Dinsdag 26 december 2023Vakantie naar charme-eiland Madeira van DO 16/05 tot DO 23/05/2024 (8 dagen HP) Enkel Oeverleden!   
 Vakantie naar charme-eiland Madeira van DO 16/05 tot DO 23/05/2024 (8 dagen HP) Enkel Oeverleden! Vakantie naar charme-eiland Madeira van DO 16/05 tot DO 23/05/2024 (8 dagen HP) Enkel Oeverleden!
 Vakantie naar charme-eiland Madeira van DO 16/05 tot DO 23/05/2024 (8 dagen HP) Enkel Oeverleden!Verken het ruw aards paradijs Madeira
Een Europees charme-eiland in een tropische setting, zo kan je Madeira het best omschrijven. Madeira is dankzij haar vulkanische rotsen en oude levada waterkanalen een favoriete trekpleister voor wandelaars en natuurliefhebbers. Met een bijnaam als de 'bloementuin van de Atlantische kust' zit je hier zeker goed voor een altijd-zon-vakantie.
Het groene Portugese eiland Madeira ligt 1000 kilometer ten zuidoosten van Portugal, en 700 kilometer van de kust van Marokko. De tropische archipel kent een heerlijk subtropisch klimaat en wordt gekleurd door exotische bloemen, groene bossen en uitdagende hoogteverschillen. De azuurblauwe zee omlijst het eiland en je kan volop genieten van panoramische uitzichten met hoog oprijzende bergpieken en ruisende watervallen.
Het welvarende eiland heeft als cultureel middelpunt de hoofdstad Funchal. Het ligt er spectaculair bij, beschut door vulkanisch gesteente. Vanaf de hellingen dalen de straten en knusse steegjes van een hoogte van 1.200 meter langzaam af tot in de haven. Ooit werden toeristen hier per stoomtrein van het centrum naar Monte gebracht, hoog in de heuvels boven de stad. Tegenwoordig gebeurt dit per kabelbaan. Dat is een stuk sneller en het uitzicht is adembenemend. Toch is het niet per se de weg omhoog, maar de weg omlaag die het meest in het oog springt. Voor € 35 (2 personen) of € 52,50 (3 personen) kan je samen plaatsnemen in een rieten mand op rolletjes, de Carreiros do Monte - een zogenaamde tobogan - en je zo onder begeleiding van mannen met strooien hoeden door de steile straten twee kilometer naar beneden laten roetsjen.
 Wandelen over het water tijdens je vakantie op Madeira Wandelen over het water tijdens je vakantie op Madeira
 Wandelen over het water tijdens je vakantie op MadeiraEen ander – letterlijk! – hoogtepunt aan de zuidkust van Madeira is Cabo Girão. Dit is één van de hoogste kliffen ter wereld. Ook hier gaat een kabelbaan heen, waar niet alleen toeristen, maar ook lokale boeren dankbaar gebruik van maken. Het ligt aan het startpunt van verschillende wandelroutes, maar wie er voor het eerst komt, mag eigenlijk het duizelingwekkende uitkijkpunt niet missen. Sinds 2012 hangt er een glazen platform over de klifrand, waar je diep onder je eigen voeten de Atlantische Oceaan ziet klotsen. Natuurlijk is het volkomen veilig, maar dat maakt het niet minder eng om er overheen te lopen. Wie het aandurft, is sowieso een onvergetelijke ervaring rijker.
 Sprookjesachtige natuur Sprookjesachtige natuur
 Sprookjesachtige natuurMadeira heeft een mild subtropisch klimaat waardoor je de eilandengroep het hele jaar door kan bezoeken. De beste reisperiode loopt van april tot eind november, met temperaturen tussen de 22 - 26 graden.
Het klimaat van Madeira is dus ideaal voor een heerlijke vakantie want het wordt er nooit echt koud en ook zelden heel warm. Eigenlijk is het er het hele jaar door lente. Dat maakt het een wandelbestemming bij uitstek. In het bergachtige binnenland vind je uitdagende routes. Begin bijvoorbeeld op 1.810 meter op de drie na hoogste berg van het eiland, Pico Arieiro. Vanaf daar kan je wandelen naar de hoogste berg, Pico Ruivo, op 1.862 meter. De route leidt langs eeuwenoude bomen die er al stonden toen de eerste ontdekkingsreizigers op Madeira stuitten. Dit gebergte deelt het eiland in twee klimaatzones en zorgt ervoor dat de wolken uit het noorden hier blijven hangen. Met als gevolg dat het zuiden weliswaar zonniger is, maar het noorden een stuk groener. Noordwaarts is het weelderige landschap soms echt op het sprookjesachtige af. Hier vind je sommige van de laatst overgebleven oerbossen van Europa. Wie het helemaal goed wil doen, wandelt in een ochtend of middag het paradijselijk groene levada-traject van Queimadas naar Caldeirão Verde af. De route staat bekend als de mooiste wandeling van heel Madeira. Neem een picknick mee, om lekker op te eten aan de prachtige waterval die het eindpunt van het traject markeert.
 Excursies Excursies
 ExcursiesSunweb zal zeker en vast excursies aanbieden maar meestal huren de deelnemers van Oever verschillende auto’s om in groepjes het eiland te verkennen. Hoor ook eens bij de plaatselijke reisbureautjes die dezelfde excursies aanbieden!

