Dinsdag 15 augustus 2023WO 16/08/23 Rondleiding mosselverwerkingsbedrijf + mosselproeverij bij viswinkel van As Yerseke    
 WO 16/08/23 Rondleiding mosselverwerkingsbedrijf + mosselproeverij bij viswinkel van As Yerseke  WO 16/08/23 Rondleiding mosselverwerkingsbedrijf + mosselproeverij bij viswinkel van As Yerseke
 WO 16/08/23 Rondleiding mosselverwerkingsbedrijf + mosselproeverij bij viswinkel van As Yerseke ER IS NET 1 PLAATS VRIJGEKOMEN! OOK VOOR NIET-LEDEN! Bel snel naar Pieter 0478 54 54 54 en betaal € 18 ter plaatse!
Vandaag bezoeken we met een gids 'Roem van Yerseke', van grondstof tot verpakking in eigen beheer.
Roem van Yerseke is sinds 1942 tot op heden actief als familiebedrijf in de schelpdiersector. In deze periode is het bedrijf uitgegroeid tot één van Europa’s grootste spelers op de markt. Verse mosselen, oesters en garnalen spelen de hoofdrol. Ervaring, knowhow en toekomstvisie vormen de basis van het succes. Zo’n 150 mensen spannen zich dagelijks in om het beste resultaat te bereiken.
Met meer dan 2000 hectare aan mossel- en oesterpercelen met een gunstige geografische spreiding heeft Roem van Yerseke altijd beschikking over de beste grondstoffen.
Dankzij een eigen vloot van 14 boten, vissen ze de grondstoffen op het juiste moment op om deze vervolgens, zonder tussenkomst van derden, direct te kunnen verwerken.
In Yerseke hebben zij twee fabrieken voor het verwerken van verse schelpdieren en een conservenfabriek. In Duitsland staat er ook nog een fabriek voor het produceren van diepvriesmosselen en voor de productie van gekookt mosselvlees.
Roem van Yerseke werkt generaties lang nauw samen met de natuur en weet hoe belangrijk het is om duurzaam te ondernemen. Vanuit hun rol als schelpdierkweker en verwerker pakken zij die verantwoording serieus op. Met visie voor de toekomst, het milieu en duurzaamheid worden schelpdieren op innovatieve wijze natuurvriendelijk opgekweekt en verwerkt zonder verlies van de authentieke smaak.
Begin 1900 startte Jacobus de Leeuw de eerste mossel-inleggerij. Inmiddels een eeuw later is Zeeland's Roem nog altijd een toonaangevende naam. Het merk staat voor kwaliteit en richt zich met name op horeca en retail.
Sinds 1880 is Prins & Dingemanse één van de pioniers in de oester- en mosselkweek. De jarenlange ervaring van Prins & Dingemanse heeft de merknaam stevig gevestigd in zowel Nederland als België. Roem van Yerseke is trots deze merknaam sinds 2020 in de familie te verwelkomen.
Lacor is de familienaam die schuilgaat achter de firma Roem van Yerseke. Internationaal gezien ligt deze merknaam goed in het gehoor. Met name garnalen vinden hun weg door heel Europa onder de naam Lacor.
Na de rondleiding volgt de proeverij bij viswinkel van As, Korringaweg 35.
De rondleiding + proeverij duren 1u30.
De liefhebbers kunnen erna nog mosselen gaan eten in Yerseke maar dat zien we wel ter plaatse .
Afspraakuur : 10u15
Afspraakplaats : Korringaweg 37, bij Roem van Yerseke/Zeeland’s Roem in 4401 KZ Yerseke in Yerseke.
Voor de carpooling (indien er voldoende chauffeurs zijn!): om 9u op de parking van Carrefour, Bredabaan 967 Schoten ter hoogte van Pizza Hut waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen
Graag een mailtje naar nicole@oever.be indien je opteert voor carpoolen als chauffeur of als passagier.
Aanvangsuur : 10u30
Reservatie : Bel snel naar Pieter 0478 54 54 54 en betaal € 18 ter plaatse!
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 15
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten