Zaterdag 29 april 2023Nieuwsbrief week 18 en verder   
 ZA 29/04/23 Minigolf spelen in Antwerpen Enkel Oeverleden!  ZA 29/04/23 Minigolf spelen in Antwerpen Enkel Oeverleden!
 ZA 29/04/23 Minigolf spelen in Antwerpen Enkel Oeverleden! Het “golfseizoen” is terug open!
We houden het vandaag bij een leuke sportieve ontspanning. De bedoeling is het parcours van 18 holes met zo weinig mogelijk slagen af te leggen. Iedereen kan aan dit spannende spel mee doen.
Nadien kunnen we nog een wandeling maken in de nabije parken Den Brandt, Middelheimpark en Nachtegalenpark. Voldoende horecazaken in de buurt.
Bij zware regenbuien gaat deze activiteit niet door en schuift dan op naar een andere datum.
Bijdrage: € 6 per persoon, groepen vanaf 10 personen: 5 euro (ter plaatse te betalen). Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Afspraakuur : 14u45
Afspraakplaats : Minigolf Midget, Eglantierlaan in Antwerpen (niet ver van het Nachtegalenpark, vlakbij Antwerpse Ring en A-12.) Voldoende parkeergelegenheid in de buurt.
Aanvangsuur : 15u
Info : Luc VDW - 0477 93 52 94 - luc.van.den.weygaert@telenet.be.
 Dinsdagavondfilm 02/05 All the Beauty and the Bloodshed (Laura Poitras) 4**** UGC Antwerpen  Dinsdagavondfilm 02/05 All the Beauty and the Bloodshed (Laura Poitras) 4**** UGC Antwerpen
 Dinsdagavondfilm 02/05 All the Beauty and the Bloodshed (Laura Poitras) 4**** UGC Antwerpen De documentaire ‘All the Beauty and the Bloodshed’ is veel meer dan een kunstenaarsbiografie
Dave Mestdach in Knack Focus van 19/04/2023
Laura Poitras’ All the Beauty and the Bloodshed is een verslavend intens portret van fotografe Nan Goldin, als artieste én activiste.
Eind jaren zeventig begon de Amerikaanse fotografe Nan Goldin haar camera zonder opsmuk op zichzelf te richten, en op de outsiders – artiesten, junkies, dragqueens en hoeren – met wie ze zich in de New Yorkse undergroundscene omringde. Met haar los geschoten, danig energieke snapshots groeide ze uit tot dé chroniqueur van subcultureel Amerika. Maar ook op haar 69e, zo blijkt uit Laura Poitras’ met de Gouden Leeuw bekroonde documentaire, is ze nog altijd een baken van verzet. Al een leven lang verzet Goldin zich tegen vooroordelen, verslavingen en taboes, maar nu ook tegen big pharma, die in de States de opioïdenpandemie aanwakkerde die tot nu toe aan zeker 200.000 mensen het leven kostte.
Ook Goldin, die druggebruik vaak schokkend openlijk documenteerde, raakte verslaafd aan de pijnstillers. Meer bepaald aan OxyContin, geproduceerd door Purdue Pharma, eigendom van de Sackler-familie. Hoewel de Sacklers donders goed wisten welke menselijke ramp hun verslavende spul aanrichtte, verdienden ze er miljarden aan. Al weerhield hen er dat niet van om met dat ‘vuile geld’ New Yorkse topmusea als The Metropolitan en het Guggenheim te sponsoren. In die kunstinstituten hadden ze jarenlang een eigen vleugel. Ook Goldins werk behoort er tot de vaste collectie.
