Zaterdag 30 september 2023Nieuwsbrief week 40 en verder   
 ZO 01/10/23 Orgeldraaien Open Belgisch Kampioenschap Brasschaat OOK NIET-LEDEN!  ZO 01/10/23 Orgeldraaien Open Belgisch Kampioenschap Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
 ZO 01/10/23 Orgeldraaien Open Belgisch Kampioenschap Brasschaat OOK NIET-LEDEN! Brasschaat krijgt Belgisch kampioenschap orgeldraaien over de vloer
Op het Armand Reusensplein in Brasschaat vindt op 1 oktober het Belgisch kampioenschap orgeldraaien plaats. Wie orgel zegt, denkt meteen aan de grote stukken van de Gebroeders Decap. Brasschatenaar Roger Mostmans, achterkleinzoon van de oprichter van deze zaak, zal met één van zijn pronkstukken van de partij zijn.
Roger Mostmans werkt nu al 52 jaar aan de orgels. Zij gaan iedere keer zelf op zoek naar de nodige planken. De kwaliteit die je toegestuurd krijgt, is vaak ontoereikend. Het moeten echt compleet gave planken zijn. De laatste jaren maken ze minder nieuwe Decap-orgels. En als er een bestelling binnen komt, dan doen ze dat tussen de restauraties van bestaande orgels door. Dat doet Roger trouwens het liefst. Ze krijgen er van overal binnen. In Duitsland en Zwitserland zijn er veel orgels, natuurlijk niet alleen Decap-orgels. Maar ze restaureren ze allemaal. Vroeger hadden we veel orgels in dancings en cafés staan. Denk maar aan de 14 Billekens en Café Beveren. Dat laatste bestaat trouwens nog.
Roger Mostmans ontwikkelde uiteraard een scherp gehoor. Hij volgde muziekschool in Brasschaat en was al vlug gefascineerd door orgels, ook kerkorgels. In principe werken die op dezelfde manier. Vandaag zijn er ook al Decap-orgels die computergestuurd zijn. De Vlaamse Gemeenschap beschikt over een eigen orgelcollectie. Die staat bij Katoen Natie.

