Zaterdag 17 februari 2024Nieuwsbrief week 8 en verder   
 DI 20/02/24 Dinsdagavondfilm All of us stangers (Andrew Haigh) **** UGC Antwerpen  DI 20/02/24 Dinsdagavondfilm All of us stangers (Andrew Haigh) **** UGC Antwerpen
 DI 20/02/24 Dinsdagavondfilm All of us stangers (Andrew Haigh) **** UGC Antwerpen ‘All of us strangers’: een ontroerende reis richting troost, hoop en de eighties
All of us strangers, over twee mannen die elkaar vinden in een Londens woonblok, is een van de meest weemoedige, dromerige liefdesfilms van het jaar. Een reis door de tijd zoals je die nog nooit hebt gemaakt.
Ruben Aerts, 13/02/24 in De Standaard
Van Andrew Haigh en met Andrew Scott, Paul Mescal, Claire Foy, Jamie Bell
Duur: 105min.
All of us strangers, de magische nieuwe film van Andrew Haigh, is een romanadaptatie waarvoor de Brit inspiratie zocht in zijn jeugdjaren en waarbij hij het verhaal onder een stolp van weemoed plaatst. Met 45 years en Weekend bewees Haigh al eerder zijn talent voor gevoelige relatieportretten.
Niet dat de twee heren om wie het hier draait al een stel zijn wanneer we hen ontmoeten. Adam (Andrew Scott, bekend als ‘hot priest’ uit Fleabag) is een scenarist die vereenzaamd in een anonieme hoogbouw in Londen leeft. Ergens onderweg heeft hij zich vastgereden in het leven. Buurman Harry (Normal people-acteur Paul Mescal) duikt in benevelde toestand op voor zijn deur. Hij kreeg Adam al eerder in de gaten. Nu wil hij met hem de nacht doorbrengen.
Zo gauw laat Adam zich niet uit zijn isolement halen. Maar wanneer de twee elkaar weerzien, zal de veertiger toch zwichten voor de avances van die mooie, veel jongere god.
Aftastend komt die fysieke verkenning in beeld, even voorzichtig ontdekken ze vervolgens elkaars emotionele wereld. Adam was nog maar 11 toen hij zijn beide ouders verloor in een ongeval. Het is een trauma dat hij liever wegwuift. “Ach, lang geleden.” Harry: “Ik denk niet dat dat een verschil maakt.”
Wanneer Adam terugkeert naar het huis waarin hij opgroeide, kantelt het prille liefdesrelaas in een poëtisch spookverhaal. Hij treft er zijn ouders (Claire Foy en Jamie Bell) op de leeftijd die ze hadden kort voor het noodlot toesloeg – ze zijn zowat even oud als Adam vandaag.
Om weer vooruit te kunnen, moet je soms even terugkeren. Zo meandert All of us strangers tussen rouw en melancholie, troost en depressie. Tussen twee generaties mannen ook en hoe ze aankijken tegen hun seksuele geaardheid – de ene noemt zich gay, de andere queer. Van het ene tijdvak stapt Adam het andere binnen en dat gebeurt zonder kunstgrepen. Door het zo eenvoudig voor te stellen is de kans kleiner dat de kijker onderweg struikelt, moet de cineast gedacht hebben.
Haigh dompelt je onder in de eighties. Daarbij roept hij de hulp in van Pet Shop Boys en Frankie goes to Hollywood, die de film een aanstekelijke sound geven. Die aanpak voorkomt ook dat de film gaat zwelgen in zwaar verdriet en gemis.
Broos en weemoedig is de sfeer, hartveroverend oprecht zijn de twee acteurs die van All of us strangers een ontroerende zoektocht naar troost en connectie maken. En passant deelt Haigh pakketjes hoop uit: je staat er niet alleen voor. Men zegge het voort.
Bijdrage: op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat € 8 kost i.p.v. het standaardtarief van € 13,40.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur : 19u
Afspraakplaats : UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC. Slechts € 3 voor 3 uren!)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur : 19u15
Info : Luc F - 0484 98 38 37 - lucferny@hotmail.com of Ben VdP - 0470 90 24 73 - ben.vanderpoorten@skynet.be.
 VR 23/02/24 Bezoek Plantenkwekerij Wommelgem OOK NIET-LEDEN! VR 23/02/24 Bezoek Plantenkwekerij Wommelgem OOK NIET-LEDEN!
 VR 23/02/24 Bezoek Plantenkwekerij Wommelgem OOK NIET-LEDEN!In 2003 nam Dirk Mermans, industrieel ingenieur van opleiding, een serre over van een groenteteler. Hij startte met 1 medewerker en momenteel werken er 25 mensen.
Het bedrijf kweekt kamerplanten en is vooral bekend voor de grote kamerplanten en is echt een nichespeler.
Intussen is het bedrijf uitgegroeid tot een complex van 4.5 ha.
We starten de rondleiding met thee-koffie en water. De rondleiding duurt 2 uur.
Afspraakuur : 13u45
Afspraakplaats : aan de balie van de kwekerij, Vremdesteenweg 120 2160 Wommelgem waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 8 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 25

Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 25/02/24 Bowling + snacks Ekeren NOG 5 PLAATSEN! ZO 25/02/24 Bowling + snacks Ekeren NOG 5 PLAATSEN!
 ZO 25/02/24 Bowling + snacks Ekeren NOG 5 PLAATSEN!In 2011 opende Bowlingplanet haar deuren in het HealthCity sportcomplex in Ekeren. Met 16 geautomatiseerde bowlingbanen, trendy café en een uitstekend restaurant biedt Bowling Planet je 2 uren leuke bowling aan. Het jonge team van Bowlingplanet zorgt voor een vlotte service in een gezellig kader.
Inbegrepen in de € 11: 2 uur bowling + schoenen + snacks.
Alle dranken zijn voor eigen rekening.
Afspraakuur : 10u45
Afspraakplaats : aan de kassa van Bowlingplanet - Barazza, Slijkweg 5 2180 Ekeren waar Pieter iedereen verwelkomt.
Aanvangsuur : 11u
Reservatie : € 11 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - - pieter@oever.be.
Max. personen : 12
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 25/02/24 Tentoonstelling 'De oudheid in kleur' met gids Tongeren NOG 5 PLAATSEN OOK NIET-LEDEN! ZO 25/02/24 Tentoonstelling 'De oudheid in kleur' met gids Tongeren NOG 5 PLAATSEN OOK NIET-LEDEN!
 ZO 25/02/24 Tentoonstelling 'De oudheid in kleur' met gids Tongeren NOG 5 PLAATSEN OOK NIET-LEDEN!Je kent ze vast wel, de witmarmeren beelden uit de klassieke oudheid. Maar wist je dat de oude Grieken en Romeinen ze kleurrijk beschilderden? En dat van kop tot teen. In deze fascinerende expo ervaar je hoe hun beeldhouwwerken er écht uitzagen.

Niet wit maar gekleurd
Hoe werden witmarmeren beeldhouwwerken in de klassieke oudheid beschilderd? De Duitse archeologen prof. dr. Vinzenz Brinkmann en dr. Ulrike Koch-Brinkmann doen er al jarenlang onderzoek naar. Samen maakten ze tientallen reconstructies, op ware grootte en trouw aan de technieken van toen. De kleurrijke beelden van keizers, goden en mythologische figuren reizen de wereld rond. Honderdduizenden mensen raakten er al door in de ban. Nu zijn ze te zien in Tongeren.

Een meeslepende ervaring
Een video-installatie voert je mee de expo in. Je ontdekt hoe vaak we die witmarmeren sculpturen tegenkomen. In musea, maar ook in tuinen, films en strips.
Even verderop zie je drie levensgrote, authentieke standbeelden. De topstukken staan krachtig opgesteld in een witglanzende ruimte.
Er zijn sfeervolle filmbeelden van een marmergroeve nabij Carrara, in Italië, te zien.
In een andere zaal waan je je op de binnenplaats van een woning in het oude Griekenland. Centraal staat een standbeeld van een jonge vrouw, beschilderd in dromerige pastelkleuren. Projecties zorgen voor een spel van licht en donker.

Leerrijke ontdekkingstocht
In video’s zie je hoe de oude Grieken en Romeinen hun sculpturen maakten, van het kap- en vijlwerk tot het beschilderen. In de vitrines liggen tal van authentieke werktuigen. Ook leer je bij over de pigmenten – oker, loodwit, Egyptisch blauw – die kunstenaars toen gebruikten.
Van de gids krijgen we extra uitleg over de betekenis die de beelden hadden in de klassieke oudheid. Schermen geven je een inkijk in hun opgravingsgeschiedenis, in het wetenschappelijk onderzoek en in de reconstructietechnieken.

Aangrijpende beelden … in brons
Eén van de hoogtepunten van de tentoonstelling zijn de reconstructies van enkele beroemde bronzen sculpturen: twee oud-Griekse krijgers en een beeldenpaar dat bekendstaat als ‘de Bokser en de Prins’. Ook die bronzen sculpturen zagen er in de klassieke oudheid gekleurder uit dan je denkt. Edelstenen dienden als ogen, terwijl lippen, tepels en wimpers werden afgewerkt met koper, tanden met zilver. Ze zijn minstens even verrassend als de kleurrijke beelden in marmer.

We bezoeken deze tentoonstelling met een gids.
De rondleiding duurt 90 minuten.
Als je over een geldige museumpas beschikt, schrijf dan enkel € 12 over voor de gids.
Heb je geen museumpas dan koop je een ticketje ter plaatse aan de kassa € 8 en € 5 (65+)
Reserveer snel!
Na de rondleiding gaan we in de buurt samen nog iets drinken en/of eten.

Afspraakuur : 13u
Afspraakplaats : aan P & R Wommelgem, Autolei 305, ter hoogte van het vroegere Fruitkraam Cools aan terminus van tram 8 of om 14u45 aan de kassa van het Gallo-Romeins Museum, Kielenstraat 15 3700 Tongeren waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen. Wil je carpoolen, graag een mailtje naar nicole@oever.be op uiterlijk 18/02.
Ook zeer goed bereikbaar met de trein. Vanuit het station van Tongeren is het nog 10 min. wandelen tot aan het Gallo-Romeins Museum.
Weekendtarief: € 19,20 en € 8,30 (65+) H/T. Koop best je treinticket op voorhand!
Aanvangsuur : 15u
Reservatie : € 12 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Wegwijzer : Fruitkraam Cools / P&R Wommelgem (Terminus Tram 8)
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
url Klik hier voor meer info
 ZA 02/03/24 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN! ZA 02/03/24 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
 ZA 02/03/24 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!Op ZA 02/03 staat DJ JanV achter de draaitafel! Ambiance en dansplezier verzekerd!
Kom ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door
DJ JanV.
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance op de Oeverparty's
Toegang vanaf 21 jaar.
Leden Oever € 5 – Niet-leden € 10
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 10 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven.
Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
In Dixies kan je enkel cash betalen of met Payconiq!
Afspraakplaats : DIXIES, Pauwelslei 18 2930 Brasschaat.
Aanvangsuur : vanaf 22u
Einde: 4u
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Waag je kans, via onderstaande link, om een vrijkaart te winnen voor deze party!
url Klik hier voor meer info
 ZO 17/03/24 Multiculturele wandeling Antwerpen  ZO 17/03/24 Multiculturele wandeling Antwerpen
 ZO 17/03/24 Multiculturele wandeling Antwerpen Marc neemt ons mee op sleeptouw voor een zoveelste boeiende wandeling.
“In de stad Antwerpen zijn er meer dan 170 nationaliteiten aanwezig, te vergelijken met een stad als New York. Sommige van hen leven samen in gemeenschappen. Tijdens deze multiculturele wandeling gaan we kennis maken met de Joodse, de Indische, de Aziatische, de Afrikaanse, de Portugese en de Arabische gemeenschap.
We bespreken achtereenvolgens de grondslagen van hun identiteit die sterk religieus is geïnspireerd, hun gewoonten, hun culinair erfgoed.
Deze wandeling is een unieke kans om diepgaand kennis te maken met de wereld van deze "vreemdelingen" die sommigen van jullie dagelijks zien. Zo worden misschien deze "vreemdelingen" een beetje minder vreemd.
De gegidste wandeling met Marc duurt 2u.
Daarna kunnen we nog samen iets gaan drinken of een hapje gaan eten.
Afspraakuur : 13u45
Afspraakplaats : aan het Toeristisch Bureau in het Centraal Station waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 14 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 VR 22/03/24 Stan zingt (Stan Van Samang) Kaleidoscoop Mortsel NOG 4 PLAATSEN VR 22/03/24 Stan zingt (Stan Van Samang) Kaleidoscoop Mortsel NOG 4 PLAATSEN
