Maandag 26 februari 2024Onvergetelijke citytrip naar Londen met de Eurostar van VR 03/05 tot MA 06/05/2024 Ook niet-leden!   
 Onvergetelijke citytrip naar Londen met de Eurostar van VR 03/05 tot MA 06/05/2024 Ook niet-leden! Onvergetelijke citytrip naar Londen met de Eurostar van VR 03/05 tot MA 06/05/2024 Ook niet-leden!
 Onvergetelijke citytrip naar Londen met de Eurostar van VR 03/05 tot MA 06/05/2024 Ook niet-leden!NIEUW:
Hierbij al een voorlopig programma voor diegenen die nog nooit naar Londen zijn geweest of voor wie het al lang geleden is.
Je bent helemaal niet verplicht om heel dit programma te volgen. In Londen is er zoveel te zien, nieuwe dingen en tentoonstellingen. Stuur best een mailtje met wat je zeker wil doen naar pieter@oever.be zodat onze gids zoveel mogelijk rekening kan houden met jullie wensen!
We hebben aan de gids ook gevraagd om ons om 9u op te pikken i.p.v. om 10u zodat we vrij zijn om 15u (i.p.v. om 16u) om zaken te bezoeken die we nog graag willen zien.

Vrijdag 3 mei
We reizen in groep vanuit Antwerpen - Berchem naar Brussel-Zuid waar we samen de Eurostar nemen om 10u56, zodat we om 11u57 (plaatselijke tijd) in Londen St Pancras toekomen.
Aangekomen in Londen, nemen we de metro voor een korte rit naar ons hotel. Na de lunch (een broodjesmaaltijd gaat het snelst) voorziet onze gids een wandeling in de omgeving van het hotel zodat we een idee hebben van de wijk waar we verblijven.
Shoreditch, direct aangrenzend aan Whitechapel waar we verblijven, is de favoriete wijk van onze gids. Het heeft een zeer fascinerende multi-culturele geschiedenis maar ook een hedendaags uniek alternatief en creatief karakter. De gids laat ons een paar gezellige verrassende plekjes zien met tijd voor een frisse versnapering tussendoor en we eindigen dan in de buurt van het hotel of in het restaurant waar we gaan eten.
Vrijdag 3 mei is The National Gallery open tot 21 uur. Dit is zeker een optie voor de geïnteresseerden.

Zaterdag 4 mei
We beginnen de ochtend met een stadswandeling door The City of London, tegenwoordig bekend als het zakelijke district van Londen maar eigenlijk is dit het oudste deel van Londen met een aantal mooie verrassende historische plekjes. We komen langs de Tower of London, lopen over Tower Bridge en volgen de Thames tot de London Eye, vanaf daar heb je een heel mooi uitzicht op het parlementsgebouw en Big Ben. Onderweg komen we zowel bekende (zoals St Paul's Cathedral) als onbekendere bezienswaardigheden tegen. Mits de tijd het toelaat, laat de gids ons ook nog Westminster Abbey en Buckingham Palace zien. Tien minuten daarvandaan is er een gezellig pleintje, met pubs, dat niet zo bekend is bij toeristen en waar we na afloop iets kunnen drinken en eventueel eten.

