Vrijdag 01 september 2023Nieuwsbrief week 36 en verder   
 ZA 02/09/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN! ZA 02/09/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
 ZA 02/09/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!De eerste party in Dixies na de zomervakantie met DJ Jan V.!
Kom ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door DJ Jan V.
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance op de Oeverparty's!
Toegang vanaf 21 jaar.
Leden Oever € 5 – Niet-leden € 10 . Je kan cash of met payconiq betalen.
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 10 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven.

Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
Einde: 4u
Afspraakplaats : DIXIES, Pauwelslei 18 2930 Brasschaat.
Aanvangsuur : vanaf 22u
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
 VR 01/09/23 Praatcafé Mortsel VR 01/09/23 Praatcafé Mortsel
 VR 01/09/23 Praatcafé MortselWil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Eén van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn ook welkom tussen 20u en 24u om bij te praten.
Afspraakplaats : Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel. INGANG via het terras van het Sportcentrum, rechts van de tennisvelden.
Aanvang : 20u
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer : Sportcentrum Blauwe Regen
 ZA 02/09/23 Minigolf spelen in Antwerpen  ZA 02/09/23 Minigolf spelen in Antwerpen
 ZA 02/09/23 Minigolf spelen in Antwerpen We houden het vandaag bij een leuke sportieve ontspanning. De bedoeling is het parcours van 18 holes met zo weinig mogelijk slagen af te leggen. Iedereen kan aan dit spannende spel mee doen.
Na de match kunnen we nog een wandeling maken in park Den Brandt en omgeving en iets gaan eten/drinken.
Bijdrage: € 5 per persoon, ter plaatse te betalen. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Afspraakuur : 14u45
Afspraakplaats : Minigolf Midget, Eglantierlaan in 2020 Antwerpen. Voldoende parkeergelegenheid in de buurt.
Info : Luc VDW - 0477 93 52 94 - luc.van.den.weygaert@telenet.be.
 ZO 03/09/23 Dorpsdag Brasschaat OOK NIET-LEDEN! ZO 03/09/23 Dorpsdag Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
 ZO 03/09/23 Dorpsdag Brasschaat OOK NIET-LEDEN!De Dorpsdag is voor alle Brasschatenaren het evenement van het jaar.
Vanaf 13u loopt de Bredabaan al snel vol met genieters (niet alleen Brasschatenaren!) die de feestelijke sfeer van de Dorpsdag voor geen geld willen missen. Alle winkels prijzen hun waren aan in mooie kraampjes en de cafés stallen hun terrasjes uit. Bands komen het geheel nog opvrolijken.
Als Brasschaatse vereniging, kan Oever niet ontbreken op het appel. In onze stand geven wij aan geïnteresseerden een woordje uitleg over het reilen en zeilen binnen Oever.
Iedereen, leden en niet-leden, zijn welkom in ons Oevercafé!
Be there!
Afspraakuur : vanaf 13u
Afspraakplaats : aan het Oevercafé op de Bredabaan ter hoogte van het Van Hemelrijckplein in Brasschaat. Twee Oever windbanners wijzen de weg naar het Oevercafé!
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.

