Woensdag 25 oktober 20238-daagse fietsvakantie in Andalusië (Spanje) van ZO 07/04 tot ZO 14/04/2024 (8 dagen/7 nachten)   
 8-daagse fietsvakantie in Andalusië (Spanje) van ZO 07/04 tot ZO 14/04/2024 (8 dagen/7 nachten) 8-daagse fietsvakantie in Andalusië (Spanje) van ZO 07/04 tot ZO 14/04/2024 (8 dagen/7 nachten)
 8-daagse fietsvakantie in Andalusië (Spanje) van ZO 07/04 tot ZO 14/04/2024 (8 dagen/7 nachten)ENKEL LEDEN!
In Andalusië fietsen wij over schitterende routes. Het fietsniveau, uitgedrukt in fietsjes: 1,5 à 2 fietsjes.
We beginnen onze tocht in Sevilla en fietsen de gehele week door verschillende landschappen. Zo fietsen wij door het natuurpark Doñana, het vogelreservaat Brazo del Este en over de heuvels rondom Arcos de la Frontera. We eindigen langs de kust met de mooie stranden van Chipiona en Rota. De laatste dag van deze bijzondere fietstocht brengen wij door in de oudste stad van Europa, namelijk Cádiz.
Deze week is niet alleen genieten van de natuur en lekker fietsen maar we bezoeken ook bijzondere restaurants waar we kennis maken met de Spaanse gastronomie!

 Costa de la Luz betekent letterlijk: Kust van het Licht, en met meer dan 3000 zonuren per jaar doet deze streek aan de zee zijn naam eer aan! De kust en het achterland kunnen Spanje niet beter typeren: een zee met stranden en klippen, een fraaie subtropische natuur, een lang en roerig verleden, en bewoners met een optimistische levensstijl.
Andalusië herbergt alles van wat je van Spanje kan verwachten. Dans en muziek, de Flamenco, wijn, sherry, eeuwenoude steden en dorpen, prachtige architectuur. Alles is er. De zon die de witte plaatsen doet oplichten in het landschap, de stranden met het azuurblauwe water en de lekkere restaurantjes. We fietsen bij de reis gedeeltelijk over rustige wegen en Via Verde. Dit zijn oude spoorlijnen, die zijn omgebouwd tot fietspad. Het zuidwesten van Andalucia, grenzend aan de Atlantische kust, is relatief vlak. Wel is er plaatselijk een kliffenkust en rijzen hier en daar heuvels markant op uit het laagland, om zo, althans vroeger, beschermd te kunnen wonen. In Spanje is het dragen van een helm verplicht tijdens het fietsen.
 Programma Programma
 ProgrammaDag 1: Aankomst Sevilla
Van hieruit volgt de transfer naar ons hotel in Sevilla. Daarna is er tijd om de sfeer te proeven van deze mooie stad in Andalusië, alvorens we samen gaan eten in één van de goede restaurants in het centrum. Zo leren we elkaar alvast wat beter kennen. Overnachting in Sevilla: Hotel Ilunion Alcora*.

Dag 2: Rondleiding Sevilla (30 km – 2u30 uur fietsen)
In de ochtend krijgen we onze fietsen. Na de fietsen te hebben afgesteld op persoonlijke wensen (zadelhoogte, stuurhoogte etc.) maken we een tour door de stad. Sevilla heeft een prima fietsroutenetwerk, ontwikkeld sinds 2007. We fietsen vandaag rond de 30 km in de stad en komen langs de belangrijkste monumenten. ‘s Avonds gaan we lekker tapas eten en –voor wie wil- bezoeken we een flamenco show.
Overnachting in Sevilla: Hotel Ilunion Alcora*.

