Dinsdag 13 februari 2024Laatste plaatsen!   
 VR 16/02/24 Humor Jan Jaap van der Wal 'Geen stem' (try-out) Kaleidoscoop Mortsel NOG 2 PLAATSEN!  VR 16/02/24 Humor Jan Jaap van der Wal 'Geen stem' (try-out) Kaleidoscoop Mortsel NOG 2 PLAATSEN!
 VR 16/02/24 Humor Jan Jaap van der Wal 'Geen stem' (try-out) Kaleidoscoop Mortsel NOG 2 PLAATSEN! Sinds 2022 is Jan Jaap van der Wal een officiële inwoner van ons land. Met een rijksregisternummer en al. Helaas komen de verkiezingen van 2024 net te vroeg voor hem om officieel te mogen stemmen. Maar dat betekent niet dat hij geen ongevraagd stemadvies mag uitbrengen.
Van der Wal heeft zich in zowel de TV-programma’s ‘De Ideale Wereld’ en ‘Jan Jaap op Zondag’ alsook in zijn zaalshows in Vlaanderen jarenlang een politiek geïnteresseerd en geëngageerd comedian getoond.
Daarom brengt hij in het voorjaar van 2024 in aanloop naar de verkiezingen in mei een heuse verkiezingsconference naar de theaters onder de titel: GEEN STEM.
Zoals u van hem gewend bent neemt hij GEEN blad voor de mond, heeft hij GEEN genade, maar hij belooft ook plechtig dat het GEEN al te serieuze avond zal worden.
En daarbij heeft hij GEEN stem, dus het zal ook verder GEEN consequenties hebben voor het politieke landschap na de verkiezingen.
Kortom GEEN reden om niet op te komen voor deze verkiezingsconference in Kaleidoscoop!
Kom op tijd want het zijn ongenummerde plaatsen!
Afspraakuur : 19u30
Afspraakplaats : aan de inkom van Zaal Kunstfabriek (Kaleidoscoop), Molenstraat 50 in 2640 waar Pieter en Nicole jullie opwachten.
Aanvangsuur : 20u15
Reservatie : € 15 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
PS: Kaleidoscoop is helemaal uitverkocht!
 ZO 25/02/24 Tentoonstelling 'De oudheid in kleur' met gids Tongeren NOG 5 PLAATSEN! OOK NIET-LEDEN! ZO 25/02/24 Tentoonstelling 'De oudheid in kleur' met gids Tongeren NOG 5 PLAATSEN! OOK NIET-LEDEN!
 ZO 25/02/24 Tentoonstelling 'De oudheid in kleur' met gids Tongeren NOG 5 PLAATSEN! OOK NIET-LEDEN!Je kent ze vast wel, de witmarmeren beelden uit de klassieke oudheid. Maar wist je dat de oude Grieken en Romeinen ze kleurrijk beschilderden? En dat van kop tot teen. In deze fascinerende expo ervaar je hoe hun beeldhouwwerken er écht uitzagen.

Niet wit maar gekleurd
Hoe werden witmarmeren beeldhouwwerken in de klassieke oudheid beschilderd? De Duitse archeologen prof. dr. Vinzenz Brinkmann en dr. Ulrike Koch-Brinkmann doen er al jarenlang onderzoek naar. Samen maakten ze tientallen reconstructies, op ware grootte en trouw aan de technieken van toen. De kleurrijke beelden van keizers, goden en mythologische figuren reizen de wereld rond. Honderdduizenden mensen raakten er al door in de ban. Nu zijn ze te zien in Tongeren.

Een meeslepende ervaring
Een video-installatie voert je mee de expo in. Je ontdekt hoe vaak we die witmarmeren sculpturen tegenkomen. In musea, maar ook in tuinen, films en strips.
Even verderop zie je drie levensgrote, authentieke standbeelden. De topstukken staan krachtig opgesteld in een witglanzende ruimte.
Er zijn sfeervolle filmbeelden van een marmergroeve nabij Carrara, in Italië, te zien.
In een andere zaal waan je je op de binnenplaats van een woning in het oude Griekenland. Centraal staat een standbeeld van een jonge vrouw, beschilderd in dromerige pastelkleuren. Projecties zorgen voor een spel van licht en donker.