 VR 22/03/24 Stan zingt (Stan Van Samang) Kaleidoscoop Mortsel NOG 4 PLAATSENIn het voorjaar van 2024 speelt Stan Van Samang enkele exclusieve duo-concerten als ‘Stan Zingt’. Daarbij wordt Stan begeleid door zijn vaste pianist Bert Gielen. Op maat gemaakt voor de zanger! Stan Van Samang, een begenadigd muzikant met een onmiskenbaar talent. Zijn stem betovert, zijn muziek raakt. Met een indrukwekkende carrière en een reeks tijdloze hits, weet Stan Van Samang altijd het publiek te bekoren. Zijn passie voor muziek schijnt door in elk akkoord, en zijn songs blijven in je hoofd hangen. Stan Van Samang, een naam die synoniem staat voor muzikale meesterlijkheid. Dit mag je niet missen!
Kom op tijd want het zijn ongenummerde plaatsen!
Afspraakuur : 19u30
Afspraakplaats : aan de inkom van Zaal Kunstfabriek (Kaleidoscoop), Molenstraat 50 in 2640 Mortsel.
Aanvangsuur : 20u15
Reservatie : € 20 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 8
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 24/03/24 Tentoonstellingsruimte Sam Dillemans 'Landscapes' Antwerpen NOG 2 PLAATSEN ZO 24/03/24 Tentoonstellingsruimte Sam Dillemans 'Landscapes' Antwerpen NOG 2 PLAATSEN
 ZO 24/03/24 Tentoonstellingsruimte Sam Dillemans 'Landscapes' Antwerpen NOG 2 PLAATSENSam Dillemans (°1965) schildert met de overgave van een sportman, vol passie en gedrevenheid. Vaak werkt hij een specifiek thema uit (o.a. boksers, portetten, naakten, oude en moderne meesters, Wereldoorlog I). In zijn recentste reeks verkent hij het genre van het landschap. Zoals steeds zijn de plastische mogelijkheden quasi eindeloos. Hij toont de schilderijen in zijn eigen tentoonstellingsruimte, een gerenoveerd werkhuis, in confrontatie met enkele oudere werken. Het levert een gevarieerde presentatie op waarbij je je kan opladen aan zijn energieke oeuvre. Welkom op dit feest van vorm en kleur!
Met een zeer goede gids ontdekken we deze boeiende kunstenaar met zijn nieuwste tentoonstelling Landscapes.
De rondleiding duurt 90 minuten.
Na de rondleiding gaan we in de buurt samen nog iets drinken .
Afspraakuur : 14u45
Afspraakplaats : aan ingang van de Tentoonstellingsruimte, Eggestraat 2 in 2060 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 15u
Reservatie : € 8 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 31/03 Rose,Rose,Rose à mes yeux. James Ensor + het stilleven in België van 1830 -> 1930 Oostende  ZO 31/03 Rose,Rose,Rose à mes yeux. James Ensor + het stilleven in België van 1830 -> 1930 Oostende
 ZO 31/03 Rose,Rose,Rose à mes yeux. James Ensor + het stilleven in België van 1830 -> 1930 Oostende NOG 1 PLAATS!
Mu.ZEE organiseert van 16.12.2023 tot 14.04.2024 de tentoonstelling Rose, Rose, Rose à mes yeux – James Ensor en het stilleven in België 1830 – 1930.
Deze tentoonstelling concentreert zich voor het eerst helemaal op de stillevens van James Ensor. Een vijftigtal werken uit de belangrijke productie van Ensor op dit gebied - van de eerste burgerlijke voorbeelden over de ‘bespookte’ stillevens van de jaren ’90 tot de etherische, dromerige voorbeelden van de late periode – dient als ruggengraat en ijking voor een overzicht van het stilleven in België tussen 1830 en 1930. Meerdere talentvolle schilders zoeken in deze eeuw hoe het genre, dat verworden is tot een pronkerig, decoratief genre zonder artistieke inzet, opnieuw opgeladen kan worden, zowel picturaal en iconografisch. Ensor illustreert hier tegelijk de algemene ontwikkeling, en zijn eigen uitzonderlijke kwaliteit.
De tentoonstelling biedt vooreerst een overzicht van de 19e-eeuwse, academische, decoratieve traditie vanaf David De Noter tot Frans Mortelmans, met vele vergeten maar zeer vakkundige en in hun tijd zeer succesvolle schilders zoals Jean Robie en Hubert Bellis. Bijzondere aandacht gaat hierbij naar geheel vergeten vrouwelijke schilders zoals Alice Ronner en Georgette Meunier, alsook de geïsoleerde figuur van Henri De Braekeleer.
Daarop volgt een selectie van schilders die zich, reeds binnen de geaccepteerde traditie van het modernisme, toeleggen op het stilleven, maar zelf binnen de geplogenheden van het genre blijven zoals Louis Thevenet.

