Vrijdag 11 augustus 2023Nieuwsbrief week 33 en verder   
 VR 11/08/23 Avondje gezelschapsspelen Lier VR 11/08/23 Avondje gezelschapsspelen Lier
 VR 11/08/23 Avondje gezelschapsspelen LierOmdat gezelschapsspelen nu eenmaal leuker zijn met meer dan 1 persoon, komen wij bijeen in De Refuge te Lier.
Meebrengen : minstens 1 gezelschapsspel
Afspraakplaats : Café De Refuge, Zimmerplein 12 te 2500 Lier
Afspraakuur : 19u, aanvang 19u15
Info : Lieve J - 0473 28 43 89 - godelieva.jacobs64@gmail.com of Marc Van Doninck - 0473 52 42 30
 VR 11/08/23 Cirque@Taque met DJ Licious Park Hof De Bist Ekeren OOK NIET-LEDEN! VR 11/08/23 Cirque@Taque met DJ Licious Park Hof De Bist Ekeren OOK NIET-LEDEN!
 VR 11/08/23 Cirque@Taque met DJ Licious Park Hof De Bist Ekeren OOK NIET-LEDEN!DJ Licious weet dat goede vibes komen van house muziek, en van niets anders. DJ Licious begon zijn reis jaren geleden, toen hij als aspirant-dj zijn eigen clubconcept SHOMI opzette. Tot op heden vinden speciale gasten als Meduza, Roger Sanchez, Low Steppa, The Magician, Franky Rizardo, Riton, Lost Frequencies en anderen er hun weg naartoe.
Sindsdien toert hij onophoudelijk het land door en runt hij ook de beroemde 'Defected in the house'-feestjes. In heel Europa speelt hij sets in clubs en op gerenommeerde festivals.
House is where the heart is. Home is where the house is. En de mainstage van Cirque@Taque is where DJ Licious is, specifiek om 22u00.
https://www.cirqueat.be/mainstage-dj-licious
Afspraakuur : vanaf 22u
Afspraakplaats : Park Hof de Bist, Veltwijcklaan 252 in 2180 Ekeren
Aanvangsuur : 22u
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
 ZO 13/08/23 Bezoek en beklimming Sint-Romboutstoren met gids Mechelen NOG 8 PLAATSEN! ZO 13/08/23 Bezoek en beklimming Sint-Romboutstoren met gids Mechelen NOG 8 PLAATSEN!
 ZO 13/08/23 Bezoek en beklimming Sint-Romboutstoren met gids Mechelen NOG 8 PLAATSEN!OOK NIET-LEDEN!
Hét symbool van Mechelen is ongetwijfeld de imposante Sint-Romboutstoren. We klimmen naar het dak van Mechelen en komen onderweg op adem in de zes torenkamers, waar onze gids ons vertelt over de geschiedenis van de toren. De weg naar de top is indrukwekkend: waar ter wereld vind je twee beiaarden in één toren? Eenmaal boven doet het indrukwekkende uitzicht van op de skywalk ons verstommen. Bij helder weer zien we zelfs het Brusselse Atomium en de haven van Antwerpen.
Met een bezoek aan de Sint-Romboutskathedraal, de hoofdkerk van ons land, duiken we binnen in acht eeuwen
geschiedenis.
Deze parel van Brabantse gotiek werd na de beeldenstorm immers rijkelijk versierd met meesterwerken uit de barok. Je vindt er bijvoorbeeld de middeleeuwse legende van Sint-Rombout (door het atelier van Colijn de Coter, één van de Vlaamse Primitieven) en talrijke schilderijen van voorname kunstenaars zoals Antoon Van Dyck en Michiel Coxcie.
De rondleiding duurt 120 minuten.
Nadien doen we nog een terrasje.
Afspraakuur : 13u45
Afspraakplaats : aan het stadhuis van Mechelen, Grote Markt 21 in 2800 Mechelen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 14 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden hun mailadres en Gsm-nummer i.p.v. een lidnummer!
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 25
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 MA 14/08/23 Amuz rondleiding achter de schermen Antwerpen NOG 3 PLAATSEN! OOK NIET-LEDEN!  MA 14/08/23 Amuz rondleiding achter de schermen Antwerpen NOG 3 PLAATSEN! OOK NIET-LEDEN!
 MA 14/08/23 Amuz rondleiding achter de schermen Antwerpen NOG 3 PLAATSEN! OOK NIET-LEDEN! De voormalige Sint-Augustinuskerk is een parel van vroegbarokke architectuur. Het fascinerende verhaal van de gerenoveerde kerk, de realisatie van de nieuwe infrastructuur en de kunstwerken van Jan Fabre vormen de basis voor de rondleiding die AMUZ organiseert. De rondleiding biedt ons ook een blik achter de schermen van AMUZ als concertgebouw en -organisator.
De rondleiding duurt 90 minuten.
Daarna gaan we nog samen iets drinken in de buurt.
Afspraakuur : 13u45
Afspraakplaats : aan de hoofdingang van Amuz, Kammenstraat 81 – 2000 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 12 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden hun mailadres en Gsm-nummer i.p.v. een lidnummer!

Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen :25
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 MA 14/08 Feest op het Marktplein Kalmthout met Mama's Jasje, Jelle Cleymans, Evert en M.I.A. MA 14/08 Feest op het Marktplein Kalmthout met Mama's Jasje, Jelle Cleymans, Evert en M.I.A.
 MA 14/08 Feest op het Marktplein Kalmthout met Mama's Jasje, Jelle Cleymans, Evert en M.I.A.OOK NIET-LEDEN!
MAMA’S JASJE
In 1990 zag één van Vlaanderens bekendste groepen het levenslicht, Mama’s Jasje.
Peter Vanlaet mogen we gerust de biologische vader van Mama’s Jasje noemen. Met zijn gouden pen schrijft hij sinds de start van de groep, de mooiste teksten en zijn warme stem wordt beter met de jaren.
Het succesverhaal van Mama’s Jasje begint met de eerste grote hit ‘Zo ver weg’. De single bereikt de top van de Vlaamse hitparades en wordt platina. De tweede single ‘Doe het licht maar uit’ wordt eveneens een megahit. Met zijn deelname aan ‘Liefde Voor Muziek’ was Peter Vanlaet ‘terug van nooit weggeweest’. Dit jaar was Mama’s Jasje ook centrale de gast van ‘Nekka Nacht’ in de Lotto Arena.
In Kalmthout treedt Mama’s Jasje Live op omringd door vijf muzikanten.
In hun tournee “Het Beste Moet Nog Komen” geven ze in een straffe live-set het beste uit 30 jaar Mama’s Jasje.
Maak je klaar voor het zomerfeest van het jaar!

JELLE CLEYMANS
De carrière van Jelle Cleymans brak door als frontman van de jongerengroep ‘Spring’. Intussen is Jelle Cleymans vooral actief als musical-acteur en zanger voor heel grote Studio 100-producties zoals Daens, 40-45 en Red Star Line. Jelle schreef afgelopen periode zijn solo-album bij elkaar. “Roubaix” is voor hem de ideale reden om zijn band nog eens bij elkaar te brengen. Met muziek die bruist van het leven en raakt op de plek die het moet raken. Aangezien het leven niet altijd over asfalt gaat, maar geregeld ook eens over kasseien, zijn de banden van hun busje stevig opgepompt en verheugen ze zich al op een spetterend optreden op het marktplein in Kalmthout.
Het beste uit de 4 albums van Cleymans, met af en toe een onverwachte cover op de playlist, zal geen enkel luisterend oor onberoerd laten.
EVERT (1 van de 3 finalisten van THE VOICE Van Vlaanderen)
Evert uit Kalmthout kennen we allemaal als de geweldige zanger uit The Voice van Vlaanderen. Met prachtige en beklijvende bewerkingen van oa Novastar, Alicia Keys en Ben Platt wist hij op geheel eigen wijze heel Vlaanderen in te pakken. Uniek in Kalmthout en van Kalmthout!

Cover- en partyband M.I.A.
Cover- en partyband M.I.A. sluit deze avond af. Een volledig Nederlandstalig feestrepertoire doet je meezingen en dansen. Soms verrassend dansbaar, soms ingetogen klein, maar feest zal het zijn.

