Maandag 09 oktober 2023Nieuwsbrief week 41 en verder   
 ZA 14/10/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN! ZA 14/10/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
 ZA 14/10/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!Op ZA 14/10 staat DJ Hans achter de draaitafel! Ambiance en dansplezier verzekerd!
Kom ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door DJ Hans.
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance op de Oeverparty's
Toegang vanaf 21 jaar.
Leden Oever € 5 – Niet-leden € 10
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 10 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven.
Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
Afspraakplaats : DIXIES, Pauwelslei 18 2930 Brasschaat.
Aanvangsuur : vanaf 22u
Einde: 4u
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Waag je kans om, via onderstaande link, een vrijkaart te winnen voor deze party!
url Klik hier voor meer info
 DI 10/10/23 Dinsdagavondfilm The eternal daughter (Joanna Hogg) 4**** UGC Antwerpen  DI 10/10/23 Dinsdagavondfilm The eternal daughter (Joanna Hogg) 4**** UGC Antwerpen
 DI 10/10/23 Dinsdagavondfilm The eternal daughter (Joanna Hogg) 4**** UGC Antwerpen Tilda Swinton schittert in indringend spookverhaal over rouw en verlies.
Tilda Swinton is moeder én dochter in The eternal daughter, een verbluffende film over rouw en herinnering in een spookachtige setting.
Ruben Aerts op 27/09/23 in De Standaard
Van Joanna Hogg en met Tilda Swinton, Carly-Sophia Davies
Duur: 96 min.
Je hebt geheimen die je voor jezelf houdt, andere die je wil delen. Joanna Hogg heeft het voor die tweede categorie. De Britse maakt onsentimentele, uitgekiende films die nazinderen als grote kunst. Alleen vindt ze maar niet de bekendheid die haar toekomt. Het helpt al zeker niet dat het publiek nauwelijks de kans krijgt om dat oeuvre te gaan ontdekken. The eternal daughter, Hoggs zesde film, is de eerste die bij ons een verdeler vond.
Onbegrijpelijk, vindt vast ook Martin Scorsese. Hij is net zoals bij haar vorige twee films, het autobiografische tweeluik The souvenir, uitvoerend producent.
Julie Hart, zeg maar het alter ego van Hogg, is de filmstudente die centraal staat in dat tweeluik. Ook in The eternal daughter draait het om haar, nu op latere leeftijd. Die voorgeschiedenis kennen is een meerwaarde, geen must. Je kunt ook zo meestappen in het verhaal van deze broeierige film. In hoe deze moeder en dochter – Tilda Swinton vertolkt beide rollen – zich tot elkaar verhouden. Hoe Julie hunkert naar het welbehagen van die matriarch.
De setting is een oud, afgelegen landhuis in Wales dat tegenwoordig dienstdoet als hotel. Julies moeder Rosalind bracht er haar jeugd door. Het is een plek die rijk is aan herinneringen. Julie, broedend op een film over die moeder, hoopt dat het haar kan helpen om de wat afstandelijke, aristocratische vrouw beter te leren kennen.

Kubrick
The eternal daughter heeft van meet af aan iets onheilspellends, als een horrorfilm: een taxi rijdt moeder en dochter doorheen een mistig landschap naar het verlaten verblijf, langs lege wegen die door bossen en velden snijden. Het herinnert aan The shining, de klassieker van Stanley Kubrick die zich afspeelt in het even afgelegen Overlook Hotel.
Dat Hogg uit dezelfde muziek putte als Kubrick, is vast geen banaal toeval: een stuk van Bartók, dat in die eerste minuten langzaam en sinister kronkelt. Eén dat om twee strijkorkesten vraagt bij de uitvoering, het ene als een spiegelbeeld van het andere. Zoals deze dochter de jongere reflectie is van haar moeder.
Het moet geen sinecure geweest zijn om de film te draaien. Voor computereffecten paste de Britse. Voor het al te rigide volgen van een scenario bedankte dan weer haar hoofdactrice. Swinton, een jeugdvriendin van Hogg die destijds al de hoofdrol had in haar afstudeerproject Caprice, leefde zich uit door soms te improviseren.
De dubbelrol zelf is in de eerste plaats een kwestie van montage: de twee komen nooit samen in beeld, op één cruciaal shot na. Swintons vertolking is dan weer een masterclass in acteren. Hoe is het mogelijk dat deze film niet meer weerklank krijgt?