Leerrijke ontdekkingstocht
In video’s zie je hoe de oude Grieken en Romeinen hun sculpturen maakten, van het kap- en vijlwerk tot het beschilderen. In de vitrines liggen tal van authentieke werktuigen. Ook leer je bij over de pigmenten – oker, loodwit, Egyptisch blauw – die kunstenaars toen gebruikten.
Van de gids krijgen we extra uitleg over de betekenis die de beelden hadden in de klassieke oudheid. Schermen geven je een inkijk in hun opgravingsgeschiedenis, in het wetenschappelijk onderzoek en in de reconstructietechnieken.

Aangrijpende beelden … in brons
Eén van de hoogtepunten van de tentoonstelling zijn de reconstructies van enkele beroemde bronzen sculpturen: twee oud-Griekse krijgers en een beeldenpaar dat bekendstaat als ‘de Bokser en de Prins’. Ook die bronzen sculpturen zagen er in de klassieke oudheid gekleurder uit dan je denkt. Edelstenen dienden als ogen, terwijl lippen, tepels en wimpers werden afgewerkt met koper, tanden met zilver. Ze zijn minstens even verrassend als de kleurrijke beelden in marmer.

We bezoeken deze tentoonstelling met een gids.
De rondleiding duurt 90 minuten.
Als je over een geldige museumpas beschikt, schrijf dan enkel € 12 over voor de gids.
Heb je geen museumpas dan koop je een ticketje ter plaatse aan de kassa € 8 en € 5 (65+)
Reserveer snel!
Na de rondleiding gaan we in de buurt samen nog iets drinken en/of eten.

Afspraakuur : 13u
Afspraakplaats : aan P & R Wommelgem, Autolei 305, ter hoogte van het vroegere Fruitkraam Cools aan terminus van tram 8 of om 14u45 aan de kassa van het Gallo-Romeins Museum, Kielenstraat 15 3700 Tongeren waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen. Wil je carpoolen, graag een mailtje naar nicole@oever.be op uiterlijk 18/02.
Ook zeer goed bereikbaar met de trein. Vanuit het station van Tongeren is het nog 10 min. wandelen tot aan het Gallo-Romeins Museum.
Weekendtarief: € 19,20 en € 8,30 (65+) H/T. Koop best je treinticket op voorhand!
Aanvangsuur : 15u
Reservatie : € 12 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden hun mailadres en gsm-nummer.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Wegwijzer : Fruitkraam Cools / P&R Wommelgem (Terminus Tram 8)
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 DO 29/02/24 Werfbezoek Scheldetunnel Linkeroever Antwerpen NOG 3 PLAATSEN! ENKEL OEVERLEDEN! DO 29/02/24 Werfbezoek Scheldetunnel Linkeroever Antwerpen NOG 3 PLAATSEN! ENKEL OEVERLEDEN!
 DO 29/02/24 Werfbezoek Scheldetunnel Linkeroever Antwerpen NOG 3 PLAATSEN! ENKEL OEVERLEDEN!Met Oever kan je de werf Scheldetunnel Linkeroever bezoeken met een gids van de Antwerpse stadsgidsen. Reserveer snel want voor de individuele bezoeken van deze werf zijn er geen plaatsen meer.

Op de linkeroever van de Schelde in Antwerpen bouwt Lantis aan de tunneltoerit en de tunnelmond van de nieuwe Scheldetunnel in Antwerpen.
Tijdens het werfbezoek kom je te weten waarom en hoe de tunnel gebouwd wordt.
Het werfbezoek start met een presentatie over de aanleg van de Oosterweel en de werkzaamheden zelf. Kijk intussen al op https://www.oosterweelverbinding.be/bouw-scheldetunnel.

Daarna wandelen we met onze groep onder begeleiding van een gids naar de uitkijktoren waar we een mooi globaal overzicht krijgen over de hele bouwkuip en de werken die aan de gang zijn, over de tunneltoerit en de tunnelmond en hoe deze opgebouwd worden.
Het uitzicht vanop die toren strekt zich uit van de Schelde tot aan het recent heraangelegde knooppunt Sint-Anna.
De bouw van de Scheldetunnel is één van de spectaculairste onderdelen en het kroonjuweel van de Oosterweelverbinding. In een bouwdok in Zeebrugge worden op dit moment acht tunnelelementen gebouwd die de linker- en de rechteroever van de Schelde met elkaar gaan verbinden. Met Oever konden de Oeverleden al genieten van het bezoek aan het bouwdok in Zeebrugge eind september 2023.

