Zaterdag 19 augustus 2023Nieuwsbrief week 34 en verder   
 ZA 19/08/23 Party Oelegem OOK NIET-LEDEN! ZA 19/08/23 Party Oelegem OOK NIET-LEDEN!
 ZA 19/08/23 Party Oelegem OOK NIET-LEDEN!Zin in een feestje?
DJ Kris speelt ons vanaf 22u tot 1 uur allemaal de dansvloer op!
Niet-Oeverleden zijn eveneens welkom en betalen ter plaatse € 10 en Oeverleden € 5.
Je hoeft niet op voorhand te reserveren.

PS: breng je blauwe Oeverjetons mee als je die nog hebt!
Afspraakplaats : Parochiezaal Oelegem - Venusstraat 10 te 2520 Oelegem.
Aanvangsuur : 22u
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 130
 DI 22/08/23 Dinsdagavondfilm Reality (Tina Satter) 4**** UGC Antwerpen  DI 22/08/23 Dinsdagavondfilm Reality (Tina Satter) 4**** UGC Antwerpen
 DI 22/08/23 Dinsdagavondfilm Reality (Tina Satter) 4**** UGC Antwerpen Het radicale verhoor van een klokkenluidster in ‘Reality’
Een vertaalster lekte geheime informatie over de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016. Reality reconstrueert haarscherp de dag waarop de FBI voor haar deur opdook.
Ruben Aerts in De Standaard van 18/08/23
Van Tina Satter en met Sydney Sweeney, Josh Hamilton, Marchánt Davis
Duur: 1u23
Net thuis van de supermarkt zit een alleenstaande, jonge vrouw nog achter het stuur wanneer er op het autoraampje wordt geklopt. Een sullig figuur in een smakeloos hemd wijst naar de al even zondags geklede man naast hem, die hij voorstelt als zijn partner. Bijbelverkopers? Een stel dat pas in de buurt kwam wonen? ‘Laten we je tonen wie we zijn.’ De twee halen hun FBI-badge boven.
Reality is de debuutfilm van de Amerikaanse theatermaakster Tina Satter, nadat ze met dat relaas eerst al lof had geoogst op de planken. De tekst hoefde ze niet te verzinnen. Woord voor woord is het een reconstructie van wat de 25-jarige crossfit- en yoga-instructeur Reality Winner, gespeeld door Sydney Sweeney, op 3 juni 2017 daadwerkelijk overkwam. Zonder dat er veel gebeurt, is het nagelbijtende, politiek geladen suspense. Satter laat je het machtsvertoon en de intimidatie ervaren van een overheidsapparaat dat zich in het hemd gezet voelt.

In realtime
De twee agenten roepen er al snel enkele kornuiten bij, die achter de hoek stonden te wachten. Veel uitleg krijgt Reality niet, en dat lijkt ze te begrijpen. ‘De reden dat we hier vandaag zijn, is omdat we een huiszoekingsbevel hebben.’ Ze knikt, kijkt fronsend maar gelaten. ‘Oké.’ Nee, ze heeft geen idee waarom ze bij haar aankloppen. ‘Het mogelijk verkeerd omspringen met geheime informatie.’ Verbazing in haar blik. ‘Oh my goodness, okay.’
Satter maakte een radicale keuze door de film integraal en min of meer in realtime op te hangen aan de huiszoeking. Nu en dan rolt het transcript over het scherm, terwijl we de acteurs die woorden en versprekingen horen uitspreken. Zo verliep het daadwerkelijk, benadrukt die toevoeging. Van muziek of een score is geen sprake, dramatische wendingen zijn er evenmin. Al zeker wordt er geen context gegeven met flashbacks of andere flauwe truken. De regisseuse vordert de kijker als een directe getuige ter plekke.
Sydney Sweeney draagt niet zomaar dit verhaal, zij is de hele film. Wat weet ze, als Winner, raak het evenwicht te vinden tussen onbehagen en achterdocht, verbazing en berekening. De actrice is al lang geen onbekende meer. Ze had prominente rollen in de meest spraakmakende reeksen van de afgelopen jaren, van The handmaid’s tale en Euphoria tot The White Lotus. Sweeney zet een gewiekste vertolking neer in deze HBO-productie. Ook Josh Hamilton (Eighth grade) is goed op dreef als stuntelige flik met een non-talent voor smalltalk.

