Zaterdag 20 mei 2023Nieuwsbrief week 21 en verder   
 ZO 21/05/23 100 jaar Luchthaven Antwerpen en wandeling (12 km) Enkel Oeverleden  ZO 21/05/23 100 jaar Luchthaven Antwerpen en wandeling (12 km) Enkel Oeverleden
 ZO 21/05/23 100 jaar Luchthaven Antwerpen en wandeling (12 km) Enkel Oeverleden Op dinsdag 23 mei 2023 is de Luchthaven Antwerpen exact 100 jaar oud. Dit prachtig jubileum gaan we mee vieren op zondag 21 mei. Het Stampe & Vertonghen Museum en de luchthaven organiseren dan een Fly In en een Luchtshow. De inkom bedraagt € 5. Tickets zijn verkrijgbaar aan de inkom.
Wat staat er allemaal op het programma?
Van 10u tot 17u30 doorlopend:
• Static show (oude en nieuwe toestellen)
• Eet- en drankgelegenheid
• Diverse luchtvaart-gerelateerde verkoop-stands
• Demonstraties door de Flight Simulator Club Belgium

Grote airhow ter ere van 100 jaar Antwerp Airport (13u – 17u30)
Met Airbus A400M (*), Douglas DC-3 (*), Stampe & Vertongen SV-4B, North American T-28 Trojan (*), North American T-6 Harvard (5), de Havilland DHC.1 Chipmunk, Fokker D.VII (*), Lockheed 12 Electra, Pitts S.2 Special (Belgian Pitts Team), Rockwell OV-10 Bronco, Supermarine Spitfire, Siai-Marchetti SF.260 (Red Devils), Fouga Magister, Grob Acro Glider – lightshow, Paradrop. (*) enkel in static show.
We komen met Oever samen om 13u aan de Watertoren in Borsbeek (Jozef Reusenslei, parking voor het Sint-Jozefinstituut). We maken een wandeling van 12 km langsheen Fort 3 waar we reeds een mooi zicht hebben op de luchthaven met in de achtergrond de stad Antwerpen. We vervolgen onze wandeling langsheen de Mortselse zijde van de luchthaven, naast de spoorweg en de sportvelden en komen dan na enkele kilometers aan het hoofdgebouw van de luchthaven in Deurne waar alles zich afspeelt. Voldoende lange tussenstop voorzien om alle toestellen te bewonderen en iets te verbruiken. Nadien wandelen we terug via Deurne-zuid naar onze vertrekplaats in Borsbeek. In de regio kunnen de liefhebbers nog iets eten/drinken.
Inkom: € 5 euro aan de inkom van de luchthaven te betalen.
Meld je bij het vertrekpunt van de wandeling, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Afspraakuur : 13u
Afspraakplaats : aan de Watertoren in Borsbeek (Jozef Reusenslei, parking voor het Sint-Jozefinstituut)
Aanvangsuur : 13u15
Info : Luc VDW - 0477 93 52 94 - luc.van.den.weygaert@telenet.be.
 DI 23/05/23 Dinsdagavondfilm ARMAGEDDON TIME (James Gray] 4**** Cinema Lumière Antwerpen  DI 23/05/23 Dinsdagavondfilm ARMAGEDDON TIME (James Gray] 4**** Cinema Lumière Antwerpen
 DI 23/05/23 Dinsdagavondfilm ARMAGEDDON TIME (James Gray] 4**** Cinema Lumière Antwerpen Na Ad astra, zijn ruimte-epos met Brad Pitt, keert filmmaker James Gray terug naar zijn eigen kindertijd.
Hoe veranderde het land van de American dream in dat van American doom? Waar werd de kiem gelegd voor het Amerika van het Trump-tijdperk? Regisseur James Gray ging graven in zijn eigen jeugd en kwam uit bij Ronald Reagan en 1980, toen hij les volgde in dezelfde eliteschool in New York als Donald Trump. Het resultaat is Armageddon time, een nostalgische terugblik op zijn eigen kindertijd. Wie verder kijkt dan het laagje vernis, ziet alledaags racisme, antisemitisme en de angst dat de toekomst slechter wordt dan het verleden.
De vriendschap tussen een zwarte jongen en een jongen van joodse afkomst spat uit elkaar wanneer ze betrapt worden met een joint. De hoofdrol is voor de jonge Banks Repeta, voorts duiken Succession-acteur Jeremy Strong op, naast Anne Hathaway en Sir Anthony Hopkins. Persoonlijk zijn Grays films wel vaker - denk maar aan The immigrant, waarvoor hij zich liet inspireren door zijn grootouders. Maar nooit eerder filmde hij zich op de eigen huid als nu. Armageddon time mag dan al te vinden zijn online, een jaar na de première in Cannes programmeren enkele arthouses deze parel alsnog op het grote scherm. Hulde!