Duur bezoek: circa 2 uur
Het traject is niet geschikt voor wie slecht te been is.
Veiligheid op de werf:
Omwille van de grootte en de complexiteit van de werf, is het niet mogelijk bezoeken te organiseren in de bouwkuip.
Het dragen van een lange broek is verplicht voor iedereen!
Aangezien je een actieve werf bezoekt, draag je best aangepast stevig schoeisel dat vuil mag worden.
Afspraakuur : 12u45
Afspraakplaats : COTU Oosterweelwerf, Charles de Costerlaan, 2050 Linkeroever- Antwerpen.
Volg de routebeschrijving naar de werf, NIET je gps! Je verlaat immers de openbare weg en rijdt over werfwegen. Let steeds op zwaar werfverkeer. Dat heeft voorrang.
Kom je met de wagen? Parkeer dan achterwaarts in één van de voorziene parkeerplekken. Dat is voor je veiligheid. Zo kan je snel vertrekken indien nodig.
Bij het binnenkomen op de werf ga je naar het onthaalpaviljoen vlak aan de ingang. Daar wacht de gids je op.
Wegwijzer vanuit Antwerpen:
• Neem na de Kennedytunnel de eerste uitrit naar de E34 richting Rotterdam/Haven
• Neem afrit 8 Waaslandhaven-Oost
• Rij naar rechts richting Haven
• Op de Canadastraat neem je de eerste straat rechts
• Je verlaat nu de openbare weg en rijdt op een werfweg
• Je volgt de oranje pijlen werf COTU tot aan het werfdorp
• Parkeer je wagen achterwaarts op een parkeerplek
Openbaar vervoer vanuit Zwijndrecht of Antwerpen
• Neem tram 3, 5, 9, 15 naar Linkeroever
• Stap uit aan halte Regatta op de Blancefloerlaan
• Wandel door het natuurgebied Het Rot naar de Charles de Costerlaan (15 min)
• Steek de werfweg over tot aan de werf
• Wandel niet via de hoofdingang (werfverkeer – auto’s en bussen), maar neem rechts van de werf via het pad naast het Sint-Annabos het toegangspoortje voor voetgangers en fietsers
• Open het poortje en ga het werfdorp binnen
• Meld je aan bij je gids in het onthaalpaviljoen links van de fietsenstalling
Raadpleeg voor je vertrekt: https://media.lantis.be/m/358d4dc1e7647e12/original/Route-praktische-info-werfbezoek-Scheldetunnel-Linkeroever.pdf
Aanvangsuur : 13u
Reservatie : € 8 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter - 0478 54 54 54 pieter@oever.be.
Max. personen : 25
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 10/03 Tentoonstelling Josef Hoffmann – In de ban van schoonheid + architectuurwandeling Brussel  ZO 10/03 Tentoonstelling Josef Hoffmann – In de ban van schoonheid + architectuurwandeling Brussel
 ZO 10/03 Tentoonstelling Josef Hoffmann – In de ban van schoonheid + architectuurwandeling Brussel NOG 3 PLAATSEN!
Weense architect en ontwerper Josef Hoffmann (1870-1956) reisde in oktober 1955 naar Brussel ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van het Stoclet Huis, een ontwerp dat bekend raakte als ‘paleis’ en dat zijn leven en carrière een nieuwe wending gaf. De hardnekkige mythe rond dit gebouw, maar ook de uitzonderlijke productcultuur die voortvloeide uit het vakmanschap van de Wiener Werkstätte (Weense ateliers), beheersen tot op vandaag de studie van zijn werk. De tentoonstelling JOSEF HOFFMANN - In de ban van schoonheid tracht een breder perspectief te bieden door het kunstenaarschap van Hoffmann te belichten en, voor het allereerst in België, de ontwikkeling hiervan in de loop van zestig jaar productie.
De tijdloze schoonheid van Hoffmanns creaties toont niet enkel zijn belang als historische figuur, maar ook als bron van inspiratie voor meerdere generaties studenten zowel aan de Weense School voor Toegepaste Kunsten als elders, wat van hem een internationale referentie voor de postmoderne kunst maakt. Deze retrospectieve tentoonstelling beoogt een dieper inzicht te bieden in de idealen van Hoffmann en de evolutie hiervan, zowel voortvloeiend uit, als losstaand van de diverse ideologische en sociale omstandigheden waaronder ze tot stand kwamen. De tentoonstelling is samengesteld uit alom bekende werken afgewisseld met zeldzame stukken uit privéverzamelingen. De verhaallijn wordt verlevendigd door biografische details maar ook met nieuw opgedoken, nooit eerder bestudeerde gegevens. Dit alles om het begrip van deze spilfiguur van de moderne design te verbreiden.
Elk onderdeel van de tentoonstelling is opgebouwd rond één of meer maquettes - waaronder een nieuwe maquette van het paviljoen dat Hoffmann ontwierp voor de Werkbund tentoonstelling in Keulen in 1914 - die dienstdoen als voorbeeld en referentiepunt voor constellaties meubelstukken, voorwerpen, ontwerpen, textiel en documenten. Meerdere narratieven worden nevengeschikt, om zo elk aspect van de artistieke productie van Hoffmann te belichten, zij het architectuur, design, decoratieve kunsten, scenografie, schrijfkunst of onderwijs. Verder wordt de klemtoon gelegd op zijn creatieve werkwijze en zijn kleurgebruik.