De film toont hoe Goldin als stem en gezicht van de protestgroep PAIN (Prescription Addiction Intervention Now) haar naam en faam gebruikt om die witwasoperatie van de Sacklers en de hypocrisie van de culturele instellingen aan te klagen. Je ziet hoe ze mee die-ins organiseert in de musea, waarbij PAIN-sympathisanten voor dood op de grond gaan liggen. Je ziet hoe ze praatsessies houdt met andere ex-pijnstillerjunkies en juridische acties plant. En – niet alle verzet is zinloos – hoe verschillende musea daadwerkelijk besluiten om de naam Sackler van hun muren te halen.
Tussendoor passeren tal van haar energieke, schijnbaar chaotisch geschoten snapshots van het leven in de marge van de Amerikaanse droom. Tegelijk hoor je haar op de voice-over vertellen over hoe ze als adolescent omging met de zelfmoord van haar oudere zus, met haar verslavingen, met de gewelddadige relaties waarin ze soms zat, met de dood van vele vrienden aan aids en overdosissen, en met het sekswerk dat ze ooit deed. Goldin gaat geen onderwerp uit de weg. Daardoor word je getuige van een intens openhartige biecht en begrijp je beter hoe nauw haar werk en leven met elkaar verstrengeld zijn – het is als een hitsige tango tussen schoonheid en bloedvergieten.
Poitras’ film is dus meer dan een kunstenaarsbiografie, of een kwaad pamflet tegen het duistere opioïdenimperium van de Sacklers. Hij laat je loeren in de pikdonkere kamers waar Goldins niets verhullende werk en psychische littekens aan ontspruiten, en laat de artieste op een gebalde, empathische en narratief onderhoudende manier dialogeren met de activiste.
Qua spankracht en sociale relevantie hoeft All the Beauty and the Bloodshed nauwelijks onder te doen voor Citizenfour (2015), Poitras’ Oscarwinnende shockdoc waarin Edward Snowden voor haar camera voor het eerst de klokken luidde over de illegale spionagepraktijken van de Amerikaanse veiligheidsdiensten. Zoals Lou Reed al gromde: come take a walk on the wild side.
Bijdrage: op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat € 8 kost i.p.v. het standaardtarief van € 12,50.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur : 19u15
Afspraakplaats : UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC. Slechts € 3 voor 3 uren!)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur : 19u30
Info : Luc F - 0484 98 38 37 - lucferny@hotmail.com of Ben VdP - 0470 90 24 73 - ben.vanderpoorten@skynet.be.
 VR 05/05 Tentoonstelling Rembrandt, Fotograaf avant la lettre Antwerpen OOK NIET-LEDEN! NOG 5 PL! VR 05/05 Tentoonstelling Rembrandt, Fotograaf avant la lettre Antwerpen OOK NIET-LEDEN! NOG 5 PL!
 VR 05/05 Tentoonstelling Rembrandt, Fotograaf avant la lettre Antwerpen OOK NIET-LEDEN! NOG 5 PL!Rembrandt wordt wereldwijd niet enkel geroemd als schilder, maar ook als meesterlijk tekenaar en etser. Doorheen zijn hele carrière ging Rembrandt aan de slag met de etsnaald, waarbij hij dezelfde brede waaier aan onderwerpen omarmde als in zijn schilderijen, zoals o.a. (zelf)portretten, landschappen, religieuze en mythologische thema’s.
De tentoonstelling Rembrandt – Fotograaf avant la lettre brengt deze onderwerpen samen in een selectie van een 80-tal werken en gaat op zoek naar de unieke blik op de realiteit door het oog deze wereldbekende kunstenaar: een bijna hedendaagse en fotografische kijk op de wereld in een tijdperk lang voor de uitvinding van de fotografie.