Dag 3: Sevilla – El Rocio (62 km - 3u45 fietsen)
Vanaf het hotel fietsen we naar het pelgrimsoord ‘El Rocio’, een tocht over de paden die gebruikt worden door duizenden pelgrims die elk jaar met Pinksteren naar dit dorp komen om de maagd Rocio te eren. Zij komen van heinde en verre, met paarden en paardenkarren en door de Andalusische flamencokleding is het een kleurig geheel. De tocht ernaartoe wordt als even belangrijk ervaren als de ceremonie bij de maagd Rocio zelf. Ook al fietsen we buiten de pelgrimsweek, het is een belevenis deze route te volgen die door het mooie natuurpark Coto Doñana loopt. Het merendeel zijn grind- en zandpaden, goed te berijden met de fietsen die we tot onze beschikking hebben. De aankomst en het verblijf in el Rocio, het ‘cowboydorp’ met zandwegen en witte huisjes dat we delen met een kleine groep permanente inwoners, is een unieke ervaring.
Overnachting in El Rocio: Hotel La Fonda del Rocio*
 Dag 4: El Rocio – Los Palacios y Villafranca (75 km – 5 uur fietsen)
Vandaag fietsen we van El Rocio, via Coria del Rio, naar Los Palacios y Villafranca. Coria del Rio is een dorp aan de oever van de Guadalquivir, de rivier die 657 km lang is en belangrijk is geweest voor de geschiedenis van Sevilla. Deze voert ons weer door een deel van natuurpark Coto Doñana, met een bezoek aan Dehesa de Abajo dat bekend staat om zijn vogelpopulaties. Watervogels komen in grote aantallen voor en trekvogels kunnen overal opduiken wat steeds voor nieuwe verrassingen zorgt. Onderweg steken we in Coria del Rio de Guadalquivir over met behulp van een veerpont.
Overnachting in Los Palacios y Villafranca: Hotel Manolo Mayo*

Dag 5: Los Palacios y Villafranca – Arcos de la Frontera (57 km 4 uur fietsen)
Vandaag fietsen we van Los Palacios y Villafranca naar Arcos de la Frontera. Opnieuw kunnen we een verscheidenheid aan vogels bewonderen, met name grote populaties (zwarte) ooievaars en reigers die de aandacht trekken. Onderweg kunnen we een tussenstop maken in het stadje Las Cabezas de San Juan voor een kopje koffie en vervolgens fietsen we door het glooiende landschap van puur Andalusië, met olijvenbomen en wijngaarden van de beroemde Barbadillowijn. Aangekomen in Arcos de la Frontera, kunnen we volop genieten en ontspannen in een prachtig hotel.
Overnachting in Arcos de la Frontera: Casa El Sueño*
Dag 6: Arcos de la Frontera – Jerez de la Frontera (41,5 km - 2u30 fietsen)
Vandaag bezoeken we allereerst Arcos de la Frontera, prachtig gelegen op een klif zoals we gisteren al hebben gezien. Arcos stamt uit de Moorse tijd en is één van de beroemde witte Andalusische dorpen, met slingerstraatjes, mooie patio’s en kleurrijke binnenplaatsjes. Ook is er voortdurend een prachtig uitzicht over de omgeving waar we gefietst hebben en nog gaan fietsen. Na ons bezoek aan het stadje vertrekken we naar Jerez de la Frontera, beroemd door zijn flamenco, sherry en paarden.
Overnachting in Jerez de la Frontera: Hotel Sherry Park*
 Dag 7: Jerez de la Frontera – Cádiz (62 km – 3u45 fietsen)
Onze laatste fietsdag is een mix van fietsen door zeer afwisselende natuur en het bezoeken van 3 kleine kustplaatsen: we gaan naar zee! We rijden in zo’n anderhalf uur van de stad Jerez naar Sanlucar de Barrameda, door een prachtig glooiend gebied van wijngaarden en graanvelden. De grote witte ‘finca’s’ (hoeves) van landeigenaren liggen verstrooid door het landschap. Sanlucar de Barrameda is een bad- en havenplaats, gelegen aan dezelfde Guadalquivir-rivier die we al kennen van Sevilla en Coria del Rio. We houden hier een korte pauze om de beste ‘tortillitas de camarones’ te proeven en wat van dit verrassende stadje te zien. Dan vervolgen we onze weg en rijden tussen kleine privégrondstukken parallel aan de kust in ongeveer één uur door naar Chipiona. Dit kustplaatsje is zeer geliefd bij Spanjaarden uit Sevilla. Het heeft dan ook prachtige witte zandstranden, er zijn veel eettentjes langs de boulevard, zeer relaxed dus. Reeds 5 eeuwen lang wordt in Chipiona wijn geproduceerd – daar kunnen we een glaasje van proeven in de bodega bij het kasteel, alvorens we verder rijden naar Rota. We volgen deze keer de kust langs luxueuze resorts, over houten paden door pijnboombossen en onverharde weggetjes. Steeds duikt rechts van ons de Atlantische Oceaan op. In Rota is er tijd voor een drankje én een duik, alvorens we de ferry nemen naar de oudste stad van West-Europa: Cádiz. De fietsen worden intussen opgehaald. Aangekomen in Cádiz lopen we naar het hotel en krijgen zo een goede eerste indruk van deze prachtige koloniale stad, de oudste van West-Europa en bekend van de film ‘Mi Vida’. Later is er nog vrije tijd om zelf de stad verder te ontdekken. En ’s avonds hebben we een verrassingsdiner voor onze laatste avond samen…!
Overnachting in Cadiz: Hotel Argantonio*
Dag 8: Transfer naar vliegveld. En afscheid!
Afhankelijk van de vlucht hebben we misschien nog tijd om een strandwandeling te maken, het botanische ‘Parque Genovéz’ te bezoeken of wat te winkelen in het centrum van de stad. En dan worden we teruggebracht naar Sevilla en is het tijd voor het afscheid…..