Draaiorgelspelers uit het hele land dingen mee naar de nationale titel. Hun prestaties zullen worden beoordeeld op basis van verschillende criteria: het muzikaal repertoire, de esthetiek en de mechaniek van het draaiorgel, alsook het voorkomen van de orgelspeler en de interactie met het publiek.
“Het belooft dit jaar een mooie editie te worden, met grote en kleine draaiorgels. Ze komen in alle maten. We verwachten een 20-tal deelnemers. Zij zullen het publiek trakteren op zowel traditionele als moderne muziek op verschillende soorten draaiorgels, gaande van imposante straatorgels tot mooie handdraaiorgeltjes. Dit muzikaal, bont spektakel met een hoog nostalgiegehalte spreekt ook heel wat jonge mensen en gezinnen met kinderen aan.” (MechaMusica-voorzitter Johnny Claes)
Het Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien werd voor het eerst georganiseerd in 2004 onder impuls van cabaretier Geert Hoste, die zelf een fervent draaiorgelliefhebber is. Sinds 2007 is er om te twee jaar een BK met telkens een groeiend deelnemersveld.
De organisatie is in handen van het gemeentebestuur van Brasschaat, Cultuurcentrum Brasschaat en MechaMusica. Zij verenigen draaiorgelbouwers, -spelers en liefhebbers van mechanische muziekinstrumenten van over het hele land.
Van 13u tot 16u30 kan het publiek langs een uitgestippeld parcours in het park genieten van de verschillende draaiorgelspelers die er het beste van zichzelf geven. Om 17u00 vindt de officiële prijsuitreiking plaats in de feesttent op het Armand Reusensplein. Op de tonen van een heus danscaféorgel van Decap zal er zelfs een ‘danske geplaceerd’ kunnen worden tijdens dit slotmoment. Het einde is voorzien om 20u.
Kom zeker iets drinken bij Pieter en zijn ploeg die voor alle dranken zorgen tijdens dit niet te missen Belgisch Kampioenschap!
Afspraakuur : 14u
Afspraakplaats : op het Armand Reusensplein in 2930 Brasschaat aan de toog in de feesttent waar Pieter en zijn ploeg voor de drank zorgen!
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
 ZO 01/10/23 Tentoonstelling Expeditie Egypte Brussel OOK NIET-LEDEN! NOG 6 PLAATSEN! ZO 01/10/23 Tentoonstelling Expeditie Egypte Brussel OOK NIET-LEDEN! NOG 6 PLAATSEN!
 ZO 01/10/23 Tentoonstelling Expeditie Egypte Brussel OOK NIET-LEDEN! NOG 6 PLAATSEN!Expeditie Egypte verhaalt de geschiedenis van twee eeuwen fascinerende archeologische ontdekkingen in het land van de farao’s en de totstandkoming van de Egyptische collectie van het museum.
Op de tentoonstelling Expeditie Egypte worden een tweehonderdtal objecten uit haar beroemde Egyptische verzameling samengebracht. De blikvangers van de tentoonstelling zijn onder meer de rijkelijk versierde lijkkisten uit de priesterlijke cachette van Deir el-Bahari. Daarnaast wordt een groot aantal opmerkelijke stukken uit de verzameling voor het eerst tentoongesteld. Voorwerpen zoals grafstèles, canopenvazen voor de ingewanden van de overledenen, en shabti-beeldjes die de doden vergezelden in het hiernamaals, maken de bezoekers wegwijs in de Egyptische godenwereld en het eeuwige leven. Tenslotte wordt de tentoonstelling ook rijkelijk voorzien van uniek historisch fotomateriaal.
Deze reis doorheen de tijd wordt op meerdere plaatsen aangevuld met artistieke interventies van Sara Sallam (°1991, Caïro). De kunstenares exploreert de Egyptische culturele identiteit van vandaag en bevraagt de geschiedenis en erfenis van de egyptologie. Herinneringen uit haar kindertijd en archeologische en museale bronnen inspireren het werk van Sara Sallam, dat een frisse kijk biedt op de erfenis van het oude Egypte.
De prijs omvat de rondleiding met gids.
De inkom is gratis voor houders van een Museumpas. Zonder Museumpas is de inkom € 17, voor 65+ € 12.
De rondleiding duurt 90 minuten, nadien kan je eventueel nog op eigen houtje de tentoonstelling doorlopen.
Nadien gaan we samen nog iets drinken en/of eten.
Afspraakuur : 13u
Afspraakplaats : voor carpooling (indien er voldoende chauffeurs zijn) aan Oud Berchem Kerk of om 14u15 ter plaatse aan de kassa van het Museum Kunst & Geschiedenis, Jubelpark 10 1000 Brussel, waar Robert jullie opwacht.
Voor carpooling, stuur je ten laatste op DO 28/09 een mail naar nicole@oever.be indien je als chauffeur of als passagier naar Oud Berchem Kerk komt.
Met een weekendticket kan je goedkoop met de trein naar Brussel. Afstappen in Station Brussel-Schuman en dan nog 10' stappen naar het museum.
Aanvangsuur : 14u30
Reservatie : bel snel Nicole (0475 59 56 11) en schrijf dan € 13 over op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 15
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 DI 03/10/23 Dinsdagavondfilm Anatomie d'une chute (Justine Triet) 4**** UGC Antwerpen  DI 03/10/23 Dinsdagavondfilm Anatomie d'une chute (Justine Triet) 4**** UGC Antwerpen
 DI 03/10/23 Dinsdagavondfilm Anatomie d'une chute (Justine Triet) 4**** UGC Antwerpen Peuteren in een verstoorde relatie
Justine Triet kreeg de Gouden Palm voor Anatomie d’une chute, een intelligent rechtbankdrama dat met scalpel en vergrootglas een verstoorde relatie ontleedt.
Ruben Aerts, De Standaard van 29/08/23
Van Justine Triet en met Sandra Hüller, Swann Arlaud, Milo Machado-Graner
Duur: 151 min.
Met een vergrootglas zie je de ­dingen groter. Buiten proportie, zou je kunnen zeggen. Maar het verkleint ook je blikveld. In Anatomie d’une chute kijken we door een loep naar de relatie van Sandra en Samuel, naar wat er bij hen voor conflicten zorgde en hoe ze die uitvochten. Naar hun carrièrekeuzes, machtsverhoudingen, de offers die ze brachten en de verwijten die ze elkaar maakten. Spoiler: fraai is anders.
Hun relatie is niet meer. Samuel wordt aan het begin van de film dood aangetroffen voor hun huis – een majestueuze, houten chalet nabij de bossen rond Grenoble. Het is hun elfjarige zoon Daniel die hem vindt. Een cynische meevaller: de jongen is blind, dus blijft het beeld hem bespaard.
Is Samuel vanaf de zolderverdieping ongelukkig door het open raam gedonderd? Heeft hij zich moedwillig naar beneden gegooid? Heeft Sandra hem geduwd? Niemand zag het gebeuren, ook de kijker niet.
De film is een bij momenten documentaire weergave van het proces dat Sandra’s onschuld in vraag stelt. Dat doet het door hun relatie te ontleden, zo precies en selectief dat het iets akeligs krijgt.