Zondag 5 mei
Vandaag neemt de gids ons mee naar het centrum van Londen, ideaal om hiermee in de ochtend te beginnen wanneer het er nog rustig is. We zien dan o.a. Covent Garden, Leicester Square en Piccadilly Circus. Voor de lunch maken we kennis met een typische Britse lunch, de Sunday roast, een typische pub lunch die traditioneel op zondag wordt geserveerd.
Maandag 6 mei
Het voorstel is om vandaag de mooie en groene buurt Greenwich te ontdekken. Hier had je in het verleden de Maritime College en de voormalige statige universiteitsgebouwen. Deze zijn zo indrukwekkend dat ze regelmatig worden gebruikt als filmlocatie voor Britse alsook Hollywoodfilms. Hier vind je ook de Greenwich Meantime (de nulmeridiaan op de globe van waaruit de tijdzones wereldwijd worden bepaald) en andere bijzondere bezienswaardigheden. We zouden hier eventueel met de boot naartoe kunnen.
's Avonds om 18u04 nemen we in Londen St Pancras de Eurostar huiswaarts zodat we in Brussel-Zuid zijn om 21u05.
De treinreis Brussel - Berchem - Antwerpen zullen we ook in groep doen.
BELANRIJK: voor deze citytrip heb je een geldige reispas nodig! Bestel hem tijdig!
INTRO LONDEN:
Bruisend, groot, boeiend en verrassend ... Londen is een hoofdstad als geen ander.
Londen evolueert voortdurend, maar ook de klassiekers blijven de moeite.
In Londen Westminster, het deel van Londen dat het meest tot de verbeelding spreekt, bevinden zich de topattracties van de Britse hoofdstad zodat je van het ene hoogtepunt naar het andere stapt: Elizabeth Tower of Big Ben en Westminster Hall of The Houses of Parliament, Buckingham Palace, Westminster Abbey, de populairste pleinen, de overbekende winkelstraten en grote warenhuizen, de grootste musea…
Voor een mooi zicht op de Big Ben en op The Houses of Parliament, moet je de Westminster Bridge opwandelen. Big Ben verwijst naar de 14 ton zware klok die het exacte uur aangeeft en die hoog boven de Houses of Parliament uitsteekt. In The Houses of Parliament zetelen de twee Kamers. The House of Commons staat voor de Kamer en The House of Lords staat voor de Senaat.
Ook leuk om even langs te gaan is Downing Street, number 10, een voordeur die wereldwijd bekend is. Het is in deze straat, afgesloten met een hek en strenge politiebewaking, dat op huisnummer 10 de Eerste Minister zijn ambtswoning heeft. Vele officiële toespraken worden van hieruit gefilmd.
Niet ver daarvandaan, op Whitehall zie je de Horse Guards. Iedere dag is er hier een officiële plechtigheid met de wissel van de wacht, de Horse Guards Parade.
Als je verder Whitehall afwandelt, dan kom je op Trafalgar Square. Trafalgar is de naam van de plaats waar Napoleon door admiraal Nelson werd verslagen (1805). Ter ere van deze overwinning werd er een monument opgericht met het brons van de kanonnen van Napoleon en op de top van de 46 meter hoge zuil, het beeld van Nelson. In de 20ste eeuw werd op dit plein ook nog een fontein gebouwd. Deze laatste is het centraal punt van de oudejaarsavondviering.
Op Trafalgar Square bevindt zich het museum National Gallery.
De National Gallery bezit één van de mooiste schilderkunst collecties ter wereld. De collectie bestaat uit maar liefst 2300 schilderijen uit ruim 7 eeuwen. Hier kom je om de werken van internationale kunstschilders te bewonderen. Er zijn werken van Rembrandt, Rubens, Leonardo da Vinci, Vermeer en vele andere beroemdheden, vanaf de 15de eeuw tot heden. Hier kan je o.a. The virgin of the Rock van Leonardo Da Vinci, het Wilton tweeluik, de Venus en Mars van Botticelli en uiteraard de beroemde Zonnebloemen van Vincent van Gogh bewonderen. De toegang is gratis.
Eén van de pareltjes van het toeristische Londen is Westminster Abbey, de plaats waar de Engelse vorsten gekroond werden en in het huwelijk traden. Achter de gotische gevel van Westminster Abbey bewonder je de prachtige glasramen, gewelven van kant en rijkelijk aangeklede koorgestoelten. Hier zie je ook de graftombe van Elizabeth I.
Inkomticket + audiogids voor Westminster Abbey: £29 en voor 65+: £26.
Vrije keuze van de deelnemers om Westminster Abbey te bezoeken.
Eén van de beroemdste pleinen ter wereld is Piccadilly Circus die vooral jongeren aantrekt en centraal ligt in de veelzijdige uitgaansbuurt. Op dit pleintje staat het beroemde beeldje Eros.
Elke dag staat er een massa mensen voor de poorten van Buckingham Palace vooral bij de wisseling van de wacht om 11 uur, op maandag, woensdag, vrijdag en zondag als het weer het toelaat, een spektakel dat je tijdens onze citytrip Londen niet mag missen.
 The City of London is het oudste deel van Londen en is vandaag het financiële centrum waar je tijdens de week brokers (effectenmakelaars), advocaten en heel veel kantoorlui uit de bank- en verzekeringswereld tegenkomt.
Trekpleisters in deze buurt zijn de Tower en de Tower Bridge, de bekende St-Paul’s Cathedral en Tate Modern.
Het symbool van Londen, de Tower Bridge, is één van de bekendste en grootste ophaalbruggen ter wereld.
In iets meer dan één minuut tijd worden de elk duizend ton wegende brugdelen tussen de twee torens (65 m hoog) naar boven gehaald.
De pijlers waarin in elk meer dan 70.000 ton beton gegoten werd, dienen als ondersteuning van de constructie. Een wandeling over de Tower Bridge is zeker een aanrader.

