Vrijdag 28 april 2023Wandelingen en fietstochten week 18 en verder   
 ZA 29/04/23 Fietstocht door een bloeiende Demervallei (62 km)  ZA 29/04/23 Fietstocht door een bloeiende Demervallei (62 km)
 ZA 29/04/23 Fietstocht door een bloeiende Demervallei (62 km) De Demervallei tussen Aarschot en Diest vormt de overgang tussen de Zuiderkempen en het Hageland.
De Zuiderkempen zijn tamelijk vlak, terwijl het Hageland bestaat uit langgerekte heuvelruggen. We rijden aan een rustig tempo met niet al te veel klimwerk, aan ongeveer 17 km per uur, zodat ook niet elektrische fietsen gerust mee kunnen.
Een bosrijke omgeving met mooie stukjes heide, bloeiende boomgaarden en gezellige cafeetjes..
We maken een kort bezoekje aan Aarschot met zijn mooi begijnhof.
De rode draad van de tocht is de Demer, ooit een druk bevaren rivier, tegenwoordig een traag kabbelende waterloop met weelderige oevers.
Er zijn drankstops voorzien onderweg, voorzie ook een eigen drankje, koek of picknick.
Als je wil deelnemen aan deze fietstocht, stuur dan een sms naar Eddy VR en ook of je na de fietstocht blijft mee-eten in het Sven Nys Cycling Center aan de startplaats.
Meebrengen: een fiets in goede staat en een reserve binnenband en een regenjasje.
Afspraakuur : 10u
Afspraakplaats : Eetcafé VELO, Balenbergstraatje 11 in 3128 Baal, Tremelo
Aanvangsuur : 10u30
Bijdrage : Gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info : EddyVR - 0495 69 03 77 - eddy.vanriet@hotmail.com.
 ZO 30/04/23 Lentewandeling in Broechem (± 7,5 à 8 km) Enkel Oeverleden!  ZO 30/04/23 Lentewandeling in Broechem (± 7,5 à 8 km) Enkel Oeverleden!
 ZO 30/04/23 Lentewandeling in Broechem (± 7,5 à 8 km) Enkel Oeverleden! Lente! Tijd voor een wandeling tussen het mooie frisse groen en bloesems!
Een wandeling die ons langs landelijke wegen via Emblem terug naar Broechem brengt. Een deel van de wandeling gaat door de boomgaarden over grasland en karrensporen. Voorzie dus aangepaste schoenen en dito kledij.
De tussenstop (de Hoeve) is onder voorbehoud. Neem eventueel een hapje en een drankje voor onderweg mee. Nadien kunnen we eventueel samen nog iets drinken/eten.
Afspraakuur : 14u15
Afspraakplaats : Voor de Academie - aan de achterzijde van de kerk van Broechem (OLV Geboorte) - Gemeenteplein te 2520 Broechem
Aanvangsuur : 14u30
Bijdrage : Gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info : Jan Muylaert - 0474 72 34 37.
 MA 01/05/23 Natuurwandeling Oisterwijk Natuurgebied de Kampina (NL) (20 km)  MA 01/05/23 Natuurwandeling Oisterwijk Natuurgebied de Kampina (NL) (20 km)
 MA 01/05/23 Natuurwandeling Oisterwijk Natuurgebied de Kampina (NL) (20 km) Een sprookjeswereld
Vroeg in de ochtend, als het witte veenpluis en de nevel de heide streelt, is de Kampina een sprookjeswereld. Onderweg kom je misschien paarden of runderen tegen. Of de grote zilverreiger die in een spiegelglad ven naar visjes loert. Vergeet niet het zuiden van de Kampina. Daar vind je het beekdal van de Beerze en het cultuurhistorische landschap van Balsvoort.
De Kampina is Brabant zoals het ooit was. Je vindt hier nog natte heide met vennen, geurende gagelstruwelen, beemden, loofbossen en blauwgraslanden. Wel veranderen de monotone dennenbossen langzaam maar zeker in een veel gevarieerder leefgebied voor dieren, planten en paddenstoelen. Een mooi succes is de terugkeer van de das. Sinds 2016 voelt die zich hier weer helemaal thuis.
Mooie natuurwandeling door bos en hei, met tal van vennen. Picknicken in de natuur, na 6,5 km stop in De Posthoorn, indien open (1 km extra), na 14,5 km houden we even halt in het pannenkoekenhuis de Rode Haktol.
https://derodehaktol.nl/
Na de wandeling, op een boogscheut van de parking, kunnen we nog iets drinken, een La Trappe, een broodje eten of een gebakje met een bakje koffie bij het Boerderijterras Jocobushof, Middendreef 2 te Boxtel. Dit sluit om 19 uur.
https://www.jacobuszondaghof.com/menukaart.html

Bij regen verplaatsen we de tocht naar een latere datum.
Niet-leden kunnen ook eenmalig deelnemen om kennis te maken met Oever en betalen ter plaatse € 5 aan de verantwoordelijke.
Meebrengen: hapje drankje voor onderweg, picknick, stevige wandelschoenen en je Oeverlidkaart!
Afspraakuur : 10u15
Afspraakplaats : Parkeerplaats Kampina (Annadreef), Boxtel, Kempseweg ts nrs 10 en 8 (Kempse Hoeve) (bekijk het even op google maps), Nederland.
Wie tevens ergens wil carpoolen, laat iets weten aan verantwoordelijke tegen 28/4 en vertrek om 9u.