Tijdschema
18.00 Deuren open
18.30 Evert
19.30 Jelle Cleymans
21.00 Mama’s Jasje
23.00 M.I.A.
Afspraakuur : vanaf 18u20
Afspraakplaats : Pastoor Weytslaan, 2920 Kalmthout, waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 18u30
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
 DI 15/08/23 Dinsdagavondfilm Sisi und ich (Frauke Finsterwalder) 3*** UGC Antwerpen  DI 15/08/23 Dinsdagavondfilm Sisi und ich (Frauke Finsterwalder) 3*** UGC Antwerpen
 DI 15/08/23 Dinsdagavondfilm Sisi und ich (Frauke Finsterwalder) 3*** UGC Antwerpen Geen tijd voor stoffigheid in nieuwe Sisi-film
Ruben Aerts, 08/23 in De Standaard
Van Frauke Finsterwalder en met Sandra Hüller, Susanne Wolff, Georg Friedrich
Duur: (132 min).
Met muziek van Portishead opent Sisi & ich, een film waarvan meteen duidelijk is dat hij geen uitstaans heeft met stoffige en al te historische biopics. Door de ogen van haar laatste hofdame Irma kijkt de Duitse filmmaakster Frauke Finsterwalder naar de befaamde, Oostenrijkse keizerin Sisi.
Het portret barst van eigenzinnige keuzes en frisse, soms komische accenten. Van speelsheid en rebellie. In zijn essentie gaat het over de gefictionaliseerde band tussen deze vrouwen.
De film heeft lak aan feitelijke juistheid en kiest voor anachronismen – ook in het taalgebruik. Een feministische kijk stuwt het verhaal. Dat situeert de cineaste aan het einde van de 19de eeuw op Corfu, waar een gespannen Irma onder impuls van haar gewelddadige moeder naar afreist en de keizerin leert kennen als een excentriekeling en een kluizenaar.
Hüller speelt Irma als een hondstrouwe volgeling in wie blinde aanbidding tot een obsessie rijpt, Susanne Wolff (Styx) is het toonbeeld van wispelturig egocentrisme. Uit de terreur van hun omgeving groeit tussen de twee gaandeweg toch een verbondenheid.
Noem het eigen aan de tijdgeest dat na Corsage met Vicky Krieps ook deze film ­Sisi, die zich gevangen wist door verplichtingen en regeltjes, nu wil bevrijden met een eigentijdse interpretatie. Maar Finsterwalder gaat nog veel verder. Het resultaat is een film die met hedendaagse ogen naar het vrouw-zijn van toen kijkt.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur : 19u40
Afspraakplaats : UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC. Slechts € 3 voor 3 uren!)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur : 19u
Info : Ben VdP - 0470 90 24 73 - ben.vanderpoorten@skynet.be.
 DO 17/08/23 Lier Centraal Gratis concert METEJOOR Lier OOK NIET-LEDEN!  DO 17/08/23 Lier Centraal Gratis concert METEJOOR Lier OOK NIET-LEDEN!
 DO 17/08/23 Lier Centraal Gratis concert METEJOOR Lier OOK NIET-LEDEN! Metejoor, wiens echte naam Joris van Rossem is, heeft in korte tijd een enorme aanhang opgebouwd met zijn unieke stemgeluid en pakkende teksten. Zijn eerdere hits zoals “1 op een miljoen” en “Kijk ons nou” hebben de Vlaamse hitlijsten bestormd en hebben hem gebombardeerd tot één van de meest getalenteerde artiesten van dit moment.
Voorprogramma: Jorsi
Zijn muziek is een mix van pop, dance en Nederlandstalige invloeden, waardoor hij zowel jongeren als volwassenen aanspreekt. Met zijn krachtige performances weet Metejoor moeiteloos een connectie te maken met zijn fans, waardoor hij hen meeneemt op een muzikale reis. Lier Centraal is dan ook verheugd om Metejoor te mogen verwelkomen op donderdag 17 augustus!
Of je nu een fan bent van Metejoor of gewoon op zoek bent naar een geweldige avond vol entertainment, zijn optreden op Lier Centraal is een absolute must-see!
Afspraakuur : 20u
Afspraakplaats : ter hoogte van het terras van Het Moment, Grote Markt 39-40 te 2500 LIER
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
 ZA 19/08/23 Paella avond + party Oelegem OOK NIET-LEDEN! NOG 10 PLAATSEN! ZA 19/08/23 Paella avond + party Oelegem OOK NIET-LEDEN! NOG 10 PLAATSEN!
 ZA 19/08/23 Paella avond + party Oelegem OOK NIET-LEDEN! NOG 10 PLAATSEN!De 10 laatste plaatsen voor de lekkerste paella ter plaatse in grote paellapan klaargemaakt voor Oever!