We bezoeken deze toptentoonstelling van 14u tot 15u30 met Deviet Caelen, een topgids, wat zeker een meerwaarde betekent!
Daarna neemt Deviet ons nog mee voor een architectuurwandeling van 1 uur in het Jubelpark met de tempel van Horta, de façade van het Cauchie-huis en de geschiedenis van de triomfbogen.
Het einde van de architectuurwandeling is voorzien rond 16u30.
De prijs van € 22 omvat: de bijdrage voor de gids voor de rondleiding in de tentoonstelling en voor de architectuurwandeling.
De Museumpass is hier geldig bij een gegidste rondleiding. Heb je geen Museumpass, dan koop je ter plaatse een inkomticket (€ 18 of € 12 voor 65+).
Na de architectuurwandeling gaan we samen nog iets drinken in de buurt.

Afspraakuur : 13u45
Afspraakplaats : aan de inkom van het Museum voor Kunst & Geschiedenis, Jubelpark 10 in 1000 Brussel waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Je kan voordelig met de trein naar Brussel-Schuman met het Weekendticket: je betaalt dan € 10,20 H/T. Als 65+ betaal je € 8,30 H/T. Vanuit Brussel-Schuman is het nog 10' wandelen. Koop best je treinticket op voorhand!
Carpooling vanuit Oud Berchem Kerk is ook mogelijk indien er zich voldoende chauffeurs aanbieden.
Vertrek daar is om 12u30.
Laat uiterlijk tegen DO 05/03 aan Nicole (nicole@oever.be of 0475 59 56 11) weten of je als passagier of als chauffeur naar Oud Berchem Kerk komt.
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 22 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 15
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 VR 22/03/24 Stan zingt (Stan Van Samang) Kaleidoscoop Mortsel NOG 5 PLAATSEN! VR 22/03/24 Stan zingt (Stan Van Samang) Kaleidoscoop Mortsel NOG 5 PLAATSEN!
 VR 22/03/24 Stan zingt (Stan Van Samang) Kaleidoscoop Mortsel NOG 5 PLAATSEN!In het voorjaar van 2024 speelt Stan Van Samang enkele exclusieve duo-concerten als ‘Stan Zingt’. Daarbij wordt Stan begeleid door zijn vaste pianist Bert Gielen. Op maat gemaakt voor de zanger! Stan Van Samang, een begenadigd muzikant met een onmiskenbaar talent. Zijn stem betovert, zijn muziek raakt. Met een indrukwekkende carrière en een reeks tijdloze hits, weet Stan Van Samang altijd het publiek te bekoren. Zijn passie voor muziek schijnt door in elk akkoord, en zijn songs blijven in je hoofd hangen. Stan Van Samang, een naam die synoniem staat voor muzikale meesterlijkheid. Dit mag je niet missen!
Kom op tijd want het zijn ongenummerde plaatsen!
Afspraakuur : 19u30
Afspraakplaats : aan de inkom van Zaal Kunstfabriek (Kaleidoscoop), Molenstraat 50 in 2640 Mortsel.
Aanvangsuur : 20u15
Reservatie : € 20 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 8
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 24/03/24 Tentoonstellingsruimte Sam Dillemans 'Landscapes' Antwerpen NOG 4 PLAATSEN ZO 24/03/24 Tentoonstellingsruimte Sam Dillemans 'Landscapes' Antwerpen NOG 4 PLAATSEN