Aanvangsuur : 10u30
Bijdrage : Gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info : Beatrijs - 0472 21 06 27.
 MA 01/05/23 Wandeling van het jaar 2022 in Meerhout: van landduinen tot moeras (11 km)  MA 01/05/23 Wandeling van het jaar 2022 in Meerhout: van landduinen tot moeras (11 km)
 MA 01/05/23 Wandeling van het jaar 2022 in Meerhout: van landduinen tot moeras (11 km) Van landduinen tot moeras
Combineer de bossen van de Hutten met twee natuurgebieden: De Kwacht en De Keyfheide.
Een gevarieerde landschapswandeling waarbij je zowel kan genieten van het wandelen langs een mooie kronkelende Grote Nete aan de Kruiskwacht als van de bossen en heide op de omliggende landduinen van het gebied Scherpenbergen - De Hutten. Je passeert er ook twee mooie natuurpareltjes die beheerd worden door Natuurpunt.
De Kwacht is een natte depressie waar vroeger vermoedelijk turf werd gestoken en dat nu een prachtig ontwikkeld laagveengebied is.
De Keyfheide is een mooi heidegebiedje op een landduin en is één van de laatste stukken van de vroeger uitgestrekte heidelandschappen in de streek.
Tussenstop voorzien.
Meebrengen: degelijke wandelschoenen, hapje-drankje voor onderweg en ZEKER JE OEVERLIDKAART!
Afspraakuur : 13u45
Afspraakplaats : Sportcentrum Lissevijver 10 in 2440 Geel
Aanvangsuur : 14u
Bijdrage : Gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info : Diane DK - 0485 80 29 86.
 ZA 06/05/23 Dijlevalleiroute vanuit de Kaai in Boom (± 80-85 km)  ZA 06/05/23 Dijlevalleiroute vanuit de Kaai in Boom (± 80-85 km)
 ZA 06/05/23 Dijlevalleiroute vanuit de Kaai in Boom (± 80-85 km) We fietsen vanuit Boom en via het Zennegat richting Mechelen, Boortmeerbeek, Haacht en Leuven. Hierbij volgen we constant het kanaal Leuven-Dijle tot in Leuven. De terugweg verloopt via Werchter, Rijmenam, Hever en Muizen richting Mechelen en Rumst, waarbij we vanuit Werchter richting Rumst langsheen de Dijle fietsen (een gedeelte is onverhard).
Gemiddelde snelheid: ± 20-21 km/u (rijsnelheid: 19 - 25 km/u)
Aantal tussenstops: twee
Mee te brengen: een fiets in PERFECTE staat (kijk o.m. je buitenbanden goed na voor je vertrekt), een binnenband en fietspomp, een drankje en een picknick en/of snack(s)
Belangrijke opmerkingen:
1. Dit is de rit die oorspronkelijk voorzien was op 29 april. Bij hevige regen gaat deze fietstocht niet door.
2. Gelieve Danny tenminste één dag op voorhand te verwittigen van je deelname.
3. Bistro Ivan is pas open vanaf 12u. Maar op wandelafstand is er een openbare bibliotheek (als je bij aanvang naar het toilet moet).
Afspraakuur : 10u
Afspraakplaats : Bistro Ivan, Kaai 22, 2850 BOOM
Aanvangsuur : 10u30
Bijdrage : Gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info : DannyS - 0485 32 67 98 - danny.smet6@telenet.be.
 ZO 07/05/23 Mooie landelijke fietstocht richting Herdersem en Opwijk (± 74 km)  ZO 07/05/23 Mooie landelijke fietstocht richting Herdersem en Opwijk (± 74 km)
 ZO 07/05/23 Mooie landelijke fietstocht richting Herdersem en Opwijk (± 74 km) Deze mooie landelijke fietstocht biedt heel wat mogelijkheden: fietsen langsheen de boorden van de Durme (vanuit Tielrode richting Waasmunster), Dender (vanuit Dendermonde richting Herdersem) en Schelde (vanuit Sint-Amands richting Temse), via landelijke wegen vanuit Waasmunster richting Dendermonde en via de Leirekensroute richting Moorsel, Baardegem, Opwijk en Malderen.
Rijsnelheid: ± 20 km/uur (rijsnelheid: 18 - 25 km/u)
Aantal tussenstops: twee
Mee te brengen: een fiets in PERFECTE staat (kijk o.m. je buitenbanden goed na voor je vertrekt), een binnenband en fietspomp, een drankje en een picknick en/of snack(s)
Opmerkingen:
1. Dit is de fietstocht die op ZO 23/04 niet kon doorgaan door de regen.
2. Bij regenweer en aanhoudende buien gaat deze fietstocht niet door. Bij twijfel neem je contact op met Danny.
3. Gelieve Danny tenminste één dag op voorhand te verwittigen van je deelname.
4. Als je na de fietstocht mee aan tafel aanschuift voor een lekkere maaltijd in 't Veer, is reservatie verplicht. Laat Danny iets weten, ten laatste op vrijdag 05/05 om 15u!!!
Afspraakuur : 11u
Afspraakplaats : Sint Jozefstraat 35 aan Eetcafé 't Veer (ruime parkeergelegenheid) te 9140 Tielrode (Temse)
Aanvangsuur : 11u30
Bijdrage : Gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info : DannyS - 0485 32 67 98 - danny.smet6@telenet.be.