Zaterdag 11 maart 2023Nieuwsbrief week 11 en verder   
 ZO 12/03/23 Bowling + snacks Ekeren NOG 8 PLAATSEN! OOK NIET-LEDEN! ZO 12/03/23 Bowling + snacks Ekeren NOG 8 PLAATSEN! OOK NIET-LEDEN!
 ZO 12/03/23 Bowling + snacks Ekeren NOG 8 PLAATSEN! OOK NIET-LEDEN!In 2011 opende Bowlingplanet haar deuren in het HealthCity sportcomplex in Ekeren. Met 16 geautomatiseerde bowlingbanen, trendy café en een uitstekend restaurant biedt Bowling Planet je 2 uren leuke bowling aan. Het jonge team van Bowlingplanet zorgt voor een vlotte service in een gezellig kader.
Inbegrepen in de € 11: 2 uur bowling + schoenen + snacks.
Alle dranken zijn voor eigen rekening.
Afspraakuur : 10u45
Afspraakplaats : aan de kassa van Bowlingplanet - Barazza, Slijkweg 5 2180 Ekeren waar Pieter iedereen verwelkomt.
Aanvangsuur : 11u
Reservatie : € 11 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - - pieter@oever.be.
Max. personen : 12
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 DI 14/03/23 Dinsdagavondfilm The Whale (Darren Aronofsky) 4 **** UGC Antwerpen  DI 14/03/23 Dinsdagavondfilm The Whale (Darren Aronofsky) 4 **** UGC Antwerpen
 DI 14/03/23 Dinsdagavondfilm The Whale (Darren Aronofsky) 4 **** UGC Antwerpen Groteske vriendelijke reus: ‘The Whale’ is een empathische monsterfilm die op een bizarre manier beroert
Dave Mestdach in Knack Focus van 08/03/2023
Regisseur: Darren Aronofsky / Cast: Brendan Fraser, Sadie Sink, Hong Chau, Samantha Morton
Darren Aronofsky’s The Whale voert Brandon Fraser op als vader met morbide obesitas, een vervreemde tienerdochter én een grote appetijt voor Herman Melvilles Moby Dick.
De donkerste krochten van de ziel verkennen en flirten met het groteske, op het manische af: het is wat de immer avontuurlijk ingestelde, door zelfdestructie geobsedeerde Darren Aronofsky (54) al een carrière lang doet. Het leverde koortsige, expressionistisch in beeld gestanste prijsbeesten op als Requiem for a Dream (2000), The Wrestler (2008) en Black Swan (2010). Maar Aronofsky’s met-de-kop-vooruitattitude resulteerde ook in films die ofwel kritisch, ofwel commercieel, ofwel in beide opzichten lelijk op hun bek gingen, zoals Noah (2014) en Mother! (2017). Terecht of niet.
Wie de premisse van The Whale leest – Charlie, een dodelijk zwaarlijvige man, krijgt zijn vervreemde tienerdochter Ellie over de vloer – zou op voorhand vrezen dat ook Aronofsky’s nieuwste in die laatste categorie thuishoort. En dan zeker wanneer je ook nog een still ziet van gevallen Hollywoodheld Brendan Fraser met fatsuit – excuus: weight-gain suit.
Subtiel kun je de metaforiek niet noemen. Toch niet met een vader, Charlie dus, die zich volpropt met schuldgevoelens en junkfood en opgesloten zit in een gigantisch lijf en een benepen flat. Bovendien blijkt die kolos ook nog eens literatuurdocent te zijn die zijn studenten Herman Melvilles klassieke roman Moby Dick oplepelt. Maar dan enkel online en zonder webcam, aangezien hij zich schaamt voor zijn verschijning en zijn eetstoornis.
Het is in your face, over the top en ronduit campy. Als een soort Whatever Happened to Baby Jane met morbide obesitas en aangedikte religieuze complexen.