Waarheid als bijzaak
Maar het uitvlooien van wat zich heeft afgespeeld, is eerder bijkomstig. Waar het volgens Sandra’s verdediging om draait, is het uitdenken van het scenario dat haar vrijpleit, en dat vervolgens aan de rechter verkocht krijgen. ‘Een proces gaat niet over de waarheid’, benadrukt haar advocaat.
Dat beseft ook de openbare aanklager. Die keert Sandra’s leven binnenstebuiten, op zoek naar elementen die van haar een geloofwaardige dader maken. Is het rechtsapparaat wel geïnteresseerd in gerechtigheid? De waarheid? De beste verhalenverteller wint, suggereert de film.
De Franse regisseuse Justine Triet heeft altijd een fascinatie gehad voor het theater dat zich in onze rechtszalen afspeelt. Daar zette de Française al speels de tanden in met Victoria, een komedie met onze landgenote Virginie Efira. In The Hollywood Reporter omschreef Triet de rechtbank veelzeggend als een plek waar onze levens gefictionaliseerd worden.
Met Toni Erdmann-actrice Sandra Hüller (was ook te zien in Sisi & Ich)heeft de film iemand die Sandra een passende ambiguïteit kan geven. Als kijker monitor je elke emotie, elke reactie. Zo ontmaskert Triet ook onze hang naar een verhaal dat steek houdt, terwijl zulke misdaden in realiteit doorgaans net ongeloof losmaken. Is geloofwaardigheid dan wel de juiste maatstaf?
Wie niet voor haar moet onderdoen, is Milo Machado Graner, de jonge acteur die de verscheurdheid en twijfel bij Daniel met minimale gedragingen trefzeker neerzet.
We kijken vooringenomen naar de ander, we leggen die een identiteit op. Van slachtoffers en daders verwachten we dat ze zich op een bepaalde manier gedragen. Tegelijk is er in dit informatietijdperk zoveel voorhanden, dat je zelf de stukjes kunt kiezen met het oog op de puzzel die je wil leggen.
Anatomie d’une chute, waarmee Justine Triet nog maar als derde vrouw de Gouden Palm kreeg, is een beheerste en meesterlijke thriller die onbehaaglijk balanceert op de rand van de afgrond.

Bijdrage: op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat € 8 kost i.p.v. het standaardtarief van € 12,50. Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.

Afspraakuur : 19u40
Afspraakplaats : UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC. Slechts € 3 voor 3 uren!)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur : 20u
Info : Ben VdP - 0470 90 24 73 - ben.vanderpoorten@skynet.be of Luc F - 0484 98 38 37 - lucferny@hotmail.com.
 DO 05/10/23 Sauna Espace, Kalmthout DO 05/10/23 Sauna Espace, Kalmthout
 DO 05/10/23 Sauna Espace, KalmthoutWe relaxen in deze gezellige sauna.
Als je voor het eerst komt, graag vooraf een seintje aan Marianne met het uur dat je er zal zijn (sms of mail), zodat we je kunnen verwelkomen.
Reserveer je saunabeurt via www.sauna-espace.be.
Voor een saunabezoek betaal je slechts € 17 inkom i.p.v. € 27.
Je saunaticket(s) kan je ter plaatse kopen bij Marianne aan € 17.
Je kan ook saunatickets aan € 17 bestellen via Pieter, pieter@oever.be. Na je overschrijving voor saunatickets op de Oeverrekening BE07 7310 3573 4266, worden ze naar jou opgestuurd en kan je naar de sauna gaan zonder het Oevergezelschap.
Aanvangsuur : vanaf 16u
Afspraakplaats : Sauna Espace, Putsesteenweg 52, 2920 Kalmthout.
Geef je naam op aan de receptie, zeg dat je van Oever bent en je vindt erna Marianne in de sauna. Betaal je saunabeurt aan Marianne.
Meebrengen : Badjas, badhanddoek(en), slippers, eventueel douchegel en shampoo.
Info : Marianne S - 0495 88 55 40 - mariannes@oever.be
Wegwijzer : Sauna Espace, Kalmthout
 VR 06/10/23 Praatcafé Mortsel VR 06/10/23 Praatcafé Mortsel
 VR 06/10/23 Praatcafé MortselWil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Eén van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn ook welkom tussen 20u en 24u om bij te praten.
Afspraakplaats : Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel. INGANG via het terras van het Sportcentrum, rechts van de tennisvelden.
Aanvang : 20u
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
url Klik hier voor meer info
 ZA 14/10/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!  ZA 14/10/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
 ZA 14/10/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN! Vanavond staat DJ Hans achter de draaitafel! Ambiance en dansplezier verzekerd!
Kom ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door DJ Hans.
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance op de Oeverparty's
Toegang vanaf 21 jaar.
Leden Oever € 5 – Niet-leden € 10
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 10 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven.
Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
Afspraakplaats : DIXIES, Pauwelslei 18 2930 Brasschaat.
Aanvangsuur : vanaf 22u
Einde: 4u
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Waag je kans om, via onderstaande link, een vrijkaart te winnen voor deze party!
url Klik hier voor meer info
 ZO 15/10/23 Bowling + snacks Ekeren ZO 15/10/23 Bowling + snacks Ekeren
 ZO 15/10/23 Bowling + snacks EkerenIn 2011 opende Bowlingplanet haar deuren in het HealthCity sportcomplex in Ekeren. Met 16 geautomatiseerde bowlingbanen, trendy café en een uitstekend restaurant biedt Bowling Planet je 2 uren leuke bowling aan. Het jonge team van Bowlingplanet zorgt voor een vlotte service in een gezellig kader.
Inbegrepen in de € 11: 2 uur bowling + schoenen + snacks.
Alle dranken zijn voor eigen rekening.
Afspraakuur : 10u45
Afspraakplaats : aan de kassa van Bowlingplanet - Barazza, Slijkweg 5 2180 Ekeren waar Pieter iedereen verwelkomt.
Aanvangsuur : 11u
Reservatie : € 11 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - - pieter@oever.be.
Max. personen : 12
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 15/10/23 Chocoladewandeling Brussel OOK NIET-LEDEN!  ZO 15/10/23 Chocoladewandeling Brussel OOK NIET-LEDEN!
 ZO 15/10/23 Chocoladewandeling Brussel OOK NIET-LEDEN! België en dus ook Brussel zijn wereldwijd bekend voor hun traditie in chocolade en hun overheerlijke pralines!