Spookverhaal
Gaandeweg openbaart The eternal daughter zich als een indringend spookverhaal over rouw en verlies. De jaren die tussen hen in liggen, wil Julie, zelf kinderloos en dus voorbestemd tot het eeuwige dochterschap, zien te doorgronden. De grenzen van tijd en ruimte probeert ze met alle macht te bekampen.
Traag en onbehaaglijk laat dit verbluffende moeder-dochterportret voelen hoe moeilijk het kan zijn om los te laten. Om verlies te aanvaarden voor wat het is.

Bijdrage: op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat € 8 kost i.p.v. het standaardtarief van € 12,50. Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur : 19u10
Afspraakplaats : UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC. Slechts € 3 voor 3 uren!)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur : 19u30
Info : Ben VdP - 0470 90 24 73 - ben.vanderpoorten@skynet.be of Luc F - 0484 98 38 37 - lucferny@hotmail.com.
 VR 13/10/23 Film WIL (Tim Mielants ) Kinepolis 4 **** Antwerpen  VR 13/10/23 Film WIL (Tim Mielants ) Kinepolis 4 **** Antwerpen
 VR 13/10/23 Film WIL (Tim Mielants ) Kinepolis 4 **** Antwerpen ‘WIL’, in de traditie van bekende Holocaustfilms maar dan ongemakkelijk dicht bij huis
Met WIL balt Tim Mielants de bekende roman van Jeroen Olyslaegers samen tot een beklemmende thriller, die komaf maakt met de grootste illusie van de oorlogsfilm: heldenmoed.
Lieven Trio 26/09/23 in De Morgen
Om het bezette Antwerpen van 1942 weer tot leven te wekken - het Antwerpen waar onze eigen politiemensen duizenden joden arresteerden en richting vernietigingskampen stuurden - trok regisseur Tim Mielants naar Polen. Het is in de eerste plaats een praktische keuze, maar het geeft WIL ook een sterke subliminale lading.
Het decor waarin de piepjonge hulpagenten Wil (Stef Aerts) en Lode (Matteo Simoni) op bevel van den Duits onschuldige joden uit hun huis gaan sleuren, doet WIL ergens diep in je onderbewustzijn aansluiten bij een traditie van bekende Holocaustfilms als The Pianist, maar dan ongemakkelijk dicht bij huis. Ja, deze gruwel voltrok zich ook bij ons, lijkt regisseur Tim Mielants (De Patrick) zo te onderstrepen.
Het is een ongemakkelijke reminder aan iets dat de generatie van WIL collectief lijkt te hebben verdrongen. De film maakt pijnlijk duidelijk waarom: wie zou zichzelf na deze horror nog in de spiegel kunnen aankijken? Zij die hun geweten zuiver wisten te houden, overleefden de oorlog meestal niet. De rest - zij die erbij stonden en ernaar keken - vermeed de spiegel nadien als de pest, om toch nog enigszins met zichzelf verder te kunnen leven.
WIL duwt daar waar het pijn doet. Wat zouden wij doen, wanneer de dingen gruwelijk misgaan? Wat dóén wij, wanneer de dingen gruwelijk misgaan? De film laat je achter met meer vragen dan antwoorden.