We bezoeken deze tentoonstelling met een gids.
De prijs van € 11 omvat enkel de gids. Houders van een Museumpass hebben gratis toegang. Nog steeds geen Museumpass? Dan betaal je ter plaatse € 15.
De rondleiding duurt 90 minuten en daarna gaan we samen iets drinken in de nabije omgeving.
Afspraakuur : 13u45
Afspraakplaats : aan de kassa van Museum De Reede, Ernest van Dijckkaai 7 2000 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 11 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 12
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 VR 05/05/23 Praatcafé Mortsel  VR 05/05/23 Praatcafé Mortsel
 VR 05/05/23 Praatcafé Mortsel Wil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Eén van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn ook welkom tussen 20u en 24u om bij te praten.
Afspraakplaats : Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel. INGANG via het Sportcentrum en niet via de winterbar!
Aanvang : 20u
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer : Sportcentrum Blauwe Regen
 ZA 06/05/23 Rondleiding De geheimen van het Ursulinen-internaat ontsluierd Tildonk OOK NIET-LEDEN! ZA 06/05/23 Rondleiding De geheimen van het Ursulinen-internaat ontsluierd Tildonk OOK NIET-LEDEN!
 ZA 06/05/23 Rondleiding De geheimen van het Ursulinen-internaat ontsluierd Tildonk OOK NIET-LEDEN!Zuster Bénédicte en Mademoiselle Florentine, 2 bewoners van het internaat in 1922, nemen ons op sleeptouw doorheen het klooster van de Ursulinen in Tildonk.
Ontdek het leven zoals het was in tijden van Duitse bezetting, met veel intriges, mysterieuze verdwijningen en vooral veel coq-au-vin.
We bezoeken ook de voormalige kloosterkerk indien deze niet verhuurd is.
De rondleiding duurt 120 minuten.
Afspraakuur : 12u45
Afspraakplaats : aan Oud Berchem Kerk of om 13u45 aan de kassa van het Belevingscentrum '14-'18, Kruineikestraat 5A, 3150 Tildonk.
Graag een mailtje naar nicole@oever.be indien je naar Berchem komt als passagier of als chauffeur.
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 14 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 25
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 06/05/23 Oevers Party Time in DIXIES met DJ HANS Brasschaat OOK NIET-LEDEN! ZA 06/05/23 Oevers Party Time in DIXIES met DJ HANS Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
 ZA 06/05/23 Oevers Party Time in DIXIES met DJ HANS Brasschaat OOK NIET-LEDEN!De vorige party's in DIXIES kende een enorm groot succes en iedereen was super enthousiast!
Vanavond staat DJ HANS achter de draaitafel! Ambiance en dansplezier verzekerd!
Kom ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door DJ HANS.
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance op de Oeverparty's
Toegang vanaf 21 jaar.
Leden Oever € 5 – Niet-leden € 10
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 20 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven.
Ben je jarig de dag van de party? Als je dit kan bewijzen, dan krijg je gratis toegang!
Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
Deuren : 22u
Einde : 4u
Afspraakplaats : DIXIES, Pauwelslei 18 2930 Brasschaat.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Waag je kans om een vrijkaart te winnen voor deze party via onderstaande link!
url Klik hier voor meer info
 ZO 07/05/23 Een dagje in en om Hulst (NL) OOK NIET-LEDEN! ZO 07/05/23 Een dagje in en om Hulst (NL) OOK NIET-LEDEN!
 ZO 07/05/23 Een dagje in en om Hulst (NL) OOK NIET-LEDEN!Hulst is de meest Vlaamse stad van Nederland. De stad telt een goede 27.000 inwoners en heeft 15 deelgemeenten. Het beslaat de hele oostelijke kant van Zeeuws-Vlaanderen. Het krioelt er van de kooplustige Vlamingen en op de basiliek hangt er permanent de Vlaamse Leeuw. Hulst is op historisch vlak een interessante stad omdat de vestingwerken goed bewaard bleven. Drie toegangspoorten geven toegang tot de binnenstad.
We spreken om 11u af voor de Sint-Willibrordusbasiliek op de Grote Markt van Hulst. We maken o.l.v. een plaatselijke gids een korte wandeling door de binnenstad met een mooi overzicht van de wallen, de grachten en de bastions. Op de vestingwal staat er een windmolen van eind de 18de eeuw. Tijdens de middagpauze nemen we een kleine hap in een plaatselijk eethuis. In de namiddag maken we een wandeling van 9 km over de historische oude spoorweg van Mechelen naar Terneuzen naar het grensplaatsje De Klinge (Sint-Gillis-Waas). Onderweg veel bossen en weiden. Op de landsgrens staat er een reconstructie van “de dodendraad” uit de Eerste Wereldoorlog. Tussenstop voor een lekkere verfrissing. Zelfde terugweg.
’s Avonds eten we in het historische stationsgebouw (van de verdwenen spoorlijn Mechelen-Terneuzen).
Noteer: buiten de vesting zijn er gratis parkings, binnen de wallen enkel betalende. Het is aan te raden om de wagen buiten de vesting te parkeren wegens de nauwe straatjes. Sommige grootwarenhuizen zijn ’s zondags open tot 21u. Deze activiteit is niet opsplitsbaar!
Aantal deelnemers: 20 (Vol = Vol).
Meld je met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke.
Inschrijven bij Luc VDW – 0477 93 52 94 – luc.van.den.weygaert@telenet.be, uiterste datum van inschrijven op zaterdag 6/5 om 12u.
Afspraakuur : 10u45
Afspraakplaats : voor de Sint-Willibrordusbasiliek op de Grote Markt van Hulst
Aanvangsuur : 11u
Info : Luc VDW - 0477 93 52 94 - luc.van.den.weygaert@telenet.be.
 ZO 07/05 Bezoek aan het 'Huis van Oscar' een kunstenaarswoning met een ziel Lier OOK NIET-LEDEN!  ZO 07/05 Bezoek aan het 'Huis van Oscar' een kunstenaarswoning met een ziel Lier OOK NIET-LEDEN!
 ZO 07/05 Bezoek aan het 'Huis van Oscar' een kunstenaarswoning met een ziel Lier OOK NIET-LEDEN! Vandaag bezoeken we een verborgen parel met een prachtige tuin in het centrum van Lier.