Maar toch werkt het. Visueel én emotioneel. Dat is niet alleen te danken aan de make-upafdeling, die Fraser zo’n 200 kilo kloeker maakt. Hoewel de film – naar het toneelstuk van Samuel D. Hunter – zich afspeelt in één stoffig appartement weet Aronofsky ritme en ruimte in zijn drama te proppen, zelfs al kan het (zichzelf) stikkende hoofdpersonage nog nauwelijks bewegen.
Nog meer dan door de mise-en-scène drijft The Whale voorbij zijn opgezwollen theatraliteit door de puntige personages en aandoenlijke vertolkingen. Er is Stranger Things-revelatie Sadie Sink als de cynische tienerdochter Ellie met wie Charlie zich tracht te verzoenen, met het fanatisme maar zonder het revanchisme van captain Ahab. Er is Hong Chau als Charlies thuisverpleegster, die laveert tussen compassie en aanvaarding. En uiteraard is er Brandon Fraser, die elke gezichtsspier vol overgave opspant als de grote, vriendelijke maar getroebleerde reus die zijn pijn – Charlie is gescheiden, homo en godvrezend – tevergeefs tracht weg te vreten.
Is The Whale deels een monsterfilm die het van zijn freakshowgehalte moet hebben? Een extra large portie bodyhorror die poseert als diepzinnig familiedrama? Zeer zeker wel, en bij momenten zoekt Aronofsky – nooit beschroomd om er een ons bovenop te doen – bewust de walging en het schokeffect op. Alleen is het een monsterfilm die op een bizarre, zeg gerust groteske manier beroert, met zijn verwrongen vaderdochterromance. Bovendien staat hij bol van de empathie, met zijn monster dat zeker zo menselijk, fragiel en groothartig is als dat van Frankenstein, en zo mogelijk nog meer snakt naar liefde dan naar clubsandwiches.
Bijdrage: op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat normaal € 7 kost i.p.v. het standaardtarief van €12,35.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur : 19u10
Afspraakplaats : UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC, slechts € 3 voor 3 uren!)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur : 19u30
Info : Luc F - 0484 98 38 37 - lucferny@hotmail.com of Ben VdP - 0470 90 24 73 - ben.vanderpoorten@skynet.be.
 VR 17/03/23 Praatcafé Mortsel VR 17/03/23 Praatcafé Mortsel
 VR 17/03/23 Praatcafé MortselWil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Eén van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn ook welkom tussen 20u en 24u om bij te praten.
Afspraakplaats : Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel. INGANG via het Sportcentrum en niet via de winterbar!
Aanvang : 20u
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer : Sportcentrum Blauwe Regen
 ZA 18/03/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!  ZA 18/03/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
 ZA 18/03/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN! De vorige party's in DIXIES kenden een groot succes en iedereen was super enthousiast!
Vanavond staat DJ Hans achter de draaitafel! Ambiance en dansplezier verzekerd!
Kom ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door DJ Hans.
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance op de Oeverparty's
Toegang vanaf 21 jaar.
Leden Oever € 5 – Niet-leden € 10
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 20 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven.