KRACHTTOER
Wils overpeinzingen rond lafheid en de onmogelijkheid van het heldendom, die in het boek veel ruimte krijgen, laten Mielants en coscenarist Carl Joos nochtans grotendeels links liggen. Zij vertimmeren Olyslaegers’ uitwaaierende stream of consciousness-roman tot een strakke oorlogsthriller. Al in de eerste minuten introduceren ze een plotwending die de personages - en de kijker - meteen het mes op de keel zet. Voor filosoferen is nauwelijks tijd. En toch verliest deze ademloze adaptatie de essentie van het boek niet uit het oog. Een krachttoer.
Wil slaagt er niet in om scherpe keuzes te maken, maar Mielants doet dat als regisseur wel. Het energieke camerawerk van Robrecht Heyvaert (Patser) wordt hier aangewend om de geschiedenis met een shot urgentie te injecteren. De minimale scherptediepte, in combinatie met de benepen interieurs, maakt de bankschroef van de geschiedenis voelbaar.
Mielants wist de fine fleur van de Vlaamse acteurswereld te strikken, maar grote namen als Jan Decleir, Koen De Bouw en Kevin Janssens passeren in de marge. Zelfs Matteo Simoni heeft nauwelijks tekst. Annelore Crollet maakt indruk als Yvette, het morele kompas van dit verhaal. Maar WIL is vooral de film van Stef Aerts. In zijn gespannen blikken lees je de essentie: de traumatiserende, desoriënterende, alles vernietigende chaos van oorlog.

De vertoning start om 19u45. De film duurt 110 minuten!
Na de film, gaan we, aan Kinepolis, samen nog iets drinken in TakeTwo!
Je kan ter plaatse een filmticket kopen aan € 13,50 of € 12,50 voor 60+ maar Pieter heeft nog 10 tickets aan slechts € 10.
Wil je erbij zijn, schrijf dan snel € 10 over op de Oeverrekening zodat we 10 plaatsen bij elkaar kunnen reserveren in de zaal!
Afspraakuur : 19u15
Afspraakplaats : Kinepolis - Groenendaallaan 394 in 2030 Antwerpen, binnen aan de kassa's ter hoogte van Douwe Egbergts Café waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Gratis parking.
Zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer: bussen 610, 620, 650, 720, 776 en trams 1 en 6.
Aanvangsuur : 19u45
Reservatie : € 10 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 VR 13/10/23 Avondje gezelschapsspelen Lier  VR 13/10/23 Avondje gezelschapsspelen Lier
 VR 13/10/23 Avondje gezelschapsspelen Lier Omdat gezelschapsspelen nu eenmaal leuker zijn met meer dan 1 persoon, komen wij bijeen in De Refuge te Lier.
Meebrengen : minstens 1 gezelschapsspel
Afspraakplaats : Café De Refuge, Zimmerplein 12 te 2500 Lier
Afspraakuur : 19u, aanvang 19u15
Info : Lieve J - 0473 28 43 89 - godelieva.jacobs64@gmail.com of Marc Van Doninck - 0473 52 42 30
 ZO 15/10/23 Bowling + snacks Ekeren OOK NIET-LEDEN! ZO 15/10/23 Bowling + snacks Ekeren OOK NIET-LEDEN!
 ZO 15/10/23 Bowling + snacks Ekeren OOK NIET-LEDEN!In 2011 opende Bowlingplanet haar deuren in het HealthCity sportcomplex in Ekeren. Met 16 geautomatiseerde bowlingbanen, trendy café en een uitstekend restaurant biedt Bowling Planet je 2 uren leuke bowling aan. Het jonge team van Bowlingplanet zorgt voor een vlotte service in een gezellig kader.
Inbegrepen in de € 11: 2 uur bowling + schoenen + snacks.
Alle dranken zijn voor eigen rekening.
Afspraakuur : 10u45
Afspraakplaats : aan de kassa van Bowlingplanet - Barazza, Slijkweg 5 2180 Ekeren waar Pieter iedereen verwelkomt.
Aanvangsuur : 11u
Reservatie : € 11 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden ook hun mailadres en gsm-nummer op hun overschrijving.
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - - pieter@oever.be.
Max. personen : 12
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 15/10/23 Chocoladewandeling Brussel OOK NIET-LEDEN! ZO 15/10/23 Chocoladewandeling Brussel OOK NIET-LEDEN!
 ZO 15/10/23 Chocoladewandeling Brussel OOK NIET-LEDEN!België en dus ook Brussel zijn wereldwijd bekend voor hun traditie in chocolade en hun overheerlijke pralines!

Met woord én daad gaan we dit thema te lijf. Onder begeleiding van Raf, onze supertoffe gids die we hebben leren kennen als gids van de Art Déco wandeling van 25/06 in Brussel, leren we over de productie en geschiedenis van de chocolade en wandelen we van de Kunstberg tot aan Sint-Katelijne.
We gaan op vier verschillende plaatsen langs voor een kleine degustatie, bij zowel traditionele als recente chocolatiers.
Een rondleiding waar je nog lang zoet mee zal zijn!
Einde: om 17u30 aan de Vismarkt ("Baksteenkaai")
In deze gezellige buurt zijn er voldoende toffe adresjes om iets te drinken en/of te eten.
PS: kom best met de trein aan een zeer voordelig weekendtarief.
Indien je toch zou willen carpoolen vanuit Oud Berchem Kerk, graag een mailtje aan nicole@oever.be vóór 12/10. Vermeld of je als chauffeur of als passagier naar Oud Berchem Kerk komt. De carpooling gaat enkel door als er voldoende chauffeurs zijn.

Afspraakuur : 13u45
Afspraakplaats : Oud Berchem Kerk voor mogelijke carpooling indien er zich voldoende chauffeurs aanbieden of om 14u45 op het ronde pleintje voor het Centraal Station Brussel ("Europakruispunt") waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 15u
Reservatie : € 15 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden ook hun mailadres en gsm-nummer op hun overschrijving.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 28/10/23 Kaas- en wijnavond + party Oelegem OOK NIET-LEDEN! ZA 28/10/23 Kaas- en wijnavond + party Oelegem OOK NIET-LEDEN!
 ZA 28/10/23 Kaas- en wijnavond + party Oelegem OOK NIET-LEDEN!Niet te missen: de kaas- en wijnavond van Oever, gevolgd door een leuke party! DE BLAUWE OEVERJETONS ZIJN HIER GELDIG!
Dit jaar kiezen we opnieuw voor kwaliteit en gaan opnieuw in zee met de bekende kaasmeester Lourdon uit Brasschaat, een garantie voor topkazen.
We starten met een aperitief en daarna presenteren we jullie een overheerlijk kaasbuffet met een waaier aan broodvariëteiten, feestelijk versierd met gedroogde vruchten, noten en rozijnen.
Voor diegenen die geen kaas lusten, kunnen we ook een charcuterieschotel voorzien. Vermeld dit dan duidelijk op je overschrijving!
Zoals vroeger voorzien we weer meerdere kaasbuffetten zodat de tijd van aanschuiven tot een minimum herleid wordt!
Dranken en wijnen zijn apart te verkrijgen aan democratische prijzen. Gebruik hiervoor je blauwe Oeverjetons!
Vanaf 22u volgt de fuif met de zeer dansbare muziek van DJ Michel!! Einde van de party is voorzien om 24u.
Niet-leden betalen € 30.
Inbegrepen: Aperitief - Oeverheerlijk kaasbuffet of charcuterieschotel - inkom party.
PS: kaas- en wijnavond en party zijn 1 pakket! Enkel naar de party komen, is niet mogelijk!
Afspraakuur : vanaf 19u
Afspraakplaats : Parochiezaal Oelegem - Venusstraat 10 te 2520 Oelegem.
Aanvangsuur : 19u30
Reservatie : € 25 of € 30 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 148
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 WO 01/11/23 Samen naar de ZOO van Antwerpen WO 01/11/23 Samen naar de ZOO van Antwerpen
 WO 01/11/23 Samen naar de ZOO van AntwerpenDe Zoo van Antwerpen is één van de oudste dierentuinen ter wereld. Vanaf zijn ontstaan in 1843 is het altijd een succesvolle attractie geweest waar bezoekers een panorama van uitheemse dieren uit alle windstreken kunnen bekijken. Het prachtig decor behoort tot het culturele erfgoed....
De Zoo van Antwerpen is en blijft een grote attractie! We zijn er allemaal verschillende keren geweest, als kind, als ouder, als grootouder en toch blijft de Zoo ons nog boeien en keren we er graag terug. Vandaag brengen we met Oever, samen een gezellige namiddag door in de ZOO. Een pauze om iets te drinken, zal zeker niet ontbreken. Afhankelijk van het weer en de drukte, hebben we voldoende keuze: Restaurant Savanne werd volledig in glas uitgewerkt en geeft een panoramische doorkijk op de Savanne en de Egyptische Tempel. We kunnen er een snackje eten of een dessertje en ons lekker opwarmen met een warme drank. Het buffet sluit om 16u.
Grand Café Flamingo, het restaurant in neo-Lodewijk XVI-stijl met uitzicht op de flamingo’s, is in ere hersteld. Hier kunnen we genieten van Belgische bieren, warme en koude dranken en fingerfood uit de vier windstreken. Op het terras van dit Grand Café krijg je een mooi uitzicht op de flamingo’s. Grand Café Flamingo sluit om 16u30.
Het is ook zo dat de openingsuren van de horecapunten van de ZOO afhankelijk zijn van de bezoekersdrukte.
De Zoo sluit zijn deuren om 17u.
We hebben 20 tickets aan een voordeeltarief van € 18. De normale prijs is € 28.50. Wil je een ticket aan dit voordeeltarief, reserveer dan snel!
Heb je een Zoo abonnement? Dan heb je gratis toegang en moet je niet reserveren.
Na het bezoek aan de Zoo, kunnen de geïnteresseerden nog iets gaan drinken en/of eten in de omgeving. Keuze genoeg!

