sauna Espace, Kalmthout
 DO 21/03/24 Sauna Espace, Kalmthout We relaxen in deze gezellige sauna.
Als je voor het eerst komt, graag vooraf een seintje aan Marianne met het uur dat je er zal zijn (sms of mail), zodat we je kunnen verwelkomen.
Reserveer je saunabeurt via www.sauna-espace.be.
Voor een saunabezoek betaal je slechts € 17 inkom i.p.v. € 27.
Je saunaticket(s) kan je ter plaatse kopen bij Marianne aan € 17.
Je kan ook saunatickets aan € 17 bestellen via Pieter, pieter@oever.be. Na je overschrijving voor saunatickets op de Oeverrekening BE07 7310 3573 4266, worden ze naar jou opgestuurd en kan je naar de sauna gaan zonder het Oevergezelschap.
Aanvangsuur : vanaf 16u
Afspraakplaats : Sauna Espace, Putsesteenweg 52, 2920 Kalmthout.
Geef je naam op aan de receptie, zeg dat je van Oever bent en je vindt erna Marianne in de sauna. Betaal je saunabeurt aan Marianne.
Meebrengen : Badjas, badhanddoek(en), slippers, eventueel douchegel en shampoo.
Info : Marianne S - 0495 88 55 40 - mariannes@oever.be
 ZA 23/03/24 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!  ZA 23/03/24 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
 ZA 23/03/24 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN! Op ZA 23/03 staat DJ Hans achter de draaitafel! Ambiance en dansplezier verzekerd!
Kom ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door
DJ Hans.
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance op de Oeverparty's
Toegang vanaf 21 jaar.
Leden Oever € 5 – Niet-leden € 10
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 10 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven.
Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
In Dixies kan je enkel cash betalen of met Payconiq!
Afspraakplaats : DIXIES, Pauwelslei 18 2930 Brasschaat.
Aanvangsuur : vanaf 22u
Einde: 4u
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Graag een vrijkaart voor deze party? Waag je kans via onderstaande link!
url Klik hier voor meer info
 ZO 24/03/24 Multiculturele wandeling Antwerpen NOG PLAATSEN VRIJ! OOK NIET-LEDEN! ZO 24/03/24 Multiculturele wandeling Antwerpen NOG PLAATSEN VRIJ! OOK NIET-LEDEN!
 ZO 24/03/24 Multiculturele wandeling Antwerpen NOG PLAATSEN VRIJ! OOK NIET-LEDEN!Marc neemt ons mee op sleeptouw voor een zoveelste boeiende wandeling.
“In de stad Antwerpen zijn er meer dan 170 nationaliteiten aanwezig, te vergelijken met een stad als New York. Sommige van hen leven samen in gemeenschappen. Tijdens deze multiculturele wandeling gaan we kennis maken met de Joodse, de Indische, de Aziatische, de Afrikaanse, de Portugese en de Arabische gemeenschap.
We bespreken achtereenvolgens de grondslagen van hun identiteit die sterk religieus is geïnspireerd, hun gewoonten, hun culinair erfgoed.
Deze wandeling is een unieke kans om diepgaand kennis te maken met de wereld van deze "vreemdelingen" die sommigen van jullie dagelijks zien. Zo worden misschien deze "vreemdelingen" een beetje minder vreemd.
De gegidste wandeling met Marc duurt 2u.
Daarna kunnen we nog samen iets gaan drinken of een hapje gaan eten.
Afspraakuur : 13u45