Ben je jarig de dag van de party? Als je dit kan bewijzen, dan krijg je gratis toegang!

Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
Deuren: 22u Einde: 4u
Waag je kans om een vrijkaart te winnen voor deze party via onderstaande link! Succes!
url Klik hier voor meer info
 ZO 19/03/23 Tentoonstelling Theodoor Rombouts, virtuoos Vlaamse caravaggisme Gent Nog 3 plaatsen! ZO 19/03/23 Tentoonstelling Theodoor Rombouts, virtuoos Vlaamse caravaggisme Gent Nog 3 plaatsen!
 ZO 19/03/23 Tentoonstelling Theodoor Rombouts, virtuoos Vlaamse caravaggisme Gent Nog 3 plaatsen!OOK NIET-LEDEN!
Ze waren bijna buren van elkaar in Antwerpen. Peter Paul Rubens leefde op de Wapper, Theo Rombouts op de Meir.
De Antwerpse Theodoor Rombouts was in de 17de eeuw een gewaardeerde en succesvolle schilder, maar hij moest het afleggen tegen Peter Paul Rubens en Antoon Van Dyck.
De reputatie van Rubens was zo groot dat zijn kunst na zijn dood de norm werd. Rombouts werd daardoor helemaal verzwegen.
Rombouts was een veelzijdige schilder en een man van vele stijlen en thema's toont de thematisch opgebouwde tentoonstelling.
Het verblijf van Rombouts in Rome was van groot belang voor de ontwikkeling van zijn schilderkunst. Hij ontdekte de kunst van Caravaggio en diens navolgers en volgde hun spoor. De Antwerpse schilder speelt met licht en donker zoals zijn Italiaanse collega's, maar voegt er eigen accenten aan toe.
Rombouts zag wat op de kunstmarkt domineerde toen hij in 1624 terugkeerde naar Antwerpen en er zijn atelier opende: Rubens en Van Dyck, de barokmeesters.
Zijn caravaggisme kreeg daarom een likje barok mee en zijn doeken werden minder sober en minder uitgepuurd.
Rombouts was dan wel een Antwerpse schilder, de band met Gent en het MSK is sterk. Het museum kocht in 1860 voor 400 Belgische frank het schilderij 'Allegorie van de vijf zintuigen' uit 1632. Het was het eerste schilderij van een oude meester voor met museum dat nu drie Romboutsen in zijn collectie heeft.
We bezoeken deze boeiende tentoonstelling samen met een gids.
De prijs van € 12 omvat de bijdrage voor de gids. De toegang is gratis met een Museumpass. Heb je geen Museumpass, dan koop je ter plaatse je ticket aan € 20.
Wil je carpoolen, graag een mailtje naar nicole@oever.be voor 13/03. Vermeld of je als chauffeur of als passagier naar Oud Berchem Kerk komt. De carpooling is enkel mogelijk indien er chauffeurs zijn.
Je kan ook zeer voordelig met de trein naar Gent.
Nadien gaan we gezellig iets drinken en/of eten.
Afspraakuur : 13u30
Afspraakplaats : Oud Berchem Kerk (voor carpooling) of om 14u45 aan de kassa van MSK Gent, Fernand Scribedreef 1, 9000 Gent waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 15u
Reservatie : € 12 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 15
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 VR 24/03/23 Pieter Embrechts, Noémie Schellens & Maarten Vandenbemden - La Serenata Brasschaat VR 24/03/23 Pieter Embrechts, Noémie Schellens & Maarten Vandenbemden - La Serenata Brasschaat
 VR 24/03/23 Pieter Embrechts, Noémie Schellens & Maarten Vandenbemden - La Serenata BrasschaatNOG 3 PLAATSEN!
La Serenata: een lofzang op de liefde
Sopraan, actrice Noémie Schellens, zanger, acteur, muzikant Pieter Embrechts, en gitarist Maarten Vandenbemden brengen een lofzang op het leven en de liefde met beeld, muziek, serenades, poëzie en verhalen. Dit alles in een betoverende visual art installation van Anne Marcq. Deze concertvoorstelling speelt uitsluitend in het decorum van prachtige kerken -halleluja- waar de grote liefde wordt bezongen in al haar schoonheid, lelijkheid, intimiteit, hilariteit, grilligheid, intensiteit, vurigheid, gulzigheid, geilheid, onnozeliteit, wijsheid, helaasheid en tederheid.
Kom kijken want dit is uw tijd!
PS: CC Brasschaat is helemaal uitverkocht!
Afspraakuur : 19u30
Afspraakplaats : aan de inkom van de Sint-Jozefkerk Brasschaat-Driehoek, Rerum Novarumlei 47 in 2930 Brasschaat
Aanvangsuur : 20u
Bijdrage : € 16
Reservatie : € 16 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 DO 30/03/23 EWT Theater 'Geluksnummers' Deurne *** NOG 1 PLAATS  DO 30/03/23 EWT Theater 'Geluksnummers' Deurne *** NOG 1 PLAATS