De Tower of London: Willem de Veroveraar liet deze toren bouwen toen hij er zich, na The Battle of Hastings in 1066, vestigde als wettige erfgenaam. In de loop der eeuwen werd deze burcht altijd maar uitgebreid en versterkt. Zo werd The Tower een vaste waarde in het stadsbeeld. Maar het heeft ook een bloedige reputatie opgebouwd. Een aantal belangrijke figuren werden er onthoofd.
Aan de ingang staan de bekende en kleurrijk uitgedoste Beefeaters. We ontmoeten er ook de wachtraven.
Zonder deze zes zwarte raven zou het Koninkrijk vallen, aldus de legende.
Sinds de 17de eeuw is De Tower de bewaarplaats van de kroonjuwelen. De tentoongestelde juwelen dateren meestal van 1660. Belangrijk is de Imperial State Crown die de koning draagt bij de opening van het parlementair jaar. Daarnaast is er nog de meest bekende diamant ter wereld, de Koh-I-Noor, met 105.6 karaat. Deze is geplaatst in de kroon van de koningin-moeder.
Bezoek aan de Tower met de kroonjuwelen kost £33.60.
Vrije keuze van de deelnemers om De Tower te bezoeken.
Ook in de buurt, in Southwark vind je Borough Market die knusse gezelligheid uitstraalt. Op donderdag, vrijdag en zaterdag kan je hier tussen de voedingskraampjes rondlopen. Het is één van de populairste markten van Londen. De geuren van kazen, hammen, groenten en ambachtelijke gerechten verleiden je tot degustatie en spontane aankoop. Aan de verrukkelijke gebakjes, zelfgemaakte confituren en typisch Britse puddings zal je misschien niet kunnen weerstaan. Borough Market is een echte aanrader.
 Verder langs de Thames kom je de Millennium Bridge tegen. Deze voetgangersbrug was één van de projecten, samen met de Millennium Dome en de London Eye, van het jaar 2000. Bij hevige wind is de Millennium Bridge gesloten. De Millennium Bridge verbindt de St. Paul's Cathedral met de Tate Modern.
Tate Modern is één van de meest bezochte galerieën voor moderne en hedendaagse kunst ter wereld en overtreft het MoMA in New York en het Reina Sofia Museum in Madrid.