Afspraakplaats : aan het Toeristisch Bureau in het Centraal Station waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 14 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Niet-leden vermelden hun mailadres en gsm-nummer!
Info : KoenW - 0477 27 47 95 - koenwils4@gmail.com.
Max. personen : 25
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 24/03/24 Tentoonstellingsruimte Sam Dillemans 'Landscapes' Antwerpen NOG 2 PLAATSEN ZO 24/03/24 Tentoonstellingsruimte Sam Dillemans 'Landscapes' Antwerpen NOG 2 PLAATSEN
 ZO 24/03/24 Tentoonstellingsruimte Sam Dillemans 'Landscapes' Antwerpen NOG 2 PLAATSENSam Dillemans (°1965) schildert met de overgave van een sportman, vol passie en gedrevenheid. Vaak werkt hij een specifiek thema uit (o.a. boksers, portetten, naakten, oude en moderne meesters, Wereldoorlog I). In zijn recentste reeks verkent hij het genre van het landschap. Zoals steeds zijn de plastische mogelijkheden quasi eindeloos. Hij toont de schilderijen in zijn eigen tentoonstellingsruimte, een gerenoveerd werkhuis, in confrontatie met enkele oudere werken. Het levert een gevarieerde presentatie op waarbij je je kan opladen aan zijn energieke oeuvre. Welkom op dit feest van vorm en kleur!
Met een zeer goede gids ontdekken we deze boeiende kunstenaar met zijn nieuwste tentoonstelling Landscapes.
De rondleiding duurt 90 minuten.
Na de rondleiding gaan we in de buurt samen nog iets drinken .
Afspraakuur : 14u45
Afspraakplaats : aan ingang van de Tentoonstellingsruimte, Eggestraat 2 in 2060 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 15u
Reservatie : € 8 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 MA 25/03/24 Theater The Interrogation NTGent / Milo Rau Toneelhuis Antwerpen OOK NIET-LEDEN! NIEUW! MA 25/03/24 Theater The Interrogation NTGent / Milo Rau Toneelhuis Antwerpen OOK NIET-LEDEN! NIEUW!
 MA 25/03/24 Theater The Interrogation NTGent / Milo Rau Toneelhuis Antwerpen OOK NIET-LEDEN! NIEUW!Regisseur Milo Rau en de Franse bestsellerauteur Édouard Louis schreven voor hun eerste samenwerking een persoonlijke theatertekst over twijfelen en falen.
Louis en Rau zijn al lang vrienden, een vriendschap die ontstond uit hun gedeelde zoektocht naar de kunst van het reële. “De wezenskern van theater is dezelfde als in literatuur: tonen wat moeilijk te tonen is." Theater moet geen veilige plek zijn”, schreef Louis over Raus toneelstuk Familie.
Met de voorstelling The Interrogation presenteren de twee een zeer persoonlijke tekst over twijfelen en falen. Het stuk werd geschreven en gemaakt in het voorjaar van 2021, oorspronkelijk in opdracht van het Kunstenfestivaldesarts, IIPM & NTGent, maar ging nooit in première. Nu is de voorstelling eindelijk te zien. Gespeeld door Arne De Tremerie, een acteur uit het ensemble van NTGent, is The Interrogation een “demonstratie voor kwetsbaarheid”, een moment van poëtische stilstand.
Kunnen we via de kunst ontsnappen aan onze biografie, of is kunst slechts de neerslag van een mislukte bevrijding? The Interrogation is een voortdurende gedachtewisseling over theater en werkelijkheid, mislukking en transformatie, fictie en waarheid, over worden en zijn.
In de pers:
Het is heel mooi, het is puur en eenvoudig en het gaat tot de bodem (...) Superbe. - Armelle Héliot in Le journal d'Armelle Héliot, 19 mei 2022