 DO 30/03/23 EWT Theater 'Geluksnummers' Deurne *** NOG 1 PLAATS Den Bompa woont sinds jaren in bij zijn dochter en schoonzoon, maar dit loopt niet altijd van het gekende leien dakje. Kleindochter en kleinzoon werken hem meer wel op de zenuwen dan niet en dit gevoel is regelmatig wederzijds.
Tot de dag dat de 6 Lotto-nummers van den Bompa zijn uitgekomen.
Maar waar hebben ze dat formulier nu weer gelegd?
Auteur: Mike Yeaman
Cast: Theo Van Baarle, Daisy Thys, Dirk Bosschaert, Door Van Boeckel, Mathias Daneels, Iante Beye en Reggy Turneer.
Na de voorstelling drinken we samen nog iets in de bar.
Afspraakuur : 20u
Afspraakplaats : aan de kassa van EWT Theater, Hertstraat 2 2100 Deurne. Het ticket is af te halen bij de kassa.
Aanvangsuur : 20u15
Reservatie : € 20 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 01/04/23 Gemeentehuis Schaarbeek + Huis Autrique met gids  ZA 01/04/23 Gemeentehuis Schaarbeek + Huis Autrique met gids
 ZA 01/04/23 Gemeentehuis Schaarbeek + Huis Autrique met gids Het gemeentehuis van Schaarbeek werd opgetrokken op een plek genaamd "den berg van de krumme trien", toen nog helemaal buiten de stad, nu het Colignonplein. Het gebouw in Italiaans-Vlaamse neorenaissancestijl heeft een 65 meter hoge toren en werd ontworpen door architect Jules Van Ysendyck (1836-1901), die de door de gemeente georganiseerde wedstrijd won. Drijvende kracht achter de bouw van het gemeentehuis was de toenmalige burgemeester van de gemeente, Achille Colignon, naar wie nadien ook het plein waarop het gemeentehuis werd gebouwd, werd vernoemd. De eerste steen werd gelegd op 15 maart 1885, waarop het gebouw op 21 juli 1887 — de nationale feestdag — werd ingehuldigd door koning Leopold II van België.
In de nacht van 16 op 17 april 1911 werd het gebouw gedeeltelijk vernield door een waarschijnlijk met opzet aangestoken brand. Maurice Van Ysendyck, zoon van de eerste architect, werd belast met de wederopbouw, die aanving in 1912 en duurde tot 1915. Hij gebruikte de plannen van zijn vader en bouwde de U-vorm toe met een uitbreiding in Italiaanse neogotiek. Hoewel het gemeentehuis al opnieuw in gebruik werd genomen op 1 oktober 1915, was het pas na de Eerste Wereldoorlog in 1919 dat, in aanwezigheid van koning Albert I en koningin Astrid, de plechtige inhuldiging kon plaatsvinden.
Het gemeentehuis werd op 13 april 1995 bij Koninklijk Besluit geklasseerd als onroerend erfgoed.
Nadien bezoeken we één van de eerste pareltjes van Victor Horta. In 1893 was Horta 32 jaar oud: na zijn stage bij Alphonse Balat, enkele huizen in Gent en talrijke andere projecten vraagt zijn logevriend Eugène Autrique, ingenieur bij Solvay, hem om een huis voor hem te ontwerpen. De wensen van Autrique waren eenvoudig: “geen enkele luxe, geen enkele extravagantie: een bewoonbaar souterrain, een waardige vestibule en trappenhuis, de salon en de eetkamer prettig samen, een eerste etage met bad en toilet (nog niet gebruikelijk in die periode) en een tweede mansardeverdieping voor kinderen en personeel” (V. Horta, Memoires, p. 31).
Dit wordt het eerste grote herenhuis dat Victor Horta maakt.
De prijs omvat de bijdrage voor de 2 gidsen. Heb je geen Museumpass, dan betaal je er ter plaatse nog de toegang tot het Autrique huis € 5 bij.
Afspraakuur : 13u45
Afspraakplaats : Oud Berchem Kerk of om 14u45 aan de ingang van het Gemeentehuis van Schaarbeek, Colignonplein 1030 Schaarbeek waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen. Indien je van de carpooling wil genieten, laat dan uiterlijk op woensdag 29 maart aan Nicole (nicole@oever.be) weten of je als passagier of als chauffeur naar Oud Berchem Kerk komt.
Aanvangsuur : 15u
Reservatie : € 18 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 08/04/23 Wandeling met gids Verdronken Land van Saeftinghe: Saeftinghe -> Westerschelde  ZA 08/04/23 Wandeling met gids Verdronken Land van Saeftinghe: Saeftinghe -> Westerschelde
 ZA 08/04/23 Wandeling met gids Verdronken Land van Saeftinghe: Saeftinghe -> Westerschelde Een excursie in het Verdronken Land van Saeftinghe is voor velen een onvergetelijke ervaring en vandaag hebben we eindelijk de gelegenheid dit fascinerende en uitzonderlijke domein onder leiding van een gids te bezoeken. Er is een wachttijd van meer dan 1 jaar hiervoor!