 ZO 03/09/23 ATV Wandelrally Antwerpen Enkel Oeverleden!  ZO 03/09/23 ATV Wandelrally Antwerpen Enkel Oeverleden!
 ZO 03/09/23 ATV Wandelrally Antwerpen Enkel Oeverleden! De ATV Wandelrally 2023 is terug met gloednieuwe editie. De unieke wandelzoektocht in hartje Antwerpen laat ons dit jaar kennis maken met een geheel nieuwe kant van de grootstad.
We starten de wandeling aan Het Steen om vervolgens tijdens de tocht kennis te maken met een uitdagende mix van gebouwen, architectuur en geschiedenis van de stad.
Onderweg kan je voor een gratis biertje van brouwerij De Koninck terecht bij ‘De Nieuwe Linde’, Pacificatiestraat of ‘Café Pelikaan’, Melkmarkt. En voor de liefhebbers is er een kortingsbon van 50% voor een bezoek aan ‘The Antwerp Story’ in Het Steen.
En zoals elk jaar kunnen de beste speurders aan de haal gaan met één van de mooie prijzen.
De vorige wandelrally's van ATV waren een groot succes bij Oever! Leuk om samen in kleine groepjes de vragen op te lossen!
Het is nu dus ook de bedoeling dat we kleine groepjes samenstellen. We kopen ter plaatse de boekjes in het bezoekerscentrum aan het Steen. Je betaalt hiervoor € 6.50 ter plaatse.
Na de wandelrally kunnen diegenen die het wensen, nog iets gaan drinken en/of een hapje blijven eten.
Afspraakuur : 12u45
Afspraakplaats : beneden aan de trappen aan het Steen, Steenplein 1 te 2000 Antwerpen
Aanvangsuur : 13u
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
 DI 05/09/23 Dinsdagavondfilm Barbie 4****! UGC Antwerpen  DI 05/09/23 Dinsdagavondfilm Barbie 4****! UGC Antwerpen
 DI 05/09/23 Dinsdagavondfilm Barbie 4****! UGC Antwerpen Daar is de Barbie-film: Life in plastic, it’s fantastic!
Barbie weet het even niet meer in deze pastelkleurige satire die feestelijk het patriarchaat uitkleedt.
Ruben Aerts in De Standaard van 19/07/23
Van Greta Gerwig en met Margot Robbie, Ryan Gosling, America Ferrera, Kate McKinnon, Issa Rae
Duur: 114min.
De filmwereld zit niet verlegen om een rot idee meer of minder. Een poppenfabrikant die de verkoop van zijn speelgoed een boost wil geven, dat kunnen we nog begrijpen. Maar moest dat zo nodig weer via de bioscoopzaal? Om maar te zeggen: u kunt zich wel voorstellen hoe onze ogen bijna uit hun kassen rolden toen we lazen dat er een Barbie-film zat aan te komen.
Maar die weerzin was deze keer snel van de baan. Aan één naam hadden we genoeg: Greta Gerwig. Zij zou dit bedenkelijke idee regisseren. Gerwig! Ooit was ze een wat ongemakkelijke actrice in no-budgetkomedies. De laatste jaren groeide ze als regisseur (Lady bird, Little women) uit tot een frisse nieuwe stem. Het scenario schreef ze met haar partner en filmmaker Noah Baumbach (Marriage story). En het waren uitgerekend Margot Robbie en Ryan Gosling die als Barbie en Ken aan deze poppenkast hun tronie zouden lenen. Plastique, c’est comique?
Alles kan in Barbieland
Is het alsnog een grote, snoeproze teleurstelling? Wel verdraaid, niet dus. Gerwig komt met een satire die komisch kijkt naar de echte wereld – ook wel: de mannenwereld. Niet dat er verbittering in doorklinkt of dat de film straks weggezet kan worden als een feministische sneer. Barbie is finaal rijker en gevoeliger dan dat. Bovenal is het een majestueus van de pot gerukt en kleurrijk festijn.
Beginnen doet het met enkele jonge meisjes die met poppen spelen. Babypoppen, merkt een vertelstem (Helen Mirren) op. Zo moeten ze al van jongs af moedertje spelen. Maar dat gaat al snel vervelen. Enter Barbie. Met haar meterslange benen torent ze boven die peuters uit. Zo knipoogt de film naar Stanley Kubricks klassieker 2001: A space odyssey, want waarom niet. ‘Omdat Barbie alles kan zijn, kunnen vrouwen alles zijn.’ Nobelprijswinnaar, president, noem maar op. Alles is mogelijk. In Barbieland, althans.