Lees ook het interview met James Gray: https://www.standaard.be/cnt/dmf20230424_95095382
Van James Gray en met Banks Repeta, Anthony Hopkins, Anne Hathaway, Jeremy Strong
Duur: 115 min.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur : 19u40
Afspraakplaats : aan de kassa van Cinema Lumière, Lakenstraat 14, 2000 Antwerpen (aan het Fotomuseum FOMU, Waalsekaai 47 in 2000 Antwerpen)
Aanvangsuur : 20u
Info : Luc F - 0484 98 38 37 - lucferny@hotmail.com of Ben VdP - 0470 90 24 73 - ben.vanderpoorten@skynet.be.
 DO 25/05/23 Theater 'Dag vader' Sam De Graeve CC De Kern Wilrijk NOG 3 PLAATSEN! OOK NIET-LEDEN! DO 25/05/23 Theater 'Dag vader' Sam De Graeve CC De Kern Wilrijk NOG 3 PLAATSEN! OOK NIET-LEDEN!
 DO 25/05/23 Theater 'Dag vader' Sam De Graeve CC De Kern Wilrijk NOG 3 PLAATSEN! OOK NIET-LEDEN!Wanneer zijn vader op zijn tachtigste in het ziekenhuis belandt en hij omwille van corona niet op bezoek mag, beslist Sam De Graeve dat hij hem een brief zal schrijven, een brief over de wandeling die ze vijf jaar eerder samen maakten, langs de muur van Hadrianus, op de Schots-Engelse grens, 75 mijl lang. Vader Jan De Graeve, bij de oudere Knack-lezers wellicht nog bekend als cartoonist IAN, was van plan geweest om die wandeling samen met een vriend te maken, maar omdat deze afgehaakt had, was zoon Sam ingesprongen. “Gesprekken zouden we hebben, groots en meeslepend,” herinnert de schrijver zich zijn voornemens van toen, “Over leven, en welja, over dood ook, en alles wat ertussenin ligt.”
Sam De Graeve studeerde Germaanse talen, gaf les, schreef en tekende voor allerhande kranten, tijdschriften en televisie. Hij werkte onder andere als eindredacteur voor 'De Slimste Mens Ter Wereld'. Met 'De waanzin van het detail', een documentaire over de schilder Sam Dillemans die hij maakte met regisseur Luc Lemaître, won hij in 2008 de Fipa D'Or. Hij was van 2010 tot 2011 hoofdredacteur van het blad Humo. Na 17 jaar bij Woestijnvis werd hij in 2018 uitgever bij Borgerhoff & Lamberigts.
Voorstelling van vaanvond:
Sam De Graeve werd geboren en gaat naar alle waarschijnlijkheid dus ook dood. Meer valt er volgens hem niet te zeggen. Hij laat wel sporen na in het leven. Onder andere als hoofdredacteur, televisiemaker, columnist en uitgever, als echtgenoot, vader van drie en ook als zoon.
Zijn rol als zoon gaat hem het moeilijkste af. Sams oude vader laat niet gauw in zijn kaarten kijken, dus wanneer vaders wandelvakantie in het water dreigt te vallen omdat zijn compagnon de route het laat afweten, grijpt Sam zijn kans. Een reis met vader langs de Schotse Muur van Hadrianus. Tijd zat om te spreken over de liefde, het leven en de dood, meent hij. Tijd om zijn mysterieuze schepper te doorgronden. Maar krijgt hij alles wel gezegd?
In deze voorstelling neemt Sam ons mee op een wandeltocht, langs een oude muur, maar ook door een oud geheugen. Het resultaat is een prachtige monoloog die ons doet huilen van het lachen, maar ook van ontroering, want wat tijdens de tocht onuitspreekbaar bleek te zijn, probeert Sam hier alsnog te vertellen.
Na de voorstelling drinken we samen nog iets ter plaatse in de foyer van CC De Kern.
Afspraakuur : 19u45
Afspraakplaats : CC De Kern, Kern 18 in 2610 Wilrijk, op de eerste verdieping ter hoogte van de kassa.
Kom zeker op tijd want het zijn niet-genummerde plaatsen!
Aanvangsuur : 20u15