Afspraakuur : 13u
Afspraakplaats : aan de ingang van de Zoo, Koningin Astridplein 20-26 in 2000 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 13u15
Reservatie : € 18 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 04/11/23 Dragons & Unicorns Lichtfestival Planckendael Mechelen  ZA 04/11/23 Dragons & Unicorns Lichtfestival Planckendael Mechelen
 ZA 04/11/23 Dragons & Unicorns Lichtfestival Planckendael Mechelen Na het grote succes van ‘Giant bugs and those that eat them’, pakt ZOO Planckendael tijdens de wintermaanden uit met een gloednieuw lichtfestival.
Deze keer vliegen de draken je rond de oren en zorgen mystieke eenhoorns voor een magische sfeer bij 'Dragons & Unicorns'. Een lichtavontuur voor groot en klein van de makers van China Light ZOO.
Afspraakuur : 17u30
Afspraakplaats : aan Oud Berchem Kerk voor mogelijke carpooling indien er zich voldoende chauffeurs aanbieden of om 18u45 aan de kassa van Planckendael, Leuvensesteenweg 582 in 2812 Mechelen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen. Wil je carpoolen vanuit Oud Berchem Kerk, graag mailtje naar nicole@oever.be vóór 01/11 om 20u. De carpooling is enkel mogelijk indien er voldoende chauffeurs zijn.
Aanvangsuur : 19u
Reservatie : € 16 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 05/11/2023 Bezoek Schoonselhof met gids Hoboken  ZO 05/11/2023 Bezoek Schoonselhof met gids Hoboken
 ZO 05/11/2023 Bezoek Schoonselhof met gids Hoboken Al meer dan 100 jaar is het Schoonselhof de officiële begraafplaats van Antwerpen. Het domein is wel 84 Hectare groot en werd aangelegd als een parkbegraafplaats waar je ook rustig kunt gaan wandelen.
Momenteel is men in Antwerpen druk bezig met de voorbereidingen tot het bouwen van een groot monument voor de ongeveer 25.000 slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.
Het gaat over slachtoffers van de Holocaust, maar ook die van V-bommen, terechtgestelde verzetslieden, gesneuvelde soldaten, politieke gevangenen, gefusilleerden. Allen zullen met hun naam worden vereeuwigd op een groot monument aan de kaaien.
“Antwerpen herdenkt” is de naam die aan dit project wordt gegeven.
Op het Schoonselhof rusten deze mensen op afzonderlijke perken waar wij ze tijdens onze wandeling nog een laatste eerbetoon zullen brengen.
De rondleiding duurt 120 minuten.
Onze gids is de zeer goede gids met wie we op 24/08 van dit jaar de kathedraaltoren bezochten.
Afspraakuur : 10u15
Afspraakplaats : aan de hoofdingang van de begraafplaats, op de hoek van de Sint-Bernardsesteenweg en de Krijgsbaan in
2660 Hoboken (Antwerpen) waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 10u30
Reservatie : € 14 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 DO 09/11/23 Comedy 'In blijde verachting' BAS BIRKER Mortsel NOG 2 PLAATSEN  DO 09/11/23 Comedy 'In blijde verachting' BAS BIRKER Mortsel NOG 2 PLAATSEN
 DO 09/11/23 Comedy 'In blijde verachting' BAS BIRKER Mortsel NOG 2 PLAATSEN Bas Birker doet in zijn voorstelling In blijde verachting het verslag van anderhalf jaar aan rugproblemen, maar ook van zijn evolutie als comedian. De Nederbelg schuift hoe langer hoe meer op naar het cabaret.
Jasper Van Loy 27/10/22 in De Morgen
Volgens Bas Birker lacht een mens in de miserie niet met alles, maar ondanks alles. Hij weet waarover hij spreekt: de Nederbelgische komiek overleefde anderhalf jaar op Tramadol en spierverslappers als gevolg van een reeks hernia’s. Het herstel kostte hem bloed, zweet en hersenvocht en dat de man het nog voor een volle zaal kan navertellen, is een aardige prestatie van de medische wetenschap.
'In blijde verachting' is ondanks het thema geen tranentrekker geworden. Liever gebruikt de komiek zijn rugproblemen om te doen wat hij in zijn vorige voorstellingen ook al meesterlijk deed: België in de zeik zetten, het land waar alle dokters hetzelfde stopwoordje hebben en waar altijd wel iemand meer pijn heeft gehad dan jij.