De locatie van Tate Modern is iets wat dit museum heel bijzonder maakt. Het is gevestigd in het voormalige Bankside Power Station (elektriciteitscentrale) en werd op 11 mei 2000 ingewijd, na vier jaar verbouwen, en past perfect bij het thema van het museum. Door de uitbreiding van het museum is er meer ruimte gekomen voor foto- en videotentoonstellingen en tijdelijke tentoonstellingen.
De hoofdcollecties bevinden zich op de derde en vijfde verdieping. Dit zijn 's werelds meest complete moderne en hedendaagse collecties, waaronder kunstwerken van grote kunstenaars uit de twintigste eeuw, zoals Pablo Picasso, Andy Warhol, Salvador Dalí, Mark Rothko of Edvard Munch (The Sick Child).
De tijdelijke tentoonstellingen zijn verdeeld over de vierde verdieping en de Turbine Hall, de belangrijkste hal van het gebouw, waar ooit de elektriciteitsgeneratoren van de oude elektriciteitscentrale stonden.
Tate Modern is één van de topattracties van Londen.
 De fraaie barokke buitenkant van de St. Paul’s Cathedral spreekt al onmiddellijk tot de verbeelding. In 1675 begon men aan de bouw, in 1711 was die voltooid. Het is vooral de koepel die de aandacht trekt. Hij is 34 meter hoog en zou 66.000 ton wegen. Enkel die van de Sint-Pietersbasiliek in Rome is groter. De totale hoogte van de kerk bedraagt 111 meter. De fresco's in de koepel kan je van dichtbij bewonderen door een klim naar de fluistergalerij of 'Whispering Gallery' op de eerste verdieping. Wie een mooi zicht wil hebben over de enorme zuilen in de kerk neemt de trap tot op de 'Stone Gallery'. Die bevindt zich aan de buitenkant van de koepel. Maar je kan ook tot helemaal boven klimmen tot de ‘Golden Gallery’. Je hebt dan 560 treden genomen maar de beloning krijg je meteen. Het uitzicht over de City en de Thames is er prachtig. De toegang tot de kathedraal is betalend (£20,50 per persoon voor een groep vanaf 10 personen). Maar je kan wel even binnenglippen tot aan de ticketbalie. Je krijgt er toch al een glimp te zien van dit fantastisch monument.
Vrije keuze van de deelnemers om St. Paul’s Cathedral te bezoeken.
 Ook zeker aan te raden Ook zeker aan te raden
 Ook zeker aan te radenHet British Museum
De kunstcollectie van het British Museum in Central London bestrijkt twee miljoen jaar uit de geschiedenis van de mensheid. Zo telt het museum enkele van de belangrijkste culturele schatten ter wereld.
Sta oog in oog met mummies van de oude Egyptenaren, de Steen van Rosetta, Angelsaksische vondsten, Romeinse en Griekse kunst, en talrijke andere relikwieën.
De permanente tentoonstellingen zijn gratis. En op vertoon van je Eurostar-ticket krijg je korting op de tijdelijke tentoonstellingen.
Horizon 22
Beklim gratis het hoogste uitkijkpunt van Europa!
Het is dé nieuwste aanwinst van de skyline van Londen: de Horizon 22. Het gebouw is pas sinds september 2023 open voor het grote publiek en is het hoogste gratis te bezoeken uitkijkpunt van Europa. Bij One Bishopsgate Plaza vind je het 254 meterhoge gebouw die The Shard als hoogste uitkijkpunt van de troon heeft gestoten. Het scheelt slechts tien meter, maar toch. In 41 seconden raas je met een hypermoderne lift naar de 58e verdieping van het gebouw. Horizon 22 biedt een schitterend panoramisch uitzicht van 300 graden over de skyline van Londen waarbij je vrijwel alle bezienswaardigheden van Londen kan spotten.
De toegang is volledig gratis. Vergeet alleen niet van tevoren online je ticket te reserveren. Dat kan iedere ochtend vanaf 10 uur. Wees er dan ook op tijd bij, want het gaat hard met de kaarten. De deuren staan vanaf 10 uur ’s ochtends voor je open tot 18 uur op werkdagen, tot 17 uur op zaterdagen en tot 16 uur op zondagen en feestdagen.
Docklands en Canary Wharf
Docklands was ooit de drukste haven ter wereld. In de West India Quay in Dockland zijn nog veel van de 19de-eeuwse pakhuizen te zien. In een aantal van deze pakhuizen is het gratis toegankelijke Museum of London Docklands gevestigd.
In andere pakhuizen vind je zeer gezellige restaurants en pubs. Vanuit West India Quay loop je in een paar minuten naar het Financial District, Canary Wharf.
In Canary Wharf vind je enkele van de hoogste gebouwen in Groot-Brittannië. De skyline van Canary Wharf wordt steeds meer een toeristische attractie.
Hier zijn ook maar liefst drie luxe overdekte winkelcentra met meer dan 200 winkels, restaurants en pubs.
Je vindt hier zowel kleine exclusieve kledingwinkels als vestigingen van de grote warenhuizen en de grote merken.
 Markten
Als je van markten houdt, moet je zeker naar Camden Town gaan. De wijk Camden Town ligt ten noorden van het centrum van Londen en staat bekend als één van de hipste wijken van de stad. Dit voornamelijk vanwege de levendige Camden Market, in het totaal zes markten die zeven dagen per week geopend zijn. De lievelingsmarkt van veel toeristen is de Camden Streetfood Market met tientallen kraampjes die allemaal wereldse gerechtjes bereiden. Denk aan Spaanse tapas, Dutch pancakes (poffertjes), Amerikaanse burgers en de lekkerste taartjes en koekjes.
Voor de hipste kleding moet je bij de Buck Street Market zijn.
Portobello Road Market, dagelijks geopend van 8u tot 19u, is ook een aanrader. Op de bruisende markt koop je onder andere antiek, vintage artikelen, streetfood en souvenirs.
Aan de Thames
Ga naar de Thames voor een unieke sightseeingtour. Al meer dan 20 jaar zijn de veerboten een pittoresk transportmiddel voor de lokale pendelaars en toeristen. Leuk pluspunt: de grote massa hoef je hier niet te vrezen. Langs de route kom je 24 aanlegplaatsen tegen. De belangrijkste zijn onder meer het Battersea Power Station, Houses of Parliament, de London Eye en het Greenwich Maritime Museum.