Reservatie : € 13 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden hun mailadres en Gsm-nummer op hun overschrijving.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 27/05/23 Bezoek aan een aspergeboer in Schijf (Nederland) OOK NIET-LEDEN! ZA 27/05/23 Bezoek aan een aspergeboer in Schijf (Nederland) OOK NIET-LEDEN!
 ZA 27/05/23 Bezoek aan een aspergeboer in Schijf (Nederland) OOK NIET-LEDEN!Verse asperges zijn toch zo lekker!
Vanmiddag bezoeken we een middelgrote aspergekwekerij waar met veel passie een pracht product wordt geteeld. Het bedrijf is gevestigd in Schijf, een dorp dat tussen Roosendaal en Breda ligt. Zij hebben vele jaren ervaring in het telen en verwerken van asperges, met als specialiteit het schillen van asperges.
Een asperge van hoge kwaliteit verdient een secure verwerking, vandaar dat zij hun asperges schillen met lasergestuurde schilmachines. Hierna worden de asperges naar wens verpakt en/of verwerkt.
Aspergekwekerij “De Nederheide Asperges” teelt enkel witte asperges.
We bezoeken het veld, bekijken het schelproces en het sorteren.
Verder proeven we een heerlijk aspergesoepje, een broodje en koffie of thee.
In de hoevewinkel kan je verse asperges van het veld kopen.
Koop je een kilo dan is je € 13 al snel terugverdiend!
De rondleiding duurt 120 minuten.
PS: intussen kan je al genieten van de aspergerecepten op hun website: https://aspergehof.nl/recepten/
Afspraakuur : 13u
Afspraakplaats : aan de kerk van Maria-ter-Heide, Bredabaan 999 voor carpooling of om 13u45 ter plaatse Nederheide 1, 4721 PC Schijf. Het is 24 km rijden vanaf Brasschaat.
Laat ten laatste op donderdag 25/05 via mail aan Nicole (nicole@oever.be) weten of je als passagier of als chauffeur naar de kerk van Maria-ter-Heide komt. Je kan natuurlijk ook rechtstreeks rijden!
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 13 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden hun mailadres en Gsm-nummer op hun overschrijving.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 25
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 28/05/23 Bowling 4 Singles Wommelgem OOK NIET-LEDEN!  ZO 28/05/23 Bowling 4 Singles Wommelgem OOK NIET-LEDEN!
 ZO 28/05/23 Bowling 4 Singles Wommelgem OOK NIET-LEDEN! We hebben voor jullie een mooie afsluiter voor het weekend gevonden: samen 2 uren gaan bowlen aan een zacht prijsje in Bowling Stones Wommelgem, dé bowling in de Antwerpse regio. Je geniet er samen van Bowlingplezier want Bowling Stones Wommelgem beschikt over maar liefst 20 state-of-the-art bowlingbanen.
Bowlen bij Bowling Stones Wommelgem is genieten. Genieten van hun erg vriendelijke bediening, van de sfeer en de gezelligheid en van het mooie, moderne interieur. Het ideale adres voor een gezonde dosis ontspanning en fun.
Stuur ten laatste zondagmorgen 28/05 om 10u een mailtje naar Nicole (nicole@oever.be) om je deelname te bevestigen en betaal € 6 ter plaatse!
Ook niet-Oeverleden kunnen hiervan genieten.
Inbegrepen in de € 6: 2 uur bowling + huur schoenen.
Alle dranken zijn voor eigen rekening.
Afspraakuur : 18u45
Afspraakplaats : aan de kassa van Bowling Stones, Autolei 113 in 2160 Wommelgem waar Pieter iedereen verwelkomt.
Aanvangsuur : 19u
Bijdrage : € 6 ter plaatse te betalen!
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 12
 MA 29/05/23 Bezoek aan de droogdokken Antwerpen NOG MAAR 4 PLAATSEN! MA 29/05/23 Bezoek aan de droogdokken Antwerpen NOG MAAR 4 PLAATSEN!
 MA 29/05/23 Bezoek aan de droogdokken Antwerpen NOG MAAR 4 PLAATSEN!Op de rafelige breuklijn tussen stad en haven ligt een ruw en roestig gebied. Voor veel Antwerpenaren is het een blinde vlek op de kaart. Maar deze plek ademt havengeschiedenis. Negen droogdokken, twee werkhuizen voor scheepsherstellers, een pomphuis dat als monument beschermd is … Schepen voeren af en aan en gingen er voor herstelling in een droogdok. Tot begin 2018.
