Vrijdag 12 januari 2024Wandelingen week 3   
 ZO 14/01/24 Mooie winterwandeling rond Perk (20 km )  ZO 14/01/24 Mooie winterwandeling rond Perk (20 km )
 ZO 14/01/24 Mooie winterwandeling rond Perk (20 km ) Perk is een deelgemeente van Steenokkerzeel en ligt in de provincie Vlaams-Brabant.
Het Domein van Perk is een prachtige omgeving om te wandelen en te genieten van de natuur. Het park omvat 90 hectare weiden, bossen en vijvers en is een echt natuur- en vogelreservaat.
We stappen ook langs veldwegen door het Floordambos.
Meebrengen: stevige wandelschoenen, hapje, drankje voor onderweg
Breng ook zeker je geldige Oeverlidkaart mee zodat Nele de juiste lidnummers kan noteren.
Afspraakuur : 10u30
Afspraakplaats : Parochiezaal Perk, Kampenhoutsesteenweg 1 in 1820 Perk (Steenokkerzeel, Vlaams-Brabant) waar Nele iedereen opwacht in de zaal.
Aanvangsuur : 11u
Bijdrage : Gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
 ZO 14/01/24 Wandeling Kontich – Aartselaar (12 km) Enkel Oeverleden!  ZO 14/01/24 Wandeling Kontich – Aartselaar (12 km) Enkel Oeverleden!
 ZO 14/01/24 Wandeling Kontich – Aartselaar (12 km) Enkel Oeverleden! De feesten zijn voorbij, dus tijd om terug een normaal leven te leiden. De overtollige kilo’s kunnen we er afwandelen op deze sportieve wandeling in het nieuwe jaar.
We vertrekken aan het gemeentehuis van Kontich, zijde gemeentepark, Gemeenteplein. Eens we het dorpscentrum uit zijn, komen we in een groene omgeving en gaan onder de E-19 richting Aartselaar. Achter de lintbebouwing vinden we mooie weiden, akkers en bossen. Via Kasteel Groeningenhof en via enkele villawijken komen we in het centrum van Aartselaar. Tussenstop. Onderweg wandelen we ook via het parkdomein van Kasteel Solhof (4 sterren Hotel) waar we een beklimming houden van de ijskelders en zo een mooi zicht over de omgeving krijgen. Terugweg naar Kontich.
De geïnteresseerden kunnen nadien nog iets blijven eten/drinken in Kontich-centrum.
Bij uitzonderlijk slechte weersomstandigheden – tegen enkele druppels zijn we bestand - gaat deze wandeling op een ander ogenblik door.
Warme wandelschoenen en warme kledij aangepast aan het weer!
Breng zeker je geldige Oeverlidkaart mee zodat Luc de lidnummers correct kan noteren!
Afspraakuur : 13u15
Afspraakplaats : Gemeenteplein, Kontich (voldoende parking).
Aanvangsuur : 13u30
Bijdrage : Gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.