Van klooster tot kunstenaarswoning
De geschiedenis van deze site gaat minstens vier eeuwen terug.
In de 17de eeuw maakt zij deel uit van de meisjeskostschool van het Vredebergklooster, opgetrokken door reguliere kanunnikessen van Sint-Augustinus in 1611.
Klooster en school worden tijdens de Franse bezetting in 1797 afgeschaft en als ‘nationaal goed’ verkocht.
In 1808 wordt de weverij van het Lierse textielbedrijf De Heyder & Co in de gebouwen ondergebracht. De firma verhuist in 1835 naar het Nederlandse Leiden en klooster en school worden gesloopt.
Het echtpaar Verrijdt-Van Pelt koopt de grond die grenst aan de Vredebergvliet, laat er een woning bouwen en vestigt er tevens een damastweverij.
Na het overlijden van de jongste dochter Delphine verwerven kunstschilder Oscar Van Rompay (1899-1997) en zijn echtgenote Jeanne van der Wee in 1936 het pand. Met eerbied voor het oorspronkelijk uitzicht richt het echtpaar het geheel in als woning en atelier.
Huis en tuin zijn beide als monument beschermd.

Oscar Van Rompay, kunstschilder
Aan de Antwerpse Academie maakt de politiek geëngageerde leraar Juliaan De Vriendt een grote indruk op Oscar.
In deze periode maakt hij tevens kennis met Felix Timmermans. Het is het begin van een levenslange, persoonlijke vriendschap en belangstelling voor mekaars werk.
Van Rompay vindt zijn inspiratie in de kunst uit het verleden, bij Spaanse schilders als El Greco en Goya en in de 17de eeuwse Vlaamse en Hollandse School.
De Franse impressionisten vormen echter Oscars grote voorbeeld. Zijn bewondering voor hun werk leidt tot een verblijf in Parijs. Leermeesters vindt de jonge schilder in de vrije ateliers, vrienden en gelijkgezinde kunstenaars in het artistieke milieu.
Aanvankelijk legt Oscar Van Rompay zich vooral toe op intimistische interieurs en stillevens in een eerder donker palet. De belangrijkste doeken zijn in de Tweede Wereldoorlog verloren gegaan, wat rest geeft dus een onvolledig beeld. De werken die erna ontstaan, krijgen een ander karakter. Lichtere en fellere kleuren gaan veel meer het schilderij bepalen.
Lier en omgeving vormen het onderwerp bij uitstek. De reizen naar Parijs en het zuiden en de fascinatie voor het circus maken van beide eveneens voor de hand liggende thema’s. De belangstelling voor het stilleven blijft, daarnaast schildert Van Rompay ook portretten en naakten.

We ontdekken dit indrukwekkende gebouw en prachtige tuin met een gids en sluiten af met koffie/thee en cake.
De prijs omvat: inkom - bijdrage gids - koffie/thee en cake.
Nadien kunnen we iets gaan drinken in de buurt.