"Milo Raus simpelste, intiemste én beste voorstelling van de laatste jaren. (...) De naturel waarmee Arne De Tremerie gestalte geeft aan Louis’ alter ego, is verbluffend." – Ewoud Ceulemans in De Morgen ****, 5 januari 2023

"Een bijzonder innemende voorstelling met uitstekend acteerwerk en subtiele regie. Een triomf." – Johan Thielemans in Pzazz, 8 maart 2022

"Mislukt theaterproject wordt alsnog uitermate boeiende toneelavond. (...) Een fundamentele ode aan het falen." – Sander Janssens in Theaterkrant, 3 maart 2022

"Uit de kleine vorm ontstaat een groots schouwspel." – Guillaume Lasserre in Mediapart, 29 mei 2022

Afspraakuur : 19u40
Afspraakplaats : aan de kassa van de Bourlaschouwburg, Komedieplaats 18, 2000 Antwerpen.
Aanvangsuur : 20u
Reservatie : € 22 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Niet-leden vermelden hun mailadres en gsm-nummer!
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 6
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 VR 05/04/24 Combiwandeling De Ruien + Carolus Borromeuskerk Antwerpen NIEUW! VR 05/04/24 Combiwandeling De Ruien + Carolus Borromeuskerk Antwerpen NIEUW!
 VR 05/04/24 Combiwandeling De Ruien + Carolus Borromeuskerk Antwerpen NIEUW!We ontdekken samen met de fantastische gids Toon deze barokke parel uit de 17e eeuw.
We bezoeken tevens de Mariakapel en gaan achter de schermen de crypten en de Sacristie in.
Via een - ooit - geheime doorgang dalen we dan De Ruien in, om te genieten van het ondergrondse gangenstelsel waar de middeleeuwse gewelven stap voor stap hun geheimen onthullen.
Voor het afdalen naar de Ruien krijgen de bezoekers een beschermpak, laarzen en een rugzakje om schoenen en andere persoonlijke spullen in op te bergen tijdens de wandeling. Er kunnen geen bezittingen ter plekke worden achtergelaten.
De wandeling duurt 120 minuten en eindigt aan het Stadsmagazijn, Keistraat 5, 2000 Antwerpen.
Afspraakuur : 13u30
Afspraakplaats : aan de trappen van de Sint Carolus Borromeuskerk, Hendrik Conscienceplein waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 13u45
Reservatie : € 26 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 07/04/24 Op ontdekkingstocht in Leuven met een gids Leuven OOK NIET-LEDEN! NOG 7 PLAATSEN!  ZO 07/04/24 Op ontdekkingstocht in Leuven met een gids Leuven OOK NIET-LEDEN! NOG 7 PLAATSEN!
 ZO 07/04/24 Op ontdekkingstocht in Leuven met een gids Leuven OOK NIET-LEDEN! NOG 7 PLAATSEN! Met onze gids ontdekken we eerst het prachtige stadhuis. Dit stadhuis is UNESCO werelderfgoed en is één van de mooiste en meest bekende stadhuizen in gotische stijl ter wereld. We bewonderen ook de binnenkant van het stadhuis.

Nadien ontdekken we de gezondheidszorg in het oude Leuven.
We kennen Leuven allemaal als de stad waar zich de grote universitaire ziekenhuizen bevinden. Uiteraard komen we heel wat te weten over de Sint-Rafaël-kliniek, de Sint-Pieterskliniek. En wat te denken van het Sint-Laurentiusgasthuis of het Sint-Genovevagasthuis, of de pest, de eerste apotheker, het gasthuis voor de syfilislijders?
Uiteraard is Leuven sinds 1425, het jaar waarin de universiteit er gesticht werd, een centrum voor opleiding van medici en paramedici allerhande.
Na de eerste wandeling is er tijd om een kleinigheidje te gaan eten, liefst in kleine groepjes (vrije keuze en niet inbegrepen in de prijs).
Nadien neemt de gids ons mee voor de ontdekking van het 'Klassieke' Leuven.
De wandeling doorloopt het stadscentrum, en doet de Sint-Pieterskerk aan, een parel van Brabantse hooggotiek.
De Mechelsestraat, de Vaartstraat, de Diestsestraat, de Naamsestraat en de Brusselsestraat waren reeds in de Middeleeuwen de voornaamste uitvalswegen van de stad.
De Oude Markt bezit volgens de Leuvenaars de ‘langste toog’.
De restanten van de eerste stadswallen, gebouwd in het midden van de 12de eeuw zijn nooit veraf.
Uiteraard kunnen een aantal universiteitsgebouwen niet ontbreken, zoals de universiteitshal, de bibliotheek en enkele colleges.
We bezoeken ook de prachtige grote leeszaal van de centrale universiteitsbibliotheek.
Langsheen het parcours zal ingegaan worden op de dingen die ons meteen opvallen: de klokkenluider, de kotmadam, Fonske, het middelpunt van Leuven, Fier Margrietje,...
En waar zat de Vlaamse schrijver Albrecht Rodenbach op kot? Waar woonde de musicus Charles-Auguste de Bériot?