South Bank ligt aan de oever van de Thames en is een dynamische wijk die het hart vormt van het culturele leven in Londen. Het Southbank Centre, National Theatre en BFI-filmtheater zijn alle drie kunsthotspots van wereldklasse. Het voetgangersgebied aan de rivier leidt langs bomen, restaurants en historische pubs, en biedt regelmatig plaats aan markten en evenementen. Vanuit het reuzenrad, de London Eye, op 135 meter hoog, krijg je een onvergetelijk uitzicht op de belangrijkste highlights: de Big Ben en de Houses of Parliament, St Paul's Cathedral en Buckingham Palace.

Tijdens een avondwandeling langs de Thames kan je het iconische reuzenrad en de kleurrijke, schitterende weerspiegeling ervan in het water zien. Prachtig!
 Shoppen
De bekendste winkelstraat van shopstad Londen is Oxford Street. Ketens als Marks & Spencers, Topshop en Zara hebben hier een winkel.
Mooier en aangenamer zijn Bond Street, Regent Street, Soho en Covent Garden waar je naar hartenlust kan winkelen.
Niet te missen grootwarenhuizen:
Fortnum en Mason is één van de oudste. Begonnen als traiteur voor het koninklijk hof, nadien steeds veel groter geworden en exquiser.
Liberty is een warenhuis in een Tudor-gebouw met de allerlaatste modetrends, luxe woonartikelen met een eigen stoffenlijn.
Harrods moet je bezocht hebben, vooral de afdeling verse voeding is een ware revelatie. Je hoeft niets te kopen, beschouw het als een bezienswaardigheid zoals veel bezoekers.
In Harrods, kan je alles kopen, zelfs de meest extreme zaken zoals een olifant of een vliegtuig. Harrods bestaat bijna 200 jaar en was eigendom van Mohamed Al-Fayed, bekend als de vader van Dodi Fayed, de vriend van prinses Diana. Momenteel is het in handen van Qatar holding, het investeringsfonds van de koninklijke familie van Qatar.
 Parken:
Saint-James’s Park

Het St-James’s park is het oudste koninklijke park van Londen en stamt uit de tijd van Hendrik VIII (18de eeuw). Het meertje in deze Engelse tuin maakt het tot één van de meest idyllische plekjes van het stadscentrum.