De bereiding is een attractie op zich en de geuren bij het bakken, zullen de honger zeker aanscherpen! Als de paella klaar is, worden de gasten (wij dus) vriendelijk bediend en kunnen we nog van de superlekkere paella gaan bijhalen.
De smeuïge, smaakvolle paella, klaargemaakt met rijst, kruiden, paprika's, erwten, gamba's, scampi's, venusschelpen, mosselen, calamares, chorizo, kippenboutjes, inktvisjes, rivierkreeftjes, langoustines, stukjes vis, steurgarnalen, extra gamba's, kerstomaatjes, citroentjes en boontjes, is niet alleen overheerlijk, maar ook een streling voor het oog!
Het paellafeest wordt gegarandeerd een succes!
De deelnemers zijn welkom vanaf 19u en bij het binnenkomen krijgt iedereen 1 jeton voor een fris aperitiefje en vanaf 20u kunnen we zalig genieten van de paella.

Na de Paella speelt DJ Kris ons tot 1 uur allemaal de dansvloer op!
Niet-Oeverleden kunnen ook aan de paella avond deelnemen en betalen € 27 i.p.v. € 22!
In de prijs van € 22 of € 27 is ook de party inbegrepen!
PS: breng je blauwe oeverjetons mee als je die nog hebt!
Afspraakuur : vanaf 19u
Afspraakplaats : Parochiezaal Oelegem - Venusstraat 10 te 2520 Oelegem.
Aanvangsuur : 20u
Reservatie : € 22 of € 27 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 130
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 19/08/23 Party Oelegem OOK NIET-LEDEN!  ZA 19/08/23 Party Oelegem OOK NIET-LEDEN!
 ZA 19/08/23 Party Oelegem OOK NIET-LEDEN! Zin in een feestje?

Na de Paella speelt DJ Kris ons vanaf 22u tot 1 uur allemaal de dansvloer op!
Niet-Oeverleden zijn eveneens welkom en betalen ter plaatse € 10 en Oeverleden € 5.
Je hoeft niet op voorhand te reserveren.