Met woord én daad gaan we dit thema te lijf. Onder begeleiding van Raf, onze supertoffe gids die we hebben leren kennen als gids van de Art Déco wandeling van 25/06 in Brussel, leren we over de productie en geschiedenis van de chocolade en wandelen we van de Kunstberg tot aan Sint-Katelijne.
We gaan op vier verschillende plaatsen langs voor een kleine degustatie, bij zowel traditionele als recente chocolatiers.
Een rondleiding waar je nog lang zoet mee zal zijn!
Einde: om 17u30 aan de Vismarkt ("Baksteenkaai")
In deze gezellige buurt zijn er voldoende toffe adresjes om iets te drinken en/of te eten.
PS: kom best met de trein aan een zeer voordelig weekendtarief.
Indien je toch zou willen carpoolen vanuit Oud Berchem Kerk, graag een mailtje aan nicole@oever.be vóór 12/10. Vermeld of je als chauffeur of als passagier naar Oud Berchem Kerk komt. De carpooling gaat enkel door als er voldoende chauffeurs zijn.

Afspraakuur : 13u45
Afspraakplaats : Oud Berchem Kerk voor mogelijke carpooling indien er zich voldoende chauffeurs aanbieden of om 14u45 op het ronde pleintje voor het Centraal Station Brussel ("Europakruispunt") waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 15u
Reservatie : € 15 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 22/10/23 Ensorhuis - Ensorwandeling + tentoonstelling Anna Boch Oostende NOG MAAR 5 PLAATSEN! ZO 22/10/23 Ensorhuis - Ensorwandeling + tentoonstelling Anna Boch Oostende NOG MAAR 5 PLAATSEN!
 ZO 22/10/23 Ensorhuis - Ensorwandeling + tentoonstelling Anna Boch Oostende NOG MAAR 5 PLAATSEN!Wie even in de geest van James Ensor wil ronddolen, moet naar Oostende. Het James Ensorhuis draagt niet louter de naam van de kunstenaar, het is waar Ensor tot aan zijn dood in 1949 leefde en werkte. Veel inmiddels onbetaalbare kunstwerken kwamen er tot stand. Vrijwel meteen na zijn dood werd de woning ingericht als museum, maar het werd pas recent in haar oorspronkelijke staat en volle glorie gerestaureerd.
Meer nog: door ook het aanpalende pand te integreren, is het James Ensorhuis hét mekka voor fans van de kunstenaar.

Dankzij het authentiek meubilair, de reproducties en kleine documentaire-presentaties beleef je de werk- en leefruimte van de kunstenaar op een unieke wijze. Vijf belevingskamers belichten elk een ander thema.
We bezoeken het Ensorhuis met een gids. Nadien neemt de gids ons mee voor een James Ensorwandeling in Oostende. Deze wandeling van 3 km loodst ons langs 13 plaatsen die belangrijk waren voor de kunstenaar.

Om 15u30 bezoeken we de prachtige tentoonstelling van Anna Boch.

Mu.ZEE brengt een eerbetoon aan Anna Boch (1848-1936), kunstschilderes en mecenas. Dit, 175 jaar na haar geboorte. De tentoonstelling richt zich op Anna Boch als kunstenares en als vrouw aan het einde van de 19e eeuw in België. Ze stond bekend als zeer vooruitstrevend: ze bezat een auto, reisde veel en vaak alleen – niet evident als vrouw in die tijd. Net zoals haar impressionistische tijdsgenoten Berthe Morisot (1841- 1885) in Frankrijk of Mary Cassat (1844-1926) in de Verenigde Staten, wordt ook Anna Boch geboren in een erg welgesteld milieu. Anna’s broer Eugène (1855-1941) zal ook schilder worden in Parijs en hij raakt er bevriend met Vincent van Gogh. Haar neef, advocaat en schrijver Octave Maus (1856-1919), is de grondlegger van de impressionistische kunstenaarsgroepen Les XX en La Libre Esthétique, in Brussel. Haar familie was eigenaar van de Manufacture Boch Frères Keramis in La Louvière.