 ZO 24/03/24 Tentoonstellingsruimte Sam Dillemans 'Landscapes' Antwerpen NOG 4 PLAATSENSam Dillemans (°1965) schildert met de overgave van een sportman, vol passie en gedrevenheid. Vaak werkt hij een specifiek thema uit (o.a. boksers, portetten, naakten, oude en moderne meesters, Wereldoorlog I). In zijn recentste reeks verkent hij het genre van het landschap. Zoals steeds zijn de plastische mogelijkheden quasi eindeloos. Hij toont de schilderijen in zijn eigen tentoonstellingsruimte, een gerenoveerd werkhuis, in confrontatie met enkele oudere werken. Het levert een gevarieerde presentatie op waarbij je je kan opladen aan zijn energieke oeuvre. Welkom op dit feest van vorm en kleur!
Met een zeer goede gids ontdekken we deze boeiende kunstenaar met zijn nieuwste tentoonstelling Landscapes.
De rondleiding duurt 90 minuten.
Na de rondleiding gaan we in de buurt samen nog iets drinken .
Afspraakuur : 14u45
Afspraakplaats : aan ingang van de Tentoonstellingsruimte, Eggestraat 2 in 2060 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 15u
Reservatie : € 8 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 31/03 Rose,Rose,Rose à mes yeux. James Ensor + het stilleven in België van 1830 -> 1930 Oostende  ZO 31/03 Rose,Rose,Rose à mes yeux. James Ensor + het stilleven in België van 1830 -> 1930 Oostende
 ZO 31/03 Rose,Rose,Rose à mes yeux. James Ensor + het stilleven in België van 1830 -> 1930 Oostende NOG 5 PLAATSEN!
Mu.ZEE organiseert van 16.12.2023 tot 14.04.2024 de tentoonstelling Rose, Rose, Rose à mes yeux – James Ensor en het stilleven in België 1830 – 1930.
Deze tentoonstelling concentreert zich voor het eerst helemaal op de stillevens van James Ensor. Een vijftigtal werken uit de belangrijke productie van Ensor op dit gebied - van de eerste burgerlijke voorbeelden over de ‘bespookte’ stillevens van de jaren ’90 tot de etherische, dromerige voorbeelden van de late periode – dient als ruggengraat en ijking voor een overzicht van het stilleven in België tussen 1830 en 1930. Meerdere talentvolle schilders zoeken in deze eeuw hoe het genre, dat verworden is tot een pronkerig, decoratief genre zonder artistieke inzet, opnieuw opgeladen kan worden, zowel picturaal en iconografisch. Ensor illustreert hier tegelijk de algemene ontwikkeling, en zijn eigen uitzonderlijke kwaliteit.
De tentoonstelling biedt vooreerst een overzicht van de 19e-eeuwse, academische, decoratieve traditie vanaf David De Noter tot Frans Mortelmans, met vele vergeten maar zeer vakkundige en in hun tijd zeer succesvolle schilders zoals Jean Robie en Hubert Bellis. Bijzondere aandacht gaat hierbij naar geheel vergeten vrouwelijke schilders zoals Alice Ronner en Georgette Meunier, alsook de geïsoleerde figuur van Henri De Braekeleer.
Daarop volgt een selectie van schilders die zich, reeds binnen de geaccepteerde traditie van het modernisme, toeleggen op het stilleven, maar zelf binnen de geplogenheden van het genre blijven zoals Louis Thevenet.

Daarnaast worden een aantal schilders geplaatst die, net zoals Ensor, door hun picturale aanpak en beeldopbouw, zeer eigen, sterke beelden maken zoals Leon Spilliaert, Gustave Van de Woestyne, Frits Van den Berghe en de veel minder bekende Walter Vaes.
De tentoonstelling sluit af met kunstenaars die de vaste beeldruimte van het ‘theater van de dingen’ opblazen: Jean Brusselmans en René Magritte.