PS: breng je blauwe Oeverjetons mee als je die nog hebt!
Afspraakplaats : Parochiezaal Oelegem - Venusstraat 10 te 2520 Oelegem.
Aanvangsuur : 22u
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 130
 ZO 20/08/23 Bezoek Historisch IJzendijke (NL) en het Meetjesland + wandeling Enkel Oeverleden!  ZO 20/08/23 Bezoek Historisch IJzendijke (NL) en het Meetjesland + wandeling Enkel Oeverleden!
 ZO 20/08/23 Bezoek Historisch IJzendijke (NL) en het Meetjesland + wandeling Enkel Oeverleden! Vandaag brengen we een bezoek aan de Staats-Spaanse linies. Daarvoor moeten we teruggaan naar de tachtigjarige oorlog (1568-1648). In IJzendijke (NL) weten ze er alles van. Dit historische rustig grensstadje ligt in Zeeuws-Vlaanderen op ca. 2 km van de huidige staatsgrens, juist boven Watervliet. Het is omgeven van stadswallen. Op het prachtige oude marktpleintje staat een kiosk. Naast het mooie marktplein heeft IJzendijke nog een witte molen net buiten het centrum.
IJzendijke kreeg de bijnaam “Petit Paris” vanwege de gezellige, bijna Franse, uitgaanssfeer door de vele Franse namen van cafés en restaurants met namen zoals: La Porte d’Or, La Grande Place, Du Commerce, La Belle Vue en Café Dansers...
We verzamelen om 10u45 op de Markt van IJzendijke, aan de schaaktafel van Prins Maurits.
Eerst maken we een korte verkenning door het stadje en nemen op de middag een beperkte lunch in een rustieke taverne.
In de namiddag volgt een wandeling van ca.12 km naar het polderdorpje Watervliet (B), net over de grens, deelgemeente van Sint-Laureins.
Watervliet behoort tot één van de 15 mooiste Vlaamse dorpen. De bedoeling was dat Watervliet tot een havenstad zou uitgroeien, mede daarom is ook een grote kerk, de Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk gebouwd. De plannen hiervoor werden nooit voltooid. Op het marktplein met kiosk, houden we een lekkere tussenstop (o.a. pannenkoeken). Nadien vervolgen we onze tocht door de polders en velden. We hebben er mooie vergezichten.
Terug aangekomen in IJzendijke wacht ons in een restaurant gelegen op het marktpleintje nog een lekker avondmaal. Einde voorzien rond 20u00.
Iedereen betaalt zelf zijn (uitgebreide) menukaart in de horecazaken.
Voor de praktische kant: gelieve je aanwezigheid mee te delen aan de organisator (vóór vrijdag 18/08) om het aantal plaatsen in de eethuizen te reserveren. Maak eventueel gebruik van carpooling voor je verplaatsing.
Afspraakuur : 10u45
Afspraakplaats : IJzendijke, Markt, aan het standbeeld van Prins Maurits. Voldoende gratis parking op de Markt en in de aanpalende straten.
Aanvangsuur : 11u
Bijdrage : Gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info : Luc VDW - 0477 93 52 94 - luc.van.den.weygaert@telenet.be.
Max. personen : 20
 DO 24/08/23 Bezoek de kathedraaltoren met gids ENKEL OEVERLEDEN! NOG 3 PLAATSEN!  DO 24/08/23 Bezoek de kathedraaltoren met gids ENKEL OEVERLEDEN! NOG 3 PLAATSEN!
 DO 24/08/23 Bezoek de kathedraaltoren met gids ENKEL OEVERLEDEN! NOG 3 PLAATSEN! Gegidste bezoeken aan de kathedraaltoren zijn een unieke gebeurtenis en dus populair, speciaal voor Laus Polyphoniae wist AMUZ twee groepsrondleidingen te reserveren.
De beklimming van de 123 meter hoge noordertoren van de Antwerpse kathedraal – de Onze-Lieve-Vrouwetoren genoemd – wordt voorafgegaan door een korte rondleiding in Museum Vleeshuis. Daar maak je kennis met de beiaardmuziek en zie je een reconstructie van de laatste ambachtelijke klokkengieterij. Je ontdekt stap voor stap hoe de grote bronzen klokken werden (en worden) gemaakt. Na de inleiding in het museum word je naar de toren gegidst en start de eigenlijke beklimming van 515 trappen.
De binnenkant van de toren is minstens even indrukwekkend als de buitenkant. Het sluitstuk is uiteraard het adembenemende panorama, op 90 meter hoogte.
Praktische info: voor de beklimming van de kathedraaltoren trek je best sportieve schoenen aan.
Duur: 120 minuten
Start: 10 uur, Museum Vleeshuis
Einde: 12 uur, Onze-Lieve-Vrouwekathedraal
Afspraakuur : 9u45
Afspraakplaats : Aan Museum Vleeshuis, Vleeshouwersstraat 38 in 2000 Antwerpen
Aanvangsuur : 10u
Reservatie : € 13 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 VR 25/08/23 Bezoek aan wijndomein + degustatie Brasschaat OOK NIET-LEDEN!  VR 25/08/23 Bezoek aan wijndomein + degustatie Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
 VR 25/08/23 Bezoek aan wijndomein + degustatie Brasschaat OOK NIET-LEDEN! Wijnbouw is hot” in Vlaanderen. De klimaatverandering doet de temperatuur met enkele graden toenemen, waardoor Vlaanderen steeds geschikter wordt voor wijnbouw. Iedereen kent wel de grote Belgische wijnhuizen, die al enkele jaren naam en faam maken met knappe Belgische (schuim)wijnen.
De laatste jaren ontstaan daarnaast vele kleinschalige initiatieven, waarbij gepassioneerde wijnbouwers/wijnmakers met veel toewijding, geduld en passie druiven telen en deze vervolgens tot een unieke wijn omtoveren.
Joris Van der Auwera – gediplomeerd wijnbouwer/wijnmaker – leidt je graag rond op zijn proefwijngaard te Brasschaat. Joris is al 15 jaar kleinschalig met druiventeelt en wijnbouw bezig, en zette enkele jaren geleden de stap om een groter perceel aan te planten. Op een ecologisch verantwoorde manier wordt deze aanplant van 300 stokken begeleid en verzorgd om binnenkort een eerste volwaardige oogst te produceren. Een onderneming met veel uitdagingen, of zoals Joris het graag noemt “een tango met de natuur”.
Je krijgt een uitgebreide rondleiding over het project, de keuzes, de uitdagingen en een unieke kans om al je vragen te stellen over druiven verbouwen en wijn maken.
We bezoeken de demo wijngaard in de VELT tuin. Dit is een kleiner perceel doch hier hangt alles wel klaar voor de oogst.
We degusteren een "Lange Rosse".
De rondleiding duurt ongeveer 90 minuten.
Afspraakuur : 18u50
Afspraakplaats : Bergstraat 7 in 2930 Brasschaat waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 19u
Reservatie : € 20 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 15
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 16/09 en ZO 17/09/ 23 Meevliegen met een ULM vanop het Vliegveld van Brasschaat OOK NIET-LEDEN!  ZA 16/09 en ZO 17/09/ 23 Meevliegen met een ULM vanop het Vliegveld van Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
 ZA 16/09 en ZO 17/09/ 23 Meevliegen met een ULM vanop het Vliegveld van Brasschaat OOK NIET-LEDEN! Het vliegveld van Brasschaat bestaat sinds 1910 en is het oudste militaire vliegveld van België. In 2006 stopte de militaire activiteit en sindsdien is het vliegplein in concessie van de KACB, de Koninklijke Aeroclub van Brasschaat.
Dankzij de zoon van één van onze leden, Raymond, krijg je de kans om mee te vliegen met een ULM-vliegtuig.
De piloot van de ULM (Ultra Light Motorised) kan enkel vliegen met een maximum gewicht van 472,5 kg en max 1 passagier in België. Er mag enkel gevlogen worden in ongecontroleerde luchtruimen en alleen bij goed zicht.
Je kan dus, als enige passagier, 30 minuten meevliegen aan de zeer billijke prijs van € 50. Dit is enkel de vergoeding voor de brandstof. De Aeroclub mag hier geen winst op maken.
Ook al je niet meevliegt, ben je van harte welkom om te genieten van het mooiste terras in omstreken met zicht op het vliegveld met de vertrekkende en aankomende vliegtuigjes en uiteraard ook met zicht op de ondergaande zon. Geniet intussen van een drankje en/of hapje.
Je kan meevliegen van 16u tot 20u. Je betaalt na je vlucht € 50 rechtstreeks aan de piloot.
Graag een mailtje aan pieter@oever indien je wil meevliegen.
Ook niet-Oeverleden zijn welkom!
Afspraakuur : 15u30
Afspraakplaats : op het terras van Aeroclub Brasschaat, Vliegveldlaan 22, in 2930 Brasschaat waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen. Je kan parkeren aan de parking nabij de Licht Vliegwezenlaan 3, 2930 Brasschaat.
Aanvangsuur : 16u
Bijdrage : € 50 ter plaatse te betalen aan de piloot!
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
 Activiteiten Activiteiten
 ActiviteitenVR 11/08/23
Oevercafé Mortsel