Margot Robbie, de Australische (ooit nog soap-) actrice die tien jaar geleden doorbrak naast Leonardo DiCaprio in The wolf of Wall Street, is perfect gecast in de titelrol. Ze belichaamt het westerse ideaal van fysieke perfectie. We zien haar ontwaken in haar hartvormige bed in een typisch Barbiehuis. Ze wast zich onder de douche (zonder dat er water uit de kraan komt) en drinkt haar denkbeeldige melk.
‘Barbie heeft elke dag een geweldige dag. Ken heeft alleen een geweldige dag als Barbie naar hem kijkt.’ Een witblonde Ryan Gosling hengelt naar aandacht, de acteur weet moeiteloos de leegheid van zo’n Ken te verbeelden. De Kens zweren bij hun Kenergy (Kenergy vertegenwoordigt mannen die vrouwen met vertrouwen en openheid ondersteunen), Gosling op kop. Met die kekke (chill) dansjes lijkt de Canadees opnieuw in het soort Disneyshow beland dat hem als kind een carrière gaf. In zijn ontblote bast vindt hij de juiste komische toon. Ken wil imponeren en daarom loopt hij met zijn surfplank de golven tegemoet. Maar in Barbieland is alles van plastic en dus knalt hij op het fake decor.
Radicaal bootst de film die onechte poppenwereld na, tot Barbie op een ochtend ineens op haar platte voetzolen staat. Paniek!
Vrouwelijke bouwvakkers
De film vindt zijn verhaal in de existentiële crisis (staat van paniek of een gevoel van intens mentaal onbehagen over levensvragen) waarvan die platte voeten een symptoom zijn. Dus trekt Barbie richting de echte wereld, stiekem glipt Ken mee. Een nieuwe realiteit gaat voor hen open, en die verschilt nogal van Barbieland. ‘Hoezo, hier heb je geen vrouwelijke bouwvakkers?’ Het blijkt nog maar het begin.
Gerwig vindt in het fake wereldje de perfecte lens om onbevangen te kijken naar onze wereld en wat we daarin normaal vinden. Rolpatronen, seksisme, het glazen plafond (het glazen plafond omvat een metafoor die de onzichtbare barrières aanduidt, die worden gevormd door gedragsvooroordelen en organisatorische vooroordelen (vaak door mannen), die vrouwen tegenhouden in het verkrijgen van topfuncties binnen bedrijven en overheidsdiensten: noem maar op. Intussen krijgt Barbie zelf ook kritiek te slikken: ‘Je zorgt dat vrouwen zich slecht voelen over zichzelf.’ ‘A Mattel production’, zo opende de film. Hopen ze bij het miljardenbedrijf dat ze er met een schalkse mea culpa van afkomen?
Barbie tovert tot in de details een onechte wereld op het scherm. Gerwig, van wie we toch een heel ander soort films gewend zijn, vond duidelijk geen idee te onnozel of gewaagd. Het was Robbie die samen met Warner Bros. en haar productiehuis LuckyChap Entertainment de rechten had gekocht en vervolgens de filmmaakster aan de mouw trok. Er mocht een flinke vijs aan loszitten, zo keek de cineaste er tegenaan.
The Truman show
Natuurlijk voelt een franchise als Toy story niet veraf, maar nog meer schemert hier The Truman show door. Het bedrog is overal, met dat verschil dat in Barbieland iedereen Truman is, de man die Jim Carrey 25 jaar geleden speelde in een geënsceneerde realiteit. Barbie is als film ongeremder, het is kolder in pasteltinten. Acteurs die als stramme poppen door de lucht vliegen, foute dance-offs en zoveel plastic dat het haast crimineel is: dit is Barbieland!
De grootste verrassing schuilt in een einde vol ontroering. Robbie kan in haar rol veel diepgang en gevoel kwijt, zodat Barbie behalve maf en fantastisch ook ontwapenend wordt: een dolkomische film die de veerkracht van vrouwen viert en het alfalaagje van mannen pelt. Barbie wil meer dan Barbieland, weg met die droomwereld als zoethoudertje. Ze wil net zo goed de hoogste echelons opzoeken, proeven van macht, een keuze hebben. Deze Barbie heeft het stilaan wel gehad met façadefeminisme. Ze roept: Kenough!

Bijdrage: op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat € 8 kost i.p.v. het standaardtarief van € 12,50. Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur : 18u55
Afspraakplaats : UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC. Slechts € 3 voor 3 uren!)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur : 19u15
Info : Ben VdP - 0470 90 24 73 - ben.vanderpoorten@skynet.be of Luc F - 0484 98 38 37 - lucferny@hotmail.com.
 DO 07/09/23 Sauna Espace, Kalmthout DO 07/09/23 Sauna Espace, Kalmthout
 DO 07/09/23 Sauna Espace, KalmthoutWe relaxen in deze gezellige sauna.
Als je voor het eerst komt, graag vooraf een seintje aan Marianne met het uur dat je er zal zijn (sms of mail), zodat we je kunnen verwelkomen.
Reserveer je saunabeurt via www.sauna-espace.be.
Voor een saunabezoek betaal je slechts € 17 inkom i.p.v. € 27.
Je saunaticket(s) kan je ter plaatse kopen bij Marianne aan € 17.
Je kan ook saunatickets aan € 17 bestellen via Pieter, pieter@oever.be. Na je overschrijving voor saunatickets op de Oeverrekening BE07 7310 3573 4266, worden ze naar jou opgestuurd en kan je naar de sauna gaan zonder het Oevergezelschap.
Aanvangsuur : vanaf 16u
Afspraakplaats : Sauna Espace, Putsesteenweg 52, 2920 Kalmthout.
Geef je naam op aan de receptie, zeg dat je van Oever bent en je vindt erna Marianne in de sauna. Betaal je saunabeurt aan Marianne.
Meebrengen : Badjas, badhanddoek(en), slippers, eventueel douchegel en shampoo.
Info : Marianne S - 0495 88 55 40 - mariannes@oever.be
Wegwijzer : Sauna Espace, Kalmthout
 VR 08/09/23 Bezoek aan de Antwerpse haven per autocar met gepassioneerde havengids OOK NIET-LEDEN! VR 08/09/23 Bezoek aan de Antwerpse haven per autocar met gepassioneerde havengids OOK NIET-LEDEN!
 VR 08/09/23 Bezoek aan de Antwerpse haven per autocar met gepassioneerde havengids OOK NIET-LEDEN!Iedereen mag reserveren, ook niet-leden en groepjes vrienden want we hebben 50 plaatsen en er zijn nog plaatsen! RESERVEER SNEL!
Bezoek aan de Antwerpse haven per autocar met gepassioneerde havengids: een ongezien perspectief!
De Antwerpse Haven is één van de pijlers van onze welvaart.
Ontdek de ware essentie van de Antwerpse haven met een gepassioneerde gids. Ervaar hun diepgaande kennis en enthousiasme tijdens een onvergetelijke reis vol inzichten.