Daarnaast worden een aantal schilders geplaatst die, net zoals Ensor, door hun picturale aanpak en beeldopbouw, zeer eigen, sterke beelden maken zoals Leon Spilliaert, Gustave Van de Woestyne, Frits Van den Berghe en de veel minder bekende Walter Vaes.
De tentoonstelling sluit af met kunstenaars die de vaste beeldruimte van het ‘theater van de dingen’ opblazen: Jean Brusselmans en René Magritte.

Een uitzonderlijke scenografie
Voor Rose, Rose, Rose à mes yeux, de “laatste tentoonstelling” in afwachting van de aanstaande renovatie van het museumgebouw, werd in Mu.ZEE een speciale scenografie door Kris Coremans en Guy Châtel (ssa/xx - architecten) ontworpen.
Ze maakt een voorgrond voor de expositie terwijl de talrijke ruimtelijke incidenten van het bestaande gebouw naar de coulissen worden verwezen. De scenografie confronteert het voormalige warenhuis waarin Mu.ZEE is gevestigd met het model van het 19de-eeuwse museum.
De ruwe houtstructuur evoceert de contouren van een klassiek museum met middenzaal en zijgalerijen.
De tentoongestelde stillevens zijn opgehangen aan een zijdeachtige populierbeplating.
De curatoren kozen ervoor de schilderijen dicht bij elkaar te hangen, opnieuw zoals in de 19de-eeuwse musea, om de bezoeker optimaal in staat te stellen om vergelijkend te kijken.
De hoger uitgewerkte houtstructuur blijft zichtbaar in het bovenste en het onderste register van de wandopbouw.
De centrale Ensorzaal vormt een schrijn. De beplating is er aaneengesloten, over de ganse omtrek. In de galerijen daarrond, waar de decoratieve 19de-eeuwse toepassing van het stilleven wordt getoond, is de beplating hier en daar onderbroken om perspectieven en doorkijken te openen, en zo het bestaande museumgebouw als zichtbare context aanwezig te stellen.
De zaal die aan de modernistische bevraging en problematisering van het genre “stilleven” is gewijd, wijkt met twee schuine wanden af van de conventionele rechthoek. Ze leidt naar de Epiloog waar de schilderijen die de opheffing van het genre typeren tegen de witte museumwanden worden getoond.
De tentoonstelling toont bruiklenen uit de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, Brussel, het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, het Museum voor Schone Kunsten van Gent, het Musée d’Orsay in Parijs en van talrijke publieke instellingen en private verzamelingen uit onder meer Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Monaco.

De prijs omvat: de gids in Mu.ZEE.
De inkom voor het museum is gratis met een Museumpas. Heb je geen Museumpas dan betaal je je ticket (€ 15) aan de kassa van Mu.ZEE.

Nadien gaan we gezellig nog iets drinken en/of eten in Oostende.
Afspraakuur : 13u
Afspraakplaats : Oud Berchem Kerk voor mogelijke carpooling indien er zich voldoende chauffeurs aanbieden of om 15u aan de kassa van het Museum Mu.ZEE, Romestraat 11 8400 Oostende waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Indien je wil carpoolen, laat dan uiterlijk tegen DO 28/03 aan Nicole (nicole@oever.be of 0475 59 56 11) weten of je als passagier of als chauffeur naar Oud Berchem Kerk komt.
Je kan ook heel gemakkelijk met de trein naar Oostende sporen. In Antwerpen-Centraal vertrekt er een trein naar Gent-Sint-Pieters om 12u06. Je stapt over in Gent-Sint-Pieters en om 14u34 ben je in Oostende.
KIJK VOOR ALLE ZEKERHEID DE TREINEN NA!
Prijs ticket H/T € 23,20 en € 8,30 (65+).
Aanvangsuur : 15u15
Reservatie : € 13 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 15
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 VR 05/04/24 Humor William Boeva 13 CC De Kern Wilrijk NOG 3 PLAATSEN  VR 05/04/24 Humor William Boeva 13 CC De Kern Wilrijk NOG 3 PLAATSEN
 VR 05/04/24 Humor William Boeva 13 CC De Kern Wilrijk NOG 3 PLAATSEN Dingen als ‘niet op de witte strepen van het zebrapad lopen’ (of net wel) herkent bijna iedereen. Dit is een uiting van OCD, obsessive-compulsive disorder, wat zeer onschuldig kan zijn, maar bij William Boeva is het een beetje te ver doorgeslagen.
William vertelt over hoe deze dwangstoornis stilletjes aan zijn leven overnam, hoe hij in soms pijnlijk hilarische situaties toch de schijn hoog probeerde te houden en hoe hij de stem in zijn hoofd het zwijgen oplegde.
Maar… als je brein alles controleert wat je denkt, wie controleert dan jouw brein?
Het publiek van De Kern natuurlijk.

