Donderdag 27 april 2023VR 26/05/2023 Bezoek aan het Europees Parlement Brussel Ook niet-leden!   
 VR 26/05/2023 Bezoek aan het Europees Parlement Brussel Ook niet-leden! VR 26/05/2023 Bezoek aan het Europees Parlement Brussel Ook niet-leden!
 VR 26/05/2023 Bezoek aan het Europees Parlement Brussel Ook niet-leden!We zijn er na jaren in geslaagd om het Europees Parlement te bezoeken.
Het Europees Parlement domineert de Europese wijk in Brussel. Hoewel de hoofdzetel gevestigd is in Straatsburg, wordt het Europees parlement in Brussel gezien als het hart van de democratie van de Europese Unie.
Het Europees Parlement is een belangrijk forum voor politieke discussie en besluitvorming op EU-niveau. De leden van het Europees Parlement worden rechtstreeks gekozen door kiezers in alle lidstaten om de belangen van de burgers in het wetgevingsproces van de Europese Unie te vertegenwoordigen en erop toe te zien dat andere
EU-instellingen democratisch te werk gaan.
We spreken af aan de ingang van het Paul-Henri Spaakgebouw.
Het Paul-Henri Spaakgebouw maakt deel uit van de Leopoldruimte, het geheel van gebouwen van het Europees Parlement in Brussel. In dit gebouw, dat tussen 1988 en 1992 is gebouwd, bevinden zich het parlementaire halfrond met de zetels voor de leden van het Europees Parlement en een publieke tribune met een capaciteit van 500 personen. Daar worden extra vergaderingen van het Europees Parlement gehouden (naast de maandelijkse vergadering in Straatsburg).
Paul-Henri Spaak was een Belgische politicus en regeringsleider, die actief was van 1920 tot 1966. Hij is bekend vanwege zijn vroege betrokkenheid bij de Raad van Europa en de EEG. Bovendien is hij ook voorzitter geweest van de eerste vergadering van de Verenigde Naties en Secretaris-Generaal van de NAVO.

Groepsbezoeken duren 1 à 2 uur en omvatten een gepersonaliseerde presentatie door een medewerker over de rol en bevoegdheden van het Europees Parlement, een vragensessie en een bezoek aan de grote vergaderzaal.

De grote vergaderzaal is het kloppende hart van de Europese democratie, waar Europese Parlementsleden bijeenzitten tijdens plenaire vergaderingen, om hier de grootste en meest belangrijke debatten te houden. De vergaderzaal biedt ook het kader voor historische stemmingen die de manier waarop mensen in de Europese Unie leven, veranderen.
Een bezoek aan de grote vergaderzaal is een uitgelezen manier om de opwindende sfeer in het grootste transnationale parlement ter wereld op te snuiven en meer te weten te komen over de bevoegdheden en de rol van het Europees Parlement.
Na de rondleiding drinken en eten we iets ter plaatse in de kantine van het Paul-Henri Spaak-gebouw, tenminste als we dit kunnen reserveren op 26/05. Lukt de reservatie niet, dan zoeken we iets in de buurt.
Na de lunch voorziet Ben nog een wandeling van ± 2 uren in de Europese wijk.

SUPERBELANGRIJK: we sluiten de inschrijvingen af op 10/05 want alle deelnemers moeten op voorhand grondig gescreend worden. Indien je betaling van € 10 pas op 11 mei op de Oeverrekening staat, dan kan je nog onmogelijk mee. Hou er rekening mee dat het met sommige banken tergend traag duurt vooraleer je betaling op de KBC-Oeverrekening staat! Neem geen risico en betaal nu zo snel mogelijk!
Enkel de deelnemers die aanwezig zijn op de rondleiding, krijgen achteraf € 10 teruggestort.
Deze activiteit is ook toegankelijk voor niet-Oeverleden.
Afspraakuur : 11u30
Afspraakplaats : aan de ingang van het Paul-Henri Spaakgebouw, Wiertzstraat 60 in 1047 Brussel waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen. Kom zeker op tijd!!
Je kan best de trein nemen van 9:59 in Berchem op spoor 9, richting Charleroi-Centraal. Afspraak om 9u45 in de gang aan spoor 9. Koop je ticketje op voorhand!
Kom je met de wagen, dan kan je parkeren in de omgeving van het Jubelpark.
Aanvangsuur : 12u
Reservatie : € 10 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Deze € 10 wordt teruggestort op je rekening als je aanwezig bent op de rondleiding van het Europees Parlement!
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 30
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten