Donderdag 23 februari 2023Wandelingen week 9 en verder   
 ZO 26/02/23 Wandeling Pallieterland – De Grote Nete, Hulshout (19km)  ZO 26/02/23 Wandeling Pallieterland – De Grote Nete, Hulshout (19km)
 ZO 26/02/23 Wandeling Pallieterland – De Grote Nete, Hulshout (19km) Pallieter, volgens het boek van Felix Timmermans, nam het leven zoals het was en leefde als god in Frankrijk.
Hulshout, een kleine gemeente tussen Westerlo en Heist-op-den-Berg. Naast de kerk van Hulshout staat de mooi gerestaureerde pastorie. Achter die pastorie ligt een ruime parking waar we afspreken en vertrekken. We wandelen rond Hulshoutcentrum en passeren het heemerf Keesstromolen, vandaar gaan we langs velden en bossen naar de Grote Nete. Afhankelijk van het weer voordien zal er minder of meer modder zijn. Aangepast schoeisel is zoals gewoonlijk wel aan te raden.
We volgen de meanderende Grote Nete enkele kilometers stroomopwaarts en achter iedere bocht in de Nete volgt er een nog mooiere bocht.
We verlaten de oever en wandelen langs het Kasteeldomein Hof Ter Laken, een kasteel in neo-Vlaamserenaissance-stijl, naar het centrum van Booischot. Daar houden we onze eerste stop waar we ook onze bokes kunnen opeten.
We bewonderen nu de andere zijde van het kasteeldomein langs een al even idyllisch pad. We volgen terug de Nete en gaan door bossen tot aan de huisbrouwerij Den Hopperd. Daar houden we onze tweede stop en wie graag bier drinkt, kan één van de verschillende bieren van Den Hopperd proberen.
Nu gaan we stroomafwaarts langs de Nete en de bossen van Steenkensloop terug naar de kerk van Hulshout, en beseffen waarom juist hier de film Pallieter in 1975 werd opgenomen.
Meebrengen: hapje en drank voor onderweg, 2 stops voorzien, stevige wandelschoenen, goed humeur en Oeverlidkaart!!!
Afspraakuur : 10u45
Afspraakplaats : op de parking achter de Pastorij, Grote baan 121, 2235 Hulshout
Aanvangsuur : 11u
Bijdrage : Gratis.Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info : FrankVG - 0484 49 31 72 - vangeel.f@skynet.be.
 ZO 26/02/23 Wandeling in en rond ’s Gravenwezel (12 km) – Enkel voor Oeverleden!  ZO 26/02/23 Wandeling in en rond ’s Gravenwezel (12 km) – Enkel voor Oeverleden!
 ZO 26/02/23 Wandeling in en rond ’s Gravenwezel (12 km) – Enkel voor Oeverleden! Schildestrand is een woonerf op een oud militair fortje.
We wandelen eerst een stukje langs deze historische militaire verdedigingsgordel die nu volledig door de natuur is ingenomen. We maken een afslag door enkele bossen en villabuurten en komen langs een scholencomplex in het centrum van ’s Gravenwezel. Hier zoeken we een leuk taphuis om onze kelen te spoelen en bij te praten. Nadien vervolgen we onze tocht omheen het kasteel van ’s Gravenwezel waar een gekende antiekverkoper resideert en komen na nog enkele villawijken te doorkruisen terug op onze vertrekplaats. Mogelijkheid om nog iets te eten/drinken voor de liefhebbers. Er zijn twee eethuizen.
Afspraakuur : 13u30
Afspraakplaats : aan het Schildestrand (Noorderlaan, Karekiet, Zilverreiger), parkings aan de anti-tankgracht.
Aanvangsuur : 13u45
Bijdrage : Gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info : Luc VDW - 0477 93 52 94 - luc.van.den.weygaert@telenet.be.
 ZO 05/03/23 Wandeling door de Brabantse Kouters (20km)  ZO 05/03/23 Wandeling door de Brabantse Kouters (20km)
 ZO 05/03/23 Wandeling door de Brabantse Kouters (20km) Vanaf de kerk van Zemst-Laar stappen we via de Waterstraat en de Rechtestraat naar Kapelle-Oost. We kruisen de spoorlijn Mechelen - St. Niklaas en wandelen naar onze eerste stop in café De Plekpot. Wij blijven daar echter niet plakken maar vervolgen onze wandeling naar het Domein Koningsteen.
In de 13de eeuw was dit een jachtdomein van de Hertogen van Brabant. Nu is het een centrum voor persoonlijke groei en welzijn. Dan stappen we naar het Bos van Aa en het Kollintenbos, beide beheerd door Natuurpunt. Het eerste bestaat deels uit diepe waterputten, ontstaan door zandwinning en is omwille van de veiligheid niet toegankelijk voor het publiek. Het is wel een pleisterplaats voor heel wat eenden en ganzen en dat zal je wel merken. In het Kollintenbos volgen we de rode wandeling. Het is een prachtig broekbos gelegen in de vallei van de Laarbeek. Eenmaal uit het bos volgt een 2de stop. Daarna volgen we de Trenzelse-voetweg met rechts van ons de Aabeek. Dit is een deel van de GR126. Zo komen we in de Bosstraat en daar volgt nog wat avontuur door de weide van De Boer. Via de Vekelheidevoetweg komen we terug aan ons vertrekpunt.
Wie wil kan nog iets drinken in het Hof van Laar. Be there.
Meebrengen: hapje en drank voor onderweg (minimum 2 stops), stevige, waterdichte wandelschoenen, goed weer, goed humeur en Oeverlidkaart.
Afspraakuur : 10u45
Afspraakplaats : Kerk van H. Engelbertus en Bernardus, Humbeeksesteenweg 194 in 1980 Zemst-Laar (ruime parkeermogelijkheid aan de zijkant van de kerk).
Aanvangsuur : 11u
Bijdrage : Gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info : Rik V - 0472 44 72 43.