Militair verleden
Druppelsgewijs sijpelt de context binnen en leren we over Reality’s militaire verleden, hoe ze voor de overheid documenten vertaalde uit het Pasjtoe en Dari – de officiële landstalen van Afghanistan. Nog altijd heb je dan het raden naar wat ze werkelijk uitspookte.
Tina Satter zet Reality in de markt als het verhaal van een klokkenluider die documenten lekte over de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016. Zo ontsluiert ze natuurlijk het mysterie, nog voor de film begonnen is. Ze moest wel, want anders had geen mens geweten wat een urgente, diep in de politieke realiteit gewortelde thriller ze had gedraaid.
De Amerikaanse veiligheidsdienst staat niet graag met de billen bloot, en dus laat die de FBI iemand die de toegedekte potjes opentrekt zwaar aanpakken. Terwijl ze er ook voor hadden kunnen zorgen dat er niets was om te lekken. Burgers hebben dan plichten, stelt Reality tussen de lijnen, maar overheden hebben die ook.

Bijdrage: op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat € 8 kost i.p.v. het standaardtarief van € 12,50. Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.

Afspraakuur : 19u25
Afspraakplaats : UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC. Slechts € 3 voor 3 uren!)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur : 19u45
Info : Nicole 0475 59 56 11 nicole@oever.be.
 VR 25/08/23 Bezoek aan wijndomein + degustatie Brasschaat OOK NIET-LEDEN! VR 25/08/23 Bezoek aan wijndomein + degustatie Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
 VR 25/08/23 Bezoek aan wijndomein + degustatie Brasschaat OOK NIET-LEDEN!Wijnbouw is hot” in Vlaanderen. De klimaatverandering doet de temperatuur met enkele graden toenemen, waardoor Vlaanderen steeds geschikter wordt voor wijnbouw. Iedereen kent wel de grote Belgische wijnhuizen, die al enkele jaren naam en faam maken met knappe Belgische (schuim)wijnen.
De laatste jaren ontstaan daarnaast vele kleinschalige initiatieven, waarbij gepassioneerde wijnbouwers/wijnmakers met veel toewijding, geduld en passie druiven telen en deze vervolgens tot een unieke wijn omtoveren.
Joris Van der Auwera – gediplomeerd wijnbouwer/wijnmaker – leidt je graag rond op zijn proefwijngaard te Brasschaat. Joris is al 15 jaar kleinschalig met druiventeelt en wijnbouw bezig, en zette enkele jaren geleden de stap om een groter perceel aan te planten. Op een ecologisch verantwoorde manier wordt deze aanplant van 300 stokken begeleid en verzorgd om binnenkort een eerste volwaardige oogst te produceren. Een onderneming met veel uitdagingen, of zoals Joris het graag noemt “een tango met de natuur”.
Je krijgt een uitgebreide rondleiding over het project, de keuzes, de uitdagingen en een unieke kans om al je vragen te stellen over druiven verbouwen en wijn maken.
We bezoeken de demo wijngaard in de VELT tuin. Dit is een kleiner perceel doch hier hangt alles wel klaar voor de oogst.
We degusteren een "Lange Rosse".
De rondleiding duurt ongeveer 90 minuten.
Afspraakuur : 18u50
Afspraakplaats : Bergstraat 7 in 2930 Brasschaat waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 19u
Reservatie : € 20 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 15
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 MA 28/08/23 Herdenkingswandeling Antwerpse razzia's van 28 augustus 1942 Gratis. Ook niet-leden! MA 28/08/23 Herdenkingswandeling Antwerpse razzia's van 28 augustus 1942 Gratis. Ook niet-leden!
 MA 28/08/23 Herdenkingswandeling Antwerpse razzia's van 28 augustus 1942 Gratis. Ook niet-leden!Op maandag 28 augustus 2023 worden de Antwerpse razzia’s van 28 augustus 1942 herdacht. Toen pakte de Antwerpse politie bijna 1000 Joodse medebewoners op. Ze werden weggevoerd naar de vernietigingskampen.
Via enkele betekenisvolle locaties wandelen we naar de lagere school Crea 16 in de Grotehondstraat 50. Daar werden alle opgepakte Joodse bewoners die avond samengebracht.
Onderweg is er muziek, literatuur (Jeroen Olyslaegers leest voor uit eigen werk) en historische duiding (Herman Van Goethem). Het herdenkingsmoment wordt afgesloten met o.a. Lien Van de Kelder.
Afspraakuur : 19u30
Afspraakplaats : aan Le Pain Quotidien, Lange Kievitstraat 107. Le Pain Quotidien ligt bijna aan het Mediaplein in 2018 Antwerpen. Dat is aan de achterkant van het Centraal-Station.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
 ZA 02/09/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!  ZA 02/09/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
 ZA 02/09/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN! De eerste party in Dixies na de zomervakantie met DJ Jan V.!
Kom ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door DJ Jan V.
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance op de Oeverparty's!
Toegang vanaf 21 jaar.
Leden Oever € 5 – Niet-leden € 10 . Je kan cash of met payconiq betalen.
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 10 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven.

Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
Einde: 4u
Afspraakplaats : DIXIES, Pauwelslei 18 2930 Brasschaat.
Aanvangsuur : vanaf 22u
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
 ZO 03/09/23 Dorpsdag Brasschaat OOK NIET-LEDEN!  ZO 03/09/23 Dorpsdag Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
 ZO 03/09/23 Dorpsdag Brasschaat OOK NIET-LEDEN! De Dorpsdag is voor alle Brasschatenaren het evenement van het jaar.
Vanaf 13u loopt de Bredabaan al snel vol met genieters (niet alleen Brasschatenaren!) die de feestelijke sfeer van de Dorpsdag voor geen geld willen missen. Alle winkels prijzen hun waren aan in mooie kraampjes en de cafés stallen hun terrasjes uit. Bands komen het geheel nog opvrolijken.
Als Brasschaatse vereniging, kan Oever niet ontbreken op het appel. In onze stand geven wij aan geïnteresseerden een woordje uitleg over het reilen en zeilen binnen Oever.
Iedereen, leden en niet-leden, zijn welkom in ons Oevercafé!
Be there!
Afspraakuur : vanaf 13u
Afspraakplaats : aan het Oevercafé op de Bredabaan ter hoogte van het Van Hemelrijckplein in Brasschaat. Twee Oever windbanners wijzen de weg naar het Oevercafé!
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.