Nu vinden we er vooral historische schepen. De vaartuigencollectie van het MAS verliet de Scheldekaaien en vond een nieuw onderkomen op het terrein. De collectie wordt er gekoesterd en onderhouden. Verschillende stichtingen restaureren er hun erfgoedschip: de oudste nog overblijvende Belgische Ijslandvaarder François Musin, de houten mijnenveger Oudenaarde, het lichtschip West-Hinder...
Antwerpen had als havenstad lang vóór de 19de eeuw plaatsen aan de Scheldeoevers waar aan schepen werd gewerkt. Maar een moderne haven heeft moderne infrastructuur nodig.
Halfweg in de jaren 1800 breekt de Antwerpse haven door de stadsmuren. Wat tot dan een drassig gebied buiten de omwalling was, wordt omgevormd tot het Kattendijkdok. Een eerste droogdok aan de Westkaai van het nieuwe dok is klaar in 1863. Enkele jaren later al kunnen zeeschepen er terecht in drie ‘putten’. Samen met de haven breidt ook het dok uit: omstreeks 1880 wordt het verlengd. Drie nieuwe droogdokken worden aangesloten op het pomphuis dat het water wegpompt. Een zevende droogdok wordt opgeleverd in 1920. Vanaf 1931 zijn er zelfs tien in gebruik.
Het concept blijft hetzelfde, maar de bouwwijze evolueert. De eerste droogdokken zijn opgebouwd uit sierlijk metselwerk. De meest recente dokken zijn uitgevoerd in robuust beton.
Begin jaren 1980 keldert het aantal zeeschepen dat van het droogdok gebruik maakt. Het wordt buiten gebruik gesteld. Tien jaar later verdwijnt het. Het heeft zijn sporen nagelaten in de verbrede doorsteek van het Straatsburgdok naar het Amerikadok. Het bijhorende pomphuis staat er nog en is nu een restaurant.
De scheepsherstellers van het Antwerpse Havenbedrijf verhuisden naar een moderne site, meer noordwaarts in de haven maar op het terrein van de oude stadsdroogdokken wordt het werk voortgezet, nu met historische schepen.
We bezoeken met een gids deze archeologische-industriële site.
Als afsluiter bezoeken we de houten mijnenveger M-477 Oudenaarde.
Afspraakuur : 13u45
Afspraakplaats : aan de ingang van Stormkop, Droogdokkenweg 4 in 2030 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 14 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 30
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 VR 02/06/23 Praatcafé Mortsel  VR 02/06/23 Praatcafé Mortsel
 VR 02/06/23 Praatcafé Mortsel Wil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Eén van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn ook welkom tussen 20u en 24u om bij te praten.
Afspraakplaats : Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel. INGANG via het Sportcentrum en niet via de winterbar!
Aanvang : 20u
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer : Sportcentrum Blauwe Regen
 ZA 03/06/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!  ZA 03/06/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
 ZA 03/06/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN! De vorige party's in DIXIES kenden een groot succes en iedereen was super enthousiast!
Vanavond staat DJ Shane achter de draaitafel! Ambiance en dansplezier verzekerd!
Kom ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door DJ Shane.
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance op de Oeverparty's
Toegang vanaf 21 jaar.
Leden Oever € 5 – Niet-leden € 10
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 20 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven.
Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
Deuren: 22u
Einde: 4u
Afspraakplaats : DIXIES, Pauwelslei 18 2930 Brasschaat.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.