Afspraakuur : 13u45
Afspraakplaats : aan de ingang van het Huis van Oscar, Vredebergstraat 6 (nabij de Vismarkt) in 2500 Lier waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 19 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 25
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 DO 11/05/23 Theater HET LAATSTE BEDRIJF / de Mannschaft 'Poupehan' CC De Mol LIER NOG 3 PLAATSEN!  DO 11/05/23 Theater HET LAATSTE BEDRIJF / de Mannschaft 'Poupehan' CC De Mol LIER NOG 3 PLAATSEN!
 DO 11/05/23 Theater HET LAATSTE BEDRIJF / de Mannschaft 'Poupehan' CC De Mol LIER NOG 3 PLAATSEN! Op de vooravond van de zwaarste sneeuwstorm van het decennium, komen drie koppels samen in een chalet in de Ardennen om er hun jaarlijkse weekendje-weg-van-alles door te brengen. Een weekend van gebakkelei over wie welke kamer krijgt, van de gebruikelijke discussie over de boodschappenlijst, van de zich tot in den treurnis herhalende wandeling met jeneverfles, van het haardvuur met nat hout, van het ophalen van dezelfde herinneringen, van het verdelen van de overschot en de ik-laat-het-toch-graag-proper-achter-poetsbeurt ook al heb je daarvoor bijbetaald.
Eén van de vrienden, een lifecoach in opleiding, is er van overtuigd dat veel koppels zouden scheiden als ze de berichten in de telefoon van hun partner te lezen zouden krijgen. Terwijl de vrienden over deze stelling discussiëren, besluiten ze, sommigen tegen wil en dank, om een spel te spelen. Een spel waarbij iedereen de telefoon op tafel legt en alle inkomende berichten en oproepen met de rest van de groep deelt.
Poupehan is een tragikomische voorstelling over vriendschap en liefde en de grenzen daarvan. Over patronen en rituelen. Over het worden van een cliché en het zich daartegen verzetten. Over karaoke en vegetarisch barbecuen. Over het halsstarrig vasthouden aan een gewoonte en het er niet mee kunnen breken, ook al breekt ze jou.
Cast: Lucas Van den Eynde, Viv Van Dingenen, Ann Pira, Raf Jansen en Laurence Roothooft
Regie en Tekst: Michai Geyzen en Stijn Van de Wiel
Dramaturgie: Bram Verschuren
In de prijs van je ticket is een drankje inbegrepen!
PS: CC DE MOL is helemaal uitverkocht!
Afspraakuur : 20u
Afspraakplaats : aan de kassa van CC De Mol, Aarschotsesteenweg 3 in 2500 Lier waar Pieter en Nicole jullie verwelkomen.
Aanvangsuur : 20u15
Reservatie : € 20 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 DO 25/05/23 Theater 'Dag vader' Sam De Graeve CC De Kern Wilrijk DO 25/05/23 Theater 'Dag vader' Sam De Graeve CC De Kern Wilrijk
 DO 25/05/23 Theater 'Dag vader' Sam De Graeve CC De Kern WilrijkWanneer zijn vader op zijn tachtigste in het ziekenhuis belandt en hij omwille van corona niet op bezoek mag, beslist Sam De Graeve dat hij hem een brief zal schrijven, een brief over de wandeling die ze vijf jaar eerder samen maakten, langs de muur van Hadrianus, op de Schots-Engelse grens, 75 mijl lang. Vader Jan De Graeve, bij de oudere Knack-lezers wellicht nog bekend als cartoonist IAN, was van plan geweest om die wandeling samen met een vriend te maken, maar omdat deze afgehaakt had, was zoon Sam ingesprongen. “Gesprekken zouden we hebben, groots en meeslepend,” herinnert de schrijver zich zijn voornemens van toen, “Over leven, en welja, over dood ook, en alles wat ertussenin ligt.”
Sam De Graeve studeerde Germaanse talen, gaf les, schreef en tekende voor allerhande kranten, tijdschriften en televisie. Hij werkte onder andere als eindredacteur voor 'De Slimste Mens Ter Wereld'. Met 'De waanzin van het detail', een documentaire over de schilder Sam Dillemans die hij maakte met regisseur Luc Lemaître, won hij in 2008 de Fipa D'Or. Hij was van 2010 tot 2011 hoofdredacteur van het blad Humo. Na 17 jaar bij Woestijnvis werd hij in 2018 uitgever bij Borgerhoff & Lamberigts.
Voorstelling van vaanvond:
Sam De Graeve werd geboren en gaat naar alle waarschijnlijkheid dus ook dood. Meer valt er volgens hem niet te zeggen. Hij laat wel sporen na in het leven. Onder andere als hoofdredacteur, televisiemaker, columnist en uitgever, als echtgenoot, vader van drie en ook als zoon.
Zijn rol als zoon gaat hem het moeilijkste af. Sams oude vader laat niet gauw in zijn kaarten kijken, dus wanneer vaders wandelvakantie in het water dreigt te vallen omdat zijn compagnon de route het laat afweten, grijpt Sam zijn kans. Een reis met vader langs de Schotse Muur van Hadrianus. Tijd zat om te spreken over de liefde, het leven en de dood, meent hij. Tijd om zijn mysterieuze schepper te doorgronden. Maar krijgt hij alles wel gezegd?