Op Tripadvisor vonden we de volgende excursies vanuit Funchal, georganiseerd door plaatselijke agentschappen:

Dagtour Madeira, het beste van het westen
De westkust van Madeira vanuit Funchal is lastig te verkennen zonder een huurauto of constant overstappen van de ene naar de andere bus. Deze tour van een hele dag is ideaal, met een naadloze route rond de westkust en noordkust, met stops onderweg. Geniet van het uitzicht vanaf Cabo Girão, bezoek Camara de Lobos en Porto Moniz en ervaar de Ribeira da Janela-vallei en het Laurissilva-bos.

Dagtour naar Madeira North West Coast Safari vanuit Funchal
Deze dagvullende safari vanuit Funchal is perfect voor reizigers die geïnteresseerd zijn in het verkennen van de schoonheid van de noordwestkust. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over het navigeren van onbekende bergwegen en laat in plaats daarvan iemand anders rijden. Deze schilderachtige safari omvat Ribeira Brava, Seixal, Porto Moniz, Cabo Girão-zeekliffen, de Veu da Noiva-waterval en veel verrassingen onderweg.
 Halve dag Nonnenvallei Tour - Excursie naar het eiland Madeira
Ideaal voor reizigers die weinig tijd hebben, deze tour beslaat het beste van de Nonnenvallei op het eiland Madeira in een halve dag sightseeing. Hoogtepunten zijn onder meer het uitzicht op de baai van Funchal en de Desertas-eilanden vanaf het uitkijkpunt Pico dos Barcelos, het proeven van lokale kastanjespecialiteiten en drankjes in het dorp Curral das Freiras en het bezoeken van een wijnmakerij in het vissersdorp Camara De Lobos.

Bergtoppen van Madeira – bergwandeling
Word actief op dit bergavontuur op Madeira Peaks. Het landschap van Madeira ontdekken met een gids betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken dat je verdwaalt, want je gids zorgt voor de navigatie. Verken een oud heidebos, zie spectaculaire rotsformaties en bewonder het uitzicht vanaf Vereda do Pico Ruivo.