 ZO 03/09/23 ATV Wandelrally Antwerpen Enkel Oeverleden!  ZO 03/09/23 ATV Wandelrally Antwerpen Enkel Oeverleden!
 ZO 03/09/23 ATV Wandelrally Antwerpen Enkel Oeverleden! De ATV Wandelrally 2023 is terug met gloednieuwe editie. De unieke wandelzoektocht in hartje Antwerpen laat ons dit jaar kennis maken met een geheel nieuwe kant van de grootstad.
We starten de wandeling aan Het Steen om vervolgens tijdens de tocht kennis te maken met een uitdagende mix van gebouwen, architectuur en geschiedenis van de stad.
Onderweg kan je voor een gratis biertje van brouwerij De Koninck terecht bij ‘De Nieuwe Linde’, Pacificatiestraat of ‘Café Pelikaan’, Melkmarkt. En voor de liefhebbers is er een kortingsbon van 50% voor een bezoek aan ‘The Antwerp Story’ in Het Steen.
En zoals elk jaar kunnen de beste speurders aan de haal gaan met één van de mooie prijzen.
De vorige wandelrally's van ATV waren een groot succes bij Oever! Leuk om samen in kleine groepjes de vragen op te lossen!
Het is nu dus ook de bedoeling dat we kleine groepjes samenstellen. We kopen ter plaatse de boekjes in het bezoekerscentrum aan het Steen. Je betaalt hiervoor € 6.50 ter plaatse.
Na de wandelrally kunnen diegenen die het wensen, nog iets gaan drinken en/of een hapje blijven eten.
Afspraakuur : 12u45
Afspraakplaats : beneden aan de trappen aan het Steen, Steenplein 1 te 2000 Antwerpen
Aanvangsuur : 13u
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
 ZA 09/09/23 Mosseltjes eten in Brasserie HOBS (House of Beers) op de Groenplaats in Antwerpen  ZA 09/09/23 Mosseltjes eten in Brasserie HOBS (House of Beers) op de Groenplaats in Antwerpen
 ZA 09/09/23 Mosseltjes eten in Brasserie HOBS (House of Beers) op de Groenplaats in Antwerpen Nog 6 plaatsen!
Brasserie HOBS, gelegen in een eeuwenoud pand op de Groenplaats, serveert klassieke Belgische brasseriegerechten tegen een eerlijke prijs.
Op donderdag 20/07 organiseerden we hier al een etentje voor Oever en alle 22 deelnemers waren heel tevreden.
Vandaag genieten we van mosselen met frietjes en frietsaus aan een zeer schappelijke prijs!
Alle dranken zijn exclusief en voor eigen rekening. BRENG cash geld mee om de drank af te rekenen!
Afspraakuur : 18u45
Afspraakplaats : op het terras va Brasserie HOBS, Groenplaat 9 in 2000 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 19u
Reservatie : € 24 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 22
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 10/09 Wandeling met gids 'De Noordoostwijk: daar is alles luxe, kalmte en volop thee' Brussel ZO 10/09 Wandeling met gids 'De Noordoostwijk: daar is alles luxe, kalmte en volop thee' Brussel
 ZO 10/09 Wandeling met gids 'De Noordoostwijk: daar is alles luxe, kalmte en volop thee' BrusselOOK NIET-LEDEN
De Noordoostwijk of wijk van de Squares vormt de noordelijke uitloper van de Europese Wijk.
Het Ambiorix-plantsoen is net als het Maria-Louizaplantsoen één van die groene oazen in de stad waar de straataanleg de vloeiende vorm van de hoogtelijnen volgt. Bankiers, ondernemers en kunstenaars lieten er schitterende woningen optrekken door meesters als Horta, Strauven, Taelemans en Van Waesberghe.
Het grillige smeedijzerwerk, de glasramen en de sgraffiti in de voorgevels getuigen van een toen erg vernieuwende art nouveau. Vandaag bewonderen we die meer dan ooit!
De gegidste wandeling duurt 150 minuten. Het einde is voorzien aan Maelbeek metrostation, Spastraat.
Nadien gaan we samen nog iets drinken.
Afspraakuur : 13u15
Afspraakplaats : aan Oud Berchem Kerk voor carpooling of om 14u15 ter plaatse, Archimedesstraat 1 bij het Schumann metrostation in 1000 Brussel waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Laat uiterlijk op DO 07/09 aan Nicole (nicole@oever.be) iets weten indien je als chauffeur of als passagier naar Oud Berchem Kerk komt!
Je kan er ook gemakkelijk met de trein naartoe!
Aanvangsuur : 14u30
Reservatie : € 14 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 25
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 DO 14/09/23 We gaan Deur! Nyira Hens, Bruno Vanden Broecke & Trappelend Talent (première) Berchem  DO 14/09/23 We gaan Deur! Nyira Hens, Bruno Vanden Broecke & Trappelend Talent (première) Berchem
 DO 14/09/23 We gaan Deur! Nyira Hens, Bruno Vanden Broecke & Trappelend Talent (première) Berchem NOG 1 PLAATS
‘We Gaan Deur!’ bedient zich van een onverslijtbare formule: de klassieke deurenkomedie.
Het publiek volgt een amateurgezelschap bij hun generale repetitie.
Ze krijgen het hard te verduren, want één ding is glashelder: het gezelschap is nog niet klaar. Niet klaar met hun personages, niet klaar met hun tekst. En zeker niet klaar voor hun première.
In deel 2 draait het decor 180 graden en loopt de verwarring achter de schermen gewoon door.