In deze voorstelling neemt Sam ons mee op een wandeltocht, langs een oude muur, maar ook door een oud geheugen. Het resultaat is een prachtige monoloog die ons doet huilen van het lachen, maar ook van ontroering, want wat tijdens de tocht onuitspreekbaar bleek te zijn, probeert Sam hier alsnog te vertellen.
Na de voorstelling drinken we samen nog iets ter plaatse in de foyer van CC De Kern.
Afspraakuur : 19u45
Afspraakplaats : CC De Kern, Kern 18 in 2610 Wilrijk, op de eerste verdieping ter hoogte van de kassa.
Kom zeker op tijd want het zijn niet-genummerde plaatsen!
Aanvangsuur : 20u15
Reservatie : € 13 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 27/05/23 Bezoek aan een aspergeboer in Schijf (Nederland)  ZA 27/05/23 Bezoek aan een aspergeboer in Schijf (Nederland)
 ZA 27/05/23 Bezoek aan een aspergeboer in Schijf (Nederland) Verse asperges zijn toch zo lekker!
Vanmiddag bezoeken we een middelgrote aspergekwekerij waar met veel passie een pracht product wordt geteeld. Het bedrijf is gevestigd in Schijf, een dorp dat tussen Roosendaal en Breda ligt. Zij hebben vele jaren ervaring in het telen en verwerken van asperges, met als specialiteit het schillen van asperges.
Een asperge van hoge kwaliteit verdient een secure verwerking, vandaar dat zij hun asperges schillen met lasergestuurde schilmachines. Hierna worden de asperges naar wens verpakt en/of verwerkt.
Aspergekwekerij “De Nederheide Asperges” teelt enkel witte asperges.
We bezoeken het veld, bekijken het schelproces en het sorteren.
Verder proeven we een heerlijk aspergesoepje, een broodje en koffie of thee.
In de hoevewinkel kan je verse asperges van het veld kopen.
Koop je een kilo dan is je € 13 al snel terugverdiend!
De rondleiding duurt 120 minuten.
PS: intussen kan je al genieten van de aspergerecepten op hun website: https://aspergehof.nl/recepten/
Afspraakuur : 13u
Afspraakplaats : aan de kerk van Maria-ter-Heide, Bredabaan 999 voor carpooling of om 13u45 ter plaatse Nederheide 1, 4721 PC Schijf. Het is 24 km rijden vanaf Brasschaat.
Laat ten laatste op donderdag 25/05 via mail aan Nicole (nicole@oever.be) weten of je als passagier of als chauffeur naar de kerk van Maria-ter-Heide komt. Je kan natuurlijk ook rechtstreeks rijden!
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 13 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 25
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 28/05/23 Wandeling met gids 'De Noordoostwijk: daar is alles luxe, kalmte en volop thee' Brussel  ZO 28/05/23 Wandeling met gids 'De Noordoostwijk: daar is alles luxe, kalmte en volop thee' Brussel
 ZO 28/05/23 Wandeling met gids 'De Noordoostwijk: daar is alles luxe, kalmte en volop thee' Brussel De Noordoostwijk of wijk van de Squares vormt de noordelijke uitloper van de Europese Wijk.
Het Ambiorix-plantsoen is net als het Maria-Louizaplantsoen één van die groene oazen in de stad waar de straataanleg de vloeiende vorm van de hoogtelijnen volgt. Bankiers, ondernemers en kunstenaars lieten er schitterende woningen optrekken door meesters als Horta, Strauven, Taelemans en Van Waesberghe.
Het grillige smeedijzerwerk, de glasramen en de sgraffiti in de voorgevels getuigen van een toen erg vernieuwende art nouveau. Vandaag bewonderen we die meer dan ooit!
De gegidste wandeling duurt 150 minuten. Het einde is voorzien aan Maelbeek metrostation, Spastraat.
Nadien genieten we van een drankje op een terrasje.
Afspraakuur : 13u45
Afspraakplaats : Archimedesstraat 1 bij het Schuman metrostation in 1000 Brussel waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 14 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 25
 ZA 17/06/23 Oeverbarbecue MIXED GRILL + party Oelegem BLAUWE OEVERJETONS ZIJN HIER GELDIG!  ZA 17/06/23 Oeverbarbecue MIXED GRILL + party Oelegem BLAUWE OEVERJETONS ZIJN HIER GELDIG!
 ZA 17/06/23 Oeverbarbecue MIXED GRILL + party Oelegem BLAUWE OEVERJETONS ZIJN HIER GELDIG! Onze jaarlijkse BBQ is terug en nu beter dan ooit tevoren!!
Vorig jaar gingen we in zee met een nieuwe traiteur. Iedereen was zo in de wolken, dat we dit jaar met dezelfde mensen gaan werken.
We opteren voor de formule MIXED GRILL en er is keuze uit 5 verschillende soorten vlees (Kip cajun, Koreaanse buikspekspies, Hamburger, Ossenhaaspuntjes, Varkenshaasspies) en 2 soorten vis verdeeld in kleine porties zodat iedereen van alles kan proeven.
Iedereen kan dus 100 % genieten!
Er is ook een lekker en gezond groentebuffet met aardappelsla, pastasla, wortelsla, komkommers, slamix, tomaten natuur & tomaten bieslook, eieren, maïs, American koolsla.
De sausjes (look, curry, cocktail, tartaar, mayonaise, BBQ saus) en broodjes maken de BBQ compleet. En uiteraard past er ook nog een aardappel in de schil bij!
Voor de vegetariërs onder jullie voorziet de traiteur een alternatief.