We komen tot naast, tussen en onder de meest indrukwekkende goederen, machines en schepen die onderweg zijn van en naar de hele wereld.
Een uitstap die je nooit meer zal vergeten! Superboeiend en fascinerend!
De prijs omvat: autocar + gids.
De duurtijd is 195 minuten.

Ook niet-Oeverleden zijn welkom!
Afspraakuur : 17u45
Afspraakplaats : op de parking van het Pomphuis, Siberiastraat 1 in 2030 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen. Je kan hier gratis parkeren en het is ook de eindhalte van tram 24. Bussen 17-610-72-99 en X70 stoppen hier ook.
Aanvangsuur : 18u
Reservatie : € 27 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 50
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 VR 08/09/23 Avondje gezelschapsspelen Lier VR 08/09/23 Avondje gezelschapsspelen Lier
 VR 08/09/23 Avondje gezelschapsspelen LierOmdat gezelschapsspelen nu eenmaal leuker zijn met meer dan 1 persoon, komen wij bijeen in De Refuge te Lier.
Meebrengen : minstens 1 gezelschapsspel
Afspraakplaats : Café De Refuge, Zimmerplein 12 te 2500 Lier
Afspraakuur : 19u, aanvang 19u15
Info : Lieve J - 0473 28 43 89 - godelieva.jacobs64@gmail.com of Marc Van Doninck - 0473 52 42 30
 ZO 10/09 Wandeling met gids 'De Noordoostwijk: daar is alles luxe, kalmte en volop thee' Brussel ZO 10/09 Wandeling met gids 'De Noordoostwijk: daar is alles luxe, kalmte en volop thee' Brussel
 ZO 10/09 Wandeling met gids 'De Noordoostwijk: daar is alles luxe, kalmte en volop thee' Brussel OOK NIET-LEDEN
De Noordoostwijk of wijk van de Squares vormt de noordelijke uitloper van de Europese Wijk.
Het Ambiorix-plantsoen is net als het Maria-Louizaplantsoen één van die groene oazen in de stad waar de straataanleg de vloeiende vorm van de hoogtelijnen volgt. Bankiers, ondernemers en kunstenaars lieten er schitterende woningen optrekken door meesters als Horta, Strauven, Taelemans en Van Waesberghe.
Het grillige smeedijzerwerk, de glasramen en de sgraffiti in de voorgevels getuigen van een toen erg vernieuwende art nouveau. Vandaag bewonderen we die meer dan ooit!
De gegidste wandeling duurt 150 minuten. Het einde is voorzien aan Maelbeek metrostation, Spastraat.
Nadien gaan we samen nog iets drinken.
Afspraakuur : 13u15
Afspraakplaats : aan Oud Berchem Kerk voor carpooling of om 14u15 ter plaatse, Archimedesstraat 1 bij het Schumann metrostation in 1000 Brussel waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Laat uiterlijk op DO 07/09 aan Nicole (nicole@oever.be) iets weten indien je als chauffeur of als passagier naar Oud Berchem Kerk komt!
Je kan er ook gemakkelijk met de trein naartoe!
Aanvangsuur : 14u30
Reservatie : € 14 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 25
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 01/10/23 Tentoonstelling Expeditie Egypte Brussel  ZO 01/10/23 Tentoonstelling Expeditie Egypte Brussel
 ZO 01/10/23 Tentoonstelling Expeditie Egypte Brussel Expeditie Egypte verhaalt de geschiedenis van twee eeuwen fascinerende archeologische ontdekkingen in het land van de farao’s en de totstandkoming van de Egyptische collectie van het museum.
Op de tentoonstelling Expeditie Egypte worden een tweehonderdtal objecten uit haar beroemde Egyptische verzameling samengebracht. De blikvangers van de tentoonstelling zijn onder meer de rijkelijk versierde lijkkisten uit de priesterlijke cachette van Deir el-Bahari. Daarnaast wordt een groot aantal opmerkelijke stukken uit de verzameling voor het eerst tentoongesteld. Voorwerpen zoals grafstèles, canopenvazen voor de ingewanden van de overledenen, en shabti-beeldjes die de doden vergezelden in het hiernamaals, maken de bezoekers wegwijs in de Egyptische godenwereld en het eeuwige leven. Tenslotte wordt de tentoonstelling ook rijkelijk voorzien van uniek historisch fotomateriaal.
Deze reis doorheen de tijd wordt op meerdere plaatsen aangevuld met artistieke interventies van Sara Sallam (°1991, Caïro). De kunstenares exploreert de Egyptische culturele identiteit van vandaag en bevraagt de geschiedenis en erfenis van de egyptologie. Herinneringen uit haar kindertijd en archeologische en museale bronnen inspireren het werk van Sara Sallam, dat een frisse kijk biedt op de erfenis van het oude Egypte.
De prijs omvat de rondleiding met gids.
De inkom is gratis voor houders van een Museumpas. Zonder Museumpas is de inkom € 17, voor 65+ € 12.
De rondleiding duurt 90 minuten, nadien kan je eventueel nog op eigen houtje de tentoonstelling doorlopen.