Waag je kans om een vrijkaart te winnen voor deze party via onderstaande link!
url Klik hier voor meer info
 ZO 04/06/23 Stadswandeling Beestig Mechelen OOK NIET-LEDEN! ZO 04/06/23 Stadswandeling Beestig Mechelen OOK NIET-LEDEN!
 ZO 04/06/23 Stadswandeling Beestig Mechelen OOK NIET-LEDEN!Onze gids neemt ons mee door het centrum van Mechelen, op zoek naar dieren. Dat kunnen monumenten zijn, straatnamen, namen van huizen, dieren die leven in de stad... Hoe gaan we om met dieren in de stad? Hoe was dat vroeger? We ontdekken samen met de gids de dieren in het stadsbeeld en luisteren naar verhalen en anekdotes. Een hertenjacht, een rode haan, een groene papegaai, paarden, koeien en varkens. Je kan het zo gek niet bedenken of je komt het tegen op deze wandeling.
De wandeling duurt 120 minuten en uiteraard zijn honden toegelaten!
Nadien drinken en/of eten we nog iets.
Afspraakuur : 14u45
Afspraakplaats : aan het Stadhuis op de Grote Markt van 2800 Mechelen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 15u
Reservatie : € 11 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden hun mailadres en gsm-nummer op hun overschrijving!
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 25
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 VR 16/06/23 Minigolf spelen in Lier  VR 16/06/23 Minigolf spelen in Lier
 VR 16/06/23 Minigolf spelen in Lier Minigolf is altijd een enorm leuke en ontspannende activiteit en vandaag gaan we minigolf spelen in de volledig vernieuwde minigolf in Lier. De minigolf ligt op een prachtige locatie tussen de bomen naast het Begijnhof.
Bij regenweer is de minigolf gesloten. Bij twijfel contacteer je Marc VD, de verantwoordelijke.
Tarief: € 5 per persoon. Vanaf 10 personen: € 3.
Na de minigolf kunnen we iets gaan eten zodat we aangesterkt zijn om de plezante spellekesavond te starten om 19u in Café De Refuge, Zimmerplein 12 te 2500 Lier
Afspraakuur : 14u45
Afspraakplaats : op de parking van CC De Mol, Aarschotsesteenweg 3 in 2500 Lier
Aanvangsuur : 15u
Info : Marc VD - 0473 52 42 30 - marcus.van.doninck@telenet.be.
 VR 16/06/23 Avondje gezelschapsspelen Lier  VR 16/06/23 Avondje gezelschapsspelen Lier
 VR 16/06/23 Avondje gezelschapsspelen Lier Omdat gezelschapsspelen nu eenmaal leuker zijn met meer dan 1 persoon, komen wij bijeen in De Refuge te Lier.
Meebrengen : minstens 1 gezelschapsspel
Afspraakplaats : Café De Refuge, Zimmerplein 12 te 2500 Lier
Afspraakuur : 19u, aanvang 19u15
Info : Lieve J - 0473 28 43 89 - godelieva.jacobs64@gmail.com of Marc Van Doninck - 0473 52 42 30
 VR 23/06/23 Kathedraalconcert Antwerpen NOG MAAR 1 PLAATS! VR 23/06/23 Kathedraalconcert Antwerpen NOG MAAR 1 PLAATS!
 VR 23/06/23 Kathedraalconcert Antwerpen NOG MAAR 1 PLAATS! Naar jaarlijkse gewoonte wijkt het Antwerp Symphony Orchestra graag een keertje uit naar de Antwerpse Kathedraal, voor een programma dat floreert in haar uitmuntende akoestiek en de leiding van oud-dirigent Edo de Waart. Geen betere plek immers voor de wonderlijk mooie Symphonie Concertante van onze landgenoot Joseph Jongen. Zijn magnum opus is niet zomaar een orgelconcerto: omdat de componist alle kneepjes van het orgelvak onder de knie had, heeft dit buitengewone werk meer weg van een symfonie voor twee orkesten. Ook het adembenemende stemmenweefsel van Vaughan Williams’ Fantasia on a Theme by Thomas Tallis komt nergens beter tot zijn recht dan onder de majestueuze gewelven van een kathedraal.
Dirigent Edo de Waart
Orgel Peter Van de Velde
Edo de Waart is muziekdirecteur van het Milwaukee Symphony Orchestra en eredirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en het Radio Filharmonisch Orkest. In seizoen 2019-2020 startte hij als Principal Guest Conductor bij het San Diego Symphony Orchestra. Tegen het einde van het seizoen van 2019 stopt hij als muziekdirecteur bij het New Zealand Symphony Orchestra, waar hij nog wel Conductor Laureate zal zijn. Daarnaast is hij vast verbonden aan het Saint Paul Chamber Orchestra.
Peter Van De Velde werd geboren in 1972 en is afkomstig uit Doel. Daar begon hij op negenjarige leeftijd als autodidact met orgelstudies en op zijn twaalfde was hij al actief als organist in de plaatselijke kerk. Op zijn zestiende kreeg hij zijn eerste muziekonderricht in de Antwerpse kunsthumaniora, waar hij na drie jaar een eerste prijs notenleer behaalde. Hij vervolgde zijn studies aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium.
Na het behalen van verschillende eerste prijzen en finaliteiten studeerde hij in 1996 af als laatste leerling van Stanislas Deriemaeker. Tijdens en na zijn studie volgde hij nog diverse meestercursussen voor orgel, uitvoeringspraktijk en improvisatie.
Begin 2002 werd Peter Van de Velde aangesteld als organist-titularis van de Antwerpse kathedraal. Daarnaast is hij ook als organist verbonden aan de Antwerpse Sint-Michielskerk waar hij elke zondagavond de dienst van 20u30 opluistert. Hij geniet bovendien een grote bekendheid als begeleider-repetitor van verschillende koren en solisten en vormt een duo met violiste Nadja Nevolovitsch.
Als concertorganist is Van de Velde regelmatig te gast op gerenommeerde orgelfestivals in binnen- en buitenland (Duitsland, Nederland, Zwitserland, Polen, Noorwegen, Ijsland, Finland, Engeland, Ierland, Schotland, Frankrijk, Japan, Rusland, Egypte, Filipijnen, Canada). Als artistiek adviseur is hij dan weer verantwoordelijk voor de muzikale programmatie van verschillende orgelcycli (Kathedraal Antwerpen, Christus-Koningkerk Antwerpen, Orgelproms Sint-Michielskerk Antwerpen, Orgelcyclus Melsele).
Van de Veldes repertoire omvat alle stijlen, maar is vooral toegespitst op de Franse en Belgische muziek van de 19de en 20ste eeuw. Van de Velde nam verschillende cd’s op voor het kwaliteitslabel "Aeolus" en ontving daarvoor veel positieve recensies en waarderingen in de binnen- en buitenlandse media (radio Klara, WDR 3, Diapason, Orgelvriend, Orgelnieuws, Orgelkunst, Musique 3).