Deze impressionistische kunstenares genoot internationale waardering. Ze was een groot muziekliefhebber en kunstverzamelaar: ze verzamelde werk van Paul Gauguin, Vincent van Gogh en Paul Signac – en had een neus voor jong talent. Net zoals bij haar Franse collega-kunstenaars nemen zeelandschappen, de natuur en reizen een belangrijke plaats in in haar oeuvre. Ook de Noordzee als onderwerp verschijnt in haar oeuvre: de Belgische kust en vooral Oostende, de stad van James Ensor, waren haar niet vreemd: James Ensor, van wie ze onder meer een sleutelwerk La Musique russe verwierf, lag haar nauw aan het hart.
Voor deze tentoonstelling werden uitzonderlijke bruiklenen toegestaan zoals Paul Signac, La Calanque (KMSKB), Paul Gauguin, Conversation dans les prés Pont-Aven (KMSKB), Vincent van Gogh, Portret van Eugène Boch (Musée d’Orsay, Paris).
De prijs omvat: gids James Ensorhuis - wandeling James Ensor met gids - gids tentoonstelling Anna Boch.
De inkom voor beide musea zijn gratis met een Museumpas. Heb je geen Museumpas dan betaal je € 12 aan de kassa van het Ensorhuis en € 15 aan de kassa van Mu.ZEE voor de tentoonstelling van Anna Boch.
Nadien gaan we gezellig nog iets drinken en/ of eten in Oostende.
Je kan voordelig sporen naar Oostende. Ben je 65+ betaal je € 7.80 heen en terug. Anders is het € 21.80. Er is een trein in Antwerpen Centraal om 10u06, zodat je om 11u52 in Oostende bent.
Indien je toch zou willen carpoolen vanuit Oud Berchem Kerk, graag een mailtje aan nicole@oever.be vóór 19/10, 20u. Vermeld of je als chauffeur of als passagier naar Oud Berchem Kerk komt. De carpooling gaat enkel door als er voldoende chauffeurs zijn.
Afspraakuur : 11u
Afspraakplaats : Oud Berchem Kerk voor mogelijke carpooling indien er zich voldoende chauffeurs aanbieden of om 12u45 aan de kassa van het James Ensorhuis, Vlaanderenstraat 27 in 8400 Oostende waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 13u
Reservatie : € 15 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 28/10/23 Kaas- en wijnavond + party Oelegem OOK NIET-LEDEN! ZA 28/10/23 Kaas- en wijnavond + party Oelegem OOK NIET-LEDEN!
 ZA 28/10/23 Kaas- en wijnavond + party Oelegem OOK NIET-LEDEN!Niet te missen: de kaas- en wijnavond van Oever, gevolgd door een leuke party! DE BLAUWE OEVERJETONS ZIJN HIER GELDIG!
Dit jaar kiezen we opnieuw voor kwaliteit en gaan opnieuw in zee met de bekende kaasmeester Lourdon uit Brasschaat, een garantie voor topkazen.
We starten met een aperitief en daarna presenteren we jullie een overheerlijk kaasbuffet met een waaier aan broodvariëteiten, feestelijk versierd met gedroogde vruchten, noten en rozijnen.
Voor diegenen die geen kaas lusten, kunnen we ook een charcuterieschotel voorzien. Vermeld dit dan duidelijk op je overschrijving!
Zoals vroeger voorzien we weer meerdere kaasbuffetten zodat de tijd van aanschuiven tot een minimum herleid wordt!
Dranken en wijnen zijn apart te verkrijgen aan democratische prijzen. Gebruik hiervoor je blauwe Oeverjetons!
Vanaf 22u volgt de fuif met de zeer dansbare muziek van DJ Michel!! Einde van de party is voorzien om 24u.
Niet-leden betalen € 30.
Inbegrepen: Aperitief - Oeverheerlijk kaasbuffet of charcuterieschotel - inkom party.
PS: kaas- en wijnavond en party zijn 1 pakket! Enkel naar de party komen, is niet mogelijk!
Afspraakuur : vanaf 19u
Afspraakplaats : Parochiezaal Oelegem - Venusstraat 10 te 2520 Oelegem.
Aanvangsuur : 19u30
Reservatie : € 25 of € 30 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 148
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 DI 31/10/23 Halloweenwandeling met gids in De Schorre Boom  DI 31/10/23 Halloweenwandeling met gids in De Schorre Boom
 DI 31/10/23 Halloweenwandeling met gids in De Schorre Boom Samhain of de oorsprong van Halloween
Op Halloween vertelt de gids je meer over de goden en heiligen die iets betekenden in het dagelijks leven rond deze periode.
Het is niet de bedoeling om er een halloweentocht van te maken met schrikeffecten (maar misschien toch wel verrassend).
Het blijft een wandeling met verhalen en uitleg over rituelen.
De wandeling duurt 120 minuten.
Afspraakuur : 19u30
Afspraakplaats : aan de hoofdingang van De Schorre, Schommelei waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen. Van daaruit wandelen we samen naar het vertrekpunt van de wandeling: Congrescentrum De Pitte in De Schorre.
Aanvangsuur : 20u
Reservatie : € 6 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - - pieter@oever.be.
Max. personen : 13
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 WO 01/11/23 Samen naar de ZOO van Antwerpen  WO 01/11/23 Samen naar de ZOO van Antwerpen
 WO 01/11/23 Samen naar de ZOO van Antwerpen De Zoo van Antwerpen is één van de oudste dierentuinen ter wereld. Vanaf zijn ontstaan in 1843 is het altijd een succesvolle attractie geweest waar bezoekers een panorama van uitheemse dieren uit alle windstreken kunnen bekijken. Het prachtig decor behoort tot het culturele erfgoed....
De Zoo van Antwerpen is en blijft een grote attractie! We zijn er allemaal verschillende keren geweest, als kind, als ouder, als grootouder en toch blijft de Zoo ons nog boeien en keren we er graag terug. Vandaag brengen we met Oever, samen een gezellige namiddag door in de ZOO. Een pauze om iets te drinken, zal zeker niet ontbreken. Afhankelijk van het weer en de drukte, hebben we voldoende keuze: Restaurant Savanne werd volledig in glas uitgewerkt en geeft een panoramische doorkijk op de Savanne en de Egyptische Tempel. We kunnen er een snackje eten of een dessertje en ons lekker opwarmen met een warme drank. Het buffet sluit om 16u.
Grand Café Flamingo, het restaurant in neo-Lodewijk XVI-stijl met uitzicht op de flamingo’s, is in ere hersteld. Hier kunnen we genieten van Belgische bieren, warme en koude dranken en fingerfood uit de vier windstreken. Op het terras van dit Grand Café krijg je een mooi uitzicht op de flamingo’s. Grand Café Flamingo sluit om 16u30.
Het is ook zo dat de openingsuren van de horecapunten van de ZOO afhankelijk zijn van de bezoekersdrukte.
De Zoo sluit zijn deuren om 17u.
We hebben 20 tickets aan een voordeeltarief van € 18. De normale prijs is € 28.50. Wil je een ticket aan dit voordeeltarief, reserveer dan snel!
Heb je een Zoo abonnement? Dan heb je gratis toegang en moet je niet reserveren.
Na het bezoek aan de Zoo, kunnen de geïnteresseerden nog iets gaan drinken en/of eten in de omgeving. Keuze genoeg!

Afspraakuur : 13u
Afspraakplaats : aan de ingang van de Zoo, Koningin Astridplein 20-26 in 2000 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 13u15
Reservatie : € 18 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 04/11/23 Dragons & Unicorns Lichtfestival Planckendael Mechelen  ZA 04/11/23 Dragons & Unicorns Lichtfestival Planckendael Mechelen
 ZA 04/11/23 Dragons & Unicorns Lichtfestival Planckendael Mechelen Na het grote succes van ‘Giant bugs and those that eat them’, pakt ZOO Planckendael tijdens de wintermaanden uit met een gloednieuw lichtfestival.
Deze keer vliegen de draken je rond de oren en zorgen mystieke eenhoorns voor een magische sfeer bij 'Dragons & Unicorns'. Een lichtavontuur voor groot en klein van de makers van China Light ZOO.
Afspraakuur : 17u30
Afspraakplaats : aan Oud Berchem Kerk voor mogelijke carpooling indien er zich voldoende chauffeurs aanbieden of om 18u45 aan de kassa van Planckendael, Leuvensesteenweg 582 in 2812 Mechelen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen. Wil je carpoolen vanuit Oud Berchem Kerk, graag mailtje naar nicole@oever.be vóór 01/11 om 20u. De carpooling is enkel mogelijk indien er voldoende chauffeurs zijn.
Aanvangsuur : 19u
Reservatie : € 16 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Activiteiten Activiteiten
 ActiviteitenZA 30/09/23
Fietstocht naar het Rubenskasteel te ELEWIJT (55km) ZA 30/09/23
Spaans etentje Tapa's in Via Via Café in Antwerpen VOLZET!