En net als men denkt dat het niet erger kan, drijft deel 3 alles nog eens heerlijk op de spits.
‘We gaan Deur!’ is een secuur getimede absurdistische komedie vol verwarring, spelplezier en misverstanden, waarbij de personages en het publiek op het eind van de avond buikpijn hebben van respectievelijk de stress en het lachen. Alles op de scène ligt in duigen, maar uw avond kan niet meer kapot!
Afspraakuur : 19u30
Afspraakplaats : in de foyer van CC Berchem, Driekoningenstraat 126 in 2600 Berchem waar Pieter en Nicole de deelnemers opwachten
Aanvangsuur : 20u
Reservatie : € 16 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 8
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 17/09/23 Tentoonstelling Expeditie Egypte Brussel  ZO 17/09/23 Tentoonstelling Expeditie Egypte Brussel
 ZO 17/09/23 Tentoonstelling Expeditie Egypte Brussel Expeditie Egypte verhaalt de geschiedenis van twee eeuwen fascinerende archeologische ontdekkingen in het land van de farao’s en de totstandkoming van de Egyptische collectie van het museum.
Op de tentoonstelling Expeditie Egypte worden een tweehonderdtal objecten uit haar beroemde Egyptische verzameling samengebracht. De blikvangers van de tentoonstelling zijn onder meer de rijkelijk versierde lijkkisten uit de priesterlijke cachette van Deir el-Bahari. Daarnaast wordt een groot aantal opmerkelijke stukken uit de verzameling voor het eerst tentoongesteld. Voorwerpen zoals grafstèles, canopenvazen voor de ingewanden van de overledenen, en shabti-beeldjes die de doden vergezelden in het hiernamaals, maken de bezoekers wegwijs in de Egyptische godenwereld en het eeuwige leven. Tenslotte wordt de tentoonstelling ook rijkelijk voorzien van uniek historisch fotomateriaal.
Deze reis doorheen de tijd wordt op meerdere plaatsen aangevuld met artistieke interventies van Sara Sallam (°1991, Caïro). De kunstenares exploreert de Egyptische culturele identiteit van vandaag en bevraagt de geschiedenis en erfenis van de egyptologie. Herinneringen uit haar kindertijd en archeologische en museale bronnen inspireren het werk van Sara Sallam, dat een frisse kijk biedt op de erfenis van het oude Egypte.
De prijs omvat de rondleiding met gids.
De inkom is gratis voor houders van een Museumpas. Zonder Museumpas is de inkom € 17, voor 65+ € 12.
De rondleiding duurt 90 minuten, nadien kan je eventueel nog op eigen houtje de tentoonstelling doorlopen.
Nadien gaan we samen nog iets drinken en/of eten.
Afspraakuur : 13u
Afspraakplaats : voor carpooling (indien er voldoende chauffeurs zijn) aan Oud Berchem Kerk of om 14u15 ter plaatse aan de kassa van het Museum Kunst & Geschiedenis, Jubelpark 10 1000 Brussel.
Voor carpooling, stuur je ten laatste op DO 14/09 een mail naar nicole@oever.be indien je als chauffeur of als passagier naar Oud Berchem Kerk komt.
Met een weekendticket kan je goedkoop met de trein naar Brussel. Afstappen in Station Brussel-Schuman en dan nog 10' stappen naar het museum.
Aanvangsuur : 14u30
Reservatie : € 13 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 15
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 VR 22/09/23 Kommil Foo Grind Schoten NOG 2 PLAATSEN!  VR 22/09/23 Kommil Foo Grind Schoten NOG 2 PLAATSEN!
 VR 22/09/23 Kommil Foo Grind Schoten NOG 2 PLAATSEN! Raf en Mich Walschaerts eren in deze nieuwe voorstelling niet alleen hun ouders, maar ook hun vakmanschap als theatermakers. Zelden stonden ze zo naturel op het podium.
Karel Michiels in De Standaard van 30/04/23
Wat zou je tegen je vader willen zeggen als hij nog een kind zou zijn? Misschien wel dat hij de beste leraar ooit zou worden, in het geval van Jef Walschaerts. Het is alsof zijn twee zonen staan te mijmeren, alsof ze ter plekke herinneringen ophalen aan hun ouders, alsof ze de voorstelling ter plekke creëren.
Ooit pakte Kommil Foo uit met spectaculaire decors en constructies, vandaag hebben ze genoeg aan hun uitgepuurde teksten, schijnbaar spontane dialogen bijna en verstilde liedjes. Mich zingt hoger en breekbaarder dan ooit, Raf fluistert zijn halve parlando’s, de samenzang klinkt nog hechter. De begeleiding op piano en gitaar is klein maar ragfijn. Een ongemeen grappige stilte mondt uit in een funky humanbeatboxtune met zalige dansmoves. Vader Walschaerts was een fantastische danser, vandaar. En het publiek mag meedoen, meescatten ook, zoals Mich zo goed kan. Nooit gedacht dat Kommil Foo ons daar nog eens toe zou aanzetten.
Mich kan ook boos zijn, en met zijn broer recapituleert hij het gesprek dat daaraan voorafging. Het past allemaal in het grote familieverhaal. Dat begint in de jaren 1940 met de vroegste herinnering van Jef. In 1961 speelt zich een magisch moment af, ook al komt George Clooney plots voorbijgelopen. Het verleden blijkt de broers ook niet altijd even scherp voor de geest te staan. Ze corrigeren elkaar, kruipen in de huid van hun ouders en dwalen af naar hun eigen liefdesleven. Soms gaan ze radicaal meta, wat de waarachtigheid van het geheel paradoxaal genoeg alleen maar ten goede komt. Het lijkt bij momenten alsof je met de mannen aan de bar staat en ze honderduit vertellen.