Hyde Park
Hyde Park is het grootste park van Londen. In de regeerperiode van Hendrik VIII, was het een jachtdomein. In 1730 werd het 11 hectaren grote meer, de Serpentine, aangelegd. In 1872 ontstond Speaker's Corner in het noordoosten van het Hyde Park en vanaf dan werd het park verder uitgebouwd als de ontspanningsplaats bij uitstek voor de Londenaars. Als er geen sprekers zijn dan kan je Speaker's Corner aan niets herkennen. Het is gewoon een graspleintje. Op zondagmiddag kunnen sprekers in het openbaar hun mening verkondigen over politiek, cultuur en religie.

Musical of theater?
In de avonduren is West End 'the place to be'. Bioscopen, theaters en Engelse pubs wisselen elkaar hier af. Dé uitgaanswijk van Londen staat vooral bekend om de bekende musicals die hier worden opgevoerd. Samen met Broadway in New York wordt West End gezien als het hoogst haalbare op het gebied van theater. Hier kan je een musical meepikken. Vooraf is het goed vertoeven in één van de restaurants in West End. De hele wereldkeuken is hier gevestigd.
Mooie hippe buurten
Londen evolueert voortdurend en er komen steeds hippe buurten bij, zo ook Shoreditch, een hippe wijk in het oosten van Londen.

De wijk Shoreditch ligt naast de City, het zakendistrict van de stad. Dat geeft een mooi contrast met aan de ene kant de glimmende wolkenkrabbers en mannen in pak en aan de andere kant rauw en creatief Londen dat wereldberoemd is om de streetart. Alle enigszins modebewuste jonge mensen lijken hier samen te komen om het leven te vieren. Ga naar de zondagse bloemenmarkt (Flower Market) omgeven door hippe modeboetiekjes, antiekzaken en interieurwinkels.
 We vernoemden heel veel bezienswaardigheden in het programma en in de intro Londen en uiteraard zullen we niet alles kunnen zien op 3,5 dagen en daarom reserveerden we een Nederlandstalige gids die ons vlotjes door Londen zal leiden tijdens deze 4-daagse Londen.
Ze zal telkens onze gids zijn van ± 09u tot 15u. Nadien is er ruimte voor vrije tijd.
’s Middags eten we een broodje zodat we niet te veel tijd verliezen en voor ’s avonds zal onze gids telkens suggesties doen voor restaurants.
 Verblijf Verblijf
 VerblijfDe hotels in Londen zijn onbeschrijflijk duur. Daarom viel onze keuze op Hotel Ibis Budget London in Whitechapel - Brick Lane (East London).
Het hotel is een zeer goede keuze als betaalbare en vrij centrale accommodatie in Londen.
Onze gids heeft in deze buurt gewoond waar je een grote Bengaalse gemeenschap vindt. Maar geen probleem.
Met de veiligheid zit het in ieder geval prima: de gids heeft er nog nooit iets naars meegemaakt (in feite nooit in Londen).

We genieten in het hotel van een heerlijke nachtrust en een onbeperkt continentaal ontbijt. Het hotel ligt nabij diverse toplocaties in Londen zoals bijvoorbeeld Brick Lane en Spitalfields Market (alle dagen open!) Het ligt op slechts 5 minuten wandelen van de metrostations Aldgate East en Whitechapel. Vanuit deze toplocatie kunnen we Londen goed leren kennen.
Ons hotel in East London ligt tussen enkele van de hipste, meest aantrekkelijke gebieden in de hoofdstad. De hipsterwijk Shoreditch en Hoxton, twee super populaire buurten in Oost-Londen met een bruisend nachtleven zijn dichtbij.
Er zijn, naast de talloze curryrestaurants, veel goede restaurants, gezellige barretjes en muziekclubs.
We reserveerden in het hotel 9 tweepersoonskamers en 7 singlekamers op basis van kamer en continentaal ontbijt. Er kunnen dus maximum 25 personen mee.