Afspraakuur : 19u15
Afspraakplaats : aan de ingang van Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, Groenplaats 21 in 2000 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen. Kom zeker op tijd want de plaatsen zijn niet genummerd!
Aanvangsuur : 20u
Reservatie : € 37 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 17/06/23 Oeverbarbecue MIXED GRILL + party Oelegem OOK NIET-LEDEN! ZA 17/06/23 Oeverbarbecue MIXED GRILL + party Oelegem OOK NIET-LEDEN!
 ZA 17/06/23 Oeverbarbecue MIXED GRILL + party Oelegem OOK NIET-LEDEN!SCHRIJF NOG SNEL IN want de laatste 2 weken lopen de reservaties zeer vlotjes binnen!
Onze jaarlijkse BBQ is terug en nu beter dan ooit tevoren!!
Vorig jaar gingen we in zee met een nieuwe traiteur. Iedereen was zo in de wolken, dat we dit jaar met dezelfde mensen gaan werken.
We opteren voor de formule MIXED GRILL en er is keuze uit 5 verschillende soorten vlees (Kip cajun, Koreaanse buikspekspies, Hamburger, Ossenhaaspuntjes, Varkenshaasspies) en 2 soorten vis verdeeld in kleine porties zodat iedereen van alles kan proeven.
Iedereen kan dus 100 % genieten!
Er is ook een lekker en gezond groentebuffet met aardappelsla, pastasla, wortelsla, komkommers, slamix, tomaten natuur & tomaten bieslook, eieren, maïs, American koolsla.
De sausjes (look, curry, cocktail, tartaar, mayonaise, BBQ saus) en broodjes maken de BBQ compleet. En uiteraard past er ook nog een aardappel in de schil bij!
Voor de vegetariërs onder jullie voorziet de traiteur een alternatief.