Van kwetsbaar naar komisch en terug
We willen hier niet spoilen welke dieren Mich zo meesterlijk imiteert, maar ook zij hebben hun plaats in dit verhaal. En ze zijn natuurlijk onweerstaanbaar grappig. De humor van Kommil Foo is nooit hard of complex, maar wel altijd raak. Op zijn minst is hij goed voor een monkellach van mentale verlichting, vaker voor een bevrijdende, collectieve lach, de ideale tegenhanger van de ontroering en de kwetsbaarheid in de liedjes.
Op het einde wordt de cirkel mooi en vooral gepast rondgemaakt, in een scène die opnieuw heel naturel overkomt. Vader en zoon in hun dagelijkse habitat, en toch is er plots die flits naar het verleden.
We hebben Kommil Foo in deze krant (De Standaard) al vaak bewierookt, maar ze blijven na meer dan dertig jaar dan ook op het hoogste niveau theater maken, in een volstrekt unieke stijl bovendien, die het beste van het Nederlandse cabaret nog altijd samenbrengt met de mooiste Vlaamse verhalen en hun heel eigen en toch zo vertrouwde vorm van humor.

Afspraakuur : 19u30
Afspraakplaats : in de foyer van CC De Kaekelaar, Sint-Cordulastraat 10 in 2900 Schoten waar Pieter en Nicole de deelnemers verwelkomen. Je kan parkeren op het Marktplein, op parking ’t Ven en op het Cordulaplein.
Neem bus 610 als je met het openbaar vervoer komt.
Aanvangsuur : 20u
Reservatie : € 27 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 8
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 24/09/23 Stadswandeling Oude Dokken Antwerpen  ZO 24/09/23 Stadswandeling Oude Dokken Antwerpen
 ZO 24/09/23 Stadswandeling Oude Dokken Antwerpen We ontdekken de noordelijke kant van Antwerpen. We starten in het Felix Pakhuis (uit 1863) en Marc, onze gids, vertelt honderduit over de start van de “nieuwe” Antwerpse haven onder impuls van Napoleon en Willem I. Dan gaan we richting Noord langs de vroegere schuilplaatsen van de havenarbeiders, het “Kot”, het vroegere aanwervingslokaal voor havenarbeiders en het Noorderpershuis. Zo verder tot het Havenhuis. Dan keren we terug langs de westkant van het Kattendijkdok om achtereenvolgens het Droogdokkeneiland (de Belvédère), de “Shop” (in 1937 werd op deze plek het eerste aanwervingsbureau voor scheepsherstellers opgericht) en de Red Star line tegen te komen.
We eindigen op de Sint-Laureiskaai (Bonapartedok) waar de nodige drankgelegenheden op ons wachten.
De moedigen kunnen dan nog het MAS “beklimmen” om op het dak te genieten van het Antwerps panorama.

Tijdens de wandeling gaan we 2 unieke stukken bewonderen enig in de wereld.

Deze boeiende wandeling met Marc duurt 2 uur.
Afspraakuur : 13u45
Afspraakplaats : binnen in het Sint-Felixpakhuis (kant Godefriduskaai 30) waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 11 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 25
 Activiteiten Activiteiten
 ActiviteitenZA 19/08/23
Paella avond + party Oelegem OOK NIET-LEDEN! VOLZET!!
Party Oelegem OOK NIET-LEDEN!