Indien je vegetariër bent, graag vermelding op je overschrijving!

De deelnemers zijn welkom vanaf 18u en bij het binnenkomen krijgt iedereen 1 jeton voor een fris aperitiefje.
Na het aperitiefje, genieten we vanaf 19u30 van de overvloedige MIXED GRILL barbecue.
Na de BBQ speelt DJ Michel ons allemaal de dansvloer op!
In de prijs van € 27 is ook de party inbegrepen!

Vanaf 01/05 kunnen ook niet-leden inschrijven voor de BBQ + party maar zij betalen dan wel € 32 en vermelden hun mailadres en gsm-nummer op de overschrijving!

BBQ + fuif zijn 1 pakket! Alleen naar de party komen, kan niet!
PS: Snel inschrijven is de boodschap want elk jaar is de BBQ volzet!
Afspraakuur : vanaf 18u
Afspraakplaats : Parochiezaal Oelegem - Venusstraat 10 te 2520 Oelegem.
Aanvangsuur : 19u30
Reservatie : € 27 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 130
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Activiteiten Activiteiten
 ActiviteitenZA 29/04/23
Fietstocht door een bloeiende Demervallei (62 km)

Minigolf spelen in Antwerpen Enkel Oeverleden!
Het Requiem van Verdi Antwerpen OOK NIET-LEDEN! VOLZET

ZO 30/04/23
Bezoek aan de Hollandse Synagoge (Shomre Hadas) Antwerpen OOK NIET-LEDEN! VOLZET!
Bezoek aan de Koninklijke Serres van Laken Brussel VOLZET!