Nadien gaan we samen nog iets drinken en/of eten.
Afspraakuur : 13u
Afspraakplaats : voor carpooling (indien er voldoende chauffeurs zijn) aan Oud Berchem Kerk of om 14u15 ter plaatse aan de kassa van het Museum Kunst & Geschiedenis, Jubelpark 10 1000 Brussel.
Voor carpooling, stuur je ten laatste op DO 28/09 een mail naar nicole@oever.be indien je als chauffeur of als passagier naar Oud Berchem Kerk komt.
Met een weekendticket kan je goedkoop met de trein naar Brussel. Afstappen in Station Brussel-Schuman en dan nog 10' stappen naar het museum.
Aanvangsuur : 14u30
Reservatie : € 13 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 15
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 WO 04/10/23 Ballet 'New Ballet mécanique/Half Life' Antwerpen  WO 04/10/23 Ballet 'New Ballet mécanique/Half Life' Antwerpen
 WO 04/10/23 Ballet 'New Ballet mécanique/Half Life' Antwerpen Richard Siegal gidst de dansers door klinkende en machinale universa, Sharon Eyal laat met pompende techno geen spiervezel onbewogen.
Twee seizoenen geleden sloeg het pulserende Half Life in als een bom. Daarin toont Sharon Eyal hoe uit de onderdrukking van een groepsdynamiek toch telkens één individu weet te ontsnappen. Popinvloeden versmelten met klassieke tradities, het lichaam evenaart de machine en zelfs het duister wordt tastbaar. Behalve door de dans raakten toeschouwers massaal bedwelmd door de opzwepende, elektronische muziek van Ori Lichtik.
Waar Eyal haar carrière begon bij de legendarische Batsheva Dance Company van Ohad Naharin, startte de tweede choreograaf op het programma in de gelederen van de al even bekende William Forsythe. Richard Siegals interdisciplinaire zoektocht naar hedendaags ballet voerde hem al naar Europa’s grootste dansgezelschappen en -festivals, maar evengoed naar musea zoals het Centre Pompidou. Voor zijn wereldcreatie New Ballet mécanique, slaat Siegal de handen ineen met installatie- en geluidskunstenaar Zimoun, die uit constructies van alledaagse elementen immersieve werelden schept vol beweging en klank.
Choreografie: Richard Siegal
Lichtontwerp: Matthias Singer
Choreografie: Sharon Eyal
Dans: Dansers Opera Ballet Vlaanderen
De voorstelling duurt 120 minuten, pauze inbegrepen
De tickets kosten normaal € 58.
We hebben uitstekende plaatsen!
Afspraakuur : 18u30
Afspraakplaats : aan de trappen van de inkom van de opera, Frankrijklei 28 in 2000 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen. De inleiding start om 19 uur. Best op tijd komen zodat je goede plaatsen hebt in de zaal waar de inleiding gegeven wordt.
Aanvangsuur : 20u
Reservatie : € 48 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 28/10/23 Kaas- en wijnavond + party Oelegem OOK NIET-LEDEN!  ZA 28/10/23 Kaas- en wijnavond + party Oelegem OOK NIET-LEDEN!
 ZA 28/10/23 Kaas- en wijnavond + party Oelegem OOK NIET-LEDEN! Niet te missen: de kaas- en wijnavond van Oever, gevolgd door een leuke party! DE BLAUWE OEVERJETONS ZIJN HIER GELDIG!
Dit jaar kiezen we opnieuw voor kwaliteit en gaan opnieuw in zee met de bekende kaasmeester Lourdon uit Brasschaat, een garantie voor topkazen.
We starten met een aperitief en daarna presenteren we jullie een overheerlijk kaasbuffet met een waaier aan broodvariëteiten, feestelijk versierd met gedroogde vruchten, noten en rozijnen.
Voor diegenen die geen kaas lusten, kunnen we ook een charcuterieschotel voorzien. Vermeld dit dan duidelijk op je overschrijving!
Zoals vroeger voorzien we weer meerdere kaasbuffetten zodat de tijd van aanschuiven tot een minimum herleid wordt!
Dranken en wijnen zijn apart te verkrijgen aan democratische prijzen. Gebruik hiervoor je blauwe Oeverjetons!
Vanaf 22u volgt de fuif met de zeer dansbare muziek van DJ Michel!! Einde van de party is voorzien om 24u.
Niet-leden betalen € 30.
Inbegrepen: Aperitief - Oeverheerlijk kaasbuffet of charcuterieschotel - inkom party.
PS: kaas- en wijnavond en party zijn 1 pakket! Enkel naar de party komen, is niet mogelijk!
Afspraakuur : vanaf 19u
Afspraakplaats : Parochiezaal Oelegem - Venusstraat 10 te 2520 Oelegem.
Aanvangsuur : 19u30
Reservatie : € 25 of € 30 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 148
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Activiteiten Activiteiten
 ActiviteitenVR 01/09/23
Praatcafé Mortsel
Samenkomst Weekend Uitwaaien aan zee in De Panne van VR 06/10 tot ZO 08/10/2023 om 20u in Mortsel
Samenkomst Zonvakantie Lesbos van VR 22/09 tot VR 29/09/2023 om 21u in Mortsel