Avondje gezelschapsspelen Lier

ZOMER VAN ANTWERPEN: 'Fledermaus Forever' Muziektheater Transparant en Les Ames Perdues Antwerpen VOLZET!
Cirque@Taque met DJ Licious Park Hof De Bist Ekeren OOK NIET-LEDEN!

ZA 12/08/23
Fietsen door de Drunense Duinen NL (± 50 km)

ZO 13/08/23
Bezoek en beklimming Sint-Romboutstoren met gids Mechelen OOK NIET-LEDEN!
Stadswandeling met enkele leuke plekjes Antwerpen (6 km)
Fietsen vanuit Lier door natuur en langs Nete (± 40km) Enkel Oeverleden!

MA 14/08/23
Amuz rondleiding achter de schermen Antwerpen NOG 3 PLAATSEN! OOK NIET-LEDEN!

Mama's Jasje, Jelle Cleymans, Evert en M.I.A. op Feest op het Marktplein Kalmthout

DI 15/08/23
Natuurwandeling rond Leest (19 km)
Fietsen langs de Mark en het Mastbos NL (± 50 km)
Dinsdagavondfilm Sisi und ich (Frauke Finsterwalder) 3*** UGC Antwerpen

WO 16/08/23
Rondleiding mosselverwerkingsbedrijf + mosselproeverij bij viswinkel van As Yerseke NOG 1 PLAATS OOK NIET-LEDEN!
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
DO 17/08/23
Lier Centraal Gratis concert METEJOOR Lier OOK NIET-LEDEN!

VR 18/08/23
Praatcafé Mortsel

ZA 19/08/23
Paella avond + party Oelegem OOK NIET-LEDEN!
Party Oelegem OOK NIET-LEDEN!

ZO 20/08/23
Wandeling 'Art Nouveau langs den ijzeren weg' Berchem VOLZET!
Bezoek Historisch IJzendijke (NL) en het Meetjesland + wandeling Enkel Oeverleden! : zie Nieuwsbrief 31 Wandelingen en fietstochten!

MA 21/08/23
Fietsmidweek in de Veluwe (Hoenderloo) (NL) met verblijf in hotel van MA 21/08 tot VR 25/08/2023

DO 24/08/23
Bezoek de kathedraaltoren met gids ENKEL OEVERLEDEN! RESERVEER SNEL!

Cleydael goes classic - Een (gratis) klassiek concert in een prachtig kader Aartselaar VOLZET!

VR 25/08/23
Oevercafé Mortsel
Bezoek aan wijndomein + degustatie Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

ZO 27/08/23
Bezoek aan de droogdokken Antwerpen *** VOLZET

MA 28/08/23
Herdenkingswandeling Antwerpse razzia's van 28 augustus 1942

DO 31/08/23
ZOMER VAN ANTWERPEN 'A bois' Tempo d'Eole Deurne *** VOLZET

VR 01/09/23
Praatcafé Mortsel
Samenkomst Zonvakantie Lesbos van VR 22/09 tot VR 29/09/2023 om 21u in Mortsel

ZA 02/09/23
Noordteater 'Pak de poen' Première Antwerpen *** VOLZET
Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

ZO 03/09/23
ATV Wandelrally Antwerpen Enkel Oeverleden!

DO 07/09/23
Sauna Espace, Kalmthout

VR 08/09/23
Oevercafé Mortsel
Samenkomst Uitwaaiweekend De Panne om 20u in Blauwe Regen Mortsel

Avondje gezelschapsspelen Lier

ZA 09/09/23
Mosseltjes eten in Brasserie HOBS (House of Beers) op de Groenplaats in Antwerpen RESERVEER SNEL!

ZO 10/09/23
Wandeling met gids 'De Noordoostwijk: daar is alles luxe, kalmte en volop thee' Brussel

DO 14/09/23
We gaan Deur! Nyira Hens, Bruno Vanden Broecke & Trappelend Talent (première) Berchem *** NOG 1 PLAATS!

VR 15/09/23
Praatcafé Mortsel

ZA 16/09 en ZO 17/09/23
Meevliegen met een ULM vanop het Vliegveld van Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

VR 22/09/23
Relaxed zonvakantie in Lesbos van VR 22/09 tot VR 29/09/2023 (8 dagen All Inclusive) Enkel Oeverleden *** VOLZET

Oevercafé Mortsel

Kommil Foo Grind Schoten NOG 3 PLAATSEN! RESERVEER SNEL!

ZA 23/09/23
Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

ZO 24/09/23
Wandeling Oude Dokken Antwerpen

VR 29/09/23
De Leermeesters - Sofie De Cleir, Bruno Vanden Broecke, Koen De Bouw in CC De Kern, Wilrijk *** VOLZET
Oevercafé Mortsel

VR 06/10 tot ZO 08/10
Weekend Uitwaaien aan zee in De Panne van VR 06/10 tot ZO 08/10/2023. Meer info in de Nieuwsflash van 04/08. Reserveren kan je vanaf MA 07/08 om 18u!

Je kan al reserveren voor de meeste culturele activiteiten tot en met mei 2024: EWT, Noordteater, Theater Zeemanshuis, Ballet, Kerstconcert en Nieuwjaarsconcert, de vertoningen in de culturele centra. Raadpleeg de activiteiten via www. oever.be. Ga naar Activiteiten, dan Op Datum, dan Nieuw bijgekomen. Wacht niet met reserveren!
url Klik hier voor meer info