Recensies:
De dwangneuroses van William Boeva: de beste comedyvoorstelling die we in tijden zagen (De Standaard)
(5*****)
Stand-upcomedian William Boeva legt in zijn show ‘13’ de lat torenhoog, en springt er probleemloos over
(4,5****) (Knack Focus)
PS: CC De Kern is helemaal uitverkocht!

Afspraakuur : 19u50
Afspraakplaats : aan de kassa van De Kern, Kern 18 in 2610 Wilrijk
Aanvangsuur : 20u15
Reservatie : € 18 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 8
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 06/04/24 Ballet 'Ombra' Antwerpen NOG 3 PLAATSEN ZA 06/04/24 Ballet 'Ombra' Antwerpen NOG 3 PLAATSEN
 ZA 06/04/24 Ballet 'Ombra' Antwerpen NOG 3 PLAATSENAlain Platel brengt koorleden, dansers en orkestmusici samen voor een nieuwe voorstelling waarin ontmoeting centraal staat
‘Nooit was een schaduw van een boom zo heerlijk...’, klinkt het in Händels beroemde aria Ombra mai fu.
Alain Platel en beeldend kunstenares Berlinde De Bruyckere laten zich inspireren door de schaduw van een boom als ontmoetingsplek, als een plaats waar overal ter wereld en doorheen de geschiedenis mensen samenkomen om uit te rusten, elkaar te treffen of problemen te bespreken. De Bruyckeres poëtische beeldenwereld lijkt een zielsverwant van Platels universum.
Na het overweldigende succes van C(H)ŒURS 2022 nodigt Platel opnieuw de koorleden, dansers en orkestmusici van Opera Ballet Vlaanderen uit tot een creatieve dialoog. Samen met zanger en performer TK Russell en gastchoreografen Mélanie Lomoff en Luis Marrafa creëren ze de voorstelling Ombra.
Componist Steven Prengels ontwikkelt een nieuwe orkestpartituur waarin hij bekende klassieke meesterwerken van onder meer Händel, Bach, Mozart en Beethoven verweeft tot nieuwe betekenislagen.
Alain Platel: Regie
Berlinde De Bruyckere: Scenografie
De voorstelling duurt 120 minuten, inclusief pauze.
We hebben uitstekende plaatsen.
Afspraakuur : 18u30
Afspraakplaats : aan de trappen van de inkom van de opera, Frankrijklei 28 2000 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen. De inleiding start om 19 uur, kom op tijd dan heb je goede plaatsen in de zaal waar de inleiding gegeven wordt.
Aanvangsuur : 20u
Reservatie : € 49 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 21/04/24 Tentoonstelling 'Het Surrealisme in België' Brussel NIEUW! ZO 21/04/24 Tentoonstelling 'Het Surrealisme in België' Brussel NIEUW!
 ZO 21/04/24 Tentoonstelling 'Het Surrealisme in België' Brussel NIEUW!Bozar viert 100 jaar surrealisme met een tentoonstelling rond de beroemde avant-gardestroming in België over een periode van maar liefst 60 jaar.
1924: het "Manifest van het Surrealisme" (1924) wordt voor het eerst gepubliceerd en net als in Parijs starten ook in ons land de surrealistische activiteiten met gedurfde pamfletten van onder meer dichter Paul Nougé, leidraad in deze expo. De eigenzinnige surrealisten in België gaan voorbij aan het louter esthetische – ze willen de wereld transformeren met hun subversieve kunst.
In Histoire de ne pas rire schenkt Bozar extra aandacht aan hun internationale contacten, de politiek-historische achtergrond en belangrijke vrouwelijke kunstenaars. Met werk van o.a. Paul Nougé, René Magritte, Jane Graverol, Marcel Mariën, Rachel Baes, Leo Dohmen, Paul Delvaux en ook Max Ernst, Yves Tanguy, Salvador Dalí, Georgio de Chirico en vele anderen.
We bezoeken deze tentoonstelling met de zeer goede gids Deviet Caelen.
De prijs omvat de inkom van de tentoonstelling + rondleiding met gids