Een uitzonderlijke scenografie
Voor Rose, Rose, Rose à mes yeux, de “laatste tentoonstelling” in afwachting van de aanstaande renovatie van het museumgebouw, werd in Mu.ZEE een speciale scenografie door Kris Coremans en Guy Châtel (ssa/xx - architecten) ontworpen.
Ze maakt een voorgrond voor de expositie terwijl de talrijke ruimtelijke incidenten van het bestaande gebouw naar de coulissen worden verwezen. De scenografie confronteert het voormalige warenhuis waarin Mu.ZEE is gevestigd met het model van het 19de-eeuwse museum.
De ruwe houtstructuur evoceert de contouren van een klassiek museum met middenzaal en zijgalerijen.
De tentoongestelde stillevens zijn opgehangen aan een zijdeachtige populierbeplating.
De curatoren kozen ervoor de schilderijen dicht bij elkaar te hangen, opnieuw zoals in de 19de-eeuwse musea, om de bezoeker optimaal in staat te stellen om vergelijkend te kijken.
De hoger uitgewerkte houtstructuur blijft zichtbaar in het bovenste en het onderste register van de wandopbouw.
De centrale Ensorzaal vormt een schrijn. De beplating is er aaneengesloten, over de ganse omtrek. In de galerijen daarrond, waar de decoratieve 19de-eeuwse toepassing van het stilleven wordt getoond, is de beplating hier en daar onderbroken om perspectieven en doorkijken te openen, en zo het bestaande museumgebouw als zichtbare context aanwezig te stellen.
De zaal die aan de modernistische bevraging en problematisering van het genre “stilleven” is gewijd, wijkt met twee schuine wanden af van de conventionele rechthoek. Ze leidt naar de Epiloog waar de schilderijen die de opheffing van het genre typeren tegen de witte museumwanden worden getoond.
De tentoonstelling toont bruiklenen uit de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, Brussel, het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, het Museum voor Schone Kunsten van Gent, het Musée d’Orsay in Parijs en van talrijke publieke instellingen en private verzamelingen uit onder meer Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Monaco.

De prijs omvat: de gids in Mu.ZEE.
De inkom voor het museum is gratis met een Museumpas. Heb je geen Museumpas dan betaal je je ticket (€ 15) aan de kassa van Mu.ZEE.