Meesterverteller Birker maakt van alles een verhaal, al is het een banale anekdote over washandjes. Daarbij bedient hij zichzelf van een parade aan nevenpersonages, zoals de bange Bulgaarse kamergenoot en de kassière met de magische magneet, die hij soms een halfuur later weer bovenhaalt als moment van herkenning voor zijn publiek. Verhaalstructuur is een van de punten waarop Birker tegenover zijn vorige tournee 'Je moeder' wat meer cabaretier geworden. Birker speelt vaker met de spots, onder meer voor een heerlijke pastoorsimitatie, en wat minder met het publiek, terwijl hij in zijn eerste programma’s minuten kon tetteren met de eerste rij. Het is wat je graag hebt natuurlijk, maar zelf lijkt de comedian zich wel goed te voelen in een wat strakkere structuur. Ze is alleszins geen rem op zijn aangenaam strakke tempo.
ZJORDY MET EEN Z
Voor Birker zijn Belgen als Bulgaren: als hij ze opvoert, hoeven de clichés niet geschuwd. Aan pedante Antwerpenaren en dommige West-Vlamingen geen gebrek in deze voorstelling. Ook in zogenaamde marginalen vindt hij een gemakkelijk mikpunt. “Iedereen vindt zichzelf toch beter dan iemand anders?”, werpt hij uitdagend op, maar in het laatste kwartier houdt hij toch vooral zichzelf een spiegel voor, want wie is hij om Zjordy met een z door het slijk te halen?
'In blijde verachting' staat niet stijf van de diepe gedachten en dat hoeft ook niet per se. Belangrijker is dat Birker zijn volk zonder onderbreken aan de lach houdt, zelfs als hij vertelt dat hij het leven eerder als uitvaart dan als feestje ziet. Waarom de show eindigt met The Bitter End van Placebo, ontdekt u maar zelf, maar een bitter slot is het voor de comedian niet. Integendeel, in zijn slot onderstreept Birker andermaal dat hij zijn plaats aan de top van de Vlaamse en Nederlandse podiumhumor verdient.
In de pers: Zowel in De Morgen als in Knack krijgt 'In blijde verachting' 4****
Afspraakuur : 20u10
Afspraakplaats : aan de kassa van Mark Liebrecht Schouwburg, Heilig-Kruisstraat 16 in 2640 Mortsel
Aanvangsuur : 20u30
Reservatie : € 20 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 8
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 11/11/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!  ZA 11/11/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
 ZA 11/11/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN! Op ZA 11/11 staat DJ Jan V achter de draaitafel! Ambiance en dansplezier verzekerd!
Kom ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door DJ Jan V.
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance op de Oeverparty's
Toegang vanaf 21 jaar.
Leden Oever € 5 – Niet-leden € 10
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 10 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven.
Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
Afspraakplaats : DIXIES, Pauwelslei 18 2930 Brasschaat.
Aanvangsuur : vanaf 22u
Einde: 4u
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
 ZO 12/11/23 Comedy Nigel Williams Djingel Djangelt nog eens  ZO 12/11/23 Comedy Nigel Williams Djingel Djangelt nog eens
 ZO 12/11/23 Comedy Nigel Williams Djingel Djangelt nog eens Op zondag 12 november komt Nigel Williams nog eens langs om te Djingel Djangel’en…en wees niet bang, hij gaat niet zingen, maar wel hard op onze humorspieren werken!
Nigel is geen “echte” Antwerpenaar in “hart” en “ziel”, maar zeker wel in “scherpte” en “mondmaat” (zijn eigen woorden).
Momenteel toert hij in de grotere zalen met zijn show “de weg kwijt”, in Djingel Djangel (waar hij mee aan de wieg stond van het comedy aanbod) mag je veel observaties, improvisaties en actuele humor verwachten.
Kom af en lach je te pletter, het is gezond (naar het schijnt)
Organisatie: vzw Foenkel
Afspraakplaats : aan de inkom van Djingel Djangel, Bordeauxstraat 7A in 2000 Antwerpen
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 10 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 12
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Activiteiten Activiteiten
 ActiviteitenDI 09/10/23
Dinsdagavondfilm The eternal daughter (Joanna Hogg) 4**** UGC Antwerpen