Porto Moniz vulkanische meren en Skywalk in 4x4 met open dak, tour van een hele dag
Ontdek de natuurlijke wonderen van Funchal zonder uren onderzoek te hoeven doen door deze jeepreis vol actie te ondernemen. Zie wijngaarden en vulkanische grotten in São Vicente, krijg de kans om te zwemmen in natuurlijke zwembaden in Port Moniz en krijg toegang tot een fantastisch uitzicht vanaf Cabo Girão. De tour is een geweldige manier om buiten de gebaande paden te komen en bezienswaardigheden van buitengewone schoonheid te vinden die je misschien niet alleen ontdekt.
 Skywalk en levadawandeling naar de "25 Fontes” in Rabaçal in 4x4, tour van een hele dag
Wandel naar de Levada das 25 Fontes van Rabaçal en loop door een landschap met watervallen, poelen en bomen hoog in de bergen van Madeira. Na een ochtend wandelen, maak je een trip naar Ribeira Brava, Cabo Girão en Camara de Lobos. Je reist in een open jeep voor de best mogelijke uitzichten over de binnenwegen van Madeira en door het ruige berglandschap.

Vanuit een catamaran dolfijnen en walvissen spotten
De zee is ongetwijfeld de beste plaats vanwaar men Cabo Girão kan observeren, die behoren tot de hoogste zeerotsen ter wereld. Reserveer het beste uitzicht op deze walvistour vanuit Funchal, perfect voor natuurliefhebbers. Zoek een plekje op het dek tijdens deze boottocht per catamaran en geniet van het uitzicht terwijl je uitkijkt naar dolfijnen en walvissen.
 Verblijf Verblijf
 VerblijfWe verblijven in 4* Castanheiro Boutique Hotel in het centrum van Funchal, op circa 20 kilometer van de luchthaven.
4**** Castanheiro Boutique Hotel krijgt een score van 9,4!
Een verblijf in Castanheiro Boutique Hotel is een once in a lifetime experience. Het is een prachtig Boutique hotel in het historische deel van Funchal, de hoofdstad van Madeira. Door de ideale locatie midden in het centrum, ben je dicht bij alle bezienswaardigheden. Geniet van de rijke cultuur van de stad vol met smalle straatjes, fraaie huizen en kerken en diverse musea.
Ondanks de ligging in het centrum, hangt er een heerlijke, rustige sfeer in het hotel. Als je een dagje het strand wil opzoeken, is dit een kleine wandeling van ongeveer 15 minuutjes of een kort ritje met de bus of taxi. Het hotel zelf bevat veel historische elementen die terug te zien zijn in het gebouw en de meubels: dit maakt het hotel zeer uniek. Doordat het hotel zoveel geschiedenis kent, is het erg sfeervol. Tel hier de gezellige binnentuin bij op en het plaatje is compleet!
Castanheiro Boutique Hotel is voorzien van een terras met uitnodigend zwembad waar je een verfrissende duik kan nemen of kan genieten van de zon op een ligbedje. Bestel een lekkere cocktail bij de poolbar en je ontspannen dagje aan het zwembad is top. Voor ultieme ontspanning kan je jezelf trakteren op een heerlijke massage of Turks stoombad in het wellnesscenter. In het restaurant geniet je van heerlijke maaltijden en 's avonds is er vermaak bij de bar met livemuziek.
Het personeel van Castanheiro Boutique Hotel is erg vriendelijk en behulpzaam en zorgt ervoor dat je niks te kort komt tijdens je verblijf in het hotel.
 Hotel algemeen Hotel algemeen
 Hotel algemeen• Officiële classificatie: 4 sterren
• Totaal aantal kamers: 81
• Totaal aantal verdiepingen: 5
• Totaal aantal gebouwen: 3
• Modern ingerichte accommodatie
• Receptie (24 uur geopend)
• Lift
• Lobby
• Ontbijtruimte
• Roomservice
• Televisiehoek
• Bibliotheek
• Parkeergarage
• Gratis Wi-Fi in openbare ruimtes, op de kamer, bij de receptie
• Bagagerie
• Gratis kluisje op de kamer
• Restaurant
• Drankgelegenheden: bar, bar met livemuziek aantal 3, pool/snackbar
• Wellnesscenter/spa (toegang tegen betaling): sauna, Turks stoombad, zwembad (verwarmd), massages (tegen betaling)
• Fitnessruimte: gratis
• Buitenzwembad op het dak van het hotel (verwarmd)
• Gratis handdoekenservice
Alle kamers zijn ruim (circa 20m²), modern ingericht met een frisse uitstraling.
Alle kamers beschikken over:
• 1 x tweepersoonsbed of 2 x 1-persoonsbed
• Een Frans balkon
• Een minibar (gevuld, inhoud tegen betaling)
• Een televisie (flatscreen, satelliettelevisie)
• Airconditioning (individueel regelbaar)
• Koffie-thee faciliteiten
• Een badkamer met: douche, wastafel, toilet, haardroger, badjas, badslippers
Vanuit de kamer heb je een adembenemend uitzicht op de stad, de baai van Funchal en de binnenplaats van het hotel.
Verzorging: Half Pension
 Algemene info Algemene info
 Algemene info• We vertrekken vanuit Schiphol, Amsterdam en vliegen op Funchal. De vluchtduur is ongeveer 4u.
• Klimaat: de gemiddelde temperatuur is ± 20°.
• Munteenheid: Euro.
• Reisdocumenten: identiteitskaart
• Op Madeira is het 1 uur vroeger dan in België.
• Gesproken talen: Portugees en Engels
• Veiligheid: Madeira is een superveilig eiland
• Vluchturen nog niet officieel meegedeeld maar waarschijnlijk:
Amsterdam: 06u10 - Funchal: 09u20
Funchal: 10u05 - Amsterdam: 15u05
De vluchten worden uitgevoerd door Transavia.
 Prijs van de reis Prijs van de reis
 Prijs van de reis8 dagen (7 nachten) in Half Pension
€ 1249 p.p. in tweepersoonskamer
€ 1549 in singlekamer