Nadien gaan we gezellig nog iets drinken en/of eten in Oostende.
Afspraakuur : 13u
Afspraakplaats : Oud Berchem Kerk voor mogelijke carpooling indien er zich voldoende chauffeurs aanbieden of om 15u aan de kassa van het Museum Mu.ZEE, Romestraat 11 8400 Oostende waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Indien je wil carpoolen, laat dan uiterlijk tegen DO 28/03 aan Nicole (nicole@oever.be of 0475 59 56 11) weten of je als passagier of als chauffeur naar Oud Berchem Kerk komt.
Je kan ook heel gemakkelijk met de trein naar Oostende sporen. In Antwerpen-Centraal vertrekt er een trein naar Gent-Sint-Pieters om 12u06. Je stapt over in Gent-Sint-Pieters en om 14u34 ben je in Oostende.
KIJK VOOR ALLE ZEKERHEID DE TREINEN NA!
Prijs ticket H/T € 23,20 en € 8,30 (65+).
Aanvangsuur : 15u15
Reservatie : € 13 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 15
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 VR 05/04/24 Humor William Boeva 13 CC De Kern Wilrijk NOG 4 PLAATSEN VR 05/04/24 Humor William Boeva 13 CC De Kern Wilrijk NOG 4 PLAATSEN
 VR 05/04/24 Humor William Boeva 13 CC De Kern Wilrijk NOG 4 PLAATSENDingen als ‘niet op de witte strepen van het zebrapad lopen’ (of net wel) herkent bijna iedereen. Dit is een uiting van OCD, obsessive-compulsive disorder, wat zeer onschuldig kan zijn, maar bij William Boeva is het een beetje te ver doorgeslagen.
William vertelt over hoe deze dwangstoornis stilletjes aan zijn leven overnam, hoe hij in soms pijnlijk hilarische situaties toch de schijn hoog probeerde te houden en hoe hij de stem in zijn hoofd het zwijgen oplegde.
Maar… als je brein alles controleert wat je denkt, wie controleert dan jouw brein?
Het publiek van De Kern natuurlijk.
Afspraakuur : 19u50
Afspraakplaats : aan de kassa van De Kern, Kern 18 in 2610 Wilrijk
Aanvangsuur : 20u15
Reservatie : € 18 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 8
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
PS: CC De Kern is helemaal uitverkocht!
 ZA 06/04/24 Ballet 'Ombra' Antwerpen NOG 4 PLAATSEN ZA 06/04/24 Ballet 'Ombra' Antwerpen NOG 4 PLAATSEN
 ZA 06/04/24 Ballet 'Ombra' Antwerpen NOG 4 PLAATSENAlain Platel brengt koorleden, dansers en orkestmusici samen voor een nieuwe voorstelling waarin ontmoeting centraal staat
‘Nooit was een schaduw van een boom zo heerlijk...’, klinkt het in Händels beroemde aria Ombra mai fu.
Alain Platel en beeldend kunstenares Berlinde De Bruyckere laten zich inspireren door de schaduw van een boom als ontmoetingsplek, als een plaats waar overal ter wereld en doorheen de geschiedenis mensen samenkomen om uit te rusten, elkaar te treffen of problemen te bespreken. De Bruyckeres poëtische beeldenwereld lijkt een zielsverwant van Platels universum.
Na het overweldigende succes van C(H)ŒURS 2022 nodigt Platel opnieuw de koorleden, dansers en orkestmusici van Opera Ballet Vlaanderen uit tot een creatieve dialoog. Samen met zanger en performer TK Russell en gastchoreografen Mélanie Lomoff en Luis Marrafa creëren ze de voorstelling Ombra.
Componist Steven Prengels ontwikkelt een nieuwe orkestpartituur waarin hij bekende klassieke meesterwerken van onder meer Händel, Bach, Mozart en Beethoven verweeft tot nieuwe betekenislagen.
Alain Platel: Regie
Berlinde De Bruyckere: Scenografie
De voorstelling duurt 120 minuten, inclusief pauze.
We hebben uitstekende plaatsen.
Afspraakuur : 18u30
Afspraakplaats : aan de trappen van de inkom van de opera, Frankrijklei 28 2000 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen. De inleiding start om 19 uur, kom op tijd dan heb je goede plaatsen in de zaal waar de inleiding gegeven wordt.
Aanvangsuur : 20u
Reservatie : € 67 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 04/05/24 Stand-up comedy Arnout Van den Bossche 'Coach' Antwerpen NOG 2 PLAATSEN  ZA 04/05/24 Stand-up comedy Arnout Van den Bossche 'Coach' Antwerpen NOG 2 PLAATSEN
 ZA 04/05/24 Stand-up comedy Arnout Van den Bossche 'Coach' Antwerpen NOG 2 PLAATSEN Vandaag is het meer dan ooit belangrijk om “te werken aan jezelf”. Of het nu gaat over daten, de opvoeding van je kinderen, de rommel in huis of je online activiteiten… er is werk aan. Gelukkig staat er voor elk probleem wel een coach klaar om je te helpen. Arnout Van den Bossche is met veel enthousiasme in de coaching wereld gedoken en volgens hem kan het allemaal veel eenvoudiger.
Wil je weten hoe je erin slaagt om “je essentie te leven” of om “je emotionele blokkades op te lossen”? Wil je weten hoe coaches te werk gaan? Ga dan zeker naar Arnout zijn zaalshow ‘Coach’. Met zijn gekende schema’s geeft Arnout eenvoudige en nuttige inzichten die andere coaches je niet vertellen. De beste investering in jezelf!
Arnout Van den Bossche is een stand-upcomedian, bekend van zijn theatershows 'Burn-Out voor Beginners' en 'De Relatiefluisteraar'. Hij toerde daarmee door Vlaanderen en Nederland, goed voor meer dan 600 shows voor 100.000 man. Met beide shows stond hij in 2020 zelfs twee keer in een uitverkochte Lotto Arena.
In de pers
"Het herkenningseffect is groot (…) Goede grappen en verrassende wendingen (…) Het zou ons niets verbazen als hij ook deze show een paar honderd keer zal kunnen opvoeren." (Het Nieuwsblad)
"Voor mensen met een burn-out, zo werd ons door een ervaringsdeskundige verzekerd, een ontspannende en bevrijdende ervaring." (De Standaard)
"Met zijn nieuwe voorstelling Burn-out voor beginners raakt Arnout Van den Bossche een maatschappelijk probleem aan dat ook zijn eigen leven beheerste." (Knack Focus)
Afspraakuur : 19u45
Afspraakplaats : In de foyer van Arenberg, Arenbergstraat 28 in 2000 Antwerpen
Aanvangsuur : 20u15
Reservatie : € 26 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 8
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
PS: Arenberg is helemaal uitverkocht!