Het einde van de 2de gegidste wandeling is omstreeks 16u - 16u30.
De prijs omvat: de 2 gegidste wandelingen - het bezoek aan de leeszaal van de bibliotheek.
Niet leden betalen € 20.
Afspraakuur : 10u45
Afspraakplaats : aan de trappen van het stadhuis van Leuven waar Pieter & Nicole en onze gids iedereen verwelkomen.
Zeer gemakkelijk bereikbaar met de trein! Vanuit het treinstation van Leuven wandel je op een kwartiertje (± 1,1 km) tot aan het stadshuis.
Vanuit Antwerpen Centraal vertrekt er een rechtstreekse trein naar Leuven om 9u36. Je komt in Leuven aan om 10u23. Prijs H/T € 10,20 (weekendtarief) en € 8,30 (65+). Bestel best je treinticket op voorhand.
Indien je vanuit Antwerpen wil carpoolen (carpooling is enkel mogelijk als er zich voldoende chauffeurs aanmelden!), stuur dan een mailtje naar nicole@oever.be vóór 01/04 zodat we dit tijdig kunnen organiseren.
Aanvangsuur : 11u
Reservatie : € 15 (Oeverleden) of € 20 (niet-leden) overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 25
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 WO 01/05 Tentoonstelling 'Ridders van het Gulden Vlies': een schitterende mythe ontrafeld Mechelen  WO 01/05 Tentoonstelling 'Ridders van het Gulden Vlies': een schitterende mythe ontrafeld Mechelen
 WO 01/05 Tentoonstelling 'Ridders van het Gulden Vlies': een schitterende mythe ontrafeld Mechelen NIEUW!
In een kleurrijke optocht rijden ridders te paard over de Grote Markt van Mechelen. Het is 1491 en een bijzondere bijeenkomst, het kapittel van de Orde van het Gulden Vlies, strijkt neer in de Dijlestad. De halsketting met de kleine gouden ramsvacht schittert bij elke ridder in de lentezon. Het is het symbool van een ridderorde die tot vandaag tot de verbeelding spreekt. Een teken van macht, maar ook van elitair denken, religie en politieke trouw.
In de tentoonstelling Ridders van het Gulden Vlies: een schitterende mythe ontrafeld herbeleef je de bijeenkomst van de ridders in 1491, één van de grootste en belangrijkste feestelijkheden uit de geschiedenis van Mechelen. Je maakt er kennis met de befaamde Bourgondische ridderorde aan de hand van een unieke reeks 15e-eeuwse wapenborden, speciaal gemaakt voor de bijeenkomst in Mechelen. Het is de eerste keer dat de 29 wapenborden na restauratie van zo dichtbij te zien zijn.
In de introductie tot de tentoonstelling neemt meesterverteller Bart Van Loo je in een audio- en lichtverhaal mee naar de bijeenkomst van de ridders. Nadien ontdek je laag na laag de verhalen achter de roemruchte ridderorde, die vandaag nog steeds bestaat.
Het einde is voorzien rond 16u.
De prijs van € 12 omvat: de bijdrage voor de gids.
De Museumpass is hier geldig bij een gegidste rondleiding.
Heb je geen Museumpass, dan koop je vooraf on line een inkomticket (€ 15, diverse kortingen mogelijk (zie website)).
Na de tentoonstelling gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur : 14u45
Afspraakplaats : aan de kassa van het Hof van Busleyden, Frederik de Merodestraat 65, 2800 Mechelen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Je kan best met de trein komen: kies voor het station Mechelen (op 1,6 kilometer van Hof van Busleyden) of station Mechelen Nekkerspoel (op 850 meter van Hof van Busleyden). De kortste weg is te voet vanaf station Mechelen Nekkerspoel. Neem de voetgangersbrug over het water. Wandel de Keizerstraat in, volg rechtsaf richting Veemarkt en vervolg je weg over de Biest naar de Frederik de Merodestraat.
Trein om 13u50 vanuit Antwerpen-Berchem, richting Brussel-Zuid. Aankomst in Mechelen Nekkerspoel om 14u11. Weekendticket HT € 6,20! Koop je treinticket op voorhand!
Carpooling vanuit Berchem bij voldoende interesse en voldoende chauffeurs: graag mailtje naar nicole@oever.be uiterlijk op MA 29/04.
In Mechelen is het altijd betalend parkeren, ook op een feestdag. Er is een gratis parking in de buurt van Nekkerspoel, op een kwartier wandelafstand.