Afspraakuur : 13u45
Afspraakplaats : aan de kassa van BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten, Ravensteinstraat 23 1000 Brussel waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Je kan voordelig met de trein naar Brussel-Centraal met het Weekendticket: je betaalt dan € 10,20 H/T. Als 65+ betaal je € 8,30 H/T. Vanuit Brussel-Centraal is het nog enkele minuutjes wandelen tot aan Bozar. Koop best je treinticket op voorhand!

Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 15 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 15
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 11/05/24 Noordteater 'Sweeney Todd' Première Antwerpen NOG 3 PLAATSEN! ZA 11/05/24 Noordteater 'Sweeney Todd' Première Antwerpen NOG 3 PLAATSEN!
 ZA 11/05/24 Noordteater 'Sweeney Todd' Première Antwerpen NOG 3 PLAATSEN! Stap in de duistere wereld van Sweeney Todd!

Dompel je onder in de obscure wereld van de barbier Benjamin Barker die onder de schuilnaam Sweeney Todd terugkeert naar Londen, na een onterechte gevangenschap in Australië van 15 jaar. Van zijn voormalige huisbazin Mrs. Lovett verneemt hij dat zijn echtgenote, die hij 15 jaar heeft moeten missen, zichzelf heeft vergiftigd na verkracht te zijn door rechter Turpin. Het was dezelfde Turpin die Todd valselijk veroordeeld had tot gevangenschap teneinde diens vrouw te kunnen inpalmen. Ontroostbaar door dit nieuws zweert hij wraak, niet alleen op de rechter, maar op alle inwoners van Londen.

Sweeney Todd is een spannende humoristische voorstelling over liefde, wraak, obsessie en moord.
Auteur: Christopher Bond
Regie: Nick Delafontaine
Genre: Thriller
Inbegrepen: inkom, een receptie met cava en hapjes na de voorstelling, gratis vestiaire en programmaboekje.
Afspraakuur : 19u30
Afspraakplaats : aan de kassa van het Noordteater, Sint Nicolaasplaats 3-6, Antwerpen waar Leo en Anita iedereen verwelkomen.
Het NOORDTEATER is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Door de centrale ligging ligt het op wandelafstand van alle belangrijke tram- en bushaltes.
Trams:
Tram 11 stopt voor de deur; tram 7 achter de hoek. Tram 3, 5, 9 en 15 stoppen in Premetrostation Meir dat op wandelafstand ligt van het theater.
Bussen:
De Rooseveltplaats en de Groenplaats liggen vlakbij. Vanuit die 2 busstations heb je rechtstreeks verbindingen met alle randgemeenten.
Aanvangsuur : 20u
Reservatie : € 22 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : LeoG - 0472 38 25 48
Max. personen : 10
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Activiteiten Activiteiten
 ActiviteitenZA 17/02/24
Nieuwjaarsreceptie & ledenfuif Oelegem met DJ Hans

ZO 18/02/24
Gegidste wandeling Centraal Station en omgeving Centraal Station Antwerpen *** VOLZET
Wandeling in Tourinnes-la-Grosse (18km). Ode aan Max Van der Linden

DI 20/02/24
Dinsdagavondfilm All of us stangers (Andrew Haigh) **** UGC Antwerpen
DO 22/02/24
Bedrijfsbezoek Koffie Verheyen met gids Antwerpen *** VOLZET


VR 23/02/24
Bezoek Plantenkwekerij Wommelgem OOK NIET-LEDEN!

Oevercafé Mortsel

ZA 24/02/24
Tentoonstelling Inspired by Love - Belfius Art Collection Brussel Enkel Oeverleden! OOK NIET-LEDEN! *** VOLZET

ZO 25/02/24
Bowling + snacks Ekeren Natuurwandeling Schilde 18 km (of 14 km) NOG 5 PLAATSEN!