WO 11/10/23
De Gelukzoekers - Theater Malpertuis in CC De Kern, Wilrijk VOLZET!

VR 13/10/23
Oevercafé Mortsel

Avondje gezelschapsspelen Lier
Film WIL (Tim Mielants ) Kinepolis 4 **** Antwerpen. RESERVEER SNEL JE TICKET!

ZA 14/10/23
Theater Zeemanshuis 'Deze congé telt nie mee' Antwerpen VOLZET!

Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

ZO 15/10/23
Chocoladewandeling Brussel OOK NIET-LEDEN!
Rustgevende wandeling in en rond Vrijhern te Hoeselt (20 km)
Bowling + snacks Ekeren OOK NIET-LEDEN!

VR 20/10/23
Praatcafé Mortsel

ZA 21/10/23
Noordteater 'De Ronde van Vlaanderen' Première Antwerpen VOLZET!

ZO 22/10/2023
Ensorhuis - Ensorwandeling + tentoonstelling Anna Boch Oostende VOLZET!
Wandeling te Herent (20km), bij swinging Bart.

VR 27/10/23
Oevercafé Mortsel

ZA 28/10/23
Kaas- en wijnavond + party Oelegem OOK NIET-LEDEN!

DI 31/10/23
Halloweenwandeling met gids in De Schorre Boom VOLZET!

WO 01/11/23
Samen naar de ZOO van Antwerpen

ZA 04/11/23
Dragons & Unicorns Lichtfestival Planckendael Mechelen

ZO 05/11/23
Bezoek Schoonselhof met gids Hoboken NIEUW!

DO 09/11/23
Comedy 'In blijde verachting' BAS BIRKER Mortsel NOG 2 PLAATSEN

ZO 12/11/23
Comedy Nigel Williams Djingel Djangelt nog eens NIEUW!

VR 17/11 tot ZO 19/11/2023
Weekend Bouillon met verblijf in Hôtel L'Auberge d'Alsace NOG PLAATSEN VRIJ!
Je kan al reserveren voor de meeste culturele activiteiten tot en met mei 2024: EWT, Noordteater, Theater Zeemanshuis, Ballet, Kerstconcert, de vertoningen in de culturele centra. Raadpleeg de activiteiten via www. oever.be. Wacht niet met reserveren!
url Klik hier voor meer info