 Vervoer Vervoer
 VervoerWe reizen per trein en nemen de Eurostar vanuit Brussel-Zuid. Iedereen bestelt zelf zijn treinticket nadat Oever je reservatie voor de citytrip Londen bevestigd heeft.

Heenreis: we nemen de trein vanuit Brussel-Zuid om 10u56, zodat we om 11u57 (plaatselijke tijd) in Londen St Pancras toekomen
We verzamelen in Brussel-Zuid om 10u. De ticketpoortjes sluiten 30 minuten vóór vertrek.

Terugreis: we vertrekken vanuit Londen St Pancras om 18u04 zodat we in Brussel-Zuid zijn om 21u05.
Prijs Eurostar Brussel – Londen heen en terug was € 113 op 21/11/23 (datum waarop we de citytrip bekend maakten). Vandaag (26/02/24 betaal je al € 188 en hoe langer je nog wacht, hoe duurder de treinreis wordt en hoe sneller de kans dat de uren waarop we heengaan en terugkomen, volzet geraken.
RESERVEER DUS SNEL!
 Prijs van de citytrip Londen Prijs van de citytrip Londen
 Prijs van de citytrip Londen€ 421 in een tweepersoonsmaker
€ 591 in een single kamer

Inbegrepen
• 3 overnachtingen, op basis van kamer en continentaal ontbijt
• De rondleidingen met gids gedurende 4 dagen
• Fooi gids
Niet inbegrepen
• Ticket voor de Eurostar Brussel-Londen heen en weer
• 4 lunches (telkens een broodje)
• 4 avondmalen
• Alle dranken
• Alle mogelijke inkomgelden van bezienswaardigheden (vrij te kiezen)
• Inkomgelden van een mogelijke musical, theaterstuk of tentoonstelling (iedereen is vrij om al dan niet deel te nemen)
• Tickets voor het openbaar vervoer
• Alle persoonlijke uitgaven
Annulatieverzekering: € 25 tweepersoonskamer en € 34 single kamer

 Reservatie Reservatie
 ReservatieReservatie is definitief na betaling van het voorschot van € 141 voor een tweepersoonskamer of € 201 voor een singlekamer op rekening BE17 9730 2679 0121 van Oever weekends en vakanties.
Het saldo van € 280 (2-persoonskamer) of € 390 (singlekamer) dient voor 15/03 betaald te zijn.
Van zodra je betaling van het voorschot op de rekening van Oever weekends en vakanties staat, krijg je van Oever een bevestiging en dan pas kan je je Eurostar ticket zo snel mogelijk zelf reserveren.
Voor de heenreis reserveer je de trein vanuit Brussel-Zuid naar Londen om 10u56.
Voor de terugreis reserveer je de trein vanuit Londen St Pancras naar Brussel-Zuid om 18u04.

BELANGRIJK: Je hebt een reispas nodig omdat we buiten de Europese Unie reizen. De reispas moet geldig zijn zolang je in het Verenigd Koninkrijk bent. Heb je nog geen reispas? Vraag die zeker tijdig aan.
 Bijkomende informatie  Bijkomende informatie
 Bijkomende informatie Pieter 0478 54 54 54 pieter@oever.be
Samenkomst deelnemers:
Vrijdag 19/04/24 om 20u n Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel
Hier kom je alle praktische zaken te weten en maak je dan ook kennis met de andere deelnemers! Belangrijk dus dat je aanwezig bent op de samenkomst! Indien je echt niet kunt komen, dan verwittig je op voorhand Pieter (0478 54 54 54 / pieter@oever.be).
Deze reis is een realisatie van A1 Reizen i.s.m. Oever vzw 0478 54 54 54
Annulatievoorwaarden van Europ Assistance