Dagprogramma's onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat de organisatie het programma moet aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.
 Verblijf en vluchten Verblijf en vluchten
 Verblijf en vluchtenVerblijf
*Tijdens de reis verblijven we in onderstaande hotels of gelijkwaardig.
Sevilla: Hotel Ilunion Alcora
El Rocio: Hostal Rural La Fonda del Rocio
Los Palacios y Villafranca: Hotel Manolo Mayo

Arcos de la Frontera: Casa El Sueño
Jerez de la Frontera: Hotel Sherry Park
Cádiz: Hotel Argantonio
Vluchten (de vluchtnummers, prijzen en vliegtijden zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen)
Vluchten vanuit Brussel inbegrepen – 20 kg ruimbagage

Heen: Brussel – Sevilla HV9077 07:30 – 10:10
Retour: Sevilla – Brussel HV9078 11:30 – 14:10
 Prijs van de reis Prijs van de reis
 Prijs van de reis8 dagen (7 nachten)

€ 1800 in tweepersoonskamer
€ 2100 in singlekamer

Inbegrepen:
• Vlucht heen en terug Brussel – Sevilla
• Ruimbagage 20 kg
• 1 stuk handbagage van 6 kg
• Transfers van en naar hotel
• Overnachtingen in een 2-persoonskamer (TWIN) op basis van Half Pension: ‘s Avonds dineren wij in één van de plaatselijke restaurants in de omgeving
• 4x lunch of picknick
• Bus die meerijdt voor technische ondersteuning
• Fiets plus helm
• Bagagevervoer
• Fietsroutes
Nederlandstalige meefietsende begeleiding


Niet inbegrepen:
• Extra lunches
• Dranken
• Alle persoonlijke uitgaven
Gebruik E-bike € 140 extra
• Luchthavenvervoer vanuit Groot-Antwerpen naar Zaventem, heen en terug: € 49
• Eventuele luchthaventaksverhogingen en fueltoeslagen
• Bijkomende kosten ter plaatse: fooien, optionele excursies etc.
Annulatieverzekering: € 79 (2-persoonskamer) / € 89 (singlekamer)

Voor Oever reserveerden we 12 plaatsen waarvan 4 in een singlekamer.
We hebben een optie tot 30/01/2024 maar als je voor 15/11/23 reserveert, krijg je een korting van € 45.
De fietsvakantie gaat door vanaf 8 deelnemers!
 Reservatie Reservatie
 ReservatieSchrijf het voorschot van € 540 voor een tweepersoonskamer of € 630 voor een singlekamer over op rekening BE17 9730 2679 0121 van Oever Weekends & Vakanties met vermelding van je lidnummer, 2-persoons of singlekamer en Fietsvakantie Andalusië.
Het saldo dient uiterlijk op VR 23/02/2024 betaald te zijn.
 Bijkomende informatie Bijkomende informatie
 Bijkomende informatiePieter 0478 54 54 54 pieter@oever.be

Samenkomst deelnemers:
Alle deelnemers ontvangen nog een mail met de juiste datum.

Deze reis is een realisatie van World Experts i.s.m. Oever vzw 0478 54 54 54
Annulatievoorwaarden van World Experts.