Aanvangsuur : 15u
Reservatie : € 12 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 15
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 DO 02/05/24 Theater De Roovers Dwarskijker Liers Cultuurcentrum Lier NIEUW!  DO 02/05/24 Theater De Roovers Dwarskijker Liers Cultuurcentrum Lier NIEUW!
 DO 02/05/24 Theater De Roovers Dwarskijker Liers Cultuurcentrum Lier NIEUW! “Wie in de stroom van een gesprek stapt, moet niet verbaasd zijn dat de piranha’s der praatzucht zijn oor afbijten. Indonesisch spreekwoord. Niet persoonlijk bedoeld.”
Een gevreesde blogster is het middelpunt van een bont allegaartje kunstenaars. In haar woning in de grootstad ontvangt ze vriend en vijand voor gesprekken en feestjes.
Zonder een blad voor de mond te nemen, spuit ze haar snedige commentaar op de vele artistieke zielen die haar salons bijwonen. Niemand blijft gespaard. Maar hoeveel absolute eerlijkheid kan een mens aan? Hoelang blijven de weinige vrienden die ze nog heeft haar commentaar slikken? Ze heeft één zwakke plek: haar liefde voor de veel jongere kunstenaar Sasha. En hoewel hij op haar kap leeft en graag uitweidt over conceptuele kunst, vergeeft ze hem alles. Ze droomt van een leven samen met hem. Maar misschien is de prijs van de eerlijkheid wel een eenzaam bestaan.
Met Fraulein Agnes schreef de Duitse schrijfster Rebekka Kricheldorf een hedendaagse versie van De Misantroop van Molière. In een wervelende en scherpe taal schreef ze deze bijtende, satirische komedie die de Roovers nu voor het eerst opvoeren in onze contreien. Ze schetst een wereld van schijn, in een tijdperk waarin we allemaal willen behagen en onze ego’s willen laten schitteren.
Tekst: Rebekka Kricheldorf
Van en met: Bartel Busschaert, Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Manizja Kouhestani, John Niyibizi, Luc Nuyens, Sofie Sente, Mil Sinaeve

GRATIS: In je ticket is een gratis drankje inbegrepen.
Afspraakuur : 19u50
Afspraakplaats : aan de kassa van CC De Mol, Aarschotsesteenweg 3 in 2500 Lier
Aanvangsuur : 20u15
Reservatie : € 20 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 8
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 04/05/24 De Miskenden Lazarus in CC Wilrijk *** NOG 3 PLAATSEN  ZA 04/05/24 De Miskenden Lazarus in CC Wilrijk *** NOG 3 PLAATSEN
 ZA 04/05/24 De Miskenden Lazarus in CC Wilrijk *** NOG 3 PLAATSEN De Miskenden is niet meer - maar ook niet minder - dan een gesprek tussen twee vrienden: de mislukte kunstenaar Kris D’Hondt en zijn oud-docent Beeldende Kunsten Mark Vanneste.
Mark Vanneste gaf al vroeg zijn artistieke ambities op en koos ervoor om les te geven aan de kunstacademie. Het enige artistieke succes dat Mark ooit behaalde, zijn twee kunstwerken op een rondpunt in Vlaanderen: één in Deinze en één in Overijse. Zijn oud-student en vriend Kris D'Hondt volhardt in zijn wanhopige pogingen om door te breken in de kunstwereld. Mark ziet het aan, met een mengeling van geamuseerdheid en medelijden.
De vrienden spreken maandelijks af om elke keer weer hetzelfde gesprek te voeren. Dat gesprek - doortrokken van cultuurpessimisme, levensverachting en misantropie - is een soort ritueel voor hen geworden, het biedt beiden troost en houvast. Mark en Kris weten zich in hun bestaan omsingeld door idioten, die overal middelmatigheid, lelijkheid en domheid verspreiden. Ze fulmineren samen gretig en vol overgave tegen de totale verdwazing van de media, tegen de snobs van de culturele elite en de patsers en proleten uit de showbizz. Ze sparen niets en niemand. Ook zichzelf niet. Hun vlammende scheldtirade doet deugd, lucht op en is ook gewoon terecht, vinden ze. Alleen jammer dat niemand naar hen luistert.
Tekst en regie: Stefaan Van Brabandt
Spel: Günther Lesage en Greg Timmermans

Als mensen over Bach praten, gaat het niet over Bach, maar over klasse. Door over Bach te praten, onderscheiden ze zich van zij die niet over Bach praten. Over Bach praten is op een subtiele manier vertellen dat je veel geld hebt.