In dit 36 km² grote oerlandschap zullen we een voor Nederland en België uniek wildernisgevoel ervaren. Deskundige gidsen nemen ons mee in het niet vrij toegankelijke deel van het natuurreservaat. Zij laten ons kennis maken met de rijke natuur en geschiedenis van het grootste brakwaterschor van Europa. Hoogtepunten van de excursie kunnen o.a. zijn: borrelende zoetwaterbronnen, het zien van een vliegende deur (zeearend), ervaring opdoen met drijfzand, sporen van de buitendijkse schapenhouderij zien en natuurlijk de vele bijzondere panorama’s.
Met Oever nemen we, voor de eerste keer, deel aan de excursie Saeftinghe tot aan de Schelde.
Dit is een lange tocht van minimaal 5 tot 6 uur naar de boorden van de Westerschelde met zijn zandstranden en turfbanken. Op de turfbanken zijn onder meer sporen te vinden van vervening, van boomgroei en van boormossels. Er leven brakwaterpokken en zeemos (een holtedier verwant aan het koraaldiertje). Met enig geluk zijn er zeehonden te spotten. Voor deze tocht zijn een goede wandelconditie en uithoudingsvermogen noodzakelijk.
De deelnemers worden geacht om tijdens de tocht in groep te blijven. Uitzwermen of op afstand van de groep lopen is niet toegestaan. Het achterlaten van afval, etensresten of andere materialen in het gebied is uiteraard niet toegestaan. Roken is verboden.
Draag aan het weer aangepaste kleding en hou er rekening mee dat je kleren vuil zullen worden. Neem propere en droge kleding en schoeisel mee voor na de tocht. Er is een beperkte omkleedmogelijkheid.
Draag bij voorkeur goed passende hoge laarzen of stevige, goed aan te snoeren schoenen. De gids kan beslissen of bepaald schoeisel voldoet en een deelnemer weigeren indien dit niet het geval is.
Deelname op blote voeten, aftapen van de laarzen en het dragen van een waadpak is niet toegestaan.
Een wandelstok is aan te bevelen. Deze zijn tegen € 2 ook te huur in het bezoekerscentrum.
Neem ook zeker versnaperingen, voldoende drank en een PICKNICK mee!
Honden zijn niet toegelaten!
De wandeling duurt 5-6 uren.
Afspraakuur : 8u
Afspraakplaats : Oud Berchem Kerk of om 8u45 aan het bezoekerscentrum Saeftinghe, Emmaweg 4 NL4568 PW Nieuw Namen. Graag uiterlijk op DI 04/04 aan Nicole (nicole@oever.be) laten weten of je als chauffeur of als passagier naar Oud Berchem Kerk komt. Laat ook iets weten indien je rechtstreeks rijdt!
Aanvangsuur : 9u
Reservatie : € 15 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 30
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 09/04/23 Bezoek aan Villa Empain Brussel  ZO 09/04/23 Bezoek aan Villa Empain Brussel
 ZO 09/04/23 Bezoek aan Villa Empain Brussel De Villa Empain is uitgegroeid tot een belangrijke culturele trekpleister in Brussel. Ze is een knap staaltje art-deco architectuur, gebouwd aan het begin van de jaren 1930 door architect Michel Polak, op vraag van baron Louis Empain. De Villa diende achtereenvolgend als privéwoning, museum, ambassade van de USSR en zetel van de Luxemburgse tv-zender RTL. Daarna raakte het gebouw verwaarloosd, beschadigd en werd het zelfs deels vernield. Aan het begin van de jaren 1980 bevond het zich in een erbarmelijke staat. In 2006 besliste de Boghossianstichting de Villa aan te kopen en werd begonnen met een grondige restauratie, die vier jaar in beslag zou nemen. De minutieuze restauratie was een complex en delicaat project. Ze werd uitgevoerd met respect voor de geschiedenis van het gebouw en werd zelfs door de Europese Unie bekroond met de Europa Nostraprijs. De Villa Empain opende haar deuren in 2010 als Centrum voor Kunst en Dialoog tussen Ooosterse en Westerse culturen.
We bezoeken deze parel met een gids.
De prijs omvat de bijdrage voor de gids. De toegang is gratis met een Museumpass. Zonder Museumpass betaal je ter plaatse de toegang van € 12 of € 8 (65+) .
Je kan voordelig sporen naar Brussel.
Openbaar vervoer:
Met de tram: Tram 25 – Tram 8 (halte Solbosch)
Met de bus: Bus 71 (halte ULB) – TEC 366 (halte ULB)