Lentewandeling in Broechem (± 7,5 à 8 km) Enkel Oeverleden!

MA 01/05/23
Natuurwandeling Oisterwijk Natuurgebied de Kampina (20 km)

Wandeling van het jaar 2022 in Meerhout: van landduinen tot moeras (11 km)

DI 02/05/23
Dinsdagavondfilm All the Beauty and the Bloodshed (Laura Poitras) 4**** UGC Antwerpen

VR 05/05/23
Tentoonstelling Rembrandt - Fotograaf avant la lettre Antwerpen OOK NIET-LEDEN! NOG 5 PLAATSEN!
Praatcafé Mortsel

Samenkomst Zonvakantie Lanzarote van ZA 20/05 tot ZA 27/05/2023 Mortsel

Samenkomst Hemelvaartsweekend Texel van DO 18/05 tot ZO 21/05 of MA 22/05/23 Mortsel

ZA 06/05/23
Dijlevalleiroute vanuit de Kaai in Boom (± 80-85 km)

Rondleiding De geheimen van het Ursulinen-internaat ontsluierd Tildonk OOK NIET-LEDEN!

Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

ZO 07/05/23
Een dagje in en om Hulst (NL) OOK NIET-LEDEN!
Mooie landelijke fietstocht richting Herdersem en Opwijk (± 74 km)

Bezoek aan het 'Huis van Oscar' een kunstenaarswoning met een ziel Lier OOK NIET-LEDEN!

DO 11/05/23
Theater HET LAATSTE BEDRIJF / de Mannschaft 'Poupehan' CC De Mol LIER NOG 3 PLAATSEN!

VR 12/05/23
Oevercafé Mortsel

Avondje gezelschapsspelen Lier

ZA 13/05/23
Italiaans etentje in L'Isola Di Giò Antwerpen NOG 1 PLAATS!
Noordteater Tragikomedie Augustus ergens op de vlakte Antwerpen NOG 1 PLAATS!

ZO 14/05/23
Tentoonstelling Barokke Influencers. Jezuïeten, Rubens en de kunst van het overtuigen Antwerpen NOG 4 PLAATSEN!

DO 18/05/23
Hemelvaartsweekend Texel VOLZET!

VR 19/05/23
Praatcafé Mortsel

ZA 20/05/23
Zon- en/of cultuurvakantie Lanzarote van ZA 20/05 tot ZA 27/05/2023 (8 dagen All Inclusive) OOK NIET-LEDEN! VOLZET

DO 25/05/23
Theater 'Dag vader' Sam De Graeve CC De Kern Wilrijk

VR 26/05/23
Oevercafé Mortsel

Bezoek aan het Europees Parlement Brussel OOK NIET-LEDEN! NOG MAAR 4 PLAATSEN!

Samenkomst Fietsweekend Damme van VR 09/06 tot ZO 11/06 of MA 12/06/23 Mortsel (Voor dit weekend zijn er nog maar 3 plaatsen!

ZA 27/05/23
Bezoek aan een aspergeboer in Schijf (Nederland)

ZO 28/05/23
Wandeling met gids 'De Noordoostwijk: daar is alles luxe, kalmte en volop thee' Brussel

MA 29/05/23
Bezoek aan de droogdokken Antwerpen

VR 02/06/23
Praatcafé Mortsel

ZA 03/06/23
Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

ZO 04/06/23
Stadswandeling Beestig Mechelen

VR 09/06/23
Fietsweekend Damme van VR 09/06 tot ZO 11/06 of MA 12/06/2023 ENKEL OEVERLEDEN! NOG 3 PLAATSEN!

Oevercafé Mortsel

Avondje gezelschapsspelen Lier

VR 16/06/23
Praatcafé Mortsel

EWT Theater 'Ik heb zin in jou' Deurne NOG 1 PLAATS!

ZA 17/06/23
Oeverbarbecue MIXED GRILL + party Oelegem BLAUWE OEVERJETONS ZIJN HIER GELDIG! VANAF 1 MEI OOK VOOR NIET-LEDEN!

url Klik hier voor meer info