Recensie:
Deze nieuwe toneeltekst ­geschreven op vraag van LAZARUS ­van Stefaan Van Brabandt (bekend van o.a. Socrates, Marx en Sartre & de Beauvoir) kenmerkt zich door zijn gekende mix van humor en diepzinnigheid. De vele rake zinnen, scherpe observaties en filosofische gedachten die in de dialoog verweven zijn, maken van De Miskenden een bijzonder rijk en inspirerend stuk. Behalve bijtend en confronterend is de toon bovenal geestig en opgewekt, doorspekt met humor en ironie. En wijsheid.
Seizoensbrochure de Steenoven | 2023-2024 by Lokaal Bestuur Herzele

Afspraakuur : 19u45
Afspraakplaats : aan de kassa van De Kern, Wilrijk (Antwerpen), Kern 18 in 2610 Wilrijk waar Ben VdP (verantwoordelijke van de dinsdagavondfilm) jullie opwacht.
Aanvangsuur : 20u15
Reservatie : € 14 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Ben VdP - 0470 90 24 73 - ben.vanderpoorten@skynet.be.
Max. personen : 6
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 19/05/24 Joodse wandeling met gids Hans Geldhof in Heide Kalmthout  ZO 19/05/24 Joodse wandeling met gids Hans Geldhof in Heide Kalmthout
 ZO 19/05/24 Joodse wandeling met gids Hans Geldhof in Heide Kalmthout Heide-Kalmthout is een mooie residentiële wijk in het groen. Maar 100 jaar terug was hier nog niets, alleen woeste heidegebieden, veel zand, enkele bomen en nauwelijks enige bewoning.
Alles veranderde toen in 1854 de spoorlijn Antwerpen-Amsterdam doorheen Kalmthout werd aangelegd en er later, meer precies in 1897 ook nog een stopplaats kwam in Heide. Het was het begin van een steeds groter wordende stroom van kunstenaars, stadstoeristen en inwijkelingen. In enkele jaren tijd werden er 12 hotels gebouwd.
Vanaf het begin van de 20ste eeuw, maar vooral tussen de twee wereldoorlogen was er een ware toevloed van joden. De grote joodse aanwezigheid heeft een wezenlijke bijdrage geleverd in de explosieve groei en bloei van Heide.
Tussen 1930 en 1942 waren er minstens 700 ingeschreven joodse inwoners. Bij het begin van de oorlog telde de parochie in het totaal 1350 inwoners! Maar naast die 700 joodse Kalmthoutenaren waren er vele honderden joodse toeristen in de weekends en tijdens de zomermaanden. Vele joden woonden hier zonder ingeschreven te zijn.
Eind jaren ’20 bouwden zij een mooie synagoge, de enige in België buiten de stad. Zij stichtten eveneens een Jeshiva, een hogeschool voor de talmoedstudie, de allereerste in België. In de jaren ’30 werd ook een landbouwschool voor joodse jongeren, in Heide gevestigd. Vlakbij, in Kapellen-bos, was Villa Altol, een nog steeds beroemd vakantiehuis voor joodse kinderen en gezinnen. Verschillende hotels waren specifiek gericht op joodse toeristen. En vele pensionnetjes en kamers bij gewone burgers hadden joodse gasten.
Voor en tijdens de tweede wereldoorlog waren vele joden, die het naderende onheil hadden zien aankomen, al vertrokken uit Heide en Antwerpen. Maar spijtig genoeg werden alle achter geblevenen, 37 in totaal, tijdens twee razzia’s ook hier in Heide door de Duitsers opgepakt.
Die grote joodse aanwezigheid liet uiteraard vele sporen na: huizen, synagoge, hotels, pensions.
Dit alles en de joodse geschiedenis van Heide worden tijdens de wandeling toegelicht.
Deze themawandeling met gids Hans Geldhof duurt 2 uur.
Na de wandeling kunnen we ter plaatse nog iets eten en/of drinken.
Afspraakuur : 14u
Afspraakplaats : aan het station van Heide Kalmthout, Heidestatieplein waar Pieter & Nicole en Hans Geldhof, onze gids met wie we het Centraal Station van Antwerpen bezochten, iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 14u15
Reservatie : € 12 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Activiteiten Activiteiten
 ActiviteitenZA 16/03/24
Fietstocht naar Opdorp en Buggenhout (± 50 km)
Concert 'De Mattheuspassie van Bach' Antwerp Symphony Orchestra Antwerpen *** VOLZET