Indien je vegetariër bent, graag vermelding op je overschrijving!

De deelnemers zijn welkom vanaf 18u en bij het binnenkomen krijgt iedereen 1 jeton voor een fris aperitiefje.
Na het aperitiefje, genieten we vanaf 19u30 van de overvloedige MIXED GRILL barbecue.
Na de BBQ speelt DJ Michel ons allemaal de dansvloer op!
In de prijs van € 27 (leden) of € 32 (niet-leden) is ook de party inbegrepen!

Vanaf 01/05 kunnen ook niet-leden inschrijven voor de BBQ + party maar zij betalen dan wel € 32 en vermelden hun mailadres en gsm-nummer op de overschrijving!

BBQ + fuif zijn 1 pakket! Alleen naar de party komen, kan niet!
PS: Snel inschrijven is de boodschap want elk jaar is de BBQ volzet!
Afspraakuur : vanaf 18u
Afspraakplaats : Parochiezaal Oelegem - Venusstraat 10 te 2520 Oelegem.
Aanvangsuur : 19u30
Reservatie : € 27 (leden) of € 32 (niet-leden) overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden hun mailadres en gsm-nummer op de overschrijving!
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 130
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Activiteiten Activiteiten
 ActiviteitenZO 21/05/23
Wandeling te Kessel-lo, deel 2 (19km)
Fietstocht vanuit Hulst (NL) naar Terneuzen en Philippine (± 77 km)

100 jaar Luchthaven Antwerpen en wandeling (12 km) Enkel Oeverleden

Fietsen langs de Brabantse Wal NL (± 40 km)

DI 23/05/23
Dinsdagavondfilm ARMAGEDDON TIME (James Gray 4**** Cinema Lumière Antwerpen

DO 25/05/23
Theater 'Dag vader' Sam De Graeve CC De Kern Wilrijk OOK NIET-LEDEN! *** NOG 3 PLAATSEN!

VR 26/05/23
Oevercafé Mortsel

Bezoek aan het Europees Parlement Brussel OOK NIET-LEDEN! *** VOLZET
Samenkomst Fietsweekend Damme van VR 09/06 tot ZO 11/06 of MA 12/06/23 Mortsel

ZA 27/05/23
Bezoek aan een aspergeboer in Schijf (Nederland) OOK NIET-LEDEN!

ZO 28/05/23
Bowling 4 Singles Wommelgem OOK NIET-LEDEN!

MA 29/05/23
Bezoek aan de droogdokken Antwerpen NOG MAAR 4 PLAATSEN!

VR 02/06/23
Praatcafé Mortsel

ZA 03/06/23
Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

ZO 04/06/23
Fietstocht: Ecotuinendag Velt (± 30 km)

Stadswandeling Beestig Mechelen OOK NIET-LEDEN!

VR 09/06/23
Fietsweekend Damme van VR 09/06 tot ZO 11/06 of MA 12/06/2023 ENKEL OEVERLEDEN! *** NOG 1 PLAATS

Oevercafé Mortsel

DO 15/06/23
Sauna Espace, Kalmthout

VR 16/06/23
Minigolf spelen in Lier
Avondje gezelschapsspelen Lier

Praatcafé Mortsel

EWT Theater 'Ik heb zin in jou' Deurne *** NOG 1 PLAATS

ZA 17/06/23
Oeverbarbecue MIXED GRILL + party Oelegem BLAUWE OEVERJETONS ZIJN HIER GELDIG! OOK NIET-LEDEN! NOG ENKELE PLAATSEN!

VR 23/06/23
Oevercafé Mortsel

Kathedraalconcert Antwerpen *** NOG 1 PLAATS

VR 30/06/23 Oevercafé Mortsel
ZO 02/07/23
Joodse wandeling + kosher etentje in Hoffy’s Kosher Restaurant Antwerpen

VR 07/07/23
Fietsvakantie Italië: Puglia In de hak van de laars van VR 07/07 tot VR 14/07 (of ZO 16/07/23)

ZA 05/08/23
Wandelvakantie in St. Anton am Arlberg, Oostenrijk o.l.v. Pol van ZA 05/08 tot ZA 12/08/2023 Enkel Oeverleden!

ZA 25/11/23
Kommil Foo GRIND 5***** Liers Cultuurcentrum (CC De MOL) Lier NOG MAAR 2 PLAATSEN!

url Klik hier voor meer info