Indien je wil carpoolen vanuit Oud Berchem Kerk, is het vertrek daar om 12u30. De carpooling is enkel mogelijk indien er voldoende chauffeurs zijn. Laat ten laatste op WOE 05/04 aan Nicole (nicole@oever.be) weten of je als chauffeur of als passagier naar Oud Berchem Kerk komt om te carpoolen!
Afspraakuur : 13u45
Afspraakplaats : aan de kassa van Villa Empain, Franklin Rooseveltlaan 67 1050 Brussel waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 14u
Reservatie voor de gids : € 12 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 15
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 MA 10/04/23 Stadswandeling Antwerpen Zuid NOG 4 PLAATSEN! MA 10/04/23 Stadswandeling Antwerpen Zuid NOG 4 PLAATSEN!
 MA 10/04/23 Stadswandeling Antwerpen Zuid NOG 4 PLAATSEN! Onze vertrouwde gids Marc neemt ons mee voor een wandeling door het Oud Zuid. We bewonderen achtereenvolgens de verschillende Art Nouveau huizen en de vroegere Handelshogeschool. We lopen langs het monument “Schelde Vrij” en zo verder langs het herdenkingsteken van de V-bommen. We bewonderen de beelden van Rodin en De fontein van Cristina Iglesias. Ook het gebouw van het KMSKA zal niet ontbreken om zo bij het stukje Antwerps Montmartre aan te komen: de Lambermontplaats. Dan via de Waterpoort naar de “Zuiderdokken”. We staan stil bij het FOMU (Fotomuseum), M HKA (Museum van Hedendaagse Kunst) en vooral bij het Zuiderpershuis met zijn hydraulische koudwaterpersdruksysteem. Dan gaan we nog naar de nieuwe kaaien en keren via de Oude Vismijn naar de Leopold de Waelplaats waar gezellige terrasjes ons uitnodigen voor een natje en droogje.
Afspraakuur : 13u45
Afspraakplaats : aan de trappen van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten te Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 11 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 25
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 16/04/23 Belle Epoque wandeling Boechout  ZO 16/04/23 Belle Epoque wandeling Boechout
 ZO 16/04/23 Belle Epoque wandeling Boechout We ontdekken met een gids architecturale pareltjes zoals zomerresidenties voor de gegoede burgerij.
De periode van eind 19de eeuw tot aan WO I kenmerkt zich door maatschappelijke stabiliteit en algemene welvaart. Nieuwe ontwikkelingen op technologisch gebied, zoals elektrische verlichting en verwarming, zorgen voor een groter levenscomfort. In dit gunstige economische klimaat bouwen de gegoede burgerij en de nieuwe industriëlen hun residentiële villa's en paleisjes in het groene en landelijke Boechout. Opvallende architectuurcreaties, gevuld met sierlijke meubels en tal van kunstvoorwerpen, vormen het uithangbord voor de verworven status van deze 'nieuwe rijken'.
Art nouveau, art deco en cottagestijl komen ruimschoots aan bod.
De wandeling duurt 120 minuten.
Nadien kunnen we nog gezellig bijpraten bij een drankje.
Afspraakuur : 14u45
Afspraakplaats : Sint-Bavokerk, Sint-Bavoplein, 2530 Boechout waar Pieter en Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 15u
Reservatie : € 11 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - - pieter@oever.be.
Max. personen : 25
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 17/06/23 Oeverbarbecue MIXED GRILL + party Oelegem BLAUWE OEVERJETONS ZIJN HIER GELDIG!  ZA 17/06/23 Oeverbarbecue MIXED GRILL + party Oelegem BLAUWE OEVERJETONS ZIJN HIER GELDIG!
 ZA 17/06/23 Oeverbarbecue MIXED GRILL + party Oelegem BLAUWE OEVERJETONS ZIJN HIER GELDIG! Onze jaarlijkse BBQ is terug en nu beter dan ooit tevoren!!
Vorig jaar gingen we in zee met een nieuwe traiteur. Iedereen was zo in de wolken, dat we dit jaar met dezelfde mensen gaan werken.
We opteren voor de formule MIXED GRILL en er is keuze uit 5 verschillende soorten vlees (Kip cajun, Koreaanse buikspekspies, Hamburger, Ossenhaaspuntjes, Varkenshaasspies) en 2 soorten vis verdeeld in kleine porties zodat iedereen van alles kan proeven.
Iedereen kan dus 100 % genieten!
Er is ook een lekker en gezond groentebuffet met aardappelsla, pastasla, wortelsla, komkommers, slamix, tomaten natuur & tomaten bieslook, eieren, maïs, American koolsla.
De sausjes (look, curry, cocktail, tartaar, mayonaise, BBQ saus) en broodjes maken de BBQ compleet. En uiteraard past er ook nog een aardappel in de schil bij!
Voor de vegetariërs onder jullie voorziet de traiteur een alternatief.