ZO 20/08/23
Treinstapper van Essen naar Heide (17km)
Wandeling 'Art Nouveau langs den ijzeren weg' Berchem VOLZET!
Bezoek Historisch IJzendijke (NL) en het Meetjesland + wandeling Enkel Oeverleden! : zie Nieuwsbrief 34 Wandelingen en fietstochten!
Fietsen naar Fort De Roovere NL (± 40 km)

MA 21/08/23
Fietsmidweek in de Veluwe (Hoenderloo) (NL) met verblijf in hotel van MA 21/08 tot VR 25/08/2023.

DI 22/08/23
Dinsdagavondfilm Reality (Tina Satter) 4**** UGC Antwerpen

DO 24/08/23
Bezoek de kathedraaltoren met gids ENKEL OEVERLEDEN! VOLZET!

Cleydael goes classic - Een (gratis) klassiek concert in een prachtig kader Aartselaar VOLZET!

VR 25/08/23
Oevercafé Mortsel
Bezoek aan wijndomein + degustatie Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

ZO 27/08/23
Bezoek aan de droogdokken Antwerpen *** VOLZET

MA 28/08/23
Herdenkingswandeling Antwerpse razzia's van 28 augustus 1942 Gratis. Ook niet-leden!

DO 31/08/23
ZOMER VAN ANTWERPEN 'A bois' Tempo d'Eole Deurne *** VOLZET

VR 01/09/23
Praatcafé Mortsel
Samenkomst Weekend Uitwaaien aan zee in De Panne van VR 06/10 tot ZO 08/10/2023 om 20u in Mortsel
Samenkomst Zonvakantie Lesbos van VR 22/09 tot VR 29/09/2023 om 21u in Mortsel

ZA 02/09/23
Noordteater 'Pak de poen' Première Antwerpen *** VOLZET
Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

ZO 03/09/23
Dorpsdag Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
ATV Wandelrally Antwerpen Enkel Oeverleden!

DO 07/09/23
Sauna Espace, Kalmthout

VR 08/09/23
Oevercafé Mortsel
Avondje gezelschapsspelen Lier

ZA 09/09/23
Mosseltjes eten in Brasserie HOBS (House of Beers) op de Groenplaats in Antwerpen NOG 6 PLAATSEN! RESERVEER SNEL!

ZO 10/09/23
Wandeling met gids 'De Noordoostwijk: daar is alles luxe, kalmte en volop thee' Brussel OOK NIET-LEDEN!
Wandeling te Herent (20km), bij swinging Bart.

DO 14/09/23
We gaan Deur! Nyira Hens, Bruno Vanden Broecke & Trappelend Talent (première) Berchem *** NOG 1 PLAATS!

VR 15/09/23
Praatcafé Mortsel

ZA 16/09 en ZO 17/09/23
Meevliegen met een ULM vanop het Vliegveld van Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

ZO 17/09/23
Tentoonstelling Expeditie Egypte Brussel

VR 22/09/23
Relaxed zonvakantie in Lesbos van VR 22/09 tot VR 29/09/2023 (8 dagen All Inclusive) Enkel Oeverleden *** VOLZET

Oevercafé Mortsel

Kommil Foo Grind Schoten NOG 2 PLAATSEN! RESERVEER SNEL!

ZA 23/09/23
Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

ZO 24/09/23
Wandeling Oude Dokken Antwerpen

VR 29/09/23
De Leermeesters - Sofie De Cleir, Bruno Vanden Broecke, Koen De Bouw in CC De Kern, Wilrijk *** VOLZET
Oevercafé Mortsel

VR 06/10 tot ZO 08/10
Weekend Uitwaaien aan zee in De Panne van VR 06/10 tot ZO 08/10/2023. VOLZET!

Je kan al reserveren voor de meeste culturele activiteiten tot en met mei 2024: EWT, Noordteater, Theater Zeemanshuis, Ballet, Kerstconcert en Nieuwjaarsconcert, de vertoningen in de culturele centra. Raadpleeg de activiteiten via www. oever.be. Ga naar Activiteiten, dan Op Datum, dan Nieuw bijgekomen. Wacht niet met reserveren!
url Klik hier voor meer info