We hebben een optie tot 15/01/24 voor 23 personen waarvan 9 single kamers en 14 personen in twinkamers.
Vanaf 16/01 zijn de plaatsen op aanvraag en volgens beschikbaarheid.

SNEL RESERVEREN is dus de boodschap.

Inbegrepen:
• Vlucht heen en terug vanuit Amsterdam
• Transfers van en naar hotel
• 1 stuk handbagage van 8 kg
• 7 overnachtingen op basis van Half Pension
• Reserverings- en dossierskosten
• Luchthaventaksen
• Ruimbagage 20 kg
• Luchthavenvervoer vanaf je woonplaats (Groot Antwerpen!) naar de luchthaven van Amsterdam heen en terug
• Annulatieverzekering Europ Assistance
• Garantiefonds reizen
• Geschillen commissie reizen
• Aanwezigheid van Sunweb reisleiding
Niet inbegrepen:
• Eventuele luchthaventaksverhogingen
• Eventuele fueltoeslagen
• Toeristenbelasting, ecotaksen ter plaatse te betalen
• Excursies (optioneel)
• Seating, drank en maaltijden op de vluchten
• Alle persoonlijke uitgaven
 Reservatie en bijkomende informatie Reservatie en bijkomende informatie
 Reservatie en bijkomende informatieSchrijf het voorschot van € 449 p.p. voor een tweepersoonskamer of € 549 voor een singlekamer over op rekening BE17 9730 2679 0121 van Oever Weekends & Vakanties met vermelding van je lidnummer en Madeira.
Het saldo dient uiterlijk op maandag 01/04/2024 op de rekening van Oever Weekends & Vakanties te staan.

Bijkomende informatie
Pieter 0478 54 54 54 pieter@oever.be
Samenkomst deelnemers:
Alle deelnemers ontvangen nog een uitnodiging via mail.
Hier kom je alle praktische zaken te weten en maak je dan ook kennis met de andere deelnemers! Belangrijk dus dat je aanwezig bent op de samenkomst! Indien je echt niet kan komen, dan verwittig je op voorhand Pieter (0478 54 54 54 / pieter@oever.be).
Deze reis is een realisatie van Sunweb i.s.m. Oever vzw 0478 54 54 54
Annulatievoorwaarden van Sunweb