Indien je vegetariër bent, graag vermelding op je overschrijving!

De deelnemers zijn welkom vanaf 18u en bij het binnenkomen krijgt iedereen 1 jeton voor een fris aperitiefje.
Na het aperitiefje, genieten we vanaf 19u30 van de overvloedige MIXED GRILL barbecue.
Na de BBQ speelt DJ Michel ons allemaal de dansvloer op!
In de prijs van € 27 is ook de party inbegrepen!

Vanaf 01/05 kunnen ook niet-leden inschrijven voor de BBQ + party maar zij betalen dan wel € 32 en vermelden hun mailadres en gsm-nummer op de overschrijving!

BBQ + fuif zijn 1 pakket! Alleen naar de party komen, kan niet!
PS: Snel inschrijven is de boodschap want elk jaar is de BBQ volzet!
Afspraakuur : vanaf 18u
Afspraakplaats : Parochiezaal Oelegem - Venusstraat 10 te 2520 Oelegem.
Aanvangsuur : 19u30
Reservatie : € 27 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 130
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Activiteiten Activiteiten
 ActiviteitenZA 11/03/23
Film Pacifiction (Albert Serra) 4**** De Cinema Antwerpen
NIEUW: Oever kookt! *** VOLZET

ZO 12/03/23
Wandeling te Kessel-lo, deel 1 (19,5km)

Bowling + snacks Ekeren

Graffitiwandeling Berchem VOLZET!

DI 14/03/23
Dinsdagavondfilm The Whale (Darren Aronofsky) 4 **** UGC Antwerpen

VR 17/03/23
Wandeling de Kempische Heuvelrug en de Kleine Nete Herentals (14 km)

Praatcafé Mortsel

Samenkomst Ontspannend weekend in Kemmel en Heuvelland van VR 24/03 tot ZO 26/03 of MA 27/03/2023

ZA 18/03/23
Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

ZO 19/03/23
Tentoonstelling Theodoor Rombouts, virtuoos van het Vlaamse caravaggisme Gent NOG 3 PLAATSEN!
Wandelen in het Reigersbos Berendrecht (± 10 km) ZO 19/03/23

DO 23/03/23
Sauna Espace, Kalmthout

METEJOOR Exclusieve try-out in CC De Mol Lier VOLZET

VR 24/03/23
Ontspannend weekend in Kemmel en Heuvelland van VR 24/03 tot ZO 26/03 of MA 27/03/2023 Enkel Oeverleden! NOG 1 PLAATS VOOR 1 VROUW

Oevercafé Mortsel

Pieter Embrechts, Noémie Schellens & Maarten Vandenbemden - La Serenata Brasschaat

ZA 25/03/2
Noordteater Zwarte Komedie: Slapend Geld Antwerpen VOLZET

ZO 26/03/23
Wandeling Affligem en Dender (18km)

DO 30/03/23
EWT Theater 'Geluksnummers' Deurne NOG 1 PLAATS

VR 31/03/23
Koningin Elisabethzaal, rondleiding achter de schermen Antwerpen VOLZET

De Johannespassie van Bach Antwerpen VOLZET

ZA 01/04/23
Gemeentehuis Schaarbeek + Huis Autrique met gids

ZO 02/04/23
Wandeling vanuit Perron Noord Brasschaat (± 8km)

ZA 08/04/23
Wandeling met gids Verdronken Land van Saeftinghe: Saeftinghe -> Westerschelde

ZO 09/04/23
Bezoek aan Villa Empain Brussel

MA 10/04/23
Stadswandeling Antwerpen Zuid
Fietstocht in Noord Brabant – Loonse en Drunense Duinen – Kampina te Oisterwijk (NL) (68,4 km)

ZO 16/04/23
Belle Epoque wandeling Boechout

ZA 17/06/23
Oeverbarbecue MIXED GRILL + party Oelegem BLAUWE OEVERJETONS ZIJN HIER GELDIG!


url Klik hier voor meer info