ZO 17/03/24
Wandeling te Kessel-lo, deel 1 (19,5km) UITGESTELD NAAR EEN LATERE DATUM!
Lentewandeling van Lippelo naar Opdorp (18 km)
Bowling + snacks Ekeren Nog 2 plaatsen!
Wandeling Wijnegem – Wommelgem (± 10 km) Enkel voor Oeverleden.
Multiculturele wandeling Antwerpen uitgesteld naar ZO 24/03

DI 19/03/24
Dinsdagavondfilm Skunk (Koen Mortier) 3 *** UGC Antwerpen
DO 21/03/24
Sauna Espace, Kalmthout
Ik noem jou (Ik, Israels )- HETGEVOLG & Sofie Decleir in CC De Kern, Wilrijk *** VOLZET

VR 22/03/24
Stan zingt (Stan Van Samang) Kaleidoscoop Mortsel *** VOLZET
Samenkomst Weekend Voeren VR 12/04 tot ZO 14/04 of MA 15/04/2024 Mortsel om 20u
Samenkomst fietsvakantie Andalusië van ZO 07/04 tot ZO 14/04/24 Mortsel om 21u

Oevercafé Mortsel

ZA 23/03/24
Noordteater 'Play it again Sam' Première Antwerpen *** VOLZET

Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

ZO 24/03/24
Tentoonstellingsruimte Sam Dillemans 'Landscapes' Antwerpen NOG 2 PLAATSEN!
Multiculturele wandeling Antwerpen OOK NIET-LEDEN!

MA 25/03/24
Theater The Interrogation NTGent / Milo Rau Toneelhuis Antwerpen OOK NIET-LEDEN! NIEUW!

WO 27/03/24
LOOS Leue Berchem *** VOLZET

VR 29/03/24
Oevercafé Mortsel

Hetty Helsmoortel MISSIE 2023 Arenberg Antwerpen *** VOLZET

ZA 30/03/24
Gastronomisch etentje (5 gangen + amuses) in Restaurant Présence Schoten *** VOLZET

ZO 31/03/24
Rose, Rose, Rose à mes yeux. James Ensor en het stilleven in België van 1830 tot 1930 Oostende NOG 1 PLAATS!

MA 01/04/24
Wandeling op Paasmaandag: De Wouwse Plantage (18 km)

DO 04/04/24
EWT Theater 'Achter de Schermen' Deurne *** VOLZET

VR 05/04/24
Combiwandeling De Ruien + Carolus Borromeuskerk Antwerpen NIEUW!

Praatcafé Mortsel

Humor William Boeva 13 CC De Kern Wilrijk *** VOLZET

ZA 06/04/24
Ballet 'Ombra' Antwerpen *** VOLZET

ZO 07/04/24
8-daagse fietsvakantie in Andalusië (Spanje) van ZO 07/04 tot ZO 14/04/2024 (8 dagen/7 nachten) PLAATSEN OP AANVRAAG!
Op ontdekkingstocht in Leuven met een gids Leuven OOK NIET-LEDEN! NOG 7 PLAATSEN!

DO 11/04/24
Praatcafé Brasschaat NIEUW!

VR 12/04/24
Weekend in de Voerstreek van VR 12/04 tot ZO 14/04 of MA 15/04/24 Enkel Oeverleden! NOG 1 PLAATS IN EEN 2-PERSOONSKAMER! SCHRIJF SNEL OVER!

Avondje gezelschapsspelen Lier
Oevercafé Mortsel

ZO 14/04/24
Prachtige lentewandeling te Bertem (19 km)

DO 18/04/24
Sauna Espace, Kalmthout

VR 19/04/24
Praatcafé Mortsel

ZA 20/04/24
Theater Zeemanshuis 'Wit-love in den oven' Antwerpen *** VOLZET
Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

ZO 21/04/24
Lentewandeling te Lubbeek, toeren tussen bossen en kastelen (20km)

Tentoonstelling 'Het Surrealisme in België' BOZAR Brussel *** VOLZET

VR 26/04/24
Oevercafé Mortsel

ZO 28/04/24
Tentoonstelling 'Imagine' 100 Years of International Surrealism KMSKB Brussel NOG 1 PLAATS!

WO 01/05/24
Tentoonstelling 'Ridders van het Gulden Vlies': een schitterende mythe ontrafeld Mechelen NIEUW!

DO 02/05/24
Theater De Roovers Dwarskijker Liers Cultuurcentrum Lier NIEUW!

VR 03/05/24
Onvergetelijke citytrip naar Londen met de Eurostar van VR 03/05 tot MA 06/05/2024 OOK NIET-LEDEN! NOG MEERDERE PLAATSEN! We sluiten de inschrijvingen af op 31 maart!
Praatcafé Mortsel

ZA 04/05/24
Theater De Miskenden Lazarus in CC Wilrijk *** NIEUW!, NOG 3 PLAATSEN
Stand-up comedy Arnout Van den Bossche 'Coach' Antwerpen *** VOLZET

WO 08/05/24
Theater The Sheep Song Antwerpen Toneelhuis FC Bergman *** VOLZET

VR 10/05/24
Avondje gezelschapsspelen Lier

Oevercafé Mortsel

ZA 11/05/24
Noordteater 'Sweeney Todd' Première Antwerpen *** VOLZET

WO 15/05/24
Theater Amor Mundi Malpertuis Antwerpen *** NOG 1 PLAATS!

DO 16/05/24
Vakantie naar charme-eiland Madeira van DO 16/05 tot DO 23/05/2024 8 dagen HP OOK NIET-LEDEN! *** VOLZET
Sauna Espace, Kalmthout

Theater Malpertuis - Varkensstal (met nagesprek achteraf) Berchem NOG 5 PLAATSEN!

VR 17/05/24
Praatcafé Mortsel

ZA 18/05/24
Open Air party met DJ HANS in BARN64 Brasschaat: meer info volgt!

ZO 19/05/24
Joodse wandeling met gids Hans Geldhof in Heide Kalmthout

DO 23/05/24
Chez Bricktop Muziektheater Transparant, Fanny & Alexander Toneelhuis Antwerpen NIEUW!

Alvaro Soler: Más Que Verano Tour in de Roma Antwerpen OOK NIET-LEDEN! *** VOLZET

VR 24/05/24
Oevercafé Mortsel

ZA 25/05/24
Ballet 'Martens/De Keersmaeker/Brown' Antwerpen *** NOG 2 PLAATSEN

DO 30/05/24
Guga Baul & Jonas Van Thielen 'Badje vol met stroop XXL' UNIEKE BELEVING: DE 2 SHOWS OP ÉÉN AVOND! Stadsschouwburg Antwerpen *** VOLZET

VR 31/05/24
Oevercafé Mortsel

ZA 01/06/24
Theater 'Opening Night' DE HOE & Het Laatste Bedrijf Toneelhuis Antwerpen NIEUW!

ZO 02/06/24
Theater 'De Nieuwe Man' DE HOE Toneelhuis Antwerpen *** VOLZET

WO 05/06/24
Theater 'ORFEUS' door LAZARUS, Koen De Graeve, Flat Earth Society (FES) Toneelhuis Antwerpen NIEUW!

VR 07/06/24
Praatcafé Mortsel

Laureatenconcert Koningin Elisabethwedstrijd Antwerp Symphony Orchestra Antwerpen NOG 4 PLAATSEN!

WO 12/06/24
ALEX AGNEW 'WAKE ME UP WHEN IT’S OVER' Stadsschouwburg Antwerpen *** VOLZET

DO 13/06/24
Sauna Espace, Kalmthout

VR 14/06/24
Avondje gezelschapsspelen Lier

Oevercafé Mortsel

ZO 16/06/24
EWT Theater 'De Vrijdagse Markt' Deurne NIEUWE DATUM! NOG 5 PLAATSEN

DO 20/06/24
Kathedraalconcert Antwerp Symphony Orchestra Antwerpen NOG 4 PLAATSEN

VR 21/06/24
Praatcafé Mortsel

ZA 22/06/24
Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

VR 28/06/24
Oevercafé Mortsel
Voor reservatie, raadpleeg de activiteiten via www. oever.be. Wacht niet met reserveren!
url Klik hier voor meer info