Vrijdag 15 december 2023Wandelingen week 51 en verder   
 ZO 17/12/23 Mooie wandeling Achelse Kluis (20 km)  ZO 17/12/23 Mooie wandeling Achelse Kluis (20 km)
 ZO 17/12/23 Mooie wandeling Achelse Kluis (20 km) We maken vandaag een mooie wandeling door het beekdal van de Tongelreep, het Leenderbos en Natuurgrenspark de Groote Heide.

De Achelse Kluis ligt op de grens tussen het Belgische Achel en het Nederlandse Leende in een ruim natuurgebied van akkers, bossen en heide. Het gebied wordt doorsneden door de Warmbeek, zoals ze in België zeggen of de Tongelreep, wat de Nederlandse benaming is voor deze rivier. Welke kant je ook opgaat, je kan altijd genieten van mooie vergezichten, het gevarieerde landschap en de stilte...

Wie de Groote Heide wil bezoeken, vindt een goed start- en eindpunt bij de Achelse Kluis. In de Sint-Benedictusabdij van Achel is bovendien onlangs een prachtig nieuw bezoekerscentrum geopend, waar je alle mogelijke informatie vindt over de natuur in de omgeving, de geschiedenis van het klooster en haar bewoners. Loop zeker eens binnen !

Na de wandeling kunnen we iets gaan drinken in de Achelse Kluis en eventueel iets eten tegen democratische prijzen...
Meebrengen: hapjes, drankjes voor onderweg, stevige wandelschoenen.
Lidkaart niet vergeten zodat de verantwoordelijke jouw lidnummer kan noteren.¨
Afspraakuur : 10u45
Afspraakplaats : De Kluis 1 in 3930 Achel
Aanvangsuur : 11u
Bijdrage : Gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info : MarcM - 0495 53 28 52 - marc.menu@proximus.be.
 ZO 17/12/23 Wandeling in Antwerpen – Linkeroever (11 km)  ZO 17/12/23 Wandeling in Antwerpen – Linkeroever (11 km)
 ZO 17/12/23 Wandeling in Antwerpen – Linkeroever (11 km) We verzamelen aan de Wandeldijk aan het Sint-Annastrand, voor de chalet van Radio Minerva. We lopen eerst deze dijk af om voor ’s avonds een goed eethuis uit te kiezen. Dan gaat het langs de molen, de jachthaven, de zeescouts, het ponton, de voetgangerstunnel, de minigolf, enz. We hebben hier een mooi zicht over de stad Antwerpen. We vervolgen onze weg naar het Galgenweel met een tussenstop aan de kabellift.
Dan richting Blancefloerlaan met het natuurreservaat Middenvijver. Aan de Charles de Costerlaan steken we over naar het Sint-Annabos. Een gedeelte is reeds afgesloten voor de “werf van de eeuw”. We bereiken terug de Scheldedijk en hebben een uitzicht over de petroleumhaven. Wat verder wacht ons een lekker eethuis om de avond verder te zetten...
Zij die ’s avonds willen blijven eten, gelieve dit aan de organisator te melden, zodat we het juiste aantal inschrijvingen kunnen melden in het eethuis.
Meebrengen: gemakkelijke wandelschoenen. Warme kledij.
Lidkaart niet vergeten zodat de verantwoordelijke jouw lidnummer kan noteren!
Afspraakuur : 13u15
Afspraakplaats : Antwerpen L.O., Wandeldijk, Sint-Annastrand voor radio Minerva.
Aanvangsuur : 13u30
Bijdrage : Gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info : Luc VDW - 0471 66 09 27 - luc.van.den.weygaert@telenet.be.
 VR 22/12/23 Winterzonnewende in Lier met wandeling van ± 5 km en smullen bij Lierse horeca  VR 22/12/23 Winterzonnewende in Lier met wandeling van ± 5 km en smullen bij Lierse horeca
 VR 22/12/23 Winterzonnewende in Lier met wandeling van ± 5 km en smullen bij Lierse horeca Vandaag is het de donkerste/kortste dag van het jaar. Geen probleem, want vanaf morgen worden de dagen terug langer. Dit moeten we vieren! De oude Germanen hadden hier allerlei rituelen voor, maar wij houden het bij de Lierse horeca.
Eerst maken we een korte wandeling van ± 5 km rond de Lierse vesten en daarna gaan we smullen bij de Lierse horecazaken. Hiervoor hebben we een voucher nodig die je kan aanschaffen op het Lierse toerismebureau aan de Grote Markt. Voor de prijs van € 6,5 krijgen we een voucher met vijf bonnen voor een Liers vlaaike, een praline met zeezout en karamel, een stukje hartige kaas, een zakje zure snoepmix en een glaasje streekbier. Het pakketje vouchers is gebaseerd op de 5 smaken: zuur, zout, zoet, bitter en umami. Op wandelafstand van elkaar vind je lokale handelaars waar je vouchers kan inruilen voor een lekkernij of drankje. Je hoeft niet alle vouchers op één dag in te ruilen, dus kom gerust meermaals naar Lier-centrum. De vouchers zijn geldig tot 31 december 2023.

Lidkaart niet vergeten zodat de verantwoordelijke jouw lidnummer kan noteren!
Nadien gaan we nog napraten bij een lekker avondmaal.
Afspraakuur : 13u30
Afspraakplaats : Grote Markt, Stadhuis, toerismekantoor “Visit Lier”
Aanvangsuur : 13u45
Bijdrage : Gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info : Luc VDW - 0471 66 09 27 - luc.van.den.weygaert@telenet.be.
 MA 25/12/23 Kerstwandeling Peerdsbos Schoten-Brasschaat (± 8 km) Enkel Oeverleden!  MA 25/12/23 Kerstwandeling Peerdsbos Schoten-Brasschaat (± 8 km) Enkel Oeverleden!
 MA 25/12/23 Kerstwandeling Peerdsbos Schoten-Brasschaat (± 8 km) Enkel Oeverleden! Dé klassieker van Oever: dé kerstwandeling in het Peerdsbos!
Zin in echte oude gezelligheid? Vuurkorven, gezellige muziek, warme chocolademelk, maar ook glühwein, kerstbieren en jenever. Dit kan je beleven op kerstdag in de Melkerij van het Peerdsbos in Brasschaat. Maar eerst wandelen we een stukje zodat de heerlijke warme dranken en/of jeneverkes nog meer deugd doen.
Tijdens de wandeling biedt Oever alle deelnemers een jenever aan!!
Meebrengen: stevige wandelschoenen, warme jas, (kerst)muts, sjaal, handschoenen, je hond of rendier, ... en zeker je goed humeur.
Breng zeker je lidkaart mee zodat de verantwoordelijke jouw lidnummer kan noteren.¨
Afspraakuur : 13u40
Afspraakplaats : aan de Melkerij, Peerdsbos (2de afslag rechts op de Bredabaan als je van Merksem komt - aangeduid met pijl) waar Marianne iedereen opwacht!
Ook goed bereikbaar met de lijn: bus 640!
Aanvangsuur : 14u
Bijdrage : Gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info : Marianne S - 0495 88 55 40 - Marianne.schepens@telenet.be.