Tentoonstelling 'De oudheid in kleur' met gids Tongeren NOG 5 PLAATSEN! OOK NIET-LEDEN!

DO 29/02/24
Werfbezoek Scheldetunnel Linkeroever Antwerpen *** VOLZET

VR 01/03/24
Praatcafé Mortsel

Opbrouck & Brahms CC De Kern Wilrijk *** VOLZET

ZA 02/03/24
Lunch in Sir Anthony Van Dijck Antwerpen NIEUW! *** VOLZET
Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

ZO 03/03/24
Natuurwandeling Schilde 18 km (of 14 km)

Expo 'Stad in oorlog. Antwerpen 1940-1945' MAS Antwerpen *** VOLZET

DO 07/03/24
Concert 'Herreweghe en Helmchen schitteren met Mendelssohn' Antwerp Symphony Orchestra Antwerpen *** VOLZET

VR 08/03/24
Avondje gezelschapsspelen Lier

Oevercafé Mortsel

Robrecht Vanden Thoren 'Het Derde Oog' in 252CC Ekeren *** VOLZET

ZA 09/03/24
Skivakantie Andorra van ZA 09/03 tot ZA 16/03/2024 OOK NIET-LEDEN! *** VOLZET

Guido Belcanto & Roland 'Les stratiers de la chanson' Lier *** VOLZET

ZO 10/03/24
Tentoonstelling Josef Hoffmann – In de ban van schoonheid + architectuurwandeling Brussel *** VOLZET

DO 14/03/24
Praatcafé Brasschaat

VR 15/03/24
Praatcafé Mortsel

ZA 16/03/24
Concert 'De Mattheuspassie van Bach' Antwerp Symphony Orchestra Antwerpen *** VOLZET

ZO 17/03/24
Wandeling te Kessel-lo, deel 1 (19,5km)
Multiculturele wandeling Antwerpen NIEUW!

DO 21/03/24
Sauna Espace, Kalmthout

Ik, Israels - HETGEVOLG & Sofie Decleir in CC De Kern, Wilrijk *** VOLZET

VR 22/03/24
Stan zingt (Stan Van Samang) Kaleidoscoop Mortsel NOG 4 PLAATSEN!
Samenkomst fietsvakantie Andalusië van ZO 07/04 tot ZO 14/04/24

Oevercafé Mortsel

ZA 23/03/24
Noordteater 'Play it again Sam' Première Antwerpen *** VOLZET

Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

ZO 24/03/24
Tentoonstellingsruimte Sam Dillemans 'Landscapes' Antwerpen NOG 2 PLAATSEN!

WO 27/03/24
LOOS Leue Berchem *** VOLZET

VR 29/03/24
Oevercafé Mortsel

Hetty Helsmoortel MISSIE 2023 Arenberg Antwerpen *** VOLZET

ZA 30/03/24
Gastronomisch etentje (5 gangen + amuses) in Restaurant Présence Schoten *** VOLZET

ZO 31/03/24
Rose, Rose, Rose à mes yeux. James Ensor en het stilleven in België van 1830 tot 1930 Oostende NOG 1 PLAATS!

DO 04/04/24
EWT Theater 'Achter de Schermen' Deurne *** VOLZET

VR 05/04/24
Praatcafé Mortsel

Humor William Boeva 13 CC De Kern Wilrijk *** NOG 3 PLAATSEN

ZA 06/04/24
Ballet 'Ombra' Antwerpen *** NOG 3 PLAATSEN

ZO 07/04/24
8-daagse fietsvakantie in Andalusië (Spanje) van ZO 07/04 tot ZO 14/04/2024 (8 dagen/7 nachten) *** NOG 2 PLAATSEN

VR 12/04/24
Weekend in de Voerstreek van VR 12/04 tot ZO 14/04 of MA 15/04/24 Enkel Oeverleden! *** VOLZET

Avondje gezelschapsspelen Lier
Oevercafé Mortsel

DO 18/04/24
Sauna Espace, Kalmthout

VR 19/04/24
Praatcafé Mortsel

ZA 20/04/24
Theater Zeemanshuis 'Wit-love in den oven' Antwerpen *** VOLZET
Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

ZO 21/04/24
Tentoonstelling 'Het Surrealisme in België' Brussel NIEUW!

VR 26/04/24
Oevercafé Mortsel

Voor reservatie, raadpleeg de activiteiten via www. oever.be. Wacht niet met reserveren!
url Klik hier voor meer info