ZO 01/10/23
Tentoonstelling Expeditie Egypte Brussel NOG 8 PLAATSEN!
Orgeldraaien Open Belgisch Kampioenschap Brasschaat OOK NIET-LEDEN! NIEUW!
Natuurwandeling in de Vlaamse Ardennen te Brakel (20 km)
Fietsen: rondje Tholen (± 50 km)
Wandeling in grenspark Kalmthoutse Heide (NL) (12 km) Enkel Oeverleden.

DI 03/10/23
Dinsdagavondfilm Anatomie d'une chute (Justine Triet) 4**** UGC Antwerpen

WO 04/10/23
Ballet 'New Ballet mécanique/Half Life' Antwerpen VOLZET!

DO 05/10/23
Sauna Espace, Kalmthout

VR 06/10 tot ZO 08/10
Weekend Uitwaaien aan zee in De Panne van VR 06/10 tot ZO 08/10/2023. VOLZET!

WO 11/10/23
De Gelukzoekers - Theater Malpertuis in CC De Kern, Wilrijk VOLZET!

VR 13/10/23
Oevercafé Mortsel

Avondje gezelschapsspelen Lier

ZA 14/10/23
Theater Zeemanshuis 'Deze congé telt nie mee' Antwerpen VOLZET!

Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
ZO 15/10/23
Chocoladewandeling Brussel OOK NIET-LEDEN!
Bowling + snacks Ekeren NIEUW!

VR 20/10/23
Praatcafé Mortsel

ZA 21/10/23
Noordteater 'De Ronde van Vlaanderen' Première Antwerpen VOLZET!

ZO 22/10/2023
Ensorhuis - Ensorwandeling + tentoonstelling Anna Boch Oostende NOG 5 PLAATSEN!
Wandeling te Herent (20km), bij swinging Bart.

VR 27/10/23
Oevercafé Mortsel

ZA 28/10/23
Kaas- en wijnavond + party Oelegem OOK NIET-LEDEN!

DI 31/10/23
Halloweenwandeling met gids in De Schorre Boom

WO 01/11/23
Samen naar de ZOO van Antwerpen NIEUW!

ZA 04/11/23
Dragons & Unicorns Lichtfestival Planckendael Mechelen NIEUW!

DO 09/11/23
Comedy 'In blijde verachting' BAS BIRKER Mortsel NOG 2 PLAATSEN

Je kan al reserveren voor de meeste culturele activiteiten tot en met mei 2024: EWT, Noordteater, Theater Zeemanshuis, Ballet, Kerstconcert, de vertoningen in de culturele centra. Raadpleeg de activiteiten via www. oever.be. Wacht niet met reserveren!
url Klik hier voor meer info