ZA 02/09/23
Minigolf spelen in Antwerpen
Noordteater 'Pak de poen' Première Antwerpen *** VOLZET
Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

ZO 03/09/23
Dorpsdag Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
ATV Wandelrally Antwerpen Enkel Oeverleden!

DI 05/09/23
Dinsdagavondfilm Barbie 4****! UGC Antwerpen

DO 07/09/23
Sauna Espace, Kalmthout

VR 08/09/23
Bezoek aan de Antwerpse haven per autocar met gepassioneerde havengids OOK NIET-LEDEN! RESERVEER SNEL!

Oevercafé Mortsel
Avondje gezelschapsspelen Lier

ZA 09/09/23
Mosseltjes eten in Brasserie HOBS (House of Beers) op de Groenplaats in Antwerpen VOLZET!

ZO 10/09/23
Wandeling met gids 'De Noordoostwijk: daar is alles luxe, kalmte en volop thee' Brussel OOK NIET-LEDEN!
Wandeling te Herent (20km), bij swinging Bart.

DO 14/09/23
We gaan Deur! Nyira Hens, Bruno Vanden Broecke & Trappelend Talent (première) Berchem VOLZET!

VR 15/09/23
Praatcafé Mortsel

ZA 16/09 en ZO 17/09/23
Meevliegen met een ULM vanop het Vliegveld van Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

VR 22/09/23
Relaxed zonvakantie in Lesbos van VR 22/09 tot VR 29/09/2023 (8 dagen All Inclusive) Enkel Oeverleden *** VOLZET

Oevercafé Mortsel

Kommil Foo Grind Schoten VOLZET!

ZA 23/09/23
Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

ZO 24/09/23
Wandeling Oude Dokken Antwerpen NOG 3 PLAATSEN! RESERVEER SNEL!

VR 29/09/23
De Leermeesters - Sofie De Cleir, Bruno Vanden Broecke, Koen De Bouw in CC De Kern, Wilrijk *** VOLZET
Oevercafé Mortsel

ZA 30/09/23
Spaans etentje Tapa's in Via Via Café in Antwerpen NIEUW!

ZO 01/10/23
Tentoonstelling Expeditie Egypte Brussel

WO 04/10/23
Ballet 'New Ballet mécanique/Half Life' Antwerpen

DO 05/10/23
Sauna Espace, Kalmthout

VR 06/10 tot ZO 08/10
Weekend Uitwaaien aan zee in De Panne van VR 06/10 tot ZO 08/10/2023. VOLZET!

WO 11/10/23
De Gelukzoekers - Theater Malpertuis in CC De Kern, Wilrijk VOLZET!

VR 13/10/23
Oevercafé Mortsel

Avondje gezelschapsspelen Lier

ZA 14/10/23
Theater Zeemanshuis 'Deze congé telt nie mee' Antwerpen

Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

VR 20/10/23 Praatcafé Mortsel

ZA 21/10/23
Noordteater 'De Ronde van Vlaanderen' Première Antwerpen

VR 27/10/23
Oevercafé Mortsel

ZA 28/10/23
Kaas- en wijnavond + party Oelegem OOK NIET-LEDEN!

Je kan al reserveren voor de meeste culturele activiteiten tot en met mei 2024: EWT, Noordteater, Theater Zeemanshuis, Ballet, Kerstconcert, de vertoningen in de culturele centra. Raadpleeg de activiteiten via www. oever.be. Wacht niet met reserveren!
url Klik hier voor meer info